Találatok a következő kifejezésre: 5 hónapos van akit (88 db)

Miért van az hogy 5 hónapos babám aki eddig átaludta az éjszakát és déluánonként is aludt 3 órát egyben most se éjjel se nappal nem alszik anélkül hogy 1x vagy 2x fel ne sírna?

Tanácstalan vagyok, segítsetek légyszi.

Legjobb válasz: Valószínü,hogy jönnek a fogai.Nem??? A lányom 6 hónapos,e´s már több mint 3 hónapja kinlódunk.Igaz,már 2 fogacska kinnt van.nekem sosem aludta még át az éjszakát.3 hónapja pedig min.4x kel. Ezt az idöszakot át kell vészelni.

Valószínü, hogy jönnek a fogai.Nem??? A lányom 6 hónapos, e´s már több mint 3 hónapja kinlódunk.Igaz, már 2 fogacska kinnt van.nekem sosem aludta még át az éjszakát.3 hónapja pedig min.4x kel. Ezt az idöszakot át kell vészelni.
Szerintem az idõ is lehet. Lányom mindig végigaludta az éjjelt 21-tõl reggel 4-ig, 6-ig, tegnap egyszer, ma már kétszer is fennt volt. Lehet meleg van, nem jól alszik, szomjas is, érzi az idõváltozást. LEgalábbis remélem, hogy el fog mulni nála:-)

Van egy Jack Russell terrier 5 hónapos kiskutyám akinek feláll mindkét füle, pedig nem lenne szabd neki. Mit csináljak, hogy újra normálisan lelógjon neki?

próbálkoztunk a leragasztással de sikertelen volt. az állatorvos rágógumit javasolt ami nekem nem volt annyira szimpatikus megoldás. Ti tudtok valami jó módszert?

Legjobb válasz: Semmit. Fogadd el , hogy hibás fültartású a kutyád. Attól még a fajtája ugyanaz, mint amelyiknek nem áll a füle. Ragasztgadhatod bármeddig, nem lesz eredménye. Természetesen, ha szerzõdéssel vetted, jár jóvátétel a tenyésztõtõl, úgy, ahogy a szerzõdésben le van írva.

Semmit. Fogadd el , hogy hibás fültartású a kutyád. Attól még a fajtája ugyanaz, mint amelyiknek nem áll a füle. Ragasztgadhatod bármeddig, nem lesz eredménye. Természetesen, ha szerzõdéssel vetted, jár jóvátétel a tenyésztõtõl, úgy, ahogy a szerzõdésben le van írva.
A rágógumiról annyit, hogy egy szemét módszer, és ideális betegségterjesztõ. Az állatorvos nyilvánvaló, hogy csak a lére hajt, különben nem javasolta volna. Keress másikat! A kutyusról pedig csak annyit, hogy így fogadd el, ahogy van. Legalább egyedi darab :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hát én így elfogadtam tulajdonképpen mert így is nagyon szeretem ez természetes :) De gondoltam hátha van valami módszer. Köszönöm azért :) )
Milyen tápot eszik? Mert a túl sok kalcium miatt is állhat így a füle. Legalább is tesóméknál így volt. Nekik felnõtt korára fajtastandard füle lett :D
Nekem is 5 hónapos JRT kutyám van, neki is ez a problémája, én egy nem túl erõs szigetelõ szalaggal szoktam leragasztani, találtam a Jack Russell fórumon képet, hogy hogyan. Most nem találtam meg, de ha keresgélsz biztos meg lesz. Õk azt hiszem olyan ragasztót használtak, amit festéskor szoktak az ablakra ragasztani hogy ne legyen festékes. Ha megtalálom linkelem.

Van egy 5 hónapos babám aki közel 8kg, állandóan rajtam csüng ami nem lenne baj, de leszakad a derekam, ma már alig tudtam kikászálódni az ágyból, van erre valami jó kenőcs?

Legjobb válasz: Inkább tornássz, amikor alszik, hogy megerõsödjön a hátad! Ha gyenge hátizmokkal emelgetsz rendszeresen, annak még gerincsérv is lehet a vége.

Inkább tornássz, amikor alszik, hogy megerõsödjön a hátad! Ha gyenge hátizmokkal emelgetsz rendszeresen, annak még gerincsérv is lehet a vége.
a fastumgél valóban az egyik legjobb, de nem érdemes rászokni, valóban igaza van az elottem válaszolónak jobb a "gyengéd" torna, mert az által más izmok is mozognak és nem lesz egyoldalú a terhelés.van egy ilyen gerinctorna gyakorlat a http://www.hazipatika oldalán.nem nehezek próbáld ki oket.sok sikert!

