Találatok a következő kifejezésre: 5 hós miket lehet (75 db)

5 hósnak mivel lehet a krumplit főzeléknek megcsinálni, a sárgarépán kívül?

Legjobb válasz: Szia! Én hat hónapos korától adtam neki krumplifõzit. Elõször répával, utána sütõtökkel turmixoltam össze. Ezután jött a saláta krumplival (imádta...), paradicsommal,spenóttal, céklával. Most már elszörnyed, hogy miket etettem vele, de pici korában imádta.

Szia! Én hat hónapos korától adtam neki krumplifõzit. Elõször répával, utána sütõtökkel turmixoltam össze. Ezután jött a saláta krumplival (imádta...), paradicsommal, spenóttal, céklával. Most már elszörnyed, hogy miket etettem vele, de pici korában imádta.
A krumpli alapzöldség. adhatod magában néha fõzinek, de a legtöbb zöldséghet szoktak tenni, hogy dúsabb laktatóbb legyen. Mindenhez tehetsz, az összes zöldséghez. az arány 1/3-ad krupli, 2/3-ad másik .
Bocsi, félreérthetõ: nem a salátába kevertem a zöldségeket, hanem krumplival turmixoltam össze egyszer ezt, egyszr azt...

Mi a véleményetek a bébi üveges ételekről? Ha rá van irva hogy 5 hós korától lehet adni mondjuk, csirkehusos zölborsópürét, akkor csinálhatok neki én is azt? Mi különbség van aközött amit én csinálok meg amit üvegesbe megveszek?

Legjobb válasz: A világon semmi különbség nincs közte. Ha van rá idõd, van hozzá kedved, jobb, ha Te csinálod. Én egy idõben üveges kaját adtam a kislányomnak, mert nem értem utol magam. Mostmár én is inkább magam fõzök, mióta minden a helyére került :) A zöldborsópürét mondjuk a mai napig üvegeset adok, amég nem eheti a héját, mert passzírozni kész rémálom... :P

A világon semmi különbség nincs közte. Ha van rá idõd, van hozzá kedved, jobb, ha Te csinálod. Én egy idõben üveges kaját adtam a kislányomnak, mert nem értem utol magam. Mostmár én is inkább magam fõzök, mióta minden a helyére került :) A zöldborsópürét mondjuk a mai napig üvegeset adok, amég nem eheti a héját, mert passzírozni kész rémálom... :P
Így van!Semmi különbség!Én is üvegeset adok neki(rokon olyan helyen dolgozik ahol kapják).És imádja alányom.Meg nekem is több idõm marad rá!
Van amit csinálhatsz Te is, de van olyan amit nem tudsz! Pl.: Van málna, eper bébidesszert amit adhatsz 4 hónapos kórtól, de azt otthon már kevésbé tudod kivitelezni, mert allergizáló lehet. Allergiát pedig a kis magocskák jelentenek benne, de azokat az üvegesbõl valahogy kiszedik, átpasszírozzák!
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdem mert sokszor olvastam hogy húst csak 8 hós kora körül, és a hüvelyeseket sem nagyon eheti csak 1 éves kora körül...Akkor most hogy van ez?
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor teljesen ugyanaz csak mégsem...?:) Aham értem... És ez késöbb nem jelent "hátrányt" ha ezt adom neki egy ideig?
Én eléggé furcsának találom néha, hogy kiadhatnak olyan ételeket bébikajának, amiket még nem lehetne nagyon adni nekik. Például láttam már olyat, hogy spagetti konzerv marhahussal, teljesen pürésítve 4 hós kortól...na ne! 7.5 hónaposan adtam neki olyat elõször. Egyébként én fõzök babámnak, de pl ilyesmit, hogy olyan tésztával fõzzem, amibe tuti nincs tojás, azt inkább üvegeset (konzerv) adok neki. Szóval úgy szoktam, hogy táblázat alapján (nem veszem azt se szentírásnak) adom neki az ételeket, és ha olyat találok, amit én nehezebben állítanék elõ, azt megveszem boltba.
Ez nem egészen így van, nem adhatsz neki mindent, amit üveg szerint igen. Vannak ételek, amit üvegesben már adhatsz neki, de te otthon nem csinálhatod meg, mert nem tudod úgy elkészíteni, hogy a baba számára ártalmas, vagy még nem emészthetõ részeket kiszedd. pl.: üvegesben van epres, málnás ízesítésû gyümölcs, de azt a magokban lévõ allergén anyagok miatt, te csak 1 éves kora után adhatod, és ilyen például a te általad említett borsó is, melynek a héját nem tudja megemészteni, és puffaszthatja is. Úgyhogy csak óvatosan! Én kaptam a védõnõtõl egy listát, hogy ha én készítem a kaját, akkor mit mikortól adhatok, ha gondolod írj, és átküldöm.
Úgy van ahogy az utolsó írja!
Nekem is elküldenéd azt a listát? Elõtted válaszoltam. Nem Magyarországon élek és itt olyan nagy katyvasz az egész, itt max pár hónapos korig szoptatnak, és mikor mondom, hogy én még szoptatom a 7.5 hónapos babámat, leesik az álluk. Itt szinte mindenki 4 hónaposan kezdi a hozzátáplálást, és alig van nõ, aki egyáltalán valaha is szoptatta a kisbabáját.

