Találatok a következő kifejezésre: 5 hós van (235 db)

5 hósan van védőoltás? Ha 2 hósan kapta az első pneumococcus oltást, akkor most 5 hósa is kap?

Legjobb válasz: Nekünk a két pneumo oltás között 6 hét telt el, akkor hívtak vissza a következõre.

Nekünk a két pneumo oltás között 6 hét telt el, akkor hívtak vissza a következõre.
Minimum 1 hónapnak kell eltelni a két oltás között és összesen 3 oltás van.Sajnos én is késõn tudtam meg, de ha fél éves kor után kezdik adni akkor csak 2 oltás.

Babám 6, 5 hós, van egy piros kiütés a végbélnyílásásnál. Mitől lehet, fogzástól?

Mostanában nagyon ny?gös és a keze állandóan a szájában van.

Legjobb válasz: Szia! Nekünk 4 hetesen volt egy pattanásnak kinézõ vmi a végbélnyílásánál, aztán amikor kentem, éreztem, hogy elég nagy csomó van alatta, orvoshoz vittem másnap, mert egyre pirosabb lett- sudocream ellenére-, õ gyereksebészhez küldött, kiderült tályog, zselével elérzéstelenítette, felvágta szikével, egy csomó genny kijött, és még két hétig betadinos gézzel kellett erõteljesen törölgetni, hogy a nyílás ne forrjon össze, hanem tisztuljon. Szerencsére jól viselte a kisfiam és meggyógyult, de 1 éves koráig még visszajöhet, figyelni kell a gyanús patikra. Amúgy attól van ilyen, hogy még gyenge a bõrük ellenállóképessége, és a bacik betelepednek a redõk közé. Ezzel nem ilyesztgetni akartalak, csak azért írtam le, mert ilyen is elõfordulhat! Most 3 hós, és gyönyörû a popsija! Reméljük, hogy nektek egyszerûbb lesz a megoldás!

Szia! Nekünk 4 hetesen volt egy pattanásnak kinézõ vmi a végbélnyílásánál, aztán amikor kentem, éreztem, hogy elég nagy csomó van alatta, orvoshoz vittem másnap, mert egyre pirosabb lett- sudocream ellenére-, õ gyereksebészhez küldött, kiderült tályog, zselével elérzéstelenítette, felvágta szikével, egy csomó genny kijött, és még két hétig betadinos gézzel kellett erõteljesen törölgetni, hogy a nyílás ne forrjon össze, hanem tisztuljon. Szerencsére jól viselte a kisfiam és meggyógyult, de 1 éves koráig még visszajöhet, figyelni kell a gyanús patikra. Amúgy attól van ilyen, hogy még gyenge a bõrük ellenállóképessége, és a bacik betelepednek a redõk közé. Ezzel nem ilyesztgetni akartalak, csak azért írtam le, mert ilyen is elõfordulhat! Most 3 hós, és gyönyörû a popsija! Reméljük, hogy nektek egyszerûbb lesz a megoldás!
lehet, scudocrem, és adhatsz normaflore-t, ami védi a belét, és az ánuszt is, nekünk ez vált be. ha ez nem segít válts pelus, vagy törlõkendõ fajtát, mert arra is lehet érzékeny.
Ha nagyon nem múlik, gombás fertõzés is lehet, ami a azért jár a fogzással, mert kicsit gyengébb az immunrendszer, illetve a keze mindig a szájában van, ezáltal benyelhet bármit.Ha rosszabbodik, vagy pár nap alatt nem múlik el kend be Canestennel.Nálunk 2 nap alatt csodát tett(orvosi javaslatra)

Mikortól adhatok 5, 5 hós babámnak olyan gyümit, amiben van keksz, gabona? És tejpépet? Délutánra szeretnék adni, de a dokinő nem hajlandó kiirni, hogy miért nem tudom. Azt már 4 hós korától ehetné, nem? Tudtok ajánlani valamilyet, ebben van HA-s?

Legjobb válasz: Tejpépben van HA-s/milupa/,de ezt is a doktornõnek kell kiirni.A sima tejpépet bárhol megtudod venni/Tesco,dm,rossmann,stb./Az én kislányom is 5,5 hós és már 4 hónapos kora óta eszik tejpépet simát.Tápszerbõl meg HA-st eszünk mi is.Semmi baja nincs tõle! Szinte mindegyiket megeszi:Milupa vaniliás vagy banános.Dm-es tejpép gyümölcsös stb.Én is délután adom neki! Kekszet és gabonát én sem tudom.Én még csak gyümölcsöt és tejpépet adok.

