Találatok a következő kifejezésre: 5 hetes és nagyon (167 db)

Kislányom 1, 5 hetes és nagyon fáj a hasa az anyatejtől. Milyen praktikákkal illetve gyógyszerekkel enyhíthetem neki?

Éjszakára elfogy a tejem, ezért akkor tápszert kap és azt nagyon jól bírja.

Legjobb válasz: Nekünk a normaflore vált be. Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája

Nekünk a normaflore vált be. Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája
Szia! én azt tanácsolnám, hogy figyelj az étkezésedre, és esetleg próbáld ki az Espumisan emulziót a babának. nálunk bevált.
3. válaszoló vagyok. Ha fáj a hasa, fogd az alkaroddal a hasa alatt, így ringasd kicsit. sokaktól hallottam már a babamasszázsról, hogy az is nagyon bevált, errõl szóló könyvet tudsz venni. Vagy ha sok levegõt nyel szopi közben, szerintem az is okozhat hasfájást.
Szia! Nekünk a gyerekorvos az Infacol nevû cseppeket ajánlotta. Recept nélkül megveheted, 1600 HUF körül van az ára. Minden evés elõtt 1 csepp a szájába. Néhány nap, amíg hatni kezd, de aztán sokkal jobb a helyzet. A másik orvosi tipp a szélcsõ volt. Gyógyászati segédeszköz boltban lehet venni, 5-ös méretet kérj. Ezt a popójába kell dugni, úgy 5 perc alatt kitisztítja. Célszerû elé pelenkát tartani:-)) Ez utóbbit csak akkor használd, ha nem zavar a fenti mutatvány. Én az elsõnél sírtam, de a babának tényleg segít. 3 hetes hasfájós kisfiú anyukája voltam. Kitartás!
Az anyatej összetétele függ a mama táplálkozásától (lényegében szerintem csak ettõl függ). kerüld a fûszeres, zsíros, szénsavas dolgokat. Fehérjedús, teljes kiörlésûeket próbálj, sok zöldséget, gyümölcsöt. Amitõl neked, vagy a párodnak is fájni szokott a hasa, vagy nehezebben emésztitek, azokat szerintem kerüld. A védõnõ biztos tud segíteni a helyes táplálkozásod összeállításában.
Nekünk az espumisan vált be, sok mindent kipróbáltuk, már azt hittem, hogy soha nem fog elmúlni. 7 hetesen egyik napról a másikra megszûnt. Mi 25 cseppet adtunk neki minden kaja elõtt. Ha észre veszed, hogy megy tõle a hasa, akkor csökkenteni kell az adagot (ezt a gyerekorvos mondta, nekünk nem volt tõle semmi bajunk. Kitartás, semmi sem tart örökké! 4.5 hónapos kisfiú anyukája

5 hetes babám nagyon hasfájós. Adtam neki az Espumisan cseppet, de most váltottam az Infacolra. Mit lehetne tenni, hogy ne szenvedjen a kakival és a pukival nagyon?

Iszonyatosan tud er?lködni és kínlódni. Hogyan tudnék még neki segíteni, hogy ne szenvedjen ennyire az er?lködést?l?

Legjobb válasz: na erre én is kíváncsi vagyok, épp most akartam feltenni ezt a kérdést. Mi 7 hetesek vagyunk, de hasonló a helyzet. 3 hetes kora óta Infacolt szedi. De nem lett sokkal jobb a helyzet, tegnap hajnali 4-kor kezdte a hasfájást, este 6-ra lett kaki. Ma újra 4-kor, eddig még semmi. Kisfiú vagy kislány. Az én babóm kislány. Milyet kakil? Mert nálunk aztán ha sikerül akkor úgy megrakja a pelust, hogy átázik. Olyan mintha hasmenése lenne. Aggódok is ez miatt. Bocsi, hogy nem választ hanem kérdéseket kaptál tõlem, de végre valaki hasonló gondokkal.

