Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes kislányom, és pár (5 db)

5 hetes a kislányom, és pár napja egyszerűen képtelen egy egészségeset aludni.10-15 perc nyugtalan alvás után rendszerint fölébred, és onnantól sír. Mi lehet ennek az oka?

Látszólag annyira fáradt. Csak anyatejet eszik, és a születési súlyához képest már 1300 gr-al többet nyom, tehát éhezni biztosan nem éhezik.

Legjobb válasz: A legtöbb ilyen problémának az ordugulás az oka...õk ugynis csak az orrukon vesznek levegõt...Lehet, hogy csak náthás...vagy az lesz...de lehet más gond is...nézesd meg egy fül-orr-gégésszel, ha nem javul..

A legtöbb ilyen problémának az ordugulás az oka...õk ugynis csak az orrukon vesznek levegõt...Lehet, hogy csak náthás...vagy az lesz...de lehet más gond is...nézesd meg egy fül-orr-gégésszel, ha nem javul..
Ugyanigy vagyunk mi is az 5 hetes kisfiammal, õ s több mint 1 kg-ot hizott. Én is keresem a sirás okát. Néha a hasa fáj.
Nekem már 5 hos a babám, de volt ilyen problémánk.Mérd meg mennyit eszik a babád.Lehet nem tud eleget vagy nem laktato ami van a cicibe.Nálunk így derült ki.Amíg nem mértem meg nem is gondoltam rá, mert kínálgattam a babám de nem kért, majd mikor a védönm tanácsára megmértem kiderült tényleg kevés amit eszik.Én éreztem, hogy lenne még böven amit ki tudna szopizni, de nehezebben jött és õ a fáradságtól nem tudta kiszívni.Kiprobáltam a tápszer két napig csak evett és aludt azóta nincs ilyen problémánk.Mérd meg azzal nem vesztes semmit hátha nektek is ez a baj.
Azt elfelejtettem, hogy az én babám is hízott 20-25 dekát hetente.Amikor kiderült hogy éhségtõl nem tud aludni 23 dekát hízott
Az én babám is ezt csinálta és megfigyeltem, hogy saját magát ébreszti fel az akaratlan kézmozgásaival, amikor még nincs a mély álom periódusában. Pont itt javasolta egy anyuka / hála neki érte /, hogy bugyoláljam be. Azóta úgy altatom, hogy egy puha babaplédbe "bepólyázom", az ölembe veszem, pár percig ringatom és mikor elaludt visszateszem a kiságyba. Így a kezecskéivel nem tud kapálózni és 3-4 órát is alszik. Egyébként azt gondoltam, hogy az én babám biztos nem tûri, hogy így bebugyolálják, de nem..., már elsõ alkalommal szó nélkül tûrte, sõt tetszett neki. Ha nálatok is ez a gond nagyon tudom ajánlani ezt a módszert.

Kislányom kb.3 hetes kora óta átaludta az éjszakát. Most 3, 5 hónapos, és pár hete nagyon rosszul alszik. Nyugtalan, állandóan felébred, és sírdogálni is szokott. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: lehet készülõdnek a fogacskák. az én kislányomnak már 4 hónaposan kibújt két foga, de természetesen már hamarabb kezdõdtek a tünetek... lehet kicsit hígabb a széklete vagy piros a popója is

lehet készülõdnek a fogacskák. az én kislányomnak már 4 hónaposan kibújt két foga, de természetesen már hamarabb kezdõdtek a tünetek... lehet kicsit hígabb a széklete vagy piros a popója is
A kérdező hozzászólása: Már egy ideje nyálzik és rágcsálja az öklöcskéjét. A fogzás miatt rosszabbul alszanak?
Vagy növekedési ugrás is lehet, vagy mozgásfejlõdés!És igen, ha a foga jön, persze hogy rosszabul alszik, hiszen fáj neki!Lehet hogy az elkövetkezendõ idõszak ilyen lesz!Olyan sokat változnak...változik az alvási szokásuk is!
Igen a fogzástól alhat nyugtalanabbul, az én kislányom is 7 hetes korától este 9-reggel 8-ig aludt, aztán 4, 5 hónapos korától kezdett ébredni egyre gyakrabban és ez egészen 8 hós koráig tartott, most 11 hónapos és van h csak 1x kel éjszaka enni, de van h 3x is. Próbálj neki adni chamomilla ch 15-t, vagy viburcol kúpot, ezek homeopátiás szerek és nagyon jók. Kitartás!!