Napok óta nyűglődik a 2, 5 hós babám. Lehet a foga jön, vagy mi lehet? A kezét is szopja. Most akkor 1 éves koráig ilyen nyűgös lesz, amig ki nem jön az összes foga?

Éjjel is kétszer felébred,pedig eddig végig aludt.

Legjobb válasz: Biztosan nem éhes? Vagy csak nyûgös, és nem sír? A foga még korai lenne véleményem szerint, bár elõfordulhat, hogy meg van duzzadva a fogak helye, de az állítólag nem jár fájdalommal, inkább csak a nyála folyik. Próbálj több tejet adni neki, hátha csak növekedési roham tört rá:-)

Biztosan nem éhes? Vagy csak nyûgös, és nem sír? A foga még korai lenne véleményem szerint, bár elõfordulhat, hogy meg van duzzadva a fogak helye, de az állítólag nem jár fájdalommal, inkább csak a nyála folyik. Próbálj több tejet adni neki, hátha csak növekedési roham tört rá:-)
A 2, 5 hónapos kor szerintem korai még fogzásnak, és egyébként a fogzás 2-2, 5 éves korig is kitart. A nyáladzás az bizony elkezdõdik már minden babánál három hónapos kora körül, és vele együtt a kézrágcsikálás is. Lehet hogy csak többet szeretne szopzini és tényleg növekedési ugrása van. Az én fiam 8 hónapos és még mindig 2x szopik éjjel is, nappal meg ahogy kéri.


5 hos lányom mostanában sokat bukik. Mi lehet az oka?

Kb 2 hete a babám folyamatosan bukik(nem tudom mitöl számít hányásnak).Még evés után 3 órával is.Egyszerre mindig csak egy kicsit.Pár napja nyügös is,de nincs láza.Lehet a fogzástól, vagy betegség?

Legjobb válasz: Lehet fogzástól is, de nekünk akkor voltak intenzívebbek ilyen idõsen a bukások, amikor többet kezdtek mozogni. Hason fekve, szinte kipréselték magukból a kajcsit. Azt nem írtad, hogy kizárólagos szopis e, vagy kap e már gyümit, esetleg tápis. A nagyobbik fiam tápis volt, 4 hós korától kapott gyümit, ahogy több szilárdat evett, úgy 5,5-6 hós korától kevesebbet bukott, de mindig volt idõszak, amikor többször (amikor mászni kezdett, felállt...stb). A kicsi 6 hós koráig csak szopott, utána kezdett szilárdat enni, és ugyanúgy a mozgékonyabb idõszakaiban többet bukott. Remélem, nálatok is csak ez a helyzet. Boldog babázást! :o)