na erre én is kíváncsi vagyok, épp most akartam feltenni ezt a kérdést. Mi 7 hetesek vagyunk, de hasonló a helyzet. 3 hetes kora óta Infacolt szedi. De nem lett sokkal jobb a helyzet, tegnap hajnali 4-kor kezdte a hasfájást, este 6-ra lett kaki. Ma újra 4-kor, eddig még semmi. Kisfiú vagy kislány. Az én babóm kislány. Milyet kakil? Mert nálunk aztán ha sikerül akkor úgy megrakja a pelust, hogy átázik. Olyan mintha hasmenése lenne. Aggódok is ez miatt. Bocsi, hogy nem választ hanem kérdéseket kaptál tõlem, de végre valaki hasonló gondokkal.
A kérdező hozzászólása: Kisfiú a drágám. Nagyon hig a széklete, ha végre sikerül neki. Tanácstalan vagyok, hogyan tudnék segiteni neki olyankor. Rossz látni, mennyire szenved. Ezek szerint nem csak mi kinlódunk ennyire. Remélem hamar túl lesz ezen az idõszakon!
Az égvilágon semmi sem segített a kisfiamnak, szó szerint végig üvöltötte az elsõ 3 hónapját.Aztán fokozatosan egyre jobban szûntek a hasfájás tünetei, végül kb. 5 hónapos korára kinõtte.Nálunk csak az idõ segített!
A harmadik hasfájós gyerekemmel küzdök. Az elsõ kettõnél csakis a szélcsõ vált be, most a harmadiknál a Gripe water nagyon jó és mellette néha szélcsövezés. Az Espumisan, Infacol sose vált be pedig próbáltam mindig mindháromnál, teáztatni meg nem akartam mert mindhárom szoptatott baba volt (illetve a harmadik jelenleg is az).
A baratnomnek is hasfajos volt a babaja, de amiota anizs teat ad neki, azota konnyen tavozik a szel, csodakra kepes, anizs es kapor, ezek nagyon jok, es mar masoknak is bejott.En nagyon ajanlom.
Mi is mindent kipróbáltunk, és ezek közül semmi nem használt. A Gripe Water vált be, adtuk neki egy ideig, aztán szépen lassan elhagytuk.
Azért az a te étkezésed is fontos, ha szoptatsz.Semmi "K" betûs, tejtermék, napi max 1 kávé.Sok szénhidrát, és rengeteg folyadék. Én babám is hasfájós volt, nekem ez a sok sz.ar nem jött be!!Édeskömény teát(Baba mosoly tea) itattam vele, meg kamillát felváltva.Ja meg a rántott leves, ami nálunk sokat segített.Én ettem (ittam) nagyon sokat.(Világosbarna rántást csinálsz, abba kell rakni 1 tk õrölt köményt, meg 1 pici pirospaprikát, hogy színe legyen, ezt kell kellõ mennyiségû vízzel felönteni, kicsit sózni és kész is van.Mivel szerintem szörnyû íze van, ezért én tettem bele egy kis vegetát is, de ezt nem muszáj.Pirítani kell hozzá kenyérkockát, és kész is van! Sok tornáztatás, has simogatás.Nálunk az is segített, ha hasra raktam a babám, és finoman paskoltam a popóját. Így ennyi.. :) Remélem segítettem!!
fektesd hasra masszírozd a pociját használj melegítõs dolgokat a pocira (megymag párna, hajszárító) fektesd az alkarodra, úgy, hogy a padló felé nézzen és lógjanak a végtagjai ki lehet már próbálni a grip watert esetleg a babahinta is megnyugtathatja amikor fáj a hasa ha anyatejes, akkor hagyd el a tejterméket az étkezésedbõl
nálunk segített az infacol, 2 hét alatt! masszírozd a pociját, és tornáztasd jó sokat minden nap! kitartást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nagyon figyelek arra, hogy mit eszek. Próbálok eleget inni. Ma veszek Gripe water-t, ebben bízok még, hogy segít az én picurkámnak. Tornáztatom, hasra fektetem, de leginkább a bal vállamon szeret lógni akár órákon keresztül is. Akár mennyire el van nyomva, ott jó neki. Érdekes, mert sokszor olyan pózt vesz fel, hogy nem is értem, hogyan lehet az kényelmes.

