Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes Mikor érdemes (9 db)

Szolnokiak: Most vagyok kb 4-5 hetes, mennyi idő mire kapok sztk-ba időpontot? Na meg utána uh-ra? Vagy esetleg tudnátok orvost is ajánlani, h melyik napra érdemes időpontot kérni, vagy kihez?

Legjobb válasz: Az SZTK-ba mielõbb kérj idõ pontot mert 2-3 hét múlva adnak. Nekem elõbb az SZTK-ba kellett mennem ilyen terhesség bizonyossági papírért és hogy pontosan hány hetes vagyok, onnan kellett mennem a papírral a védõnõhöz, és ott õ meg mondta hogy hanyadik hétre érdemes uh-ra idõ pontot kérni a kórházba, de oda is kb 2 héttel elõbb kell idõ pontot kérni. Majd a védõnõ segít. Egyébként hol laksz?

Az SZTK-ba mielõbb kérj idõ pontot mert 2-3 hét múlva adnak. Nekem elõbb az SZTK-ba kellett mennem ilyen terhesség bizonyossági papírért és hogy pontosan hány hetes vagyok, onnan kellett mennem a papírral a védõnõhöz, és ott õ meg mondta hogy hanyadik hétre érdemes uh-ra idõ pontot kérni a kórházba, de oda is kb 2 héttel elõbb kell idõ pontot kérni. Majd a védõnõ segít. Egyébként hol laksz?
Igaz nem Szolnoki vagyok, de én is sztk-ba járok de én alapból csak a 7. hétre kértem idõpontot amikor már biztos van szívhang! Elõbb nem sok értelme van menni!

5 hetes babat lehet kenguruba szallitani? Ha igen milyet erdemes venni? Mire kell odafigyelni a vasarlasakor?

Legjobb válasz: chicco-ba tettem 3 hetest, a hordozókendõ jobb, a kengurut csak akkor használtam, amikor kocsival mentem és a parkolóban beletettem, a kendõhöz nekem tükör kellett. de nagyobb korában is csak felém fordulva, hiába van a dobozon kifele fordulós kép, úgy nem jó. láttam már úgy babát, olyan, mintha egy bogár ki lenne kötve és kapálózik. a szembefordulós helyzet a természetes, mintha ölelne.

chicco-ba tettem 3 hetest, a hordozókendõ jobb, a kengurut csak akkor használtam, amikor kocsival mentem és a parkolóban beletettem, a kendõhöz nekem tükör kellett. de nagyobb korában is csak felém fordulva, hiába van a dobozon kifele fordulós kép, úgy nem jó. láttam már úgy babát, olyan, mintha egy bogár ki lenne kötve és kapálózik. a szembefordulós helyzet a természetes, mintha ölelne.
NEM. 3 hós kortól lehet, de akkor se tedd baromi egészégtelen, inkább mei-tai vagy kendõ.
A kérdező hozzászólása: igazából nem állandó jelleggel gondoltuk, csak pl. kórházba elvinni buszon(amin a babakocsi eléggé problémás). így is lehet vmi károsodása szegénykémnek?
rugalmas kendõ v. szövött kendõ ekkora babának. Kenguruban, az a baj a csípõje nem megfelelõen helyezkedik el a vápában, ezért nem jó. Az, h mennyi idõ, amíg benne hordozod és ártasz, azt nem lehet tudni. Ha a baba csípõje még fejletlen, akkor lehet árt minden eltöltött perc. Vannak babák, akiket kenguruban hordoztak, mégsem lett semmi baja a csípõjüknek. Az a baj, h nem tudjuk elõre, ártunk e vele avagy sem. Ez majdcsak jó pár év múlva derülne ki, amikor felnõtt lesz, h fáj e a csípõje vagy sem. Ha van még lehetõséged választani, akkor inkább rugalmas kendõt vegyél, azzal legalább nem ártasz a baba csípõjének és megkötni sem nehéz.
Van egy olyan hordozó, amelyikben fekszik a baba. Cybex a neve, itt megnézheted: http://www.kiddies24.de/shop/en/Cybex-firstGO-Baby-carrier-P.. Iszonyú drága, nekem nem tellett rá... de a következõ babámnak veszek egyet.
Én is ezt ajánlom, használtat vettem, úgy sem volt olcsó, de mozogni muszáj.

Hány hetesen érdemes elöszőr orvoshoz menni? Szeretnék táppénzre menni, a munkahelyi körülmények miatt, de csak a nődoki adhat javaslatot, nem? 5 hetes vagyok. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia. Mát elmehetsz, de esetleg egy hetet várj. Nekem 6hetesen már volt szívhang és már jól látható volt. Táppénzre a körzeti orvosod is felvehet. Kellemes babavárást.