Mennyi az esélye annak h teherbe essek szoptatás alatt? 4 hónapos a kislányom és a párommal nem védekeztünk 5 és 9 hetes korában.1x-1x. Az lehet h a szopi miatt + mutasson a teszt?

Legjobb válasz: 10 hetes korágig kb. 100%, hogy nem esel teherbe. (Kivétel lehet, ha addig visszaáll a ciklusod, bár a legtöbb esetben, ha ennyire nagyon korán jön is a ciklus, még nincs peteérés az elsõ vérzés elõtt.) A szopi miatt nem lesz pozitív a tesz (kivéve ha terhes vagy :o) Egyébként viszont könnyedén teherbe lehet esni, szóval ha nem szeretnétek még kistesót, akkor most már védekezni kell valahogyan...

10 hetes korágig kb. 100%, hogy nem esel teherbe. (Kivétel lehet, ha addig visszaáll a ciklusod, bár a legtöbb esetben, ha ennyire nagyon korán jön is a ciklus, még nincs peteérés az elsõ vérzés elõtt.) A szopi miatt nem lesz pozitív a tesz (kivéve ha terhes vagy :o) Egyébként viszont könnyedén teherbe lehet esni, szóval ha nem szeretnétek még kistesót, akkor most már védekezni kell valahogyan...
A teszt csak akkor lesz pozitív, ha van a vizeletedben HCG hormon. Ez a hormon azonban csak és kizárólag terhesség esetén termelõdik. Szoptatás alatt olyan simán teherbe eshetsz, mint a sicc. A szoptatás nem fogamzásgátlás. Amint van menszeszed, van peteérésed, azonnal meg is foganhat az a pete.
Én is szoptatás alatt estem teherbe!!! Ráadásul nekem negatívot mutatot a teszt... 14 hónap van a két pici között. Valószínûleg terhes vagy, mindenképpen menj el dokihoz!!! Remélem megtartod a babát! :)
Szerintem terhes vagy!A teszt csak a szopi miatt nem lesz pozitív.Én is szoptatok és jelenleg babát várok.Igaz az én fiam 17 hós, és már terveztük!Van olyan ismerõsöm, aki szoptatott nem menstruált még és terhes lett.Mert ugye a menszesz elõtt van peteérés!Menj el dokihoz!
Mi a fõiskolán tanultunk szülészet-nõgyógyászatot. Elhangzott elõadáson, hogy szülés után, a szoptatás ideje alatt menstruáció nincs ( egy ideig), viszont peteérés van. Vigyázni kell, mert bármikor teherbe eshesz újra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.Nem vettem még tesztet csak érdeklödni akartam sztem nem vok terhes csak a párom aggodik am még nemjött meg ujra ezért kérdeztem h megtartanám-e?lehet igy is nagyon rossz helyzetbe vunk kicsinált minket ez a válság de nem lenne szivem el vetetni.remélem nem vok az.Egyébként pedig védekezünk mindig csak akkor nem volt gumink és mivel nem vagyunk fából igy megesett az eset
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a választ!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.nem vagyok terhes vettem 1 tesztet ennek nagyon örülünk hisz igy nem kell gondolkodni h mit is csináljunk.Jó tudom h más szeretné ha terhes lehetne de minket tényleg nagyon gallyra tett ez a válság és bár szeretnénk majd 1 babát de 1 kicsit rendbe kéne jönni anyagilag.másrészt nem szeretnék 1 kicsit és 1 még kisebbet.

