Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes kislányom, (101 db)

Eben a melegben hogy oltoztesem fel az 5 hetes kislanyomat?

ojan 30 fok van it bent.1 bodyban van most szerintetek nem tul vekony?

Legjobb válasz: Szia!Nekem is 5 hetes a kislányom,reggel napozót adtam rá.de az elõbb lecseréltem egy ujjatlan kis bodyra.Plusz egy kis zokni van rajta.Szerintem elég a body,nagyon meleg van.

Szia!Nekem is 5 hetes a kislányom, reggel napozót adtam rá.de az elõbb lecseréltem egy ujjatlan kis bodyra.Plusz egy kis zokni van rajta.Szerintem elég a body, nagyon meleg van.
rövid ujjú vagy ujjatlan body. néha csomagold ki a pelusból is hosszabb idõre., hogy szellõzzön kicsit. dehogy vékony!! a tarkóját figyeld meleg-e, izzad-e vagy hüvösebb. innen tudod, melege van vagy fázik.
elsõ vagyok. 30 fokban még a zoknit is el lehet hagyni.
A kérdező hozzászólása: koszonom a segicseget.igy csak bodyban meg zokniban tud aludni szegenykem, de ha be takarom vagy ruhaban nem tud.jo babazast nektek is es koszonom meg ecer

2, 5 hetes kislányomnak adhatok mecsek teát? Ha igen hogyan készítsem el?

Legjobb válasz: Szia! Adhatsz neki, ne áztasd sokáig (hogy ne legyen erõs), csak pár pillanat alatt forrázd le a filtert, és ne ízesítsd, a babák általában elfogadják az üres teát (persze vannak kivételek). Az én kislányom születése óta üresen issza a teát (mecseket és édesköményt). Jó babázást! 4,5 hós kislány anyukája

Szia! Adhatsz neki, ne áztasd sokáig (hogy ne legyen erõs), csak pár pillanat alatt forrázd le a filtert, és ne ízesítsd, a babák általában elfogadják az üres teát (persze vannak kivételek). Az én kislányom születése óta üresen issza a teát (mecseket és édesköményt). Jó babázást! 4, 5 hós kislány anyukája
Én adtam neki:( nagyon csavarta a pociát! de probáld meg forrald a vizet forázd le a filtert pár percig aztán hütsd le.

5 hetes kislányom 6-8 órát is alszik két etetés között. Nem sok ez egy picit? Tápszeresek vagyunk.

Legjobb válasz: Szia! Én nappal 3 óránként adok neki tápot (elõtte szopik is), mondjuk napközben nem nagyon alszik 1 óránál többet 2 étkezés közt. Viszont éjjel 5-7 órát szokott aludni, akkor én se keltem fel, így egy nap kb 5-6-szor eszik. 5 hetes kisfiú anyukája

Szia! Én nappal 3 óránként adok neki tápot (elõtte szopik is), mondjuk napközben nem nagyon alszik 1 óránál többet 2 étkezés közt. Viszont éjjel 5-7 órát szokott aludni, akkor én se keltem fel, így egy nap kb 5-6-szor eszik. 5 hetes kisfiú anyukája
Ha éjszaka alszik ennyit, akkor szerencsés vagy. Vacsora után én sem keltettem fel éjszaka azért hogy egyen, úgyis "szól" ha éhes. Napközben viszont 3-4 óránként azért kéne ennie.
Nekem a védõnõ és a doki is azt mondta hogy ebben a korban max. négy órát szabad kaja nélkül hagyni. Az én kislányom is tápeszeres. Ezért mi felébresztettük, pontosabban úgynevezett álometetést alkalmaztunk. Mindíg gond nélkül vissza aludt, vagy magát az etetést is átaludta. Éjszaka viszont nem keltettük fel. Szépen beállt a négy óránkénti evésre. Ma már fél éves és gyönyörû formás egészséges kisbaba. Sok sikert és boldogságot.


Mit tegyek? 5 hetes kislányom nagyon sokat cicizik.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy 6-kor elkezdi eszik egy olyan másfél órát, megszakításokkal mert büfizik, majd megint kér, ha nem adok ordít. Ekkor vissza alszik 10-ig kb és innent?l szinte végig enne egéssze délután 3-4-ig amikor van egy nagy alvása. Este 7 fele megébre és este 10-ig megint csak eszik.Az éjszakát átalussza és én arra gondoltam hogy napközben pótolja be azt, hogy éjszaka nem eszik. Én nem tudom ez normális?