Szia. Mát elmehetsz, de esetleg egy hetet várj. Nekem 6hetesen már volt szívhang és már jól látható volt. Táppénzre a körzeti orvosod is felvehet. Kellemes babavárást.
Engem a körzeti felvett más jogcímen addig táppénzre, amíg a nõdokihoz eljutottam.Rendes volt, orvosa válogatja.Utána már mindig vinnem kellett a nõgyógyász táppénz javaslatát és az alapján tart jelenleg is a körzeti táppénzen.
Szia! Elõször engem is a háziorvos vett tp-re, akkor még nem volt szívhang. Borzasztóan rosszul voltam és állandóan aludtam volna, meg ráadásul volt egy elhalt terhességem is korábban. Amikor kiirattam magam, azt mondta a háziorvos, hogy bármikor tp-re vesz, ha otthon maradnék 1 hetet. Ezt azóta már a nõdokim is mondta, de még nem éltem vele. Sztem mondd el a háziorvosodnak, hogy mi a helyzet, biztosan meg fogja érteni! Ja, és gratulálok! :-) 17 hetes kismami
Én is ki voltam nyúlva az elsõ hetekben. Émelygés, rossz közérzet, hatalmas mértékû fáradtságérzet. A háziorvosom kiírt egy hétre. De nõdokihoz csak utána jutottam el.


5 hetes vagyok. Mikor érdemes felkeresnem az orvost?

Legjobb válasz: 7-8 hetesen már mehetsz az orvoshoz.

7-8 hetesen már mehetsz az orvoshoz.
Szia!Én 5 hetesen mentem el, és akkor nem tudott mondani még az orvos semmit, csak hogy valószínû hogy terhes, és vissza kellett mennem 8 hetesen, mert akkor tud biztosat mondani. Minden jót, és boldog babavárást! Üdv:már 33 hetes kismama
szia.Én is 5 hetes voltam amikor elmentem dkokihoz.Már látott valami nagyon ici-picit, de a petezsákot azt tisztán.3 hét múlva kellett visszamennem, és akkor már volt szívhang is.Igazolta az életképes terhességet, és a védõnõhöz irányitott.szerintem most is elmehetsz a dokihoz, de nem vesztessz semmit ha csak késöbb keresed fel.remélem minden rendben lesz. 18 hetes mama
Ha nem rohansz oda izgatottan akkor ráér a 8- 10.hétig, a 12.héttõl jönnek a vizsgálatok.:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerintem is még várok egy-két hetet.
Nyugodtan várhatsz még hármat is, ha nincs semmi bajod. Hivatalosan 8 hetesen esedékes az elsõ ultrahang. Ha valaki nagyon türelmetlen és korábban megy, akkor az állami orvos visszahívja késõbb, a magán persze megcsinálja az ultrahangot jó pénzért és úgy hívja vissza. Ilyenkor nehéz, de akkor is megéri várni, nyolc hetesen már nagyobb élmény lesz és szívhang is lesz.

11 + 5 hetes terhes vagyok és kislányomtól elkaptam egy csúny ahörghurutot. Fél éve hetekig húzódó vírusfertőzés miatt veszítettem el a kisbabámat az orvos szerint. MIt tegyek? Lehet ilyenkor már antibiotikumot szedni, érdemes egyáltalán?

Mert ha vírus akkro antibio nem használ...

Legjobb válasz: VÍrusra felesleges az antibiotikum. Vírusra a legjobb a hatalmas adag c-vitamin. MÁs vitamint ne egyél (semmilyet se, mert a kórokozóknak is az a tápanyag!), csak c-vitamint. Naponta legalább egy liter citromos tea, vagy limonádé, plusz szedj mellé tablettában is c-vitamint. 5-7 nap alatt teljesen el fog múlni. Mielõbbi gyógyulást!

VÍrusra felesleges az antibiotikum. Vírusra a legjobb a hatalmas adag c-vitamin. MÁs vitamint ne egyél (semmilyet se, mert a kórokozóknak is az a tápanyag!), csak c-vitamint. Naponta legalább egy liter citromos tea, vagy limonádé, plusz szedj mellé tablettában is c-vitamint. 5-7 nap alatt teljesen el fog múlni. Mielõbbi gyógyulást!
Ha köhögsz is akkor ajánlom a Stodal szirupot. Homeopátiás, azt szedhetik kismamák is. Torokfájásra pedig Tantum verde spray-t. Ha lázad van, feltétlen csillapítsd, a legjobb ilyenkor a hûtõfürdõ. DE!!!! A legjobb persze az lenne, ha látna doki. Van olyan antibiotikum amit szedhetnek kismamák is.
Minden esetre menj el orvoshoz. Talán Semicilint írtak fel nekem, ha jól emlékszem. Érdemes szedni, ha nem vírus. Bár nekem egyszerre volt hörghurutom és influenzám, be is kerültem a kórházba 7 hetesen, nagyon paráztam, hogy valami baj lesz. De adtak gyógyszereket és meggyógyultam. Én nem kockáztatnék.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
Én karácsony körül beteg voltam 7 hetesen, köhögtem, bár nekem sem lázam, sem hörghurutom nem volt, csak köhögtem meg folyt az orrom. Én Hustensaftot ettem. Ez egy lándzsásutifû szirup, kanalas. Gyógyszertárban lehet kapni, brutálisan jó hatása van. Napi 2 evõkanállal ettem és gyönyörûen felszakadt két nap alatt a köhögésem és kb 4 nap alatt rendbe jöttem. De ha a hörgõiden van a hurut már akkor mindenképp menj dokihoz, mert azután már jöhet tüdõgyuszi. Akkor inkább adjon gyógyszert mert a súlyosabb gyulladástól még nagyobb veszélybe kerülhet a babó!Jobbulást!

