Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes babám, van (110 db)

Meddig tartanak ezek a monoton napok? Minden nap ugyanaz! 5 hetes babám van.

Annyira unalmas,minden nap egyforma,és én ezt nem bírom. Felkelés-etetés-altatás-nézel?dik-alvás-evés-sírás,stb...

Legjobb válasz: Majd ha elkezd forogni hasról hátra vagy fordítva. Onnan kezd érdekesebb lenni a dolog a babának is meg neked is. Biztos fáradt vagy, de lesz ez jobb is!

Majd ha elkezd forogni hasról hátra vagy fordítva. Onnan kezd érdekesebb lenni a dolog a babának is meg neked is. Biztos fáradt vagy, de lesz ez jobb is!
most öltöztesd fel a babád és menjetek le sétálni!!!!! jót fog tenni!!!!
Hívj meg egy barátnõt, vagy pár napra anyudat, nagymamádat, akiknek szívesen veszed a jelenlétét. Passzold le a bébit egy kis idõre /amíg alszik :) / és nyugodtan fürödj le, krémezd be magad, szedd ki a szemöldököd.... Figyelj magadra, nehogy elõjöjjön a depresszió /ami nem a Te hibád, nagyon gyakran elõfordul. A társaságot keresd, ahol jól érzed magad!
Nekem ugyan ilyen gondolataim vannak! Az én kislányom már hét hónapos és már én is majd megõrülök az unalomtól. Nem akarlak elkeseríteni, de még sokáig egyforma lesz minden nap!
Ha valakire rá tudod bízni a kicsit - mondjuk a nagyszülõkre - menj el valahova 1-2 órára! Barátnõddel, pároddal, vagy akivel épp szeretnél, üljetek be egy cukrászdába, kávézóba... vagy menj el fodrászhoz, kozmetikushoz! A lényeg, hogy mozdulj ki egy kicsit!!!! A babával pedig ne félj kimenni sétálni! Ha ordít, hát ordít! Ne menj messzire, ott tologasd a közelben, ahol laktok. Tudom, mit érzel, én is voltam így. Egyszer anyámat hívtam, hogy jöjjön értünk kocsival, mert a gyerek úgy ordít, hogy nem tudok vele mit csinálni. Egyik kezemben a gyerek, másikkal toltam a kocsit. :) Jó pár utcával arrébb, mint ahol lakunk. Mindenképp menjetek sétálni! A levegõ mindkettõtöknek jót tesz!!!!! Lehet, hogy visszasírod majd még ezt az idõszakot. :) Az sem lesz sokkal jobb, mikor egész nap rajtad csüng, még pisilni sem tudsz tõle elmenni. :D Fel a fejjel!!!!!!
Majd visszasírod ! Aludj amikor csak tudsz , mert késõbb ha majd már csak 1 x alszik akkor nem lesz unalmas hidd el :)
Nyugi még a hormonok is tombolnak azért, plusz ez a rohadt gyermekágyi depresszió meg minden, de egyre jobb lesz!!!Az elsõ jobb idõszakot olyan 3-4 hónapos korában fogod érezni, aztán olyan 6.után, aztán 8.tól már szerintem kutya bajod sem lesz!Kitartás, és ne szégyeld másra bizni egy kicsit a babát, legyen idõd magadra is!
Elsõ baba?Pont így voltam én is...totál feszült voltam, kiborított minden, alig vártam hogy túl legyünk az éjszakákon...most 5 hónapos és kb 1 hónapja jó a helyzet, mióta már lehet vele "kommunikálni". Kitartást, ez egy piszok nehéz idõszak, de túl lesztek rajta!
most õszintén? mi lesz ha kint el kezd sírni? és ha nem tudod megvígasztalni? akkor otthon se tudnád, és egyébként is. senki nem fog csúnyán nézni rád! én babám egyébként soha nem sírt kint, túl sok volt a látnivaló, a hangok, a kocsi elrázta, stb. de megoldás az is, hogy fogod a kisszéket és kiülsz a ház elé babáddal :)
A kérdező hozzászólása: Igazából szerintem már kijött rajtam sajnos. A depresszió. :( Szinte majdnem mindig van itt valaki, vagy a barátnõm, vagy anyukám, vagy anyósom, és mégis feszült vagyok. Elõre rettegek az éjszakáktól és az estétõl, hogy vajon el fog-e rendesen aludni, és hogy sírni fog-e. Nagyon rossz! Félek egyedül kimenni is, nehogy sírni kezdjen és nem tudom megnyugtatni. Nem tudom mit tegyek . :(
Kendõ-kenguru csini ruha és irány a világba Jót fog tenni. Ha kocsid van, akkor meg pláne, menjetek emberek közé.
Hát ez ilyen. Keress valami hasznos elfoglaltságot az alvások idejére, hogy feltöltõdj. Ha társasághiányod van, hívj barátokat, családtagokat látogatóba, hogy kicsit beszélgethess. Én ezeket csináltam, és így nagyon gyorsan teltek a napok, hetek.
Nekem is 5 hetes babám van.Kezdetben én is féltem, hogy mi lesz ha sírni fog, hogyan fogom megvigasztalni.Ha már nagyon "unom", férjem kezébe nyomom, vagy áthívom anyukámat, én pedig lefekszem pihenni, olvasni.Ha pedig egyedül vagyok vele, és õ alszik én bizony megyek a netre!Picurka most is itt alszik mellettem a kanapén, a laptop az ölemben, és szórakoztatom magam.És nem szégyellem, hogy a házimunkát bizony az utolsó helyre soroltam.Férjem hétvégente kitakarít, vagy apukám átjön és rendbe dobja a lakást.Én igyekszem pihenni, hogy ha a kicsinek szüksége van rám, teljes figyelmemet neki tudjam szentelni.

