Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes Nagyon keveset (13 db)

5 hetes vagyok! Nagyon keveset eszem, mert émelygek napközben, nem kívánom a kaját. Persze azért eszem, de keveset! Nem ártok ezzel a babának?

Legjobb válasz: Nem ártasz. Én is lefogytam 4 kg az elsõ hónapba, mert minden bajom volt.Viszont folyadékot minimum 2,5-3 l legyen meg. Ha nem szedsz terhességi vitamint akkor szedjél sokat segít ezen az állapoton. Én a gravidát szedem és akkor kezdtem el szedni mikor rosszul létes voltam,3-4 nap alatt már enyhültek ezek a rosszul létek, és 3 hónapos terhesség óta semmi bajom.Sok sikert 31 hetes kismama

Nem ártasz. Én is lefogytam 4 kg az elsõ hónapba, mert minden bajom volt.Viszont folyadékot minimum 2, 5-3 l legyen meg. Ha nem szedsz terhességi vitamint akkor szedjél sokat segít ezen az állapoton. Én a gravidát szedem és akkor kezdtem el szedni mikor rosszul létes voltam, 3-4 nap alatt már enyhültek ezek a rosszul létek, és 3 hónapos terhesség óta semmi bajom.Sok sikert 31 hetes kismama
Igaza van az elõttem válaszolónak, nem lesz semmi baj, ne aggódj.Én 10 hetes koromig nem tudtam rendesen enni, de folyadékot, gyümölcsöt igen, próbáld ki a gyümölcs valahogy lecsúszik.
Én egyfolytában (gyomorváladékot) hánytam, mire egy idõ után rájöttem, hogy azért, mert üres a gyomrom. Mindenképpen próbáltam magambatömni valamilyen péksütit (zyömlét, kiflit, kekszet, ropit), és meg is szûnt az émelygés és a rosszullét. Nekem bevált az, hogy megpróbáltam enni, még akkor is, ha nem kívántam egyáltalán. A 12. hét után teljesen elmúltak ezek a tünetek. Jó babavárást!

Baj van? Szerdán leszek 5 hetes, eddig a folyásom nem igen volt, csak nagyon kevés és fehér krémes, de most emellett van nagyon kevés nyúlós szintelen is.

De csak törlésnél és kb 1 nap 2szer kevés. A hasam menzis szerüen érzem és néha szúrkál. Normális?

Legjobb válasz: Szió!Terhességnél természetes a folyás,sõt van akinek addig nem volt,terhesség alatt pedig elég sok van.Nekem elõtte is volt,terhesség alatt pedig megváltozott a színe sárgára.A mensi szerû görcs is teljesen természetes.Én is görcsöltem,holott elõtte sose. Minden jót,és boldog babavárást! Üdv:34 hetes pocakos

Szió!Terhességnél természetes a folyás, sõt van akinek addig nem volt, terhesség alatt pedig elég sok van.Nekem elõtte is volt, terhesség alatt pedig megváltozott a színe sárgára.A mensi szerû görcs is teljesen természetes.Én is görcsöltem, holott elõtte sose. Minden jót, és boldog babavárást! Üdv:34 hetes pocakos
Szia!Megint én vagyok.A görcs, és szúrkálás azért van, mert nõl a méhed. Na tényleg minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Remélem ez a nyúlós átlátszószerûség is normális. Lehet hogy a hormonoktól van? De nagyon kevész, a bugyin semmi.
Szia! Folyás elõfordul terhesség során és van akinek több, van akinek kevesebb.Nekem is volt folyásom ami a terhesség elején több volt majd a végére meg szünt, szerintem is lehet hogy a hormonok miatt van.Az átlátszó kocsonyás folyás is elõfordúlt nálam is, ne aggódj, én megfigyeltem ha a férjemmel szexeltünk pl. másnap volt egy kicsi illetve most már a 39.hétben járok és a nõgyógyászati belsõ vizsgálat után másnap ujra volt egy kicsi kocsonyás folyásom.Nem tudom mitõl van, lehet hogy a nyákdugó egy darabja.Remélem segítettem. 39.hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ!
Akkor lenne baj, ha véreznél, és/vagy görcsölnél.

