Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes Mikor (627 db)

Ma egy csepp halványbarna szinte átlátszó valamit láttam meg a bugyimon. Remélem nem lesz több. Holnap leszek 5 hetes. Mi lehet ez?

Péntek óta szedem az elevitet és sok zöldséget is eszek. Néha érzem a menzis érzéseket. Baj van vagy ez normális. Esetleg tisztul a szervezetem? Dokihoz még nem mentem majd júni elejére gondoltam mert akkor már biztosat lát.

Legjobb válasz: Ha nem voltál még orvosnál,honnan tudod,hogy 5 hetes terhes vagy?!Ne haragudj,nem megbántani akartalak ezzel,csak kérdeztem! Hát a halvány barnázás a terhesség elején természetes,legalábbis sokan ezt mondják!Nekem is volt,de az orvosom megnyugtatott,azt mondta,szinte minden 2. nõnél van!Sõt,a menzis érzés is lehet terhességtõl,de inkább holnap menj el orvoshoz,mert ha valóban 5 hetes terhes vagy,azt már látnia kell UH-on! Mikor volt utoljára mensid?

Ha nem voltál még orvosnál, honnan tudod, hogy 5 hetes terhes vagy?!Ne haragudj, nem megbántani akartalak ezzel, csak kérdeztem! Hát a halvány barnázás a terhesség elején természetes, legalábbis sokan ezt mondják!Nekem is volt, de az orvosom megnyugtatott, azt mondta, szinte minden 2. nõnél van!Sõt, a menzis érzés is lehet terhességtõl, de inkább holnap menj el orvoshoz, mert ha valóban 5 hetes terhes vagy, azt már látnia kell UH-on! Mikor volt utoljára mensid?
A kérdező hozzászólása: Ja, és frontérzékeny vagyok, nagyon fáj a fejem ma ettõl az idõtõl. Lehet h ettõl van?
A kérdező hozzászólása: 3 pozitív teszt, nem jött meg, cicifájás, hányinger, hõemelkedés, néha szédülés, kajaundor, puffadás...stb. Ezek a tüneteim, eléggé úgy fest h terhes vagyok. Most megrémültem hogy nehogy baj legyen. az utolsó menzim elsõ napja ápr. 21 volt, 30 napos a ciklusom.
Szia, amíg nincs görcs, és nincs több vér, elvileg nincs baj. Lehet akkor is kis barnázás, ha épp meg kellene jönnie, ha nem lennél terhes. Ha 5 hetes vagy, lassan már mehetnél is az orvoshoz, ilyenkor már van szívhang, és az egy élmény :) Vigyázz magadra!
Szia! Nekem is volt 4 hete barnázás, most vagyk 10 hetes. Felhívtam a dokit, azt mondta megnéz, elmentem, és minden rendben volt, (és remélem van is).Írt fel gyógyszert a biztonság kedvéért, de azt mondta ne izguljak. Minden jót Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Remélem hogy minden rendben van. azóta semmi, holnap megyek dokihoz! Boldog babavárást!

5 hetes babás vagyok. Elég ha csak ezek a tüneteim vannak? Mit kéne éreznem? 5 hetesen mit éreztetek?

A tüneteim annyi hogy nagyon érzékenyek a melleim, és émelygek.Néha érzek egy kis has szurkálást.Remélem minden ok, január elején megyek csak dokihoz.

Legjobb válasz: Szia,gyáltalán nem baj és még el fog tartani 1 darabig,ne aggódj.Érzékeny mell,mindjárt megjön érzés,rosszullét-én pl egész terhességem alatt még csak nem is émelyegtem -mind a terhességgel járHAT,de ha vmelyiket nem érzed az még nem jelenti h baj van.Ha nem görcsölsz,nem vérzel,nagy valószínûséggel minden OK,ne aggódj! Üdv:15 hetes anyuka

