Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes babám, (566 db)

2, 5 hetes babámat 5 után vinném ki ebben a melegben sétálni, de a babakocsiba elalszik, és éjjel órákat fönt van. Ha hordozókendőbe vinném, abban is elaludna?

Igyekszünk mostanában az 5 órási kajcsi után már kihúzni a fürdetésig (7-8ig) alvás nélkül...

Legjobb válasz: 2.5 hetesen még sok neki a 2-3 óra ébrenlét!Az ekkora babák még a 24 órából 18-20at átalszanak!Told ki késõbb a fürcsit, így aludhat még egyet 5 után is!Mi 9 kor fürdünk, kb fél10 mire ágyba kerül!Cicizés, és alszik hajnalig!ez azóta így van amióta hazahoztuk a kórházból.Most 5 hetes!

2.5 hetesen még sok neki a 2-3 óra ébrenlét!Az ekkora babák még a 24 órából 18-20at átalszanak!Told ki késõbb a fürcsit, így aludhat még egyet 5 után is!Mi 9 kor fürdünk, kb fél10 mire ágyba kerül!Cicizés, és alszik hajnalig!ez azóta így van amióta hazahoztuk a kórházból.Most 5 hetes!
Vidd ki inkább reggel!! Ebben a korban bõven elég napi 1x fél óra max 1 séta.
Még 5 után is nagyon meleg van. Én nem is próbálkozom a sétával, nem szereti a babám a meleget, csak nyûglõdne a kocsiban.
Vidd ki nyugodtan az 5órai kajcsi után és hagyd, had aludjon 1 órát a kocsiban, többet ne, de annyi kell neki, mert õ még nagyon pici, hogy 8-ig ne aludjon egy keveset. És szerintem azért van fent éjjel, mert nem hagyod aludni még a fürcsi elõtt és már annyira fáradt, hogy csak annyit tud enni amin éppen elalszik, tehát nem jóllakásig, mert már az elsõ finom falatoktól beájul. Az én babám 11hetes még alszik az esti fürdés elõtt kb:30percet, utána ébreztgetem, még játszunk 1órát, utána fürdés és még van ereje jóllakni és a végén a kajcsizásba fárad el. Nálunk ez jött be. De mondom 2, 5 hetes baba nagyon pici ahhoz, hogy fent legyen 3 vagy akár 2 órát is.
Biztos, hogy nem amiatt van fönn éjszaka, mert aludt fürdés elõtt. Õ még nem tud különbséget tenni az éjszaka és nappal között, viszont alvásra szüksége van. Én a helyedben azt csinálnám, amit az egyik válaszoló írt, késõn fürdetni és késõn letenni éjszakára. egyénként ha éjjel eszik, akkor azt csendben, minimális fény mellett tedd, ne beszélj hozzá, kb. így tudod érzékeltetni vele, hogy nem nappal van. Ja! És csak akkor tedd tisztába, ha nagydolog van a pelusban. A hordozókendõrõl nem tudok nyilatkozni, sosem használtam.
Igen, elaludna a kendõben is viszont nagyon meleg van 5 után még és plusz a kendõ sok lenne.
Hát az én babám aludt kendõben is rendesen, ennyi idõsen is, meg most is. Igaz én még sohasem néztem az órát etetésnél, és fürdetésnél se nagyon. Miért kéne fix napirend, meg kihúzás, meg ilyesmi??? Még bõven ráér ennek kialakulnia. Szerintem dobd ki az órákat, és hagyatkozz a babádra, és a józan eszedre. :)
az enyém percek alatt bealszik a kendõben, viszont az ilyenkor nagyon meleg. szerintem is hagyd aludni és késõbb tedd le. éjjel pedig etesd, de ne szórakoztasd, minél sötétebb legyen, ringasd-dúdolj, vagy nem tudom hogyan altatod egyébként, de tedd azt. még nagyon kicsi, de 1-2 hét és rá fog jönni, hogy mi a különbség éjjel és nappal között!
A kérdező hozzászólása: Amikor "kihúztam" az alvását fürcsi elõtt, jót aludt éjjel. Akkor nem aludt, amikor az 5 órási kaja után aludt fél 8ig. Utána játszás, fürcsi, kajcsi, és fél 10kor irány az ágy. Aludt éjjel 1ig, és 4ig fönt volt... Ma kipróbálom, hogy hagyom aludni, amikor neki jólesik, de remélem nem akar az éjszaka közepén megint órákon át majd játszani :) Köszi a válaszokat!