Van egy 3, 5 hónapos Dobermannunk aki nem jön ki tyúkokkal, ez normális hisz egy kutya őket zsákmánynak tekinti! De hogyan tudnám megbarátkoztatni a kutyámat velük, vagy is hogy ne bánts őket?

milyen módszert vessek be , az nyilván nem elég ,hogy leültetem és nézze mert az nem módszer ....

Legjobb válasz: A legegyszerûbb, ha elzárod a tyúkokat .

A legegyszerûbb, ha elzárod a tyúkokat .
Na ettõl a sok jótanácstól lesz majd szépen elb....va a kölyök. Keritsd el a tyúkokat, és foglalkozz sokat a kiskutyával . ha tyúkok érdeklik, hivd magadhoz, csináljatok mást. kezd el tanitani, ebben a korban már simán megtanul ülni, feküdni állni, láb mellett jönni. Amikor kellõképpen fáradt, nem fogják a tyukok érdekelni. Egyébként meg miért választottatok ilyen harsány kutyát? A dobi kimondottan szeret ugatni. Ha nem a tyúkokat valami mást. vannak céljaitok vele?
Részemrõl egy ilyen kicsi kutyát csak pórázon vinnék a szárnyasok közelébe. Ha ugrik rájuk, póráz megtart és megy a haragos nem!. Persze, elõször nem a csirkék szájába kell vinni a kölyköt.Nem kell egyszerre sok ideig gyakorolni. Ha netán képes lenne már nem kiugrani , komoly dicséret és elvonul. Naponta többször is lehet gyakorolni, de mindig rövid ideig.
A kérdező hozzászólása: nem értem hogy miben jobb a grabanc rázásnál! Kérlek segítsetek ! akkor mit tegyek melyik a helyes tiltás ? köszi!
A kérdező hozzászólása: mi féle bökés ?
ugy látszik félreérthetõ volt amit írtam. nem úgy értettem hogy felordítsa a környéket hanem hogy legyen nyomaték a hangjában. bár valószínû hülyeségeket beszélek ha hanggal a kutyámat bármikor ki tudom zökkenteni és úgy hogy a közelében sem vagyok. am meg elgondolkodtam hogyha póráz nélkül sétál a kutyád és meglát egy macskát pl. (most csak írtam valamit) te hogyan zökkented ki õt hangtalanul, úgy hogy x méterre van tõled.
Az az egy 100%, hogy "grabanc rázással" semmire nem mész. Illetve egy dolgot el lehet vele érni, hogy lenullázd a bizalmat. Fegyelmezni természetesen lehet fizikai érintéssel, sõt, jobban, mint hanggal. Az orbitális dörgõ hangnál meg kb minden jobb, az olyan tekintélyromboló, hogy pár alkalom után ki fog röhögni a kutya. A hang a legutolsó, amivel fegyelmezni kell. Pláne, ha már nagyon izgatott, mert akkor egyáltalán nem is figyel rá. Sõt, egy izgatott szituban a hang, minél hangosabb, annál nagyobb intenzitású, és annál jobban fokozza az izgalmat. Lényegében olaj a tûzre. Az idõzítés a legfontosabb. És az, hogy kizökkentsd a vadász üzemmódból. Egy erõs rántás a pórázon, egy kemény oldalba, vagy nyakon bökés, határozott testbeszéddel. Mindezt nyugodtan, nem idegesen, büntetve, hanem tanító jelleggel. A "rázás" az büntetés! A bökés az kizökkentés, és tanítás! Ne hidd, hogy a szavakon lovagolok, tényleg sok különbség van! Ha majd rohangáló tyúkok közt is 99%-ban rád figyel, (ehhez lehet hogy el kell érnie a felnõtt kort) és a maradék 1%-kal lesz probléma, akkor majd egy lepisszegéssel is lehet fegyelmezni. Ezt most is használhatod, hogy szokja a hangot, de ennél intenzívebb hangot, (pláne beszédet) egy nagyon izgatott kutyánál nem éri meg használni. Max az erõs hangot is pillanatnyi kizökkentésképpen, hogy megijedjen, rossz élménnyel kapcsolja össze a vadászatot. Pl egy nagyon hangos taps, hogy összerezzenjen. De az ordítozás semmire nem jó. Az ugyanaz, mint a "rázás". Sokáig tart, így értelmét veszti, és bünteted vele a kutyát, nem tanítod, és nem fogja tudni, mire akarod megtanítani.
A kérdező hozzászólása: csak szóval tiltsak vagy grabanc rázás is lehet ?
