Találatok a következő kifejezésre: 5 hónapos van akit még (26 db)

5 honapos kicsi fiam nap kozben nem hajlando aludni, miert nem vagy hogy tudnam elreni hogy aludjon nap kozben? Van aki meg kuzkodik ezzel?

Most kezdodott nem olyan reg kb 1 hete, eddig szepen aludt nap kozben is kb 2 ora fentlet utan fel ora orat. Az esti alvassal nincs gond, ejjel alszik 10-12 orat egyhuzamban. Valakinek van tanacsa mi lehet a gond, mit csinalok osszul?

Legjobb válasz: Bah, nálunk is ez megy. 5.5 hónapos a fiam és napi egy-háromszor alszik 20 percet napközben. Este 9-tõl reggel 6-ig alszik viszont. Nekem sincs ötletem, mert amikor csak egyszer alszik, akkor már estére nagyon nyügi.

Bah, nálunk is ez megy. 5.5 hónapos a fiam és napi egy-háromszor alszik 20 percet napközben. Este 9-tõl reggel 6-ig alszik viszont. Nekem sincs ötletem, mert amikor csak egyszer alszik, akkor már estére nagyon nyügi.

Anyukák, ti nem érzitek magatokat egyedül, és magányosnak? A férjem dolgozik, de ha itthon van akkor meg gép előtt ül és játszik, és én meg nem találom a helyem minden nap egyforma csak az 5 hónapos babám vigasztal.

30 éves vagyok és néha nagyon magányos, nem állunk valami fényesül anyagilag sem a férjem meg nem ért meg sokszor rengeteget veszekszünk, sokszor türelmetlen vagyok és ingerült vele, de soha nem tudunk beszélni mert ? mindenen megsért?dik.. Elég elkeserit? ez az egész néha már ott járok elhagyom.. :(

Legjobb válasz: én is ebben a helyzetben járok.a fiam 6 hónapos,a párom este 7-8 körül ér haza.õ nem gépezik viszont mindi fáradt(érthetõ).hazajön,eszik,alszik.így telnek a napjaink...elég kimerítõ.kitartás!ha nagyobb lesz a gyermek több programot tudtok szervezni.:)én pl sokat sétálok a fiammal,az kikapcsol egy kicsit.

én is ebben a helyzetben járok.a fiam 6 hónapos, a párom este 7-8 körül ér haza.õ nem gépezik viszont mindi fáradt(érthetõ).hazajön, eszik, alszik.így telnek a napjaink...elég kimerítõ.kitartás!ha nagyobb lesz a gyermek több programot tudtok szervezni.:) én pl sokat sétálok a fiammal, az kikapcsol egy kicsit.
nyugi nem vagy egyedül...sajna:(mi még nem vagyunk házasok a párommal, de én is ugyanebbe a cipõbe járok:( találj ki magadnak valami hobbyt, az tuti lefoglal majd. (én a gyöngyözést választottam)
Mi megegyeztünk õ nem játszik annyit, én meg ha játszik akkor elfoglalom magam
Dettó. Haza jön, eszik, alszik. Szabadnapokon eszik, alszik, netezik. Nem lenne a pici fiam már rég itthagytam volna. Ennyit 10 ember nem képes aludni, mint õ
12:55-nek igaza van...csinálj valamit Te is, ami leköt, és örömmel tölt el! sokmindent lehet a baba mellett is, de vigyázhat rá más is, amíg te a hobbiddal foglalkozol :) próbálj meg többször kimozdulni, a bezártság eleve ingerültté tesz, nem beszélve arról, hogy ha nem vagy eleget friss levegõn, illetve nem mozogsz eleget, akkor az szintén kihat egy idõ után a közérzetedre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ és a bíztatást, de sajnos ettõl elkeserítõbb a helyzetem :( Sajnos a szüleim vidéken élnek és nincs akire bízzam a lányomat, anyósék is messze vannak tõlünk ami nem is baj.. A nagyobb probléma hogy a férjem hülyének tart és szerinte nekem csak Amira, a lányom a téma ha haza jön, és nem élünk a legjobban állandó probléma a házas élet a pénz stb. Az élet kedvemet veszi el és néha már tényleg csak a lányomat nézzem… A férjem állítása szerint én nem hagyom érvényesülni õt.. Tényleg ilyen rossz lennék, tényleg bennem van a hiba , más is küzd ilyen gondokkal? Nagyon szomorú vagyok és elkeseredet, semmi nem okoz már örömöt csak a lányom. Hagyjam el?
Sajnos én is hasonló cipõben jártam a férjemmel:( Mikor a kisfiam 4 hónapos lett, eljártam vele a játszótérre, és beszélgettem más kimamákkal, ez rengeteget segített. És ott legalább nem én voltam ezzel a problémávval egyedül így, megtudtam, hogy rengetegen vagyunk. Ott mondták, hogy foglalkozzak többet a férjemmel, mert õt ugyanúgy megviseli, mint engem. Hiába, a férfiak törõdést igényelnek, hogy mi is kapjunk egy kis szeretetet:) Sok kismamánál probléma a szex, a férj elhanyagolva érzi magát este is, nem foglalkozunk vele, mert fáradtak vagyunk a gyerek mellett. Sajnos ez ilyen, és mikor kezdtem figyelni rá, adni neki is valamit, Õ is nagyon megváltozott. Délutánonként beszélgetek a játszótéren, Zsombor már nagyobb, már játszik a többiekkel is, és valahogy megoldódott a problémák többsége... csak el kellett indulni az ösvényen:) Szóval kedves Anyuka, fel a fejjel, segíts Te is a férjednek leküzdeni ezt az idõszakot, talán Melléd is áll, és akkor rendben lesznek a dolgok...:)
A kérdező hozzászólása: Kedves Anyuka aki tegnap 16:24kor írt. Köszönöm a válaszod, kicsit könnyebb csak az a baj hogy nálunk kicsit nehezebb eset a férjem amit ide nem szeretnék leírni, de ha írsz a privát címemre és van kedved akkor nagyon szívesen beszélgetnék..

