Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes lehetek (80 db)

Ma szinte egész nap mensihez hasonló görcsöm volt, és néha egy egy szúrkálás, és elég sok folyásom így estére! Ugye nincs semmi baj? Még nem voltam dokinál, mert még korai! Olyan 5 hetes lehetek!

Legjobb válasz: Szia! Megértem az aggodalmadat! Én 5 hetes elmúltam, amikor elõször mentem dokihoz, mert "kicsit" aggódós vagyok!!!! Engem a dokin kívül senki nem tud megnyugtatni. Az a helyzet, hogy saját szememmel akartam látni, hogy jó helyen van a pici. Még csak a petezsák látszott, ezért visszahívtak egy héttel késõbb, de nem bántam. Akkor már szépen hallatszott a szíve. Ezt csak azért írom Neked, hogy fõleg ha úgy érzed görcsölgetsz, akkor inkább menj el egy vizsgálatra, mint késõ legyen! Ezek lehetnek teljesen természetes jelek is , de Én azt mondom, fõ az óvatosság! A vizsgálat úgyis csak egy UH, nem piszkál meg! Vigyázz magatokra, gratulálok a babához!

Szia! Megértem az aggodalmadat! Én 5 hetes elmúltam, amikor elõször mentem dokihoz, mert "kicsit" aggódós vagyok!!!! Engem a dokin kívül senki nem tud megnyugtatni. Az a helyzet, hogy saját szememmel akartam látni, hogy jó helyen van a pici. Még csak a petezsák látszott, ezért visszahívtak egy héttel késõbb, de nem bántam. Akkor már szépen hallatszott a szíve. Ezt csak azért írom Neked, hogy fõleg ha úgy érzed görcsölgetsz, akkor inkább menj el egy vizsgálatra, mint késõ legyen! Ezek lehetnek teljesen természetes jelek is , de Én azt mondom, fõ az óvatosság! A vizsgálat úgyis csak egy UH, nem piszkál meg! Vigyázz magatokra, gratulálok a babához!

12 mm-es petezsáknál baj, ha még nincs szikhólyag? Semmi nem látszik benne? Orvos szerint 4+5 hetes lehetek.

Legjobb válasz: Nyugodj meg nekem 5 hetesen csak egy 6mm-es petezsák volt a 6+4napon pedig már 8mm-es volt a pici és a szívecskéje is pulzált!Legyél türelmes minden oké lesz:-)

Nyugodj meg nekem 5 hetesen csak egy 6mm-es petezsák volt a 6+4napon pedig már 8mm-es volt a pici és a szívecskéje is pulzált!Legyél türelmes minden oké lesz:-)

Pár hetes terhesen /kb.4-5 hetes lehetek/szabad stramdra menni még? Nyaralni készülünk, merjek bemenni a vizbe, vagy inkább már ne?

Legjobb válasz: Szia Én tavaly 8 hetes terhesen voltam nyaralni Egyiptomba azt mondta a doki tenger nyugodtan még tavak is jöhetnek de a stranddal vigyázzak úszómedencébe még bemehetek jó esetbe semmit se kapok el de meleg vízbe inkább ne nagyon menjek ha még is akkor nagyon rövid idõre a forró víz meg teljesen kizárva

Szia Én tavaly 8 hetes terhesen voltam nyaralni Egyiptomba azt mondta a doki tenger nyugodtan még tavak is jöhetnek de a stranddal vigyázzak úszómedencébe még bemehetek jó esetbe semmit se kapok el de meleg vízbe inkább ne nagyon menjek ha még is akkor nagyon rövid idõre a forró víz meg teljesen kizárva
Nyugodtan. A végén is, ha nincs nyitva a méhszájad nyugodtan fürödhetsz. Minden terhességemet végigfürödtem, a végén, hatalmas pocakkal csak a vízben tudtam igazán ellazulni, a szülés elõtti napokban még úsztam.
A tenger kifejezetten jó, a Balaton és egyéb tavak elmennek. Ami tilos az a meleg gyógyvíz!!!
Én biztosan nem tenném. Hasonló szituban vagyok én is, de én tutira nem fogok bemenni a vízbe. Nekem a dokim is azt mondta, hogy lehet bemenni csak nem tudni mi lesz. Nem szeretnék elkapni semmit sem. Se szabadstrandon, se máshol. Szóval vigyázz magatokra! Szerintem! :)
Tavaly nyáron 7 hetes voltam, én nem mentem be a vízbe, nagyon akartuk a babót, nem kockáztattam!
Inkabb ne, nem er annyit, ki tudja milyen fertozest kaphatsz el. A helyedben en inkabb kihagynam.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!Igazatok van , annyit nem ér a nyaralás , semmit nem szeretnék összeszedni!A baba a legfontosabb, nagyon várom:)

