Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes felvesz (4 db)

Miért van az ha a kislányom elalszik a karomban v. a vállamon és le akarom tenni a helyére 5-10perc és felébred sírdogál? Ha felveszem megnyugszik és kezdődik elölről, de néha alszik tovább! Elkényeztettem 5 hetesen?

Legjobb válasz: Szia nekem is 5 hetes a kisleányom,és énis így vagyok.Nappal mindig a nálam alszik el,és ha leteszem rögtön kinyissa a szemét.Próbáltam leszoktatni róla,de annyira tud sírni hogy levegõt is elfelejt venni,és akkor felkel vennem,mert nemtudom elnézni hogy sír.Azt hittem hogy én vagyok csak így a kicsivel,de annak örülök éjjel aluszik rendessen.

Szia nekem is 5 hetes a kisleányom, és énis így vagyok.Nappal mindig a nálam alszik el, és ha leteszem rögtön kinyissa a szemét.Próbáltam leszoktatni róla, de annyira tud sírni hogy levegõt is elfelejt venni, és akkor felkel vennem, mert nemtudom elnézni hogy sír.Azt hittem hogy én vagyok csak így a kicsivel, de annak örülök éjjel aluszik rendessen.
Nekem 9 hónapos a fiam, és néha még mindig csinálja :) Pedig nagyon szépen meg lett tanítva egyedül aludni, eddig mûködött, pár napja hiszti van, de minden ok nélkül. Én legalább is nem talátam még meg az okát. Szerintem csináld azt, hogy csak félig ringatod el, nem várod meg, amíg teljesen elalszik, úgy tedd az ágyba, és ott altasd el, simogasd, énekelj neki, beszélj hozzá, így hamar megszokja, hogy az ágyban aludni kell. Mondjuk én kb. 3 hónapig mindig elringattam, vagy hagytam szopi közben elaludni, aztán volt késõbb olyan, hogy sírni is hagytam 5-5 percekre, persze nem hagytam magára, végülis szükség volt erre is, mert már messze nem sír annyit, sõt, egy nagyon vidám, nyugodt, kiegyensúlyozott kisbaba lett belõle.
Okosabbak a kisbabák mint hinnétek!!! Nem hülye az a gyerek!!! Hallani a hangján ha hisztizik! Én is hagyom és ordít 10 percet. Hozzáteszem itt voltak anyuék és el lett kapatva, két hétig, most egy kicsit böjtölünk. De nem drasztikusan nyílván. Cici, pelluscsere, egy kis beszélgetés, játék az õ módján, és aztán kiságy. Ekkor minden igénye ki van elégítve. Persze van olyan hogy én is kiveszem, ha fáj a hasa azt látni. No meg ha anyaigénye van de nem minden alkalommal! Ha ehhez lesz szokatva a kicsi, akkor még a szemetet se fogjátok tudni kivinni! Én is próbálom követni az igényeit, de mindent csak ésszel!! :) Sok sikert! 5 hetes kisfiú anyukája!
Szia az elsõ válaszoló vagyok.Olvastam a többi válaszolót, és szerintem is van benne valami amit az egyik válaszoló írt.Este 9 felé lefektetem a helyére adok neki cicikét, és pár perc mulva el is alszik.Reggel 8-9 ig alszik, de 3óránként szopiztatom.Napközben meg rajtam alszik el, mert nem abban a szobában vagyok ahól ö alszik este.Megfogom próbálni napközben is ott a helyén elaltatni, remélem sikerrel.Sok sikert neked is!!!!
Soha nem hagynám 10 percig ordítani és te se tedd! Olyankor nem azért alszik el, mert megnyugodott, hanem azért mert reményt vesztett. A biztonságot meg kell neki adni, hiszen még annyira kicsi. Most ez a dolgunk, hogy az Õ igényeit kielégítsük. Én is felveszem ha kell százszor is egy altatásnál, de nem lesz ez mindíg így. Az idõ megoldja, türelem, nagyon jól csinálod! Halgass a szívedre. 6 hetes a pici fiam.
Hát lehet, h most megköveztek, de én hagytam ordítani. Van hogy 10 percig is mûsorozik, de utána rendben volt. És kb két hét alatt meg is szûnt ez a probléma. Nem mondom h mindenkinél mûködik, de nálam bevált.
Ezzel hogy kényeztetnéd el? 5hetes!!! Rád van szügsége. Ennyi! Majd kinövi. Türelem!
Én is 5 hetes kislánnyal, ugyanígy:-( A vállamon alszik, leteszem felébred. Felveszem, elalszik, leteszem, felébred. Akár 4-5 alkalommal is. kiegészítve azzal, hogy én adok neki cicit általában, ott is elalszik 10 mp alatt, felveszem böfizni, elalszik, leteszem, felébred. De kb a4. 5. alkalommal elalszik végre:-) Nyugi, ezzel tuti nem vagy egyedül, ez nem kényeztetés. Szerintem szereti hallani a szivünket, és ha nem hallja, nyugtalan. Felvesszük , hallja, megnyugszik, de ha letesszük megint, nem hallja. Én próbálom megvárni, amíg mélyebb álomba merül, és akkor letenni, ha sír, kicsit hagyon, néha elaltatja magát idõvel.
Ha te elaludnál valahol és máshol ébrednél nem ijjednél meg? Én ugyan úgy szoktam lefektetni nappal mint este .Megvan a kis kialakult rituálé ebbõl tudja ababa , hogy fekvés, alvás következik.Behuzom a függönyt ugy hogy a karomon van , elmesélem hogy mindenki pihen...puszi és leteszem úgy hogy még ébren van, de már tudja hogy alvás következik!Próbáljátok ki , nem mondom hogy azonnal megy de sikerülhet rövid idõn bellül "rendes " alvásra szoktatni a picit . Sok sikert !
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy ilyen gyorsan sok választ írtatok! :) Hallottam, hogy a kicsik néha megijednek a saját kezüktõl. De hála istennek a kislányom alszik éjjel és csak 1szer kel fel szopizni. Köszi még1szer

