Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes babám, van tejem (9 db)

5 hetes a babám, van tejem csak hig, igy tápszert is kap. Ugy érzem még kemény a mellem miután szopizott, muszáj akkor a mellszivo?

Ha igen milyen id? közönként kell szivni? És leszivott tejet hogy kell oda adni a babának(melegitve.... keverni valamivel)?

Legjobb válasz: Hát én biztos a következõket csinálnám: elõször is megnézném, hogy szopi után, mikor keménynek érzed a melled, van e még benne tej, és ha igen, mennyi (vagyis fejd üresre). Na ennek a mennyiségnek a felét lefejném szoptatás elõtt, és úgy kezdenék szoptatni, mert a tej "elsõ része" hígabb (ez is kell, ez a szomjoltó), hátrébb van a laktatóbb, zsíros rész. Ha abból enne többet a baba, lehet hogy többet hízna csak anyatejbõl, és el lehetne hagyni a tápszert egy idõ után. Mert gondolom azért jutott vki arra a következtetésre, hogy híg a tejed, mert nem hízott rendesen a baba. A lefejt tejet adhatod pohárból, üvegbõl, a tápszerhez keverve, ahogy tetszik. Hûtõben 24 órát áll el.

Hát én biztos a következõket csinálnám: elõször is megnézném, hogy szopi után, mikor keménynek érzed a melled, van e még benne tej, és ha igen, mennyi (vagyis fejd üresre). Na ennek a mennyiségnek a felét lefejném szoptatás elõtt, és úgy kezdenék szoptatni, mert a tej "elsõ része" hígabb (ez is kell, ez a szomjoltó), hátrébb van a laktatóbb, zsíros rész. Ha abból enne többet a baba, lehet hogy többet hízna csak anyatejbõl, és el lehetne hagyni a tápszert egy idõ után. Mert gondolom azért jutott vki arra a következtetésre, hogy híg a tejed, mert nem hízott rendesen a baba. A lefejt tejet adhatod pohárból, üvegbõl, a tápszerhez keverve, ahogy tetszik. Hûtõben 24 órát áll el.
Az elõttem szólónak teljesen igaza van, bár lehetett volna finomabb is. Sok nõnek azért nincs elég teje, mert hozzátáplál. Kérj inkább tanácsot szakértõktõl. http://www.lll.hu/telefon http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/
Esetleg csinálhatod úgy is, hogy szoptatás elõtt egy kicsit lefejsz a melledbõl, majd akkor álltok neki a babával. Így nem fárad el arra, mire a zsírosabb, táplálóbb tej ürül. Szoptatás után mindenképp ürítsd ki a melled, mert ha pang, emlõgyulladásod is lehet. A lefejt tejet akár le is fagyaszthatod.
Honnan tudod, hogy híg a tejed?????? Ez egy eszement h*lyeség, már bocs. Utánanéztél már egyáltalán, hogyan mûködik a tejtermelés? Mindenkinek aze leje vizesebb, hogy szomjat oltson. Utána jön a zsíros, táplálóbb tej, ami a szoptatás közben termelõdik. Fõleg, ha úgy érzed, van még tej a melledben, akkor minek a tápszer???
Nem muszáj fejni, ezt Neked kell érezni. Nekem sok tejem van, sosem üres, hisz szopi közben termelõdik a tej. Ha fejném is még több lenne, de üres sosem lesz a cici. A mellgyulladás nem a fejés hiányától van.
Ja és fejni minden szopi után "kell", azt a cicit, amivel a szopit kezdte (bár én sosem fejtem, de a barátnõm 13 hónapig így csinálta). Bocsi, ez lemaradt.
Szia én 7 hóig fejtem napi 2-4*! 2 évig szoptattam és 8 hóig egy másik babát is én láttam el tejjel.Olyn nincs hogy híg tej!!!!!Ugynolyan tápláló volt a tejem mikor megszültem mint másfél én múva.napi másfél litert lefejtem álltalában, és estére sem veszített a minõségébõl a tej.egyél rendesen és gyál minél többet.Napi 2-5 litert.
Szia. Olyan nincs, hogy híg a tej, vagyis van, de attól nem rossz minõségû. Nekem azt mondta mindig a védõnõ, hogy a "legrosszabb" anyatej is sokkal jobb a legjobb tápszernél. Nekem is "híg" volt, sokat kinlódtam, de végül 2 és fél évig szoptattam. Ha még kemény a melled, akkor szerintem van benne tej, ha abbahagyja a szopit, kínáld meg még egyszer, ha nem kell neki, akkor fejd le, ami maradt. Még pici, a kereslet-kínálat csak ezután fog beállni rendesen.