Mennyit alszik összesen 24 óra alatt 4-6 hetes babátok? Nagyon aggódom, mert 5 hetes kislányom az eleje óta nagyon nehezen alszik el, keveset alszik és amikor alszik is rosszul, éberen!

Már írom mikor alszik így tudom hogy 24 ora alatt max. 10 orat alszik de volt amikor csak hatot aludt!

Legjobb válasz: Lányom ezt csinálta az elsõ 3hétig.Aztán hagytuk sirni és megtanult aludni.Õ 10-12órát is ébren volt egy huzamban,mert sehogy nem aludt.Kézben se,cicin se,ágyunkban se,ha simogattuk se.Én nem nagyon tudtam az elejétõl szoptatni,de ciciztetem azért.Õ is ha elaludt,ahogy letettük vagy nem simogatttuk,feébred.Vagy rángott egyet és felébredt.Azóta hason alszik.ÉS a lányomnak nem fáj a hasa,mert ha magától alszik el,akkor nem ébred fel,de ha sirva akkor sem.Ha rossz is hallani,hogy sir,akkor sem lehet mást tenni sok babánál.Nem állapot,ha õ se alszik meg ti se,és igy idegesek lesztek,ami miatt meg õ is az lesz.Lányom most 7 hetes.És mióta hagyjuk sirni (3hetes kora ota),azóta este7tõl hajnal 3ig aludt.5hetes korától már volt,hogy reggel 5ig is.ÉS most már reggel 6-8ig.Ugyanúgy este 7tõl.

Lányom ezt csinálta az elsõ 3hétig.Aztán hagytuk sirni és megtanult aludni.Õ 10-12órát is ébren volt egy huzamban, mert sehogy nem aludt.Kézben se, cicin se, ágyunkban se, ha simogattuk se.Én nem nagyon tudtam az elejétõl szoptatni, de ciciztetem azért.Õ is ha elaludt, ahogy letettük vagy nem simogatttuk, feébred.Vagy rángott egyet és felébredt.Azóta hason alszik.ÉS a lányomnak nem fáj a hasa, mert ha magától alszik el, akkor nem ébred fel, de ha sirva akkor sem.Ha rossz is hallani, hogy sir, akkor sem lehet mást tenni sok babánál.Nem állapot, ha õ se alszik meg ti se, és igy idegesek lesztek, ami miatt meg õ is az lesz.Lányom most 7 hetes.És mióta hagyjuk sirni (3hetes kora ota), azóta este7tõl hajnal 3ig aludt.5hetes korától már volt, hogy reggel 5ig is.ÉS most már reggel 6-8ig.Ugyanúgy este 7tõl.
Mi is így voltunk, én is irogattam hogy mennyit alszik, pár hetesen 10 órákat aludt csak aztán 4-5 hónapos kora óta meg kb 14-et. Szerencsére máig jól alszik, most 9 hónapos, de még mindig éjjel átlag 12 órát, nappal meg 2 órát alszik (1 vagy 2 részletben). Szerintem ez egyfajta idegrendszeri éretlenség.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a segítséget!


31 hetesen 1470g nem nagyon kevés? bpd:8, 19cm, hc:28, 57cm, ofd:9, 91cm, fl:5, 91cm, ac:24, 25cm szerintetek van aggódni valóm?