Van egy 13 hónapos lányom, aki még este és éjszaka szopik, viszont 5 és fél hetes terhes vagyok, és ma volt egy kis barnás vérzésem. Egyenlőre haggyam abba a szoptatást, ugye?

Dokival beszéltem, szerdán tud megnézni, viszont azt nem kérdeztem meg t?le, hogy szoptathatok-e. Kb. 1 hét alatt elhagytuk a reggeli és a déli szopit, most akartam az estit, majd az éjszakaikat (1-2 alkalom) elhagyni fokozatosan, de lehet, hogy jobban járok, ha ma este már nem kap? Nem szeretnék bajt a babával a pocakomban. A barnázás csak kicsi, alig észrevehet?, de nem szeretnék kockáztatni!

Legjobb válasz: Az én orvosom és védõnõm azt mondta, hogy nyugodtan szoptassak ameddig jól esik. Ha meg tudott foganni a baba szopi mellett, akkor kicsi az esély, hogy vmi gond lenne. Én 10 hetes vagyok és még szoptatom a 18hós kisfiamat, igaz már csak este 1x. Esetleg próbáld meg az éjszakai szopikat kiváltani vízzel. Még pici a babád, én is ennyiszer szoptattam anno. Az lehet talán veszélyes, hogy ha szopi közben érzed a méh összehúzódást erõsen. Barnázás amúgy mástól is lehet. Jó egészséget kívánok!

Az én orvosom és védõnõm azt mondta, hogy nyugodtan szoptassak ameddig jól esik. Ha meg tudott foganni a baba szopi mellett, akkor kicsi az esély, hogy vmi gond lenne. Én 10 hetes vagyok és még szoptatom a 18hós kisfiamat, igaz már csak este 1x. Esetleg próbáld meg az éjszakai szopikat kiváltani vízzel. Még pici a babád, én is ennyiszer szoptattam anno. Az lehet talán veszélyes, hogy ha szopi közben érzed a méh összehúzódást erõsen. Barnázás amúgy mástól is lehet. Jó egészséget kívánok!
Szia! Az orvosom mondta: vagy terhesség vagy szoptatás. Mivel a szoptatás méhösszehúzódásokat okoz, ezért vetélést okozhat. Szerintem ne szoptass (próbáld meg, lehet, hogy a kislányod nem is fogja annyira hiányolni), fõleg hogy egy kicsit vérzel is, bár nem biztos hogy a szoptatás miatt, lehet más az oka.

5 hónapos gyerekem van akit még bőven szoptatok! Lehet-e csinálnom a 90 napos diétát víznap nélkül? Sok a feleslegem és el sem indult csak jöttek fel a kg-k!

Nem zabálok de mégis 5 kg jött fel pluszba szülés után! 20kg feleslegem van!!!

Legjobb válasz: Szoptatás alatt tilos a fogyás, diétázni csak módjával lehet, ugyanis a babától vonod meg a vitaminokat és a fontos ásványi anyagokat, meg amire szüksége van.