Legjobb válasz: 2.vagyok, én várnék még a helyedben a "beavatkozással", mert még picike...én kb 5-6 hetesen kezdetem "beleszólni" a ritmusába, de csak azért, mert nappal egyhuzamban aludt 4 órákat, éjjel meg alig aludt 1-2 órtá....ezt nem bírtam, így felkeltettem nappal, 3 óránként szoptattam, így beállt nagyjából, rájött, hogy éjjel kell aludni. De nálatok szerintem nincs gond, oszd szét a takarítást több napra, fõzz több napra olyat,ami gyorsan megvan, és várj még, hátha átalakul magától a napirend. Ja és aludj jól éjszaka:)

2.vagyok, én várnék még a helyedben a "beavatkozással", mert még picike...én kb 5-6 hetesen kezdetem "beleszólni" a ritmusába, de csak azért, mert nappal egyhuzamban aludt 4 órákat, éjjel meg alig aludt 1-2 órtá....ezt nem bírtam, így felkeltettem nappal, 3 óránként szoptattam, így beállt nagyjából, rájött, hogy éjjel kell aludni. De nálatok szerintem nincs gond, oszd szét a takarítást több napra, fõzz több napra olyat, ami gyorsan megvan, és várj még, hátha átalakul magától a napirend. Ja és aludj jól éjszaka:)
Én meg nem próbálkoznék semmivel... meleg van, nem csoda, hogy sokat szopizik Amúgy meg még picike, be fog állni neki a napirend. Ha végigalussza az éjszakát, ilyen picinek, akkor tedd össze a két kezedet, és nap közben szoptasd amikor éhes:) Ja és lehet nem csak a cici kell neki, hanem a közeléged is, amit szintén nem kap meg éjjel. Lehet ha nem adnál neki cicit, éjjel elkezdene felkelni. Ha az 1. babád, és ezekben az ébrenlevõs idõszakokban amúgy sincs más dolgod, akkor etesd, ahogy kéri, és örülj, hogy tudsz éjjel aludni:) Amúgy mikor ébren van, konkrétan ültök 5-6 órát és majdnem végig cicin van, vagy azért felállsz, sétálsz vele?Mennyi ideig van egyszerre a ciciden és mennyi ideig "pihen" utána kb, míg újra kéri?
tavaly ilyenkor ugynez ment a lányommal, júl 31én született és szinte csak akkor nem volt az ölemben (és ezáltal cicin) amikor aludt! pár hónapig igy volt, durván 5...és még az éjjelt sem aludta át, sokszor felébredt szopni, de nem aggódtam mert nõtt is! anyatejen kivûl enni inni 6 hós korától kapott, de csak most 1 évesen érdeklõdik komolyabban. nagyon szoros köztünk a kapcsolat, de kiegyensúlyozott! mindigis imádtam az ölemben tartani, fõleg újszülõtt korában, még éjjel is a testemen aludt! bocs ha mellébeszéltem, de olyan jó volt most ezekre visszaemlékezni!
Az hogy egész nap a szájában van a cici nem túl jó!!Lehetséges hogy szomjas, viszont a tejed zsírdús így nem oltja a szomját!Tudom hogy nem szoktak más folyadékot adni anyatejes babáknak, de én megpróbálnám!
A kérdező hozzászólása: Én is erre gondoltam, hogy szomjas. Ma kapott béby italt amit a korházban adtak. Úgy itta szegénykém. Én rakom cicire, de elég fárasztó szinte egész nap ott legyen. Persze nem kínzom õ a legfontosabb.
A kérdező hozzászólása: Hát eléggé leírtam mennyit van cicin, sokszor akár másfél órát is megszakítással. nekem természetesen ez a dolgom és szívesen is csinálom, de fõzni takarítani is kellene néha:)
A kérdező hozzászólása: Orsika nem nyugodt sajnos, mert mikor nem eszik és nem is alszik, akkor csak sír. És én már tanácstalan vagyok. Elfogadta a teát szívesen és az orvos is azt mondta ilyen nagy melegbe nyugdtan adjak.
Próbálj gyenge limonádét adni neki, lehet nagyon szomjas. Mi ma vagyunk 2 hónaposak, az elején õ is szinte folyton cicin volt, mára már kialakult a saját kis ritmusa, de pl. ma egész nap cicin volt, mert egyrészt meleg volt, másrészt apának el kellett utazni egy napra. Ne aggódj. Majd beáll az õ ritmusa is. Adj még neki idõt. Meleg is van, és megszoknia is nehéz. Mégiscsak a kényelmes "méhecskébõl" kikerült a "vad" világba...:) Ha szomjas, kéri a cicit... ha éhes, kéri a cicit. ha veled szeretne lenni, kéri a cicit...:)