5 hetes Babám óránként enne, 40-60 percet van cicin! A tejcit nem szívja ki rendesen! Akkor most nem elég erős a tejem vagy nem tud rendesen szopizni? Vagy mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Sok baba az elsõ hetekben nagyon hosszú ideig szopizik és sûrûn, szinte egész nap a cicin lógnak. A tejed biztosan megfelelõ, mert pontosan a te babád igényei szerint "készül". Emiatt kár aggódni. Tényleg lehet, hogy nem megfelelõen szívja a cicit, rosszul van a szájában a bimbó. De az is megeshet, hogy éppen csak ilyen kis lustácska. Nagyon jó tanácsokat találsz az lll.hu honlapon és szoptatási tanácsadókkal is fel tudod venni ott a kapcsolatot, akik biztosan tudnak segíteni, akár el is mennek hozzátok, ha segítségre van szükséged. Minden jót Nektek!

Sok baba az elsõ hetekben nagyon hosszú ideig szopizik és sûrûn, szinte egész nap a cicin lógnak. A tejed biztosan megfelelõ, mert pontosan a te babád igényei szerint "készül". Emiatt kár aggódni. Tényleg lehet, hogy nem megfelelõen szívja a cicit, rosszul van a szájában a bimbó. De az is megeshet, hogy éppen csak ilyen kis lustácska. Nagyon jó tanácsokat találsz az lll.hu honlapon és szoptatási tanácsadókkal is fel tudod venni ott a kapcsolatot, akik biztosan tudnak segíteni, akár el is mennek hozzátok, ha segítségre van szükséged. Minden jót Nektek!
6 hetes kor környékén van egy növekedési ugrás, amikor fokozottan igénylik a tejcsit. A cicid meg ekkor "készül fel" a nagyobb mennyiség elõállítására. Szerintem ez lehet a megfejtés. Tedd rá amikor csak kéri. Az én babám 5-6 hetesen volt, hogy egy egész nap rajtam lógott. Csak feküdtünk egész nap az ágyban.
Szerintem is valószínûleg a 6 hetes átállásnál tartotok. + Ilyen a babád jelleme. Legnagyobb fiam ugyanezt csinálta, ma 5 évesen is egy órán keresztül ebédel. Egyébként egyetértek az elõttem szólókkal. És ami a fõ: Bízz magadban. A te gyerekednek te vagy a legjobb! Még egy tipp: http://www.szoptassugyesen.hu

Az miért van, hogy a 2, 5 hetes babám 100 ml anyatej után 1 órával süvölt az éhségtől, ugyanakkor 90 ml tápszerrel durmol órákat? Lehet, hogy vizes, vagy nem elég neki a tejem? Adjak neki 120 ml anyatejet?

(Nagy baba,4300 gramm most) Kérlek segítsetek! Szeretném sokáig szoptatni, de nem akarom, hogy állandóan sírjon az éhségt?l.

Legjobb válasz: Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!

Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!
Elõzõ vagyok: a nagyobbod már nem szopizik? Mert az enyémek sokszor tandemban nyomták az elején, mostanra a lányom szépen tûri, hogy szopizik a kicsi. Azt is gyakran csinálom, hogy amíg a kicsi szopizik, addig a nagyobbnak mesélek, vagy együtt nézünk mesét, esetleg valamit játszunk, amihez nem kell ugrálnom. :-) Így nincs gond, hogy a kicsi szopizik.
A kérdező hozzászólása: ja, azért tudom így a mennyiségeket, mert napközben fejem a tejem és üvegbõl kapja, mivel a 16 hónapos másik gyerekem mellett kivitelezhetelen órákat szoptatni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Kedves 2., 3.: :) a nagyobbik 5 hónapig szopizott csak. Ezért is próbálok meg mindent, hogy a kicsi sokáig tudjon szopizni... az elsõ 2 hétben nem is volt gond, mivel a sárgaság miatt aluszékony volt, így elégnek tûnt neki a tejci. Az a baj, hogy nem tudom kivitelezni hogy állandóan a cicin lógjon... gyakorlatilag folyamatosan a cicin lenne, ha nem fejném és adnám neki cumisüvegbõl. A tápszert "csak" kipróbáltam, hogy vajon mit szól hozzá. Hát aludt is rendesen tõle...
Egyetértek az elõzõekkel, tényleg nagyot kockáztatsz, ha ezt folytatod továbbra is! Az "egész napos" szoptatás nagyon fontos és sokkal jobban kivitelezhetõ, ha hordozókendõben viszed magaddal a babádat. Így együtt tudsz lenni a nagyobbal, és a kicsi is akkor szopizhat, látatlanul, amikor csak szeretne. Tényleg hagyd el az üveget, mert egy esetleges cumizavart már pláne nehezebb megoldani...
Nézd, ha jól értem nem is szoptatsz, lefejt tejet adsz neki cumisüvegbõl. Xstefix meg tudja mondani pontosan, de én úgy emlékszem a tej tartalma változik napszakról napszakra, szoptatáson belül (elõször zsírosabb aztán..) Szerintem ha elõre lefejed, az tökre nem ugyanaz, mintha szoptatnál. Meg így te szabályozod, mennyit kap. Lehet 120 kell neki egyszer máskor meg 70.


Honnan kerül a tej az orrába?
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már minden pozícióba, de sehogy sem az igazi. Arra gondolok esetleg túleszi magát és visszajön a tej, ami az orrába megy.
Szia! Valószínûleg a Te a cicdbõl jön gyorsabban a tej!Szoktál fejni?Nem láttad esetleg az átlátszó mellszívón, hogy hogy jön a tej a cicidbõl? És emiatt a babád bukik, mert szopi közben sok levegõt nyel!De jön kaja is!A legjobb az lenne ha hason tudnád altatni, nálunk ez több okból is bevált!És sokkal nyugisabban aludt! Ha az a probléma, hogy gyorsan jön a tejcsid, arra egy csomó megoldás van! Pl A babád függõleges helyzetben kall legyen szopi közben; Minden szopi elõtt fejni kell tejet, Ha gondolod írj privit!Ha szerinted ze a baj
Hogyan altatod, hason, háton, oldalt?

Babám 5 hetes, mit tegyek, hogy a fejlődési ugráskor elég legyen neki a tej? 1 ciciből etetek, de van úgy, hogy éhes még, és átteszem a másikra is, amíg jól nem lakik.

Szopi után lefejem 30-60 perccel azt a cicim, amib?l evett, de a másikkal mit csináljak? Azt is fejjem, vagy hagyjam, hogy teljen a kövi alkalomra?

Legjobb válasz: Ösztönösen jól csináltad, ezért fog több tejed lenni, mert sûrûbben van cicin a baba, bár kb két nap míg beáll, addig lehet, fog sírdogálni, ha kicsit éhes marad, enyémkék üvöltöttek, mint a sakál, aztán pár perc múlva abbahagyták, ha meg nem, akkor elõ a lefejt tej, de csak kicskét adtam, mert volt, hogy óránként ciciztünk. Két nap, sûrû cicizés, mindig mindkettõbõl, ha nem eszi ki mindkettõt, kifejni a maradékot, de legközelebb ne a lefejtet ad oda, hanem megint cici, így besûrítve szépen megugrik a mennyiség, aztán állj be vele 2 cicizésre, és csak akkor fejd ki, ha alig enne a másodikból, meg éjjel, ha jó alvó......az éjszakai fejés fontos, ráadásul sok tartalék tejed is lesz...én késõbb mindig azt adtam oda esti pótlásnak, amikor már vacsorára nem volt elég a tejem. De ügyes vagy nagyon jó lesz!