pedig de. szépen leülteted az ól elé (igaz akár még állhat is úgy jobban látod a jeleit) és ha a testjelein bármi olyat veszel észre akkor nagyon szigorúan tiltasz. szimatolni lehet, de izgatottnak lenni nem. tehát ne legyen megfeszülve a teste, ne hegyezze a fülét, farok (ha van, bár a maradék csonkból is meg lehet azért ítélni ha felfele mered)) nyugisan legyen, a pupillák legyenek rendben (kitágult puppilla nagy izgatottság jele). lényegében megérteted a kutyával hogy a tyúkokkal legyen közömbös. ha már ez nyugisan megy akkor jöhet egy pórázas próba szabadon szaladgáló tyúkokkal. ugyanaz a feladat. eszméletlen szigorúan tiltani minden olyan megnyilvánulást. mivel kiskölyökrõl beszélünk ezért mindenképpen figyelned kell arra hogy valóban totálisan semleges legyen a tyúkok iránt (addig lehetõleg felügyelet nélkül legyenek elzárva). ebben leginkább akkor lehetsz majd biztos ha már kutya csirke egyaránt szabdon tud lenni egy térségben anélkül hogy a kutya különösebb jelentõséget tuljdonítana neki. fontos ha egy tyúk a közelébe megy akkor a kutya térjen ki elõle. ezt is mindenképpen tiltással fogod tudni tanítani. majd jöhet az a próba amikor te nem vagy jelen de figyeled õket egy megfelelõ helyrõl és amint csak messzirõl érdeklõdést mutat az eb máris orbitális dörgõ hangon tiltasz. egy idõ után a blöki rájön hogy ezeket a "falkatagokat" tilos bántani. ami azt jelenti hogy a szomszéd tyúkja már nem biztos hogy semleges lesz számára. gondolom az is leszûrhetõ volt hogy ez nem egy egynapos dolog . függõen az idõtartamtól, a türelemtõl, a következetességtõl úgy durván egy hónapot saccolok mire minden okés. ami a lényeg hogy mindezzel te a kutyának azt üzened hogy azok a te csirkéid tehát semmi köze hozzájuk. így ahogyan pl. a papucsodat nem zabálja fel, a csirkéket is békén fogja hagyni. viszont ehhez elengedhetetlen hogy valóban jó szerepet tölts be a kutya életében, igaz most õ még kölyök de ha nincsen tekintélyed akkor könnyen meglehet hogy a kamaszkorban pl. már nem fogja érdekelni a tiltásod miszerint a tyúkok a tiéd neki semmi köze hozzá.
Minek vettetek kemény kutyát, ha nem fogtok tudni bánni vele?
Szia, igen azt észre kellett volna venni!
A kérdező hozzászólása: már 3mat is csináltam. egyet amikor augusztusban 2hetet késett...mindkettõ negatív. 1-et pedig 3hete, az is negatív lett.szóval gondolom nem, de akkor csak azért késik meg fiatal vagyok!? de ennyit!??
Ha augusztus óta nem volt aktus, akkor nem valószínû hogy terhes lehetsz. Csinálj egy terhességi tesztet ha az megnyugtat.
A kérdező hozzászólása: de kedves Válaszoló az imént említettem, hogy november 13-a óta nem jött meg, és még nem állt be teljesen a mensim. eddig mindig max 2hetet késett, és ezért ijedtem meg egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: csak olyan sok olyan esetrõl hallottam h terhesen is menstruál meg ilyenek... :O
Ha nem szedtél semmilyen hormon tartalmú gyógyszert, és már beállt a mesnid, akkor nem normális, hogy pár hónapig elfelejt megjönni! És ahogy már elõttem írták, egy 4-5 hónapos terhességet már Neked is észre kell hogy vegyél, mert akkor már mocorogna benned a baba.
Augusztusi szexbõl lenne a baba és azóta 3-szor megjött? Hát kb. 1:1000000-hoz az esélyed rá. Már te is éreznéd hogy mocorog, nemhogy a doki?! Esetleg ha késõbb volt aktus, akkor abból lehetnél terhes, de az augusztusiból szerintem nem.
A kérdező hozzászólása: szóval mit gondoltok??
A kérdező hozzászólása: neeem. augusztusban történt az eset, de nagyon kicsi az esélye, de aztán megjött 3x és most november 13-a óta nem. de ez még állítólag belefér , mert fiatal vagyok.
A 4-5 hónapos terhességet már neked is észre kellett volna venned, nemhogy az orvosnak, ugyanis az már szabad szemmel is látható.
4-5 hónapja késik??? És mikor mondta ezt az orvos?
Nagyon durva egy doki az, aki egy 4-5 hónapos terhességet nem venne észre az ultrahangon! Tehát valószínû, hogy nem vagy az. Azért nem ártana még egy uh, hogy esetleg a méhen kívüli eshetõségét is kizárják. És mennyit késik a menstruációd? Már hónapok óta kimaradt?
Lehet hogy valami felborította a hormonjaid. Ha pár hét múlva sem jön meg, akkor menj el nõgyógyászhoz vagy endokrinológushoz. Vizsgáltasd ki magad, ne hagyd ennyiben a dolgot.