5 hónapos kislányom egyfolytában cicizne, még többet mint pár hetes korában. És nem csak komfortozik, hanem rendesen szopik is. Van ilyenkor is növekedési ugrás, vagy ideje elkezdeni a hozzátápit?

Legjobb válasz: Attól hogy sokat szopik, még nem kell elõbb kezdeni a hozzátáplálást, hiszen az elején még nem fogyaszt mennyiségeket, hogy amiatt kevesebbet szopizna. (Ha nem gyarapszik, az más, bár a kóstoltatás azon se segít szerintem). Szoptasd csak, ahogy kéri, õ tudja, mennyire van szüksége a fejlõdéshez.

Attól hogy sokat szopik, még nem kell elõbb kezdeni a hozzátáplálást, hiszen az elején még nem fogyaszt mennyiségeket, hogy amiatt kevesebbet szopizna. (Ha nem gyarapszik, az más, bár a kóstoltatás azon se segít szerintem). Szoptasd csak, ahogy kéri, õ tudja, mennyire van szüksége a fejlõdéshez.
A kérdező hozzászólása: Nekem minden válasz hasznos volt, zöld kéz ment is, köszi mégegyszer!
Igaza van a másodiknak, viszont este pici tejpép megoldotta a súlystagnálási gondot :) 1.
Szerintem szoptasd igény szerint, és ha 3-4 nap alatt nem ritkulnak a szopik, akkor kezdõdhet a kóstoltatás. Nálunk is ez volt a helyzet, megspékelve 0 súlygyarapodással egy hónapban.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Hízik rendesen, szóval lehet akkor hogy pár nap múlva elmúlik.
Remélem :) Aki lepontozott, legyen szíves indokolja meg, hogy miért! Gondoljátok direkt állítottam meg a Gyermekem súlygyarapodását? :((( 1.

Kislányom 5 hetes, és pár napja állandóan cicin akar lenni. Max. Egy órát van cici nélkül, amikor nem alszik. Mitől lehet? Mi a teendő?

Igazából nem éhes ilyenkor, csak játszik vele.A melleim meg iszonyúan fájnak már...

Legjobb válasz: Szia! Ha nem eszik, akkor nagy szopásigényû babával van dolgod. Próbálkozzál cumival, ha nem fogadja el, akkor jöhet a kisujjad. Azt általában szeretik a babák. Hasonlít a cicizéshez számukra, megnyugtatja õket. Próbálj énekelni neki, csörgõket rázogatni, zenét berakni neki, élénk színes dolgokkal körül venni, forgatni a kiságyban / járókában. Vagyis mindenfélét ki kell próbálni, amivel elterelheted a figyelmét, úgy hogy nincs kézben. Tudom kemény munka, de meghozza bõven a gyümölcsét. Ezzel egy kis önállóságra neveled már az elején, késõbb nem lesz olyan gondod, hogy csak kézben tud meglenni. Sok sikert!

Szia! Ha nem eszik, akkor nagy szopásigényû babával van dolgod. Próbálkozzál cumival, ha nem fogadja el, akkor jöhet a kisujjad. Azt általában szeretik a babák. Hasonlít a cicizéshez számukra, megnyugtatja õket. Próbálj énekelni neki, csörgõket rázogatni, zenét berakni neki, élénk színes dolgokkal körül venni, forgatni a kiságyban / járókában. Vagyis mindenfélét ki kell próbálni, amivel elterelheted a figyelmét, úgy hogy nincs kézben. Tudom kemény munka, de meghozza bõven a gyümölcsét. Ezzel egy kis önállóságra neveled már az elején, késõbb nem lesz olyan gondod, hogy csak kézben tud meglenni. Sok sikert!
Hagyd, nekik ez fontos hidd el. Tanuld meg helyesen mellre tenni és nem fog fájni. Van a kerületetekben szopis csoport? Kislányom 7 hónapos, már nem annyira durva a helyzet, mint eleinte, de még mindig sokat cicizik evésen kívül. Aztán vége lesz és kezdõdik minden elõrõl, ha jön a fog:-) Kitartás!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!