Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes keze és (16 db)

Ez lenne a csuklás? 29 hetes vagyok, ütemes "ütögetést" éreztem a hasamban mikor rátettem a kezemet, és vagy 5 percig tartott. Már korábban is éreztem ilyet.

Nem a szívverésem, megnéztem. Lehet hogy ez volna a csuklás? De csak akkor éreztem, mikor rátettem a kezem.

Legjobb válasz: Ha ütemes, akkor igen, és ha tovább tart.Nekem is már régóta érzõdik, nem lehet összetéveszteni mással, mondjuk én érzem akkor is ha nem teszem oda a kezem. Van hogy naponta kétszer is csuklik a kisdrága, olyan aranyos!! 34 hetes km.

Ha ütemes, akkor igen, és ha tovább tart.Nekem is már régóta érzõdik, nem lehet összetéveszteni mással, mondjuk én érzem akkor is ha nem teszem oda a kezem. Van hogy naponta kétszer is csuklik a kisdrága, olyan aranyos!! 34 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Igen-igen, ütemes volt és minimum 5 percig éreztem. Annyira aranyos ha csuklás, ha nem! :) Köszönöm a választ!

A babám 5 hetes és ha ébren van, szinte folyamatosan sír, kézben is állandóan mozog és bőg. Semmivel sem lehet lekötni, max 5 percre. Mit tegyek?

Az altatás is legalább 1-1,5 óra! Ha leteszem valahová végképp elpattan nála a cérna, pedig ott maradok és simizem is! Hogyan foglalhatnám le? Már nehéz is és nem akarnám ennyire kézhez szoktatni. A hasa nem fáj. Mindenkinek ilyen hisztis a babája? Vagy ha már elkezd érdekl?dni a világ iránt, akkor jobban el lesz?

Legjobb válasz: Van aki ellene van, de mi cumit adtunk neki és azóta sokkal kevesebbet sír. 6 hetes kisfiú anyukája

Van aki ellene van, de mi cumit adtunk neki és azóta sokkal kevesebbet sír. 6 hetes kisfiú anyukája
Alapból cumi-ellenes vagyok, de ilyen helyzetekben indokoltnak tartom. Talán megoldás lehet...
Ha a cumi nem segít mérd meg mennyit eszik hátha az a baj hogy éhes és csak a hiszti miatt fordul el a cicitõl

5 hetes kisbabám néha cuppogva eszik. Olyankor levegő megy a szájába, elengedi a vákumot. Ez felidegesíti és sírni kezd. Más is van így? Miért van ez? Hogy tudok neki segíteni?

Legjobb válasz: Az enyém is szokott így járni, bár õ már 12 hetes. Mondjuk õt annyira nem idegesíti a dolog, engem annál jobban. Ilyenkor nem megfelelõ szögben van a szájában a bimbó, próbáld igazítani. Vagy nagyon tele van a cicid és azért csúszik ki a szájából, kicsit le kell fejni belõle. Vagy még az is lehet, hogy kicsi a bimbód, azért nem tudja tartani, ebben az esetben próbálkozz bimbóvédõvel szopiztatni.

Az enyém is szokott így járni, bár õ már 12 hetes. Mondjuk õt annyira nem idegesíti a dolog, engem annál jobban. Ilyenkor nem megfelelõ szögben van a szájában a bimbó, próbáld igazítani. Vagy nagyon tele van a cicid és azért csúszik ki a szájából, kicsit le kell fejni belõle. Vagy még az is lehet, hogy kicsi a bimbód, azért nem tudja tartani, ebben az esetben próbálkozz bimbóvédõvel szopiztatni.


5 hetes babám 2 napja nappal csak kézben, éjjel csak a mi ágyunkban hajlandó aludni. Ráadásul a türelmét is hamarabb elveszíti, mint szokta és akkor ordít. Ez lehet az időjárás miatt?

Legjobb válasz: Nem tudom hogy az idõjárástól van-e, de nálunk is volt ilyen idõszak.. mi miután elaludt az ágyunkban átraktuk a kiságyba így néhány nap alatt visszaállt a rend :) Most 9 hetes a kisfiam, de az elmúlt 3 napban nagyon nyûgös volt éjjel.. lehet az idõjárás az oka, de ezt nem tudhatjuk biztosan..

