Találatok a következő kifejezésre: 5 hónaposan a baba a (167 db)

Barátnőm kisfiának most volt koponya és hasi ultrahangja, 5 hónapos a baba. A két agyfélteke közt a középvonalon egy 1, 5 cm-s cisztát találtak. Gyakran felszívódik? Ha nem mit fognak vele csinálni?

Ha valaki volt hasonló helyzetben, írjon legyen szíves!

Legjobb válasz: orvos mit mondott? en megcsak terhes vagyok, a babam agyaban talaltak cisztat, fel is szivodott hamar, gyakori, allitolag koraszulott babaknal is megesik, elmulik. idore szuletett a baratnod kisfia? amugy amig az orvos azt mondja, hogy ne aggodjon, addig ne aggodjon.

orvos mit mondott? en megcsak terhes vagyok, a babam agyaban talaltak cisztat, fel is szivodott hamar, gyakori, allitolag koraszulott babaknal is megesik, elmulik. idore szuletett a baratnod kisfia? amugy amig az orvos azt mondja, hogy ne aggodjon, addig ne aggodjon.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekik valószínû születés után alakult ki, azért aggódik. Mert a pocakban a legjobb szakemberek nézték, és ott még nem volt semmi.
Szia! az én kisfiamnak is volt egy 1cm-es. terhesség alatt nem volt nekünk sem. 2 hónapos korára szívódott fel. elég gyakran felszívódik. remélem a barátnõd kisfiánál sem okoz majd problémát, és idõvel felszívódik.
Szia! Mi lett a barátnõd kisfiával? Mert most mi épp ebben a cipõben járunk.

Jövő héten lesz 5 hónapos a kislányom. Baj, ha 1, 5-2 óránként aludni kíván és alszik is ált.1, 5-2 órákat, van hogy 2, 5-et? Nem sok ez ennyi idősen? Egyébkén eszik rendesen és jókedvű baba.

Legjobb válasz: Szia! az enyém is ennyi idõs és pont ezt csinálja, csak õ a babakocsiban hajlandó elaludi. Szerintem nem baj, mert jókedvûek, esznek, játszanak, csak több az alvásigényük. Nálunk a férjem is és én is nagy alvók vagyunk. Lehet a baba örökölte-. Szerintem örüljünk neki. A szomszéd kiscsaj naponta kétzer fél órát alszik és egész nap visongat. Fél éves. Ne aggódj. Jó babázást!

Szia! az enyém is ennyi idõs és pont ezt csinálja, csak õ a babakocsiban hajlandó elaludi. Szerintem nem baj, mert jókedvûek, esznek, játszanak, csak több az alvásigényük. Nálunk a férjem is és én is nagy alvók vagyunk. Lehet a baba örökölte-. Szerintem örüljünk neki. A szomszéd kiscsaj naponta kétzer fél órát alszik és egész nap visongat. Fél éves. Ne aggódj. Jó babázást!
Az én kisbabám most lett 8 hónapos. Nála hasonló volt a szitu. Én végül elvittem a gyerekorvoshoz - nem mintha nagyon aggódtam volna - de nem akartam úgy járni, hogy átsiklok valami fontos felett. A gyerekorvos azt mondta, hogy ez az alvás tényleg több, mint a megszokott, de van esély rá, hogy csak arról van szó, hogy az én kisfiam ilyen. Mindenesetre elküldött minket vérvételre, amibõl kiderülhet, ha valami gond van. Énbennem a vérszegénység és vashiány merült fel, de a gyerekorvos konkrétat nem akart mondani (aranyos, nem az a riogatós fajta). Abban maradtunk, hogy majd a vérvétel eredményétõl függõen megbeszéljük a további tennivalókat(ha egyáltalán lesz ilyen). Ha akarod, megírom, hogy mi lett a vérvétel eredménye. Én mindenesetre bízom abban, hogy semmi gond nincs, mert egyébként semmi baj nincs vele. Kicsit keveset eszik, de õ mindig is ilyen volt.

Mikor vegyek neki hintát? Milyet ajánlotok lakásba? Kell vmi extrát tudjon (mint manapság minden:/)? 5 hónapos a baba

Legjobb válasz: Igazi hintát, ha már tud ülni. A hinta tudjon hintáztatni, más nem kell. Ha nem akarsz falat fúrni, vegyél összecsukható állványos hintát. Ha falfúrás, akkor egy sima beleülõs mûanyag hintát. http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/21424?storetype=s.. http://www.babacity.net/szoba-hi/218-manyag-hinta.html Vannak ilyen fukszos hinták, de ezeket hamar kinövik: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/27547?storetype=s.. Én ilyet már nem vennék 5 hósnak.

