Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes keze (32 db)

5 hetes terhességnek milyen tünetei lehetnek? Akkor látszik már a pocakon valami? Először a has melyik rész kezd el nőni?

Ja, és még egy kérdés... Peteérés id?szakában is lehet fájdalmat érezni az alhasban?

Legjobb válasz: Az, hogy a peteérés idõszakában lehete-e fájdalmat érezni azt nem tudom, de én nem szoktam semmit sem érezni akkor. A ppocakod kicsit megfeszül, de te ezt is érezheted, illetve a hasad alja kezd el elõszõr nõni. Hogy milyen tünetei vannak egy 5 hetes várandósnak? - A tested túlórázik, hogy megteremthesse az új életet. Kimerültnek és rosszkedvûnek érezteted magad. Természetes az 5 percenkénti wc-re szaladgálás, és ez sem javít a helyzeteden. Ez a felfokozott anyagcserének és a megnövekedett méhnek köszönhetõ. A melled különösen érzékennyé válik, mérete növekszik, de ne aggódj ez a következõ 3 hétben le fog lassulni. - Ha függsz a reggeli kávétól, akkor ideje átgondolni, nem tenne-e jobbat egy pohár meleg tej helyette. Egy nyugtató hatású (és egészséges) reggeli ital segít átlendülni a reggeli holtponton, ráadásul elkerülve a túl sok koffeint, még kalciumot is biztosít a babád számára.

Az, hogy a peteérés idõszakában lehete-e fájdalmat érezni azt nem tudom, de én nem szoktam semmit sem érezni akkor. A ppocakod kicsit megfeszül, de te ezt is érezheted, illetve a hasad alja kezd el elõszõr nõni. Hogy milyen tünetei vannak egy 5 hetes várandósnak? - A tested túlórázik, hogy megteremthesse az új életet. Kimerültnek és rosszkedvûnek érezteted magad. Természetes az 5 percenkénti wc-re szaladgálás, és ez sem javít a helyzeteden. Ez a felfokozott anyagcserének és a megnövekedett méhnek köszönhetõ. A melled különösen érzékennyé válik, mérete növekszik, de ne aggódj ez a következõ 3 hétben le fog lassulni. - Ha függsz a reggeli kávétól, akkor ideje átgondolni, nem tenne-e jobbat egy pohár meleg tej helyette. Egy nyugtató hatású (és egészséges) reggeli ital segít átlendülni a reggeli holtponton, ráadásul elkerülve a túl sok koffeint, még kalciumot is biztosít a babád számára.
nem. az lehetetlen hogy a hasadon látszódjon valami.
Nekem -személy szerint, haj zsírosodása, és puffadás, mellfeszülés. De mindenkinél más.

A babám 5 hetes és ha ébren van, szinte folyamatosan sír, kézben is állandóan mozog és bőg. Semmivel sem lehet lekötni, max 5 percre. Mit tegyek?

Az altatás is legalább 1-1,5 óra! Ha leteszem valahová végképp elpattan nála a cérna, pedig ott maradok és simizem is! Hogyan foglalhatnám le? Már nehéz is és nem akarnám ennyire kézhez szoktatni. A hasa nem fáj. Mindenkinek ilyen hisztis a babája? Vagy ha már elkezd érdekl?dni a világ iránt, akkor jobban el lesz?

Legjobb válasz: Van aki ellene van, de mi cumit adtunk neki és azóta sokkal kevesebbet sír. 6 hetes kisfiú anyukája

Van aki ellene van, de mi cumit adtunk neki és azóta sokkal kevesebbet sír. 6 hetes kisfiú anyukája
Alapból cumi-ellenes vagyok, de ilyen helyzetekben indokoltnak tartom. Talán megoldás lehet...
Ha a cumi nem segít mérd meg mennyit eszik hátha az a baj hogy éhes és csak a hiszti miatt fordul el a cicitõl

Kislányom 5 hetes. Nem marad meg a kiságyban, csakis a kezemben. Mit tegyek hogy ne sírjon benne?

Egy kicsit fárasztó, és nem tudok t?le semmit csinálni. Hogyan szoktassam bele?