5 hetes terhességnél felvesz a háziorvos betegállományba?

N?gyógyász igazolta tegnap a terhességemet, ami normál és problémamentes! Jöv? héten már lesz szívhangja is a babának! A gondom, hogy raktárban dolgozom er?s fizikai munkát, 12 órában, éjjel is!

Legjobb válasz: Szia. Ha a fönököd nem tud más munkakörbe áthejezni,akkor valószínü,hogy felvesznek betega´lományba.

Szia. Ha a fönököd nem tud más munkakörbe áthejezni, akkor valószínü, hogy felvesznek betega´lományba.
Ha a fönök tényleg nem tud áttenni jár a táppénz akár az elsö héttöl.
Beszélj a fõnököddel, hogy át tud -e helyezni más munkakörbe, ha nincs semmilyen lehetõség, akkor betegállomány. Ja és éjszakai munkát nem végeztethet veled, törvény tiltja. A terhesség alatt bármikor kiír az orvos. Ne aggódj, ha nicsn más lehetõség számodra a munkahelyeden nyugodtan irasd ki magad.
Én is 5 hetes terhes vagyok, szóltam a nõgyógyásznak, hogy fizikai munkát végzek .Õ adott 2 papírt, az egyiket a háziorvosnak, a másikat a védõnõnek kellett adnom, így már betegállományba is vettek.

20 hetes terhes vagyok. Kaptunk egy 5 hetes kiskutyát és nem mertem kitenni az udvarra így bent van ez előtérben. Lehet tőle bármi baja a babának? Néha megsimogatom és felveszem az ölembe.