Tudnatok valamit mondani a cocker spanelekrol sajat tapasztalatok? Muivel jovoheten kapok egy fekete 5 hetes kislany cockert

furdetni mikortol lehet mivel hazban akarom tartani meg ijenek elore is koszi szepen

Legjobb válasz: 5 hetesen még az anyakutya mellett lenne a helye!

5 hetesen még az anyakutya mellett lenne a helye!
A kérdező hozzászólása: en nem is azt mondtam hogy hulye vagy csak nem az volt a kerdesem de mindegy akkor varok meg vele es kesobb hozom el es bocsanat a modoromert
Na látod, mégsem én vagyok a hülye... (elsõ válaszoló). Szegény kiskutya.
A kérdező hozzászólása: na koszonom a valaszokat nem szukseges tobbet irni koszike
Igen, aki neked oda ad egy 5 hetes kölyköt, az nem tenyésztõ! Az tudatlan! 5 hetesen még javában az anyja mellett a helye, majd 8 hetes kora körül lehet elvinni...
5 hetesen? Atyaég... Minimum 8 hetes koráig az anyja mellett kéne lennie. Ez az idõ nagyon fontos a szocializáció, a viselkedési formák elsajátítása miatt! Ha ezt nem kapja meg a kutya, rengeteg viselkedési problémája lehet. Mellesleg 6 hetes koráig még bõven szüksége van az anyatejre! Egy hét rengeteget számít a kiskutyáknál... Aki neked akarja adni, az nem tenyésztõ, hanem lelketlen, pénzéhes szaporító!
A tenyészõ igen, de a tenyésztõ megvárja minimum a 8 hetes kort. A szaporító nem...
nem én is tenyésztõ vagyok és 5 hetesen még szopnak a kicsik 6 hetesen lehet õket leghamarabb eladni de aki 8 hetes kor elõtt eladja az nem tenyésztõ hanem szaporító. Én speciel 12 hetes kor elõtt oda se adom a kicsiket. Tudod mennyi viselkedési rendellenessége lesz ha az anyja nem neveli 8 hetes korig? pár hét múlva itt fogsz sírni, hogy harap, morog és nem hallgat senkire...gratulálok...
A kérdező hozzászólása: es kulonben a tenyeszto jobban tudja mint te hogy a kutyust mikor adhatja ide nem de?
A kérdező hozzászólása: azt kerdeztem hogy az anya kutya mellet van a helye vagy nem
Olyantól semmiképp se vegyél kutyát, aki már 5 hetesen le akarja passzolni. Spórolj egy kicsit és vegyél rendes tenyésztõtõl! Mert ha egy szaporítótól veszel az is lehet, hogy olyan kutyád lesz, ami se külsõre, de fõleg belsõre nem fog hasonlítani egy igazi spánielhez.

Mennyit alszik összesen 24 óra alatt 4-6 hetes babátok? Nagyon aggódom, mert 5 hetes kislányom az eleje óta nagyon nehezen alszik el, keveset alszik és amikor alszik is rosszul, éberen!

Már írom mikor alszik így tudom hogy 24 ora alatt max. 10 orat alszik de volt amikor csak hatot aludt!

Legjobb válasz: Lányom ezt csinálta az elsõ 3hétig.Aztán hagytuk sirni és megtanult aludni.Õ 10-12órát is ébren volt egy huzamban,mert sehogy nem aludt.Kézben se,cicin se,ágyunkban se,ha simogattuk se.Én nem nagyon tudtam az elejétõl szoptatni,de ciciztetem azért.Õ is ha elaludt,ahogy letettük vagy nem simogatttuk,feébred.Vagy rángott egyet és felébredt.Azóta hason alszik.ÉS a lányomnak nem fáj a hasa,mert ha magától alszik el,akkor nem ébred fel,de ha sirva akkor sem.Ha rossz is hallani,hogy sir,akkor sem lehet mást tenni sok babánál.Nem állapot,ha õ se alszik meg ti se,és igy idegesek lesztek,ami miatt meg õ is az lesz.Lányom most 7 hetes.És mióta hagyjuk sirni (3hetes kora ota),azóta este7tõl hajnal 3ig aludt.5hetes korától már volt,hogy reggel 5ig is.ÉS most már reggel 6-8ig.Ugyanúgy este 7tõl.