Van anyuka itt akinek a babája sokat késett a mozgások terén? 5 hónapos és még nem igazán nyúl a tárgyakért, vagyis nyúl de még nem fogja meg

csak a kis tenyerét nyítja szét ezt is pár napja és úgy nyúl feléjük de ne,m fogja meg csak néha ha sikerül, de hamar el is engedi, hasról hátára és hátáról oldalra fordul.

Legjobb válasz: Mi 5 hónaposan elvittük egy Déványes gyógytornászhoz, mert nem nyúlt a tárgyakért, nem forgott, és féloldalasan támaszkodott. Senki, azaz senki nem mondta, hogy baj lenne, se a gyerekorvos, se a védõnõ, se az ortopéd orvos. Csak a neurológus, akihez a dévényes küldött el kivizsgálásra. Õ volt az elsõ, aki komolyan foglalkozott a babánkkal, aki megvizsgálta, aki komolyan vette. 3 hónap dévényes kezelés kellett hozzá, hogy a fiam behozza a lemaradását. Már az elsõ kezelés után látszott a változás: szimmetrikusabban támaszkodott, és elkezdett forogni. Én nektek is azt javaslom, hogy mielõbb menjetek el szakemberhez, mert a védõnõ nem az. A Dévényt pedig a legjobb 5 hónapos korig elkezdeni. Minél késõbb kezdik, annál lassabb a haladás, és annál több kezelés kell.

Mi 5 hónaposan elvittük egy Déványes gyógytornászhoz, mert nem nyúlt a tárgyakért, nem forgott, és féloldalasan támaszkodott. Senki, azaz senki nem mondta, hogy baj lenne, se a gyerekorvos, se a védõnõ, se az ortopéd orvos. Csak a neurológus, akihez a dévényes küldött el kivizsgálásra. Õ volt az elsõ, aki komolyan foglalkozott a babánkkal, aki megvizsgálta, aki komolyan vette. 3 hónap dévényes kezelés kellett hozzá, hogy a fiam behozza a lemaradását. Már az elsõ kezelés után látszott a változás: szimmetrikusabban támaszkodott, és elkezdett forogni. Én nektek is azt javaslom, hogy mielõbb menjetek el szakemberhez, mert a védõnõ nem az. A Dévényt pedig a legjobb 5 hónapos korig elkezdeni. Minél késõbb kezdik, annál lassabb a haladás, és annál több kezelés kell.
az én babám lassan 6 és fél hós és még nem forog.vagyis hasról hátra meg tud fordulni, de a hátáról még csak oldalra tud.de azt mondta z orvos meg a védõnõ h nincs gond.

Van egy ismerõsöm aki egyedül neveli 5 hónapos kisfiát. A kicsi minden férfihez ragaszkodik. Vajon miért?

Ha egy férfi megáll velük beszélgetni a kicsi már nyújtja is a kezét és mosolyog.

Legjobb válasz: 5 hónaposan még messze nem tud különbséget tenni hogy szereti a nõket vagy sem. Valószínûbb hogy a mélyebb hangok érdekesek számára. Amúgy meg minden 5 hónapos gyerek ezt csinálja. Az én fiam is ezt tette, pedig neki ott volt az apja mindig..