Legjobb válasz: Szia! Teljesen jók az adatok. És a súly csak becslés, és nem mindegy, hogy fiú vagy lány a baba neme. Pl. nekem 29+5 hetesen volt 1513g-ra becsülve a fiam és a többi adat 1 kivételével kicsivel kevesebb, mint a tied. Üdv: 30+4 hkm

Szia! Teljesen jók az adatok. És a súly csak becslés, és nem mindegy, hogy fiú vagy lány a baba neme. Pl. nekem 29+5 hetesen volt 1513g-ra becsülve a fiam és a többi adat 1 kivételével kicsivel kevesebb, mint a tied. Üdv: 30+4 hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat ez megnyugtató, csak az elsõ babám és nagyon aggódom hogy minden rendben legyen vele!
Azt mondják, hogy heti 15-20 dkg-ot híznak a babák, úgyhogy még több is feljöhet rá. Ne aggódj nem lesz semmi probléma. :) További minden jót. Üdv: 30+4 hkm
A kérdező hozzászólása: egy kilót még biztosan fog az én fiam is hízni, tehát akkor nem aggódom!
A fiam 3300g és 51 cm volt, 39 hétre született.
A kérdező hozzászólása: a második válaszolótól kérdezném hogy a végére mennyi lett a fiad súlya?mennyivel született?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, egyébként kisfiú lesz.csak aggódtam mert sokan azt mondták hogy 31 hetesen nagyon kicsi a súlya.
Az OFD-t kihagytam, csak hogy megnyugodj: 101 mm. :D
Én tegnap voltam UH-on, a babám betöltött 31 hetes. Ezek az adatai: 1550g, BPD 82 mm, HC 288 mm, AC 237 mm, FL 58, 4 mm Kislány lesz, második baba. Teljesen normálisak az értékei. A 2 és fél évesemnek is hasonlóak voltak, igaz vele a 32-ik héten voltam UH-on (1 héttel késöbb). 39-ik hétre 3300 grammal és 56 centivel született és most szép nagy kislány. Szóval teljesen jók a méretei, tök hasonlóak az én csajsziméhoz.
Az én fiam 2300g volt 31 hetesen, nekem kevésnek tünik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.junius 11-én megszületett a kisiam 2900g-al és 49cm-el!

5 hetes kisbabam nagyon keveset alszik, meg volt igy valaki?

5 hetes a kisbabam, anayatejes, es rettenesen keveset alszik, olyan van hogy 3 orat vagy meg annal is tobbet ebren van, egyszeruen nem ertem,ehesnek nem ehes, nincs gorcse, kozbe nyugol, mert latszik rajta hogy almos, de egyszeruen nem tud elaludni, mar probaltam altatni, ringatni,mellen altatni, sirni hagyni, hogy hatha elalszik, de semmi nem jon be, mit tudjak csinlani, mas is volt igy, hogy alakult kesobb?

Legjobb válasz: Nekem 6 hetes és bizony nálunk is sokat van fenn. Fõleg a délutáni és esti órákban. Tegnap pl. hajnali 2-ig kukorékolt. Én úgy vagyok vele, ha álmos úgyis alszik. Minden este, éjjel, miután kellõképpen kinézelõdte, kikiabálta magát, alszik egy nagyon jót, csak szopizni kel fel, aztán másnap délig pihen.

Nekem 6 hetes és bizony nálunk is sokat van fenn. Fõleg a délutáni és esti órákban. Tegnap pl. hajnali 2-ig kukorékolt. Én úgy vagyok vele, ha álmos úgyis alszik. Minden este, éjjel, miután kellõképpen kinézelõdte, kikiabálta magát, alszik egy nagyon jót, csak szopizni kel fel, aztán másnap délig pihen.

24 hetes kismama vagyok, és nagyon aggódom a babám miatt! Kb 4-5 napja nem olyan aktív, mint azelőtt! Nagyon keveset mozog, és alig érezhető! A mellem, és a hasam is mintha kisebb lenne! Valami baj lehet?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is van olyan, hogy egyik nap erõsebben érzem a picit, másnap szinte egyáltalán nem, de ha lefekszem pihenni akkor megint egyre erõsebben rugdos, de volt olyan is, hogy pár napig szinte egyáltalán nem éreztem és utána ismét. Viszont én mindenképp azt javaslom, hogy menj el a dokihoz és kérd meg, hogy nézzen szívhangot a picinek, vagy hívd fel a védõnõt és beszélje vele! (26. hetes kismama)