5 hetes babám van, akit szoptatok. Elkaptam a hányós-hasmenős vírust, szoptathatok míg beteg vagyok vagy tápszert kapjon míg meg nem gyógyulok?

Legjobb válasz: Ha nem kell gyógyszert szedned, ami mellett nem lehet szoptatni, akkor mindenképp szoptass! Tudod, az ellenanyagok miatt :) persze lehet, hogy most megcsappant egy kicsit a tejed a vízveszteség miatt, figyelj oda még jobban a folyadékutánpótlásra!

Ha nem kell gyógyszert szedned, ami mellett nem lehet szoptatni, akkor mindenképp szoptass! Tudod, az ellenanyagok miatt :) persze lehet, hogy most megcsappant egy kicsit a tejed a vízveszteség miatt, figyelj oda még jobban a folyadékutánpótlásra!
nekem is volt ijen problémám, ésmég 38, 5 fokos lázam is volt, de megkérdeztem a gyerekorvosunkat és azt mondta, hoyg vegyek be egy lázcsilapitót és nyugodtan szoptathatok, inkább mint a tápszer.De tejem ugyan ugy volt mint azelõtt, én nem vettem észre, hogy kevesebb lenne.

2, 5 hetes babámat 5 után vinném ki ebben a melegben sétálni, de a babakocsiba elalszik, és éjjel órákat fönt van. Ha hordozókendőbe vinném, abban is elaludna?

Igyekszünk mostanában az 5 órási kajcsi után már kihúzni a fürdetésig (7-8ig) alvás nélkül...

Legjobb válasz: 2.5 hetesen még sok neki a 2-3 óra ébrenlét!Az ekkora babák még a 24 órából 18-20at átalszanak!Told ki késõbb a fürcsit, így aludhat még egyet 5 után is!Mi 9 kor fürdünk, kb fél10 mire ágyba kerül!Cicizés, és alszik hajnalig!ez azóta így van amióta hazahoztuk a kórházból.Most 5 hetes!

