Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes lányom és (8 db)

5 hetes vagyok és azon kívül, hogy ég a gyomrom nincs semmi bajom. A lányaimmal ilyenkor iszonyatosan hánytam a nap bármely szakában. De ez sem jó mit tegyek ellene, lehet erre valamit szedni ami nem árt a babának? A dokival még várni akarok.

Legjobb válasz: A Rennie szedhetõ kismamakénz, de érdeklõdj a gyógyszertárban, lehet hogy tudnak jobbat. Gratula a babához, tényleg ráérsz 2-3 hét múlva dokihoz menni.

A Rennie szedhetõ kismamakénz, de érdeklõdj a gyógyszertárban, lehet hogy tudnak jobbat. Gratula a babához, tényleg ráérsz 2-3 hét múlva dokihoz menni.
Szia! Egyél egy kis kekszet, v. kis enyhén sós kenyeret, extrudált kenyeret... Nekem nem jött be a Rennie, de a fentiek igen! Sok boldogságot! 28 heteske
Bármilyen kerekitett szélû pohár.Azok a régi vastagfalú kávés poharak nagyon jók.
Sok kórházban is a kihajló peremû, ún. mokkás pohárból adják a babáknak a pótlást. nagyon ügyesen isznak belõle már az újszülöttek is. Az enyém csak kb. 8 hónaposan kezdett inni, addig a szopi fedezte a folyadékigényét, de azóta is csak ezt használjuk, már egyedül iszik belõle. 19 hónapos
Azért ha errõl nem egy anyukát kérdezel, hanem egy szakértõt, pl egy dietetikust egy orvost vagy egy csecsemõápolót (kicsit több babával van dolguk mint egy anyukának) akkor õk a kiskanalas módszert fogják ajánlani :) Meg lehet próbálni, de tényleg nagy gond lehet ha már a cumisüveget se bírja a gyerek.
Az én lányom egyszerûen nem hajlandó cumisüvegbõl inni (csak enni).Képes volt korábban egész nap folyadék nélkül lenni. Egyszer történt, hogy a mama vizet szeretett volna inni pohárból.A babám elkapta 4, 5 hónaposan a poharat, és már szürcsölt is belõle.Sajnálom, hogy korábban nem próbáltam neki pohárból adni.Lehet, hogy akkor ivott volna.
Az én lányom csak szopizott és a cumisüveget csak forgatta a szájában meg öklendezett tõle, most a hozzátáplálásnál (6 hós) a gyümi levet pohárból gyönyörûen issza még meg is próbálja fogni két oldalt! Ha nem látom, nem hiszem el. Ugyanis az elsõ gyerekem még 1- másfél évesen se tudott egyáltalán pohárból inni rendesen.
Hát minél kisebb ívû pohárból. És minél vastagabb falú legyen. Legjobb egy vastag falú feles pohár. Nagyon ügyesen isznak belõle.

A barátnőm lánya (15 éves) 5 hetes terhes, de az anyja még nem tudja, mert nem meri elmondani. Mivel elvált az anyuka, odaadhatja a gyámhivatal az apának a lányát? És születhet egészségesen a gyerek?

Legjobb válasz: Nemtudom mennyire fejlett egy 15 éves lány,de valószinûleg ki tudja hordani a babát ha igy döntenek. Mindenképpen segitségre lesz szüksége,de ha az anyukája mellette áll nem hinném hogy a gyámhivatal elvehetné a babát.

