Találatok a következő kifejezésre: 5 hete Mikor (559 db)

Vásároltam egy kanapét. Azt ígérték 4-5 hét mire elkészül. Letelt az öt hét és telefonáltak, hogy nincs az a szövet, menjek be válasszak másikat, de az a másik már drágább! Mit tudok tenni?

Fizetni már nem akarok rá, a kanapé kellene.Nem el?leget fizettem, hanem az egész összeget (80. 000 Ft).A szövetet én választottam ki rá.Öt hete vendégágyon alszom!

Legjobb válasz: Mond meg,h nincs több pénzed, adják vissza az árát és kérd a panaszkönyvet. Mást nem nagyon tudsz tenni, egyébként gusztustalan amit mûvelnek a bútorboltokban, mi is kb 2 hónapig aludtunk szivacson:( Bár õk azzal jöttek,h a beszállító a hibás. Egy kis konyha asztalra is 3 hetet vártunk, amikor kész lett még ragadt a festéktõl...

Mond meg, h nincs több pénzed, adják vissza az árát és kérd a panaszkönyvet. Mást nem nagyon tudsz tenni, egyébként gusztustalan amit mûvelnek a bútorboltokban, mi is kb 2 hónapig aludtunk szivacson:( Bár õk azzal jöttek, h a beszállító a hibás. Egy kis konyha asztalra is 3 hetet vártunk, amikor kész lett még ragadt a festéktõl...
A kérdező hozzászólása: Felajánlottak, egy szerintük színben hasonlót (rozsdabarna helyett világosbézsértek!!!!!!), nem kellett, visszakértem a pénzem. Panaszkönyvet hagytam a francba..... de felháborító. Azóta másik üzletben megrendeltem, és egy jó hír: ott még elõleget sem k

Az 5. hétben mit jelent ha néha gyengén beleszurkál a petefészkem környékén? Nem erős, nem gyakran, de mégis érzem. Lehet a méhszalagok nyúlása, és a méh tágulása miatt? Vagy ez még korai?

Legjobb válasz: Hogy mit jelent, azt pontosan nem tudom, de minden rendben van, ez természetes ilyenkor. A mindjárt megjön érzés is az, sõt, az meg is lesz a 10. hétig is. :)

Hogy mit jelent, azt pontosan nem tudom, de minden rendben van, ez természetes ilyenkor. A mindjárt megjön érzés is az, sõt, az meg is lesz a 10. hétig is. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ!
En 6 hetes leszek szerdan, nekem is neha belenyilalik hol jobb, hol bal oldalamon, de egyaltalan nem faj, csak erzem. Szerintem ez normalis. Akkor van baj, ha erosen faj
Nálam is. Ti hogy álltok a hányingerrel és a mellekkel? Olyan gyenge émelygés érzésem van, melleim kezdenek fájdogálni, szagokat érzem egyre jobban. Ti?
A kérdező hozzászólása: Na, én pont ugyan igy vagyok jelenleg.

Missed ab-om volt 5 hete. Mikor jön már meg?

Az a baj,hogy semmi jelét nem adja,hogy meg akarna jönni!