Lányom ezt csinálta az elsõ 3hétig.Aztán hagytuk sirni és megtanult aludni.Õ 10-12órát is ébren volt egy huzamban, mert sehogy nem aludt.Kézben se, cicin se, ágyunkban se, ha simogattuk se.Én nem nagyon tudtam az elejétõl szoptatni, de ciciztetem azért.Õ is ha elaludt, ahogy letettük vagy nem simogatttuk, feébred.Vagy rángott egyet és felébredt.Azóta hason alszik.ÉS a lányomnak nem fáj a hasa, mert ha magától alszik el, akkor nem ébred fel, de ha sirva akkor sem.Ha rossz is hallani, hogy sir, akkor sem lehet mást tenni sok babánál.Nem állapot, ha õ se alszik meg ti se, és igy idegesek lesztek, ami miatt meg õ is az lesz.Lányom most 7 hetes.És mióta hagyjuk sirni (3hetes kora ota), azóta este7tõl hajnal 3ig aludt.5hetes korától már volt, hogy reggel 5ig is.ÉS most már reggel 6-8ig.Ugyanúgy este 7tõl.
Mi is így voltunk, én is irogattam hogy mennyit alszik, pár hetesen 10 órákat aludt csak aztán 4-5 hónapos kora óta meg kb 14-et. Szerencsére máig jól alszik, most 9 hónapos, de még mindig éjjel átlag 12 órát, nappal meg 2 órát alszik (1 vagy 2 részletben). Szerintem ez egyfajta idegrendszeri éretlenség.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Lehetséges, hogy az 5 hetes kislányomnak még csak most induljon igazából a hasfájása?

A Gripe watert?l lehet, hogy jobban görcsöl a hasa? Van valakinek ilyen tapasztalata?

Legjobb válasz: Lehetséges, hogy most kezdõdik! Elsõ lányomnál 6 hetesen kezdõdött. Azt hittük, hogy mi szerencsésen megúsztuk, de aztán egyik napról a másikra 6 hétig tartó kólika jött elõ... Nálunk a Gripe Water sem segített, sem a teák. Én tornáztattam, de szerintem semmi nem volt jó igazából, türelmesen ki kellett várnunk a 6 hetet. Utána mintha elvágták volna, megszûnt, de gyötrelmes hetek voltak, sajnos...

Lehetséges, hogy most kezdõdik! Elsõ lányomnál 6 hetesen kezdõdött. Azt hittük, hogy mi szerencsésen megúsztuk, de aztán egyik napról a másikra 6 hétig tartó kólika jött elõ... Nálunk a Gripe Water sem segített, sem a teák. Én tornáztattam, de szerintem semmi nem volt jó igazából, türelmesen ki kellett várnunk a 6 hetet. Utána mintha elvágták volna, megszûnt, de gyötrelmes hetek voltak, sajnos...
Nekünk rengeteget segített az Espumisam csepp!!! Minden szopi elõtt, ha jól emlékszem, és annyit, amennyit írnak! Talán 20csepp!? Régen volt...hál istennek! Nem olcsó, de jó és gyógynövény! És sok-sok torna! Melegítsd, simogasd! Én rengeteget hordoztam ilyenkor itthon is! Nem kendõben hanem hordozózsákban! Ettõl megnyugodott mindig és szépen elaludt! :-)
Nálunk is 6 hetesen kezdõdött(állítólag a legtöbb babánál4-6 hetesen jön elõ). Semmi nem segített, se az infakol, se az espumisan, aztán a gripe water-tõl mintha elfújták volna!Soha többet nem szenvedtünk!
nekünk azt mondta a védönö hogy igen . mi tápszert cseréltünk és egy hét mulva jó is lettt.