Hogyan altassam az 5 hetes babámat? Kicsit hasfájós ás náthás most sajnos. Ez lenne az oka?

Napközben nincs probléma vagy bealszik evés közben vagy elalszik a kiságyban. Este, ha lerakom 20 perc után sír kiveszem, tutjgatom, visszarakom, nehezen alszik el. Sírni nem akarom hagyni, de az sem állapot, hogy éjjjel sétalgatni kell és magunk közé venni, nem jó senkinek.

Legjobb válasz: 5 hetes baba, könyörgöm, honnan a fenébõl tudná hogy egyedül kell elaludnia mert anya nem akar vele járkálni éjszaka? 5 hetes! 9 hónapig a pocakodban volt! szoptasd meg újra, ringasd el, bújj hozzá, vedd közétek, stb

5 hetes baba, könyörgöm, honnan a fenébõl tudná hogy egyedül kell elaludnia mert anya nem akar vele járkálni éjszaka? 5 hetes! 9 hónapig a pocakodban volt! szoptasd meg újra, ringasd el, bújj hozzá, vedd közétek, stb
Mennyit alszik napközben a baba?Nem lehet, hogy felcserélte a napszakokat? Nálunk nem volt pardon este beraktam az ágyába és eszem ágában sem volt kivenni.kb.:2 hétig ment az ordítás utánna már megszokta, hogy hiába sírna. A nagyobbikkal ugyan ezt a tortúrát jártam végig, mint te.2 éves koráig ringattam sétáltunk énekeltem stb.A másodikkal már nem is tehettem volna meg ezt, hiszen a lánykám iskolába jár apa dolgozni, és nekem is pihennem kell.
Vedd közétek, ha ott alszik. Inkább mindenki aludjon, mintsem hallgassam az orditó gyereket a kiságyban vagy sétálgassak órákig - én igy gondoltam :) Semmi gond nem volt ezzel, a fiam saját ágyban alszik most (2éves), 4 hónapos lányom is kezdi megszeretni a kiságyat, már elalszik benne, de hónapokig együtt aludtunk. Amikor náthás volt, akkor meg a feje, háta alá raktam egy párnát, hogy félig fekvõ pózban legyen (lehet megkövezni érte...), de csak igy kapott levegõt. Én se tudnék taknyosan hanyatt feküdni egy sima ágyon. Meg kapott persze orrcseppet és szivtam is az orrát, de folyton eldugult :( 2 éjszaka volt a keményebb, utána alud újra szépen :)

Mennyi az ébrenléti állapota egy 1, 5 hetes babának? Lehetséges 1, 5-2 óra/nap? Több vagy kevesebb kell legyen? Egy huzamban vagy több részletben?

Legjobb válasz: A mi babánk már 3 hetes lesz kedden, de 1,5 hetes korában még õ is szinte csak evett meg aludt. Így szerintem lehetséges, hogy napi max két órát volt ébren. Pár napja viszont már nem alszik el rögtön etetés után, inkább tágra nyílt szemekkel figyelget.