Szoptatás alatt tilos a fogyás, diétázni csak módjával lehet, ugyanis a babától vonod meg a vitaminokat és a fontos ásványi anyagokat, meg amire szüksége van.
ez hogy jött a banki ügyes kamat hitel témakörbe?:D:D
Mitõl banki ügy? Mert nyilván a kamatos kamat képletével számolhatod a súlyodat :-) Egyébként ilyenkor szokásos, hogy jönnek felfelé a kg-ok, rendesen. ORVOS TUD CSAK SEGÍTENI - ha jót akarsz magadnak ÉS a babának is!
Eszedbe ne jusson!! Csak abba gondolj bele, a lerakódott zsírban mennyi méreganyag halmozódik fel. Amikor fogyizol, ez felszabadul és ugye a vese meg a máj kidolgozza a szervezetedbõl. Csakhogy szoptatáskor belekerül a tejcsibe, és nagyon megterheli a babád szervezetét. Szerintem várd meg azt a fél-egy évet, amikor babóca már nem szopik, és utána majd lesz egy életen át idõd fogyizni, meg ilyesmi.
szerintem 10-12%-os THM-mel megkaphatod, ingatlanfedezettel.
Szia, igen azt észre kellett volna venni!
A kérdező hozzászólása: már 3mat is csináltam. egyet amikor augusztusban 2hetet késett...mindkettõ negatív. 1-et pedig 3hete, az is negatív lett.szóval gondolom nem, de akkor csak azért késik meg fiatal vagyok!? de ennyit!??
Ha augusztus óta nem volt aktus, akkor nem valószínû hogy terhes lehetsz. Csinálj egy terhességi tesztet ha az megnyugtat.
A kérdező hozzászólása: de kedves Válaszoló az imént említettem, hogy november 13-a óta nem jött meg, és még nem állt be teljesen a mensim. eddig mindig max 2hetet késett, és ezért ijedtem meg egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: csak olyan sok olyan esetrõl hallottam h terhesen is menstruál meg ilyenek... :O
Ha nem szedtél semmilyen hormon tartalmú gyógyszert, és már beállt a mesnid, akkor nem normális, hogy pár hónapig elfelejt megjönni! És ahogy már elõttem írták, egy 4-5 hónapos terhességet már Neked is észre kell hogy vegyél, mert akkor már mocorogna benned a baba.
Augusztusi szexbõl lenne a baba és azóta 3-szor megjött? Hát kb. 1:1000000-hoz az esélyed rá. Már te is éreznéd hogy mocorog, nemhogy a doki?! Esetleg ha késõbb volt aktus, akkor abból lehetnél terhes, de az augusztusiból szerintem nem.
A kérdező hozzászólása: szóval mit gondoltok??
A kérdező hozzászólása: neeem. augusztusban történt az eset, de nagyon kicsi az esélye, de aztán megjött 3x és most november 13-a óta nem. de ez még állítólag belefér , mert fiatal vagyok.
A 4-5 hónapos terhességet már neked is észre kellett volna venned, nemhogy az orvosnak, ugyanis az már szabad szemmel is látható.
4-5 hónapja késik??? És mikor mondta ezt az orvos?
Nagyon durva egy doki az, aki egy 4-5 hónapos terhességet nem venne észre az ultrahangon! Tehát valószínû, hogy nem vagy az. Azért nem ártana még egy uh, hogy esetleg a méhen kívüli eshetõségét is kizárják. És mennyit késik a menstruációd? Már hónapok óta kimaradt?
Lehet hogy valami felborította a hormonjaid. Ha pár hét múlva sem jön meg, akkor menj el nõgyógyászhoz vagy endokrinológushoz. Vizsgáltasd ki magad, ne hagyd ennyiben a dolgot.

Van anyuka itt akinek a babája sokat késett a mozgások terén? 5 hónapos és még nem igazán nyúl a tárgyakért, vagyis nyúl de még nem fogja meg

csak a kis tenyerét nyítja szét ezt is pár napja és úgy nyúl feléjük de ne,m fogja meg csak néha ha sikerül, de hamar el is engedi, hasról hátára és hátáról oldalra fordul.