Ösztönösen jól csináltad, ezért fog több tejed lenni, mert sûrûbben van cicin a baba, bár kb két nap míg beáll, addig lehet, fog sírdogálni, ha kicsit éhes marad, enyémkék üvöltöttek, mint a sakál, aztán pár perc múlva abbahagyták, ha meg nem, akkor elõ a lefejt tej, de csak kicskét adtam, mert volt, hogy óránként ciciztünk. Két nap, sûrû cicizés, mindig mindkettõbõl, ha nem eszi ki mindkettõt, kifejni a maradékot, de legközelebb ne a lefejtet ad oda, hanem megint cici, így besûrítve szépen megugrik a mennyiség, aztán állj be vele 2 cicizésre, és csak akkor fejd ki, ha alig enne a másodikból, meg éjjel, ha jó alvó......az éjszakai fejés fontos, ráadásul sok tartalék tejed is lesz...én késõbb mindig azt adtam oda esti pótlásnak, amikor már vacsorára nem volt elég a tejem. De ügyes vagy nagyon jó lesz!
Minél gyakrabban fejed/szoptatsz, annál több tejed lesz, a Tejed nem "gyûlni hagyni" kell, hanem a mellet több tej termelésére serkenteni, ennek pedig csak egy igazán hatékony módja van: a gyakori ingerlés. Tedd minél többször mellre a babádat, akkor is, ha csak cumizni akar rajta. Ez is fokozza ugyanis a tejtermelést. Ne aggódj a két mellnõl etetés miatt sem. ha kettõt kér, akkor kettõ dog "megtelni" a következõ alkalomra. Csak arra az egyre ügyelj, hogy azt add neki legközelebb elsõként, ami az elõzõ alkalommal a második volt.

3 hetes babám tápszeres, mert nincs elég tejem. Előtejem van kb 5-6 cseppnyi, érdemes mellre raknom igy a babát, vagy inkább ne kinozzam vele? Már 1 hete nem rakom cicire.

Legjobb válasz: tápszer elõtt mindig tedd a cicire.nem mindenkinek indul meg a teje hamar.minél többet rakod rá annál több lesz a tejed.

tápszer elõtt mindig tedd a cicire.nem mindenkinek indul meg a teje hamar.minél többet rakod rá annál több lesz a tejed.
Kereslet kinálat elvén müködik a tejelválasztásunk minnél többet szopik anál több lesz mindenképp probáld ha elfogadja.
Szia! Ismerõs a történet. Én is így voltam, kb. 3 hétig 20 miliket tudtam lefejni, és egyszercsak elapadt magától (császáros voltam). Szerintem ne add fel, ha nem is rakod cicire, akkor is fejjél még, próbálkozz, hátha megindul. De ha mégsem, akkor sem kell elkeseredni, a mai tápszerek már teljesen biztonságosak.

Igazam van, vagy szemétség tőlem? 5 hetes a babám, fejem neki a tejet. A közeli látogatók akarják etetni mert hogy üvegből eszik, mire én nemet mondtam.

Nagyon rossz, hogy nem megy a szoptatás (azért er?ltetem) de úgy gondolom, ha nincs szükség másra hagyni a gyereket, akkor az én feladatom az etetés (max apáé) ha SAJNA nem is cicib?l. Szerintem a gyereknek fontos az anyával való kapcsolatában amit a szoptatás nyújtana ami helyett nálunk üveg van, de addig is a karomban tartom. Vagy attól még hogy nem szopik már el is mehetek a ...-ba?

Legjobb válasz: Az én babám kezdettõl tápszeres volt. Talán 5 hónapos koráig én, apja és az anyukám, esetleg tesóm etettük. Késõbb néha sógornõm, anyósom. Anyukám és tesóm is csak azért, mert néha õk vigyáztak rá. Mindig az apjáé volt az esti etetés, így még mindig tõlem kapta a legtöbb kaját( és ölelést). Én sem szívesen adtam át másnak, fõleg az elején. A tied még elég pici. Nyugodtan mond azt, hogy majd ha nagyobb lesz, akkor etethetik, most még azt szeretnéd, hogy a tejcsit anyával kösse össze. Ez a normális.

