Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes 5 (2918 db)

Ha 5 hetes 5 naposan megy valaki ultrahangra, és esetleg ikreket vár, azt már meg tudják állapítani?

Legjobb válasz: ha jól kivehetõ, akkor már korábban is. bár hallottam olyan story-t, hogy 21. héten tudta meg egy nõ (nem az addigi orvosától) hogy ikreket vár. ha az anya családjában - szülõ, nagyszülõ volt ikertestvér, akkor van rá esély az anyánál is. ha volt ilyen nálatok, akkor joggal izgulsz, ha nem, akkor elég kicsi az esélyed. én 3 hetesen mentem UH-ra, ez volt az elsõ kérdésem, a dokim biztosra mondta, hogy 1 van, egy is volt, az én csoda kisfiam :)

ha jól kivehetõ, akkor már korábban is. bár hallottam olyan story-t, hogy 21. héten tudta meg egy nõ (nem az addigi orvosától) hogy ikreket vár. ha az anya családjában - szülõ, nagyszülõ volt ikertestvér, akkor van rá esély az anyánál is. ha volt ilyen nálatok, akkor joggal izgulsz, ha nem, akkor elég kicsi az esélyed. én 3 hetesen mentem UH-ra, ez volt az elsõ kérdésem, a dokim biztosra mondta, hogy 1 van, egy is volt, az én csoda kisfiam :)
Nem feltétlenül.
Nem valòszìnû.
Pont 6 hetes voltam amikor megallapitottak. Mind a ket babonak megmutattak a szivhangjat is.
Nekünk 6 hetesen még kettõ volt 12 hetesen már csak egy.
5 hét 6 naposan voltunk az elsõ ultrahangon. Igaz Kaális babák de látták hogy ikrek és mindkettõnél volt szívpulzálás.
6 hetes múltam az ikrekkel, mikor elõször voltam UH-n, de még csak egy szívhang volt, és nem is volt ikrekre utaló nyom. Legközelebb, 11 hetesen már két baba látszódott odabent nem kis meglepetésemre.
A kérdező hozzászólása: igen volt a családban azért izgulok :) anyukám testvérei ikrek, így szerintem elég nagy az esélyem rá. 5 hetesen 5naposan voltam uh-n, de még csak egy petezsák látszott, szívhang még nem volt. 8 hetesen megyek vissza, az még másfél hét, remélem akkor kiderül. köszi a válaszokat :-)

5 hetesen 5 milis petezsák, szikhólyag sejthető jó érték?

Legjobb válasz: igen ez tokeletesen megfelel a terhesseg koranak...2 het mulva mar latvanyosabb lesz...boldog babavarast

igen ez tokeletesen megfelel a terhesseg koranak...2 het mulva mar latvanyosabb lesz...boldog babavarast
A kérdező hozzászólása: Köszi!!
Nekem 6 hetesen volt 4, 4 x 7, 8 mm-es petezsák. :) Szerintem is jó a tied
Utolsó vagyok, ja, és már pulzált a pici szíve is. :)

25+5 hetesen 5, 8 kg-ot híztam. Szerintetek bele fogok férni az álom 10-12 kg-ba? Vagy még ezután fog beindulni? Nálatok hogy alakult a hízás?

Köszönöm a válaszokat!!!

Legjobb válasz: Én a 26. hétig szedtem fel 12 kilót, azóta még csak kettõt. Szóval szerintem ahány nõ, annyiféle eset. 36h km