Legjobb válasz: Szia! Nekem utánna 7 héttel jött meg

Szia! Nekem utánna 7 héttel jött meg
A kérdező hozzászólása: És voltak mensi elõtti tüneteid mielõtt megjött?Ha igen mennyi idõvel?
Szia!Engem húsvétkor mûtöttek, a doki azt mondta 6-7 hétig ne is számitsak menszire!Ennek ellenére, rendesen, idõben 4héttel késõbb megjött a menszesz!És most is idõben, napra pontosan érkezett! Változó, kinél, mikor jön meg mûtét után!Hallottam már olyat is, akinek 9héttel késõbb se jött meg!
20:15ös vagyok!Az tény, hogyha nem akar megjönni magától, akkor gyógyszert adnak!Gondolom az is kapott gyógyszert, akinek 9hétig nem jött meg!Nem követtem az eseményeket!
Szia! Nekem pont 5 hétre jött meg. Márc.27-én volt a mûtét és máj.2án mensi. Kb. 3nappal elötte már éreztem a pms tüneteket, hasfájdogálás, derékfájdalom. A dokim azt mondta, hogy 4-7 hét között normális. Azóta viszont nem jött meg :-)
Nekem tavaly június 27-én volt a mûtét, szeptember 11-én jött meg elõször... Az 73 nap, ha jól számolom, szóval még nem vagy elkésve. Nekem azt mondták, hogy 3 hónap belefér. Sajnálom, ami történt...
Nekem 6 hét+1 napra jött meg. Semmi elõjele nem volt.
9 hét, az már nem túl sok? csak azért gondolom, mert nekem azt mondta a doki, hogy ha nem jönne meg, akkor ad gyógyszert, ami meghozza, de aztán 28 napra megjött, mint elõtte. Nekem sajnos kétszer is volt m.a. de most 14 hetes kismama vagyok, kitartás!!!

Ha tegyük fel valakinek kevés a progeszteronja, akkor az korai terhességnél (4. -5. hét) miben nyilvánul meg? Halványabb a tesztnél a csík is esetleg?

Legjobb válasz: a csíknak semmi köze hozzá, inkább a barnázásnak egy pozitív teszt után. ha nincs semmi "baj", és korábban nem tudott róla a kismama, nincs is teendõ. ha barnázik, irány az orvos! a csík a hcg hormon hatására jön ki

a csíknak semmi köze hozzá, inkább a barnázásnak egy pozitív teszt után. ha nincs semmi "baj", és korábban nem tudott róla a kismama, nincs is teendõ. ha barnázik, irány az orvos! a csík a hcg hormon hatására jön ki

Ha valaki terhes akkor az első 5 hétben mit tapasztal?

Legjobb válasz: menszesz kimaradàs, hànyinger, aluszékonysàg, és kinél milyen dolgok jelentkeznek.Ezek a fõbb dolgok.

menszesz kimaradàs, hànyinger, aluszékonysàg, és kinél milyen dolgok jelentkeznek.Ezek a fõbb dolgok.

A lábam úján benőtt a köröm és most tele van gennyel felvan dagadva és csúnya piros de már 1, 5 hete mit ajánlotok rá kezelésnek?

Legjobb válasz: Most nevetni fogsz, de nekem erre a paradicsomos dunsztkötés vált be! félbevágott paradicsomot kell rátenni és fóliát rá, beburkolod még gézbe is (ezzel kötöd le a fóliát)és ez így összegyûjti a gennyet.

