Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes babám, mikortól (6 db)

Pörköltcukros tea, hashajtásra mikortól? 5 hetes a babám s végigszenvedtük az éjszakát mert tegnap napközben nem volt széklete, éjjel meg lázmérőztem, de nem sokat ért, adtam neki kúpot s attól jobb lett, de ha így megy nam akarom mindig lázmérőzni!

Legjobb válasz: Miért bántod a babád? Nekünk amíg anyatejes volt, általában 5 naponta volt széklete, és azt mondta az orvos ez normális. Miért akarod, hogy minden nap legyen széklete?

Miért bántod a babád? Nekünk amíg anyatejes volt, általában 5 naponta volt széklete, és azt mondta az orvos ez normális. Miért akarod, hogy minden nap legyen széklete?
A kérdező hozzászólása: isten ments hogy bántsam!! de mindenhonnan az folyik errefelé hogy napi 3-4 kakis pelus kell legyen! S elég sokat erõlködött és sírt... Most hogy kakált alszik mint a tej! tegnap csak anyatejet kapott!
Kedves Kérdezõ! A mi babánknak hetente egyszer-kétszer elõfordul, hogy nem sikerül kakilnia (most 4, 5 hónapos), ez egyértelmûen látszik. Fõleg, ha tudod, hogy a babádnak átlag napi több kakis pelusa van, meg erõlködik, nyûgös, sír-szóval látszik, hogy ez a baj. Mi kaptunk egy ismerõsünktõl egy szélcsõ nevû vékony kis gumicsövet, amit be kell babolajozni, és kicsit bedugni a popsijába (egyáltalán nem érzi a baba, észre sem szokta venni!), és rögtön kijönnek a szelek, és a kaki is megindul. MIndig megkönnyebbül tõle, és eddig mindig segített. Nem gondolom, hogy kínzás lenne. Szerintem egy próbát megér, hátha a ti babátoknak is segít kakilni.
Nem gondolom h cukros teát kellene adni egy 5hetes babának, max. kammilla tea kicsi cukorral, de nem az amit te írsz.De ha nincs minden nap széklet az sem gond. Ha a hasa fáj akkor próbáljatok ki valami hasfájás elleni szert, infacol, espumisan, gripe water, de a legjobb és legolcsóbb a gyerekorvos által felírt görcsoldó. Anyatejes babáknál gyakran elõfordul h akár 1 hétig sincs széklet, de a napi 5-6 is normális.Szóval ezen ne stresszeld magad. A hasfájás tudom rossz, a szülõnek is és a babának is de ezen szinte mindenki keresztül megy. Próbáljátok ki azokat amiket írtam, hátha segít valamelyik.És szoptasd bátran!!!
A kérdező hozzászólása: Használjuk az angol vizet, de...hát nem igen veszem észre a hasznát! Lázmérõzés után elég sürü volt a kaki s nem jött ki rendesen s csak sírt erõlködött.... csak azért adtam a kúpot.Azért akarom a p..cukros teát, mert tudom hogy a sok ingerlés nem tesz jót!
Most akkor csak anyatejes, vagy tápszeres is? Egyél szilvát, barackot, lehet segíteni fog neki.
egyrészt a hasfájást a székrekedéssel nem szabad összekeverni. másrészt anyatejes babának egyáltalán nem kell napi 3 kakis pelust. szép is lenne, enyém 10 naponta kakilt 5 hónapos koráig :D nem kínoztam kúppal, lázmérõzéssel feleslegesen, amikor nem tudott kakilni pedig kellett neki akkor segítettem csak

5 hetesen még nem ártok a babának, ha dohányoztam és ittam némi alkoholt? Mikortól tilos mindez?