A mi babánk már 3 hetes lesz kedden, de 1, 5 hetes korában még õ is szinte csak evett meg aludt. Így szerintem lehetséges, hogy napi max két órát volt ébren. Pár napja viszont már nem alszik el rögtön etetés után, inkább tágra nyílt szemekkel figyelget.
Ne aggódj teljesen normális. A gond csak az vele, hogy késõbb nem fog ám ennyit aludni te pedig alig várod, hogy aludjon hogy pihenni tudj.:-) Pár hónap múlva megfordul. 4 hónapos volt a lányom és megfordult a séma, napközben 2 órát aludt és fenn volt egész nap. Éjszaka viszont alszik hála az égnek! Teljesen normális, hogy ennyit alszik! Sok sikert! Erika


Hogyan telik a napotok, egy 5 hetes babaval?

kivancsi lennek,hogy masnak is olyan szörnyü mint nekem?nappal,elalvasok elött nagyon nyügös,ha latennem a kisagyba,rögtön,vagy ra 10 percre felkel.nehezen alszik fel oracskakat,vagy ringatni kell folyamatosan a hordozoba,vagy kezbe.este pedig 7-fel 8 kor fürdes,de utanna is csak 9,10,11 körül alszik el.mindegy mikor alszik el,1 kor kel,eszik,majd 3,4 kor ismet keles van.reggel 6 orakor mar fent van es nem alszik vissza.nincs idöm semmire.kesz vagyok mar.ha valaki tud,tanacsot is varnek!

Legjobb válasz: nekem is 5 hetes babám van. nekem eddig még egész jo dolgom van vele. reggel 7körül kell,aztán tisztába teszem átöltöztettem és lerakom az ágyába és elvan magának kb fél órát ( ha sir akkor az apja foglalkozik vele közbe meg beágyazok) ha dolgozik apu akkor én foglalkozok vele utána reggelizünk adok neki cicit és visszaalszik. majd felkel beszélek hozzá meg a kezembe van. naponta kb 3szor alszik 7kor fürdetés megágyazás majd ágyba teszem(velünk alszik) megetettem, majd elalszik de fel kell fél ora mulva aztán ébren van olyan 10-11ig és alszik, éjszaka max 2szer kel fel odadom neki a cicit és alszik tovább. valamelyik nap jött a hideg front akkor volt elég nyügös :(

nekem is 5 hetes babám van. nekem eddig még egész jo dolgom van vele. reggel 7körül kell, aztán tisztába teszem átöltöztettem és lerakom az ágyába és elvan magának kb fél órát ( ha sir akkor az apja foglalkozik vele közbe meg beágyazok) ha dolgozik apu akkor én foglalkozok vele utána reggelizünk adok neki cicit és visszaalszik. majd felkel beszélek hozzá meg a kezembe van. naponta kb 3szor alszik 7kor fürdetés megágyazás majd ágyba teszem(velünk alszik) megetettem, majd elalszik de fel kell fél ora mulva aztán ébren van olyan 10-11ig és alszik, éjszaka max 2szer kel fel odadom neki a cicit és alszik tovább. valamelyik nap jött a hideg front akkor volt elég nyügös :(

Hogyan szoktassam 5 hetes babam egy kis rendszeressegre?

Ossze-vissza eszik, 1,1.50, 2, 3 orankent. Ejjel is ossze vissza kell, nappal sincs semmi rend kialakulva. Nem tudok semmit sem csinalni igy. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Még kicsi, hogy rendszerességre szoktasd. Ami biztos legyen az esti fürdés és lefekvés ideje. Az én babám 4 hónapos és õ sem órára pontosan mindig ugyan úgy eszik. 5 hetes baba még nagyon kicsi, akkor adj neki amikor éhes és annyiszor ahányszor kér. A házimunka késõbbre is maradhat , én akkor fõztem, teregettem, takarítottam amikor aludt mikor ilyen picuri volt, most 4 hónapos most akkor amikor fent van.