Legjobb válasz: A fiam most 3,5 hónapos. Nekünk az vált be, hogy a kiságyába csak az éjszakákat tölti - nappal a mi nagyágyunkon van velem, vagy pihenõszékbe, vagy a játszószõnyegén. Így tudja, hogyha besötétedik betesszük a kiságyába, akkor alvás van. Át is alussza az éjszakát (csak 1x szopizni kel fel). Napközben én játszom Vele, cipelem, most éppen kipurcant az ágyunkon - nagyon édesen alszik. Ha majd 4-5 hónapos lesz, akkor elkezdem szoktatni járókához. Lehet, hogy rossz tanácsot adtam (anyám szerint rosszul csinálom), de én így csinálom.

A fiam most 3, 5 hónapos. Nekünk az vált be, hogy a kiságyába csak az éjszakákat tölti - nappal a mi nagyágyunkon van velem, vagy pihenõszékbe, vagy a játszószõnyegén. Így tudja, hogyha besötétedik betesszük a kiságyába, akkor alvás van. Át is alussza az éjszakát (csak 1x szopizni kel fel). Napközben én játszom Vele, cipelem, most éppen kipurcant az ágyunkon - nagyon édesen alszik. Ha majd 4-5 hónapos lesz, akkor elkezdem szoktatni járókához. Lehet, hogy rossz tanácsot adtam (anyám szerint rosszul csinálom), de én így csinálom.
utolsó vagyok!Babám 2x30percet alszik egésznap, de akkor sokat mondok.Még enni sem tudok mellette sokszor, csak ha a férjem 3-kor hazaér!Én csináltam ilyenre, szoktasd le míg lehet!
Lehet, hogy néhány napig kemény ordít, de meg lehet vele szerettetni a kiságyát. Hosszú folyamat, de ha kitartó vagy, meg lesz az eredménye. Rakd bele, maradj mellette, beszélj hozzá, tudja hogy ott vagy. Maradj vele a szobában, pakolj, rendezgesd a dolgokat... Ha sír, beszélj hozzá, simogasd meg, hogy tudja ott vagy, számíthat rád, nem kell felvenni. Ha már biztonságban érzi magát, néha ott hagyhatod egy-két percre, majd késõbb tovább is! Egyébként nagyon jó dolog a játszó szõnyeg és a pihenõszék, bár a szõnyeghez még nagyon kicsike. Kitartás és meg ogja szokni az ágyát!
Rakj sok játékot a kiságyba a baba köré, kapcsolj be zenét neki. Ne ugorj rögtön a sírásra, mert akkor mindig ezt fogja csinálni. Kicsit hagyni kell "szenvedni", és meg fogja szokni.
Most szoktasd le mert úgy jársz mint én.A babám 8 hós és 11kg.Éjszaka nem tudok aludni a hát fájástól a kezemrõl már nem is beszélek!!!Semmit nem tudok csinálni mellette!!Szószerint!!Még szerencse hogy szakács a férjem, különben éhen halnánk!!
A kérdező hozzászólása: Nem igazán érdelkik még a játékok.
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, hogy még fõzni sem tudok tõle. Ha elalszik akkor csinálok meg gyorsan mindent.

5 hetes kisbabám néha cuppogva eszik. Olyankor levegő megy a szájába, elengedi a vákumot. Ez felidegesíti és sírni kezd. Más is van így? Miért van ez? Hogy tudok neki segíteni?

Legjobb válasz: Az enyém is szokott így járni, bár õ már 12 hetes. Mondjuk õt annyira nem idegesíti a dolog, engem annál jobban. Ilyenkor nem megfelelõ szögben van a szájában a bimbó, próbáld igazítani. Vagy nagyon tele van a cicid és azért csúszik ki a szájából, kicsit le kell fejni belõle. Vagy még az is lehet, hogy kicsi a bimbód, azért nem tudja tartani, ebben az esetben próbálkozz bimbóvédõvel szopiztatni.