Legjobb válasz: Ugye az elsõ 2 hétben még nem is tudsz neki ártani, mert nem ágyazódott be. Kis mennyiségû alkohol pedig szintén nem árt annyira, mert nem szívódik annyi fel (fél pohár sört, vagy néhány korty bort szabad inni a terhesség alatt is, de nem többet és nyilván nem rendszeresen). A dohányzás az mindenképpen káros, de nem az, amit mondjuk most elszívtál, hanem az ami káros anyag az évek során összegyûlt benned, ugyanis nem a nikotin, hanem a többi füstben található anyag (kátrány...stb) károsítja a gyereket, de azért ez sem ilyen fekete vagy fehér, mert a legtöbb esetben nem lesz emiatt semmi baja a babának, csak akkor ha tényleg erõs dohányos valaki, nagyobb a kockázat a betegségekre. Szóval azért nem kell aggódnod, nyilván nem tudtad még, hogy terhes vagy és az, hogy mondjuk egy este elszívtál egy szálat meg ittál egy sört nem okoz semmiféle kárt a gyerekedben...

Ugye az elsõ 2 hétben még nem is tudsz neki ártani, mert nem ágyazódott be. Kis mennyiségû alkohol pedig szintén nem árt annyira, mert nem szívódik annyi fel (fél pohár sört, vagy néhány korty bort szabad inni a terhesség alatt is, de nem többet és nyilván nem rendszeresen). A dohányzás az mindenképpen káros, de nem az, amit mondjuk most elszívtál, hanem az ami káros anyag az évek során összegyûlt benned, ugyanis nem a nikotin, hanem a többi füstben található anyag (kátrány...stb) károsítja a gyereket, de azért ez sem ilyen fekete vagy fehér, mert a legtöbb esetben nem lesz emiatt semmi baja a babának, csak akkor ha tényleg erõs dohányos valaki, nagyobb a kockázat a betegségekre. Szóval azért nem kell aggódnod, nyilván nem tudtad még, hogy terhes vagy és az, hogy mondjuk egy este elszívtál egy szálat meg ittál egy sört nem okoz semmiféle kárt a gyerekedben...
Valóban az elsõ perctõl tilos, de most már felesleges ezen rágni magad, a babádnak szinte biztos, hogy nem lesz baja, ha a késõbbiekben odafigyelsz magadra. Az elsõ terhességemnél én is ittam és cigiztem 5 hetesen, mert nem tudtam, hogy babát várok. Nem lett semmi baja.
Nyilván már a legelejétõl nem szabadna, de ilyenkor még elég kicsi a kockázat. Öt hetesen még én sem tudtam, hogy terhes vagyok, ezért nem is gondoltam, hogy nem szabadna cigiznem vagy alkoholt fogyasztanom. Hat hetesen tudtam meg, hogy babát várok, akkor abbahagytam. Most van egy teljesen egészséges, 5 éves kisfiam.
Tilosnak az elsõ perctõl fogva tilos, de azért ne aggódj, még elég korán van, szóval ha ezentúl mellõzöd az elkoholt és leállsz a dohányzással, akkor nem lesz semmi baja a babának.
Az elsõ perctõl.
Legkésõbb 5 héttel ezelõtt kellett volna abbahagynod.
http://www.tv2.hu - 9 hónap 16. adás. Mindent megtudsz a dohányzásról terhesség alatt.
Alapból magadat is károsítod a dohányzással és az alkohollal. És ezek a káros anyagok felgyülemlenek benned, amikbõl kapásból kapott a baba. Biztos nem fog tüdõrákkal születni, de már a születése elõtt hátrányt szenved. Ha tervezett volt a baba, már elõtte abba kellett volna hagynod.

Mit lehet játszani egy 6-7 hetes babával, játszószönyeg még korai? De akkor mit tudok csinálni vele, mikortol fogja meg a játékait és mikor lessz többet ébren (most 5-6 orát van fent 1 nap ami nagyrészt evésel, pelenkázásal telik)?

Legjobb válasz: Ekkora babák még nemigen tudnak játszani. De pl. énekelhetsz neki, és arra õ általában reagál. Vagy te csörgetheted neki a csörgõt, de pl. a kiságy fölé akasztható forgó-zenélõ játékokat is szeretik nézegetni.