Én a 26. hétig szedtem fel 12 kilót, azóta még csak kettõt. Szóval szerintem ahány nõ, annyiféle eset. 36h km
Szerintem is kevés kismamának sikerül a 12kg-s határon belül maradni. Én most vagyok 21 hetes és eddig 7 kg jött fel. És tudom, hogy fog még bõven feljönni, mert kb. 4 hete tudok rendesen enni:)
szia.én a 14.hét óta kezdtem el hízni.azóta 17 kilót szedtem fel, és ki utdja még mennyit fogok.bár engem különösebben nem érdekel mert 47 kilóról indultam, tehát még örülhetek is.bár én vizesedek is már a 23. hét óta tehát szerintem a nagy részét le fogom adni szülés után sajnos.az h te még mennyit fogsz hízni nem lehet tudni.ez nagyban alkati kérdés. 31 hetes km
tényleg nagyon sok mindentõl függ, nem lehet megmondani h mi lesz..én 32hetes vagyok, és most vagyok 6 kgnál. de lehet h a maradék 8hlétben még 10kilót hizok, mert elkezdek vizesedni, mondjuk az mind lejön szüléskor. ezt nem lehet tudni(remélem nem igy lesz csak egy példa volt:D) szoval nálad is annyi minden lehet...lehet h beleférsz, lehet h nem...de ez most nem a fogyókura idõszaka, majd utánna gatyába rázzuk magunkat ujra:D a legjobbakat!
Álom 10-12 kg??? Röhögnöm kell.... Én a terhesség alatt 16-ot híztam. Barátnõm meg 42-õt 54kgról 96ra
Röhögõs vagyok. Az orvosok zöme férfi és õk állítják ezt a tévhitet mely szerint nem lehet hízni ennél többet, mert nehezíti a szülést, az ultrahangozást, stb. De ezt egy olyan ember nem tehetné meg akinek nem lesz soha lehetõsége ezt megtapasztalni, bla-bla. Ráadásul szülés közben is osztják azt észt, hogy miként lehet jobban kinyomni azt a nyavajás kölyköt (bocsánat). Egy férfi, érted?
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Ezért is írtam, hogy "álom 10-12 kg", mert nem hiszem, hogy túl sok kismama tudja teljesíteni. Pedig elvileg ezt mondják ideálisnak...
Én 16, 5kg szedtem fel eddig 23 hetes vagyok :)
Ez alkati kérdés! Ha olyan alkat vagy figyelhetsz akárhogy úgyis jönnek fel a kilók, pláne, ha még vizesedsz is a végén. Én a lányommal 18 kg-ot híztam, (hozzáteszem, úgy, hogy kb a 12 hétig nemhogy híztam, de egy-két kilót fogytam is) pedig zöldséget ettem zöldséggel, mert elhatároztam, hogy én már pedig csini kismami leszek, nameg elsõsorban a gyerek egészsége miatt megtettem mindent az egészséges táplálkozásért. Na erre mondják, hogy ember tervez... 41+2 hetesen szültem, a 36. héttõl heti egy, másfél kilót híztam, úgyhogy aki most közeledik a vége felé még ne bízza el magát, mert ekkor nõ rohamosan a baba súlya, plusz jön a végével együtt járó vizesedés, az egyre nehezebb és kevesebb mozgás stb. Nálam a 18 kg-ból csak a lányom volt 4, 2 kg és olyan vizes voltam hogy szülés utáni napokban napi fél kilót fogytam, annyi víz ment le rólam. Most a lányom 2 éves és 6 kg-mal vagyok kevesebb, mint amennyivel kezdtem a terhességet. Úgyhogy nyugi! Boldog babavárást!
Bár én 21hetesen eddig 1.5kg-ot híztam , de szerintem is benne lehet maradni a max15kg-ig.Ha az ember tlnyleg csak Kicsit figyel magára nem zabál és sok gyümit zöldséget eszik, tartható.Én pl ha nasizni szertnék valamit akkor eszem kis sárgarépát, vagy uborkát, vagy egyéb más zöldséget vagy gyümölcsöt amit szeretek.Én ezt javaslom mindenkinek és akkor a baba is szépen fejlõdik emellett.Az enyém is persze:-)
Szerintem teljesen normális a jelenlegi súlyod. Tényleg attól függ hogy ki mit és mennyit eszik. Én 23 hetes vagyok, és 13 kg-ot híztam. Cigiztem, és hirtelen hagytam abba. Azóta mindent felfalok amit látok. Orvos nem mondott rá semmit. Az elsõ kislányommal összesen 10kg-ot híztam, még is csesztettek.
Szia, én most várom a második babámat. A lányommal 47 kg-ról indultam, a végére 60 kg lettem, ami rögtön le is ment. Ilyen alkat vagyok. Tehát a hízás szerintem alkat-függõ is. Most 22 hetes vagyok, és szintén 47 kg-ról indultam (nagyon sovány voltam, már-már gusztustalanul) és eddig 5 kg-ot híztam, pedig rengeteget eszek. Tegnap vacsorára pl. töpörtyût héjában fõtt krumplival, lila hagymával. Nem tehetek róla na, azt kívántam. :-) Ha abból indulsz ki, hogy ilyenkor a baba még kb. 400 gr, plusz a megnövekedett vérmennyiség, magzatvíz, lepény stb., akkor teljesen ideális az a súlytöbblet, ami rajtad van. Ja, és szerintem ne foglalkozz az "álom 10-12 kg-al", egyél, ami jól esik.
50 kg kezdtem. A 26. hétben tartottam +6 kg-nál ( közben volt ugye karácsony :D ). Hirtelen hízás nem volt, minden hónapban 1, 5-2 kilókat szedtem fel. A védõnõvel beszélegettem errõl szerinte, ha folyamatosan jön fel az a heti 30-50 dkg az a legegészségesebb, mert egyenletes és nem terheli a szervezetet, arról nem beszélve, hogy a baba súlye és fejlõdése szempontjából a 24-34 hét közötti idõszak a leglátványosabb, hiszem a baba súlya közel 2 kg-ot nõ és a magzatvíz is erre jön rá még. Picit elkezdtem vizesedni, de nem vészes most tartok +11 kg-nál. Amire azt mondják, hogy egészséges súly - mégha számomra rengetegnek is tûnik, azt hittem ennyit az szed fel aki eszik is, már elnézést, de el sem tudtam ezt képzelni ez terhességem elõtt - . Nem nasizom, de sajnos 28. héttõl veszélyeztett terhes lévén sokat kellett feküdnöm, gondolom ez is befolyásoló a kilókban, hogy kevesebbe mocorgok. 37 km.
A kérdező hozzászólása: Értem!:-):-):-)
Szia! Én 34 hetes vagyok és 16 kg-ot híztam eddig (64-rõl indultam most vagyok 80), de az ismerõseim mind azt mondják, hogy az alakomon nem látszik a plusz, csak a nagy pocim. A melleim alatt ugyanúgy érzem a bordáimat, mint azelõtt, és nem is nagyon vizesedek. A védõnõ nem mondta, hogy sok lenne. Biztos vagyok benne, hogy fog még feljönni, de remélem ha meglesz a baba le is megy a nagyrésze. Nem zabálok, eszek mindent amit megkívánok csokit, sütit is. Azt tapasztaltam, hogy kb. havonta 2 kg-val letttem több, de már ezt a 16-ot is sokallom, na nem a hízás miatt, hanem mert már egyre nehezebb felkelni. Könnyû szülést mindenkinek