Az enyém is szokott így járni, bár õ már 12 hetes. Mondjuk õt annyira nem idegesíti a dolog, engem annál jobban. Ilyenkor nem megfelelõ szögben van a szájában a bimbó, próbáld igazítani. Vagy nagyon tele van a cicid és azért csúszik ki a szájából, kicsit le kell fejni belõle. Vagy még az is lehet, hogy kicsi a bimbód, azért nem tudja tartani, ebben az esetben próbálkozz bimbóvédõvel szopiztatni.

5 hetes babám 2 napja nappal csak kézben, éjjel csak a mi ágyunkban hajlandó aludni. Ráadásul a türelmét is hamarabb elveszíti, mint szokta és akkor ordít. Ez lehet az időjárás miatt?

Legjobb válasz: Nem tudom hogy az idõjárástól van-e, de nálunk is volt ilyen idõszak.. mi miután elaludt az ágyunkban átraktuk a kiságyba így néhány nap alatt visszaállt a rend :) Most 9 hetes a kisfiam, de az elmúlt 3 napban nagyon nyûgös volt éjjel.. lehet az idõjárás az oka, de ezt nem tudhatjuk biztosan..

Nem tudom hogy az idõjárástól van-e, de nálunk is volt ilyen idõszak.. mi miután elaludt az ágyunkban átraktuk a kiságyba így néhány nap alatt visszaállt a rend :) Most 9 hetes a kisfiam, de az elmúlt 3 napban nagyon nyûgös volt éjjel.. lehet az idõjárás az oka, de ezt nem tudhatjuk biztosan..
Persze, bejátszhat az idõjárás is, a környezetmben és ahogy olvasom, itt is sok gyerek megkergült:) . No de a komoly rész:) . A babád valószínûleg mostanra pihente ki a megszületés fáradalmait, tehát már nem csak "ájultan" alszik- eszik. Valószínûleg többet is van már ébren, több hatás éri. Ezek miatt is fokozottan szüksége lehet a testközelségedre, alvás közben is. BIztosan hallottál már arról, hogy a csecsemõ ésszel nem tudja, hogy letéve is biztonságban van, neki az alvás, letétel "vészhelyzet", amikor eltávolodik fizikailag a szülõjétõl, tehát ki van téve mindenféle veszélynek. Ezért ösztönösen reklamál, a biztonságot szeretné visszakapni:) . Teljesen normális tehát, ha szinte folyamatosan a közeledben szeretne lenni:) . Majd az idõ múlásával, az egydfejlõdése, idegi érése során szépen le fog vlni Rólad, és ha addig megadod neki a biztonságot, a biztos hátteret, akkor ez a leválás bátor lesz, hiszen tudni fogja, hogy Rád mindig számíthat.
Én babám is 5 hetes és õ is nagyon kivan 2-3 napja...nem akar aludni, ha elalszik akkor is csak 1 órákat alszik. Szerintem is fõként az idõjárás miatt, de nálunk már a hasfájás is közre játszik.

5 hetes babám eddig csak ölben aludt el, akkor is több, mint egy órán át kellett ringatni. Ha a háta elérte az ágyat üvölteni kezdett. De most már kézben is üvölt, semmi sem jó! Mit tegyek?

Szeretném, ha az ágyában aludna el, de az egyáltalán nem m?ködik, pedig látom, hogy álmos, viszont a karom már leszakad, nem bírom el a súlyát!

Legjobb válasz: Nekünk a hasonfekvés vált be, amikor látom, hogy a karomban már egy kicsit elbóbiskolt, akkor hasra fektetem a kiságyba és simogatom a hátát. Persze néha így is felébred és újra fel kell venni, de általában beválik. 6 hetes kisfiú anyukája