Igazi hintát, ha már tud ülni. A hinta tudjon hintáztatni, más nem kell. Ha nem akarsz falat fúrni, vegyél összecsukható állványos hintát. Ha falfúrás, akkor egy sima beleülõs mûanyag hintát. http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/21424?storetype=s.. http://www.babacity.net/szoba-hi/218-manyag-hinta.html Vannak ilyen fukszos hinták, de ezeket hamar kinövik: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/27547?storetype=s.. Én ilyet már nem vennék 5 hósnak.
Hát attól függ, mert pl az adamo hinta jó már egészen pici kortól is. Mi az 1. szülinapjára vettünk hintát, és fokozatosan kezdte szeretni, elõször nem akart benne maradni sokáig. Most 14 hónapos és naponta legalább 1x belekéredzkedik. Imádja. Mi ilyet vettünk, mert ezt találtam a legbiztonságosabbnak (ebbõl nem tud kifordulni), kényelmes, masszív, és nagyon sokáig tudjuk még használni: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/22283?storetype=w..
Nekünk állványos van, mert kicsi a lakás, és ha nem használjuk, akkor az erkélyen van. Mi is 5 hónapos korába vettük, 10 hónaposan tanult meg ülni, így olyat kerestünk, amit le lehet hajtani majdnem vízszintesbe, van rajta min. 3 pontos öv, és egy karfa. Találtunk ilyet végül.13 ezerért vette a párom, már nem tudjuk hol. Majdnem olyan, mint ez http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/9308?storetype=st.. csak a mienk szélesebb egy kicsit, és van kupolája is.
http://www.adamo.hu/index.php?page=shop&cat=3 Én ezt fogom venni neki karácsonyra, akkor lesz majdnem 5hónapos


Nem értem miért szeretnéd csökkenteni?!
A kérdező hozzászólása: Mert ez pótlás az anyatej mellet, és inkább a tejet favorizálnám. Azt nem tudom, hogyan biztonságos csökkenteni a tápot.
ja-ja értem, bocsi. Az tök jó, ha van tejcsid. Nekem is volt az elején, mikor tápszerrel pótoltam, de aztán váltottam és sûrûn cicire raktam, akár 1, 5 óránként is, be is indult rendesen a tejcsi. A kérdésedre a válasz, naponta csökkentsd a tápszert és szerintem úgy, hogy elõször cicire rakod, aztán ha ott elégedetlenkedik, kevesli akkor kínáld meg tápszerrel. Kitartás! További jó babázást!
Ahogy jobbnak érzed: naponta vagy etetésenként néhánytíz milivel kevesebb tápit adj neki, úgy, hogy lehetõleg ne maradjon túl éhes, ne legyen dugig a pocak. Közben pedig tedd sûrûbben mellre (nyilván gyakrabban is fog jelentkezni, ha éhesebb) és mindig a szoptatás legyen az elsõ. Ha szükséges, egy alkalommal szoptasd két mellbõl is, így gyakrabban éri inger a mellet. Ha éjjel is felébred, nyugodtan tedd mellre, ez kifejezetten jó szaporító (éjjel termelõdik a legtöbb prolaktin hormon, ami a tejtermelést mûködteti)! Ha nem kel fel és van elég energiád, pár napig megpróbálhatsz 1x-1x felkelni és valamennyit fejni, de ez nem feltétlenül szükséges. A játszócumit tedd el, ha használod - lehetõleg minél többet legyen mellen, mert a gyakrabb ingerlés (kereslet) fogja növelni a termelést (kínálatot).
A kérdező hozzászólása: jaj és igy teát adjak neki inni?
Kibukná a felesleget, ha túlenné magát. Mérted, hogy mennyit szopizik? És az sem mindegy, hogy napi hányszor, és hány óránként eszik. Teát én akkor adtam neki ezen felül, ha gondunk volt a kakival. Enyhén cukrozott gyenge kamillatea az etetések között, egy nap alatt kb. 120 ml, és nem volt gond. Az én kisfiam egyébként nagy vedelõs, de nem minden baba igényel folyadékot az anyatejen és tápszeren kívül. (B)
A kérdező hozzászólása: nem tudom mérni, nincs mérlegem, csak mindig sirt a szopizás után, és 2 oránként a mellemen logott.igy kibirja a 3 orát is.
Akkor biztos, hogy kell neki a tápszer kiegészítésként, illetve az a biztos, hogy nem elég csak a tej. Nem tudom, próbáltál-e szoptatós teát inni, esetleg homeós bogyót szedni a tejtermelésre, illetve van egy More Milk nevû tabletta, ami nem olcsó, de nagyon jó állítólag. Sajnos nekem semmivel nem lehetett növelni a tej mennyiségét, bármit csináltam, de hátha Neked sikerül... (B)

Van esélyem visszahozni a tejem ha mar semmi tejem nincs? 5 hónapos a baba kizárólag ttápszeres kb 2 hétig szopzott.