Szeptemberben volt egy vetélésem 5 hetesen. Azóta nagyon gyenge vérzéseim voltak. Tegnap jött meg és most rendesen. Akkor megint próbálkozhatunk?

Legjobb válasz: Szia. Sajnálom, sajna én is átéltem már ezt. Ha nincs semmi panaszod, (gyulladás) akkor szerintem nyugodtan próbálkozhattok a babával.Mi is 5-6 hónap után kaptunk az orvostól "zöld jelzést".Nekem a 2. hónapban sikerült. Remélem ti is ilyen szerencsések lesztek! Sok sikert!!! 15 hetes km.

Szia. Sajnálom, sajna én is átéltem már ezt. Ha nincs semmi panaszod, (gyulladás) akkor szerintem nyugodtan próbálkozhattok a babával.Mi is 5-6 hónap után kaptunk az orvostól "zöld jelzést".Nekem a 2. hónapban sikerült. Remélem ti is ilyen szerencsések lesztek! Sok sikert!!! 15 hetes km.
É az elsõnél magától kitisztultam, utána minden hónapban rendes vérzésem volt, olyan, mint elõtte. Most ismét elvetéltem, volt eü küretem is. Lehet, hogy neked is ki kellett volna, hogy tisztítsák a méhedet és utána próbálkozni. Szerintem nálam is ez volt a baj.

18+5 hetes vagyok. Nagyon, szinte napról napra nő a hasam. Akkor ugye a baba is rendben van és növekszik? December eleje óta nem látott orvos és még 2 hétig nem is fog. Nálunk ez a rendszer.

A hasam tényleg nagyon n?. Szinte szemmel láthatóan, egyik napról a másikra nagyobb lesz. A kollégan?m jan. 5-én ment 36 hetesen szülési szabira akkora hassal, mint nekem van most.

Legjobb válasz: Szió! Én 30 hetes vagyok, de nekem is hatalmas a hasam, mindenki azt hiszi, hogy 2 hét múlva megszülök... Egyébként nekem a kolleganõim azt mondták (és lehet benne valami igazság), hogy az, hogy kinek mekkorára nõ a hasa, az genetika fõként. Nálunk tesómnak is iszonyat nagy volt a pocija, meg anya azt mondta, hogy neki is az volt. Szerintem ne foglalkozz ezzel, ez mindenkinek más. Szép babavárást!

Szió! Én 30 hetes vagyok, de nekem is hatalmas a hasam, mindenki azt hiszi, hogy 2 hét múlva megszülök... Egyébként nekem a kolleganõim azt mondták (és lehet benne valami igazság), hogy az, hogy kinek mekkorára nõ a hasa, az genetika fõként. Nálunk tesómnak is iszonyat nagy volt a pocija, meg anya azt mondta, hogy neki is az volt. Szerintem ne foglalkozz ezzel, ez mindenkinek más. Szép babavárást!
Akkor biztosan nõ a baba, szóval jól van. Még nem érzed?
Szia! A hasad mérete nem csak a baba méretétõl függ, hanem a magzatvíz mennyiségétõl és a placentától is. Ahogy a nõk testalkata ugy a terhességek, has növekedése és mérete se egyforma. A barátnõm most 6 hónapos terhes és neki már most akkora a hasa mint nekem 38 hetesen volt közvetlen szülés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Szerintem érzem most már közel 2 hete. Sõt mivel ma munkahelyen felhúztak, õ is sokkal jobban rúgkapált. Szerintem a megugrott vérnyomástól, bár lehet, semmi köze nem volt a kettõnek egymáshoz.

Ma vagyok 5. hetes és ma megyek dokihoz este, de nagyon aggódom, mert semmi terhes tünetem nincs néha fáj a hasam és ma kijöttek a pattanásaim. Ezek rossz jelek?

Mikortól van a mellfeszülés meg a többi tünet?