Nekünk a hasonfekvés vált be, amikor látom, hogy a karomban már egy kicsit elbóbiskolt, akkor hasra fektetem a kiságyba és simogatom a hátát. Persze néha így is felébred és újra fel kell venni, de általában beválik. 6 hetes kisfiú anyukája
Amikor kicsi volt a babám nekem az vált be, ha vékony takaróba pólyáltam, hogy biztonságban érezze magát.Most(8 hó) lefektetem magam mellé az ágyunkra, suttogok neki, kap 1 textil pelust gyûrögetni vagy az ujjamat szorongatja és ha elaludt becsempészem az ágyába, az oldalára fektetem.
nekem is a hasonalvás vált be, 3 hós koráig nem aludt el máshogy, de igy viszont magától is, én szoktam a kezéhez , mikor hason aludt alá terítettem egy pólót ami már volt rajtam, és igy semmi gond nem volt
Nekünk eddig a póly avált be, de már kiforog belõle-amúgy ugyan ez a helyzet nálunk is, amint a kiságyba berakom , max egy fél óra s már pislog majd sír s tudja kiveszem, mert nem hagyom, hogy újra belelovallja magát a sírásba.Amúgy most beraktam egy polár takarót neki és így nem olyan hideg a kiságy, meg egy vékonyabbal körbe takarom-a biztonságérzet miatt, de van, hogy csak apa hasán alszik el.6hetesek vagyunk
nem
Dehogyis! Hát még nem is tudja tartani. Nagyon sokáig tartani kell a hátát, a fejét csak eleinte.
Nem szabad!!!Tartani kell a kis fejét!!!
Ha a baba feje mondjuk, böfizés közben a válladon pihen, nem kell tartanod, persze, nem árt a kezednek a közelben lenni, hogy egy hirtelen mozdulatra meg ne ránduljon a kis nyaka. Persze, néhány pillanatra néha-néha elengedheted, hiszen annyi ideig már õ is megtartja a fejét.
ha kicsit hátradõlsz, és rajtad "fekszik" a feje akkor igen, a kisebbik fiam 5 hetesen már tartotta a fejét, de még úgy inogott neki, hogyha nem fogtam, akkor egy csomószor lefejelte a vállamat, amikor elfáradt

5 hetes terhes vagyok, Utrogestant szedek, Tegnap elkezdtem barnazni, majd ez z atvaltott darabos verzesre, de ugylatom kezd szunni. Kulfoldon vagyok, UH meg nincs lehetoseg. Szerintetek elveteltem?

Legjobb válasz: Ha UH- ra nincs is lehetõséged, azonnal menj orvoshoz!!Sokan vannak, akik vérezgetnek az elején még terhesen is, reméljük nem lesz gond. De ez nem játék!Nem tudom, hogy baj van -e, de mindenképpen menj orvoshoz, mert lehet kezdõdõ vetélés.

