Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes már 4 óránként (3 db)

5 hetes kisfiam már 4 óránként eszik de nem tudom nrmális e az adag!?

Nem szeretném ha visszaesne a súlya! 5:30-80gr, 9:00-100gr, 13:30-120gr, 17:50-130gr ezt a mennyiséget ette ma.Szerintetek ez kielégít? egy 4,45 kg-os babának?

Legjobb válasz: Szia.Ha nyugodt, jókedélyû, mosolygós a babád, akkor ne aggódj. 1-2-3 hetente méréssel lehet ellenõrízni a súlyfejlõdését. Ha szépen fejlõdik, akkor elég a mennyiség.

Szia.Ha nyugodt, jókedélyû, mosolygós a babád, akkor ne aggódj. 1-2-3 hetente méréssel lehet ellenõrízni a súlyfejlõdését. Ha szépen fejlõdik, akkor elég a mennyiség.
Szerintem felesleges mérni a babát minden etetés elõtt és után, csak idegbajt kapsz tõle. Nagyon szépen eszik a kisfiad. Ha szépen fejlõdik (azt pedig szabad szemmel láthatod), elég hetente vagy 2 hetente mérni az elsõ idõkben. Gondolj bele, te sem eszel mindig ugyanannyit, van amikor éhesebb vagy és többet eszel meg, van amikor kevesebbet. A babák is így vannak ezzel.
Szia! Biztos, hogy az utolsó etetés a 17.50-es? Nincs utána még egy?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, csak meg akartam nyugodni hogy ez nem kevbés mert 3 oránként is ennyit evett.A 17:50 est még a 21:00 orás követte 90gr-mal de amikor a kérdést írtam még csak délután volt.

5-6 hetes babának éjszaka ugyanúgy 3-4 óránként kell szopnia, mint nappal? Vagy már többet kellene aludnia egyhuzamban?

Olvastam több helyen ,hogy ilyenkor már hosszabban alszanak éjszaka!Az én kislányom viszont ugyanúgy 3,max.4 óránként kéri!Els? baba és elég tanácstalan vagyok!

Legjobb válasz: Szia!Semmi baj nincs a babáddal,ha kéri adj neki:-)Nekem a kislányom kb 7-8 hetes koráig kelt fel éjszaka enni,azóta nagyjából (van mikor nem sikerül)végig alszik kb reggel 4-5-6 óráig,úgy hogy este 19 körül kap enni.Most 12 hetes. Kialakul majd a Te babádnál is:-))

Szia!Semmi baj nincs a babáddal, ha kéri adj neki:-)Nekem a kislányom kb 7-8 hetes koráig kelt fel éjszaka enni, azóta nagyjából (van mikor nem sikerül)végig alszik kb reggel 4-5-6 óráig, úgy hogy este 19 körül kap enni.Most 12 hetes. Kialakul majd a Te babádnál is:-))
Ez csak újabban divat. Az esti és a reggeli szopás között kell egy kicsit széthúzni az idõt, ha nem akarod még egyévesen is éjjel többször szoptatni. Az õ pocijának is kell a pihenés. Most még OK. a 4 óra hossza.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!És várom még a többit is:) ))!Most éjszaka pl.kelt fél 12-kor, fél 3-kor, fél 6 kor!Egy kicsit már fáradt vagyok:) ))!Vasárnap volt 5 hetes és a kezdetektõl is megy!Bírom még, csak nem tudtam, hogy más babája is így van ezzel???!!!Mondta a védõnõ, hogy próbáljam meg kitolni az étkezést, de hogyan????
Nálunk hál isten nagyon ügyin gyorsan ment!Vagy 4 hetes koráig kelt 3 óránként, majd utána már csak kétszer és 8 hetes korától már csak 4-5 között és 12 hetes korában mikor egyedül aludt a szobában (mert mi betegek voltunk)Akkor aludta át elõször az éjjelt!Majd 3 napra rá átköltöztettük a szobájába, és csak akkor kel éjjel ha növekedésugrás miatt éhes, vagy ha jön a foga! De barátnõmé is 8 hós és az õ babaája még mindig legalább 2* kel éjjel szopizni!Az én lányom is csak anyatejes volt és mégis leszokott az éjszakai szopiról!Szóval szerintem adj neki amikor csak kér!Ne húzd ha felkel fõleg éjjel!Mert ha rögtön megszopiztatod, gondolom hamar vissza is alszik!Te is gyorsabban alhatsz!Amint elég neki úgyis tovább fog aludni!De ez mind babafüggõ mint minden! Gratulálok!Jó babaázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Nálunk elsõ perctõl kezdve külön szobában alszik a kislányom!Így mikor szól , Én azonnal megyek és adok neki!Igen , valóban hamar visszaalszik, ha sikerül neki azonnal büfizni, mert ha a büfi bent ragad, akkor nem tud visszaaludni:(((
Csak anyatejes a kislányod? Amúgy teljesen normális, ne légy tanácstalan:) Az én babám tejes+tápszeres, ennyi idõsen már végigaludta az éjszakát, a barátnõm ugyanannyi idõs fia is tejes+tápszeres, õ most, 4 hónaposan hagyta el az éjszakai evést. Szóval ne aggódj, ez totál babafüggõ. Az a vicces pillanat, amikor a gyerek nem kel fel enni, te meg ott tipródsz az ágyánál, hogy "úristen, nem ébredt fel a baba, most mi van???"
A kérdező hozzászólása: :) ))Igaz!!!Biztos, hogy ha nem ébredne, akkor meg az lenne a bajom!Igen, csak anyatejes!