Ha 4-5 hetesen 5 mm a petezsák az jó? Ha ikrek lennének mekkora lenne? Lehetne már látni?

Volt már párszor ikerszülés a családban így nincs kizárva hogy ikreim legyenek. Ha ikrek lennének mekkora lenne a petezsák?

Legjobb válasz: Szia!Nekem is akkora volt 5hetesen a petezsák,és egyedül van.Akkor kettönek kéne lennie,ha kettö lenne,nem?Lehet,h én nem tudom jol. Egy 9hetes pocakos

Szia!Nekem is akkora volt 5hetesen a petezsák, és egyedül van.Akkor kettönek kéne lennie, ha kettö lenne, nem?Lehet, h én nem tudom jol. Egy 9hetes pocakos
Ha ikrek lennének jóval nagyobb lenne a petezsák. Úgy a duplája.
Szia! Szerintem, ha külön burokban vannak, akkor két petezsáknak kell lennie, de azt nem biztos, hogy ilyen korán észreveszik, mert takarásban is lehet. Sokszor csak a 12. héten derül ki. Különben az én ikreimet 5 hetesen látták, 2 petezsák volt. Általában ilyenkor azt mondják, hogy ez még nem biztos, mivel sokszor az egyik baba felszívódik. Boldog babavárást!
Ha egy petezsákban lennének, akkor viszont jóval nagyobb méretû lenne már. Hidd el, egy babával is lesz elég aggodalom, munka és öröm!
Nekem is ekkora volt és ikreknek inultak sajna az egyik elment de külön petezsákjuk volt a másik csak késõbb látszódott egy hét után.
Szia! Nekem 5 hetesen tisztán látszott a két petezsák.

Kb.5 hetes 5 napos terhes vagyok már az orvos is látta a pezezsákot! Voltam márc.3-án CT vizsgálaton aminél csak arckoponya CT-t csináltak! ! Ártott a babának?

Tudom hogy terhesen veszélyes a CT...De akkor még nem tudtam hogy terhes vagyok s?t kb. akkor ágyazodhatott be a pici!És csak a fejemet vizsgálták..Mégis nem hagy nyugodni a gondolat! Orvostól még nem kérdeztem majd jövö héten megyek.

Legjobb válasz: Szia, Jobb lenne a dokinak megejteni inkább egy telefont, mert itt sokan félreinformálhatnak-persze nem feltétlen- de jobb a biztosra menni.Igazából nem tudom, hogy a ct-nek milyen káros hatásai lehetnek, de az elsõ 12 hétben vannak fontos fejlõdési szakaszok amibe bezavarhat ha tényleg olyan a hatás.Szerintem keress rá a google-ben a ct káros hatásaira és talán még a hétvégén választ kapsz a kérdésedre.

Szia, Jobb lenne a dokinak megejteni inkább egy telefont, mert itt sokan félreinformálhatnak-persze nem feltétlen- de jobb a biztosra menni.Igazából nem tudom, hogy a ct-nek milyen káros hatásai lehetnek, de az elsõ 12 hétben vannak fontos fejlõdési szakaszok amibe bezavarhat ha tényleg olyan a hatás.Szerintem keress rá a google-ben a ct káros hatásaira és talán még a hétvégén választ kapsz a kérdésedre.
Szia! Igazából a CT röntgensugárral dolgozik, minimális pontból kijövõ rtg sugárral, ahol minimális a szórt sugárzás veszélye. Vannak olyan orvosok akik rtg sugár mellett dolgoznak, és mikor megtudják, hogy terhesek, csak akkor kerülnek át más munkaterületre. Szólj az orvosodnak, aki bizonyára alaposabban fog majd nézni, de Õ is azt fogja mondani, hogy minimális a kockázat, de TE döntessz a TE felelõséged. Szurkolok Neked !
szerintem nem lesz baj, de azért kérdezz meg egy genetikust, hogy megnyugodjál!

Ma voltam uh-on és nagyon elbizonytalanítottak. Naptári számítás szerint 8 hetes terhes vagyok, uh vizsgálat alapján 4-5 hetes, 10 mm-es petezsákkal, melyben életjel még nem látható. Ez egyértelműen rossz jel?