Nem tudom hogy az idõjárástól van-e, de nálunk is volt ilyen idõszak.. mi miután elaludt az ágyunkban átraktuk a kiságyba így néhány nap alatt visszaállt a rend :) Most 9 hetes a kisfiam, de az elmúlt 3 napban nagyon nyûgös volt éjjel.. lehet az idõjárás az oka, de ezt nem tudhatjuk biztosan..
Persze, bejátszhat az idõjárás is, a környezetmben és ahogy olvasom, itt is sok gyerek megkergült:) . No de a komoly rész:) . A babád valószínûleg mostanra pihente ki a megszületés fáradalmait, tehát már nem csak "ájultan" alszik- eszik. Valószínûleg többet is van már ébren, több hatás éri. Ezek miatt is fokozottan szüksége lehet a testközelségedre, alvás közben is. BIztosan hallottál már arról, hogy a csecsemõ ésszel nem tudja, hogy letéve is biztonságban van, neki az alvás, letétel "vészhelyzet", amikor eltávolodik fizikailag a szülõjétõl, tehát ki van téve mindenféle veszélynek. Ezért ösztönösen reklamál, a biztonságot szeretné visszakapni:) . Teljesen normális tehát, ha szinte folyamatosan a közeledben szeretne lenni:) . Majd az idõ múlásával, az egydfejlõdése, idegi érése során szépen le fog vlni Rólad, és ha addig megadod neki a biztonságot, a biztos hátteret, akkor ez a leválás bátor lesz, hiszen tudni fogja, hogy Rád mindig számíthat.
Én babám is 5 hetes és õ is nagyon kivan 2-3 napja...nem akar aludni, ha elalszik akkor is csak 1 órákat alszik. Szerintem is fõként az idõjárás miatt, de nálunk már a hasfájás is közre játszik.

Mikor kezd el nőni a poci? Mert most vagyok 13 hetes terhes és 5 hét múlva szeretnébk az esküvőt tartani. Addigra nagy pocim lesz?

Legjobb válasz: Ez mindenkinél más! Az én esküvõmön 12 hetes voltam, de semmi nem látszott. De még utána sokáig sem! Alkat kérdése. Van, akinek már 2-3 hónap után nagy a pocakja.

Ez mindenkinél más! Az én esküvõmön 12 hetes voltam, de semmi nem látszott. De még utána sokáig sem! Alkat kérdése. Van, akinek már 2-3 hónap után nagy a pocakja.
Szia!Nekem a 26.hétig nem látszott a pocakom.Tegnap a terhesgondozóban is ámultak a kismamák, hogy már 28 hetes vagyok.Az egyiküknek 19 hetesen nagyobb volt a pocakja, mint nekem.
Mindenkinel valtozo. 16-17 hetesen mar azert elegge latszik..
15 hetesen nekem mar latszik, szoval biztosan nem fogod tudni letagadni!Meg nincs ruhad, vagy most fogjak radigazitani!?
Szia!Én 22hetes voltam, amikor az esküvõnk volt.Nagyabroncsos ruhám volt, és nem látszott semmi alatta.Nem nyomta a pocimat sem!Szerintem nem lesz gond neked sem a pocakod méretével.
Hát, nekem már 18 hetesen elég szép pocim volt. Viszont van, akin nem is látszik szinte semmi. Sok boldogságot Nektek!
ÓÓÓÓ!!! De jó! Én 14 hetes vagyok, és 4 hét múlva lesz az esküvõnk. Hamarabb lett ruha lefoglalva, februárban, közbe jött a baba, de még így is rám fog jönni a ruha, mert elfér a ruha alatt a pocakom. Szerintem neked se lesz "vészesen" nagy a pocakod! Sok boldogságot :) )
Szia! Nekem a 16. hét után hirtelen megnõtt a pocim, de már az elején is jól fel voltam puffadva! Ha most még lapos vagy akkor talán lesz egy kissebb növekedés, de ha már most van pocakod akkor számíts arra, hogy látványosan nõni fog. De nehéz ám megmondani, mindenkinél más és más! Sok boldogságot! :-) Én már a 20. hétben vagyok, de nekem nem kérték meg a kezemet :-( neked gratulálok :-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a sok választ. Nem még nem látszik semmi és még egy grammot se híztam...bár 62 voltam...az nem egy vékony alkat, de ahhoz képest nem híztam. :) Nem akarokm tagadni, csak nem akarok nagy pocival esküdni:) kényelmesebb:)

Miért csinálja a babám? 5, 5 hetes babánk pénteken, szombaton és tegnap este is csak kézben volt hajlandó elaludni. Amint letettük, azonnal felébredt.