2.5 hetesen még sok neki a 2-3 óra ébrenlét!Az ekkora babák még a 24 órából 18-20at átalszanak!Told ki késõbb a fürcsit, így aludhat még egyet 5 után is!Mi 9 kor fürdünk, kb fél10 mire ágyba kerül!Cicizés, és alszik hajnalig!ez azóta így van amióta hazahoztuk a kórházból.Most 5 hetes!
Vidd ki inkább reggel!! Ebben a korban bõven elég napi 1x fél óra max 1 séta.
Még 5 után is nagyon meleg van. Én nem is próbálkozom a sétával, nem szereti a babám a meleget, csak nyûglõdne a kocsiban.
Vidd ki nyugodtan az 5órai kajcsi után és hagyd, had aludjon 1 órát a kocsiban, többet ne, de annyi kell neki, mert õ még nagyon pici, hogy 8-ig ne aludjon egy keveset. És szerintem azért van fent éjjel, mert nem hagyod aludni még a fürcsi elõtt és már annyira fáradt, hogy csak annyit tud enni amin éppen elalszik, tehát nem jóllakásig, mert már az elsõ finom falatoktól beájul. Az én babám 11hetes még alszik az esti fürdés elõtt kb:30percet, utána ébreztgetem, még játszunk 1órát, utána fürdés és még van ereje jóllakni és a végén a kajcsizásba fárad el. Nálunk ez jött be. De mondom 2, 5 hetes baba nagyon pici ahhoz, hogy fent legyen 3 vagy akár 2 órát is.
Biztos, hogy nem amiatt van fönn éjszaka, mert aludt fürdés elõtt. Õ még nem tud különbséget tenni az éjszaka és nappal között, viszont alvásra szüksége van. Én a helyedben azt csinálnám, amit az egyik válaszoló írt, késõn fürdetni és késõn letenni éjszakára. egyénként ha éjjel eszik, akkor azt csendben, minimális fény mellett tedd, ne beszélj hozzá, kb. így tudod érzékeltetni vele, hogy nem nappal van. Ja! És csak akkor tedd tisztába, ha nagydolog van a pelusban. A hordozókendõrõl nem tudok nyilatkozni, sosem használtam.
Igen, elaludna a kendõben is viszont nagyon meleg van 5 után még és plusz a kendõ sok lenne.
Hát az én babám aludt kendõben is rendesen, ennyi idõsen is, meg most is. Igaz én még sohasem néztem az órát etetésnél, és fürdetésnél se nagyon. Miért kéne fix napirend, meg kihúzás, meg ilyesmi??? Még bõven ráér ennek kialakulnia. Szerintem dobd ki az órákat, és hagyatkozz a babádra, és a józan eszedre. :)
az enyém percek alatt bealszik a kendõben, viszont az ilyenkor nagyon meleg. szerintem is hagyd aludni és késõbb tedd le. éjjel pedig etesd, de ne szórakoztasd, minél sötétebb legyen, ringasd-dúdolj, vagy nem tudom hogyan altatod egyébként, de tedd azt. még nagyon kicsi, de 1-2 hét és rá fog jönni, hogy mi a különbség éjjel és nappal között!
A kérdező hozzászólása: Amikor "kihúztam" az alvását fürcsi elõtt, jót aludt éjjel. Akkor nem aludt, amikor az 5 órási kaja után aludt fél 8ig. Utána játszás, fürcsi, kajcsi, és fél 10kor irány az ágy. Aludt éjjel 1ig, és 4ig fönt volt... Ma kipróbálom, hogy hagyom aludni, amikor neki jólesik, de remélem nem akar az éjszaka közepén megint órákon át majd játszani :) Köszi a válaszokat!


Miért van az hogy az 5 hetes babám amikor felkel enni éjjel, utána másfél-két óráig nem alszik vissza?

Általában felkel hajnali 1-2 között,majd 4-5 körül és utána nem alszik vissza.