Legjobb válasz: Szia Eppen az elobb irtam vkinek,h nalam az volt,amikor kiderult,h babas vagyok akkor az orvos Uh-n megnezett es nem latott mast csak petezsakot/nem volt szivhang/ akkor O azt mondta,h 5 hetes a baba. Aztan most voltam nala hetfon /5 het telt el/ es nem 10 hetes mint ahogy kene a naptar szeritn hanem csak 9 hetes.Vszinu,h mivel ossze vissza volt a menszesz hol 28 hol 37 napra ,es volt h ki is maradt ,ezert O is a naptarra tudott hagyatkozni amig a babat meg nem latta hetfon es a meretebol mondta , h 9 hetes. Szerintem ne aggodj,ha nagyon bizol az orvosodban akkor varj,gondolom visszarendelt,ha viszont annyira nem vagy benne biztos keress fel masik orvost.En tudok ajanlani neked ha erdekel. Es nyugi nem lesz semmi baj.

Szia Eppen az elobb irtam vkinek, h nalam az volt, amikor kiderult, h babas vagyok akkor az orvos Uh-n megnezett es nem latott mast csak petezsakot/nem volt szivhang/ akkor O azt mondta, h 5 hetes a baba. Aztan most voltam nala hetfon /5 het telt el/ es nem 10 hetes mint ahogy kene a naptar szeritn hanem csak 9 hetes.Vszinu, h mivel ossze vissza volt a menszesz hol 28 hol 37 napra , es volt h ki is maradt , ezert O is a naptarra tudott hagyatkozni amig a babat meg nem latta hetfon es a meretebol mondta , h 9 hetes. Szerintem ne aggodj, ha nagyon bizol az orvosodban akkor varj, gondolom visszarendelt, ha viszont annyira nem vagy benne biztos keress fel masik orvost.En tudok ajanlani neked ha erdekel. Es nyugi nem lesz semmi baj.
Szia...nem jelent feltetlenul rosszat....gondolj arra, hogy lehet kesobb volt a peteeresed mint ahogyan a "nagykonyvek" megirjak es a foggantatas is kesobb lehetett.Akkor meg logikus lenne, hogy ennyi idos legyen. Amugy egy "igazi" 8 hetes terhessegben latszik mar szivveres is....
Szia! Elöször is nyugodj meg, lehet hogy nem akkor fogant a baba mint ahogy Te gondolod. Persze más a helyzet ha 1oo %ig biztos vagy a dologban. Sajnos nekem volt egy terhességem ahol a 8. héten csak a petezsákot látták és a végén müszeres befejezés lett a vége. Drukkolok, hogy Nálad ne igy legyen. Az orvosod biztos visszarendelt egy késõbbi idõpontban.
Szia! Szerintem nincs tul nagy baj! Én is hasonlóan jártam. A védõnõ szerint már 8 hetes voltam, és mikor az elsõ ultrahangon voltam nem találtak szívhangot, és visszarendelt 2 héttel késõbb. Akkor már mindent rendben talált. Úgy tudom, hogy a szívmûködés a 7-8. héten indul meg, vagy legalábbis akkor hallható. Nyugodj meg! és Gratula a babához!

Miért mondja az orvos, hogy 5 hetes terhes vagyok, amikor már 3 hete pozitívat teszteltem? Nem fejlődik a babám? Az adatok alapján amiket megadtam mit tudtok mondani?

Dec. 6-án jött meg utoljára! Dec.18-án együtt voltunk,dec.19-én tojásfehérje nyák+ együtt voltunk! Dec.20-án els? megemelkedett h?j? nap! Dec.23-án együttlét! Január 3-án kellett volna megjönnie,én jan.7-én szép halvány,de jól látható pozitívat teszteltem! Jan.11-én a n?doki (1. orvos) els? kézi vizsgálat alapján megállapította a terhességet! Jan.12-e együttlét! HCG 421! Jan.14-én még nem láttak semmit hasi uh-on,csak 9mm-es méhnyálkát (2.orvos)!Jan.19-én együttlét! Január 21-én er?s pozitív teszt,kés? este sötét barna vérpötty! Január 22-én irány az orvos (5 mm-es petezsákot látott (2. orvos) 23-án még mindig vérzés irány egy 3. orvos! Õ 10 mm-es petezsákot látott,ma kellett vissza mennem! Ma voltam egy 4. orvosnál,mert még mindig vérzek,és ? azt írta a papírra,hogy 9x5 mm,s.5,szívm?ködés nem látszik! Ez most hüvelyi uh.volt! A mai orvos azt mondta,hogy a terhesség fennáll,de 5 hetes terhességnél csak ilyen pici a baba,és azért nincs szívhang! A méretek 5 hetes terhességre utalnak,és ez a méret normális! Azt mondta ez a vérmennyiség nem sok,és menjek vissza 1 hét múlva,ha fejl?dik a baba jó,ha nem,akkor elhalt a terhesség,de még a terhesség az egy hetes vérzés ellenére fennáll! Most akkor én hogy lehetek 5 hetes terhes? Vagy a baba azért nem látszik,mert nem is fejl?dik hetek óta?

