Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes ma. Egész nap (8 db)

5 hetes kislányom a tápszer miatt nem kakilt ma egész nap? Hogyan segítsek neki?

Tegnap már muszály voltam kicsit lázmér?vel piszkálni és sikerült is neki a kaki, de ma már az se használt.

Legjobb válasz: De õ nagyon szenved majd felrobban az erõlködéstõl. Dokija ma annyit mondott hogy csináljam hígabbra a tápit de hát hiába ez se használt pedig ma már higabban kapta

A kérdező hozzászólása: De õ nagyon szenved majd felrobban az erõlködéstõl. Dokija ma annyit mondott hogy csináljam hígabbra a tápit de hát hiába ez se használt pedig ma már higabban kapta
Milyen tápszert használtok?
milupa tápszer valószínûleg segíteni fog, nagyon jó! adjál neki sok-sok folyadékot is, babavizet, esetleg babateákat és a glicerines kúp, szigorúan csak felet és csak akkor ha látod a babán hogy szenved, ebben a korban nekem is rá kellett segítenem, mert én sem bírtam nézni a babát, hogy szenved és nincs széklet már 4-5 napja, nem szokott hozzá, max. 2-3 hétig használtuk, de a 4-5 napokat azért kivártam
az még nem baj ha egy napig nem kakál ha váltotok. náluk még az is jó ha 4 napig nincs kaka. ha fáj a hasa akkor talán segitenék de ha nem tök normális.
Én is úgy tudom, hogy normális ha nem kakál 3-4 napig is akár. Ilyenkor csak annyit esznek amennyit a szerevezetük fel is használ. (nekem legalább is ezt mondta az orvos)
Ha 3-4 napig nem kakil, az max az anyatejeseknél normális, nem a tápszereseknél. Tápszeres babának minden nap kell kakilnia, orvos mondta, s nálunk ez igy is van. Szóval a tápszertõl max szorulása lehet, azért jön nehezebben, de minden nap kell, hogy legyen kaka. Amig babám anyatejet kapott csak, volt, hogy 6 napig nem volt semmi a pelusban a pisin kivül.
A kérdező hozzászólása: Beba HA Start Aktiv a tápszer. De most kipróbálásnak írt fel nem hipoallergén Milupa Milumil 1-est. Állítólag azt jobban szeretik a babák.
ha már nem birod nézni a szenvedését adj neki egy fél glicerines kupot. nekünk segitett!

5 hetes terhes vagyok. Ma egész nap folyásom volt. Aggódjak? Vagy normális jelenség?

Legjobb válasz: Menj dokihoz, vesz kenetet, és kiderül, hogy van-e valamilyen fertõzésed.

Menj dokihoz, vesz kenetet, és kiderül, hogy van-e valamilyen fertõzésed.
Nekem végig a terhesség alatt rengeteg folyásom volt.Van akinél ez normális.Nem kell megijedni, de majd emlisd meg a dokinak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tegnap elveszitettem a babát... már megint... :(((

5 hetes terhes vagyok, es ma egesz nap megy a hasam, ez normalis igy az elejen?

Legjobb válasz: Nekem a 16. hétig ment mindennap most már elmúlt! (19.hét)

Nekem a 16. hétig ment mindennap most már elmúlt! (19.hét)
Elõfordul, igen, normális.
Van most egy ilyen vírus is... Én a 3. terhességem 7. hetében 14 óra leforgása alatt 34szer [email protected] Bocsi, de így igaz. Lement 4 kiló víz rólam...

5 hetes vagyok ma. Egész nap szinte fájdogál a hasam, kisebb nagyobb szünetekkel. Néha bele is szúr. Ez normális?