Legjobb válasz: nekünk is volt ilyen idõszakunk, hasonlóan oldottam meg, mint az elõttem szólók. A lényeg, hoyg minél kevesebb inger érje a babát.Ha felébredt, besötétítettem, magam mellé raktam és úgy csináltam, mint aki alszik.Kb 5-10 perc múlva õ is aludt. Most már ott tartunk (1hét múlva 4hónapos), hogy szinte fel sem ébred az éjszai evés közben.

nekünk is volt ilyen idõszakunk, hasonlóan oldottam meg, mint az elõttem szólók. A lényeg, hoyg minél kevesebb inger érje a babát.Ha felébredt, besötétítettem, magam mellé raktam és úgy csináltam, mint aki alszik.Kb 5-10 perc múlva õ is aludt. Most már ott tartunk (1hét múlva 4hónapos), hogy szinte fel sem ébred az éjszai evés közben.
Az 1- 2 órás kelés után visszaalszik, és a hajnalinál marad ébren? NÁlunk is volt ilyen, kb. három hétig. Azt a választ kaptam, ami logikus, hogy mivel õk még "ösztönlények", a nappal kelnének. Tehát ha világos van, számukra az azt jelenti, hogy nappal van, minek tovább aludni? Ezt én sötétítéssel tudtam megoldani és úgy, hogy a lehetõ legkevesebb ingert kapja. Magam mellé vettem az ágyba, és szó nélkül, peluscsere/ babusgatás nélkül szopizott.
Én is ugyanúgy csináltam, ahogyan az elõttem író. Nálunk is bejött ez, hogy elsötétítek és nem beszélek a lányomhoz, csak etetés és kész.:)
én is így csináltam ahogy az elõzõ 2 válaszoló.NEm szabad villanyt kapcsolni, beszélni hozzá, olyan dolgokat csinálni amitõl "felébred."Még annyit csináltam hogy büfiztetésnél mikor a vállamon volt jó nagyokat sóhajtottam, úgy mint mikor alszik az ember, ugye mélyebben vesz levegõt.Ettõl megnyugodott.Büfi után pár perc múlva már félkómában volt, betettem a kiságyába, egyet nyüszögött, pukizott, és aludt is.

Kb.10 percig szopik csak a 1, 5 hetes babám, aztán bealszik. Aludni 2, 5 órákat alszik, kaki is van. Ez normális? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem minden baba szopizik fél órákat. Úgy tünik a Te babád ilyen gyorsan is megeszi az adagját és nem lesz baja. Normális...

Nem minden baba szopizik fél órákat. Úgy tünik a Te babád ilyen gyorsan is megeszi az adagját és nem lesz baja. Normális...
Ha hízik rendesen, akkor nincs semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Ha nagyon éhes lenne, akkor sírna nagyon nem?
Enyém is max 10 perceket szopizott. Az a lényeg, hogy hízzon rendesen, legyen sok kakis-pisis pelusa. Nem biztos, hogy sír, ha éhes, nem minden baba olyan. A hízást figyeld.
Nekem az elsõ fiam mindig 10 perceket szopott, ennek ellenére 3.5 kilóról 6 hetes korára 6 kilóra hízott.:) Második fiam szintén csak 10 perceket szopik, most 2 hetes. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtattatok! :)
Minden baba más!:D Nincsen 2 egyforma.úgyis jelezné ha még esetleg éhes.Az én kisfiam 6 hónapos koráig csak és kizárólag anyatejen élt nem fogadott el semmilyen más táplálékot vagy folyadékot.Szóval nyugi!:D Grat a babához!:D

Miért van az vajon, hogy 4.5 hetes babám mostanában fáradékony, a cicin is elalszik es félálomban van sokat?

Legjobb válasz: Meleg van. Õ még nagyon picike. Az enyém is sokat aludt kb 6 hetes koráig. Most is jó alvó, 3 hónapos, de a cicin Õ is bealszik gyakran.

Meleg van. Õ még nagyon picike. Az enyém is sokat aludt kb 6 hetes koráig. Most is jó alvó, 3 hónapos, de a cicin Õ is bealszik gyakran.

5 és fél hetes babám van, hogy alig alsik nappal. Az baj?