A kérdező hozzászólása: Ja és mindenkinek Kellemes Ünnepeket és jó babavárást!
Még annyi, hogy 6 hetesen és 6 naposan már kell lennie szívhangnak.Kedden este jelentkezem! Szia!
Szia, gyáltalán nem baj és még el fog tartani 1 darabig, ne aggódj.Érzékeny mell, mindjárt megjön érzés, rosszullét-én pl egész terhességem alatt még csak nem is émelyegtem -mind a terhességgel járHAT, de ha vmelyiket nem érzed az még nem jelenti h baj van.Ha nem görcsölsz, nem vérzel, nagy valószínûséggel minden OK, ne aggódj! Üdv:15 hetes anyuka
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: Majd írj légyszimeg, hogy mi volt a dokinál!Mit látott, mit mondott stb. Én csak január elején tudok menni.
Szia! Ennyi idõsen nekem a melleim voltak nagyon érzékenyek, és iszonyatos éhségem volt állandó jelleggel. Más nem volt. De ennyibõl tudtam, hogy babám lesz és elmentem dokihoz. A többi tünet késõbb jelentkezett. Szerintem aggódnod nem kell, elég ha január elején mész dokihoz. Minden jót!
Szia! én szerdán(dec.24.)voltam kerek 6 hetes terhes. Nekem sincsenek jellegzetes tuneteim. Melleim fájnak és néha hányingerem van és a hasam fáj. Amugy minden rendben van a dokim is azt mondta.
Szerintem minden ok, ne aggódj! Nekem még émelygésem sem volt, csak 7 hetesen vettem észre, h terhes vagyok. A hasszurkálás sem gond, biztosan most ágyazódik befelé a baba, a menzesz szerû fájdogálás rám is jellemzõ volt. Sõt elég sokat fájt a pocakom az elsõ 14-15 hétig. Jó babavárást! 21 hetes kismama
Szia! Én is dec 24-én voltam 6 hetes. De nekem sem volt több tünetem egy héttel ezelõtt. Tegnap reggel volt az elsõ hányingerem. Addig csak a megjön érzés és a melleim. Én dec 22-én voltam elõször orvosnál és ma. Szerintem is ráérsz menni, ha kibírod. Én nem bírtam! :) Jó babavárást és boldog új évet!
A kérdező hozzászólása: Szia Utolsó válaszoló!Hát az az igazság, hogy nem nagyon bírom ki, de sokan mondják nem érdemes menni korán.Eltudnék menni talán hozzá magánba, mert úgy járok, de magánrendelésén nincs ultrahang.Ha megvizsgálna úgyis azt mondaná menjek januárba uh-ra!(Azt mondta mikor utoljára voltam ha dec-ben összejön akkor januárba menjek uh-ra.) Már jó lenne látni, hallani a picurt.De próbálok türelmes lenni.( nagyon nehéz ) Mindenkinek Jó Babavárást!
Szia! Utolsó vagyok. Ha nincs magánban nála uh, akkor tényleg nem érdemes elõbb menned. Nincs olyan messze az a január. Kitartás! Nyugtasson a gondolat, hogy addig ott növekszik benned. Nekem 5h 5n-an 17 mm-es petezsákom volt. Csak hogy legyen egy kis elképzelésed, mekkora a kisbabád. :) 6h3n-an a petezsák 21mm és a magzatom kemény 5mm. :) Mire te mész már neked nagyobb is lesz! :) Vigyázz magatokra!
Szia!Az utolsó elõtti válaszadó vagyok.Mindenféleképpen megírom, hogy mi volt.Én privát járok dokihoz, ezért tudok menni még ebben az évben.Kedden voltam akkor már látszódott az embrió.De szívhangnak még korai volt az UH.Nyugodj meg és pihenj sokat!Minden rendben lesz!! :-)
A kérdező hozzászólása: Akkor ha én elvileg 6 hét 6 naposan megyek már lesz szívhang tutira?
A kérdező hozzászólása: bocsi utolsó elõttinek szólt az elõz
Én anno a 6-7 ik héten mentem, akkor már volt szívhang! Boldog babavárást !
Szia! Én is 5 hetes terhes vagyok.A melleim nagyon feszülnek és a reggeli émelygésem sem maradt el még eddig túl sûrûn. A reggelit is igen nehezen küzdöm le.Egy picit fáradékonyabbnak is érzem magam.Jómagam kedden megyek orvoshoz.Boldog babavárást és kellemes ünnepeket kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Utolsótól kérdezném aki szintén 5 hetes: Te mikor mész dokihoz?vagy voltál már?
Ne aggódj nekem is ugyan ezek a tüneteim én is 5 hetes vagyok:) :) Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: És az nem baj, ha csak néha érzem a hasszurkát?Szóval nem sokszor.1 hete még sokkal többször éreztem!
Én a 12.25ös vagyok 21:58körüli!Én is január elején megyek dokihoz és akkor elvileg már 8hetes leszek és ver majd a kicsi szive:)

Kisbabám 2, 5 hetes. Mit tegyek a szoptatással kapcsolatban?