Terhességi teszt pozitív lett. leghamarabb hány hetesen lehet nőgyógyászhoz menni? Most kb.4-5 hetes lehetek.

Azt hallottam, hogyha túl korán megyek el a n?gyógyászhoz akkor a vizsgálat miatt elmehet a baba.

Legjobb válasz: 6-7 hetesen már érdemes. legkésõbb 8.

6-7 hetesen már érdemes. legkésõbb 8.
elõször is : gratulálok! másodszor, a hasi ultrahangtól nem lesz bajotok, hüvelyi vizsgálatot pedig megtagadhatsz. én amikor elõször mentem a dokihoz, 4hetes terhességet állapított meg ( és megdícsért hogy egybõl menetem, hisz így mihamarabb ki lehet szûrni az esetleges bajokat, pl.méhenkivüli terhesség )10 nap múlva kellett újra mennem, akkor már szívhang is volt. 28hetes kismama, boldog babavárást
Érdemes megvárni a 7 hetet mert már akkor szívhangot is lehet hallani.
Én most vagyok a 37. napomon (6. hetet kezdtem meg), tegnap voltam dokinál, aki megvizsgált, megtapogatott.Igaz a 30. és a 34. napon negatív tesztem volt. Azt mondta enyhén barnás vagyok, meg fig jönni kb 1 hét múlva. De mintha nem biztosra mondta volna...Meg nekem beállított ciklusom volt, s mikor nem szedtem már, nem is lett pontosan meg, most is várom... Még mindig remélem, h háta terhes vagyok.:)
Én is 4 hetes voltam, mikor megcsináltam 3 :) tesztet. Aztán elmentem a nõgyógyászhoz és terhességi vizsgálatot kértem. Õ nem fogja tudni megmondani neked, hogy tényleg terhes vagy-e, csak azt tudja tapintással megállapítani, hogy felpuhult a méhet és érzi a megnagyobbodott petefészket. Elküld ultrahangra, ahol 4 hetesen még csak egy petezsák lesz látható, aztán valószínûleg (legalábbis engem) 1 hét múlva visszarendelnek és 5 hetesen már látható a szikhólyag is, amibõl a baba lesz. A vizsgálattól pedig nem megy el a baba, mert nem piszkálnak meg semmivel, ha direkt terhességi vizsgálatot kérsz. A doki csak az ujjával vizsgál, mondjuk jól megnyomkod, hogy érezze, de attól sem lesz semmi gond, legfeljebb utána kicsit nem olyan jó a pocid. A szívhangot pedig már 6 hetesen hallottuk. :)
szia!! én pénteki pozitív tesztelés után már kedden mentem a dokihoz!! nem bírtam volna heteket várni és már látta a petezsákot, ami nagyon megnyugtatott. én akkor 5 hetes voltam :) nyugodtan menj dokihoz!! boldog babavárást!! :)

Kb 5 hetes lehetek. Az normális ilyenkor, hogy tegnap este óta szúródik a jobb petefészkem? Ugye ez nem méhenkívüli terhesség jele?

Legjobb válasz: Szió! Nagy valószínûséggel nem. Nagyon sokan tapasztalnak fõleg a terhesség elején ilyen érzést. Nekem is volt néha, bár nekem viszonylag könnyû terhességem van, csak hirtelen mozdulatnál éreztem ilyet. Gratula a babádhoz! Boldog babavárást! 22 hetes km.