Ekkora babák még nemigen tudnak játszani. De pl. énekelhetsz neki, és arra õ általában reagál. Vagy te csörgetheted neki a csörgõt, de pl. a kiságy fölé akasztható forgó-zenélõ játékokat is szeretik nézegetni.
Nem baj ha most még nem tudsz vele játszani!Majd késõbb bepótolod.Két hónaposan kezdenek a kicsik kommunikálni, most fog belenézni a szemedbe, és felfedezi a környezetét.Játékokat kb 3 hónaposan fog meg.És örülj neki, hogy ilyen sokat alszik, késõbb visszasírod majd ezeket az idõket!Nekem is furi volt 2 hónapig, hogy nem nézett a szemembe a lányom, csak úgy volt magának.
Szia! Evés és pelenkázás közben játssz vele, meséld el, h épp mit csinálsz vele, mondókázz, énekelj:) Én evés után mindig(még most is), az ölembe ültetem, félig ülök az ágyon, és a felhúzott térdemre támasztom, miközben ö "ül", és mindenféle badarságot magyarázok, nagyon tetszik neki. Mondogasd neki a magánhangzókat, Á Õ Ó, meglátod egy hét és hatalmas vigyorral utánozni próbál:) Nyújtogasd a nyelved, azt is utánozni fogja.Anyu az elejétõl fogva bohóckodott a fiamnak, most három hónapos, és nyelnyújtogatva kommunikálnak:)


Most voltam 5 hetes u. H. A dokim a petezsákon kivül mást nem látott. A szivhang mikortol alakul ki? Aggodom mert már ment el babám.

Legjobb válasz: Szia.Nyugodj meg,teljesen természetes,hogy még nincs szivhang.Én inkább megvártam a 9.hetet.Olyan 7.hét körültõl van szivhang,de tekintettel arra,hogy nem tudjuk a pontos idejét a megtermékenyülésnek,igy inkább a 9.héten menj legközelebb,hacsak nem rendeltek vissza.Ne aggódj!Boldog Karácsonyt!

Szia.Nyugodj meg, teljesen természetes, hogy még nincs szivhang.Én inkább megvártam a 9.hetet.Olyan 7.hét körültõl van szivhang, de tekintettel arra, hogy nem tudjuk a pontos idejét a megtermékenyülésnek, igy inkább a 9.héten menj legközelebb, hacsak nem rendeltek vissza.Ne aggódj!Boldog Karácsonyt!
Pontosan ugyan ebben a cipõben járok én is 5hetes terhes vagyok és egy hete voltam UH hangon és nekem is csak a petezsákot látta a doki!De itt sokan megnyugtattak engem hogy ez normális.szóval szerintem te se aggodj!Am a szivhang a 7-8 hétben alakul ki.nekem is vissza kell mennem majd 3hét mulva!szóval nem szabad aggódni!Boldog karácsonyt és babavárást!
én is 5 hetesként voltam elsõnek visszahívtak 8 hetes koromban akkor már lehetett látni/hallani. Ne aggódj még nagyon picike!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtato válaszokat.Békés Boldog Karácsonyt kivánok mindenkinek.

5 hetes a babám, mikortól adhatok neki a feéforralt lehűtött vizen + anyatejen kívül más folyadékot? Pl. Teát? Ha teáztathatom mit javasoltok?

Legjobb válasz: Ha csak szopik nem kell neki más folyadék, tökéletesen elég a tej!!!!! Ne rontsd el már ilyen hamar.