Lehet fogzástól is, de nekünk akkor voltak intenzívebbek ilyen idõsen a bukások, amikor többet kezdtek mozogni. Hason fekve, szinte kipréselték magukból a kajcsit. Azt nem írtad, hogy kizárólagos szopis e, vagy kap e már gyümit, esetleg tápis. A nagyobbik fiam tápis volt, 4 hós korától kapott gyümit, ahogy több szilárdat evett, úgy 5, 5-6 hós korától kevesebbet bukott, de mindig volt idõszak, amikor többször (amikor mászni kezdett, felállt...stb). A kicsi 6 hós koráig csak szopott, utána kezdett szilárdat enni, és ugyanúgy a mozgékonyabb idõszakaiban többet bukott. Remélem, nálatok is csak ez a helyzet. Boldog babázást! :o)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, én is erre gyanakodtam, de megnyugtató hallani , hogy másnál is így van.

Mikortol lehet adni ababáknak hust, és milyet lehet elöször? 5, 5 hos a fiam 1 honapja kostolgatunk de a hust nem tudom mikor és hogyan kel bevezetni? ! Javarészt mártápszert kap kevés tejem van.

Legjobb válasz: Én kb.5 hósan adtam elõször.Akkor már evett mindenféle fõzeléket,és egyszer bepróbálkoztam egy üvegessel.Kicsit furcsállta,de megette,én ezt már nem kóstoltattam apránként.

Én kb.5 hósan adtam elõször.Akkor már evett mindenféle fõzeléket, és egyszer bepróbálkoztam egy üvegessel.Kicsit furcsállta, de megette, én ezt már nem kóstoltattam apránként.
6 hónaposak vagyunk és most kezdtük el a húst (csirkemell és pulykamell) adni a fõzelékbe. Elõtte már 2-3 hete fõzelékeztünk, most meg mindig belefõzök egy pici husit is.

5 hós tápszeres babám kapott már almát, õszibarackot, répát, banánt, sütõtököt. Mit mikor lehet elkezdeni? Hogy néz ki hasonló korú babátok napi menüje?

Legjobb válasz: 5 hónaposan az én fiam étrendje így nézett ki: anyatej. Szerintem kicsit korán kezdted...én a banánt csak 7 hósan kezdtem, szóval, ha már így jártatok el, maradjatok szerintem ezeknél, és várjatok pár hetet a továbbiakkal.

5 hónaposan az én fiam étrendje így nézett ki: anyatej. Szerintem kicsit korán kezdted...én a banánt csak 7 hósan kezdtem, szóval, ha már így jártatok el, maradjatok szerintem ezeknél, és várjatok pár hetet a továbbiakkal.

Egy 4, 5 hós babával, milyen fejlesztő játékokat lehet játszani, vagy egyáltalán mit zsoktatok játszani egy ilyen korú babával? Milyen mondókák vannak?

Legjobb válasz: Az én fiam 5 hós, sokat énekelek neki, beszélek hozzá, csiklandozom, baram-baram-bucc-t játszunk persze óvatosan. Fel szoktam húzni lassan hogy uljon persze nem sokáig, járunk babaúszásra, megnézzuk a lakás tôbbi szobáit, csôrgôket kap a kezébe, ha fôzôk a pihenôszékben van onnan figyel, ha nyugôs ôlben van. A tukôr elôtt szoktunk játszani, repulôset is játszunk arca a padló felé néz, vizszintesen tartom és ,,repulunk,,. Szerintem ilyen korú babákkal már sokmindent lehet csinálni.