Legjobb válasz: Mi 5 hónaposan elvittük egy Déványes gyógytornászhoz, mert nem nyúlt a tárgyakért, nem forgott, és féloldalasan támaszkodott. Senki, azaz senki nem mondta, hogy baj lenne, se a gyerekorvos, se a védõnõ, se az ortopéd orvos. Csak a neurológus, akihez a dévényes küldött el kivizsgálásra. Õ volt az elsõ, aki komolyan foglalkozott a babánkkal, aki megvizsgálta, aki komolyan vette. 3 hónap dévényes kezelés kellett hozzá, hogy a fiam behozza a lemaradását. Már az elsõ kezelés után látszott a változás: szimmetrikusabban támaszkodott, és elkezdett forogni. Én nektek is azt javaslom, hogy mielõbb menjetek el szakemberhez, mert a védõnõ nem az. A Dévényt pedig a legjobb 5 hónapos korig elkezdeni. Minél késõbb kezdik, annál lassabb a haladás, és annál több kezelés kell.

Mi 5 hónaposan elvittük egy Déványes gyógytornászhoz, mert nem nyúlt a tárgyakért, nem forgott, és féloldalasan támaszkodott. Senki, azaz senki nem mondta, hogy baj lenne, se a gyerekorvos, se a védõnõ, se az ortopéd orvos. Csak a neurológus, akihez a dévényes küldött el kivizsgálásra. Õ volt az elsõ, aki komolyan foglalkozott a babánkkal, aki megvizsgálta, aki komolyan vette. 3 hónap dévényes kezelés kellett hozzá, hogy a fiam behozza a lemaradását. Már az elsõ kezelés után látszott a változás: szimmetrikusabban támaszkodott, és elkezdett forogni. Én nektek is azt javaslom, hogy mielõbb menjetek el szakemberhez, mert a védõnõ nem az. A Dévényt pedig a legjobb 5 hónapos korig elkezdeni. Minél késõbb kezdik, annál lassabb a haladás, és annál több kezelés kell.
az én babám lassan 6 és fél hós és még nem forog.vagyis hasról hátra meg tud fordulni, de a hátáról még csak oldalra tud.de azt mondta z orvos meg a védõnõ h nincs gond.

Mit kell tenni, ha az 5 hónapos kis németjuhászom az éjszaka alatt megöli és meg is eszi a házi nyulat, aki szintén szabadon van vele az udvaron?

Aznap, amikor meghoztuk a kutyust, odaszeg?dött egy jó er?ben lév? fekete szelíd nyúl hozzánk. Kb. egy hónapja egy udvarban vannak, de a kutya mindíg el zavarta a hátsó udvarba. Reggel arra ébredtünk, hogy már csak a nyúl bundája van meg, tiszta vér minden, a kutyus a virágoskertben fekszik és ökrendezik. Szó szerint megnyúzta és megette. Lehet-e valami baja ett?l a kutyának? Megvadulhat a vért?l amit evett? Lesz-e emiatt gond vele a jöv?ben, mondjuk a házi macskákra nézve? Vagy netán az emberekre.

Legjobb válasz: Nem fog megvadulni.Az 5 hónapos kölyök nagyon játékos, és ez a történet is játéknak indult.A nyuszi minél jobban beleélte magát a "préda" szerepébe, a kutyus annál inkább a vadászéba.Más állatokhoz felügyelet mellett lehet hozzászoktatni,és minden nemkívánatos mozdulatnál határozott rosszallást jelezni a kutyus felé.Egy felnõtt házi macska megvédi magát egy 5 h-os kutyussal szemben.De késõbb......??? /sokszor a táplálékon vesznek össze elõször, és nem felejtenek könnyen /

