Találatok a következő kifejezésre: 5 hete egy spontan vetelesem (5 db)

4 hete volt egy spontan vetelesem.1.5 het utan vissza mentem dolgoni.2 napja fajogat a hasam alja. Lehet hogy most van peteeres? Megfog jonni? Ha megjon probalkozhatunk ujra?

Nem kellett vissza mennem a dokihoz.De a biztonsag kedveert vissza menjek?

Legjobb válasz: Szerintem menjj vissza és kérdezd meg, az biztosabb!

Szerintem menjj vissza és kérdezd meg, az biztosabb!
Nekem is volt már ilyenben részem csak nekem nem ment el a baba magától és el kellett venni kétszer is mert egyszer bennem hagytak valamit.Menj vissza az orvoshoz az a biztos és 3 hónap után ujra probálkozhattok.mi is ezt tettük most 20 hetes vagyok.Remélem segíthettem.Üdv

Hogy lehet egy spontán vetélést (5. hét) lelkileg túlélni? Mibe lehet kapaszkodni?

Az els? után pozitív próbáltam lenni. Nem gondoltam, hogy ez mégegyszer megtörténhet velünk.

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom de csak azt tudom írni h fel a fejjel, lesztek még boldog szülõk!!bízni kell, s csak pozitívan

Nagyon sajnálom de csak azt tudom írni h fel a fejjel, lesztek még boldog szülõk!!bízni kell, s csak pozitívan
Sajnálom ami veled történt! Erre a kérdésre sajnos még én sem találtam meg a választ. Az én babám 1hónap múlva születne meg, és amikor eszembe jut, rendszeresen kiborulok. Én 8hetesen vetéltem el, de azóta sem tudom magam túltenni rajta. Minden elismerésem azoké a nõké, akik egy ilyen eset után képesek arra, hogy 2-3hónap múlva újra teherbeessenek. A férjem nagyon szeretne már, szinte könyörög néha, de egyszerûen nem vagyok rá képes. Mégegyszer azt a lelki fájdalmat nem tudnám átélni... Remélem egyszer majd sikerül rendbe tenni magam lelkileg és megajándékozni a férjem egy gyönyörû kisbabával, de addig marad a félelem...
Szia. Sajnálom!!! Én is átestem rajta, és nagyon nehezen lettem túl rajta. Fõleg hogy az egyik barátnõm rá 1 hónapra lett terhes, így mindíg az volt bennem hogy most én is így néznék ki nagy hassal, mi is már vásárolgatnánk...most szülnék... de pár hónap után nekikezdtünk újra, és talán most sikerült. Nem szabad a múltban élni, csak elõre szabad tekinteni. Nekem is sok idõ kellett hozzá. Kitartást lelkileg és mielõbbi babásodást kívánok! :)
Szia, sajnálom, ami veled történt. Nekem másfél hónapja volt a vetélésem, de érzem, hogy már nem vagyok a régi. MInden apróságon elbõgöm magam, csoda, hogy szegény férjemnek van még türelme hozzám. Tegnap este például véletlenül megkarcoltam az új kocsinkat, erre õ leszólt, utána meg fél napot vígasztalt, úgy nekikeseredtem. Nekem például mindezek ellenére nagyon sokat segített, hogy ott van mellettem, amikor van erõm, a szeretkezésbe ölöm magam, de most, egyetemista révén a vizsgákkal vagyok elfoglalva. És „türelemmel” várom, hogy ismét próbálkozhassunk. Várdd a tavaszt, az nekem is segít :)
Most lehet, h furcsa lesz, amit írok, de én irigyellek titeket! Nekem még sose sikerült teherbe esnem, ha lett volna már akár egy vetéléssel végzõdött terhességem is, tudnám, h nekem is lehet babám, már csak hónapok kérdése, h megfoganjon. De így, ez a bizonytalanság megõrjít!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok hozzászólást, történetet. Remélem nekünk, akiknek elment a babája meg fog az adatni, hogy boldog 9 hónap után egy egészséges gyermek születésével lelkileg teljessen gyógyultá válhassunk, és élvezhessük a szülõi örömöket.
Én vagyok az utolsó, azt akartam írni, hogy be kellett fejezni mûszeresen.
Én vagyok aki az idézetet írta, szerintem utolsó válaszoló nagyon igazad van, mindenben!Én nagyon egyetértek veled , majd csak késõbb fogunk rájönni, hogy miért is történt. Érdekes, de a vetélsé után egy héttel csörögt a telefonom és egy olyan állást kaptam , amire 6 éve várok. Tehát engem a sors most erre terelt és ezt kell elfogadnom! És én is irattam fogigátlót most, nehogy teherbe essek. :) De tudom majd ahogy telik az idõ, újra egyre jobban fogok vágyódni a baba után!