Az én babám kezdettõl tápszeres volt. Talán 5 hónapos koráig én, apja és az anyukám, esetleg tesóm etettük. Késõbb néha sógornõm, anyósom. Anyukám és tesóm is csak azért, mert néha õk vigyáztak rá. Mindig az apjáé volt az esti etetés, így még mindig tõlem kapta a legtöbb kaját( és ölelést). Én sem szívesen adtam át másnak, fõleg az elején. A tied még elég pici. Nyugodtan mond azt, hogy majd ha nagyobb lesz, akkor etethetik, most még azt szeretnéd, hogy a tejcsit anyával kösse össze. Ez a normális.
Teljesen igazad van!Egy ilyen pici babának nagyon fontos az evés VELED! Te vagy az anyukája, fontos a szemkontaktus, akkor is, ha cumisüvegbõl eszik.Ez egy meghitt, intim idõ, amit bizony veled kell eltöltenie.Még az sem szerencsés, ha ilyenkor nyüzsi vagy közönség van. Aki ezt nem érti meg, arról megvan a véleményem. Ne hagyd magad, tökéletesen látod ezt a problémát!
Nyugi, én sem engedtem másnak etetni :) Hozzám tartozik én babám. Apuka néha etethette ha láttam, hogy már sóvárog utána. Most jó, mert ha valahova mennem kell ügyet intézni, akkor legalább apával is elvan, és nem idegeskedek, hogy eszik-e vagy csak ordít az éhségtõl. (Bár most fogzunk, és kész kínszenvedés minden etetés)
Teljesen igazad van, én is így csinálnám. Sõt!! Nyugdotan mondd meg mindenkinek, hogy te eteted és kész. Ne add oda. Ha ezen megsértõdnek, akkor tehetnek egy szivességet neked :((. Bocs, ha durva vagyok, de elképesztõ elvárásaik tudnak lenni a rokonoknak! Viszont azt nem írtad, hogy miért nem tudsz szoptatni. SZerintem minden etetés elõtt próbáld megkínálni a cicivel is. Hátha egyszercsak elfogadja! Kitartás és szép napokat!
másra azt mondanám, hogy nyugodtan hagyd, de az etetésre én is nemet mondanék, sõt mondtam is.igaz én 5 hónapig szoptattam, de nagyon rosszul esett amikor a babám már nem akart többet szopizni, igy maradt az üvegbõl tápszer.annyira fájt, hogy hetekig nem engedtem senkinek etetni, mert legalább igy hozzám bújhatott.aztán elkezdtük a hozzátáplálást és már nem idegesített, hogy más eteti.sõt már örültem is neki.A te eseted azért más, pert pici még a baba, és nem másra, hanem rád van szüksége, a te érintésedre, a te illatodra.késõbb ez már lehet kicsit lazább.
Teljesen igazad van!!!!Nekem nem volt ilyen problémám, de teljesen egyetértek veled.Nyugodtan mondd el ezt amit ide leírtál.Aki megérti megérti, aki nem az nem!Mindig azt nézd h neked és a babának mi a jó.Pláne h még csak 5hetes. Mi 6hétig szinte senkit nem engedtünk be a lakásba!
Ismerõs a dolog..Utáltam a kikapkodást a kezembõl:( Annyira fájt az elején, hogy szó nélkül kivették, és meg sem kérdezték, hogy sírtam is emiatt.Szóvá meg nem tettem, mert nem akartam Õket megbántani..Még, hogy etetni is akarták volna!!?Hát én meg is õrülnék..:( Szerencsére már elvan sokat egyedül is a baba, mert nagyobb, így már jobb a helyzet:)
Naponta legalább 6-szor Te eteted. Nem lesz kevésbé meghitt a kapcsolatotok, ha egy-egy étkezést átengedsz másnak. Én átengedtem, bár nem igazán értettem, hogy mit élveznek benne...Volt olyan közeli rokon, aki át is szerette volna pelusozni. Na ezt már végképp nem értettem....
A kérdező hozzászólása: Na igen még nagyon picike és szerintem is rám van szüksége. Persze késõbb ha már nagyobb lesz és eszik mást is, etetheti aki akarja. De most nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor nem érzem magam undok hárpiának, jó hogy van aki egyetért velem. Nem fogom hagyni. Ha valaki babázni akar akkor büfiztesse vagy pelenkázza. Köszi mégegyszer hogy megerõsítettetek ebben! Sajna a párom szülei nagyon akaratosak, és sértõdõsek. De a baba az elsõ!
Ezt ne engedd.A kötõdés igaz, hogy vele születik, sõt, már a pocidban is ragaszkodik, szeret, de ez a törõdéssel, etetéssel, tovább fokozódik, erõsödik.Ehhez kell, hogy te etesd.Neki még az evés a legélvezetesebb elfoglaltsága, én nem adnám át másnak.Majd késõbb esetleg, mikor már mást is eszik kanálkával.
Szia! Szerintem se engedd!!! Nekem is olyanok a rokonok, hogy bejönnek, ha szopiztatok, ráadásul két kisgyerekkel és "belemásznak" a fiamba, aki épp lelkesen eszeget(ne), így is moho, de ha két gyerek még ordítozik körülöttünk, akkor meg aztán fulladozni szokott, mert megijed. Persze, ha meg én szólok rájuk jön a pofa vágás, mert ugye az anyja is bent van és rájuk nem szólna. Na mindegy....ez kicsit másabb, csak jó volt kiírni magamból! Bocsi! Amúgy mért nem veszi el a Pici a cicid? Csak azért kérdezem, mert a pici fiam se vette el az enyémet, mert kicsi a bimbóm(de lehet, hogy probléma az is, ha nagy). Így vettem bimbóvédõt és rögtön rákapott a Drágám! Próbáld ki, ha tejcsi van, akkor csak ilyesmi lehet a gond!(szilikonosat vegyél!canpol babies az enyém és bevált, kb 900Ft) Sok sikert! Üdv.:6 hetes babó anyuja
Teljesen igazad van, ne engedd! És ne legyen lelkiismeret furdalásod, nem a cici, vagy az üveg a lényeg, hanem szereteted, féltõ gondoskodásod! Ja, és úgy sértõdnek meg, ahogy akarnak! Majd visszasértõdnek gyorsan, meglátod! Mondd el nekik, hogy miért ragaszkodsz ehhez.
Úgy látom, itt mindenki magának szült...
Utolsónak: Miért az emberlánya nem magának és a párjának szül?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a további válaszaitokat is!! Nem fogom hgyni még nekik, majd etetik ha nagyobb lesz. Kedves utolsó elõtti válaszoló! Nem az anyósomnak vagy a sógornõmnek szültem a kisbabám, hanem magamnak és a páromnak. Miért, Te kinek szültél??