Legjobb válasz: Hát ha valóban már 7-én volt pozi teszted, akkor már biztos nem 5 hetes a terhesség. Viszont a mérete, tényleg kb. ennyit mutat. Nekem 4+5 hetesen volt 10 mm-es petezsák! Nekem az kicsit a vészjósló ebben, hogy már szívhangnak illene lennie! Hiszen nálad kizárható, hogy késõbb estél teherbe, mert ugye már volt 7-én pozi teszted! A doki nem mondta,hogy hogy lehetett ilyen korán pozi teszted, ha még csak most vagy 5 hetes!

Hát ha valóban már 7-én volt pozi teszted, akkor már biztos nem 5 hetes a terhesség. Viszont a mérete, tényleg kb. ennyit mutat. Nekem 4+5 hetesen volt 10 mm-es petezsák! Nekem az kicsit a vészjósló ebben, hogy már szívhangnak illene lennie! Hiszen nálad kizárható, hogy késõbb estél teherbe, mert ugye már volt 7-én pozi teszted! A doki nem mondta, hogy hogy lehetett ilyen korán pozi teszted, ha még csak most vagy 5 hetes!
Ha a dec 23. együttlétbõl jött össze a baba (kitolódott peteérés), akkor ma vagy épp 5 hetes. Remélem Veletek marad!!!
Én 6+5 hetesen mentem elõször dokihoz, és nagy csalódásomra csak üres peteszák volt. A doki 5+5 hetesnek mondta (a petezsák mérete alapján), így 5 hetes terhességet írt a papíromra (mert ide a betöltöttet írják). Két és fél hét múlva már majdnem 2 cm-s volt a kisember, izgett-mozgott, és köszöni, azóta is jól van! :-) Szóval, bármi lehet még!
Sajnalom, de mivel a petezsak merete sem valtozott ennyi ido alatt, raadasul nemhogy szivhang, de embrio sincs, en azt mondanam elveteltel. Raadasul irtad, hogy napok ota verzel. Az meg sosem jelent jot.
Sajnos valszeg elhalt ennyi idõsen már szívhhangnak kéne lennie.
Szia! Én 6+2 hetesen voltam dokinál elõször (szerintem), õ azt mondta a UH kép alapján, hogy 5 hetes még csak, 14, 8 mm-es petezsákot látott csak. Most voltam 9 hetesen, 16 mm-es embrió, és most láttak csak szívhangot. Szóval én is bepánikoltam, hogy miért nincs még szívhang, de legközelebb amikor mentem már volt. Engem viszont azzal ijesztgetnek, hogy kisebb a baba, mint 9 hetes. Febr. 15.-én megyünk majd 12 hetes UH-ra, hát gondolhatod, addig megesz a penész, hogy mi lehet ott bent.
A kérdező hozzászólása: Ez azért egy picit megnyugtat! Köszönöm mindenkinek! :)
Ha látszik az embrió akkor már a szívhang is. Pont ezért hívott vissza a doki köv hétre, mert ha tényleg nem nö akkor köv héten kiderül, vagy már elöbb levállik. ha nö akkor köv héten már lesz szívhang stb...
A kérdező hozzászólása: De még az embrió sem látszik, csak a 9x5-ös petezsák! Nekem ez a furcsa! És múlthéten szerdán is 10 mm-es volt a petezsák, és akkor sem volt embrió! Szóval 5 nap alatt nem kellett volna nõni a picinek?
Igen hivatalosan 7 hetes lennél akkor is ha 23-án fogant. vagy is 5 hete. De 7 hetesen sincs még sok mindenkinek szívhang. 8-ik hétig alakul ki. Pont ezért hívott vissza köv hétre. Ha megmarad és fejlödik akkor köv héten már nagyobb lesz és valószínü lesz szívhang.
A kérdező hozzászólása: Oké, hogy 23-án fogant meg a baba, de akkor nem kellene rászámolni még azt a két hetet mensiig visszamenõleg? Úgy tudom hogy ilyenkor nem 5 hetes, hanem már úgy mondják 7 hetes terhes, nem? Vagyis azt szeretném kérdezni nem az utolsó mensi elsõ napjától számítják a heteket, hanem az ovulációtól?
A kérdező hozzászólása: 1-es, igen, akkoriban katasztrófa volt a munkarendünk, és jött akarácsony, amit egy családi "katasztrófa" övezett, és vagy hullák voltunk, vagy nem volt kedvünk együtt lenni! :( Mikor megtudtuk a babát utána meg nem mertünk nagyon! Most meg a vérzés miatt... Pedig azért ennél egy picit többet szoktunk normál esteben! :) De nem is ez a lényeg! 2-es, mondtam a dokinak, hogy már 7-én pozit teszteltem, azt mondta várjunk még egy hetet, hogy nõl-e a baba! De már múlthét szerda óta nem nõtt semmit a petezsák, nemhogy a baba, amit még nem is láttunk... :(
2. vagyok. Bocs, a 23-i együttlét fölött elsiklottam. Akkor simán lehet, hogy akkor fogant!
4. vagyok, bocs az elgépelésekbõl adódó hibákért.
Úgy, hogy az orvos nem a menstruáció napjától szmított terhességi kort közölte, hanem az UH alapján számítottat. Bocs, az adatokat nem böngésztem végig, de azt tudni kel, hogy az ultrahangleletek alapján szokták pontosítani a terhességi kort.
A kérdező hozzászólása: 13-as, 14-es, az eszem nekem is ezt súgja :( 15-ös, és többiek, akik biztatót írtak... a szívem azt súgja addig kell reménykedni, ameddig csak lehet, amígy az orvos azt nem mondja vége! :)

Mit jelent az, hogy valaki pl.35+5 hetes, vagy 8+5 hetes (stb. ) terhes?