Nemtudom mennyire fejlett egy 15 éves lány, de valószinûleg ki tudja hordani a babát ha igy döntenek. Mindenképpen segitségre lesz szüksége, de ha az anyukája mellette áll nem hinném hogy a gyámhivatal elvehetné a babát.
Az elsõt én irtam: Nem a babát hanem a lányt akartam irni!
Szia! Most 26 éves vok és 15. születésnapomon szültem a fiamat mindketten egészségesek vagyunk! emiatt ne aggodj. attol függ ki lesz a gyámja hogy az apa is 18év alatti-e?, mert ha nem akkor õ lesz az.viszont ha nem vállalja akkor a "nagymami" lesz a gyám.Nehéz helyzet de ha jo a kapcsolat az anyujával akkor meg lehet oldani mindent!!! sok sikert nektek:) !
Nehéz helyzet, az tény. Amennyiben az anya megengedi, hogy megtartsa a gyermeket a lány és annak õ lesz a gyámja, nem hiszem, hogy a bíróság átküldené a lányt az apjához a bébi meg maradna az anyánál, hiszen a lány és a baba egy család lesznek és nem szakíthatja szét épeszû ember. Másrészt viszont fontos tudniazt is, hogy azthiszem a törvényszerint a lány anyja rendelkezik a lány testével, olyan értelemben, hogy ha nem akarja hogy az a gyerek megszülessen abortuszra is kötelezheti a lányát, a 12.ik hétig. Tehát ha olyan az anya habitusa, de a lány szeretné a babát, akkor érdemes késõbb szólni, bár azthiszem az orvos már elõtte beszélhet az anyával, nálunk is ezt tette volna ha nem én szólok pedig 17, 5 voltam. De a legtöbb amit Te tehetsz, az az, hogy felvilágosítod a lányt, hogy mivel jár egy gyerek, nem csak aranyos és lehet vele babázni stb. Hanem komoly feladat egy életen át, ahol lesznek nagyon szép percek is és nagyon nehezek is. S természetesen még az eleén le kell tisztázni a kispapával is a játékszabályokat. Nem feltétlen kell össze kötni az életüket, sõtt ilyen fiatalon talán nem is érdemes, (mondjuk erre is ellen példa vagyok, mert mi azóta is jól megvagyunk), de mind az anyagiakból, mind a "nevelésbõl" ki kell vennie a részét. Sajnos a leendõ nagymama számára ha olyan volt az exférje tartogathat kellemetlen perceket az eset, hisz a férj jöhet azzal, hogy nem tudott vigyázni a rá bízott közös gyerekre, de szerintem ha nála van a lány ez akkor is bekövetkezik...
Nem adja oda a gyámhivatal semmiféleképpen az apának a lányt, miért adná oda?Ha van a családnak rendesen jövedelme, akkor nincs gond.Azért irom ezt, mert ha megszületik a baba, akkor a babának is a 15 éves lány édesanyja lesz a gyámja.Remélem érthetõ amit leírtam!Természetesen születhet egészséges gyermeke, már 12-13 évesen is szülnek egészséges babát!
Mielõbb el kéne mondani az anyukának mert most még talán lehet segíteni.Mindenképp tudnia kell róla.
szerintem az anyának azonnal el kell mondani a dolgot, hogy legyen idejük megbeszélni mi legyen a baba sorsa.szer.te is megtehetnéd, nem baj ha a gyerek megorrol.késõbb talán meg is köszöni, hogy nem egyedül kellett döntenie egy ennyire nehéz kérdésben.Az sem ártana ha a fiú szüleivel is leülnének beszélgetni , hiszen ehhez ketten kellettek.
az anyanak tudnia kell, mivel valoszinuleg alany meg iskolas ha egyaltalan az, igy a mamainak kell eltartania az uncsikat is, ami egy fizetesbol meglehetosen nehez.jo lenne ha az apuka is a kepbe kerulne mert mint irtak ha 18 folotti o a gyam, apasagit kell alairnia, ha nem akarja oket fizesse a gyerktartast mert szukseg lesz ra.es ha kevesebb 18nal az o szuleinek is joga van a gyamsaghoz, mert a koltsegeket is egyutt kell allniuk, ha mar a babat a kisfiuk csinalta, hiszen az o unokajuk is akkor is ha az apa nem akar veluk lenni.egyebkent a szulok beleegyezesevel szerintem ossze is hazasodhatnak, minden okuk megvan ra.es ha terhes orvosi vizsgalatokra van szuksege, azt pedig a szulo beleegyezes nelkul nem vegzik el.masreszt meg jobb elobb megmondani, mint kesobb mikor az anya csak a novekvo pocit latja.