Még kicsi, hogy rendszerességre szoktasd. Ami biztos legyen az esti fürdés és lefekvés ideje. Az én babám 4 hónapos és õ sem órára pontosan mindig ugyan úgy eszik. 5 hetes baba még nagyon kicsi, akkor adj neki amikor éhes és annyiszor ahányszor kér. A házimunka késõbbre is maradhat , én akkor fõztem, teregettem, takarítottam amikor aludt mikor ilyen picuri volt, most 4 hónapos most akkor amikor fent van.
Nyílván nagyon fáradt vagy és kimerült, és jól esne egy picit pihenned, ám én mégis azt tanácsolnám, hogy ne erõltess napirendet a babára. Nem lehet úgysem kialakítani ezt az ütemet erõszakkal, majd magától kialakul idõvel. Te sem tudsz enni akkor amikor nem vagy éhes csak azért mert tudod, hogy késõbb nem tudsz majd enni, vagy ha eszel is biztos nem annyit, hogy az elég legyen késõbbre is. Akkor adj neki enni amikor kér, annyit amennyire szüksége van és inkább kérj segítséget a családodban valakitõl, hogy segítsen az otthoni teendõk elvégzésében, a nagyszülõk mindig lelkesek ebben az ügyben, vagy kérd meg a párod, hogy ha tud egy picit többet segítsen addig amíg be nem áll a baba napirendje magától. Neked most õ a legfontosabb feladatod és programod, és ezt mindenki tudja és megérti. Remélem hamar rendezõdik majd ez a napi ritmus és neked is könnyebb lesz.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezen en is gondolkodtam, hogy vajon nem tul korai, de hat sajnos tiszta egyedul vagyok, nincs segitsegem, a parom dolgozik, egyedul vagyok egesz napp. A haz fut, meg a vecere sincs idom menni. Es mar nagyon nem birom.Ami meg hozzatesz a dologhoz, hogy ha ebren van csak a karomban nyugodt, ha leteszem rogton sirni kezd. Erzem, hogy ki fogok merulni....
Egyutt erzek veled, mert en is egyedul vagyok, es nekem is nagyon nehez, en sem tudok szinte semmit csinalni, nalunk sincs rendszer ossze-vissza eszik es kel ejjel nappal, de ugy latom ahogy telik az ido, egyre jobban viselkedik evesben es albasban is.Kitartas.udv.9hetes kisfiu anyukaja.
Szia! Én is ezen problémáztam egy ideig. De kénytelen voltam belátni, hogy most nekem kell a babához alkalmazkodnom, akkor és annyit egyen, amennyi neki épp jól esik és amikor jólesik. Muszáj volt belátnom, hogy nem én irányítok és ha azt szeretnéd, hogy a babád jól érezze magát neked is õt kell követned. Még most. Gondolj bele neki mennyi mindenhez kell most alkalmazkodnia. Te segítsd most ebben. hidd el meghálálja és késõbb beáll a napirend, még 5 hetesen nem kell sokat várni tõlük. Rendszerességre úgy szoktathatod ha kis liturgíákat veztsz be mint például a fürcsinél. gondolom mindíg ugyanakkor és ugyanúgy csinálsz ehhez õ is hozzászokik és késõbb követni is fogja.De ez idõ kérdése.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a sok biztato valaszt! Akkor nem torom magam, hagyom, hogy ugy tortenjenek a dolgok ahogy tortenniuk kell.

5 hetes babámon kijött a tejallergia. Mikor múlnak el a pöttyök?

Legjobb válasz: Tej allergia? A tejallergia a tehéntej laktalbumin vagy kazein alkotóelemei elleni IgE-típusú immunválasz. Miért adsz egy 5 hetes babának tehéntejet? Anyatej allergia pedig nincs. :) Létezik olyan betegség amikor a baba nem tudja feldolgozni az anyatejet (és sok mást sem) de az életveszélyes betegség ami már a kórházban kijön. Magyarországon 2 ilyen esetet ismernek. Világviszonylatban sem sokat. Nem inkább melegkiütés az? :) Egy-két nap alatt elmúlik... öltöztesd könnyebben, fürdest le naponta többször tiszta vízben (amikor nagy a meleg)és akkor nem jelenik meg újra a kiütés.