És nem vagyok értelmi csökkent kissebség, aki uszigatja a kutyáit. A kutyáim más kutyák irányába tett legkisebb morgását is szankcionálom, mert különben már rég lelõttek volna kutyástól:D
Még jó hogy a német juhászkutya juhászkutya, a pásztorkutya, meg pásztorkutya, benne van a nevében...
Nem fog megvadulni.Az 5 hónapos kölyök nagyon játékos, és ez a történet is játéknak indult.A nyuszi minél jobban beleélte magát a "préda" szerepébe, a kutyus annál inkább a vadászéba.Más állatokhoz felügyelet mellett lehet hozzászoktatni, és minden nemkívánatos mozdulatnál határozott rosszallást jelezni a kutyus felé.Egy felnõtt házi macska megvédi magát egy 5 h-os kutyussal szemben.De késõbb......??? /sokszor a táplálékon vesznek össze elõször, és nem felejtenek könnyen /
És ha egy ember fog menekülni elõle mint egy nyúl akkor mi lesz? Azt is megnyúzza? Vagy majd a szomszéd összes csirkéjét kinyírja, az meg feljenet akkor nem fognak neki örülni, hogy õ csak beleélte magát... Nem fog megvadulni a vértõl, ez tévhit, mint pl az is hogy szülnie kell egyszer ha szuka. Ellenben van olyan hús amit nyersen nem ehet, mert beteggé válhat tõle (sertéshús). Úgyhogy szerintem sürgõsen meg kéne nevelni. A német juhász nem vadászkutya, hanem pásztor, igaz, hogy ma már nem használják erre, de azért elvárható tõle amúgy is, hogy egyen meg állatokat. Hozzá kéne szoktatni valami kisállathoz (macska ilyesmi). Ha egy rossz mozdulata van, azonnal szóljatok rá mindig, és nem hagyjátok egyedül õket.
Elõzõ vagyok. Még annyit az elvaduláshoz, hogy a kutyák gyorsan tanulnak és lehet hogy már ennyitõl keresni fogja a többi alkalmat hogy vadászhasson. Úgyhogy ezért is érdemes lenne azonnal derékba törni az ilyen irányultságait.
Semmit, legközelebb plüssnyulat adni neki játszani, nem élõt. Nem fog megvadulni a vértõl .. a macskakergetésrõl meg le kell szoktatni, 5 hónaposan még nagyon jól nevelhetõ. Szegény nyúl :(
Ez volt a várható végeredmény. Csak azt tette, ami a génjeibe van kódolva. Semmi baja sem lesz tõle, de ma már ne adjatok neki enni, biztosan jóllakott. :) Egészségére!
Mibõl gondoltátok hogy lehet õket együtt tartani? Lehet, hogy én vagyok túl okos, de ilyen eszembe se jutna soha. Semmi baja nem lesz a kutyának 1-2 nap koplalás javasolt de semmi több. A macskázásról le lehet szoktatni(én nem szoktattam le az enyémet, nem is akarom). Annak meg aki azt írta, hogy legközelebb az embert nyúzza meg, üzenem, hogy nézettesse meg magát valami orvossal! Ez egy 5 hónapos gyerekkutya!!! Nem kell neki még se iskola, se kiképzõ se semmi!Csak következetesség a gazdi részérõl és minden rendben lesz.
Húha itt igen sok a fejben beteg ember!Menjetek a f*szomba az 5hónapos kutyát kutyaiskolába vivésetekkel együtt. Azért mert Ti debilek vagytok és képtelenek vagytok helyretenni kiképzõ nélkül a kutyáitokat az nem jelenti azt hogy más is képtelen erre. Mit nem adtam volna érte ha a 6 hónapos németjuhászaim legalább ennyi zsákmányösztönnel rendelkeztek volna... Lehettek volna munkakutyák, így csak családi kedvencek. De tudjátok mit vigyétek csak a kutyáitokat iskolába, meg is érdemlitek. az enyémek meg elvannak itt velem, iskola nélkül mégis boldogan kiegyensúlyozottam, mert tudják hol a helyük. Ja és még valami! A kutya ragadozó! Miért várjátok el hogy a nyulat, szárnyasokat ne bántsa??? Néha nem ártana gondolkodni...
Hát, ha már Ti nem tudtok Vele bánni egy kutyaiskolába elvihetnétek, ott szakemberek segítségével tanítható.
Én nem szeretnék belefolyni a vitába csak leírom a véleményemet a kérdezõ részére. Nézd ha téged zavar, hogy a kutyád háziállatokra vadászik akkor elkezded ilyen téren a nevelését és leszoktatod róla, ha nem és inkább veszekszel majd a macskák és tyúkok gazdáival akkor hagyod hagy csinálja, legalább jól táplált kutyád lesz. Ha az én kutyámról lenne szó biztosan megnézetném pár nap elteltével orvossal mert kismillió fertõzést elkaphatott attól a nyúltól. Ha veszettségre eddig nem volt beoltva akkor MINDENKÉPP vidd el orvoshoz. Egy darabig elolvasgattam azért a hozzászólásokat és a sertéshúshoz fûznék annyit, hogy azért nem adható nyersen amiért a többi hús sem, férgeket, élõsködõket és baktériumokat hordozhat.