Legjobb válasz: Ez vetélés jele lehet,pihenj annyit amennyit csak bírsz nehogy gond legyen

Ez vetélés jele lehet, pihenj annyit amennyit csak bírsz nehogy gond legyen
milyen érzéseid vannak nem menzis érzések mert az természetesek . a hasszurka az terhesség idején is van ne ijedj meg
Normális!!!!!Minden át rendezõdik benned most. Ha nincs vérzés, akkor nyugi.Nekem is voltak mensi görcseim, meg nagyon picit vérezgettem is, de nem tudtam hogy terhes vagyok, csak a 7.hétbe teszteltem.De azért ténleg inkább pihengess, kerüld most a meleg fûrdõt.Én ahogy megtudtam hogy pocaklakóm van, egybõl megszûntek ezek a görcsök, utána jöttek a méhszalag nyúlások az se kellemes. Szedjél tehességi vitamint, meg mellé magnéziumot legealább napi 2, de lehet hogy a doki 4*1 is fog szedetni veled.Sok sikert 31 hetes kismama
Szia, természetes, ne aggódj, beszélj a dokival, mennyi magnéziumot ajánl.Ha erõsen , nagyon erõsen görcsölsz, és vérzel, akkor van gond.De egy kis fájdogálás nem az, nyugalom.
Ha sokat nyilalsz, szurkálsz akkor szedjél Magne B6-ot. Jót tesz a görcsök ellen, amúgy csak tágul a méhed, semmi gáz nincs.A doki mondta azt is, hogy esetleg lehetnek görcsök is a menzesz lehetséges megjövésekor is. Ilyenkor még az alvadt vér sem gáz, csak a tûzpiros vér megjelenése lehet probléma.Azért nem kívánom senkinek a pecsételést, már az ilyedség miatt sem.
Szia.Ez nekem is volt es kb.a 8 hetre mult el az a mindjart megjon erzes.De azt mondjak, h ez normalis, mert a meh elkezd novogetni, es kezd atrenezodni ott belul mindne. De ha nagyon gorcsolsz akkor keresd fel az orvosodat az mar nem termeszetes szerintem, es O a legjobb megoldast fogja neked ajanlani. Boldog babavarast kivanok 11 hetes kismama

Ma szinte egész nap mensihez hasonló görcsöm volt, és néha egy egy szúrkálás, és elég sok folyásom így estére! Ugye nincs semmi baj? Még nem voltam dokinál, mert még korai! Olyan 5 hetes lehetek!

Legjobb válasz: Szia! Megértem az aggodalmadat! Én 5 hetes elmúltam, amikor elõször mentem dokihoz, mert "kicsit" aggódós vagyok!!!! Engem a dokin kívül senki nem tud megnyugtatni. Az a helyzet, hogy saját szememmel akartam látni, hogy jó helyen van a pici. Még csak a petezsák látszott, ezért visszahívtak egy héttel késõbb, de nem bántam. Akkor már szépen hallatszott a szíve. Ezt csak azért írom Neked, hogy fõleg ha úgy érzed görcsölgetsz, akkor inkább menj el egy vizsgálatra, mint késõ legyen! Ezek lehetnek teljesen természetes jelek is , de Én azt mondom, fõ az óvatosság! A vizsgálat úgyis csak egy UH, nem piszkál meg! Vigyázz magatokra, gratulálok a babához!

Szia! Megértem az aggodalmadat! Én 5 hetes elmúltam, amikor elõször mentem dokihoz, mert "kicsit" aggódós vagyok!!!! Engem a dokin kívül senki nem tud megnyugtatni. Az a helyzet, hogy saját szememmel akartam látni, hogy jó helyen van a pici. Még csak a petezsák látszott, ezért visszahívtak egy héttel késõbb, de nem bántam. Akkor már szépen hallatszott a szíve. Ezt csak azért írom Neked, hogy fõleg ha úgy érzed görcsölgetsz, akkor inkább menj el egy vizsgálatra, mint késõ legyen! Ezek lehetnek teljesen természetes jelek is , de Én azt mondom, fõ az óvatosság! A vizsgálat úgyis csak egy UH, nem piszkál meg! Vigyázz magatokra, gratulálok a babához!

Mi okozza ezt? 3, 5 hetes a babám. Ma reggel 5 óta ébren van, és folyton enne meg enne. Egész nap kb 2x20 percet aludt.

Nem lenne elég tàpláló a tejem? Vagy kevès? Mit csináljak? Már nagyon elfáradtam és ô is. Az előbb adtam neki tápszert és el is aludt.De nem akarom tápszerezni.