Ha 1 órát vártunk vele a mellkasunkon tartva, akkor is felébredt, és sírt. Az apukája szerint rémálmai vannak. Már, amikor aludt, nagyon keveset, félórákat. Nem tudom, mitév? legyek, kicsi a lakás, és az apu nem tud aludni. nem panaszkodik, de ? akar fentlenni vele, és aggódom. Mindkett?jük miatt. (Igaz, ha sír rövid id?n belül felvesszük, mert ha nem, akkor képes egész éjszakát végigordítani.)

Legjobb válasz: Szia!Nem lehet,hogy fáj a pocia és így megnyugszik mivel a testetek melegíti a pociát és ez jót tesz neki!Mivel a meleg jót tesz a görcsökre ezért is szokták javasolni a meleg vizes pelust a hasfájós babák pociára!Remélem tudtam segíteni üdv egy 7hós baba anyukája

Szia!Nem lehet, hogy fáj a pocia és így megnyugszik mivel a testetek melegíti a pociát és ez jót tesz neki!Mivel a meleg jót tesz a görcsökre ezért is szokták javasolni a meleg vizes pelust a hasfájós babák pociára!Remélem tudtam segíteni üdv egy 7hós baba anyukája
Szia! Szerintem a kis pocija fáj. Az én kislányom hasfájós volt, nekünk is csak a kezünkben tudott megnyugodni, elaludni.Ha leraktuk a kiságyába azonnal felébredt. Fõleg délután és este jelentkezett a sírás. Simogattuk a hasiját az órajárásával ellentés írányba, kipróbáltuk az infacolt, édeskömény teát...három hónapos koráig sokat szenvedtünk, és szépen lassan elmúlt. Sok kitartás és türelem kell! Sajnos viszont annyira megszokta, hogy folyton kézben van, hogy utána az a próbléma következett, hogy állandóan nálunk akart lenni!:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megpróbálom, amit ajánlottatok. Minden jót!
Szia! Hasfájásra Infacol, vagy Espumisan csepp, Grape Water gyógyvíz, Aloe Vera Activator, kamilla tea, és sok türelem. Mi mindet kipróbáltuk, de mostmár csak az espumisan cseppet és a gyógyvizet használjuk, de már csak néha fáj a pocija a picinek. Amikor fájt a hasa nekünk is csak ölben aludt el, ugy nyugodott meg, de mióta nem fáj neki, elalszik egyedül a kiságyban. 9 hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Neke dis köszi. Megkérdezzük az orvost, melyiket ajánlja, a ma esét még végigszenvedjük...cseresznyemagpárna van.

Mi lehet a gond? 3, 5 hetes a kislányom, és 3 napja nem hajlandó megmaradni a bölcsőben, ha elalszik a kezemben, és lefektetem, 10 perc múlva fent van és üvölt. Csak ölben van el, esetleg apa mellkasán. Mit tudok csinálni?

Legjobb válasz: Ilyen nálunk is volt, de nálunk annyi volt még, hogy nagyon feszítette magát. Felhívtam a védõnõt és azt mondta, hogy fáradt a gyerek. Tehát rakjuk le az ágyba, ha picit sír keményítsük meg a szívünket hagyjuk, nyílván ha nagyon belemelegszik meg kell nyugtatni, de martadjon az ágyban, és hagyjuk amíg el nem alszik. Nem igazán hittem, hogy ez a baj, de az elsõ altatás hosszú volt, sokat is aludt, aztán a következõ könnyebb és így tovább. Az a nap volt nehéz, de utána minden ok volt újra. Ja és elõtte ha felébredt sírt, ez sem volt megszokott, de aztán kipihente magát és minden ok volt.