Tej allergia? A tejallergia a tehéntej laktalbumin vagy kazein alkotóelemei elleni IgE-típusú immunválasz. Miért adsz egy 5 hetes babának tehéntejet? Anyatej allergia pedig nincs. :) Létezik olyan betegség amikor a baba nem tudja feldolgozni az anyatejet (és sok mást sem) de az életveszélyes betegség ami már a kórházban kijön. Magyarországon 2 ilyen esetet ismernek. Világviszonylatban sem sokat. Nem inkább melegkiütés az? :) Egy-két nap alatt elmúlik... öltöztesd könnyebben, fürdest le naponta többször tiszta vízben (amikor nagy a meleg)és akkor nem jelenik meg újra a kiütés.
Te tejkiütésre gondolsz :) Az valójában nem is a tejtõl van, hanem az anyai hormonok, amikben része volt 9 hónapon keresztül, ilyenkor ürülnek ki a szervezetébõl. Teljesen természetes folyamat. Nem kell vele semmit csinálni, egy-két hét alatt elmúlik.
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy ha nem múlna el két három nap alatt kenjem szteroidos kenõccsel. Ezt is a doki írta fel, két hete más problémára. Éjjelre bekentem, de csak nagyon véknyan, mert hormontartalmú, és erõs. És reggelre letisztult nagyjából, csak közelrõl látzik. Aztán 1 hét múlva újra kijött most, és újabb kenõcsös éjszaka. Kérdezz rá a gyerekorvosnál. 5 hetes anyuka
Csatlakozom a második válaszolóhoz. Tejkiütésre nincs más megoldás csak a türelme, Ha nagyon erõs lenne vidd el a gyerekorvoshoz és mutasd meg neki. Ha kell valami õ majd ad. Steroidos kencét picinél csak úgy, mert a védõnõ azt mondta jó és tényleg le vitte, nem ajánlom. Nem hiába orvos írja fel és adott problémára. A steriodik felnõttnek is ártalmasak nemhogy egy újszülöttnek.
Az en babamnak 2-3 hetes koraban jottek ki a tejkiutesei, kb. 2 het alatt elmult. Semmilyen kremet nem hasznaltam ra, nyomkodni pedig tilos, mert megmarad a nyoma. Nyugi, egy kis ido mulva nyomtalanul elmulik. :)
Szia!A táplálkozásra is ügyelj kevéset egyél a fehérje gazdag ételbõl mint pl.tojás, hal, tejes dolgok, nekem ezt javasolták a védõnõk mikor a babámon megjelentek a tejkiütések.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, az elsõ válaszoló a kioktatás miatt lett leszavazva általam, érdekes a többiek tudták, hogy mire gondolok, nem tejallergia, hanem tejkiütés.

5 hetes babám nagyon hasfájós. Adtam neki az Espumisan cseppet, de most váltottam az Infacolra. Mit lehetne tenni, hogy ne szenvedjen a kakival és a pukival nagyon?

Iszonyatosan tud er?lködni és kínlódni. Hogyan tudnék még neki segíteni, hogy ne szenvedjen ennyire az er?lködést?l?

Legjobb válasz: na erre én is kíváncsi vagyok, épp most akartam feltenni ezt a kérdést. Mi 7 hetesek vagyunk, de hasonló a helyzet. 3 hetes kora óta Infacolt szedi. De nem lett sokkal jobb a helyzet, tegnap hajnali 4-kor kezdte a hasfájást, este 6-ra lett kaki. Ma újra 4-kor, eddig még semmi. Kisfiú vagy kislány. Az én babóm kislány. Milyet kakil? Mert nálunk aztán ha sikerül akkor úgy megrakja a pelust, hogy átázik. Olyan mintha hasmenése lenne. Aggódok is ez miatt. Bocsi, hogy nem választ hanem kérdéseket kaptál tõlem, de végre valaki hasonló gondokkal.