5 hónaposan még messze nem tud különbséget tenni hogy szereti a nõket vagy sem. Valószínûbb hogy a mélyebb hangok érdekesek számára. Amúgy meg minden 5 hónapos gyerek ezt csinálja. Az én fiam is ezt tette, pedig neki ott volt az apja mindig..
5 hónapos kisgerek még nem ragaszkodik számára idegen emberekhez, ne értsd félre ezeket a reakciókat, teljesen természetes egy ennyi idõs, kiegyensúlyozott babánál ez a viselkedés..
Szerintem ha növel beszélget, akkor is ugyanazt csinálja a gyerek, ez jellemzö az ekkora gyerekekre.
Ha nõ az ismerõsöd, akkor azért, mert a gyereknek hiányzik az apa.
"Ha egy férfi megáll velük beszélgetni" Itt a kulcs. A kisgyermekekre sokkal inkább nyugtatóan ha a férfiak hangja, mint egy nõké (leszámítva az anyjukét), így a férfiakkal e téren jobban szimpatizálnak. Az errõl szóló megállapításokat bármelyik fejlõdéspszichológia könyvben megtalálod.
Valószínû azért, mert bármelyik idegennek-legyen az bármilyen nemû-nyújtaná a kezét. 5 hónapos, még nem is tudja a nemek közti különbséget.
azért, mert 5 hónapos.
Ha a nõket nem szereti, és tud különbséget tenni, az elég gázos, mert valószínûleg a gyermek érdesanyja bántja. Levakarni nem lehet egy ilyen korú babát egy nõnemû lényról, aki felveszi.
A kérdező hozzászólása: A nõket nem szereti.
A kérdező hozzászólása: Legalább az anyuka könnyebben tud pasit fogni.
jaj, annyira tudtam, hogy erre megy ki a dolog... Mit vársz, írjuk azt, hogy mert az anyuka direkt csak pasikkal áll le, és szegény gyerekbe már belenevelte, hogy minden pasit imádni kell, hátha emiatt beleszeretnek? Hülye vagy, ne haragudj. Egy ekkora gyereknél ez teljesen normális. HA egy kiskutya áll meg mellettük, a gyereknek az is élmény.
Gondolkodni kell kinek szulunk gyereket es akkor nem kell anyukakent pasikat fogdosni magunknak.

5 honapos kicsi fiam nap kozben nem hajlando aludni, miert nem vagy hogy tudnam elreni hogy aludjon nap kozben? Van aki meg kuzkodik ezzel?

Most kezdodott nem olyan reg kb 1 hete, eddig szepen aludt nap kozben is kb 2 ora fentlet utan fel ora orat. Az esti alvassal nincs gond, ejjel alszik 10-12 orat egyhuzamban. Valakinek van tanacsa mi lehet a gond, mit csinalok osszul?

Legjobb válasz: Bah, nálunk is ez megy. 5.5 hónapos a fiam és napi egy-háromszor alszik 20 percet napközben. Este 9-tõl reggel 6-ig alszik viszont. Nekem sincs ötletem, mert amikor csak egyszer alszik, akkor már estére nagyon nyügi.

Bah, nálunk is ez megy. 5.5 hónapos a fiam és napi egy-háromszor alszik 20 percet napközben. Este 9-tõl reggel 6-ig alszik viszont. Nekem sincs ötletem, mert amikor csak egyszer alszik, akkor már estére nagyon nyügi.

Van valaki akinek 11, 5 hónaposan nem eszik magától a babája?

Úgy értem,hogy ha teszek elé falatokat,katonákat,szétnyomkodja,összemorzsolja,lelöki.olvastam h ilyen korban már magától esznek evőeszközzel.Bele se merek gondolni mit művelne..

Legjobb válasz: Na, persze. Az enyém két éves, de csak akkor eszik egyedül, ha kedve van. És általában nincs kedve, kanalazom a szájába a kaját. 11,5 fél hónaposan meg esze ágában sem volt egyedül enni, még falatkákat sem.