A kérdező hozzászólása: Köszi!Nagyon rendesek vagytok!
Nem feltétlen szedik le az egész körmöt. Nekem egy ék alakú bemetszést csináltak. Szerintem azonnal kezdj holnap orvosnál. Ne várd meg tényleg míg eléri a gyulladás a csontot. 1.5hét nagyon sok. És mindenféleképpen vigyél papucsot magaddal, mert visszafele már nem tudod begyömöszölni a lábad a cipõbe.
Most nevetni fogsz, de nekem erre a paradicsomos dunsztkötés vált be! félbevágott paradicsomot kell rátenni és fóliát rá, beburkolod még gézbe is (ezzel kötöd le a fóliát)és ez így összegyûjti a gennyet.
Egyébként ha már fel van telve gennyel és piros az el van fertõzödve, valoszinüleg érzéstelenités mellet leveszik az egész körmöd, kitisztitják a sebet, bekötözik aztán csumi.
És a jövõre vonatkozóan: a lábujjkörmeidet mindig egyenesre vágd, ne ívesre, és érjen túl a húsodon, tehát egy-két miliméter "lógjon ki" a húsod felett, így nem nõ be, eléred a sarkát egyszerûen, le tudod tompítani, és soha nem lesz vele baj.
1, 5 hetes gennyes gyulladásal orvoshoz kell menni, bár nem állitom hogy nem válhatnak be a fentebb irt praktikák, de ugy gondolom ennyi idõ után nem szabad otthon kisérletezgetni.
Nálam a lézeres körömágy eltávolítás segített. Elõtte én is borogattam stb.
Nekem egy sebész ismerõsünk ajánlotta anno a körömlevétel helyett: Kálium-permanganátot oldjak fel vizben, és azzal áztassam. Én vattát, vagy gézt mártok ebbe a ciklámen lébe, ráteszem a fájós részre, és utána teszek rá egy ruhazsepit, vagy valamivel átkötöm, ha járkálnom kell, ne fogjon össze mindent otthon. Már az elsõ nap érezhetõ a gyors javulás, bár attól függ mára mennyire gyulladt be, mert a 1, 5 hét, az kicsit sok. Próbáld ki, ha még menthetõ, ez rendbehozza. Sûrûn cseréld rajta a gézt. Viszont ugyanazt ne mártsd vissza az oldatba. Bocs. Van aki ezt teszi...
ambuláns sebészet.Ne várd meg, mig a csontig leterjed a fertõzés, nem vicc
Igen, van aki tényleg a paradicsomra esküszik, figyelj a cipõidre, ne nyomják az ujjaid. Ha idõben elmész pediküröshöz, akkor talán orvosolni tudja még az elején. Jó pediküröst értettem ezalatt. Ha valakinek kerek végû a körme alatt a hús, azt nehezen lehet egyenesre vágni, de hajlam is, hogy begyulladjon. A hipermangánnál arra is vigyázz, hogy ne nagyon rakd az egész lábadra :-) , mert utána tiszta sötétbarna, fekete lesz. Lekopik egy idõ után
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat holnap megyek az orvoshoz!
Mi volt az orvosnál?
A kérdező hozzászólása: beküldött a sebészetre ott pedig egy kisebb mûtétet végeztek el a lábam úján .Kivágott egy v alakot a körmömbõl és kitisztította a sebet a gennytõl, nem volt fájdalmas , mert injekciót kaptam elõtte.Most már fáj , de elviselhetõ, még egy darabig biztosan kellemetlen lesz.
Legalább már túl vagy rajta. :) Azt mondta a doki, hogy úgy aludj hogy felpóckolod a lábad? nagyon könnyen átvérzik a kötés.
Örülök, hogy túl vagy rajta. Néhány nap és teljesen rendben leszel. Máskor ne várj másfél hetet egy ilyen gyulladással!
A 1, 5 hét miatt én is azt mondom, hogy ne kísérletezz vele tovább, irány a sebészet! Nem veszik le az egész körmöt, hanem, ahogy az elõttem író írta, csak érzéstelenítéssel, ék alakban kivágják olyan mélyen, hogy mire a körömszél újra elér a mostani sebes gyulladásig, minden rendben begyógyuljon, így gond nélkül, egészségesen tud visszanõni a körmöd. Nem kell félned, az injekciót érzed csak, utána már semmit. Kapsz rá egy kötést és 1-2 nap múlva már nem is emlékszel a mostani fájdalomra.

7 mm petezsák - 5. hét. Ez van a leleten, de mensi szerint már 5+6 napos vagyok, most mi ez?

Azt mondta a doki, hogy kicsit le van maradva, de lehet utoléri magát majd, viszont az is lehet, hogy késõbb volt a megtermékenyülés.

Legjobb válasz: A doki a betöltött hetet írja mindíg 5+6 az még csak 5 hét az 5+7 az lesz a 6.hét amúgy az a pár nap nem hinném h.baj lenne! Nyugi nem lesz semmi gond!

A doki a betöltött hetet írja mindíg 5+6 az még csak 5 hét az 5+7 az lesz a 6.hét amúgy az a pár nap nem hinném h.baj lenne! Nyugi nem lesz semmi gond!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást, remélem én is, hogy nem lesz semmi baj! :)
Nyugodtan elkezdhetsz magnéziumot szedni azzal nem ártasz semmit, pihenj és ne idegeskedj!(1-es)
A kérdező hozzászólása: Igen, javasolta a doki is, köszi! :)
Az orvos mindig a betöltött terhességi hetet mondja, nem a megkezdettet. Tehát a 6. hetet akkor mondja, ha már elkezdted a 7.-et. Engem a méretek alapján elég sokáig fiatalabb terhesnek mondott a doki, mint amit a mensi alapján számolnak. 11. héten majdnem 2 héttel mondott kevesebbnek méret alapján. De aztán szépen összeszedte magát a pici, pedig én nem híztam sokat, egy ideje már a terhesség hetének megfelelõ a mérete. 27 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) De lassan fog eltelni ez a 3 hét... : /