Általában 70,80 ml-t eszik egy mellből. De néha többet enne, ami napközben megoldható 2 mellből, mert akkor még van tejem. De estére a kettőből jön össze 60 ml és nem elég neki. De addigra már kiürült mindkét mellem és már nagyon fájnak is. Nincs kisebesedve, de ég a bimbó meg a mellrész is. Ilyenkor tápszert adok, ami tudom nem helyes, de tényleg nem birom szoptatni. Meg eszik még 60ml tápszert és akkor is ordít, mint az őrült. A pocakja nem fáj, mert olyan nagyokat rottyant. Látszik rajta, hogy éhes, nagyokat cuppog, tömi a kezét a szájába. 120-140ml után még mindig enne. Ilyenkor vagy hagyom kicsit pittyeregni és egy idő után megnyugszik vagy kap még 20-30ml tápszert és utána rögtön bealszik. Mit tegyek :-(

Legjobb válasz: Az elõttem válaszoló jól írta, én is ezt tudom tanácsolni. Ami még pluszban eszembe jutott, hogy napközben is próbáld többet cicire tenni. Mennyit iszol (én kb. napi 4 liter ittam)? Eszel rendesen? Kipróbálhatod a különbözõ tejserkentõ készítményeket is, laktoherb tea, homeos bogyók. Figyeld a tested, hogy mit kívánsz, én hiszek benne, hogy nem véletlenek a jelzések, én régen hónapokig ellettem volna leves nélkül, mikor megszültem, meg mindennap húslevest kívántam! Próbálj rengeteget pihenni és ne idegeskedj! A stressz iszonyat hamar elapasztja a tejet! Kitartás, hidd el, még olyan pici a babád, idõ kell míg összeszoktok! :)

Az elõttem válaszoló jól írta, én is ezt tudom tanácsolni. Ami még pluszban eszembe jutott, hogy napközben is próbáld többet cicire tenni. Mennyit iszol (én kb. napi 4 liter ittam)? Eszel rendesen? Kipróbálhatod a különbözõ tejserkentõ készítményeket is, laktoherb tea, homeos bogyók. Figyeld a tested, hogy mit kívánsz, én hiszek benne, hogy nem véletlenek a jelzések, én régen hónapokig ellettem volna leves nélkül, mikor megszültem, meg mindennap húslevest kívántam! Próbálj rengeteget pihenni és ne idegeskedj! A stressz iszonyat hamar elapasztja a tejet! Kitartás, hidd el, még olyan pici a babád, idõ kell míg összeszoktok! :)
Ez nem engedékenység. Vannak helyzetek, amikor tényleg szükség lehet a tápszerre (HA a kevés tej a gond), ezt még a szakik is így gondolják. Ennyire elképzelhetetlen, hogy mi is tudunk ésszerûen gondolkodni? :) (És a korábbi jelek erre utaltak - bár az utóbbiak már akár hasfájásra is, valóban.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Este 50 ml-t tudtam kisajtolni a 2 mellembõl másfél óra alatt :-( Cuppogott, ordított. Elgyengültem, jött a tápszer. Utána is sírt, de már nemolyan erõsen. Félórát hüppögött, majd bealudt. Kezdek én is rájönni, hogy nem mindig a kaja miatt sír, ezért is mérem, hogy az adjon egy támpontot, mert egyszerûen nem tudom egész este a mellemen tartani. Sokszor napközben is ez van. Van hogy elég neki a 70-80 ml, de valamikor a kettõ együtt kell s úgy 140 is van. Hasfájás, valahogy nem tünik annak, oké persze nem tudhatom, de nem látom rajta a jeleket.
Ja, a másik, hogy anyatejjel nem igazán lehet túletetni a babát, ettõl ne félj! :) Az anyatej sokkal hamarabb emésztõdik mint a tápszer, ezért is van, hogy tápszeres babák mindig hamarabb kezdik átaludni az éjszakát, mint az anyatejesek. Az anyatej kb. 1 óra emésztõdik a babapocakban, de folyamatosan termelõdik a mellben! Míg az egyikbõl szoptatsz, a másik már termeli is az újabb adagot. A melled pedig szépen lassan hozzá fog edzõdni a szoptatáshoz, én is az elsõ héten sírva szoptattam, aztán szépen lassan egyre jobb lett... 27 hónap után hagytam abba!
*mindenképp TEDD cicire bocsi, elírtam...
Általában reggel többet szoktak enni, és este beérik kevesebbel is. Minden evést mérsz? Kg-onként megvan 150 ml szopi? Mert akkor fölösleges pótolni. Nekem 2 hónapos a babám, és van hogy õ sem eszik 60 g-nál többet este, mégis alszik utána rendesen. Reggel viszont eszik 170-180-at.
A kérdező hozzászólása: Tegyük fel, hogy van tejem estére. S mellre teszem, mert kéri és õ benyakal belõle 140ml-t, akkor s utána bealszik. Akkor túlette magát? Most reggel nem volt neki elég a 60ml, így áttettem a másikra, ahonnan szintén 60ml-t megevett majd bealudt, de általában reggel elég neki a 60-70ml. Akkor lehet nem is volt éhes?
Az én babám például akkor sír, ha nagyon álmos, és nehezen tudom megnyugtatni, de meg kell keresni a megfelelõ pózt neki és akkor jól érzi magát. Nem biztos, hogy éhes, csak mivel jól "megtömöd" a pociját, , elalszik. Én is nagyon álmos leszek, ha nagyon jóllakom. Meg mindenki. Nem erõltetném a tápszert, inkább tedd cicire sûrûn és fejjél. Pár nap után több tejed lesz, csak legyél türelmes!
A kérdező hozzászólása: De mit csináljak, amikor ordít és nem lehet megnyugtatni? Ringatom, ölelgettem. Ha laktató az esti tej, akkor miért nem elég neki a 60ml, ami napközben elég lenne. A melleim meg tényleg nagyon fájnak. Persze eszek iszok rendesen, a praktikákat is bevetettem. Tudom, hogy szoptatni kell, de annyira fáj utána. Amúgy igény szerint szoptatom, de napközbe akkor többet fogom, mert van amikor csak 4 óra múlva kér enni.
A kérdező hozzászólása: Egyébként muszáj volt tápszereni, fõleg az elején, mert vészesen fogyott. Már túl voltunk a 10 százalékon is. Úgy néz kis mostanra nyerte vissza születési súlyát (3hét). Próbálok minnél többször szoptatni és fejni, hogy estére is maradjon tejem. Egyébként, ha tényleg annyira fájna a hasa, akkor hogy tud bealudni evés után. Valami belülrõl azt súgja, hogy ez nem hasfájás.