Szió! Nagy valószínûséggel nem. Nagyon sokan tapasztalnak fõleg a terhesség elején ilyen érzést. Nekem is volt néha, bár nekem viszonylag könnyû terhességem van, csak hirtelen mozdulatnál éreztem ilyet. Gratula a babádhoz! Boldog babavárást! 22 hetes km.
Normális jelenség. Nekem is szúrkált. Tágul a méh. És késõbb, a 17. hét környékén erõsebb fájásaim voltak, nagyon megijedtem, aztán 3-4 nap alatt elmúlt. Nagyon könnyû terhességem van, meg is köszönöm majd a kisfiamnak, ha kibújik. Nyugodt és boldog babavárást.29 hetes km.
szia! "Nyugi" , ha méhen kivüli terhességed lenne egyrészt elõbb jelentkeztek volna már a fájdalmak; másrészt nem szúródna, hanem görcsölne és vérezne iszonyúan! 5hetesen már nem lehetsz méhenkivüli terhes, mert szétszakítaná azokat a szöveteket , ahol épp beágyazódott helytelenül (leggyakrabban petevezeték)szóval ezek tényleg a méhed illetve a környezõ részek növekedésének , "nyúlásának" jelei.
NNaaa! A szurkálás semmit nem jelent! Attól még lehetsz méhen kívüli is meg rendes terhes is. Én 2 szer voltam méhen kívüli és semmit nem éreztem, csak az uh-on látta a doki, hogy gond van. És az 5-7 hétig általában nem okoz az sem gondot, hanem amikor már nagyobb a magzat és szétfeszíti a petevezetõt. Nálam elhalt a vezetõben és egyszer kiürült egyszer meg laparaszkópia lett belõle. Azóta van egy lányom, volt egy missed abom, és most megint kis terhes vagyok, méhen belüli, de még csak petezsákot láttak... Szóval ne állíts fel magadnak diagnózist, a szurkálás természetes. Ja nekem annyi volt a méhen kívülinél, hogy sötétbarna csöpp-csöpp jött néha, amúgy semmi.
Szia! Nyugodj meg, ilyenkor teljesen normális ha 5-7. hét környékén szúr a petefészek. A sárgatest hormon miatt van, ugyanis ha neme estél volna teherbe, akkor ezidõtájt lenne peteérésed. A szervezet és a hormonháztartás pedig nem áll át egyik napról a másikra, emiatt az a petefészek, amely egyébként a soros lenne a peteérésben, az dolgozna. Plusz erre jön még az is, hogy a méhszalagok elkezdenek megnyúlni. Az elsõ terhességemnél Én is tartottam a méhen kívüli terhességtõl emiatt a fájdalom miatt, de a dokinak mikor elmondtam, megnyugtatott, hogy csak arról van szó, amit az elõbb írtam. Aztán persze Nekem is beugrott, elvégre egészségügyis vagyok, de olyankor, mikor az ember maga van benne a dolgokban, hajlamos elfeledkezni dolgokról. A mostani terhességemnél is uyganez volt, de mostmár nem ijedtem meg tõle. 16 hetes kismama

Csináltam tesztet és pozitív lett. Elmentem dokihoz és ő is azt mondta, nem lássa a babátmi lehet a baj mert már legalább 5 -hetes lehetek?

Legjobb válasz: Mikor volt a nemvárt? Utolsó mensi kezdete? Én 5+4-en voltam 12mm petezsák benne szikhólyag.

Mikor volt a nemvárt? Utolsó mensi kezdete? Én 5+4-en voltam 12mm petezsák benne szikhólyag.
de hova johoyg nem látta még a doki....ét hét mulva ha mész akkor már fog valamit látni
Nem mondta miért nem? Petezsák valami? mikor kell visszamenned? elég keves az adat: alap estben azért nem látja mert esetleg nem 5 hetes hanem kisebb.. Én 3 hetes voltam mikor azt hittem 6 petezsákot látott két hét múlva embriót majd két hét múlva szívdobogást hallott...de nekem mondta, hogy mit lát meg mit nem....
tezst után mikor mentél dokihoz?
mert én teszt után 2 héttel voltam üres petezsák majd két hétre rá 3 mm babau majd rá két hétre 21 mm baba
A kérdező hozzászólása: : teszt után másnap mert szeretnénk ezt a babát holnap megyek vissza mert csinálnak még egy tesztet és utrahangos visgálatot is én is arra gondoltam hogy korai még de remélem nem méhenkivüli mert a doki is aztmonta lehet hogy kicsi a baba.