5 és fél hetesek a lányaim és nappal alig akarnak ebben a nagy melegben szopizni. Másnál is van ilyen?

Legjobb válasz: A meleg mindenkinek csökkenti az étvágyát,ne aggódj ha egy picikét esznek az már jó,figyelj oda hogy sok folyadékot pótolj, ebben a hõségben ez a legfontosabb.

A meleg mindenkinek csökkenti az étvágyát, ne aggódj ha egy picikét esznek az már jó, figyelj oda hogy sok folyadékot pótolj, ebben a hõségben ez a legfontosabb.
A kérdező hozzászólása: Le szoktam fejni a tejet, és úgy adom oda nekik .
nekem 7 hónapos a fiam és egyszerûen alig eszik.még szopizni sem nagyon akar.
Teljesen természetes, hogy ilyen melegben nem akarnak (annyit) enni.. Én gyerekem is egyik nap alig, másnap meg telerakja magát, hogy csak pillogok. :) Szokták jelezni a babáid, hogy szomjasak? Mert ha igen, akkor egy tipp: néha-néha próbálj úgy fejni, hogy "szétválasztod" az elsõ és a hátsó tejet. Az elsõ hígabbat tedd külön edénybe és ha a picik csak szomjasak, akkor inkább azt add oda nekik, mert az elsõtej kiváló szomjoltó! A hátsó sûrûbbet pedig rakhatod az "evõs" adagok közé. Nem is menne a szopatásuk szerinted?
A kérdező hozzászólása: Ilyenkor már mikor lehûlik a levegõ akkor sokkal jobban szopiznak. Nappal meg csak bekapja szív rajta 2-õt és ennyi.
Nálunk gyakran éjjel ette meg az adagját (lefekvéskor dupla cici, hajnalban 1, majd kora reggel ismét dupla), nappal csak nyammogott. Ha összességében jól van, gyarapszik, akkor nincs semmi baj.

3, 5 éves lány macskám van.6 hetes kora ota nálam van. De nagyon akaratos, ellenséges és állandóan karmol mintha megörült volna. Mi lehet az oka?

...Speciális tápot kap enni,rendszeresen vsszük állatorvoshoz,a hálomban a ruháimon alszik,de nem engedi hogy megsimogassam ritkán oda jön hozzám dorombolni de csak addig marad amegig ? akarja. mit tehetnék?

Legjobb válasz: Segíteni sajnos nem tudok, de én is hasonló cipõben járok, :( és remélem, hogy valaki ad valami hasznos tippet.

Segíteni sajnos nem tudok, de én is hasonló cipõben járok, :( és remélem, hogy valaki ad valami hasznos tippet.
Hej, hát az a baja, hogy túl jó dolga van. Elõször éheztesd ki. Ne adj neki enni egy hétig, csak egész keveset. A normál adagjának kb. a negyedét-harmadát. (Ne izgulj, nem fog éhen halni.) Utána pedig lehetõleg kézbõl etesd, a száraz macskatápot mindenképpen kézbõl add neki, és hagyd jó sokáig könyörögni! Ne hagyd neki elõl napközbenre vagy éjszakára a kaját. Csak ebbõl tudja megtanulni, hogy kihez kell kedvesnek lenni. :) Az Enyémke is ilyen volt, mostanra már elértünk oda, hogy minden nap odajön hozzám simogattatni magát, bár ölbe venni még mindig nem lehet.

5 hetes a lányom és én minden szopinál mérem, hogy mennyit eszik. Lehet, hogy túlzásba viszem?

Nehezen indult a tejem és már egyszer-kétszer el?fordult, hogy két napig alig volt. A baba meg nagyon lusta enni és ezért mérem állandóan. Tudom, hogy nem kellene, mert szépen fejl?dik, de mégis aggódom és ez megnyugtat, ha látom, hogy rendesen eszik. Szerintetek ez már túlzás?