Nem jó a tejem minősége? 3 hetes babám 1 másfél max 2 óránként 75 80g-okat szopizik. Éjjel már kibírt 4-5 órát is most csak 3at.

Mikor hazajöttünk 3 óráztunk és az jó volt de ezt már nem bírom. szinte egész nap cicin van így és nem ürül a kis gyomra gyakran bukik, és a poci is fájdogál néha. Tapasztalat?

Legjobb válasz: Van egy 3 éves lányom is, úgyhogy ezért nehéz. Pár napja megy ez a cirkusz eddig napközben betartottuk a 3 órát éjjel még az 5-öt is. lehet hogy csak kezdeti szerencse volt.

A kérdező hozzászólása: Van egy 3 éves lányom is, úgyhogy ezért nehéz. Pár napja megy ez a cirkusz eddig napközben betartottuk a 3 órát éjjel még az 5-öt is. lehet hogy csak kezdeti szerencse volt.
Értem. Hát fárasztó, az biztos, de azért lehet trükközni itt ott. Nálunk az elsõ kettõ között csak 2 év van. Nekem is lány a nagyobb. Én egy nagy kanapé közepére ültem mindig szoptatni. A lányom hozta a könyveit, játékait, olvastunk, beszélgettünk közben, így tulajdonképpen a szopikat még szerette is. Próbáld bevonni a baba körüli dolgokba, õ már nagyon ügyes lehet. Éjjel próbáld a babaágyat teljesen magad mellé tolni, hogy ne kelljen felkelni a szoptatáshoz, csak magadhoz húzod, így pihentetõbb lesz. Esetleg egy ágyban is alhatsz vele, ha megy neked (nekem ez sosem ment). A pocifájás meg sima hasfájósság is lehet, hiszen 3 hetes kor körül kezdõdik ez...
A kérdező hozzászólása: köszy a válaszod
Általában 3 hetesen kezdõdnek a "bajok". Az én babám is 3 hetes koráig volt így ahogy a tiéd, kibírta a 3 órákat, utána viszont hasfájós lett, mindegy volt mit ettem, mindegy volt hogy mennyit és hányszor szopott, nem ettõl függött, délután 5-tõl gyakorlatilag este 11-ig minden nap ordított szegény. Enyém is bukós volt nagyon. Sajnos ezt az idõszakot át kell valahogy vészelni, most úgy érzed egész nap szoptatsz, ez ilyen... :( Nekem is itthon volt akkor a még a nagyobb, és én a kicsivel a kezemben csináltam mindent, volt hogy én jártam-keltem a lakásban, õ meg szopizott, nagyon kivoltam én is, de azért beáll majd a rend, bár nálunk ez 3 hónapos kora után következett be. Vannak ilyen cicifüggõ babák, ezzel nem nagyon lehet mit csinálni, vagy szoptatod annyiszor ahányszor csak kér, vagy megpróbálod errõl leszoktatni, na nekem ahhoz nem volt lelki erõm, mert az sírás nélkül nem megy. Egyébként az anyatej könnyen emészthetõ, ettõl neki nem lesz baja, és a hasa sem ezért fáj, ha fáj.
A kérdező hozzászólása: Nekem is itthon van a nagy. Mikor az egyik alszik a másik nyávog nagyon király... Ma MONDJUK JOBB DE NEM AKAROM LEKIABÁLNI :ddd
Én lefejném a tejet, és kapná cumisüvegbõl.Van egy nagyobb gyereked, mindent nem áldozhatsz fel a "szoptatás oltárán."Szerintem így neked is könnyebb lenne!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!