Szia! Nekem is van olyan, hogy egyik nap erõsebben érzem a picit, másnap szinte egyáltalán nem, de ha lefekszem pihenni akkor megint egyre erõsebben rugdos, de volt olyan is, hogy pár napig szinte egyáltalán nem éreztem és utána ismét. Viszont én mindenképp azt javaslom, hogy menj el a dokihoz és kérd meg, hogy nézzen szívhangot a picinek, vagy hívd fel a védõnõt és beszélje vele! (26. hetes kismama)
A baj az lenne ha egyáltalán nem mozogna. De ha ennyire idegesít, menj el a ultrahangos vizsgálatra. Az meg hogy kisebbnek látod a hasad, sokmindentõl lehet. PL. elfordult a baba benned és most másképpen fekszik mint ezelõtt.
A front... nálam is ez a helyzet, és a mult heti frontnál én is feltettem itt ezt a kérdést, és vagy 10-en válaszoltak, hogy hasonló cipõben járnak. ma, tegnap, sõt még tegnapelõtt is nekem is csendesebb volt a babám:) Ne félj, orvoshoz akkor kell menni, ha egyáltlán nem érzed, de ha legalább 2-õt rug egy nap, akkor csak csendes:-)

5 hetes terhes vagyok és nagyon hizékony. étrendemen azt változtatam h többször keveset eszem, dehát. Csak a torna maradt, de a hasprést nem merem csinálni nehogy vmi baj történjen. Milyen gyakorlatot csináljak has-csipöre amit szabad?

Legjobb válasz: Szia! Az sem mindegy hogy mit eszel. Próbáld meg kerülni a nehéz és fûszeres ételeket. Hagyd el a szénhidrátot vagy csak keveset egyél belõle. Helytette teljes kiõrlésû dolgokat vegyél. Én sok kefirt és natur joghurtot ettem. Egyél sok gyümölcsöt. És arra is figyelj, hogy mit iszol. Sima szénsavmentes vizet igyál, abból is a legjobb a Jana, vagy a Nestlé Aquarel. Semmi édes lötty! Hasra nem ajánlom a tornát. A csípõdet és a combjaidat pedig gugoló mozdulatokkal erõsítheted. A hátad maradjon mindvégig egyenes. Ennyit tudom tanácsolni. tymy