Ma tudtam meg h terhes vok, de Adipex Retard ot szedtem 7 napig minden nap egyet, kb 4-5 hetes lehetek lehet vmi baja a picinek ha meszületik? Nagyon félek!

Legjobb válasz: nem véletlenül van betiltva...elvileg nem lehet, de számolj be errõl az orvosodnak, az adipex nagyon durva dolog, a droggal vetekszik

nem véletlenül van betiltva...elvileg nem lehet, de számolj be errõl az orvosodnak, az adipex nagyon durva dolog, a droggal vetekszik
Hogy a kérdésre is válaszoljak: nem mindegy mikor szedted azt a gyógyszert. Ha a megtermékenyítéstõl számított 2 héten belül, akkor szerintem nincs baj. 14 napig a "minden vagy semmi elv" érvényesül. Akkor még differenciálatlan sejtek vannak, és ha károsító behatás éri õket, akkor vagy 100%-osan regenerálódik, vagy elpusztul. Késõbb van probléma, amikor a sejtek már elkezdtek differenciálódni, mert akkor az a szervrendszer károsodik, ami éppen kialakulóban van. A 6 hét sehogy nem fedi a valóságot, mert súlyos deformitások tudnak kialakulni.
Ez a 6. hétig nem jut semmi a babához, meg elhal ha gond lenne, akkor hülyeség, hogy nem igaz!!!! Nekem is mindenki ezt mondta, mikor a 4. héten beteg lettem, aztán mégis olyan betegséggel született a babám, ami bizonyíthatóan ekkor alakult ki. Szóval akárki is mondja, ezt verjétek ki a fejetekbôl, mert ez csak hiú àbránd! Kérdezô, szerintem erre biztos választ senki nem tud adni, de kérdezz meg egy jó genetikust, aztán mérlegelj, sajnos dönteni senki nem fog helyetted. Szurkolok, hogy minden rendben legyen!
Orvosnak szólni kell róla minden képen. Viszonyt 1. 6 hetes korig ezek nem jutnak el a babához mert addig önellátó, 2. ha ártott neki akkor magától elment volna.
Hú, szerintem nem lesz baja, elvileg semmi se jut a babához úgy a 6. hétig, de jobb ha szólsz errõl a dokidnak, mert ez egy nagyon erõs szer...
Azért, mert fogantatástól kezdve 2 hétig még nem is létezik embrió... nagyjából a fogantatástól 2 hétre ágyazódik be, és addig Õ csak ott úszik és keresi a helyét..... magyarul nincs kapcsolata az anyával. Szóval a fogantatástól nagyjából 2 hétre ágyazódik be, ami azt jelenti, hogy igazából akkor kezdõdik a terhesség, a kapcsolat....
Honnan veszitek, hogy a 6. hétig nem jut el a babához??? Fogantatástól számítva 2 hétig van, hogy ha valami károsodás éri az embriót, akkor vagy teljesen regenerálja magát, vagy elhal. Ilyen esetben sokszor ki sem derül a terhesség. Miért ne jutnának el a gyógyszerek 6 hétig? Az elsõ 12 hétben a legsérülékenyebb!
Mondtam, hogy születnek sérült babák, de az esetek nagy részében meghalnak még méhen belül az ilyenkor sérült babák. Fogyi nem csak attól lehet, hogy ilyenkor sérül ha nem pl. koraszülöttségtõl, korai életkorban kapott fertõzéstõl stb. Próbáltalak nyugtatni, de igen lehet hogy sérült lesz a babád. Így jobb?
A kérdező hozzászólása: Utolsó Hát én ezt nem igy gondolom ha "a természet kiszelektálná"a sérült magzatokat akkor egy betek gyerek sem születne.
Majd 16-20 hét körül, ha addig minden rendben lesz menjetek el egy külön fizetõs UH-ra ahol van idõ megnézegetni, hogy minden ujja meg van, füle, szája szemei rendesen kifejlõdtek e. Ekkor már nagyon nehéz döntést hozni, de legalább kiderül ha van valami rendellenességre utaló jel. És persze igazán nyugodt csak majd akkor lehetsz ha már 20 évesen kirepült a családi fészekbõl. Születnek sérült babák az igazi túl élõk, de az esetek többségében ha gond van a picivel a természet kiszelektálja.
10-es. A 4. hétig is téves a magyarázatod, mert nem 4 hetesen (fogantatástól számított 2 hét) ágyazódik be. Kérdezõ! Most néztem meg mit szedtél. Semmit nem írnak a terhességrõl... Ha csak akkor szedted amikor még ki sem derült, hogy terhes vagy, akkor szerintem semmi bajod nem lesz tõle. Persze mondd az orvosnak, csak hogy megnyugtasson.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Minden képpen fogok szólni az orvosomnak nagyon bizom benne h nem lessz semmi baj!
Na de a lényeg, hogy orvosnak, mindenképp szólj a dologról, és hátha jobban, vagy sûrûbben néznek a babára!
Azért írtam így, mert a 6. hétig én is csak hallottam, de a 4. hétig meg is tudom magyarázni!!!! Mivel õ most 4-5 hetes terhes ezért itt ez a mérvadó!
a fogantatástól két hétre 4 hetesnek hívjuk. onnantól mi van az elméleted szerint még két hétig, hogy nincs kapcsolat?
A megtermékenyítést követõen kb. egy hét a beágyazódás kezdete. Tudom, hogy nem embrió még, csak egyszerûbb volt így leírni. A 6 hét akkor sem fedi a valóságot szerintem, hogy addig nem jut el semmi a babához. Pont azért az a legveszélyesebb idõszak, mert még nagyon sérülékeny, és abban az idõben fejlõdik ki mindene. Ekkor lenne legnagyobb jelentõsége a folsavnak is.
" Születnek sérült babák az igazi túl élõk, de az esetek többségében ha gond van a picivel a természet kiszelektálja."