Tejpépben van HA-s/milupa/, de ezt is a doktornõnek kell kiirni.A sima tejpépet bárhol megtudod venni/Tesco, dm, rossmann, stb./Az én kislányom is 5, 5 hós és már 4 hónapos kora óta eszik tejpépet simát.Tápszerbõl meg HA-st eszünk mi is.Semmi baja nincs tõle! Szinte mindegyiket megeszi:Milupa vaniliás vagy banános.Dm-es tejpép gyümölcsös stb.Én is délután adom neki! Kekszet és gabonát én sem tudom.Én még csak gyümölcsöt és tejpépet adok.
HA-a tejpépet valóban csak a doki írhat fel. viszont tudsz venni olyan tejpépet akárhol, ami prebiotikus. ez azért jó, mert nagyjából hasonló összetételû, mint a HA-s pépek. Ha kicsit is érzékenyebb kajákra tápszerváltásokra, akármire a babád, akkor elõször csak ilyet adj neki! Vannak 4 hós kortól adhatók. pl a hippnek van ilyen prebiotikus tejpépje, õszi-sárgabarack ízben, és van natúrban is. ahhoz keverhetsz mondjuk gyümölcsöt neki, és biztos hogy nagyon fog ízleni. kekszes dolgokat 6 hós kortól ajánlják. olyankor is elõször babakekszet, babapiskótát tegyél a gyümijébe. Én szoktam venni a fiamnak hippes bébikaját: õszibarack teljes kiörlésû gabonával meg van alma-szõlõ, abba bele tudna fulladni, annyira szereti. Azt hiszem 5 hós kortól ajánlott, én kb azóta adom is neki!
A Milupa HA tejpépet lehet kapni recept nélkül is.Azt nem tudom hogy árban olcsóbb e ha felírják azt kérdezd meg.Mi a Sinlac-ot esszük reggelire.Azt viszont tudom olcsóbb ha felírják.Egyébként recept nélkül 2900 ft körül van.Mi is 5 és fél hónaposak vagyunk bár neki a doktornõ azért nem ajánlotta mert 9 kg de a tápszert már nem szívesen eszi meg ezért kénytelen vagyok neki azt adni.
A kérdező hozzászólása: A mi manónk (kisfiú) 7kg, és nem értem. miért nem akar tejpépet irni neki. Azt mondja, ne terheljük a kis hasát. Õ is tápszeres, és nem mindig akarja már enni. A gyümit imádja, most kóstolja a fõzelékeket. Lehet akkor veszek neki tejpépet, baja nem lehet. Köszönöm a válaszokat.
Szerintem probáld meg a Sinlacot mert az speciális gyógyászati célra szánt allergén szegény pép.A mi doktornénink csak ezt javasolja és fel is írja.Az utolsó voltam.


A meggy, gesztenye, körte Fogják vagy higitják a babák székletét, melyikket hány hos kortol lehet adni? A szilva tudom hogy lazit de azt ami fagyasztva van adhatom 4 hotol vagy csak a bolti üveges mehet 4 hotol? Amugy 5 hos a fiam.

Legjobb válasz: szerintem a meggy, gesztenye, körte is mehet 4 hótól. De errõl szerintem mindenkinek más a véleménye. Az én fiam 4,5 hós, eszik körtét és jövõhéten akarok neki gesztenyét adni. A meggyet csak azért nem próbáltam még mert savanyú.

szerintem a meggy, gesztenye, körte is mehet 4 hótól. De errõl szerintem mindenkinek más a véleménye. Az én fiam 4, 5 hós, eszik körtét és jövõhéten akarok neki gesztenyét adni. A meggyet csak azért nem próbáltam még mert savanyú.

9 kg-tól van a gyerekülés mi most vagyunk 8 kg (5, 5 hós) betehetem a kicsit? Lesz vmi baja? Egyszerüen nem mard el a hordozóban mert mindig ülni akar. Hiába kötöm be ordít, mert fel akar ülni.

Legjobb válasz: Én 9-25-ös gyerekülést vettem, mert az állítható, dönthetõ 5-6 fokozatban. Mi sem vagyunk 9 kilósak, kb. 8.2 lehet, 6 hó 1 hetes, és bõ 3 hete ül egyedül, meg már 2 hete áll is. A nagynak 7 hósan (7 kg volt, de 6 hónaposan õ is ült, állt, nem maradt meg) vettünk 9-36kg-osat, de az nem dönthetõ, és most ilyet gondoltam a kicsinek. Ül már egyedül? Van már ülésetek, vagy vásárlás elõtt vagytok? Csak ajánlani tudom ezt a fajtát, mert ha elalszik, akkor is nyugodtan tud pihenni, illetve még a "fekfõbb" pozíciót használjuk, mert egyenlõre kielégíti, hogy mindent lát, nem csak az ülés háttámláját. De menet közben is egy mozdulattal állítható a pozíciója. Ha meg már van másik fajta, akkor azt végig tudjátok használni. Baja biztos nem lesz, ha már ül, szerintem ez lenne a fõbb szempont.