Nem tudtam szoptatni sok volt otthon a problema .de most nagyon rosszul erzem nagam h megfosztottam a szoptatas elmenyetol magunkat.

Legjobb válasz: Ne haragudj, de ez hatalmas butaság, amit írtál. Ha a gyereked nem kötõdik hozzád, az nem a szoptatás hiányától van. Inkább gondolkozz el mi lehet ennek a valódi oka és arra figyelj a jövõben. Nem bántani akarlak, remélem nem sértõdsz meg nagyon, de nem tudok elmenni amellett, mikor valaki ilyet ír, mert annyira nem igaz.

Ne haragudj, de ez hatalmas butaság, amit írtál. Ha a gyereked nem kötõdik hozzád, az nem a szoptatás hiányától van. Inkább gondolkozz el mi lehet ennek a valódi oka és arra figyelj a jövõben. Nem bántani akarlak, remélem nem sértõdsz meg nagyon, de nem tudok elmenni amellett, mikor valaki ilyet ír, mert annyira nem igaz.
Nekem három hónap után hozta vissza szopis tanácsadó, sok-sok munkával. Megadom az elérhetõségét, ha szeretnéd, egy angyal. Mûtétem volt és a gyógyszerek miatt nem szoptathattam. Ennek 11 hónapja, még mindig van tejem.
most meg már minek?a 2 hét is több, mint a semmi. Viszont lehet a babád el sem fogadná már sem a cicit sem az anyatejet. Ne érezd rosszul magad, ne legyen bûntudatod, hisz nem ártottál a babádnak, hidd el a tápszer nagyon jó nekik.Vannak akik kezdettõl fogva tápszeren növekedtek és egészségesek.
Én olvastam cikket, miszerint a mellet ért inger elindíthatja a tejet., még akkor is, ha örökbefogadott babáról van szó. Azt tudom, hogy Rózsa Ibolya írta, aki IBCLC-s laktációs szakember, de már a linket nem találom. Ha megtalálom mindenképp felteszem neked. Ha egy ilyen helyzetben lehetséges a szoptatás, akkor neked is sikerülhet még. Persze azt kétlem, hogy csak és kizárólag az anyatej elég lesz a babának, de valamennyi lehet lesz.
Nagy szoptatás párti vagyok, de szerintem már nem tudod szoptatni újra a babádat. De a szoptatáson kívül még rengeteg dolog van, amivel felépítheted a köztetek lévõ anya-baba kapcsolatot. Foglalkozz vele sokat! Vedd ölbe, hordozd kendõben, mei-taiban, énekelgess, mondókázz neki, nevettesd meg sokszor. Ha mégis nagyon elszánt vagy, és a bab hajlandó bekapni, szopizni a cicidet, akkor létezik egy SNS (Szoptanít)nevû cucc, amivel anyatej hiányában is lehet szoptatni. Elég drága, nézz utána lehet-e bérelni, vagy használtat venni.Egy kevés esély van arra is, hogy az inger hatására, anyatej termelés is beindul.
Hát talán egy próbát megér, de szerintem már nem nagyon lehet ennyi idõ után. Meg aztán már megszokta a babád a cumisüveget. Ne érezd magad rosszul, inkább koncentrálj más olyan csodálatos dolgokra amit ez az idõszak adhat!! Van hála istennek rengeteg! :)
A kérdező hozzászólása: Ma rendeltem meg a medela szoptanitot.ha tejem nem is lesz nem de remelem egy igazi bensoseges kapcsolat fog kialakulni.elso gyerekemet se sikerult szoptatnom es meglatasom szerint nem is kotodik hozzam annyira ami szinten borzasztoan bant.
http://www.babazunk.hu/szoptatas/temak-a-szoptatasrol/orokbe.. itt egy link. Reméljük, hogy a babád szopási reflexe még megvan.