Ha valaki teherbeesik, akkor valószínű fémes íz a szájban? Vagy ez is egyénfüggő? Mik a leggyakoribb tünetek a menstruáció előtt 1-1, 5 héttel?

Legjobb válasz: Nem értem az elsõ válaszolót miért kellett lepontozni..... Teljesen igaza van, 1-1.5 héttel a mensi elõtt, az még szinte a fogantatás utáni napok. Amúgy a rosszullétek általában a terhesség 5-6. hetében jelenhetnek meg, persze van akinál hamarabb jelentkezik, de semmiképpen mensi elõtt 1-1.5 héttel!

Nem értem az elsõ válaszolót miért kellett lepontozni..... Teljesen igaza van, 1-1.5 héttel a mensi elõtt, az még szinte a fogantatás utáni napok. Amúgy a rosszullétek általában a terhesség 5-6. hetében jelenhetnek meg, persze van akinál hamarabb jelentkezik, de semmiképpen mensi elõtt 1-1.5 héttel!
1-1, 5 héttel a menstruáció elõtt még semmilyen tünet sincs( legalábbis nem valószínû) ami a terhességre utalhat!
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhes.. A terhességi tünetek megjelenése a szervezet HCG termelésével függ össze. Ez csak az elmaradt vérzés után termelõdik olyan mennyiségben, hogy tünetet okoz. (addigra általában már van pozitív teszted) A természet úgy találta ki, hogy a terhesség elsõ két hete rejtve marad az anyuka elõtt. A nem várt elõtt egy-másfél héttel nincs olyan tünet amibõl egyértelmûen és biztosan terhességre lehet következtetni.
akinál=akinél:)

Hatoslottó 5 hetesem van és ha az elsõ héten nyer akkor azt mikor kell hogy kifizessék? A játék 5. hetének a végén vagy minden játékhét után kifizetik?

Legjobb válasz: nyerés után kifizetik. Nem függenek össze a hetek, ha minden héten lesz találatod, akkor minden héten fizetik. Persze telitalálathoz van valami kifizetési idõ, vagy volt ilyen régen úgy rémlik.

nyerés után kifizetik. Nem függenek össze a hetek, ha minden héten lesz találatod, akkor minden héten fizetik. Persze telitalálathoz van valami kifizetési idõ, vagy volt ilyen régen úgy rémlik.
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdeztem mert ugye rányomtatják a lottoszelvényre, hogy kifizetve de akkor ha az elsõ héten kiveszem attól még játékba vagyok ugymond...?
Igen.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ ! :)

5 hete császároztak. Kb. másfél hete néha fehér, néha sárgás, nyákos akármi távozik belőlem egész nap. Mi lehet ez?

Nem tudok szoptatni, mert nincs tejem. Lehetséges, hogy a menzesz el?jele?

Legjobb válasz: Szerintem tisztul a méhed és ezért van, de úgyis 1 hét múlva vissza kell menned a 6 hetes kontrollra és ha még akkor is van ez a folyásod akkor kérdezz rá a dokinál. Persze lehet hogy a menzeszed is meg fog jönni fõként ha nem tudsz szoptatni. Én is csak 4 hétig tudtam és az 5-dik héten meg is jött.

Szerintem tisztul a méhed és ezért van, de úgyis 1 hét múlva vissza kell menned a 6 hetes kontrollra és ha még akkor is van ez a folyásod akkor kérdezz rá a dokinál. Persze lehet hogy a menzeszed is meg fog jönni fõként ha nem tudsz szoptatni. Én is csak 4 hétig tudtam és az 5-dik héten meg is jött.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!