A példából kiindulva miért nem 40 hetes, és 13 hetes? Sokszor látom itt ezen az oldalon, hogy így írják, de nem tudok rájönni, hogy ez mit takar. Köszönöm! :)

Legjobb válasz: 35 hetes és 5 napos, illetve 8 hetes és 5 napos.

35 hetes és 5 napos, illetve 8 hetes és 5 napos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ez eszembe sem jutott.... :)

5 hetes kismamák! Hogy bírjátok még ki 2 hétig? Vagy voltatok már orvosnál? Mit láttatok?

Legjobb válasz: Én ugyan nem 5 hetes, hanem 28 hetes kismama vagyok, de amikor pozitív lett a tesztem, azonnal orvoshoz mentem. 6 hetes volt akkor a pici és már dobogott a szivecskéje. Úgyhogy szerintem felesleges még 2 hétig várnod, a petezsákot már most is láthatja az orvos és még az is kiderülhet, hogy nem 5 hetes terhes vagy!:) Sok szerencsét! Ha voltál dokinál, írj feltétlen, hogy mi volt!

Én ugyan nem 5 hetes, hanem 28 hetes kismama vagyok, de amikor pozitív lett a tesztem, azonnal orvoshoz mentem. 6 hetes volt akkor a pici és már dobogott a szivecskéje. Úgyhogy szerintem felesleges még 2 hétig várnod, a petezsákot már most is láthatja az orvos és még az is kiderülhet, hogy nem 5 hetes terhes vagy!:) Sok szerencsét! Ha voltál dokinál, írj feltétlen, hogy mi volt!
Szia. Én is kb 5hetes lehettem amikor elõször voltam orvosnál. Akkor még nekem is csak a petezsákot látta. Ha nem bírsz várni nyugodtan elmehetsz. Egy 8hónapos kislány anyukája.
Szia! Én ma voltam dokinál 5 hetes terhes vagyok!:-)Petezsákot látott és méhen belül!Megnyugodtam, hogy jó helyen van mert volt már egy méhen kívüli!2 hét most olyan mintha soha nem telne el!De bízok benne, hogy mihamarabb eltelik!:-)Már nagyon várom!:-)
A kérdező hozzászólása: De ha most elmegyek, akkor még nem hallom a kicsi szivecskéjét és akor meg azon fogok idegeskedni:-)
Én a másik típus vagyok 8 hetes vagyok és 2 hét múlva megyek csak orvoshoz, mert sajna egyszer rögtön mentem és korai volt az öröm-(
Én is 5 hetesen voltam elõször. Petezsákot látott az orvos szikhólyaggal. Fel voltam rá készülve, hogy még nem lesz szívhang, úgyhogy nem idegeskedtem ezen. Rá másfél hétre mentem, és már volt szívhang is. Most 13 hetes vagyok. Szerintem menj el, ha ez megnyugtat.
Szia!Én voltam 4 hetesen(semmi), 5 hetesen(9mm-es petezsák , benne embriócsomó+szikhólyag)Holnap megyek megint, hátha most már lesz végre szívhang is..nekem is ahogy +tesztem lett egybõl mentem!:-)
Szia! Én 4+3 hetesen voltam elõször orvosnál, 3, 3 mm-es lapos petezsák, aztán 5+3 hetesen 7mm-es petezsák 3mm-es szikhólyag, és ma megyek újra 7+3 hetesen...már nagyon izgulok..szerintem nem feltétlenül kell kivárni a 7. hetet...én legalábbis nem tudtam volna...ez a két hét is egy "rémálom" volt várakozás terén...hajrá-hajrá, és mindenképp írj, hogy mi lett!
A kérdező hozzászólása: Oké, írok majd! Nem tudok már várni, bejelenkeztem szerdára dokihoz(17-e)akkor leszek 6+0 hetes! remélem lesz már vki a zsákocskámban:-)

Mi lesz ebből? Ma voltam uh-n először, ma vagyok pont 7 hetes az én számításom alapján. De az uh 7 mm-es szabályos petezsákot mutatott ami a doki szerint 5 hetesnek felel meg.

Én ezt nem értem aug.11-én menseseltem utoljára,aug. 26 és szept. 5 között meg nem is voltunk együtt a párommal mert elutazott. Akkor most hogy számolják. A másik hogy ma reggelre barnás majd rózsaszínes barna folyásom lett, mint miel?tt menstruálni szoktam. A doki fenyeget? vetélést jósolt és pihenésre intett,2 hét mulva kontr. és írt föl utrogestant.Félek. Szeintetek elvetélek?