S. O. S! Elkényeztettem? !? ! Vagy ilyen a vérmérséklete? Sokat sír, 5 hetes. Mit tegyek? !? ! Részletek lent.

Kislányom ébrenléti idő alatt max. 10 percet van el sírás nélkül a hintájában a figurákat nézegetve és max 10 percet a pelenkázón. Különben sír.A kiságyában néha nézegeti a zenélős körforgót, de azért a kiságy eleve nem a kedvence. Ezeken kívül csak kézben szeret, de van hogy ott is sír és csak rövid időre vigasztalható. Nem hasfájós, nem éhes és tiszta a pelus.Ha sír akkor kiveszem onnan, ahol van. Szerintetek mennyi a normál ébrenléti idő neki eszi és alcsi között? Voltunk csípőszűrésen. 25 gyerek nyugodt volt a várakozás alatt és nézelődött, csak őt kellett 4 percenként csitítgatni.. :-(

Legjobb válasz: Nem kényeztetted el, mivel ez képtelenség ebben a korban! Érzelmi igényei erõsebbek, éppolyan fontos ez, mint az evés és a pelenka. http://www.youtube.com/watch?v=aAMis5NOdG4

Nem kényeztetted el, mivel ez képtelenség ebben a korban! Érzelmi igényei erõsebbek, éppolyan fontos ez, mint az evés és a pelenka. http://www.youtube.com/watch?v=aAMis5NOdG4
Szerintem sem kényeztetted el. Közelségre vágyik, ami természetes, te ezt megadod neki, ami szintén az. A gyerekek nem egyformák. Az én fiam is ilyen volt, mindig õ volt a leghangosabb és a legtürelmetlenebb a védõben, az orvosnál, a vásárláskor, stb... Most 16 hósan is ilyen. Akaratos, örökmozgó, nem tud két percet nyugton lenni, állandó figyelmet igényel és még most is ha rosszabb napja van, vagy beteg, akkor non stopkézben akar lenni. Õ ilyen természet, sokszor nehéz vele, de mindig vannak jobb periódusok. Próbáld meg más szemszögbõl nézni a "problémát" és élvezd ki amíg babusgathatod, mert olyan gyorsan megy az idõ.
Basszus..5 hetes!!!Most mit vársz el tõle??? Jobban igényel téged és kész.Nyugodtan hordozd magaddal amennyit tudod..ne aggódj..nem tudod elkényeztetni..
Egy hónapos babánál az ébrenléti idõ két etetés között kb. 30-60 perc. (Egyszer letöltöttem egy hozzávetõleges táblázatot.) Nem kényezteted el, a kisfiam is ilyen volt. 3-4 hónapos koráig a kezemben volt és sétálgattam vele, hogy megnyugodjon.
Szerintem a legnagyobb probléma az elsõ gyerekes anyukáknál a sok "jótanács" amiket mondanak. Engem is folyamatosan izélgettek, hogy ezt meg azt csináljam. Ami még rosszabb, a férjemmel is eléggé megromlott a kapcsolatunk, mert sok vitánk volt ezeken. Mert "miért nem alussza még át az éjszakát" meg "az ismerõs gyereke már mennyivel elõrébb van" stb hülyeséget. Ha hagyod, hogy ezek a tanácsok befolyásoljanak, nagyon megnehezíted magadnak az anyaságot, mert a végén már azt sem fogod tudni, mit csinálj. Hallgasd meg a tanácsokat, próbálkozz, olvass utána, kérdezd meg az orvosod, de NE HASONLÍTGASD A GYEREKET MÁSOKÉHOZ, az emberek különbözõek, a babák is azok, és fõleg NEM KELL MINDENT TANKÖNYV SZERINT BETARTANI, mert újra mondom, minden baba más és más.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Én is így gondoltam, csak most mindenki körülöttem jön azzal, hogy én rontom el, meg az sem segített, hogy a többi gyerek milyen nyugodt volt, míg õ nem. Van hordozókendõnk. Egyenlõre nem szereti, de még megpróbálom majd használni, hátha ráharap az ízére, mert már 4kg :-)
A kérdező hozzászólása: Vajon mennyi ideig normális, hogy ébren legyen eszi és alcsi között? Köszi!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!