5 hetes a kisbabám és már 4. napja nincsen széklete. Sokat pukizik, néha olyan mintha erőlködne, de más probléma nincs vele. Érdemes ilyenkor beleavatkozni (tea, kúp, stb. ) a természet rendjébe? Mit tanácsoltok, mit csináljak?

Legjobb válasz: Mit eszik a pici? ha anyatejes és nem fájlalja a pociját észrevehetõen, akkor nincs különösebb teendõ, max. te egyél aszalt szilvát vagy szilvalekvárt. Ha tápszert kap, adhatsz neki néhány korty cukros kamillateát vagy Levolac szirupot.

Mit eszik a pici? ha anyatejes és nem fájlalja a pociját észrevehetõen, akkor nincs különösebb teendõ, max. te egyél aszalt szilvát vagy szilvalekvárt. Ha tápszert kap, adhatsz neki néhány korty cukros kamillateát vagy Levolac szirupot.
ezzel nincs gond, az én lányomnál volt hogy 7 napig nem volt kaki. Ha nagon zavar, itass vele egy kis kamilla teát. De hidd el, ki fog jönni elõbb-utóbb, még a 15 nap kaki nélkül is leõfordult már a történelemben. Próbáld kicist megtornáztani, a lábait nomd a hasa iránába és körözz velük.
Nálunk egy hónapos korában volt ilyen, akkor a védõnõ azt mondta, hogy 4-5 nap aztán kúp! Én a 4-5 napot soknak tartottam, beszéltem a dokinénivel aki azt mondta, hogy max.3nap aztán kúppal segítsünk. Ez ment 5hónapon keresztül:( Mióta a hozzátáplálást elkezdtük naponta van széklete:) De beszélj a védõnõddel, vagy a dokival.
12:00-ás vagyok A torna segíthet valóban, de az azért nem normális, hogy 7, meg 15 napig nincs széklet!!!!

Remélhetőleg 5. hetes terhes vagyok (ezt 2 pozitív tesztre alapozom) HURRRRÁÁ! Normális ha az embernek fáj, néha már görcsöl a hasa? Meddig fog még fájni? Folyton attól félek, hogy meg fog jönni. Mikor érdemes elmenni orvosi vizsgálatra?

Mikor kapok terheskönyvet? Szedem a Gravidát, szedjek még valamit hogy jobban vigyázhassak a babámra? Szurkolok mindenkinek aki a babaprojekten dolgozik! Még fel sem fogtam, de csodás a tudat hogy Õ már itt van.

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen mensi-görcsölés szerûm, amikor meg kellett volna jönnie. Még a köv. hónapban is, de sokkal gyengébben. Azt hogy mit szedjél, majd a doki megmondja, de az nagyon jó, hogy a terhes vitamint már eszed. És GRATULA!

Nekem is volt ilyen mensi-görcsölés szerûm, amikor meg kellett volna jönnie. Még a köv. hónapban is, de sokkal gyengébben. Azt hogy mit szedjél, majd a doki megmondja, de az nagyon jó, hogy a terhes vitamint már eszed. És GRATULA!
Szia. Nekem is lett egy pozitív tesztem, én is aggódom ugyanis nekem már volt egy missed ab.-om mert leállt a baba szíve, és ugyanígy fájt a pocakom.Azt mondják ez egy darabig normális mert tágul a méh és nyúlnak a méhszalagok.Ne stresszelj próbálj meg nem a fájdalommal törödni, de ha téged az megnyugtat nyugodtan menj nõgyógyászhoz és mondd el a panaszaidat.Gratulálok a babához, vigyázz magatokra és kellemes pocakosodást.
Elõször is gratulálok a babához! A mindjárt megjön érzés ilyenkor természetes. 6hetesen már nyugodtan elmehetsz orvoshoz, csinálni fog egy hüvelyi uh-t és elküld a védõnõhöz, akihez lakóhely szerint tartozol. Õ fogja majd kiadni neked a kiskönyvet, miután jól kifaggatott:) Nyugodj meg, minden megy szépen sorjában. Boldog babavárást! 8hetes kismama
Szia! Vasárnap én is túl vagyok egy +teszten. :) GRATULÁLOK NEKED! Mikor volt az utolsó mensid? Nekem is van olyan alhasi fájdalmaim, de azt mondják, csak helyezkedik a baba... milyen tüneteid vannak? Írj....kérlek ne vedd zakaltásnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a gratulációkat! Mikor menjek orvoshoz és mikor kapok terheskönyvet?