Legjobb válasz: Növekedési ugrásban van. Szoptasd gyakrabban (igény szerint), a tápszert pedig elrakni. Kb. 3-4 nap múlva már érezheted, hogy több tejed lett. Türelem és kitartás! Lesz még ilyen...

Növekedési ugrásban van. Szoptasd gyakrabban (igény szerint), a tápszert pedig elrakni. Kb. 3-4 nap múlva már érezheted, hogy több tejed lett. Türelem és kitartás! Lesz még ilyen...
3, 5 hetesen nem nagyon hallottam növekedési ugrásról... 6. hét körül igen, 3. hónap körül igen és 6. hónap körül igen. Valami zavarhatja is, ezért a közeledben ergo a cicin érzi magát biztonságban. De lehet, hogy valóban nem lakik jól, ezért enne állandóan. Rakd nyugodtan annyiszor mellre õt, ahányszor igényli. A tejtermelésednek csak jót tesz a gyakori szoptatás. Az viszont tényleg igaz, hogy az emésztetlen tejre újabb adagot inni a babának hasfájást okozhat. De én ezért nem ritkítanám a helyedbe a szoptatásokat...
Igen Stefix! :) Köszi de csak így tudtam elmagyarázni! :) Igen amúgy növekedésugrásnál, nálunk is olyan max két óránként cserélni kellett a cicit, csak már késõbb juttoot eszembe, és nem voltunk itthon! Köszi! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sokat segitettetek
... illetve a 3 óránkénti váltás sem kell, hogy pöccre ennyi legyen - a lényeg, hogy egészen addig ugyanazt a mellet kapja, amíg az csutra ki nem ürül és utána menjen csak a másikra. Ha ez 3 óra, akkor annyi, ha kevesebb, akkor annyi. (3 órát azért szoktunk mondani, mert ugye általában ez a sztenderd szopizási gyakoriság, de nem mindenkinél persze.) De ettõl függetlenül ugyanarról van szó, egyetértek az elõttem szólóval, szerintem õ is így értette. :)
2-3 hetesen is lehet ugrás, csak ez nem olyan tipikus, mint a késõbbiek, nem mindenki veszi észre. Ahogy írtam, pár nap alatt rendezõdhet, ha gyakrabban szoptatsz. És igen, éjjel is kell szoptatni, sõt, az a kifejezetten jó, mert ekkor a legérzékenyebb a tejtermelõ hormon! A gyakori szopitól pedig valóban akkor fog csak fájni a pocak, ha túl sok elsõtejet szopizik, lásd felettem.
A gyakori szopitól akkor lesz hasfájása a babának, ha hamar váltasz mellet, és csak a laktózban gazdag elsõtejhez jut hozzá. Ha alaposan kiürítette az egyik melledet és utána kínálod meg a másikkal, akkor nem. Legalábbis nem a gyakori evés miatt.
A kérdező hozzászólása: Ès nem fog fájni a hasa az állandó evèstõl?
A kérdező hozzászólása: És hány napig tart a növekedési ugrás? Meddig lesz ilyen falánk? Éjjel is ez lesz?
Nekem már 2 hetesen növekedési ugrása volt, mert kb. 2 óránként szoptattam és mindig szívesen szopizott, alig aludt. Pár nap és rendezõdött megint 3-4 órára, és aludt is közben. Csak kitartást tudok írni, tedd mindig cicire. Én az elején csodálkozva olvastam, hogy a tej 2/3-a szopik alatt termelõdik, de nagyon igaz, most tapasztalom csak! Szoptatok az egyik mellbõl és a másikat érzem, hogy akkor még inkább keményebb lesz. Pedig már 3 hónaposak vagyunk.... Mondjuk, és ezt én vallom a szoptatás fontossága mellett is, hogy néha nem árt lemérni hogy mennyi az annyi, vagyis mennyit szopizik? Nem kell minden szopi elõtt/után, csak így 1-2szer naponta. Sok info derül ki belõle, pl. mennyit evett? Az ember kicsit nyugodtabb azért, ha látja hogy azért csak van ott tejecske... Ha nem elég, akkor jöhet a tápi.