Én 9-25-ös gyerekülést vettem, mert az állítható, dönthetõ 5-6 fokozatban. Mi sem vagyunk 9 kilósak, kb. 8.2 lehet, 6 hó 1 hetes, és bõ 3 hete ül egyedül, meg már 2 hete áll is. A nagynak 7 hósan (7 kg volt, de 6 hónaposan õ is ült, állt, nem maradt meg) vettünk 9-36kg-osat, de az nem dönthetõ, és most ilyet gondoltam a kicsinek. Ül már egyedül? Van már ülésetek, vagy vásárlás elõtt vagytok? Csak ajánlani tudom ezt a fajtát, mert ha elalszik, akkor is nyugodtan tud pihenni, illetve még a "fekfõbb" pozíciót használjuk, mert egyenlõre kielégíti, hogy mindent lát, nem csak az ülés háttámláját. De menet közben is egy mozdulattal állítható a pozíciója. Ha meg már van másik fajta, akkor azt végig tudjátok használni. Baja biztos nem lesz, ha már ül, szerintem ez lenne a fõbb szempont.
Szia, 0-9kg -ig menetirannyal ellentetesen rakod be az autoba mert meg a nyakuk nem eleg eros ahhoz hogy egy nagyobb fekezest tuleljenek. A 9kg- levo ulest menetirannyal megegyezoen kell bekotni mert addigra a babak mar ugyesen ulnek tudjak tartani magukat. A mi babaulesunk legalabb is ilyen, kaptunk hozza CD t amiben ez szepen megmutatajak miert kell igy hasznalni. Az en babam mar 7 hosan volt 9 kg de en meg nem tettem bele mert feltem. Az teny hogy mikor mar ulhetett benne akkor nalunk is elmaradt a siras.:) Te dontsd el en csak a mi tajekoztatonkat mondtam el.

2, 5 hós babám anyatejes és tápszeres, de már alig van tejem, és az utóbbi időben nem is mindig fogadja el, viszont elkezdte a cumisüveget is eltolni magától. Mit tehetek rosszul?

Sokszor sztem még éhes,viszem a tápszert, és nagy üvöltés, és hosszas próbálkozás után elfogadja-az utóbbi id?kben kevesebbet eszik, eddig megette a 750-et most meg csak sokszor 500 ml -t.Elég az neki,én túlzom el vagy most ennyi az igénye? Amúgy hízik csak most nem olyan ütemben mint eddig.

Legjobb válasz: Az én lányomnál kb. 3 hósan volt egy kis visszavétel, nem igényelt annyi tápszert, mint elõtte. Szerintem tudja a babád, hogy mennyi az elég neki, úgyis jelez, ha kér még! Nálunk pár nap és helyreállt! 4,5 hós kislány anyukája.

Az én lányomnál kb. 3 hósan volt egy kis visszavétel, nem igényelt annyi tápszert, mint elõtte. Szerintem tudja a babád, hogy mennyi az elég neki, úgyis jelez, ha kér még! Nálunk pár nap és helyreállt! 4, 5 hós kislány anyukája.
Megint én vagyok. Kérdezz rá a dokitól, hiszen õ mégiscsak szakember, hátha lát valamit, bár szerintem ha fejlõdik és jókedvû baba, akkor nincs ok aggodalomra. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, és szerinted az sem baj, ha ezek az idõszakok kb 3 -4 naponként megismétlõdnek?
Megmondom õsztintén, nem tudom, nálunk nem ismétlõdött, már elég régóta jó étvágya van. Bár még korainak tartom, de nem lehet, hogy az inye van megduzzadva, azért fogadja el nehezen a kajcsit? 1.válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Nem látom duzzadtabbnak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:-) Sztem is elviszem, mert mostanában sokat nyûgös, igaz a család a frontra fogja, dehát mindent nem lehet arra kenni.

Vásároltam a Müllerben olvadó pelyhet 5 hósomnak. Az elkészítését 1 deci 3, 5-es tejjel és 1 deci vízzel írja. A dobozon az van, hogy 4 hós kortól ajánlott. Most akkor mi van? A németek adnak tejet már ilyenkor?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy ez konkrétan melyik termék, de én is szoktam ilyesmit venni a Müllerben és azokon többféle "recept" van attól függõen, hogy hány hónapos a baba. Nyilván 4 hónaposnak anyatejjel, vízzel,vagy tápszerrel adjuk. Esetleg még félrefordítás is lehet. Németül mi van rajta?