A múlt héten kedden elkezdtem vérezni 5 hetesen. Mi történik a testemmel? Lehet még esélyem?

Péntekig tartott, de egyre kevesebb volt és aztán elmúlt a hétvégére. Görcsöm nem volt, csak éreztem a hasam, mint mindenki ilyenkor. A kórházban azt mondták hogy sajnos a spontán vetélés el?fordul szinte minden második n?nél. Bent tartottak pár napig. Az uh-n nem láttak semmit (petezsák vagy vm) sajnos, de a pénteki vizelettesztem halványan + volt. De a hcg-nek id? (pár nap) kell hogy ki?rüljön. Azt mondták hogy 1-2 hét múlva csináljak még1 tesztet a biztonság kedvéért. Ma elkezdtem egy picit barnázni. Nem sok, pár csepp és a h?m du-án mértem ma 37,2 még mindíg. A cicim nem fáj már.

Legjobb válasz: Nem akarlak megrémíszteni, nem gondolt rá az orvosod, hogy méhen kívüli is lehet? Én 14 hétig vérezgettem meg hõemelkedésem volt mire rájöttek, nekem ráment a petevezetékem, meg majdnem én is. Ha a következõ teszt is + akkor sürgõsen doki.

Nem akarlak megrémíszteni, nem gondolt rá az orvosod, hogy méhen kívüli is lehet? Én 14 hétig vérezgettem meg hõemelkedésem volt mire rájöttek, nekem ráment a petevezetékem, meg majdnem én is. Ha a következõ teszt is + akkor sürgõsen doki.
Sajnos a vetélés lehetõsége is fennál, erre is készítsd fel magad, mint lehetõség. De 5 hetesen még nagyon fiatal vagy, a vérzés lehet "mensi", és lehet, azért nem láttak még semmit az uhon. Mást nem tudsz tenni, mint vársz, türelemmel és nyugalommal, mert az fontos, fõleg az hogy pozitívan állj hozzá, és 2 hétmulva visszamész dokihoz, és kiderül. Bízz, higgy, ez nagyon fontos, de ha mégsem siekrülne, ne keseredj, ne add fel, igen, sajnos sok spontán vetélés van. De legközelebb majd sikerül!! És lehet, már most is sikerült!!!CSak türelem!
Szia! nekem is méhen kivüli volt, de mondjuk és barnával kezdtem aztán vérzés, nekem hamar rájöttek a dokik... De mindenképp hívd fel újra az orvosod! Mert ha már elvetétél és már nincs benned semmi akkor hcg sem lehet... hacsak nem van benned még egy kicsi, de akkor a doki mondaná, hogy kell ey egészségügyi kaparás...

Korai terhességnél (5 hetes) mire kell nagyon figyelni, és vigyázni? Mit ehet, és nem ehet a kismama?

Tegnap csináltam tesztet, 2 csíkos lett, igaz az egyik még halványabb, de ott van!