Szájpenész volt valakinek a babájának 5 hónapos a baba előfordulhat ez miatt rekedtség? Ti hogy használtátok az ecsetelőt

hogy fert?tlenítettétek a dolgait adtatok neki így is játékot vagy rágókát

Legjobb válasz: Nekem volt szájpenészes, sajnos. Nagyon nehezen szabadultunk meg tõle! Minden nap kifpztem a cumit, cumisüveget, meg amiket általában a szájába vett, a mûanyag játékokat pedig a mosogatógépben kimostam. Én kenegetni nem nagyon tudtam a száját belülrõl, ezért a cumijára cseppentettem.

Nekem volt szájpenészes, sajnos. Nagyon nehezen szabadultunk meg tõle! Minden nap kifpztem a cumit, cumisüveget, meg amiket általában a szájába vett, a mûanyag játékokat pedig a mosogatógépben kimostam. Én kenegetni nem nagyon tudtam a száját belülrõl, ezért a cumijára cseppentettem.
Köszönöm!Jövõhéten én is íratok!
Igen! 1000ft körül van, nekünk sokáig elég volt egy tégely!
Ezt orvos írja fel és gyógyszertárban kapható?
Mi egy nizoralos-locoidos krémet kaptunk rá, és utána csak azt használtam hónapokig! Így tudtam teljesen megszüntetni a pelusban!
Nekem azt mondták, ha lenyeli az jó, mert ott is fertõtlenít.Egíébként nekõnk is visszatért a pelenkás terûletre, bármivel kenem is, visszatér.Pedig a szájában rég nincs.
Igen, nekünk is végigment, és sajnos a pelenkás területrõl mikor sikerült elmúlasztani, állandóan visszatért! Volt, hogy a szájába cseppentettem, és akkor lenyelte, már nem tudtam jobbat kitalálni.
Ha már eléggé elterjedt, ez a folyadék magába nem igazán hatásos...Mi kaptunk bele valami por állagü gyógyszert is, nem tudom a nevét, mert drága, így a védõnõ kért nekünk bele egy kiskanálnyit.Nem volt erõs a szájpenésze, mégis végigment rajta...Viszont ha fáj neki, és sokat sír, lehet rekedt.
A kérdező hozzászólása: Glycerinum boraxatum ezt kaptuk! minden etetés elött kifõzöm a dolgait!az is segít nem?hát igen mostanában tegnap este is sikongatott de délelött voltunk dokinál semmi baja nem volt most meg nincs "hangja" nem értem mondjuk én náthás vok de õ nem
A rekedtség szerintem nem attól van... Mostanában kezdett visongani? 5. voltam
Nekünk is több, mint egy hónapig tartott, de azért, mert nem voltam elég következetes, ha az elején is úgy csináltam volna, ahogy a végén, hamar megszabadultunk volna tõle. Egy ismerõs gyerekdoki javasolta egyébként, hogy így csináljam! Kis száraz gézdarabban elõször letörlöd egy határozott mozdulattal a gombatelepeket, ez nem fáj neki, de hadakozni szoktak... Ha már lejött, utána ecseteld be neki, én ekkor már csak az ujjamra cseppentettem és benyúltam a szájába, és bekentem. Én ezt ajánlom, mert nekünk nagyon elterjedt, úgy ahogy itt a neten is ajánlják, hogy hogy kell....sz*rt se ért...
Szerintem lehet rekedt miatta.Mi is alig keveredtünk ki belõle, bár az enyém két hónaposan volt, végigment az emésztõrendszerén, és így a kukija melletti sebes részt is kentük eleget, de az még nem tökéletes.Mindent fertõtleníts naponta, ami a szájába kerül.A lila folyadékot kaptátok?Azzal vigyázz, merzt amelyik ruhát megfogja, nem jön ki belõle...
A kérdező hozzászólása: rekedség nem volt?szegénykém sikítozna de nem tud :(
A kérdező hozzászólása: és ha bekenem mondjuk belülrõl a száját kajcsi elött meg utánna a cumis üveget esetleg a cumiját az baj lehet?tapasztalatlan vagyok elsõ babám
Nincs mit :)

Kérlek írjátok le egy 5 hónapos tápszeres baba étkezési szokásait. Hányszor, mennyit, és mit eszik? Elkezdtétek a hozzátáplálást?