Nem tudom, hogy ez konkrétan melyik termék, de én is szoktam ilyesmit venni a Müllerben és azokon többféle "recept" van attól függõen, hogy hány hónapos a baba. Nyilván 4 hónaposnak anyatejjel, vízzel, vagy tápszerrel adjuk. Esetleg még félrefordítás is lehet. Németül mi van rajta?
A németek már régen nem tartják magukat a nálunk még divatos tiltásokhoz! Ez 20-25 évvel ezelõtt volt csak. Már egy-két hónaposan is adnak tejet a babáknak, és 3-4 hónaposan a gyümölccsel már kekszet, és babapiskótát is. Sokkal kevesebb az ételallergiás gyerek, mint nálunk.
A kérdező hozzászólása: németül sajnos csak minimálisan tudok. ez az a kölln. valami zab meg tönköly talán. igen, több elkészítés is van rajta, de nincs kor megjelölve külön, pedig kerestem.
Nem adják õk sem ilyen korán a tejet. Ugyanúgy lehet kapni náluk akár 3 éves korig a tejitalt, mint nálunk. Szerintem anyatejjel, vagy tápszerrel add neki. Esetleg gyümölcsbe keverve.
A kérdező hozzászólása: nem akarom tejjel adni természetesen. csak meglepõdtem. gyümihez vettem sûrítés gyanánt.
Ezen én is elég sokat agyaltam, mikor megvettem az elsõ doboz ilyen pelyhet. El tudom képzelni, hogy a németeknél ez így szokás. Viszont a gyerekem kb 8-9 hós volt, mikor ilyen pelyhet kapott. Neki már fele tej-fele vízzel adtam. Késõbb meg csak tejjel kapta. Ha csak olvasztani szeretnéd, arra jó a gyümölcslé, vagy tápszer, esetleg anyatej is. Viszont ha felfõznéd, akkor a tej a jobb. Így picit más állaga lesz.

5 hós baba nem forog még, nagy a baj? Nem akar igazán forogni, de viszont ha hason van akkor nyulkál a tárgyakért és mászó poziciót vesz fel.

Legjobb válasz: Nyugi,semmi gond,csak kicsit lustább az átlagnál. Az én kisfiam kb 5,5 hósan kezdett el forogni,bár elõször a saját tengelye körül,aztán hasról hátra,hátról hasra vagy 2-3 hét után sikerült neki.

Nyugi, semmi gond, csak kicsit lustább az átlagnál. Az én kisfiam kb 5, 5 hósan kezdett el forogni, bár elõször a saját tengelye körül, aztán hasról hátra, hátról hasra vagy 2-3 hét után sikerült neki.
Az enyém csak 6 hónaposan kezdett forogni, és a mászást is nagyon késõn, 11 hósan kezdte el, (már dokinál is voltam vele) viszont szinte ezzel egyidõben elindult önállóan, 1 éves korára már stabilan ment egyedül. Ezt fél évvel ezelõtt ha valaki mondja el sem hittem volna :) Szóval szerintem ne aggódj!

Mikortol lehet adni ababáknak hust, és milyet lehet elöször? 5, 5 hos a fiam 1 honapja kostolgatunk de a hust nem tudom mikor és hogyan kel bevezetni? ! Javarészt mártápszert kap kevés tejem van.

Legjobb válasz: Én kb.5 hósan adtam elõször.Akkor már evett mindenféle fõzeléket,és egyszer bepróbálkoztam egy üvegessel.Kicsit furcsállta,de megette,én ezt már nem kóstoltattam apránként.

Én kb.5 hósan adtam elõször.Akkor már evett mindenféle fõzeléket, és egyszer bepróbálkoztam egy üvegessel.Kicsit furcsállta, de megette, én ezt már nem kóstoltattam apránként.
6 hónaposak vagyunk és most kezdtük el a húst (csirkemell és pulykamell) adni a fõzelékbe. Elõtte már 2-3 hete fõzelékeztünk, most meg mindig belefõzök egy pici husit is.

5, 5 hós babám pofija tegnap óta teljesen ki van pirulva. 3 napja kibújt két foga, de nem látom hogy újabb fogacskák jönnének, akkor mitől lehet?

Legjobb válasz: Egyértelmûen a fogacskáitól. Az hogy kibújt attól még a fogcsírája "doglozik". Ne aggódj. El fog múlni. 9,5 hós kislány anyukája

Egyértelmûen a fogacskáitól. Az hogy kibújt attól még a fogcsírája "doglozik". Ne aggódj. El fog múlni. 9, 5 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi!Akkor megnyugodtam!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!