Legjobb válasz: Szia! Különösebb étrendet nem kell beiktatnod,de azért a penészes sajtot mint pl.CAMEMBER kerûld az egész várandóságod alatt. A nyers dolgokat ami tojással készûl pl a TIRAMISU, a húst mindig jól átsütve edd,most az angolos dolgokat kerûld a biztonság miatt. Amúgy gratulálok neked és vigyázz magatokra.

Szia! Különösebb étrendet nem kell beiktatnod, de azért a penészes sajtot mint pl.CAMEMBER kerûld az egész várandóságod alatt. A nyers dolgokat ami tojással készûl pl a TIRAMISU, a húst mindig jól átsütve edd, most az angolos dolgokat kerûld a biztonság miatt. Amúgy gratulálok neked és vigyázz magatokra.
Ne emelgess nehezet és forró fürdõ helyett inkább zuhanyozz!
szerintem mindent ehetsz továbbra is, csak kerülni kell a nyers ételeket, talán a szénsavas innivalókat és a csípõs, erõs ételeket.
A nyers tojásos dolgokat kerüld, mert szalmonellás lehet. De különben általában mindent túlmiszticizálunk... Gondold végig: az elmúlt pár hétben, amikor nem tudtad, hoyg terhes vagy, mindent csináltal, és minden ok. Szóval vigyázz, de túlzásba sem kell esni. (Amúgy én nem tudtam, hogy terhes vagyok, és szaunáztam hosszan, többszöri hûtõfürdõvel, és mégis megmaradt... Szóval ez nem csak rajtunk múlik)
Gratulálok! mindent nagyon jól leírtak. én csak azt szeretném kérdezni, hogy miért csak 2hét múlva mész dokihoz? egy lelkiismeretes orvos biztosan örülne, ha a pozitiv teszt birtokában fel is keresnéd.tudod az esetleges bajok idejében való kiszûrésére gondolok.pl. méhenkívüli terhesség...nálam négy hetes terhességet állapítottak meg mikor elõszõr voltam és megdícsért az orvos, hogy ilyen korán mentem. sok boldogságot!26hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Azért csak 2 hét múlva megyek, mert akkor kaptam idõpontot sajna! Más dokihoz pedig nem akarok menni. Csak heti 2x van magánrendelése, és a többi nap már betelt!
nem nagy gond, de szerintem elmehetsz a kórházba.elsõ vizsgálat csak u.h.-ból áll, hasi u.h., szóval nem kell tartani tõle, hogy "megpiszkálnak ", legfeljebb visza utasítod, ha mégis olyan vizsgálatot akarnak csinálni amit te nem szeretnél. szerintem menj el nyugodtan. mégegyszer gratulálok

5 hetesek, mit éreztek?

Legjobb válasz: Mellfeszülés, állandó pisilés, fázás, puffadás, szomjúság (nagyon kevés folyadékot fogyasztok), és idönként ölni tudtam volna egy tál salátáért hallal.