Amúgy az angol (shepherd, sheepdog=juhász, juhászkutya) nevük ugyanazt jelenti. Pl tehát akkor ugyanazt jelenti a német juhász meg a sheltie (shetland sheepdog) pedig más a munkájuk. Most néztem meg. Na akkor mi van? Igen van egy kis különbség de nem az alapján hogy egyik juhászkutya másik meg pásztor :D hanem, hogy melyik mit csinál az állatokkal. Akkor miért is fontos, hogy juhász vagy pásztor?
Még sosem hallottam csirke vagy nyúl terelõ, hajtó, pásztor kutyáról... Mert ugye a juhászkutya, pásztorkutya nem fogta meg mondjuk a vadnyulat ha elé kerül? A birkát, kecskét, szarvasmarhát nem bántotta, mert ez volt a dolga... De ez a vita parttalan, sosem fogunk egyet érteni.
Amúgy nem mondtam, hogy mudim van :D Csak pásztorkutya és nem olyan nagy mint a német juhász ezért lehet keménykedni de nem mudi...
Én írtam a sertéshúst... Lehet félreérthetõen fogalmaztam de én is erre gondoltam.
"Friedrich Biehler kutyái egy éves korukban már IPO III-as nyomon dolgoznak, tárgyak nélkül." Tee ez a szegéény német juhász, már egy! éves korában ilyet csinál. Biztos sz*r lehet neki. Ha nem uaszítgatod, a kkor minek kardoskodsz hogy kiskutyát nem kell még neveéni és hogy milyen természetes hogy a kutya vadászik és nem lehet lenevelni róla és nem kell õket együtt tartani?
Nem érted a mondanivalóm lényegét, de én már nem magyarázom tovább. A kutyáim már nem német juhászok és én is póráz nélkül sétálok velük, egyszerre többel is és kicsit más méretkategóriák mint a mudi.
Ja és még valami! A kutyák elég ritkán élnek otthon a kutyavezetõikkel, az élet nem a "Kutyám Jerry Lee". Csak ha megvannak a megfelelõ körülmények akkor élhet a szolgálati kutya a vezetõjével. Ezek a kutyák nem játékszerek, nem lehet csak úgy kiengedni õket a kertbe. Némelyikük többet ér mint a kocsid, lakásod, kutyád, meg egy éves fizetésed együtt. De errõl ne nyissunk vitát, nem tudsz meggyõzni, túl sok a hiteles háttérinfóm...
A mudiktól meg már rosszul vagyok:S
Na, csak hogy tudjál róla, a kutyás rendvédelmi szerveknél csak a legritkább esetben kezdnek el kölykökkel foglalkozni. Egy éves kor alatt sem a rendõrség, se a határõrség se a BV nem vesz kutyát, ert egy év alatt még nem tudnak vele mit kezdeni. Mielõtt a kutyákat megveszik letesztelik õket, mennyire mutat hajlandóságot a munkára. Pl. egy munka vonalú németjuhász 1 évesen minden korábbi foglakozás nélkül igen szépen labdázhat, rongyozhat, ami azt jelent van esély kihozni belõle valamit.A küllemvonalúval viszont baba kora óta rongyozhatsz, ha nem olyanok az adottságai szart sem fog érni(mint az enyémek). Szóval szász szónak is egy a vége, rendõrbácsi nem babykorától neveli a kiskutyát, ez felejtõs... Vannak a rendõrségenek is, BVnek is saját kutyatelepei, ahol munkakutyákat "gyártanak", de túlnyomó többségben vásárolják az egy év körüli kutyákat.
Itt mindenkinek csak annyit mondanék: A kutya RAGADOZÓ! Ez az ösztön akármikor elõjöhet, ha szigorúan van nevelve, akkor is, csak kisebb eséllyel. DE mindig van néhány % (fajtától is függ persze) ami a vadászösztön oldalán áll... Hiába a kutyasuli meg a többi.
És azért egy normális kutyától, sõt még a vadászkutyáktól is elvárható hogy ne öljék meg otthon az állatokat, ha meglátják õket. Ez alap elvárás általában. Szerinted egy vadászkutyát munka után otthon elzárva tartottak és nem lehetett állat 3 km-es körzetében? Hát nem... És is még egy juhászkutyáról van szó kérem! Akinek az állatok védelme a dolga! Nem hiszem, hogy régen a kis pásztorkutyák otthon az állatokat öldösték mert még kicsik. Úgyhogy ez egy elvárható alapdolog. De hát biztos állatkínzás, hogy sok gazdi már ilyenkor már kutyaiskolába visznek, és nem csak 2 éves korukban kezdik el ülésre tanítani addig meg csak következetesen bánnak vele (ez most az elõttem lévõ válaszolónak szólt, nem a kérdezõnek.)
Nagyon remek. Jár egy virtuális tökön rúgás mindazoknak, akik szerint a válaszom haszontalan volt. Szertintetek egy szórakozásból gyilkolászó állatot nem kell tanítani, nevelni? Hát [email protected] Ezért van tele az ország idegbeteg kutyákkal, akik letépik a nyugdíjasok és kisgyerekek arcát...