Az lehetséges, hogy 5 hetes kislányom pocakja mindig este 22 és hajnali 3 óra között fáj?

vagy ez vmi más lesz? mindig akkor ny?g?s, és nagyon sír.. ti mit használtok ellene??S.o.s.!!

Legjobb válasz: Lehet,második kisfiamnak délután 3 és 8 között fájt mindig, elsõ fiamnak meg éjjel 1 és 5-6 között...gyakorlatilag nem aludtunk...

Lehet, második kisfiamnak délután 3 és 8 között fájt mindig, elsõ fiamnak meg éjjel 1 és 5-6 között...gyakorlatilag nem aludtunk...
Kisfiamnal este 9 korul kezdodott es egesz 11-ig tartott. Nagyon nehez idoszak volt. Mi infacolt hasznaltunk. Nem mondom, hogy teljesen megszunt tolle de jobb volt a helyzet. Nallunk egesz 3 honapos koraig tartott.
valószinû hasfájós babáról van szó... infacol, espumisan, has maszírozásával lehet tenni ellene
A kérdező hozzászólása: az az érdekes, hogy rendesen büfizik, pukizik, meg kakil is..úgyhogy nem tudom mitõl fájhat a pocója..
A kérdező hozzászólása: használunk infacolt, meg gripe watert most kezdtük..
mi is szedtónk mindent, 6 hetes koráig, majd a mecsek szoptatos teát elkezdtem inni és azota egyszer sem fáj(t) a hasa!!!!!!

Gond-e az, hogy 5, 5 hetes kislányunk már magától oldalra fordul?

hanyatt fekve tettük le és fél óra múlva az egyik oldalánál volt a kiságynak

Legjobb válasz: nem gond:D

nem gond:D
Nem gond. Azon se lepõdj meg, ha körbekússza a kiságyat háton fekve alvás közben.
kislanyom igy szerezte az elso puklijat a fejere....almaban felhuszott az agy vegebe.Hiaba a fejvedo, olyan lendulettel rugta el magat, hogy belilult a buksija :(
Az enyém az elején kifejezetten egy sarkot szeretett. Azóta már körbekússza az ágyat, sose tudom legközelebb hol találom, pedig még egyébként rendesen nem tud kúszni :D
Nálunk detto ugyan ez a helyzet!6 hetes fiam, hason alszik, de az ágy végébe kell tennem, mert hajnalra teljesen feltornázza magát!És kezd oldalra is fordulni!Nem mindig jön össze, de próbálkozik!
az én gyerekem 5 naposan, amikor elõször pólya nélkül tettük le aludni, rögtön oldalra fordult. ha nem állok ott fölötte, el se hittem volna! azóta is így alszik, oldalt fekve, összegömbölyödve. 7 hónapos.

Mi baja lehet az 5 hetes kislányomnak?

Olyan hangokat ad ki mint amikor "mi feln?ttek" meg vagyunk fázva ás krákogunk mert slejm van a torkunkban. Köhögni és tüsszögni is szokott minden nap. Voltunk mellkas rtg-en (hátha tüd?gyulladás), az eredmény negatív lett. A Dr-n? írt fel orrcseppet hogy csepegtessek az orrába utána porszívós orrszívóval szivassam ki. Ezt meg is csinálom de semmi nem jön ki ugyanúgy tortyog tovább a leányzó.Kaphat rendesen leveg?t? Szerintetek mit csináljak? Menjek vissza vele a korházba?

Legjobb válasz: A mi most 5 éves fiunknak is voltak hasonló tünetei csecsemõként. Nálunk segített az, hogy párásítottuk a levegõt(tettünk vizet párologni a szobába) és úgy csináltuk a fekhelyét, hogy magasabban legyen a feje. Természetesen a konkrét problémát nem ismerem, így lehet, hogy ez nektek nem segít.

A mi most 5 éves fiunknak is voltak hasonló tünetei csecsemõként. Nálunk segített az, hogy párásítottuk a levegõt(tettünk vizet párologni a szobába) és úgy csináltuk a fekhelyét, hogy magasabban legyen a feje. Természetesen a konkrét problémát nem ismerem, így lehet, hogy ez nektek nem segít.
Az orrspray jobban eloszlik az orr belsõ falán(Fluimar, Isomar).Kérhetsz neki hurutoldó szirupot az orvosától.Az enyém akkor csinálja ezt, amikor nem nyeli le a nyálát csak hagyja gyûlni a torkában.
Terhes!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!