Na, persze. Az enyém két éves, de csak akkor eszik egyedül, ha kedve van. És általában nincs kedve, kanalazom a szájába a kaját. 11, 5 fél hónaposan meg esze ágában sem volt egyedül enni, még falatkákat sem.
szia! az enyém mindjárt 1 éves, próbálkozik a kanállal evéssel, de a csuklója még nem elég fejlett erre a finom mozdulatra, szerintem nem is kell még önállóan enniük ilyen korban.
Az én kisfiam is 11, 5 hónapos. Csak a kezébe adott kiflicsücsköt, babapiskótát eszi meg egyedül. Az elé rakott falatkákat ugyanúgy szétnyomkodja, mint a Te babád. :D
Utolsó vagyok, ugyanígy egyedül eszi meg a babakekszet, sajt darabot. Pedig mindösszesen 1 foga van, a 2. most nõ. Az 1. babám is ilyen volt, õ 14 hónaposan evett villával, egy-egy falatot.
Kislányom épp 11 hónapos. Ha elé teszek zsömlét, banán darabot, ilyeneket, akkor felveszi és falatozni kezdi. ennyi, de õ a földrõl is felszed minden morzsát, mindent bekap, megeszik. Nem is próbáltam, hogy egyedül egyen kanállal.
Ugyan már, hogyan tudna egy ilyen kicsi baba egyedül enni? Az enyém 18 hónaposan kezdte el kanalazni az ételt és a villát is használta. Most 2 évesen nagyon szépen eszik. de ezt nem is lehet erõltetni, siettetni... ráér még nyugi :-)Most késsel keni a kenyeret, de van, hogy én etetem még.
2 hét múlva lesz 1 éves a kisfiam. Ha falatokat adok a kezébe, szétmorzsoja, nézegeti, de nem veszi a szájába. A kanalat belemártja a tálkába, aztán beteszi a szájába, de még a keze nem forog úgy ahogy kéne :) Érdekli nagyon a dolog, úgyhogy hagyom próbálkozni, addig én másik kanállal belapátolom neki a kaját. Nem gondolnám, hogy 1 évesen egyedül kéne ennie egy gyereknek. Még nem tudnak olyan finommozgásokat csinálni. Úgyhogy ne aggódj!
Az én lányom is 11 hónapos múlt, és esze ágában nincs egyedül enni. Ha adok kanalat, azt a szájába veszi, de a kajához nem nyúl vele. Ha meg falatot kap, vagy kisebb darabot, akkor szétnyomja. De szerintem még ráérnek ezzel. Nem követelmény, hogy 1 éves gyerek egyedül egyen.
11 hónapos lesz, de elképzelni nem tudom, hogy 1 hónap múlva egyedül egyen evõeszközzel. Fogja a kanalát, rágcsálja, néha belerakja a tányérba, de nem tud rárakni semmit, ha mégis, nem eszi meg, leveszi a kanálról. Falatkákat egyedül eszik, mondjuk olyan is a széke alatt utána... :) Én azt hagyom, amit ledob, az kuka persze.
Enyèm ugyanazt csinàlja mint a tièd. Jàtszik vele. A kemènyebb dolgokat teszicsak a szàjàba pl. rizspehely. Felvàgottat, kenyeret, sajtot imàdja mègis jàtszik, nyomkodja, ledobja. Majd alakul èn nem kesergek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Megnyugodtam:)

Mit kell tenni, ha az 5 hónapos kis németjuhászom az éjszaka alatt megöli és meg is eszi a házi nyulat, aki szintén szabadon van vele az udvaron?

Aznap, amikor meghoztuk a kutyust, odaszeg?dött egy jó er?ben lév? fekete szelíd nyúl hozzánk. Kb. egy hónapja egy udvarban vannak, de a kutya mindíg el zavarta a hátsó udvarba. Reggel arra ébredtünk, hogy már csak a nyúl bundája van meg, tiszta vér minden, a kutyus a virágoskertben fekszik és ökrendezik. Szó szerint megnyúzta és megette. Lehet-e valami baja ett?l a kutyának? Megvadulhat a vért?l amit evett? Lesz-e emiatt gond vele a jöv?ben, mondjuk a házi macskákra nézve? Vagy netán az emberekre.

Legjobb válasz: Nem fog megvadulni.Az 5 hónapos kölyök nagyon játékos, és ez a történet is játéknak indult.A nyuszi minél jobban beleélte magát a "préda" szerepébe, a kutyus annál inkább a vadászéba.Más állatokhoz felügyelet mellett lehet hozzászoktatni,és minden nemkívánatos mozdulatnál határozott rosszallást jelezni a kutyus felé.Egy felnõtt házi macska megvédi magát egy 5 h-os kutyussal szemben.De késõbb......??? /sokszor a táplálékon vesznek össze elõször, és nem felejtenek könnyen /