18 hetes vagyok és az utóbbi 1, 5 hétben már többször éreztem a baba mozgását (első baba) de ma pl nem. Néha egész nap jelentkezik máskor 2 napig semmi. Normális ez?

Legjobb válasz: Igen, normális! Ne aggódj, még sok helye van, ezért nem érzed minden nap! :) Boldog babavárást!

Igen, normális! Ne aggódj, még sok helye van, ezért nem érzed minden nap! :) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:)
Igen egy bizonyos ideig normális!

Egész nap hányingerem van, 5 hetes vagyok. Ma reggel már öklendeztem is, mit lehet rá inni vagy tenni?

Legjobb válasz: Este készíts az ágyad mellé egy kis harapnivalót,pl:keksz,alma...és másnap reggel mielõtt kilépsz az ágyból,harapj egy pár falatot!Én is így tettem,és egyszer sem hánytam! Boldog babavárást!

Este készíts az ágyad mellé egy kis harapnivalót, pl:keksz, alma...és másnap reggel mielõtt kilépsz az ágyból, harapj egy pár falatot!Én is így tettem, és egyszer sem hánytam! Boldog babavárást!
Szia En a 14.hetig napi ketszer hanytam, es egesz napos hanyingerrel kuzdottem. Sot sokszor ejszaka is arra ebredtem, hogy a gyomrom teljesen kesz van. Nekem a gyomber teat, a gyomber szorpot, a kekszet, koffein mentes teat, a felkeles elott egy pohar hideg tejet ajanlottak. Valamint hogy ketorankent probaljak valami kis tapanyagot juttatni a szervezetembe. (nem jott be egyik sem...de vegigprobaltam)Probald ki hatha segit Kellemes babavarast
Én 20 hétig hánytam, eleinte a reggeli felkelés elõtt még az ágyban háztartási kekszet rágcsáltam valamit segített, de az sem mindig. Próbáld meg esetleg a homeopátiás szereket. Nekem bevállt még hányingerre a homeopátiás COCCULUS INCIDUS 9ch. A másik ami bevállt egy pohár tej, ezen kívül semmi.
Még mielõtt kikelsz az ágyból, egy kis kekszet egyél. B6 vitamin is ajánlott. De túl sokat nem tudsz tenni ellene. Többnyire a 12. héten elmúlik.
a jéghideg víz segít nekem... meg a babapiskóta :-)
jól írták nagyon elõttem. még annyi, hogy sose legyen teljesen üres, vagy nagyon tele a hasad. próbáld ki a danone activiát, hátha segít bevallom, nekem semmi sem segített nagyon, a fentiek egy kicsit tûrhetõbbé tették, de el nem múlasztották.
Nekem a friss levegõt ajánlották. Amikor már elviselhetetlenné vált a hányinger, akkor kiültem az erkélyre, vagy sétáltam egyet. Nekem bejött.
Szia! Nekem is bevált a keksz és még citromleves vizet ittan állandóan, az sokat segített.
Szia.Nekem a b6 vitamint ajánlotta a doki hányinger ellen.
szia! én a 6. héttõl a 9. hétig 24 órás hányingerrel, sõt még hányással is küszködtem! nekem is ajánlották a háztartási kekszes dolgot, de nekem semmit nem segített! persze te próbáld ki hátha bejön! de nekem meg kellett várni, még egyik napról a másikra elmúlt! boldog babavárást!!!
Nekem segített, ha nem volt üres a gyomrom, akkor napközben nem volt hányingerem. A reggeli ellen semmi nem segített sajnos. És tényleg jó az is, ha van rá módod persze, hogy ha napközben van a hányinger friss levegõn sétálsz egy jót!
Én is végigpróbáltam mindent aztán minden ki is jött.most már enyhül a dolog és most tényleg beválik az hogy ne legyen üres vagy túl teli a gyomrom.De nekem nem(csak) reggel volt/van hányinger, hányás hanem bármikor a nap 24 órájában ez ellen a mielõtt felkelek keksz, hideg víz nem segít.Ha nagyon durva a helyzet magne b6, ha nem akkor megpróbálom elterelni a figyelmemet.de mostmár 8 hete tart és enyhül

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!