Köszönöm

Legjobb válasz: A kisfiam szombaton lesz 5 hónapos. 5-ször eszik 150-170 ml tápszert, illetve van úgy, hogy ebédre fõzeléket (kb. 150g) kap, olyankor csak iszik rá. Eszi az almát, barackot, sütõtököt, körtét, krumplit. És kóstolt már répát, zöldborsót (héj nélkül), de azokat nem szereti. A gyümölcsöt uzsonnára, tízóraira kapja, de azok után általában majdnem annyi tápszert megiszik, mintha nem kapott volna semmit:) Mi így állunk...

A kisfiam szombaton lesz 5 hónapos. 5-ször eszik 150-170 ml tápszert, illetve van úgy, hogy ebédre fõzeléket (kb. 150g) kap, olyankor csak iszik rá. Eszi az almát, barackot, sütõtököt, körtét, krumplit. És kóstolt már répát, zöldborsót (héj nélkül), de azokat nem szereti. A gyümölcsöt uzsonnára, tízóraira kapja, de azok után általában majdnem annyi tápszert megiszik, mintha nem kapott volna semmit:) Mi így állunk...
Az én babám kedden lesz 5 hónapos. Mi már elkezdtük a hozzátáplálást. Õ napi 6-7x eszik ebbõl 2x rizspépet. Délbe gyümivel keverem neki, kapott már almát, õszibarackot, sütõtököt, répafõzeléket és paradicsomos krumplit is adtam neki de az nem ízlett neki. Vacsira rizspépet tápszerrel kap. Sajnos õ már 1 hónapja csak tápszeres. Mennyiség változó. Tápszerbõl 150-170 ml, tápszer+rizspép van hogy 200 mi, rizspép + gyünmit pedig kanállal adom neki az fél üveg gyümi és 5-6 adagoló kanál / tápszeres adagoló/ rizspép / ha nagyon sûrûnek látom kicsit felhígítom forralt vízzel/. Ezután hamar éhes, gondolom savat csinál neki az alma vagy a barack és azért. Éppen ma kezdtem fontolgatni, hogy el kezdem neki a fõzelék bevezetését is a déli kaja az lesz neki.
A kérdező hozzászólása: A rizspép olyan, mint a tejpép?Milyen a márkája?Vagy ez a sinlac?
Szia.Mi reggel 7-kor tápszerrel kezdjük a napot, utánna 10-kor megint tápszer, 11-11.30-kor gyümölcs, 1 óra körül fõzelék, 3-kor megint gyümölcs(másfajta mint de.), du.5-kor tejpép, és este 8-kor alvás elött tápszer.Ez a mi étkezésünk. 5 hós. baba.
Az én lányom ugyan 6 hós már, de azért leírom, hogy néz ki egy napi étkezés: reggel (ez még hajnalban) táp, tízóraira gyümölcs elõször aztán kiegészítve tápszerrel általában 150 milli körül, a következõ valamilyen zöldséges kaja (fõzelék) na ezekkel bajban vagyok, mert nem nagyon szereti a zöldséget, így azt szoktam, hogy higítom kis tápszerrel és üvegbõl kapja (talán így nem annyira intenzív az íze), utána megint kap tápszert amennyit kér, délután gyümölcs és tápszer, este pedig vagy csak tápszer vagy egy kis tejpép (de ez fogja, úgyhogy ritkán) és utána a tápszer.

5 hónapos a kisfiam, és napok óta nagyon nyugtalanul alszik. Többször felsír, nyöszörög, forgolódik. Mi baja lehet?

Még nem jön a foga, nem lázas. Tápszeres baba, 2.5 hónaposan már átaludta az éjszakát. Lehet összefüggés a hozzátáplálás és a nem alvás között? Ugyanis ez azóta van. Lehet, hogy a sárgarépa megfogja a hasát és ez a baj?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a kislányom most lesz 5 hónapos, és lehet összefüggés a két dolog között! Ha lehet, akkor inkább még várj a répa adásával 1-2 hetet és késõbb próbálkozzál újra adni neki. Én így vagyok az almával, almalét adtam neki egyik nap délelõtt és másnap délutánig üvöltött a pukiktól és a hasfájástól! Boldog babázást kívánok, remélem tudtam segíteni!

Szia! Nekem a kislányom most lesz 5 hónapos, és lehet összefüggés a két dolog között! Ha lehet, akkor inkább még várj a répa adásával 1-2 hetet és késõbb próbálkozzál újra adni neki. Én így vagyok az almával, almalét adtam neki egyik nap délelõtt és másnap délutánig üvöltött a pukiktól és a hasfájástól! Boldog babázást kívánok, remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

5 Hónapos a kislányom! Mivel tápszeres baba így már elkezdhettük a hozzátáplálást 3 hónapos kórban! A gond csak az, hogy nem eszik szinte semmiféle gyümölcsöt! Mit tehetek ez ellen?