Mellfeszülés, állandó pisilés, fázás, puffadás, szomjúság (nagyon kevés folyadékot fogyasztok), és idönként ölni tudtam volna egy tál salátáért hallal.
elõzõ vagyok, engem is sokszor ráz a hideg, meg rengeteget eszek, szinte kétóránként éhes vagyok
hétfõn voltam dokinál, aznap reggel teszteltem elég erõs pozitívat, a 6. hétben vagyok, már három hete feszül a mellem, a bal petefészkem néha görcsöl, sokat járok wcre, még többet iszok, de se hányinger se szédülés nem volt még eddig
Nekem 5 hetesen nem igen volt tunetem. Nem ettem tobbet. Egy viszont feltunt, sokkal tobbet aludtam, es mindig almos voltam. Ez most is megvan, es folyamatosan olyan mintha meg akarna jonni, de nem gorcsolok, csak lazan...se most mar 5 napja igy erzek. A doki azt mondja normalis:) Lassan 9hkm:)
5+4hetes vagyok.A nem várt elõtt már jelentkezett a hányinger, ami még tart.A mellem nem fáj nagyon, de még szoptatok, ezért leginkább azt érzem, hogy a mellbimbóm fáj.Iszonyú álmos vagyok folyton, és fázom.Ami zavar, az az, hogy jobb petefészkemnél fáj.Lüktet, szúr, van amikor olyan mintha égne.Ez is normális?Nekem a 3.babám.Gondolom még nincs szívhangotok ugye?
A kérdező hozzászólása: Nekem is szurkál és feszul a méhem. Epp ezért aggodtam, mert az elso babánál ezt nem éreztem. De akkor nem aggódok ha más is ezt érzi. Koszonom a válaszokat.
sziasztok! 5hetes+1 napos vagyok. Én több mint 1 hete érzem a cicifájdalmat, bár az egy kicsit kezd múlni. A múlt héten éreztem többször is szurkát az alhasamnál, meg olyan hányingerfélét és úgy igazán nem kívántam a kajákat - egyáltalán nem. De ezek is elmúltak, most úgy vagyok hogy el sem hiszem, hogy terhes vagyok, mert semmi extra tünet. :) Majd csak 6hét+5 naposan megyek ultrahangra, remélem minden rendben lesz. Egyébként nekem 2. gyerek, több mint 14 éves a nagylányom. Nála semmilyen komoly tünetem nem volt, csak épp ennyi mint most. Remélem hogy így 15 év után hasonló lesz ez a 9 hónap is. :) Gratulálok mindenkinek! üdv, P.
Épp betöltöttem az 5. hetet. Hasam feszül, fáj meg megy is 2 napja, cicik érzékenyek, duzzadtak, néha elkap a hányinger. Viszont az ivás nagyon fontos, régen én sem ittam sokat, viszont most még app-om is van telóra, h emlékeztessen, mennyit kell még ma innom :) Ja igen, és a hal bármilyen formában jöhet :D
elsõnek üzenem, igyon, nagyon fontos!! 4+4 vagyok, én kb. egy hete fel vagyok puffadva, hol jobban, hol kevésbé. melleim is fájnak, sokat pisilek, és naponta párszor görcsöl a hasam, hányingerrel kísérve. ja, és borzasztóan álmos vagyok mindig.
A kérdező hozzászólása: A mellem nekem is fáj, a méhem mintha feszulne foleg a jobb oldalt. En is tobbet iszok, mint szoktam! Van már rosszulléted? Hányadik baba? Nekem a második.
Én most vagyok 4-5 hetes bár orvosnál még nem jártam!A jobb oldalon nekem is szinte folyton fáj a hasam, de akkor ezek szerint ez normális!Pár napja a derekam fáj nem gyengén, tegnap óta meg hasmenésem van, folyton pisilnem kell viszont a kaját nem mindig kívánom, pedig az elmúlt egy hétben rengeteget ettem!Jah és ami a legrosszabb nekem jelenleg, hogy a fenekem felett rettenetesen fáj!1, 5 órát sem bírok már egy helyben ülni! Jó babavárást mindenkinek! :)

5 hetesen mit láttak Nálatok?

Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Egy picike pöttyöt, ami a petezsák volt.

Egy picike pöttyöt, ami a petezsák volt.
Egy petezsákot. 7 hetesen már szvíhang is volt. :)
8 mm-es petezsák látszott.
6 mm-es petezsákot:)
A kérdező hozzászólása: bocsi írnátok a PETEZSÁK méretét is !! köszi!!!!! meg h szikhólyag volt -e?
4-5 hetes lehettem, akkor volt 4mm-es petezsák. 7hetesen már volt szívhang is.
5+3-on volt 12 mm petezsák benne szikhólyag.

Bolhas a kiscicam, alig 4-5 hetes. Mit tegyek?

Valaki kidobta en hazavittem,de eleg bolhas.Igy hetvegen itt semmi allatgyogyszertar nincs nyitva,hazilag mit tudnek tenni ellenuk? Probaltam kimosni sima vizzel es suru fogu fesuvel,de atkozott bolhai folyton megmenekulnek. Nagyon fontos lenne!

Legjobb válasz: Két napig lehet várni,amúgy meg a bolhák a szõnyegre bútorra rakják petéiket,a cica csak táplálék.