És nem vagyok értelmi csökkent kissebség, aki uszigatja a kutyáit. A kutyáim más kutyák irányába tett legkisebb morgását is szankcionálom, mert különben már rég lelõttek volna kutyástól:D
Még jó hogy a német juhászkutya juhászkutya, a pásztorkutya, meg pásztorkutya, benne van a nevében...
Nem fog megvadulni.Az 5 hónapos kölyök nagyon játékos, és ez a történet is játéknak indult.A nyuszi minél jobban beleélte magát a "préda" szerepébe, a kutyus annál inkább a vadászéba.Más állatokhoz felügyelet mellett lehet hozzászoktatni, és minden nemkívánatos mozdulatnál határozott rosszallást jelezni a kutyus felé.Egy felnõtt házi macska megvédi magát egy 5 h-os kutyussal szemben.De késõbb......??? /sokszor a táplálékon vesznek össze elõször, és nem felejtenek könnyen /
És ha egy ember fog menekülni elõle mint egy nyúl akkor mi lesz? Azt is megnyúzza? Vagy majd a szomszéd összes csirkéjét kinyírja, az meg feljenet akkor nem fognak neki örülni, hogy õ csak beleélte magát... Nem fog megvadulni a vértõl, ez tévhit, mint pl az is hogy szülnie kell egyszer ha szuka. Ellenben van olyan hús amit nyersen nem ehet, mert beteggé válhat tõle (sertéshús). Úgyhogy szerintem sürgõsen meg kéne nevelni. A német juhász nem vadászkutya, hanem pásztor, igaz, hogy ma már nem használják erre, de azért elvárható tõle amúgy is, hogy egyen meg állatokat. Hozzá kéne szoktatni valami kisállathoz (macska ilyesmi). Ha egy rossz mozdulata van, azonnal szóljatok rá mindig, és nem hagyjátok egyedül õket.
Elõzõ vagyok. Még annyit az elvaduláshoz, hogy a kutyák gyorsan tanulnak és lehet hogy már ennyitõl keresni fogja a többi alkalmat hogy vadászhasson. Úgyhogy ezért is érdemes lenne azonnal derékba törni az ilyen irányultságait.
Semmit, legközelebb plüssnyulat adni neki játszani, nem élõt. Nem fog megvadulni a vértõl .. a macskakergetésrõl meg le kell szoktatni, 5 hónaposan még nagyon jól nevelhetõ. Szegény nyúl :(
Ez volt a várható végeredmény. Csak azt tette, ami a génjeibe van kódolva. Semmi baja sem lesz tõle, de ma már ne adjatok neki enni, biztosan jóllakott. :) Egészségére!
Mibõl gondoltátok hogy lehet õket együtt tartani? Lehet, hogy én vagyok túl okos, de ilyen eszembe se jutna soha. Semmi baja nem lesz a kutyának 1-2 nap koplalás javasolt de semmi több. A macskázásról le lehet szoktatni(én nem szoktattam le az enyémet, nem is akarom). Annak meg aki azt írta, hogy legközelebb az embert nyúzza meg, üzenem, hogy nézettesse meg magát valami orvossal! Ez egy 5 hónapos gyerekkutya!!! Nem kell neki még se iskola, se kiképzõ se semmi!Csak következetesség a gazdi részérõl és minden rendben lesz.
Húha itt igen sok a fejben beteg ember!Menjetek a f*szomba az 5hónapos kutyát kutyaiskolába vivésetekkel együtt. Azért mert Ti debilek vagytok és képtelenek vagytok helyretenni kiképzõ nélkül a kutyáitokat az nem jelenti azt hogy más is képtelen erre. Mit nem adtam volna érte ha a 6 hónapos németjuhászaim legalább ennyi zsákmányösztönnel rendelkeztek volna... Lehettek volna munkakutyák, így csak családi kedvencek. De tudjátok mit vigyétek csak a kutyáitokat iskolába, meg is érdemlitek. az enyémek meg elvannak itt velem, iskola nélkül mégis boldogan kiegyensúlyozottam, mert tudják hol a helyük. Ja és még valami! A kutya ragadozó! Miért várjátok el hogy a nyulat, szárnyasokat ne bántsa??? Néha nem ártana gondolkodni...
Hát, ha már Ti nem tudtok Vele bánni egy kutyaiskolába elvihetnétek, ott szakemberek segítségével tanítható.
Én nem szeretnék belefolyni a vitába csak leírom a véleményemet a kérdezõ részére. Nézd ha téged zavar, hogy a kutyád háziállatokra vadászik akkor elkezded ilyen téren a nevelését és leszoktatod róla, ha nem és inkább veszekszel majd a macskák és tyúkok gazdáival akkor hagyod hagy csinálja, legalább jól táplált kutyád lesz. Ha az én kutyámról lenne szó biztosan megnézetném pár nap elteltével orvossal mert kismillió fertõzést elkaphatott attól a nyúltól. Ha veszettségre eddig nem volt beoltva akkor MINDENKÉPP vidd el orvoshoz. Egy darabig elolvasgattam azért a hozzászólásokat és a sertéshúshoz fûznék annyit, hogy azért nem adható nyersen amiért a többi hús sem, férgeket, élõsködõket és baktériumokat hordozhat.