Legjobb válasz: Nyugi nekem sem volt,csak mellfeszülés az is késõbb,olyan 8-9.hét környékén,mégis jól vagyunk.Viszont nekem 6 hetesen még nem láttak szívhangot(mensi szerint),kontroll 8.héten volt. 26hkm

Nyugi nekem sem volt, csak mellfeszülés az is késõbb, olyan 8-9.hét környékén, mégis jól vagyunk.Viszont nekem 6 hetesen még nem láttak szívhangot(mensi szerint), kontroll 8.héten volt. 26hkm
Semmi baj nincs ne aggódj, a nincs tünet nem egyenlõ a baj van dologgal! A mellfeszülés és a többi, ált. a 6-8. héttõl kezdõdik! 35 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok és a nyugtató szavakat. Csak már volt egy vetélésem és emiatt jobban aggódtam.
Én is 5. héten voltam, és semmilyen tünetem nem volt. Még korai. A legtöbb tünet a 6-7. héttõl indul. De csak petezsákot fog látni, a szíve majd ezután fog kialakulni. Nekem két hét múlva a 7. héten kellett vissza menni, akkor volt már szívhang. De ne aggódj ezek nem rossz jelek. Boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Kedves utolsó válaszoló. Most amiatt megyek ilyen korán, mert ha tényleg ott van akkor szeretném megnézetni, hogy sikerült e neki jó helyen megtapadni. Annyi rosszat hallani már és ráad az ismeretségi körömbe volt már méhen kívüli.

Tegnap voltam dokinál elvileg 5 hetes és 2napos voltam, de még nagyon halványan látszódott a petezsák. Jövőhéten megyek vissza. Ez normális? Elvileg már rendesen látszódnia kellene.

Legjobb válasz: ne izgulj! én 5+3 naposan voltam, 3mm-es volt a petezsák! kaptam róla fotot is, de ha nem mutatja meg,nem is láttam volna,h mit kell nézni! 19 hkm

ne izgulj! én 5+3 naposan voltam, 3mm-es volt a petezsák! kaptam róla fotot is, de ha nem mutatja meg, nem is láttam volna, h mit kell nézni! 19 hkm
A kérdező hozzászólása: Én is kaptam róla képet, meg az van ráírva, hogy 0, 33cm gondolom az a petezsák lehet.
NE AGGÓDJ! Ez annyira függ az ultrahang minõségétõl is! Gratulálok! Biztos nincsen semmi gond.
Nincs olyan, hogy halvány petezsák. Vagy látszik, vagy nem, de halvány? A halványság az inkább a gép minõségétõl függ, nem ad semmi információt a kicsirõl. A lényeg, hogy látszik. Ne izgulj, minden rendben lesz.
Az elején én is így voltam. UH 5. héten, majd UH 6.héten, s akkor már szívhang is volt és szépen látszott minden. :) Ne izgulj!
Szia, én ma töltöttem a 7. hetem, tegnap voltam UH-n és nálam csak egy 9 mm es petezsákot látott, szerintem késõbb foganhatott, elég rendszertelen a menzim! Ebben bízok! Elõzõ héten meg semmit sem láttak!!!Jövõhéten megyek vissza!

Normális, hogy 5 hetes terhesen nagyon fáradt és kimerült vagyok? Nem túl korai ez?

Legjobb válasz: Nekem mikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok az lett gyanus, hogy állandóan fáradt, álmos voltam. Elõször azt hittem beteg vagyok, csak késõbb esett le, hogy az elõzõ terhességem is így kezdõdött. Ez velejárója a kora terhességnek. Valaki hányni kezd, valaki állandóan álmos stb. Jobb esetben nem mind együtt:) Nyugi, a második harmadtól jobb lesz! Gratulálok a babához. 22 hetes kismami