Ha UH- ra nincs is lehetõséged, azonnal menj orvoshoz!!Sokan vannak, akik vérezgetnek az elején még terhesen is, reméljük nem lesz gond. De ez nem játék!Nem tudom, hogy baj van -e, de mindenképpen menj orvoshoz, mert lehet kezdõdõ vetélés.
ezt nehéz lenne így megmondani, de nem kizárható, mindenesetre sajnos nem jó jel. mindenképpen orvoshoz kellene valahogy eljutnod, hogy vizsgáljanak meg.
Hát ez szomorú, mindenesetre ne hagyd magad, legyél erõszakos!!!Mindenképpen nézesd meg magad, mert a darabos vérzés az sajnos iszonyatosan rossz elõjel. Ne hagyd magad lerázni!
igazából barnázásra általában duphasont vagy ultrogestant szoktak felírni. de ez is csak akkor segít, ha hormonelégtelenség a barnázás oka. ha kromoszóma rendellenesség áll fenn akkor azt a vetélést nem lehet megállítani, az a magzat sajnos nem életképes :( de remélem semmi ilyen nem áll fenn. csak azért írtam, hogy tudd, van amikor minden erõfeszítésünk ellenére megtörténnek a dolgok. remélem minden rendben lesz nálad.
Körzeti orvossal semmire sem mégy....majd írj mi volt, szurkolok!
A darabos vérzés sajnos mindenféleképpen vetélésre utal. A körzeti dokival semmire nem fogsz menni szerintem.
Utolsóval egyetértek.A darabos vérzés vetélésre jellemzõ. És a házidoki ebben nem tud segíteni, csak uh, vagy nõgyógy vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: Igazabol semmi, voltam az orvosnal, azt mondta varni kell nincs mas megoldas.
En is Angliaban elek, es tudom milyenenk itt az orvosok, nem torodomok es hanyagok. Ha mindenkepp szeretned hogy megvizsgaljanak vagy csinaljanak egy UHt, szerintem menj be a korzetedben levo korhaz A&E osztalyara, es mondd el ott a tuneteidet!(azt persze ne mondd h mar voltal az nhs klinikan!)Ott nem tagadhatjak meg a kivizsgalast!!!!
Van valami fejlemény?
A kérdező hozzászólása: Angliaban vagyok.Nem tudom, de a verzes szunik, es most is azert vagyok fent, mert olyan hanyingerem van , hogy nem tudok aludni.Haaat nemtudom, letezik, hogy darabos verzes ellenere is megmarad a terhesseg?
Bocs az offért, én eüs vagyok és összességében tényleg gáz a magyar eü., de a terhesgondozás nálunk a legjobb színvonalú messze a vidéken! Kérdezõ, melyik országban vagy?
Szia! Remelem minden rendben van veled, nagyon drukkolok hogy megmaradjon a baba!!! En is kulfoldrol irok, nem tudom hogy te hol vagy, de ahol en vagyok ott is nilyen nemtorodomok az orvosok!!Az a baj hogy mindenki szidja a magyar egeszsegugyet (amit azert teny es valo hogy lehet is), de sajnos a "gazdagabb" allamok sem mindig jobbak, tapasztalatbol tudom!! Ird meg legyszi hogy mi van veled!!
Butaság hogy nem fog látszani és akkor már megse kell, hogy nézzenek. Nekem 10 nap késés után megállapitotta a doki, hogy terhesség, nagyon pici volt de látszott. Hazamentem elkezdtem vérezni, utána átváltott barnába, másnap reggel mindjárt mentem uh-ra megint, és ott látta a doki, hogy rendben van a baba. Mellesleg vannak gyógyszerek ilyenkor. Hol vagy külföldön? Ennyire nem törõdömök? Probálkozz magándokinál. Hiszen pénzért azért megoldható minden.
A kérdező hozzászólása: Van , de O is azt mondja kicsi a terhesseg, nem tehetek mast csak varok ket napot es csinalok egy tesztet, ha pozitiv akkor mehetek UH-ra, mert akkor mar 6 hetes leszek.
Nincs fizetõs ultrahang nálatok?
A kérdező hozzászólása: hat itt vagyok.Megjartam a korzetit, es tudjatok mit mondott?Csinaljak testet szerdan, ha pozitiv akkor szombaton is, es ennyi.UH nem kuld, mert ugysem latszik semmi.Kozben megjott a progi vereredmenyem amit akkor csinaltak amikor kitudodott a terhesseg, tehat meg a legelejen, es 11.6 lett.Ami nagyon keves es erre azt mondta normalis.Na most mit csinlajak csajok?
Van valami hír?Izgulunk érted!
Én is jártam már úgy, hogy nem volt lehetõség uh-ra. Azt csináltam, hogy a gugliban kikerestem a hozzánk legközelebb esõ 4d fizetõs babamozit, mert ott ha fizetsz, akkor rögtön megnéznek és itt vannak a legprofibb gépek.
A kérdező hozzászólása: Eppmost telefonalt a korzeti orvos aki berendelt magahoz 10:30-ra, hat kivancsi vagyok, egy korzeti orvos mit tud ten ni ezugyben.
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnal, tudjatok mit mondott?"Hat erre most mit mondjak"?Na lyenek itt az orvosok.Most azt varom, hogy a 20.visszahivjon telefonon, es O majd eldonti mi legyen.
Szia! Mi van veled?

Kislányom 5 hetes. Szopizás után vadul kalimpál kezével lábával, néha éjszaka is. Ha leteszem sír, a karomban viszont sokat mozgolódik. Ez normális?