Amúgy az angol (shepherd, sheepdog=juhász, juhászkutya) nevük ugyanazt jelenti. Pl tehát akkor ugyanazt jelenti a német juhász meg a sheltie (shetland sheepdog) pedig más a munkájuk. Most néztem meg. Na akkor mi van? Igen van egy kis különbség de nem az alapján hogy egyik juhászkutya másik meg pásztor :D hanem, hogy melyik mit csinál az állatokkal. Akkor miért is fontos, hogy juhász vagy pásztor?
Még sosem hallottam csirke vagy nyúl terelõ, hajtó, pásztor kutyáról... Mert ugye a juhászkutya, pásztorkutya nem fogta meg mondjuk a vadnyulat ha elé kerül? A birkát, kecskét, szarvasmarhát nem bántotta, mert ez volt a dolga... De ez a vita parttalan, sosem fogunk egyet érteni.
Amúgy nem mondtam, hogy mudim van :D Csak pásztorkutya és nem olyan nagy mint a német juhász ezért lehet keménykedni de nem mudi...
Én írtam a sertéshúst... Lehet félreérthetõen fogalmaztam de én is erre gondoltam.
"Friedrich Biehler kutyái egy éves korukban már IPO III-as nyomon dolgoznak, tárgyak nélkül." Tee ez a szegéény német juhász, már egy! éves korában ilyet csinál. Biztos sz*r lehet neki. Ha nem uaszítgatod, a kkor minek kardoskodsz hogy kiskutyát nem kell még neveéni és hogy milyen természetes hogy a kutya vadászik és nem lehet lenevelni róla és nem kell õket együtt tartani?
Nem érted a mondanivalóm lényegét, de én már nem magyarázom tovább. A kutyáim már nem német juhászok és én is póráz nélkül sétálok velük, egyszerre többel is és kicsit más méretkategóriák mint a mudi.
Ja és még valami! A kutyák elég ritkán élnek otthon a kutyavezetõikkel, az élet nem a "Kutyám Jerry Lee". Csak ha megvannak a megfelelõ körülmények akkor élhet a szolgálati kutya a vezetõjével. Ezek a kutyák nem játékszerek, nem lehet csak úgy kiengedni õket a kertbe. Némelyikük többet ér mint a kocsid, lakásod, kutyád, meg egy éves fizetésed együtt. De errõl ne nyissunk vitát, nem tudsz meggyõzni, túl sok a hiteles háttérinfóm...
A mudiktól meg már rosszul vagyok:S
Na, csak hogy tudjál róla, a kutyás rendvédelmi szerveknél csak a legritkább esetben kezdnek el kölykökkel foglalkozni. Egy éves kor alatt sem a rendõrség, se a határõrség se a BV nem vesz kutyát, ert egy év alatt még nem tudnak vele mit kezdeni. Mielõtt a kutyákat megveszik letesztelik õket, mennyire mutat hajlandóságot a munkára. Pl. egy munka vonalú németjuhász 1 évesen minden korábbi foglakozás nélkül igen szépen labdázhat, rongyozhat, ami azt jelent van esély kihozni belõle valamit.A küllemvonalúval viszont baba kora óta rongyozhatsz, ha nem olyanok az adottságai szart sem fog érni(mint az enyémek). Szóval szász szónak is egy a vége, rendõrbácsi nem babykorától neveli a kiskutyát, ez felejtõs... Vannak a rendõrségenek is, BVnek is saját kutyatelepei, ahol munkakutyákat "gyártanak", de túlnyomó többségben vásárolják az egy év körüli kutyákat.
Itt mindenkinek csak annyit mondanék: A kutya RAGADOZÓ! Ez az ösztön akármikor elõjöhet, ha szigorúan van nevelve, akkor is, csak kisebb eséllyel. DE mindig van néhány % (fajtától is függ persze) ami a vadászösztön oldalán áll... Hiába a kutyasuli meg a többi.
És azért egy normális kutyától, sõt még a vadászkutyáktól is elvárható hogy ne öljék meg otthon az állatokat, ha meglátják õket. Ez alap elvárás általában. Szerinted egy vadászkutyát munka után otthon elzárva tartottak és nem lehetett állat 3 km-es körzetében? Hát nem... És is még egy juhászkutyáról van szó kérem! Akinek az állatok védelme a dolga! Nem hiszem, hogy régen a kis pásztorkutyák otthon az állatokat öldösték mert még kicsik. Úgyhogy ez egy elvárható alapdolog. De hát biztos állatkínzás, hogy sok gazdi már ilyenkor már kutyaiskolába visznek, és nem csak 2 éves korukban kezdik el ülésre tanítani addig meg csak következetesen bánnak vele (ez most az elõttem lévõ válaszolónak szólt, nem a kérdezõnek.)
Nagyon remek. Jár egy virtuális tökön rúgás mindazoknak, akik szerint a válaszom haszontalan volt. Szertintetek egy szórakozásból gyilkolászó állatot nem kell tanítani, nevelni? Hát [email protected] Ezért van tele az ország idegbeteg kutyákkal, akik letépik a nyugdíjasok és kisgyerekek arcát...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!