Nekem mikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok az lett gyanus, hogy állandóan fáradt, álmos voltam. Elõször azt hittem beteg vagyok, csak késõbb esett le, hogy az elõzõ terhességem is így kezdõdött. Ez velejárója a kora terhességnek. Valaki hányni kezd, valaki állandóan álmos stb. Jobb esetben nem mind együtt:) Nyugi, a második harmadtól jobb lesz! Gratulálok a babához. 22 hetes kismami
Nekem is az elsõ tünetek között volt az állandó fáradtság és álmosság. Szerintem teljesen normális.
Ne aggódj, teljesen normális! Nekem is ez volt az egyik legelsõ tünet. A jó hír, hogy a 12. hét után ez is jobb lehet, nekem legalábbis sokkal több energiám van azóta.
Nekem is ez volt a legelsõ tünet, órákat voltam képes aludni napközben, és este mégis ugyanúgy aludtam. Iszonyatos fáradtságot éreztem akkor is, ha nem csináltam semmi fárasztót. És ez kb. 4-5 hetesen kezdõdött. Azóta is tart. Boldog babavárást! 10 hetes kismama
Én is pont ezekkel a tünetekkel küzdök.A déleõtt még csak el is telik de ebédután szönyû.Kitartás!6 hetes kismama
Az elsõ 12 hetet végig aludtam :)

Utolsó mensitől számítva 5 hetes és 4 napos terhes vagyok. Sajnos nagyon lebetegedtem egy jó pár napja..Valaki tud pár bíztató szót szólni?

Utolsó mensit?l számítva 5 hetes és 4 napos terhes vagyok. Sajnos nagyon lebetegedtem egy jó pár napja, most ott tartok hogy megállás nélkül köhögök ami sokszor fulladozásba megy már át és már mindenem sajog, orrot fújok percenként, sokszor er?sen fújom mert sok jön és tavaly volt már 2x arcüreggyulladásom és nemakarom mégegyszer...alig tudok aludni mert nem kapok leveg?t. Egy éjszaka felment a lázam is 38-ra amit vizesborogatással sikerült levinni.A n?gyógyász akit ajánlottak nem akar fogadni merthogy megfert?zök ott mindenkit, ami persze végülis érteht? is... :( a háziorvos meg semmit nem írt fel, de még a mentolos nózit is eltiltotta amit csak az orrhoz kell tenni hogy kicsit könnyebben vegyek leveg?t...De nem baj, csak a mákszemnyi babám jól legyen. De épp ez az hogy egy bíztató szót sem kaptam egyik dokitól sem csak azt hogy a gyógyszer árt ezért ne szedjek semmit, de az hogy beteg vagyok az is árt... Vagy igaz amit olvastam hogy nem árt a folyamatos hascsavaró köhögés és orrfújás ? netán el se jut hozzá?

Legjobb válasz: Szia szerintem nem kell nátha hogy valami baj legyen.Én ugy gondolom,hogy ilyenkor a dokik le se sz.....k.Ez baj.Én amit ajánlani tudok és segít de nem árt mert homeopátiás.Stodal köptetõ nagyon jó és a coryzalia.Lehet nem így írják.Szerintem pihenj sokat és nézd meg lehet e innod neo citrant.Sokat pihenj szorítok neked.