Van itt olyan anyuka akinek 19.5 hónapos babája még kétszer alszik nap közben?

Legjobb válasz: szia! a barátnõm 18,5 hónapos babája még kétszer alszik, mert nagyon korán kel. miért?

szia! a barátnõm 18, 5 hónapos babája még kétszer alszik, mert nagyon korán kel. miért?
Ha mondjuk túl korán ébred és nem tud visszaaludni, akkor ebéd elött kidõl, majd nem bírja estig és pl séta alatt elalszik a babakocsiban. Ez viszont nálunk napirend-bomlást jelent.
Igaz ENIkõ még csak 17, 5 hónapos, de õ is 2x alszik napközben.Ha kimarad 1 már hisztis és szinte nem bírok vele.
20 hós a lányom, szintén 2x alszik reggel kb 6kor kel, 9-10 között elalszik és szunyál fél- egy órát. délután pedig 3 körül alszik el 1-1, 5 órára. fürdés 8kor, néha alig gyõzzük kiböjtölni, olyan álmos.
mi most álltunk át az egy alvásra. sokáig kétszer aludt a kisfiam, 9tõl kb egy órát majd délután másfél órát. most reggel hatkor kel. 11-kor elaszik és kettõkor kel. elõre hoztuk a fürdést így hatkor fürdik és így bírja 8-8.30-ig. így jó neki. ja és mindig hatkor kel már nagyon rég óta
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat..aggódom ne hogy vérszegény legyen azért kérdezem, van amikor kibirja csak egy alvással de akkor már este 8 körül már nagyon fáradt, amugy 21-22 körül fekszik és reggel 7-8 körül ébred.
Az én 17 hónapos fiam 8 után kel fel.Délelött 10.30-12.ig alszik ebédel, játszás, majd 15-16.30 alszik.Este 21.30 már alszik is úgy hogy megissza a kakaót oldalra fordul és reggelig egyhúzamban.Én is próbáltam már hogy egyszer aludjon, de igényli a kétszeri alvást.Mindig ilyen jó alvó volt, azt mondják mázlim van vele.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ most már 21 hónapos és bizony elég sokszor 2 szer alszik.

Van itt olyan anyuka, akinek 8, 5 hónapos babája még nem mászik?

Kisfiam kicsit lusta, nem szeret hason lenni, még nem kúszik-mászik. Amúgy minden rendben vele. Ha háton fekszik és fogom a kezét, felül és feláll. Ezt persze nem "gyakoroljuk", tudom, nem egészséges. Forog mikndkét oldalra, repül?zik is. Négykézlábra még nem áll. Ha van itt olyan mama, aki hasonló helyzetben van (volt), hogyan orvosolja a problémát? Vagy még nem is probléma?

Legjobb válasz: szerintem nincs nagy probléma.mondjuk kúszni lehet,hogy kéne neki.de az én fiam is 7 és fél hónaposan kezdett kúszni.1 hét múlva 9 hónapos,tegnap állt elõször egyedül négykézlábra.legyen hason,mert úgy fog kúszni.rakj elé 1-2 kedvenc játékát,hátha elindul.de a youtube-on is van videó,hogyan lehet kúszásra késztetni.nekünk nem vált be.a mozgásfejlõdés csatornái,azt hiszem ez a címe.