Legjobb válasz: A beágyazódás ideje nem befolyásolja a petezsák méretét! Ez azt jelentené, hogy mondjuk ha késõbb ágyazódik be, akkor addig megáll a fejlõdésben? Mondjuk egy hétre? Semmi köze a beágyazódásnak a mérethez. Õ napról napra osztódik, ilyenkor még mindenkinél egységesen. Ilyen fiatal terhességnél a petezsák/embrió mérete csakis a terhesség korától függ, hogy mikor volt a fogantatás. A 7mm-es petezsák az bizony tényleg 4-5 hetes terhességnek felel meg. 4 hetesen 1-2mm a petezsák, utána napi 1mm-t nõ. Tehát szerintem kerek 5 hetes vagy. Ez annyit jelentene, hogy szept. 8 körül fogant. Ezidõtájt voltatok együtt?

A beágyazódás ideje nem befolyásolja a petezsák méretét! Ez azt jelentené, hogy mondjuk ha késõbb ágyazódik be, akkor addig megáll a fejlõdésben? Mondjuk egy hétre? Semmi köze a beágyazódásnak a mérethez. Õ napról napra osztódik, ilyenkor még mindenkinél egységesen. Ilyen fiatal terhességnél a petezsák/embrió mérete csakis a terhesség korától függ, hogy mikor volt a fogantatás. A 7mm-es petezsák az bizony tényleg 4-5 hetes terhességnek felel meg. 4 hetesen 1-2mm a petezsák, utána napi 1mm-t nõ. Tehát szerintem kerek 5 hetes vagy. Ez annyit jelentene, hogy szept. 8 körül fogant. Ezidõtájt voltatok együtt?
Nekem megmaradt a baba ilyen folyással, épp hasal a szõnyeg közepén. :-) Én is Utrót kaptam. Pihenj, feküdj, ne izgulj, a babádnak nyugodt anyukára van szüksége. Az 5 hetes terhesség azt jelenti, hogy a baba 3 hete fogant. Ez lehetséges, hiszen szeptember 5- után együtt voltatok, nem?
Szerintem van remény! Ha baj lenne, észrevette volna, hogy nem szabályos a petezsák. Hasi uh-val pedig nem látta azt, ami amúgy ott van. (szerintem :-)) Nekem hasi uh-val elõször hét hetesen látszott a baba is. Elõtte csak hüvelyivel.
Az utro segíteni fog, feküdj, pihenj, minden rendben lesz.Nem egyedi az eseted, nyugi!
20:58- as vagyok, a lényeg lemaradt. A szobájában alszik a 4 hós pici fiam! :-) JA, és a vérzésre azt mondták az "okosok" hogy a mensim próbálkozott, (szervezet megszokása)de a picur erõsebb volt :-)Én semmilyen gyógyszert nem kaptam.
Nyugi, minden rendben lesz! Látod, hogy segítenek a csajok a példákkal!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek, hogy ennyien írtatok, nagyon-nagyon rendesek vagytok tényleg! De valószínû, hogy nem marad meg mert még mindig barnázok, szóval a gyógyszer még nem tul hatásos egyelõre. De már megnyugodtam, lesz ami lesz, még ha el is kell vetélnem akkor is jobb mint beteg gyereket szülni. Egyébként 100% hogy hormonális a bajom mert menzikor is mindig barnáztam 2-3 napig is. Talán már akkor, idõben orvoshoz kellett volna mennem, ha akkor szabályozzák a hormonháztartásomat most talán minden rendben lenne. De akkor erre még nem gondoltam..sajna.:( Mindegy a vetélés után kivizsgáltatom magam és majd ha most nem akkor legközelebb hátha sikerül..
A kérdező hozzászólása: Sajnos elvetéltem itthon, spontán.
A válasz megírásának idõpontja: 09-29 20:58 vagyok NAGYON NAGYON SAJNÁLOM !!!
honnan veszed? menjél orvoshoz, ezt azért ki kell tisztítani!
3.vagyok és még nem tudom hányadik, mert többször írtam. elõször is nagyon sajnálom. amúgy tényleg érdemes elmenni a dokihoz, csináljon egy uh-t, hogy tényleg minden kiürült -e nehogy valami szövõdmény adódjon. mivel nincs szükség mûvi eltávolításra ezért akár azonnal is lehet újra próbálkozni, ez persze tõled függ. a menses elõtti barnázás nem feltétlen hormonzavar, nekem a missed ab után volt sokáig ilyen, csináltak hormonvizsgálatot, és minden rendben volt. tudom, hogy most rossz, átérzem, de hidd el ez nem feltétlen befolyásolja egy köv. terhesség egészségét (tapazstalatból mondom). fel a fejjel csajszi. hamarabb lesz újra babád mint gondolnád :)
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál. Úgyhogy 100%. Másnap mentem, vittem ami "kijött belõlem" is szövetdarabka. Küldik szövettanra. Uh-n megnéztek, nem javasolt kaparást, mert még tisztulok magamtól és írt fel Ergam cseppet ami segít tisztulni, mert méhösszehúzódást csinál. Jövõ héten kontroll.3 hónap mulva lehet próbálkozni, ha minden rendben lesz. Köszi mindenkinek a hozzászólást és biztatást, aranyosak vagytok:)