Várandósan az első három hónapban lehet úszni járni? Heti 3-4 x járok, de most hogy kiderült kb 5 hetes lehetek, nem merek. A szauna gondolom nem javasolt.

Legjobb válasz: Úszni lehet továbbra is, persze csak annyit amennyi jólesik. a szauna viszont tilos, ahogyan a forró fürdõ is.

Úszni lehet továbbra is, persze csak annyit amennyi jólesik. a szauna viszont tilos, ahogyan a forró fürdõ is.
"Normál" uszodába lehet járni úszni. A termál- és gyógyfürdõ ellenjavalt. Szauna, gõzfürdõ, forró fürdõ, stb. tilos.
A szauna nem nem javasolt hanem tilos!! Uszodába mehetsz de én nem mennék a fertõzés veszély miatt legalább az elsõ 12.hétig.
Ha eddig is úsztál, akkor nyugodtan! A szauna semmiképpen nem ajánlott terhesen!
Én kb. 6 hetesen kérdeztem a dokimat hogy futhatok-e. Azt mondta inkább ússzak.
Az úszás nagyon jó! Én is szerettem volna, de nem merek, mert egyébként is hajlamos vagyok a fertõzésekre és nagyon féltem a babám. De ha te eddig is jártál akkor nem lehet gond :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen Mindenkinek a válaszokat!