Szia szerintem nem kell nátha hogy valami baj legyen.Én ugy gondolom, hogy ilyenkor a dokik le se sz.....k.Ez baj.Én amit ajánlani tudok és segít de nem árt mert homeopátiás.Stodal köptetõ nagyon jó és a coryzalia.Lehet nem így írják.Szerintem pihenj sokat és nézd meg lehet e innod neo citrant.Sokat pihenj szorítok neked.
Szia. A gyógyszer valóban ártalmas fõleg ebben az elsõ idõszakban, de nagyon jó homeopátiás szerek vannak. Pl. a coryzalia tabletta megfázásra és orrdugulásra nagyon jó a kalium muriaticum bogyó, ebbõl egyszerre 5-öt kell elszopogatni. De a gyógyszertárban biztosan ajánlanak további készítményeket. Valamint jó az õsrégi kamillás gõzölés is. Ha már jól meg van tapadva a baba, akkor nem szabad hogy a köhögés miatt bármi gond legyen, ha vírosos megfázásod van az pedig nem jut el hozzá, mert õt védi a zárt méhed és a magzatburok. Jobbulást 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat
A kérdező hozzászólása: 3. válaszoló, most megijesztettél... egy hete mielött kiderült volna a tesztem ittam 2 coldrexet mert már akkor meg voltam kicsit fázva... ugye olyan korán még nem számít?:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást, hiszem hogy velem is minden rendben lesz! Kívánok áldott hátralévõ idõt neked és sok boldogságot a születendõ babádhoz!
3. válaszoló vagyok. Olyan korán még nem számít, nyugi.
Szia! Én most vgayok 8 hetes terhes és a múlt héten voltam beteg. Voltam dokinál, elmondtam mi van és felírt Panalgrint. azt mondta hogy ilyenkor még elég jól védve vannak a babák. A lázzal kell vigyázni. Én is csak reménykedek hogy semmi baja a picinek. Vigyázz magadra! szia
Én most vagyok 8-9 hetes. Én szerencsére nem lázasodom be szinte soha, de nemrég voltam beteg nagyon rosszul voltam, szinte csak fekve tudtam kicsit jobban érezni magam. Bár lázam nem volt, belsõ lázam biztosan volt. Ma voltam ultrahangon és minden rendben volt. Én nem szedtem gyógyszert, nem voltam orvosnál. Melegfürdõztem (nem forró!), teát ittam , persze csak mértékkel a koffein miatt és pihentem nyakig betakarózva meg vizes borogatást használtam. Gyógyszert semmiképpen nem szednék. Remélem minden rendben lesz! Ne aggódj!

Találtam egy cirmicicát. Nagyon kicsi. De eszik, meg iszik, csak éppen nem tudja az almot, és így xar. Kék a szeme neki még szal kb 4-5 hetes lehet. Nagyon kicsi, és állandoan igényli a figyelmet. Mit tegyek?

nekem erre nincs energiám...

Legjobb válasz: Add oda egy olyan ismerõsödnek,akinél jó helye van. Egyébként az alomra hamar rászoknak. Megmutatod neki 3-4 alkalommal és tudni fogja. :)

Add oda egy olyan ismerõsödnek, akinél jó helye van. Egyébként az alomra hamar rászoknak. Megmutatod neki 3-4 alkalommal és tudni fogja. :)
Sok figyelmet nem igényel. Én már felneveltem egy cicust akit 2 hetesen mentettem meg a haláltól. A nap nagy részében úgyis csak alszanak. Amikor felébred enni és inni kell Neki adni utána pedig gyengéden masszírozni a pociját majd alomra tenni és az elsõ mancsaival egy kicsit megkaparod vele a homokot. Hamar rá fog szokni.
A kérdező hozzászólása: de ez a cica folyton nyávog, és addig nem nyugszik meg míg az ölembe nem veszem itt dorombol elalszik, aztán ha leteszem valahova újra addig ordít míg nem veszem az ölembe...
Azért mert most Te vagy az Anyja. Kell Neki a meleg. Zacsit töltsd meg langyos vízzel és tedd bele egy dobozba/kosárba arra pedig tegyél törülközõt és tedd mellé a cicát. Én anno így oldottam meg.
A kicsiknek nagyobb a hõigénye, s anyja híján nálad keresi a meleg ölelést.

Honnan tudom, hogy hasfájós-e a Babám? Az elmúlt 2 napban nagyon nyűgös, de remélem csak a melegtől, már 5 hetes és eddig semmi extra nem volt vele!

Legjobb válasz: Nem valószínû, hogy most lett hasfájós. Akkor egyébként nagyon sírnak, és húzgálják a lábukat. Sztem csak szenved szegény a melegtõl.

Nem valószínû, hogy most lett hasfájós. Akkor egyébként nagyon sírnak, és húzgálják a lábukat. Sztem csak szenved szegény a melegtõl.
Ha fel fel sír keservesen, Felhúzza leengedi a lábát akkor hasfájós. Nehezen kakil? Vagy sokszor kakil? Lehet begázosodott?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!