Ha csak szopik nem kell neki más folyadék, tökéletesen elég a tej!!!!! Ne rontsd el már ilyen hamar.
Szia!Esetleg édesköményteát vagy kamillát.Nagyon fiatal a babád az ízesitetteket kb:3-4hónapos kortól lehet adni.Ne legyen nagyon édes.az én babám is nyári baba volt és a gyerekorvosom mondta, hogy pár korty teát nyúgottan adhatok neki.Nem rontottam el vele sõt 1éves koráig szopizott szépek a fogai.Sok sikert!
Szia, mindenképp adjál neki folyadékot, mert nagy melegben hiába az elötejcsi, de megszomjazik 2 etetés között nyugodtan adhatsz neki vizet, vagy köménymag teát, én is adom neki mert nagyon szomjas, és ezzel nincs elrontva . 8 hetesek vagyunk
Ha megissza a vizet, ne adj neki teát!! Az én lányom mióta hazahoztuk iszik vizet, fõleg, ha meleg van. Ebben a hûvösebb idõben nem mindig igényli, de ha mély a kutacsa, adok neki, és iszik szépen. 4-5 kiskanállal megiszik, néha többet is. Én nem akarom a teára szoktatni, igyon csak vizet. És igenis kell a víz is , mert az anyatej nagyon zsíros, még az eltej is zsírosabb, mint a víz, kevésbé csillapítja a szomjat, mint a víz. Úgyhogy nyugodtan:-) 5 hetes kislány anuykája

Anyukák 1 hetes a babám, és fehér, híg a tejem mikortól várható hogy az az igazi sárga színű, sűrű lesz? Van rá esetleg valami taktika? Gyakran 1, 5-2 óránként szopizik, én iszom a tejserkentőt!

Legjobb válasz: Nálam 1 hét után,már sûrûbb lett,de lehet néhány nap és sûrûbb ,lesz. Igyál igazi tehén tejet,ha van közeletekbe olyan aki árul vagy piacról, az is segíti a tej elválasztás minõségét.

Nálam 1 hét után, már sûrûbb lett, de lehet néhány nap és sûrûbb , lesz. Igyál igazi tehén tejet, ha van közeletekbe olyan aki árul vagy piacról, az is segíti a tej elválasztás minõségét.
a tej az egész szoptatás alatt fehér és híg az elején. a baba elõször "iszik" és utána "eszik" csak, azaz a szopizás alatt késõbb jut el a hátsó, zsírosabb tejig. szerintem nem fejsz le annyit, hogy lásd, neked is zsíros a tejed. egyébként ezzel ne stresszeld magad, semmi értelme. lényeg, hogy van tejed, babád jól érzi magát, nincs semmi probléma.
Nekem soha nem volt sárga, sûrû tejem, ezt honnan veszed, hogy ilyennek "kellene" lennie? Vannak babák, akik gyakran ciciznek, az én fiam is fél éves koráig 2-óránként kérte. Majd egymáshoz alakultok. :) Ha cicizés után elégedett, valamennyit gyarapszik, pisil-kakil, akkor nincs a tejednek semmi baja!
Az anyatej nem sárga színû, hanem fehér.
Nekem pont az elsõ hetekben volt sárga és sûrû. De emiatt ne aggódj, nincs összefüggésben a szoptatás sikerességével. Valószínûleg már nem fog besárgulni, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne tápláló
Hát ez az, pont az elsõ napokban sárga a tej, utána fehéredik ki és érett tejjé válik. :) Talán inkább a sûrû fehér utótejre gondoltál, ami töményebbnek tûnik, mint az opálos fehér eleje..? Mert az a szoptatások vége felé termelõdik meg. De ezt csak akkor láthatod, ha fejsz és a végét is kifejed. Ilyenkor ül ki a zsír a pohár tetejére is. Egyébként jól csinálod, semmi teendõd nincs. :)
Még annyit tennék hozzá az elõttem szólókhoz hogy teljesen normális ha egy 1 hetes baba 1, 5-2 óránként szopik.Az én fiam is így evett de nem csak egy hetesen hanem még nagyon sokáig.
az elõtej, a colostrum a sárga. a tej a fehér. minden okés, ne aggódj :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!