Ilyen nálunk is volt, de nálunk annyi volt még, hogy nagyon feszítette magát. Felhívtam a védõnõt és azt mondta, hogy fáradt a gyerek. Tehát rakjuk le az ágyba, ha picit sír keményítsük meg a szívünket hagyjuk, nyílván ha nagyon belemelegszik meg kell nyugtatni, de martadjon az ágyban, és hagyjuk amíg el nem alszik. Nem igazán hittem, hogy ez a baj, de az elsõ altatás hosszú volt, sokat is aludt, aztán a következõ könnyebb és így tovább. Az a nap volt nehéz, de utána minden ok volt újra. Ja és elõtte ha felébredt sírt, ez sem volt megszokott, de aztán kipihente magát és minden ok volt.
nem lehet hogy a hasa fáj?a fiamnak is kb így kezdõdött, nagyon nyûgös volt a hátán, állandóan felhúzta a lábait, és nyûglõdött.Igaz, mi kiságyban altattuk-de próbáld meg hasra fektetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Hason elvan egy darabig, most hogy kipróbáltam, de egy idõ után égtelen ordításba kezd, gondolom, mikor elkezd csikarni a kis hasija. Adom neki az infacolt, de nála sajnos nem használ, szóval ha betölti az 1 hónapot, akkor váltunk. Valami talán használ szegénykémnek. Sajnos megnyugtatni csak úgy tudom, ha kiveszem, máshogy semmi nem használ. Apa mellkasán elalszik, ha nem csikar nagyon a pocija.

5 hetes kislányom ha ébren van és nincs kézben sír. Mit tegyek?

Nem fáj semmilye, mert ha felveszem, hirtelen elmúlik minden vélt baja, nagyra nyílt szemekkel nézelődik, forgatja a fejét. Ha leteszem, pár mp és már sír is. Nem szeretném felszoktatni (lehet, h. már késő) Hogyan tudnám leszoktatni a kézben levésről?

Legjobb válasz: Teljesen normális. Szeretne nézelõdni, a közeledben lenni. Bár ilyen korán még nem tudod ezzel "elrontani" nekünk sokat segített a cumi, és a kiságy felett ez a pörgõs zenélõs játék.