Legjobb válasz: ha téged ez megnyugtat nyugodtan mérd minden étkezés után. Ezzel nem okozol neki kárt, ha meg látod hogy szépen nõ, és eleget eszik elõbb-utóbb úgy is el fogod hagyni az állandó méregetést.

ha téged ez megnyugtat nyugodtan mérd minden étkezés után. Ezzel nem okozol neki kárt, ha meg látod hogy szépen nõ, és eleget eszik elõbb-utóbb úgy is el fogod hagyni az állandó méregetést.
Én is mértem minden kaja elött-után három hónapos koráig. Nekem is nehezen indult, ráadásul eleinte sokat idegeskedtem és ez árt a tejtermelõdésnek, a méregetés egy kicsit megnyugtatott legalább. Aztán mivel nem volt gond, abbahagytam.

5 es fel hetes lanyom gyakran olyan arcokat vag, mint egy szellemi fogyatekos . Aggodom nagyon! Kinövi?

Körbe-körbe forgatja a szemet, olykor "fenn akasztja" a szemgolyojat, a nyelvet meg a nyakat nyujtogatja, fröcsögteti a nyalat, nem tudom olyan jol körbeirni a jelenseget, de a lenyeg, hogy szamomra ez elegge aggaszto... Milyen dokihoz vigyem? Nem mindig csinalja, de gyakran...

Legjobb válasz: Szerintem ha nagy baj lenne, már észrevették volna...de azért mondd el/mutasd meg a védõnõnek, vagy a doktornõnek, szerintem õk az ilyesmiben rutinosabbak. Még az is lehet, hogy egyébként teljesen normális...

Szerintem ha nagy baj lenne, már észrevették volna...de azért mondd el/mutasd meg a védõnõnek, vagy a doktornõnek, szerintem õk az ilyesmiben rutinosabbak. Még az is lehet, hogy egyébként teljesen normális...

Van egy 13 hónapos lányom, aki még este és éjszaka szopik, viszont 5 és fél hetes terhes vagyok, és ma volt egy kis barnás vérzésem. Egyenlőre haggyam abba a szoptatást, ugye?

Dokival beszéltem, szerdán tud megnézni, viszont azt nem kérdeztem meg t?le, hogy szoptathatok-e. Kb. 1 hét alatt elhagytuk a reggeli és a déli szopit, most akartam az estit, majd az éjszakaikat (1-2 alkalom) elhagyni fokozatosan, de lehet, hogy jobban járok, ha ma este már nem kap? Nem szeretnék bajt a babával a pocakomban. A barnázás csak kicsi, alig észrevehet?, de nem szeretnék kockáztatni!

Legjobb válasz: Az én orvosom és védõnõm azt mondta, hogy nyugodtan szoptassak ameddig jól esik. Ha meg tudott foganni a baba szopi mellett, akkor kicsi az esély, hogy vmi gond lenne. Én 10 hetes vagyok és még szoptatom a 18hós kisfiamat, igaz már csak este 1x. Esetleg próbáld meg az éjszakai szopikat kiváltani vízzel. Még pici a babád, én is ennyiszer szoptattam anno. Az lehet talán veszélyes, hogy ha szopi közben érzed a méh összehúzódást erõsen. Barnázás amúgy mástól is lehet. Jó egészséget kívánok!

Az én orvosom és védõnõm azt mondta, hogy nyugodtan szoptassak ameddig jól esik. Ha meg tudott foganni a baba szopi mellett, akkor kicsi az esély, hogy vmi gond lenne. Én 10 hetes vagyok és még szoptatom a 18hós kisfiamat, igaz már csak este 1x. Esetleg próbáld meg az éjszakai szopikat kiváltani vízzel. Még pici a babád, én is ennyiszer szoptattam anno. Az lehet talán veszélyes, hogy ha szopi közben érzed a méh összehúzódást erõsen. Barnázás amúgy mástól is lehet. Jó egészséget kívánok!
Szia! Az orvosom mondta: vagy terhesség vagy szoptatás. Mivel a szoptatás méhösszehúzódásokat okoz, ezért vetélést okozhat. Szerintem ne szoptass (próbáld meg, lehet, hogy a kislányod nem is fogja annyira hiányolni), fõleg hogy egy kicsit vérzel is, bár nem biztos hogy a szoptatás miatt, lehet más az oka.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!