Legjobb válasz: Ha a karodban is sokat mozgolódik, lehetséges, hogy büfi maradt benn és helyezkedik, hogy kijöjjön. A lányom legalábbis akkor szokott nyugtalan lenni kézben. Ha már alvás határán van, akkor tedd hasra aludni (ha nem vagy ellene). Az én lányom csak hason tud aludni, hanyatt felébreszti magát a kalimpálásával.

Ha a karodban is sokat mozgolódik, lehetséges, hogy büfi maradt benn és helyezkedik, hogy kijöjjön. A lányom legalábbis akkor szokott nyugtalan lenni kézben. Ha már alvás határán van, akkor tedd hasra aludni (ha nem vagy ellene). Az én lányom csak hason tud aludni, hanyatt felébreszti magát a kalimpálásával.
Szia!Nálunk a hasfájás miatt volt ez!Aztán én is hasra kezdtem tenni alváskor!És bevállt!Azóta is igy alszik!Én kammilla teát adok neki pár kávés kanállal evés elõtt meg a Gpripe Water-t.Ezek beválltak nyugotabb lett.De azt hiszem ezt csak az idõ oldja meg!3 hónapos most odáig eljutottunk hogy naponta alszik 3 órát egy huzamba. hetes koraóta elõszõr!Nagyon nehéz volt!Egy rossz nap azért becsúszik még, de már több a jó nap:) Kitartás!

Miért csinálja a babám? 5, 5 hetes babánk pénteken, szombaton és tegnap este is csak kézben volt hajlandó elaludni. Amint letettük, azonnal felébredt.

Ha 1 órát vártunk vele a mellkasunkon tartva, akkor is felébredt, és sírt. Az apukája szerint rémálmai vannak. Már, amikor aludt, nagyon keveset, félórákat. Nem tudom, mitév? legyek, kicsi a lakás, és az apu nem tud aludni. nem panaszkodik, de ? akar fentlenni vele, és aggódom. Mindkett?jük miatt. (Igaz, ha sír rövid id?n belül felvesszük, mert ha nem, akkor képes egész éjszakát végigordítani.)

Legjobb válasz: Szia!Nem lehet,hogy fáj a pocia és így megnyugszik mivel a testetek melegíti a pociát és ez jót tesz neki!Mivel a meleg jót tesz a görcsökre ezért is szokták javasolni a meleg vizes pelust a hasfájós babák pociára!Remélem tudtam segíteni üdv egy 7hós baba anyukája

Szia!Nem lehet, hogy fáj a pocia és így megnyugszik mivel a testetek melegíti a pociát és ez jót tesz neki!Mivel a meleg jót tesz a görcsökre ezért is szokták javasolni a meleg vizes pelust a hasfájós babák pociára!Remélem tudtam segíteni üdv egy 7hós baba anyukája
Szia! Szerintem a kis pocija fáj. Az én kislányom hasfájós volt, nekünk is csak a kezünkben tudott megnyugodni, elaludni.Ha leraktuk a kiságyába azonnal felébredt. Fõleg délután és este jelentkezett a sírás. Simogattuk a hasiját az órajárásával ellentés írányba, kipróbáltuk az infacolt, édeskömény teát...három hónapos koráig sokat szenvedtünk, és szépen lassan elmúlt. Sok kitartás és türelem kell! Sajnos viszont annyira megszokta, hogy folyton kézben van, hogy utána az a próbléma következett, hogy állandóan nálunk akart lenni!:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megpróbálom, amit ajánlottatok. Minden jót!
Szia! Hasfájásra Infacol, vagy Espumisan csepp, Grape Water gyógyvíz, Aloe Vera Activator, kamilla tea, és sok türelem. Mi mindet kipróbáltuk, de mostmár csak az espumisan cseppet és a gyógyvizet használjuk, de már csak néha fáj a pocija a picinek. Amikor fájt a hasa nekünk is csak ölben aludt el, ugy nyugodott meg, de mióta nem fáj neki, elalszik egyedül a kiságyban. 9 hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Neke dis köszi. Megkérdezzük az orvost, melyiket ajánlja, a ma esét még végigszenvedjük...cseresznyemagpárna van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!