Baj , ha csak egy féle gyümölcsöt eszik?? Kizárólag csak a banánt eszi meg!! A zöldségekkel nincs gond!

Legjobb válasz: Próbáltad az almát megfõzve adni?

Próbáltad az almát megfõzve adni?
A kislányom három éves, a hozzátáplálásnál nem fogadta el a gyümölcsöt, max. néha a banánt, egyszer-egyszer pár gabonás üveges gyümölcspépet. Azóta eltelt 2, 5 év és azóta se eszik semmilyen gyümölcsöt csak a banánt nagy ritkán. Már bölcsibe jár, és ott se eszi meg, pedig az elmúlt két évbe bõven próbálkoztunk. Itthon a férjemmel minden nap eszünk gyümölcsöt, Õ meg se kóstolja. Ilyen típus, el kell fogadni, hátha egyszer majd elkezdi enni.
A 7 hónapos fiam sem eszi meg a gyümölcsöt, még most sem. De legalább már a kinyomkodott alma levét megissza, illetve a Hippnek a banános-alma 100%-os levét. Én ezekbõl adok neki minden étkezés után 2-2 kiskanállal. Sem a sült, párolt, nyers almát, sem a banánt, sem a meggyet, barackot, semmit nem eszik meg. Kizárólag lé formájában fogadja el. Minden nap megkínálom, hátha egyszer ráharap. Elõtte is szoktam enni, hogy abból majd úgyis kér, de mikor rájön, hogy gyümölcs, akkor már nem kér az "enyémbõl" sem. Szerintem majd az idõ megoldja.
A kérdező hozzászólása: A doktornõ mondta, hogy kezdhetem , ha korai lenne szerintem a zöldségeket se enné meg, Megsütni.. hmm ezen még nem gondolkodtam, kipróbálom:) lehetséges, hogy azért nem eszi meg az almát mert már a terhesség alatt is kihánytam rosszul voltam tõle..?
Az én kislányom 6 hónapos lesz 6-án.Tápszeres.4 hósan kezdtünk ismerkedni a szilárt kajákkal. Õ sem szerette a gyümölcsöt.Pár napja viszont a kajájába almát reszelek és így megeszi.És már magába is megeszi az almát, de csak ha megmelegítem.
Az én fiamnak a hasa fájt az almától ezért nem adtam neki.Mikor mama jött látogatóba kérdezte miért, hát mondtam.Õ azt tanácsolta süssem meg egy picit sütõben.Nekünk ez bejött nagyon szereti.Nekem a krumpli pürét nem ette, és így sült almával nagyon szereti.
Az én kislányom se az anyatejet se a tápszert nem ette, így õ is szilárdat kapott 4 hósan, mivel mi mást adtam volna neki. Minden nap próbálgasd pici adagokkal, idõvel elfogadja. Meggyet készítettem neki répával, vagy gesztenyével. Cukkinit almával. Vannak a neten jó receptek. Meg megnéztem milyen bébiételeket lehet kapni, és olyanokat készítettem. Nehéz, de idõvel jobb lesz, hidd el. :)
Nem baj, lehet hogy pár hét/hónap múlva rákap majd más gyümölcs ízére is.Lányom is mindennap eszik banánt, mondjuk õ megeszik mást is , nincs egyáltalán szorulása.Rendszeres fogyasztásnál még széklet lazító is lehet.
Várj még. Nem tudom ki javasolta, hogy kezdd hozzá táplálni, de ha utánaolvasol, akkor gyorsan kiderül, hogy 6 hónapos korig ajánlott várni, akár tápszeres, akár anyatejes a baba, mert a belei még nem tudják megemészteni a szilárdat. Ennek egyik jele, ahogy a babád is ösztönösen teszi: nem fogadja el.
A kérdező hozzászólása: Igen próbáltam ! De semmi... fullad tõle... próbáltam már krumpli répa pürébe is belecsempészni.. de megérzi.. a nélkül meg megeszi a pürét..
A kérdező hozzászólása: Az igen .. azt hittem a kislányom kivételes eset :D de ezek szerint hála az égnek nem csak én vagy így :D kicsit kétségbe estem , hogy miért nem akar enni gyümölcsöt.. de hát akkor hanem hát nem.. azért még próbálkozok !! Köszi a segítséget :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!