Legjobb válasz: Ha a kutyakakihoz nem nyúlsz, és az oltások, féreghajtás rendben vannak a kutyánál akkor nem lehet bajod. Nálunk 2 kutya van itthon, most 3 hónapos a babám, semmi baja nem lett. Szülés után meg arra kell nagyon figyelni, hogy mindig moss kezet, ha a babához nyúlsz. Különben semmi gond nem lehet. :)

Ha a kutyakakihoz nem nyúlsz, és az oltások, féreghajtás rendben vannak a kutyánál akkor nem lehet bajod. Nálunk 2 kutya van itthon, most 3 hónapos a babám, semmi baja nem lett. Szülés után meg arra kell nagyon figyelni, hogy mindig moss kezet, ha a babához nyúlsz. Különben semmi gond nem lehet. :)
Nem tanácsos a terhesség során kisállatot elkezdeni tartani. De ha már így alakult, akkor fokozottan ügyelj a tisztaságra, mindig moss kezet, ágyatokba ne menjen stb. Ha ezeket be tartod akkor nem lesz baj. Igazából semmi újat nem ajánlott a terhesség alatt elkezdeni. Ami amúgy is otthon van és amivel amúgy is találkozól nap mint na azt már meg szoktad, nincs szükség pont a terhesség során egy új bacival talizni. De ne aggódj nem lesz semmi gond, csak jobb félni mint megijedni.
Nagyon kicsi még az a kutya. Az elõzõ gazdája odafigyelhetett volna, mert kutyát kilenc hetes koráig, nem szakítunk el az anyjától. Ha menhelyes árva kutya akkor bocs. Ennyire kicsi korban még az oltások sincsenek elkezdve. 6-7 hetesen el kell kezdeni a sorozatot. Addig fokozottan figyelj a higiéniára. Ugye, még pár hét kell annak is, hogy szobatiszta legyen. Ilyen kicsi kutyát nem szabad kizárni, hiszen még az anyjával kellene lennie. Nem csak a megfázás árt neki, hanem az is, hogy egyedül érzi magát. A legtöbb fertõzést egyébként a kutyák kint szedik össze. Egyébként ha megmosod a kezed kutyázás után nem lesz tõle bajod sem neked, sem a babádnak.


Sokan mondják, hogy hagyjam sírni a pici fiam, ne vegyem fel, mert megszokja. 5 hetes a picúr és 10-15 percnél tovább nincs el egyedűl. Olyan rossz hallgatni amikor sír/ordít. Rosszat teszek ha olyankor felveszem?

Legjobb válasz: Vedd fel, szüksége van rád! Ne hallgass a sok okosra. Képzeld magad az õ helyébe. 9 hónap igen szoros kapcsolat után "egyedül" van ebbe a zajos, világos, ismeretlen világon. Ilyenkor nem lehet elkapatni, féléves koráig még nem tud a sírással manipulálni. Szeresd és legyél ott neki, amikor kell. Ez az idõ a szükségleteik kielégítésérõl szól.