na erre én is kíváncsi vagyok, épp most akartam feltenni ezt a kérdést. Mi 7 hetesek vagyunk, de hasonló a helyzet. 3 hetes kora óta Infacolt szedi. De nem lett sokkal jobb a helyzet, tegnap hajnali 4-kor kezdte a hasfájást, este 6-ra lett kaki. Ma újra 4-kor, eddig még semmi. Kisfiú vagy kislány. Az én babóm kislány. Milyet kakil? Mert nálunk aztán ha sikerül akkor úgy megrakja a pelust, hogy átázik. Olyan mintha hasmenése lenne. Aggódok is ez miatt. Bocsi, hogy nem választ hanem kérdéseket kaptál tõlem, de végre valaki hasonló gondokkal.
A kérdező hozzászólása: Kisfiú a drágám. Nagyon hig a széklete, ha végre sikerül neki. Tanácstalan vagyok, hogyan tudnék segiteni neki olyankor. Rossz látni, mennyire szenved. Ezek szerint nem csak mi kinlódunk ennyire. Remélem hamar túl lesz ezen az idõszakon!
Az égvilágon semmi sem segített a kisfiamnak, szó szerint végig üvöltötte az elsõ 3 hónapját.Aztán fokozatosan egyre jobban szûntek a hasfájás tünetei, végül kb. 5 hónapos korára kinõtte.Nálunk csak az idõ segített!
A harmadik hasfájós gyerekemmel küzdök. Az elsõ kettõnél csakis a szélcsõ vált be, most a harmadiknál a Gripe water nagyon jó és mellette néha szélcsövezés. Az Espumisan, Infacol sose vált be pedig próbáltam mindig mindháromnál, teáztatni meg nem akartam mert mindhárom szoptatott baba volt (illetve a harmadik jelenleg is az).
A baratnomnek is hasfajos volt a babaja, de amiota anizs teat ad neki, azota konnyen tavozik a szel, csodakra kepes, anizs es kapor, ezek nagyon jok, es mar masoknak is bejott.En nagyon ajanlom.
Mi is mindent kipróbáltunk, és ezek közül semmi nem használt. A Gripe Water vált be, adtuk neki egy ideig, aztán szépen lassan elhagytuk.
Azért az a te étkezésed is fontos, ha szoptatsz.Semmi "K" betûs, tejtermék, napi max 1 kávé.Sok szénhidrát, és rengeteg folyadék. Én babám is hasfájós volt, nekem ez a sok sz.ar nem jött be!!Édeskömény teát(Baba mosoly tea) itattam vele, meg kamillát felváltva.Ja meg a rántott leves, ami nálunk sokat segített.Én ettem (ittam) nagyon sokat.(Világosbarna rántást csinálsz, abba kell rakni 1 tk õrölt köményt, meg 1 pici pirospaprikát, hogy színe legyen, ezt kell kellõ mennyiségû vízzel felönteni, kicsit sózni és kész is van.Mivel szerintem szörnyû íze van, ezért én tettem bele egy kis vegetát is, de ezt nem muszáj.Pirítani kell hozzá kenyérkockát, és kész is van! Sok tornáztatás, has simogatás.Nálunk az is segített, ha hasra raktam a babám, és finoman paskoltam a popóját. Így ennyi.. :) Remélem segítettem!!
fektesd hasra masszírozd a pociját használj melegítõs dolgokat a pocira (megymag párna, hajszárító) fektesd az alkarodra, úgy, hogy a padló felé nézzen és lógjanak a végtagjai ki lehet már próbálni a grip watert esetleg a babahinta is megnyugtathatja amikor fáj a hasa ha anyatejes, akkor hagyd el a tejterméket az étkezésedbõl
nálunk segített az infacol, 2 hét alatt! masszírozd a pociját, és tornáztasd jó sokat minden nap! kitartást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nagyon figyelek arra, hogy mit eszek. Próbálok eleget inni. Ma veszek Gripe water-t, ebben bízok még, hogy segít az én picurkámnak. Tornáztatom, hasra fektetem, de leginkább a bal vállamon szeret lógni akár órákon keresztül is. Akár mennyire el van nyomva, ott jó neki. Érdekes, mert sokszor olyan pózt vesz fel, hogy nem is értem, hogyan lehet az kényelmes.