Amikor kiderült, hogy babát vártok, nektek is volt még menstruációs fájdalom? Mennyi ideig tart még ez az enyhe görcsölés? Hanyadik héttől kezdődik a hányinger? Most olyan 4, 5 hetes lehetek

Legjobb válasz: Nekem a 28. napon nemcsak görcs, de barnázás is volt, bõgtem is egy sort reggel. Aztán másnapra elmúlt és nem is jött vissza többé. Hányingerem szerencsére nem volt, össz. háromszor hánytam az egész terheség alatt. Most 20 hónapos a fiam. Gondtalan várandósságot és szép szülést kívánok! (egyél nyugodtan 3*2 MagneB6 vitamint az elsõ harmadban)

Nekem a 28. napon nemcsak görcs, de barnázás is volt, bõgtem is egy sort reggel. Aztán másnapra elmúlt és nem is jött vissza többé. Hányingerem szerencsére nem volt, össz. háromszor hánytam az egész terheség alatt. Most 20 hónapos a fiam. Gondtalan várandósságot és szép szülést kívánok! (egyél nyugodtan 3*2 MagneB6 vitamint az elsõ harmadban)
Szia Én ma kezdtem a 10.hetet, két napja van hányingerem és az is csak este.Mensis fájdalmam még mindig van, néha picit elmúlik majd újra elõjön, nem erõs , inkább tompa érzés. Nyúlnak a méhszalagok, rendezõdnek bent a dolgok , tehát ez normális.
Szia! Nálam kb a 8. hétig tartott a "megjön - érzés", akkor egy kis idõre megszûnt, de a 13. héten újult erõvel tért vissza, sokkal-sokkal durvábban, mint elõtte. Kétségbe voltam esve, annyira feszült a hasam és fõleg a derekam, le akart szakadni. Majd a 14. héttõl egészen a szülésig szinte folyamatosan keményedtem is, hiába szedtem a magnéziumot marékszámra. A Kisfiam pedig a 41. héten, burokrepesztéses indítás után volt csak hajlandó nekivágni a nagyvilágnak, a méhszájam végig totál zárt volt. Sok sikert! Egy 4 hónapos kisfiú büszke anyukája
Ja, és lemaradt, hogy a hányinger a 6. héttõl egészen a szülés napjáig tartott, szülés után még hánytam hármat a régi szép idõkre való tekintettel:-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor szinte minden kismamának más-más a tünet. Egyébként még mindig nem érzek semmit, csak hogy sûrûn rám jön a sírás. :)
Én 8 hetes vagyok. Azt hittem, hogy meg fog jönni, mert ugy görcsöltem, talán mint elõtte sosem. Igaz én a 38-ik napon teszteltem csak. 30 naposak a ciklusaim egyébként. De végig azt hittem, hogy mensi lesz.
A kérdező hozzászólása: Nekem is jobban görcsölt a hasam mint máskor. Kisugárzott egészen a érdemig. De monst már inkább ilyen tompa fájdalmaim vannak. Na meg álmos vagyok. Végig tudnám aludni az egész napot:)

4 pozitív tesztem van, kb 5 hetes lehetek, de sokat fáj a hasam olyan feszülő érzés. Ez természetes?

A héten megyek újra dokihoz,de tényleg sokat fájdogál a hasam,nem görcsöl csak feszül és szúr a petefészkemnél.A múlt héten még csak elszínez?dött hüvelyt 17mm-es nyálkahártyát látott és 3x3 mm-es petezsákot.Remélem nincs komolyabb bajom.Igaz sokat cipelem a 3 éves kisfiamat.Lehet ett?l van?

Legjobb válasz: Köszönöm,én is gratulálok Neked,és egészséges,és boldog babavárást kivánok!

Köszönöm, én is gratulálok Neked, és egészséges, és boldog babavárást kivánok!
Cipekedni nem nagyon kéne, de ha nem vérzel, sztem nincs komolyabb baj.én 14.hetes vagyok, és még most is fáj a pocim, szúr, feszül.a doki erre azt mondta, nõ a méhem, nyúlnak a szalagok, tehát normális.ne aggódj
Én szombatra nem várom ugyanilyen tünetekkel.
Szerintem igen természetes, viszont ha teheted, ne cipekedj!!!! Gratulálok és boldog babavárást kívánok!:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Szia, én is 5 hetes vagyok kb, nekem is fájdogál a hasam, van hogy hirtelen mozdulatoknál , bele hasit.Állitólag nem gond ez természetes, én is mindig aggódom, nekem még ez lesz az elsõ baba.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok neked! Remélem minden rendben lesz velünk!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!