5 hete volt egy spontan vetelesem.11 hetes voltam. A csipom elkezdett megszelesedni es a hasam is not. Vissza fog ez huzodni vagy le kell tornaznom?

Nagyon zavar mert olyan mint ha meg mindig terhes lennek a hasam miatt es a nadragot sem tudom begombolni.

Legjobb válasz: Az vissza fog menni a helyére. nagyon sajnálom, kitartás!!

Az vissza fog menni a helyére. nagyon sajnálom, kitartás!!
A kérdező hozzászólása: Koszonom!Mennyi ido meg a regi lesz szerinted?
Szia Sajnálom ami történt, de nem akarlak elkeseríteni még jobban. Nekem tavaly szept.be volt, 11 hetesen szintén, addig két kg jött fel, has-fenék. És sajna nem ment le:(, a hasam talán, de a fenekemen minden gramm ott maradt! Bár én nem tornáztam!
Én is 11 hetesen vetéltem el és kb 10 nap után minden a régi, bár én világ életemben csontrakéta voltam. Na jó 167cm és 52 kg vagyok. terhesen 55 voltam, mert az Elevit már rakott rám 1-2 kg-t mielõtt terhes lettem, de az is lement, már nemszedem. Alkat kérdése szerintem.

5 hete volt egy spontan vetelesem. Par napja megjott. Akkor ez azt jelenti hogy minden ok? Minden visszaallt a regi kerekvagasba?

Legjobb válasz: Szerintem mindenképp menj dokihoz, és õ majd megmondja, hogy így rendben van-e minden. Vizsgáljon meg az a biztos!

Szerintem mindenképp menj dokihoz, és õ majd megmondja, hogy így rendben van-e minden. Vizsgáljon meg az a biztos!
Szia.Sajnos nekem is volt vetélésem, és a mûszeres beavatkozás után 5-6 héttel menstruáltam elõször, aztán ment minden a régiben.Én úgy tudom, hogy ez a természetes, és nálam sem volt semmi baj.Nyugodj meg, biztos minden rendben, de a megnyugvásodért beszélj a dokiddal.Jobbulást.További szép napot!

Egy éven belül 3 spontán vetélésem volt, mindegyik az 5. hétben. A vérvétel nem utal alacsony progeszteron szintre. Lehet Pcos a vetélések mögött?

Legjobb válasz: Lányomnál is igy volt, kiderült, hogy lisztérzékeny. Féléves diéta után sikerült a baba.

Lányomnál is igy volt, kiderült, hogy lisztérzékeny. Féléves diéta után sikerült a baba.
A helyedben elmennék egy komplett kivizsgálásra. Ha ilyen szépen sikerült teherbeeseni akkor a "megtartással" vannak gondok. Ki kell derítnei! Remélem fény derül rá és nem soká babázhatsz! Szerintem kezd a háziorvosnál vigyél minden papírt vagy válts nõgyógyászt! Ha nincskeress egyet aki jó.
3 vetélés után méhtükrözésre is szükség lehet! Egy sövény is okozhat ilyet!
Az egyik ismerõsöm örökletesen hajlamos a trombózisra. Neki is koraterhességben mentek el a babák (4), aztán jöttek rá, hogy trombózis hajlamos. Nem tudom, milyen gyógyszereket kapott, de már van babájuk. Ha volt a családodban trombózisos/trombózis gyanús beteg, feltétlen említsd meg a nõgyógyászodnak.
Én 2x vetéltem, csak a 11 és 12.héten. PCO-m van és inzulinrezisztenciám, most várom a 3.babámat, hozzáteszem, eléggé félek, hogy megint megtörténik a baj. Rengeteg minden okozhatta, menj el egy meddõségi központba, mert például az inzulinrezisztenciát sok helyen nem nézik, és rengeteg nõnek van, valamint olyan pajzsmirigy hormonokat is néznek, amit egy normál klinikán nem, pedig szükség lenne a teljes kivizsgáláshoz. Nekem ezeket néztek: vas TSH fT4 thyreoidea-peroxidáz AAT FSH LH ösztradiol prolactin tesztoszteron
A kérdező hozzászólása: Köszönöm segítségeteket, úgy látom nagyon összetett, bonyolult dolog lesz kideríteni ennek okát, mert leírásaitok alapján számos oka lehet a spontán vetéléseimnek. Mindenkinek köszönöm a segítséget, ezek alapján tájékozottabb lettem, így a dokimmal is könnyebben megbeszélhetem majd a további kivizsgálásokat. Szép napot mindenkinek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!