Január 12-én szültem, szerintetek mikor sétálhatunk már babakocsival hosszabb ideig? Most mennyi időre lehet kivinni a 2, 5 hetes babámat?

Idáig csak 5-10 perceket leveg?ztettük.

Legjobb válasz: A mienk 4 és fél hetes, de még nem vittem ki, csak ha mentünk dokihoz vagy fontos intéznivalóm volt. Vagy túl hideg , vagy köd vagy szmog ez miatt, dew tegnap sütött a nap és voltunk kint kb negyed órát. állítólag 4-5 hetesen lehet elkezdeni ha nincs egyik fenti eset sem, én már mennék vele, fõleg mert van egy nagyobb is.

A mienk 4 és fél hetes, de még nem vittem ki, csak ha mentünk dokihoz vagy fontos intéznivalóm volt. Vagy túl hideg , vagy köd vagy szmog ez miatt, dew tegnap sütött a nap és voltunk kint kb negyed órát. állítólag 4-5 hetesen lehet elkezdeni ha nincs egyik fenti eset sem, én már mennék vele, fõleg mert van egy nagyobb is.
Én is akkor szültem :) Nekem azt mondták, amikor kijöttünk a kórházból, hogy már nyugodtan mehetünk sétálni, kivéve, ha nagy szél van, vagy mínusz 20 fok.
Általában 3 hetesen lehet kivinni elõször a babát. Ha nincs nagy hideg akkor max. 30 percre lehet kivinni a babust, jól becsomagolva.
Én is akkor szültem csak 2009 -ben szóval én február elején vittem ki elõször 20-25 percre aztán fokozatosan növeltük a séták hosszát! Jó egészséget nektek!
Nekem a védõnõ azt mondta, hogy jól felöltöztetve mínusz 10 fokig kivihetem sétálni, vagy rakjam ki a teraszra levegõzni! Nálunk az elsõ perctõl kezdve 1-2 órás séta van, és élvezi, jókat alszik, és van egy kis színe is (november végén született). Az egyetlendolog, amire figyelni kell, hogy ne nejlon ruha legyen rajta és 1 vékony és 1 vastag sapka!!!!!

5 hetes babának jo a mam os 1 lyuku cumi etetésre? és meddig?

tápszert kap meg anyatejet,nem baj ha mind kett?t cumisüvegb?l?ilyenkor nem baj ha a széklet z?ldes és nem nagyon folyékony?

Legjobb válasz: elvileg 3hós koráig jó az 1es cumi,de vannak babák akiknek nem tetszik hogy olyan lassan jön, ezért cseréltetnek :) Azt hogy hogyan adod neki az anyatejet, te döntöd el. Biztos oka van amiért nem szoptatsz hanem fejsz. A széklete változó lehet a tápszer miatt, attól függ mennyit kap kiegészítésnek. Az 5.hét környékén változik a székletük minõsége, mennyisége és gyakorisága. Anyatejes babáknál a zöldes szélket elsõsorban a túl sok elõtej fogyasztásakor fordul elõ,ami legfõképpen a két mellbõl szoptatáskor fordul elõ,ha nem megfelelõ idõben teszik egyik mellrõl a másikra a babát.Vagyis túl hamar. Lehet hogy a lefejt tejedben sok volt az elsõ része a tejnek, vagy több tápszert kapott.