szerintem nincs nagy probléma.mondjuk kúszni lehet, hogy kéne neki.de az én fiam is 7 és fél hónaposan kezdett kúszni.1 hét múlva 9 hónapos, tegnap állt elõször egyedül négykézlábra.legyen hason, mert úgy fog kúszni.rakj elé 1-2 kedvenc játékát, hátha elindul.de a youtube-on is van videó, hogyan lehet kúszásra késztetni.nekünk nem vált be.a mozgásfejlõdés csatornái, azt hiszem ez a címe.
Az én kisfiam majdnem 10 hónaposan kezdett mászni, utána nem sokkal már álldogált a kiságyba és 14 hónaposan kezdett járni, 15 hónaposan megy most magabiztosabban:) Úgyhogy ne aggódj!Esetleg ha van hasonló korú babás ismerõsötök legyetek kicsit babás társaságba hogy lássa...az én kisfiam akkor kezdte mikor látta hogy a barátnõm kisfia már mászik és így õ is....
A kérdező hozzászólása: Köszi, megkeresem...:)
Szia! Pont 8és fél hós a lányom. Még nem kúszik-mászik. Kutyázik és fel ül egyedül, nem nem kúszik. Védõnõnk szerint még nem baj. Majd elindulnak.
Szia! Az en kisfiam 9 honaposan kezdett maszni.Most 13 honapos de meg nem megy egyedul csak ha az egyik kezet fogom. Szoval ne aggodj, vannak lustabb babak. Jah, es miutan elkezdett maszni egy hetre ra kapaszkodva felallt a kisagyaba. Szerintem nincs elkesve a babad:)
szia az én lányom 8, 5 hós forog minden irányba és ezen a héten kezdett el kúszni. Valószínû, hogy onnanjött rá hogy mit kell csinálni, hogy amikor a földön mellette ültem, a lábszáramon keresztül hasalt és el akart érni valami játékot, így egy picit elõre billent és érezhette a súlyát ezt csináltuk párszor. Majd olyan tárgyakat tettem elé, amit nagyon szeret. Amúgy kis labda, ásványvizes palack is jól bevált. Amúgy én is aggaódtam, ja és szinte egész nap a nappaliban volt, csak kb 17.30-19.00ig voltunk kint mindig, és még valamikor itt is a füvön volt pléden, és játszott, forgott.
Szia! Kislányom 9 hónapos, 8 hósan kezdett forogni, most kezdi a kúszó mozdulatokat. 3 hós kora óta járunk vele gyógytornászhoz.

Van itt akinek 1 évesen kellett beadni gyerkőcét bölcsibe xy okból? A babám még csak 5 hónapos, de már előre félek, hogy megfogja sínyleni a későbbi kapcsolatunk. Vagy nem kell féljek? Nálatok ez hogy volt?

Legjobb válasz: Barátnõm adta be 3 hónapos korába a gyerkõt mert vissza kellett mennie melózni! Már 7 éves a gyerek és nem sinylette meg!Imádja az anyukáját nagyon ragaszkodik hozzá!Lehet pont azért mert kevesebb idõt töltöttek eggyütt!hmm lehet!

Barátnõm adta be 3 hónapos korába a gyerkõt mert vissza kellett mennie melózni! Már 7 éves a gyerek és nem sinylette meg!Imádja az anyukáját nagyon ragaszkodik hozzá!Lehet pont azért mert kevesebb idõt töltöttek eggyütt!hmm lehet!
A gyerekeket 20 hetes korukig be sem veheti egy intézmény sem.
A kérdező hozzászólása: Ezt hogy érted? Én még nem hallottam ilyet.. Van errõl valami iromány a neten, amit eltudnánk olvasni?? /Egyébként van egy kolléganõm, aki most ment vissza 1 év után szintén. Ha jól tudom GYES-re átkellett lépnie és csak részmunkaidõben dolgozhat./
A kérdező hozzászólása: bocsi, leesett!! :) 20 hetes, nem 20 hónapos... (az agyam így fogta fel, látszik, hogy még reggel van..)
Egy régebbi baba magazin került a kezembe, pont errõl volt szó, egy gyerekpszichológus cikkében. Õ azt írta, hogy 1-1, 5 év után már nem okozhat lelki gondokat a gyerkõcnél, de persze vannak kivételek. Amit mindenképp javasolt, hogy próbáljuk minél jobbá, kellemesebbé tenni a bölcsis órákat/napokat. Példaképp említette, hogy engedjük, hogy õ válassza ki, a bölcsis kellékeket: benti cipõ, egyebek, amit mindenképp vinni kell. Engedjük, hogy valami itthoni plüss mackót, vagy babát magával vihessen egy kis hátizsákban, mert annak "otthonszaga" van. Esetleg a bölcsis ruhájára varrhatsz gombot, vagy kisebb figurát, elmagyarázod neki, ha hiányozna apa/anya, akkor azt fogja meg, és akkor ti is rá fogtok gondolni, bárhol is vagytok. Ezek segítenek leküzdeni az esetleges nehézségeket. Fontos még, hogy ha megígéred, lehetõleg te menj érte, mert ha többször csalódik, nem fog bízni benned, és nem megy szívesen. Szóval a bizalom nagyon fontos, ha ez meg van, akkor nem fog sérülni. Meg a délutáni órákból mindenképp kell rá szánni 1-2 órát, amikor apa/anya csak és kizárólag vele foglalkozik. Nagyjából ezek voltak leírva, tapasztalatom még nincs, de remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszaitokat, azért picit segített, persze a szívem még fáj, mert maradnék vele itthon 1 év után is.. :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!