Az én fiam 5 hós, sokat énekelek neki, beszélek hozzá, csiklandozom, baram-baram-bucc-t játszunk persze óvatosan. Fel szoktam húzni lassan hogy uljon persze nem sokáig, járunk babaúszásra, megnézzuk a lakás tôbbi szobáit, csôrgôket kap a kezébe, ha fôzôk a pihenôszékben van onnan figyel, ha nyugôs ôlben van. A tukôr elôtt szoktunk játszani, repulôset is játszunk arca a padló felé néz, vizszintesen tartom és , , repulunk, , . Szerintem ilyen korú babákkal már sokmindent lehet csinálni.
Az elsô vagyok: szlovákiai vagyok én szlovák mondókákat szoktam neki mondani, énekelni.

Mivel lehet elkezdeni 3, 5 hós babámnak a gyümölcsöket és bébiételeket? Meddig és milyen mennyiségben?

Legjobb válasz: 3,5 hós? Még fel sem fogta, hogy megszületett, miért kell már tömni? Neki tej/tápszer kell, nem alma meg répa...

3, 5 hós? Még fel sem fogta, hogy megszületett, miért kell már tömni? Neki tej/tápszer kell, nem alma meg répa...
Pont ma mondta a védõnõm, hogy elõször csak eggyel kezdjél, mert így tudod, ha nem bírja!Én almát adtam neki elõször, utána kipróbáltam az almás variációkat!A védõnõm szerint, viszont amiben krumpli van az fõzeléknek számít, így azokat csak 5hónap szabad adni.Az én lányom 4 hónapos õ még a sütõtök pürét imádja.Remélem tudtam segíteni
Elsõ nap egy kanál almalé, második nak két kanál és így növeni az adagot egy hétig, utána következõ héten almapüré, és utána ki lehet próbálni a sütõtököt ugynígy és utána a kettõ variációját. Nekem annó azt tanácsolta a védõnõ, hogy minden újat 5-7 napig kóstoltassak.
Érdemes délelõtt kóstoltatni, szépen fokozatosan növelve az adagokat. Mi alma-, õszilével kezdtünk, majd jöttek a pürék, és aztán újabb gyümik is sorban.
A 15.43-as válaszolónak igaza van(még ha le is pontoztok mindkettõnket).Legalább a 4 hós kort várd meg(ha már ennyire SOS a hozzátáplálást)
15:30-as vagyok. Egyetértek a két utánam következõ véleménnyel. Én csak a hogyan kérdésre válaszoltam. Az én babóm majdnem 5 hós volt már, mire elkezdtük a hozzátáplálást!
Én voltam a második. Én is egyetértek veletek, én is megvártam a 4 hónapot, de mindenkinek szíve joga eldönteni, mikor kezdi. Én is csak a kérdésre válaszoltam.

2napja nagyon nyűgi a babám, sokat sír, nyekereg. Lehet, hogy a foga.5 hósak vagyunk. Másnak is ilyen a babája? Azt sem tudom már néha, hogy mit csináljak vele, csak kézbe nyugszik meg nagy nehezen, de már 9 kg a drágám.

Legjobb válasz: Nálunk detto ez van, 4,5 hós. Kivagyok, nappal csak cicin alszik el és azt is csak nehezen. Ma egy fokkal jobb volt, mint az elõzõ pár nap. Kitartás, magamnak is ezt mondogatom...

Nálunk detto ez van, 4, 5 hós. Kivagyok, nappal csak cicin alszik el és azt is csak nehezen. Ma egy fokkal jobb volt, mint az elõzõ pár nap. Kitartás, magamnak is ezt mondogatom...
Mi 7 hónaposak vagyunk, de ugyan ilyen nyügi az én kislányom is pár napja.

5 hos babamnak a szemfoga helyen egy feher kis gob van, mi lehet az?

Legjobb válasz: Lehet, hogy ki fog bújni :) az én lányom is 6 hós volt,mikor kibújt a bal felsõ szemfoga.. az volt a harmadik fog.

Lehet, hogy ki fog bújni :) az én lányom is 6 hós volt, mikor kibújt a bal felsõ szemfoga.. az volt a harmadik fog.
Ma 4 hos a kislányom !neki is ott van egy fehér valami.azt mondta a doki hogy fogcsira..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!