Két napig lehet várni, amúgy meg a bolhák a szõnyegre bútorra rakják petéiket, a cica csak táplálék.
Bolhás a kiscicád? Nyírd le! A faszik úgyis a borotvált macskákat szeretik! Meg hát ne kefélj mindenkivel, és akkor nem fog elõfordulni. 4-5 hét alatt nõ azért akkorára a szõr, hogy sajnos betelepszik a bolha, ha nem vigyázol! Ne keseregj. Ez csak az elsõ a sok nemi betegség közül, amiket még elkaphatsz 20 éves korodig.
A kérdező hozzászólása: Antipoux-Van bolhaelleni port adtak a gyogyszertarban, nagyon bevalt:)
Tesco gazdaságos aloe verás... szerintem másmilyen is jó, csak ne legyen tömény meg alaposan ki kell mosni. célnak tökéletes
A kérdező hozzászólása: ...cicasampon? mert az sajna, nincs.Muszaj lesz varnom holnap delutanig:( Mindaddig sajnalom szegeny kismacskat, annyira edes, de a bolhak, latom, kikeszitik szegenyt.
Egyik ismerõsöm mondta, hogy a sampon kiugrasztja a bolhákat. Én mosdókagylóban fürdettem õket, nem ugráltak ki a cicák, jó lett az illatuk és bolhák se maradtak bennük. Persze utána hajszárítóval meg kell szárítani. Lehet, hogy brutálnak tûnik, de hatásos, az biztos!
Hát én próbáltam bolhanyakörvvel, annyi mint halottnak a csók.
Nem lehet a bolhákat vízbefolytani mivel a cica feje mindig a víz felett lesz.a legtöbb amit tehetsz, hogy megvárod a hétfõt.A cica nyakörvek úgy mûködnek kb mint a szúnyogriasztó, tehát a bolhák egy idõ útán éhen halnak, ha nem találnak másik kutyát macskát.
A kérdező hozzászólása: Meleg vizes szivaccsal probaltam kimosni, azt gondoltam, nem jarok sikerrel. De mivel ilyen pici, lehet valami baja, ha nyakig meleg vizbe rakom es ugy probalom kifesulni? pl.tudogyulladas? persze utana szaritanam hajszaritoval, meg ne fazzon. Sose volt ilyen aprocska cicam.
Ja meg ne feled féregteleníteni sem 3szor kéthetente.
A kérdező hozzászólása: utolso valasozlo, bocs, de te beteg vagy.

Babám 5 hetes, mit tegyek, hogy a fejlődési ugráskor elég legyen neki a tej? 1 ciciből etetek, de van úgy, hogy éhes még, és átteszem a másikra is, amíg jól nem lakik.

Szopi után lefejem 30-60 perccel azt a cicim, amib?l evett, de a másikkal mit csináljak? Azt is fejjem, vagy hagyjam, hogy teljen a kövi alkalomra?

Legjobb válasz: Ösztönösen jól csináltad, ezért fog több tejed lenni, mert sûrûbben van cicin a baba, bár kb két nap míg beáll, addig lehet, fog sírdogálni, ha kicsit éhes marad, enyémkék üvöltöttek, mint a sakál, aztán pár perc múlva abbahagyták, ha meg nem, akkor elõ a lefejt tej, de csak kicskét adtam, mert volt, hogy óránként ciciztünk. Két nap, sûrû cicizés, mindig mindkettõbõl, ha nem eszi ki mindkettõt, kifejni a maradékot, de legközelebb ne a lefejtet ad oda, hanem megint cici, így besûrítve szépen megugrik a mennyiség, aztán állj be vele 2 cicizésre, és csak akkor fejd ki, ha alig enne a másodikból, meg éjjel, ha jó alvó......az éjszakai fejés fontos, ráadásul sok tartalék tejed is lesz...én késõbb mindig azt adtam oda esti pótlásnak, amikor már vacsorára nem volt elég a tejem. De ügyes vagy nagyon jó lesz!

Ösztönösen jól csináltad, ezért fog több tejed lenni, mert sûrûbben van cicin a baba, bár kb két nap míg beáll, addig lehet, fog sírdogálni, ha kicsit éhes marad, enyémkék üvöltöttek, mint a sakál, aztán pár perc múlva abbahagyták, ha meg nem, akkor elõ a lefejt tej, de csak kicskét adtam, mert volt, hogy óránként ciciztünk. Két nap, sûrû cicizés, mindig mindkettõbõl, ha nem eszi ki mindkettõt, kifejni a maradékot, de legközelebb ne a lefejtet ad oda, hanem megint cici, így besûrítve szépen megugrik a mennyiség, aztán állj be vele 2 cicizésre, és csak akkor fejd ki, ha alig enne a másodikból, meg éjjel, ha jó alvó......az éjszakai fejés fontos, ráadásul sok tartalék tejed is lesz...én késõbb mindig azt adtam oda esti pótlásnak, amikor már vacsorára nem volt elég a tejem. De ügyes vagy nagyon jó lesz!
Minél gyakrabban fejed/szoptatsz, annál több tejed lesz, a Tejed nem "gyûlni hagyni" kell, hanem a mellet több tej termelésére serkenteni, ennek pedig csak egy igazán hatékony módja van: a gyakori ingerlés. Tedd minél többször mellre a babádat, akkor is, ha csak cumizni akar rajta. Ez is fokozza ugyanis a tejtermelést. Ne aggódj a két mellnõl etetés miatt sem. ha kettõt kér, akkor kettõ dog "megtelni" a következõ alkalomra. Csak arra az egyre ügyelj, hogy azt add neki legközelebb elsõként, ami az elõzõ alkalommal a második volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!