Anyukák 1 hetes a babám, és fehér, híg a tejem mikortól várható hogy az az igazi sárga színű, sűrű lesz? Van rá esetleg valami taktika? Gyakran 1, 5-2 óránként szopizik, én iszom a tejserkentőt!

Legjobb válasz: Nálam 1 hét után,már sûrûbb lett,de lehet néhány nap és sûrûbb ,lesz. Igyál igazi tehén tejet,ha van közeletekbe olyan aki árul vagy piacról, az is segíti a tej elválasztás minõségét.

Nálam 1 hét után, már sûrûbb lett, de lehet néhány nap és sûrûbb , lesz. Igyál igazi tehén tejet, ha van közeletekbe olyan aki árul vagy piacról, az is segíti a tej elválasztás minõségét.
a tej az egész szoptatás alatt fehér és híg az elején. a baba elõször "iszik" és utána "eszik" csak, azaz a szopizás alatt késõbb jut el a hátsó, zsírosabb tejig. szerintem nem fejsz le annyit, hogy lásd, neked is zsíros a tejed. egyébként ezzel ne stresszeld magad, semmi értelme. lényeg, hogy van tejed, babád jól érzi magát, nincs semmi probléma.
Nekem soha nem volt sárga, sûrû tejem, ezt honnan veszed, hogy ilyennek "kellene" lennie? Vannak babák, akik gyakran ciciznek, az én fiam is fél éves koráig 2-óránként kérte. Majd egymáshoz alakultok. :) Ha cicizés után elégedett, valamennyit gyarapszik, pisil-kakil, akkor nincs a tejednek semmi baja!
Az anyatej nem sárga színû, hanem fehér.
Nekem pont az elsõ hetekben volt sárga és sûrû. De emiatt ne aggódj, nincs összefüggésben a szoptatás sikerességével. Valószínûleg már nem fog besárgulni, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne tápláló
Hát ez az, pont az elsõ napokban sárga a tej, utána fehéredik ki és érett tejjé válik. :) Talán inkább a sûrû fehér utótejre gondoltál, ami töményebbnek tûnik, mint az opálos fehér eleje..? Mert az a szoptatások vége felé termelõdik meg. De ezt csak akkor láthatod, ha fejsz és a végét is kifejed. Ilyenkor ül ki a zsír a pohár tetejére is. Egyébként jól csinálod, semmi teendõd nincs. :)
Még annyit tennék hozzá az elõttem szólókhoz hogy teljesen normális ha egy 1 hetes baba 1, 5-2 óránként szopik.Az én fiam is így evett de nem csak egy hetesen hanem még nagyon sokáig.
az elõtej, a colostrum a sárga. a tej a fehér. minden okés, ne aggódj :)