Az ilyen id?s babák kezeir?l pedig azt olvastam, hogy leginkább ökölben tartják, na az én babám alvás közben ökölben, mikor felvan teljesen széttárva tartja az újjait. Ez gond? Kengurut lehet már az ? korában használni?

Legjobb válasz: Elõfordul, hogy kevesebbet alszanak, persze. Az én lányom is volt, hogy csak 1-2 órát volt hajlandó aludni, aztán meg másnap bepótolta... A kezei nem hiszem, hogy gond lenne, mindenesetre kérdezd meg a védõnõt is. Az a biztos. És igen, van olyan kenguru, amit újszülött kortól is lehet használni. Van olyan is, amibe fektetheted a babát. Bár akkor már érdemesebb a hordozókendõt kipróbálni szerintem. Sokkal kényelmesebb.

Elõfordul, hogy kevesebbet alszanak, persze. Az én lányom is volt, hogy csak 1-2 órát volt hajlandó aludni, aztán meg másnap bepótolta... A kezei nem hiszem, hogy gond lenne, mindenesetre kérdezd meg a védõnõt is. Az a biztos. És igen, van olyan kenguru, amit újszülött kortól is lehet használni. Van olyan is, amibe fektetheted a babát. Bár akkor már érdemesebb a hordozókendõt kipróbálni szerintem. Sokkal kényelmesebb.
Szia! Az én babám tíz hetes, de amióta hat napos korában hazajöttünk a kórházból, napközben nem sokat alszik.Éjszaka egyszer kel négy óra körül, bár tegnap fél hétkor kelt fel.Este fél kilenckor alszik el.Napközben csak a babakocsiban alszik, meg párszor 10-30 percet.Ha nyugodt, szépen hízik, akkor nem baj.Az sem baj, ha nyitogatja a kezét, akkor lenne baj, ha nem csinálná.Van amelyik hamarabb, van amelyik késõbb nyitja.

5 hetes Babám óránként enne, 40-60 percet van cicin! A tejcit nem szívja ki rendesen! Akkor most nem elég erős a tejem vagy nem tud rendesen szopizni? Vagy mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Sok baba az elsõ hetekben nagyon hosszú ideig szopizik és sûrûn, szinte egész nap a cicin lógnak. A tejed biztosan megfelelõ, mert pontosan a te babád igényei szerint "készül". Emiatt kár aggódni. Tényleg lehet, hogy nem megfelelõen szívja a cicit, rosszul van a szájában a bimbó. De az is megeshet, hogy éppen csak ilyen kis lustácska. Nagyon jó tanácsokat találsz az lll.hu honlapon és szoptatási tanácsadókkal is fel tudod venni ott a kapcsolatot, akik biztosan tudnak segíteni, akár el is mennek hozzátok, ha segítségre van szükséged. Minden jót Nektek!

Sok baba az elsõ hetekben nagyon hosszú ideig szopizik és sûrûn, szinte egész nap a cicin lógnak. A tejed biztosan megfelelõ, mert pontosan a te babád igényei szerint "készül". Emiatt kár aggódni. Tényleg lehet, hogy nem megfelelõen szívja a cicit, rosszul van a szájában a bimbó. De az is megeshet, hogy éppen csak ilyen kis lustácska. Nagyon jó tanácsokat találsz az lll.hu honlapon és szoptatási tanácsadókkal is fel tudod venni ott a kapcsolatot, akik biztosan tudnak segíteni, akár el is mennek hozzátok, ha segítségre van szükséged. Minden jót Nektek!
6 hetes kor környékén van egy növekedési ugrás, amikor fokozottan igénylik a tejcsit. A cicid meg ekkor "készül fel" a nagyobb mennyiség elõállítására. Szerintem ez lehet a megfejtés. Tedd rá amikor csak kéri. Az én babám 5-6 hetesen volt, hogy egy egész nap rajtam lógott. Csak feküdtünk egész nap az ágyban.
Szerintem is valószínûleg a 6 hetes átállásnál tartotok. + Ilyen a babád jelleme. Legnagyobb fiam ugyanezt csinálta, ma 5 évesen is egy órán keresztül ebédel. Egyébként egyetértek az elõttem szólókkal. És ami a fõ: Bízz magadban. A te gyerekednek te vagy a legjobb! Még egy tipp: http://www.szoptassugyesen.hu