Szia! Az sem mindegy hogy mit eszel. Próbáld meg kerülni a nehéz és fûszeres ételeket. Hagyd el a szénhidrátot vagy csak keveset egyél belõle. Helytette teljes kiõrlésû dolgokat vegyél. Én sok kefirt és natur joghurtot ettem. Egyél sok gyümölcsöt. És arra is figyelj, hogy mit iszol. Sima szénsavmentes vizet igyál, abból is a legjobb a Jana, vagy a Nestlé Aquarel. Semmi édes lötty! Hasra nem ajánlom a tornát. A csípõdet és a combjaidat pedig gugoló mozdulatokkal erõsítheted. A hátad maradjon mindvégig egyenes. Ennyit tudom tanácsolni. tymy
Én azt nem ajánlanám!Mármint a Rékát! Aki eddig nem tornázott az ne ilyenkor kezdje el! Mert akkor tényleg árthat. Ha elõtte is edzésben voltál, akkor nyugodtan. Van pár apró trükk -A teába és az ételekbe ne rakjál cukrot, a csoki helyett igyál tejet, a kenyeret hagyd el és egyél helyette bulátát. Ha nagyon kívánod a sütit akkor azt válaszd amiben sok a gyümölcs-és egyél sült almát meg sütõtököt az csillapítja az édesség éhségedet!
Az elsõ trimeszterben nem szabad aktívabban mozogni, fõleg nem az 5. héten, mikor amúgy is fenn áll a veszély, hogy egy nagyobb súly megemelésétõl kilökõdik a petesejt. Az orvosok a 12. héttõl szokták ajánlani a kismama tornát, szóval addig próbálj inkább csak az étrendedre koncentrálni. A Réka DVD-jére meg csak akkor tornázz, ha elõtte is tornáztál már, hozzá vagy szokva a tempójához, ritmusához. Amúgy egy megemelkedett pulzus vetéléshez is vezethet, erre is oda kell figyelni közben. Én is Rékára nornázom, minden második nap. Odafigyelek az étrendemre is, és eddig, a 24. hétig 5 kg-ot híztam.
Ha végignéznéd rubint réka dvd-ét most nem mondtad volna ezt, mert õ közben mindenre felhívja a figyelmet, arra is ha kezdõ vagy ilyenkor mit csinálj és mit nem.
Én is Rékára szavazok!! Szerintem nagyon jó, és el lehet kezdeni 5 hetesen is, akkor is, ha eddig nem tornáztál. Csak arra figyelj, hogy amikor elõször csinálod, próbáld csak a felét, vagy amennyi jól esik! Semmiképpen ne erõltesd meg magadat!!! Pár hét és úgyis belejössz. Vagy még ajánlom az ellipszis trénert!! Nekem van itthon és nagyon szuper, abszolút nem megterhelõ, kíméli az izületeket, és terhesen is lehet használni. A hasprést felejtsd el!! Minden jót, üdv 31 hetes kismami
Rubint Réka kismama torna dvd sõt étkezési tanácsok.Nagyon jóóóóóó
Én is csak Rubint Réka kismama dvd-jét tudom ajánlani. Egyáltalán nem megeröltetõ viszont kellemesen elfáradsz. Van rajta külön gyakorlat csipöre is, és étkezési tanácsokat is ad. 24 hetes kismama
Megnéztem!!!! A véleményem változatlan-ha eddig nem mozgott valaki, csak annyit amit a napi teendõi megkívántak, akkor nem kezdheti most el, mert elég megterhelés maga a terhesség a szervezetének, bárminemû plussz mozgás az már megterhelõ. Majd szülés után kezdje el inkább, hogy visszanyerje az alakját és , hogy jól érezze magát a bõrében.
Szia! Én is rendkívül hízékony vagyok.A terhesség elõtt csak kemény sporttal (futás) tudtam tartani a súlyom. 8 hetes koromban hagytam abba a futást. Egy ideig szobabickliztem, majd áttértem a tempós gyaloglásra. Elég sokat paráztam végig a súlyom miatt. Próbálom kerülni az édességet, kevés kenyeret eszem, nyáron sok-sok gyümit ettem (néha fõétkezésnek is). Szerencsére nem voltam kívánós eddig, de az étvágyam igen jó. Õszinte leszek, nem mindíg sikerül visszafogni magam. Most 34 hetes vagyok, és 12kg-ot híztam.

5 hetes lányom napközben 2 óránként szopizik. Nem gyakori ez? Muszáj mellre tenni mert nagyon sír. Kevés lenne a tejem?

Ìgy nem tudom megmérni,hogy mennyit eszik,mert 2 óránként a tejem sem gyülik annyira össze.Mit tegyek???

Legjobb válasz: A két óránkénti szopizás még normális, ha ennél nem telik el kevesebb idõ, akkor nincs semmi baj. Inkább arról lehet szó, hogy pici még a gyomra, ennyi fér el benne. De ha biztos akarsz lenni benne, adj neki egyszer pótlást, ha utána is két óra múlva szopizni akar, akkor nem a tejed a kevés, hanem ilyen gyakran igényli. Biztos sokan fogják mondani, hogy ne adj neki egyáltalán tápszert, de ha kap egy pár kortyot, hogy te biztos legyél benne, hogy tényleg nem ez a gond, attól nem dõl össze a világ. De ezzel ki lehet deríteni, hogy azért kéri-e gyakran, mert nem lakik jól, vagy valami másért.