TALÁN KEVÉS LETT A TEJEM? 4 hetes a Babám. Eddig szépen fejlődött, 400 grammokat hízott hetente, pisis/kakis pelusa is van rendesen. Igény szerint szoptatom, 1-1, 5 óránként szopizott, nem tudom, mennyiket, mivel nem méregetem evések előtt/után.

Tegnap óta viszont minden megváltozott: már fél óránként akar szopizni vagy sűrűbben, nyűgös lett, le sem lehet tenni aludni, se éjjel, se nappal (eddig is elég éber alvó volt, de azért le tudtam tenni és már kezdett jobban aludni), szopi közben is nyűgösködik, mintha többet szeretne. Elégedetlennek látom.Már a pótláson gondolkodom (tápszer). Tapasztalt, jól szoptató anyukák, mit tanácsoltok? Szeretném sokáig szoptatni és félek, hogy most elrontom...

Legjobb válasz: Ha fél óránként kér, hát fél óránként kér! Akkor olyan gyakran tedd mellre...

Gyakrabb szoptatás = több tej. És nyugi. Nem fog sokáig tartni
Ha fél óránként kér, hát fél óránként kér! Akkor olyan gyakran tedd mellre...
nem lehet hogy a hasa fáj?olyankor akarnak szinte mindig enni, és közben is nyügösek mert fáj a pocakjuk hisz ki se ürül annyi idõ alatt.
A kérdező hozzászólása: Amennyiben növekedési ugrás, hagyjam akár félóránként szopizni, vagy húzzam ki mindenképpen 2 óráig?
A kérdező hozzászólása: Folyamatosan az ökleit dugdossa a szájába, és tökre úgy csinál, mintha nagyon éhes volna...
Még ne adj neki pótlást szerintem, ez növekedési ugrás lesz. Tedd minél gyakrabban mellre, pár nap és visszaáll rendesen. Ha egy hét múlva sincs változás, és nagyon aggódsz, vidd el orvoshoz, õ tudni fogja, hogy kell-e kiegészítés vagy megfelelõen gyarapszik-e.
Nálunk ugyanez van, csak a fiam 5.5 hetes... Én növekedési ugrásra gondoltam, mert tegnap még minden rendben volt. A hasa nem hiszem, hogy fáj, mert kap Espumisant, és elõtte, míg nem adtam, akkor máshogy sírt hasfájáskor. Utánaolvastam a növekedési ugrásnak, szerintem az lesz az.. Nem lehet, hogy nálatok is? Azt írják, ilyenkor minél gyakrabban mellre kell õket tenni, és beállítja magának a megnövekedett tejigényt. Nálunk volt 2 hetesen is, és tényleg egyik napról a másikra megduplázta az egyszerre elfogyasztott tejmennyiséget.
Igen, fájhat, fõleg ha a hasa felé huzogatja a lábát. ha nem ürül ki a pocija a folyamatos szopi miatt, akkor benne a táplálék is feszitheti evés közben.szerintem a másfél oránkénti szopi is sürü volt, a pici ujszülötteknél is 2 órát mondanak, de általában 3-t.
A kérdező hozzászólása: Hát nem kizárható, de egész nap és éjjel is fájna a pocija? Tegnap reggel óta viselkedik így, de egyfolytában.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindannyiótoknak a bátorító és segítõ válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!