nekem is egybõl az tûnt fel, hogy a doki élõ grav. tehát élõ terhességet írt, hátha nem elhalásról van szó, szorítok nagyon nagyon. amúgy nem biztos, hogy barnázás pici vérzés esetén jó a hüvelyi uh, mert akár kárt is tehet, ezért szoktak ilyenkor hasit csinálni. mert a terhesség tényét és hogy nem méhenkívüli azt meg kell állapítani, de nem javasolnék hüvelyit. az utro-t szedd és ki ne hagyd egyszersem. hüvelyit kaptál ugye? nem amit szájon át kell szedni. én úgy csináltam, hogy felhelyezés után tettem a popsim alá egy kispárnát és min. félóráig csak feküdtem és elõtte pisiltem, nehogy kijöjjön.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint megnyugodhatok valamelyest? Már ami a papíron lévõ adatokat illeti? Csak remélem elmúlik a barnázás, és pihenek sokat.
Na látod, lehet hogy ott a baj, hogy hasit csinált!! Simán lehet hogy ott az a szívmûködés, csak nem látszott. Én a helyedben tuti elmennék egy-két nap múlva ultrahangra. Ott minden kiderülne. Ha nõtt a petezsák, akkor minden ok!!!! Amit a papírodra írt azt jelenti, hogy élõ 5 hetes terhességed van, de mensi szerint 7 hetesnek felel meg.
Attól hogy 7 hetesnak felel meg a terhességed attól még lehet 7mm-es a petezsák. Pl. késõbb ágyazódott be ezért kisebb terhességrõl van szó. Sajnos lehetséges a vetélés a tünetek miatt, nálam is így kezdõdött és spontán vetélés lett a vége. Ha pihenést szó szerint értsd és ha dolgozol irasd ki magad táppénzre a háziorvossal. Vidd neki a leletet. Gondolom hogy rá van irva a fenyegetõ vetélés. Aztán pihi-pihi-pihi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy együtt éreztek, csak hát nagyon aggódom, mert nagyon várjuk. De inkább nem élem bele magam. Szívhang nem volt, csak 7 mm petezsákot látott ami szerintük 5 hetesnek felel meg. ha valakinek van még tapasztalata írjon..
Nekem 6 és fél hetesen volt csak szívhangom, ne aggódj, ezzl nincs gond. A petezsák mérete a mérvadó és amit az orvos mond, nyilávn késõbbi ovud volt. Én is csak azt tudom javasolni, hogy szedd a gyógyszert és lehetõség szerint ne is kelj fel egész nap, ilyenkor az ülés sem javasolt, feküdj, aludj, pihenj, azt úgyis egyre kevesebbet fogsz tudni, ahogy nõ a babád :) Remélem, minden a legnagyobb rendben lesz! Ja és a pozitív tapasztalat: A barátnõm ugyanilyen vérzéssel 7-12 hetes kora között utrózott és végig feküdt, majd 15 hetesen 1 liter vért vesztett 1, 5 nap alatt a hüvelyébõl valamitõl, amit még a mai napig nem tudnak, mert nem a méhébõl jött. Akkor ismét 3 hetet kellett feküdnie. De a baba ép és egészséges, rendben fejlõdik és nemsokára megszületik! Szóval ne aggódj, teljesen reális azt várni, hogy minden rendben lesz!!! :)
Egyébként én a helyedben nem várnék két hetet. Ha egy hét múlva mennél újra, már kb. 4mm-es embriót kellene látni, szívmûködéssel. És legalább nem kellene két hétig rágni a körmöd :-(
A kérdező hozzászólása: Az nem számít hogy 9-e körül együtt voltunk mert szept 6-7-re vártam volna és elmaradt a menstrtációm.Utána 12-e körül már pozitív volt a tesz. Szóval csak augusztusban foganhatott. Sajnos ez tuti nem jó jel. Lehet valóban 7 hetes lennék csak 5 hetesen elhalt és most fog kilökõdni? Akkor gondolom az utrogestan is felesleges..A doki sem mert tulsagosan biztatni.
A kérdező hozzászólása: Egyébként itt a mai diagnósis, aki tudja segítsen légyszi értelmezni: Uterus üregében 7mm szabályos petezsák, mely 5 hetes terhességnek felel meg.Vérzésre utaló UH jel nem látható. Ab. imm. s. 7. /élõ grav./ Fenyegetõ vetélés barnás folyás miatt
Ha 12.-én volt pozitív teszted, akkor mostanra már szívmûködést kellene látni :-(((( Jó minõségû ultrahanggal néztek? És hüvelyivel?
A kérdező hozzászólása: sima hasi Uh volt....:( mostmár tényleg nem tudom mi lesz.
nade rá van írva, hogy élõ grav. ez csak jelent valamit, nem? esetleg menj másik orvoshoz, aki hüvelyit csinál, hasin ilyenkor semmit nem lehet látni!
A kérdező hozzászólása: Ja és UH-n már élõ grav nem volt látható.:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!