A két óránkénti szopizás még normális, ha ennél nem telik el kevesebb idõ, akkor nincs semmi baj. Inkább arról lehet szó, hogy pici még a gyomra, ennyi fér el benne. De ha biztos akarsz lenni benne, adj neki egyszer pótlást, ha utána is két óra múlva szopizni akar, akkor nem a tejed a kevés, hanem ilyen gyakran igényli. Biztos sokan fogják mondani, hogy ne adj neki egyáltalán tápszert, de ha kap egy pár kortyot, hogy te biztos legyél benne, hogy tényleg nem ez a gond, attól nem dõl össze a világ. De ezzel ki lehet deríteni, hogy azért kéri-e gyakran, mert nem lakik jól, vagy valami másért.
Ne jusson rögtön a tápszer az eszedbe, csak bízz magadban. Ne felejtsd el, hogy minél többször rakod mellre a babát, annál több tejed lesz! Ha 2-óránként akar enni, egyen 2-óránként. A kisfiam is volt, hogy akár egy-másfél órával szoptatás után megint enni kért, és gyönyörûen fejlõdött-fejlõdik. Azt nézd, hogy hetente mennyit gyarapszik, megnyugtatásul itt egy táblázat egy cikkbõl: "A minimális gyarapodás üteme az elsõ évben: 1. hónap: 120-200 g/hét 2. hónap: 170-210 g/hét 3. hónap: 150-180 g/hét 4. hónap: 130-160 g/hét 5. hónap: 110-140 g/hét 6. hónap: 100-130 g/hét 7. hónap: 90-120 g/hét 8. hónap: 90-120 g/hét 9-10. hónap: 70-110 g/hét 11-12. hónap: 60-70 g/hét"
A tápszert felejtsd el.Most érkezett el, az az idõszak, amikor elõször növekszik meg a tejci igénye.Lesz még egy ilyen a 3. héten.Azért szopizik többször, hogy a testet érezze több tejet kell termelnie.Tessék szépen igény szerint szoptatni, hiszen a babánál jobban senki sem tudta, hogy mennyi kell neki.Be fog szépen állni a tejtermelés.
Szia! Az én kislányom az elsõ hetekben napi 8-10x szopott, vagyis amikor sírt kapott cicit. Volt hogy óránként evett. A fiammal 3 hósan kevesebb lett a tejem, vagy az igénye nõtt meg és akkor az addigi 3-4 óra után volt hogy óránként evett. Elõször nagyon megilyedtem, de az LLLiga egyik szoptatási tanácsadóját felhíva, teljesen új oldalról láttam a szoptatást, õ mindent elmagyarázott, bármikor felhívhattam és neki köszönhetem, hogy a fiam 2 évig szopott, a lányom meg most másfél évesen is naponta többször szopik. Szerintem szoptasd úgy ahogy gondolod, ahogy az ösztöneid súgják. Ha gond van nyugodtan hívj fel valakit, ha kell én szíveseb megadom a hölgy tel. számát.
Menj el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: jövõhétre kaptam csak idõpontot de már eléggé feszült vagyok ez miatt hogy ennyit görcsöl. olvastam hogy ez normális de én nem tudom nem igazán hiszem h ez normális.
Akkor menj be másik orvoshoz idõpont egyeztetés nélkül.
A kérdező hozzászólása: az lesz, de szerintetek ez normális?

Kisfiam 5 hetes, tapszert kap foleg mert nagyon keves tejem van.2-3 napja sotet zold a kakija, ez normalis? Eddig sargas szinu volt.

Legjobb válasz: A tápszertõl zöldes, ne aggódj,lányom csak tápszeres volt,amíg csak azt evett(nem volt hozzátáplálás) minden nap zöld kaki volt.

A tápszertõl zöldes, ne aggódj, lányom csak tápszeres volt, amíg csak azt evett(nem volt hozzátáplálás) minden nap zöld kaki volt.
mi is cicizünk + táp és egy X sárga egyX zöld a kaki! tedd töbször cicire vagy ha kiszivta és megitta a tápot fejegesd ha kics jönn belöle akkor is, majd tárold a tejcsit és ha pár ml. össze gyült add azt is neki odda én óránként fejegettem és kicsit több lett a tejem nem a tápszer adagott kellet növelnem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!