Teljesen normális. Szeretne nézelõdni, a közeledben lenni. Bár ilyen korán még nem tudod ezzel "elrontani" nekünk sokat segített a cumi, és a kiságy felett ez a pörgõs zenélõs játék.
Nem hiszem, hogy a kézben levéssel elrontanád. Még csak 5 hetes, persze, hogy a közeledben szeretne lenni! Esetleg ha hordozókendõbe tennéd? Akkor tudnál mellette mást is csinálni, pl házimunkát és talán õ is megnyugodna :)
Nekem 6hetes a kislányom és ugyan ezt csinálja:) ez teljesen normális.Ahogy az elözö irta csak nézelödni szeretne és lehet nem szeretne feküdni.Nekünk van egy ilyen rezgös babaszékünk azt imádja, de ha ezt is megunta akkor a pocijára teszem és a lábijához teszem a kezem h rugja magát:) ebben is elszokott fáradni és akkor már jobban megmarad az ágyban is.:) Most tárul ki neki a világ persze h mindent látni szeretne és nem akar egyedül lenni.:) :) tudom h nehéz mert h lenne dolgod gondolom neked is(mosogatás, mosás, fözés stb)de ez egy ilyen non-stop szolgálat.De tudom ajánlani ezeket a babaszékeket mert akkor kitudod vinni magaddal a konyhába is és akkor lát téged:) :)
hát figyi!9 hónapig egy test-egy lélek voltatok! 5 hetes babáról beszélünk...hát jóhogy Anya közelségére, védõ-óvó karjaira, illatára van szüksége! Vedd fel nyugodtan, hidd el nem fogod elrontani ezzel mert ha elkezd forogni majd kúszni-mászni az sokkal érdekessebb lesz neki mint Anya! Ne hallgass senkire csak az anyai szívedre!! Ha meg SOS dolog van kösd magadra!!
Tudom, nehéz lehet elfogadni, de sokat segít ha tudod, hogy egy úszülõttnek a testközelség éppen olyan alapvetõ igénye mint az evés, ivás, fájdalommentes pocak, tiszta pelus... Szóval ennek "hiánya" éppolyan valós "baj", probléma neki, mint az elõzõek. És ez nem vélt baj, hanem valódi:) . Amit ugyanúgy orvosolni kell mint a többit:) . Ezzel nem elrontod, vagy felkapatod, hanem kielégíted az igényét. Ha nehéz karban tartani, vagy van elvégzendõ dolgod, akkor tedd kendõbe és mindkettõtöknek jó lesz:) .
És a vászonhintából még látni is fog engem mert ha fõzök akkor a konyha ajtón fog ringatózni, ha máshol leszek akkor máshol. A férjem majd megoldja ;-) hogy mindenhol legyen kampó. Még azt elfelejtettem hogy nekünk a pihenõszék valamiért nem jött be eddig. Ha nagyobb lesz talán tetszeni fog neki, de most még sír benne. Ezek lemaradtak az elõzõ válaszomból.
Nem vagy egyedül. Az én kisfiam dettó ugyanezt csinálja. Van hogy a házimunkát meg sem tudom csinálni, mert olyan keservesen sír, hogy az már nem is sírás az már szó szerint ordítás/üvöltés. Ha kézben van, egybõl megszûnik és hirtelen csend lesz. A védõnõm mondta hogy anyahiányos. Velem akar lenni, a közelemben, hogy érezzen, lásson stb. A forgõ zenélõ nekünk ideig óráig használ, egy idõ után elunja. Most a védõnõm hatására kezdem beadni a derekam a hordozókendõre, megpróbálom, hátha. Bár eddig nagyon ódzkodtam tõle, de kipróbálom. Húsvétra meg kap fekvõ vászonhintát, állítólag az a ringatózás is nagyon megnyugtatja õket. Hát kiváncsi leszek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Sajnos (vagy nem sajnos) nem kell neki a cumi, max. pár percig csak. Ágy feletti zenélõ-forgó is csak max. 5 perc...
Nem lehet "felszoktatni", "elkapatni", "elkényeztetni" egy ilyen pici babát. Nem hisztibõl sír, hanem mert igényli a közelségedet, nemrég még a hasadban volt, még mindig új és félelmetes neki a világ, rád vágyik, hozzád akar bújni, ez természetes, majd szépen lassan elmúlik, leválik rólad, de ez csak akkor megy zökkenõmentesen, ha most megadod neki azt, amire szüksége van, tehát nem hagyod magára. Most az a dolgod, hogy felvedd ha sír, ezért vagy otthon vele, ezért vagy az anyja. Ne akard leszoktatni arról, ami elemi, természetes igénye. Ez olyan, mintha az evésrõl akarnád leszoktatni.
erkély van? akkor oda kitehetnéd!
A kérdező hozzászólása: Na azt elfelejtettem, hogy hiába rakom ki az erkélyre babakocsiba, vagy csak hordozóba, hiába ringatom ott, nem alszik :) Le kell menni, és kell, hogy guruljon 5 métert a kocsi :)
És ha 1 óra séta után felviszed és kiteszed az erkélyre?? Biztos melege van azért nem alszik a lakásban.

5 hetes a kisbabám és már kezd sokat fent lenni. Nem sír, nem nyögdécsel csak nézelödik. Ilyenkor mit csináljak vele? Hagyjam békén vagy simogassam, beszélgessek hozzá, mert ugye még játszani nem igazából lehet vele.

Legjobb válasz: Én hagytam, ha nem sírt, de ha van idõd akkor foglalkozz vele. Volt, mikor mózeskosár félébe kivittem magammal a konyhába, hogy a közelembe legyen, kötöttem fölé színes figurákat és azt tök jól elnézegette.

Én hagytam, ha nem sírt, de ha van idõd akkor foglalkozz vele. Volt, mikor mózeskosár félébe kivittem magammal a konyhába, hogy a közelembe legyen, kötöttem fölé színes figurákat és azt tök jól elnézegette.
Hagyjad, hadd nézegessen, fedezze fel a világot. Így késõbb is "magára tudod hagyni", és csinálhatod a dolgod. Ha most mindig mellette leszel, késõbb is igényelni fogja, hogy mindig legyél vele. Én is kivittem a hordozóba a konyhába, addig fõztem, õ nézelõdött:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!