Vedd fel, szüksége van rád! Ne hallgass a sok okosra. Képzeld magad az õ helyébe. 9 hónap igen szoros kapcsolat után "egyedül" van ebbe a zajos, világos, ismeretlen világon. Ilyenkor nem lehet elkapatni, féléves koráig még nem tud a sírással manipulálni. Szeresd és legyél ott neki, amikor kell. Ez az idõ a szükségleteik kielégítésérõl szól.
5 hetesen még nagyon pici, szerintem is vedd fel. Én csak olyankor hagyom sírni a kisfiam, ha már az sem segít, hogy felveszem és a karomban is ugyanúgy sír. Ilyenkor szerintem csak nyûgös. 2 hónapos kisfiú anyukája
Maximálisan egyetértek az elsõ hozzászólóval!!! Amúgy meg, ne mások hatására neveld a fiad, ha te úgy érzed szüksége van rád (márpedig egy 5 hetes csecsemõnek csak rád van szüksége) igenis vedd fel, babusgatsd, ölelgetsd, amit te jónak látsz! Ennyi idõs babát nem lehet elkényeztetni!! Az én babám is szinte egész nap az ölemben volt, sokat sírt, de itt van egy évesen, semmi baja, nincs egésznap ölben, stb. Te ismered a babád, hiába tapasztalt ember mondja, csak a saját megérzéseidre hallgass!!
Szia! Soha ne hagyd sírni a babád, ha nagyobb lesz akkor sem! Te azért is vagy, hogy vígaszt nyújts neki! "Ha hagyod sírni a babád, egy idõ után el fog hallgatni, de nem azért mert magától megnyugodott, hanem azért mert reményt vesztett lett!" Ezt egy idõsebb bölcs úr mondta nekem egyszer és biztos, hogy nagy igazság van benne. Boldog és sírásmentes babanevelést kívánok! :)
Szia!Ne hagyd sírni, mert egyedül, magára hagyva érzi majd magát! És nem létezik elkapatás, õszintén szólva én nem inném hogy egyltalán ez a dolog létezne kisbabáknál. A kislányom pár nap múlva 9 hónapos lesz, játszik, mászkál, ismerkedik a világgal, mindne érdekli, fõleg, amit nem szabad:-) de sosem hagytam sírni.Van hogy elég csak beszélni hozzá, énekelni egy dalocskát, és elhallgat. Ne hallgass azokra akik rá akarnak venni hogy ordíttasd a gyereked, neked és neki is rossz! Kitartás!
Én sem hagytam sírni soha.Most 10 hetes és nincs ölben sokat.Úgy 3 hete elvan egy darabig egyedül is.Nézelõdik, beszélget, tornázgat.Közben gyakran odamegyek hozzá és beszélek hozzá picit.Napközben is gyakran letesszük a nagy ágyra, odafekszünk mellé és úgy játszunk, vagy inkáb beszélgetünk.Így fél órát is elvan.Majd ha kéri felvesszük picit és sétálunk, aztán újra letesszük picit.5 hetesen még ehhez pici, de pár hét és minden érdekelni fogja.Akkor jobban el lesz akkor is ha nincs ölben.Örülj, hogy ennyi ideig elvan már egyedül.Amúgy tényleg az a legjobb, ha az ösztöneidre hagyakszol.Engem is érdekelnek mások tapasztalatai, mert lehet belõlük tanulni, de az ösztön a döntõ!
N em rontod el. Nyugodtan vedd fel. Szüksége van Rád, és nem rontod el. Egy ekkora babát nem lehet elrontani, neki még minden annyira új, és ti kell megnyugtassátok, a szülei, akiknek a hangját, illatát ismeri. Ráadásul az is lehet görcsös baba, akkor meg pláné kell vígasztalni. Nem tart sokáig az ölben ülõs korszak, szeresgesd, használd ki amíg igényli õ is. A mi babánk is mindig kézben volt/van mikor sír, de ha nincs semmi problémája nem igényli, hogy kézben legyen. Most már 5 hónapos. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Mindig felveszem, szívem szakad meg amikor sír, nem tudom megtenni hogy nem veszem fel. Remélem nem rontom el:)
Megmondom õszintén én is nagyon sokat szenvedtem ezzel a dologgal. Nem akartam elhinni, amikor mondták, hogy egy idõ után elfoglalja mással magát és nem igényli annyiszor a felvevést. De tényleg így van! Az én lányom 3, 5 hós és kb. 3 hós korától kezdve sokkal jobban leköti magát, játszik a játszószõnyegen stb. Türelem és kitartás! Most még vedd fel, ha igényli! 16 hetes kislány anyukája.
O meg pici nagyon.Vedd fel.En is felveszem soha nem hagyom sirni.12hetes.Napkozben tobbszor el van kb 20 , 30 percet pihenoszekben, jatekokkal, igaz legtobbszor beszelnem is kell hozza.Nehez igy a hazimunka de egyszer majd ennek az idoszaknak vege lesz.Szeretgesd szuksege van ra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!