elvileg 3hós koráig jó az 1es cumi, de vannak babák akiknek nem tetszik hogy olyan lassan jön, ezért cseréltetnek :) Azt hogy hogyan adod neki az anyatejet, te döntöd el. Biztos oka van amiért nem szoptatsz hanem fejsz. A széklete változó lehet a tápszer miatt, attól függ mennyit kap kiegészítésnek. Az 5.hét környékén változik a székletük minõsége, mennyisége és gyakorisága. Anyatejes babáknál a zöldes szélket elsõsorban a túl sok elõtej fogyasztásakor fordul elõ, ami legfõképpen a két mellbõl szoptatáskor fordul elõ, ha nem megfelelõ idõben teszik egyik mellrõl a másikra a babát.Vagyis túl hamar. Lehet hogy a lefejt tejedben sok volt az elsõ része a tejnek, vagy több tápszert kapott.
Én is cumisüvegbõl etetem a babát (lefejt tejjel), és már 11 hónapos, de legtöbbször még mindig az 1-es cumit használjuk (Mam-ot és Nuk-ot is), mert túl gyorsan enne egyébként, gyorsabban, mintha szopizna (nem mintha tudnám, hogy az milyen:(( ). Amúgy mohó, mint egy rozsomák:) ) és a nagyobb lyukú cumiból másfél perc alatt kiszippantja a cuccot, aztán meg nem gyõz büfizni... Na ezért maradt az 1-es cumi.

5 hetes babat lehet kenguruba szallitani? Ha igen milyet erdemes venni? Mire kell odafigyelni a vasarlasakor?

Legjobb válasz: chicco-ba tettem 3 hetest, a hordozókendõ jobb, a kengurut csak akkor használtam, amikor kocsival mentem és a parkolóban beletettem, a kendõhöz nekem tükör kellett. de nagyobb korában is csak felém fordulva, hiába van a dobozon kifele fordulós kép, úgy nem jó. láttam már úgy babát, olyan, mintha egy bogár ki lenne kötve és kapálózik. a szembefordulós helyzet a természetes, mintha ölelne.

chicco-ba tettem 3 hetest, a hordozókendõ jobb, a kengurut csak akkor használtam, amikor kocsival mentem és a parkolóban beletettem, a kendõhöz nekem tükör kellett. de nagyobb korában is csak felém fordulva, hiába van a dobozon kifele fordulós kép, úgy nem jó. láttam már úgy babát, olyan, mintha egy bogár ki lenne kötve és kapálózik. a szembefordulós helyzet a természetes, mintha ölelne.
NEM. 3 hós kortól lehet, de akkor se tedd baromi egészégtelen, inkább mei-tai vagy kendõ.
A kérdező hozzászólása: igazából nem állandó jelleggel gondoltuk, csak pl. kórházba elvinni buszon(amin a babakocsi eléggé problémás). így is lehet vmi károsodása szegénykémnek?
rugalmas kendõ v. szövött kendõ ekkora babának. Kenguruban, az a baj a csípõje nem megfelelõen helyezkedik el a vápában, ezért nem jó. Az, h mennyi idõ, amíg benne hordozod és ártasz, azt nem lehet tudni. Ha a baba csípõje még fejletlen, akkor lehet árt minden eltöltött perc. Vannak babák, akiket kenguruban hordoztak, mégsem lett semmi baja a csípõjüknek. Az a baj, h nem tudjuk elõre, ártunk e vele avagy sem. Ez majdcsak jó pár év múlva derülne ki, amikor felnõtt lesz, h fáj e a csípõje vagy sem. Ha van még lehetõséged választani, akkor inkább rugalmas kendõt vegyél, azzal legalább nem ártasz a baba csípõjének és megkötni sem nehéz.
Van egy olyan hordozó, amelyikben fekszik a baba. Cybex a neve, itt megnézheted: http://www.kiddies24.de/shop/en/Cybex-firstGO-Baby-carrier-P.. Iszonyú drága, nekem nem tellett rá... de a következõ babámnak veszek egyet.
Én is ezt ajánlom, használtat vettem, úgy sem volt olcsó, de mozogni muszáj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!