4, maximum 5 hetes terhes lehetek. Mikor érdemes először elmenni a nőgyógyészhoz, amikor lát is, érez is valamit?

Legjobb válasz: 6-8. héten. A petezsákot látni fogja kicsivel elõbb is, de a dokik azt nevezik terhességnek, ami szívhangot produkál... Én nem bírnám ki a 8. hétig, az biztos, lát, amit lát.:)

6-8. héten. A petezsákot látni fogja kicsivel elõbb is, de a dokik azt nevezik terhességnek, ami szívhangot produkál... Én nem bírnám ki a 8. hétig, az biztos, lát, amit lát.:)
szia! Nekem 4+5 hetesen nem látott a doki semmit. Aztán elmentem egy másikhoz 6+1 hetesen, ahol már volt petezsák, de szívhang még nem. Ez mindenkinél más, valakinél már korábban valakinél késõbb, attól függ, hogy mikor volt a peteérésed. Most kedden megyek akkor leszek 8+5 napos és már tuti lesz szívdobogás is :-). Tudom, hogy nagyon nehéz türelmesnek lenni, de ha vársz még egy hetet akkor biztos jó híreket hallasz majd. Én legalábbis a korai vizsgálat miatt, totál beparáztam, hogy a doki nem lát semmit...
Már nyugodtan menjél el!! Megállapítja hogyan áll az embrió és hogy méhen belül fejldik e vagy nem!! A szívhangot csak 6 hetesen tudja megmutatni neked!!! Nagyon gratula a babádhoz!!! A legszebb idõszakon fogsz átmenni!! Irigyellek!! Jó értelemben írom!! Nekünk nem biztos hogy lesz tesõ ebben a válaságban!! De majd késõbb nagyon szeretnék!! Üdv bocsi kicsit elkalandoztam Egy 8 hós baba boldog anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat (és gratulációt), aranyosak vagytok! Én is nagyon boldog vagyok! :) Akkor holnap már el is megyek a dokihoz! :)
Én ugyan ebben a cipõben járok, 4 hetes terhes vagyok. Szerdán este tudtam meg, és úgy gondolom hogy csak a 7. hét körül megyek el orvoshoz. Én is gratulálok neked, vigyázzatok magatokra!!! :-)

Ha sikerült teherbe esnem hány hetesen érdemes tesztelni? 5-6? kinek hányadik hétben jelentkeztek először tünetek és mik?

Legjobb válasz: Nekem még menszi elõtt kimutatta, éreztem valamiért, hogy tesztelnem kell. Az együttlétünk utáni 12. napon használtam Clearbluet és HCG-linet. A tünetek nekem az 5. héten erõsödtek, de akkor szinte mindennap le kellett feküdnöm, mert nagyon álmos voltam délutánonként, és émelyegtem, volt, hogy egész nap. Akkor még csak feszült a mellem, ez késõbb fokozódott, kb. a 6.héten fájt nagyon. Aztán a 7-8. héten jöttek a mensziszerû görcsök, arra kaptam Magne b6-ot.

Nekem még menszi elõtt kimutatta, éreztem valamiért, hogy tesztelnem kell. Az együttlétünk utáni 12. napon használtam Clearbluet és HCG-linet. A tünetek nekem az 5. héten erõsödtek, de akkor szinte mindennap le kellett feküdnöm, mert nagyon álmos voltam délutánonként, és émelyegtem, volt, hogy egész nap. Akkor még csak feszült a mellem, ez késõbb fokozódott, kb. a 6.héten fájt nagyon. Aztán a 7-8. héten jöttek a mensziszerû görcsök, arra kaptam Magne b6-ot.
szia! A beágyzódás után két héttel már lehet tesztelni, tehát az együttlét után egy hónappal is. A mai tesztek akkor már nagy valószinúséggelkimutatják, ha van valami. Én úgy 7 hetes voltam , mikor elõször teszteltem , de csak azért mert a vaskemény gyomrom , ami addig ellenállt mindennemû gyomorrontásnak , majdnem "felfordult". Ez volt az elsõ jel, mintha gyomorrontásom lett volna. Ügy 6 hetesen az ideális a teszt, viszont addigra már elég erõs vonalnak kell jelentkeznie.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!