Miért van az, hogy 5 hetes babám csak 50 ml-t hajlandó egyszerre szopizni? (a súlya szerint 80-t kellene)

Tejem elvileg van, mert a tejgy?jt? kagyló is állandóan tele van, szopi után pedig még 20-30 ml-t tudok fejni.Egy mellb?l szoptatok, igény szerint, kb. 3 óránként.

Legjobb válasz: Lehet, hogy a picikénél is picikébb a gyomra és nem fér bele több. Vagy épp egy olyan idõszakában van, hogy elég ennyi is neki. Aztán jön megint egy növekedési ugrás és akkor majd a 80 sem lesz elég neki. Ne izgulj, ha gyarapszik, élénk, van kakis és pisi pelus elég, akkor jól van a baba. A babák általáûban nem olvassák el elég figyelmesen a szakirodalmat...:-)))))

Lehet, hogy a picikénél is picikébb a gyomra és nem fér bele több. Vagy épp egy olyan idõszakában van, hogy elég ennyi is neki. Aztán jön megint egy növekedési ugrás és akkor majd a 80 sem lesz elég neki. Ne izgulj, ha gyarapszik, élénk, van kakis és pisi pelus elég, akkor jól van a baba. A babák általáûban nem olvassák el elég figyelmesen a szakirodalmat...:-)))))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Olyan nehéz ez, mert mindig aggódom, hogy éhes marad.Idõnként adok neki pótlást is a lefejt tejet cumisüvegbõl-elfogadja.Én folyamatosan mérek, számolok, osztok, szorzok.Valószínûleg ez sem jó....
Igen, ismerõs az érzés, az elsõ gyereknél én is állandóan mértem és volt, hogy evés után kevesebbet mutatott a mérleg, mint elõtte. És akkor sírógörcs. A másodiknál még a havi tanácsadásra is kelletlenül megyek, mert látom, hogy jól van a pici, akkor meg minek méricskélni? Az evés körüli stresszelést sztem egyébként a babák is megérzik. Én most a nagyobbikkal élek át hasonlót, mint Te: egy vajaskiflivel elvan egész nap /nem ér rá enni/ - de hogy lehet vajaskiflin felnõni???
Lehet, hogy enne még, de nincs kedve tovább "dolgozni". Ezt abból gondolom, hogy a lefejt tejet viszont elfogadja. Próbáld átteni a másik mellre is, onnan az elején könnyebben jön. Ha megfelelõen gyarapszik, akkor szerintem nem kell aggódni.

MilumilHA1 tápszertől zöldes hígabb (olyan mint a sóska) kakija van 5 hetes babámnak. Naponta max.1x kakil, előtte tele van levegővel, sokat sír. Édeskömény, Mecsek tea nem segít, Espumisant minden nap nem merek adni. Hasonló tapasztalat, ötletek?

Ez a 3. HA tápszer, amit kapott, mert a másik kett?t?l székrekedése volt a hasfájás mellett.

Legjobb válasz: szia! hippes gyerektea. Mi most ezt használjuk, a granulátumosat. Keveset tegyél bele, és több vizet, de ez az egyetlen folyadék, amit hajlandó elfogadni az én babám, és a víz ugye mindig is jótékony hatással volt a belekre...Stleg ezt is kipróbálhatod.

szia! hippes gyerektea. Mi most ezt használjuk, a granulátumosat. Keveset tegyél bele, és több vizet, de ez az egyetlen folyadék, amit hajlandó elfogadni az én babám, és a víz ugye mindig is jótékony hatással volt a belekre...Stleg ezt is kipróbálhatod.
Az nem gond hogy csak napi 1x van és az sem hogy zöld, ez a tápszer miatt van. Az Espumisant nyugodtan adhatod neki minden nap.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!