Találatok a következő kifejezésre: 5 hónapos van (709 db)

A lányom még mindég minden éjjel felébred 1x 2x. Már 19, 5 hónapos. Van itthon Sedatif Pc lehet, hogy jobban aludna töle? Alvás elött mennyivel adjam?

Homeos,úgy hogy nem gyógyszer,és hallottam,hogy sokan adják a babáknak mikor rosszul alszanak.Egy hónapban kb 3x aludja át az éjjelt.

Legjobb válasz: Ja az lemaradt,hogy álltalában max. 3-4 óra múlva ébred. Ritka esetben késöbb.Nappal is csak 1x alszik 1,5 órát.Napi 2-3 órát minde´g a levegön vagyunk.Játszótér,séta.Este 21.10 kor megy lefeküdni,mert elöbb nem akar aludni.E`s még ekkor is kb.1/2 óra mire elalszik.

A kérdező hozzászólása: Ja az lemaradt, hogy álltalában max. 3-4 óra múlva ébred. Ritka esetben késöbb.Nappal is csak 1x alszik 1, 5 órát.Napi 2-3 órát minde´g a levegön vagyunk.Játszótér, séta.Este 21.10 kor megy lefeküdni, mert elöbb nem akar aludni.E`s még ekkor is kb.1/2 óra mire elalszik.
Elsõ vagyok. Elnézést, nem akartam beletiporni senki lelkivilágába. De akkor viszont bizz benne, hogy egyre ritkábban fog felkelni éjjel, és várd ki. De szerintem ne adj neki nyugtatót. A Sedatif PC felnõtt férfi ismerõsömet altatta el kb 7 perc alatt, akkor vajon mit tesz egy kisgyerekkel? De a te dolgod, csak kérdeztél, én válaszoltam. Sok sikert, akárhogy is döntesz.
A megoldás: tanítsd meg egyedül elaludni, ha nem akarsz ott ülni mellette éjjelente többször is. Nálunk bevált. (Aludj jól, gyermekem)
Már elég nagy ahhoz, hogy tudjon egyedül aludni, szóval tényleg próbáld ki azt a könyvet, hátha segít... Csak ne ilyen izékkel tömd, az csak eltussolja a bajt.
A Sedatif PC még felnõttnek is ütõs, annak ellenére, hogy homeós. Minden gyerek felébred éjjel, ez teljesen normális, mivel vannak éberebb és mélyen alvós szakaszaik, mint a felnõtteknek is. Az a lényeg, hogy amikor éber fázis van, akár körül is néz, nyugtázza, hogy ok, minden változatlan (nem lett átfektetve máshova pl), kicsit játszogat, újra elaltatja magát. Idõsebb babáknak akár oda is lehet rakni a cumisüveget, és isznak kicsit, mert megszomjaznak. Szóval, ebbe nem szabad beleavatkozni, meg kell tanulnia, hogy ez normális, és utána visszaaludnia. Tehát ne kelj fel hozzá, ne vedd ki, max nyugtasd meg röviden (nem irtad, mennyi idõre hogy ébred fel). Ha hisztizik, kezdd el megtanitani megint aludni a szakirodalom alapján.
Hát akkot tömöd inkább bogyókkal, minthogy nem knyezteted el? Azért mert nem ugrassz minden sírására, még nem fog utálni... Szerintem olvasd el, az Aludj jól gyeremekem címû könyvet. Valakik nagyon szídják, de akik használják azoknak beválik, és a gyermeküknek sem lesz semmi baja.
A kérdező hozzászólása: Ne kelj fel hozzá. Hogy lehet ilyet írni?? Amint felkel kb.8 hós korától azonnal feláll felül, és sír, mióta beszél , szól "anya gyere" A 19 hónap altt összesen kb.10 x aludta át az éjjelt.Gondolható, hogy szeretném, hogy aludjon.Nagyon anyás, csak velem hajlandó elaludni úgy hogy mellette ülök ö pedig a kiságyban.Már sokmindent próbáltunk, képes hosszú ideig szószerint sikítani, ...... Egészen 15 hónapos koráig éjjelente 5x 6x ébredt.
A kérdező hozzászólása: Azért is lenne jó ha aludna, mert úton a kistesó.Segítségem nincsen, a férjem reggeltöl estig dolgozik, nem tudom hogy lessz ha a baba meglessz.....
A kérdező hozzászólása: Nem Mo.n élek, hanem Németországban.I`gy a könyvet nem tudom megvenni. Mi a lényege a könyvnek???? Mert sok roszat olvastanm már róla...

2, 5 hónaposan van hogy horkol a pici? Vagy az inkább betegségre utaló jel?

Legjobb válasz: Nálam midkét gyerek születése óta horkol! :) Talán örökség, nem, kell megijedni! :)

Nálam midkét gyerek születése óta horkol! :) Talán örökség, nem, kell megijedni! :)
Az én fiam is horkolt és horkol még mindig (8, 5 hós), de nem mindig. Szerintem nem betegség, csak lehet, hogy akkor piszkosul mélyen alszanak:-)
Az én kislányom is horkolt már 3 hetesen :)
nem akarlak ijesztgetni, de mond majd meg dokinak, mert nekem azt mondtak, hogy gyereknek nem szabaad horkolnia, hangosan szuszognia lehet, de nem horkolnia keresztfiam 4 eves volt amikor ezzel jartunk vele gegeorvosnal, o mondta, hogy ez egyaltalan nincs rendben, neki nagyok az orrmandulai, talan ki is kell szedni esetleg probald meg felvenni, hogy meg tudd mutatni az orvosnak, tolunk akkor ilyet kertek, az alapjan mindjart tudta a doki, hogy gond van

Mennyire nagy problema hogy 5 honapos kisfiam meg nem forog? Aggodjak emiatt, vagy meg van ideje?

3 hettel szuletett korabban. Nem tudom hogy ennek van e koze hozza vagy sem, de egy picit aggaszt hogy nem akar forogni. 6 hetes koratol hason alvo, mashogy nem is van el. Felhuzza magat, kitolja a popojat, es oldalra billen, de atfordulni nem akar, ellenben ulni allandoan. Nagy baj hogy meg nem forog? Ja, ha hanyatt fekszik akkor kitekeredik, de ugy sem akar megfordulni, csak ugy fordul meg ha valamiben megkapaszkodik.

Legjobb válasz: Fiam 5,5 hónaposan fordult hasra, majd 6 hónaposan a hátára, 7,5 hónaposan kezdett mászni. Barátnõm fia 6,5 hónaposan kezdett el forogni. Van még idõtök - semmi gond!

Fiam 5, 5 hónaposan fordult hasra, majd 6 hónaposan a hátára, 7, 5 hónaposan kezdett mászni. Barátnõm fia 6, 5 hónaposan kezdett el forogni. Van még idõtök - semmi gond!
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a valaszod kedves utolso. Jo hogy igy helyre tettel :) koszonom. Igen elso baba, es ahogy irtad is itt minden baba csucs szuper baba a kisfiamhoz kepest. Sokszor amikor olvasgattam itt a kerdeseket, csak ugy amultam hogy atya eg, miket csinalnak mar a babak, az enyem meg még semmit. Na de most megnyugodtam. Koszonom neked.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszod. En mar azt hittem hogy ilyen tajt kellene mar forogni. Olyan sokszor olvasom hogy vannak babak akik mar 3 hos koruktol oda-vissza forognak. Na de meg van idonk, megnyugodhatok.
Egyáltalán nem baj! 6 hónapos koráig "kell" mindkét irányba fordulnia, de ez se szentírás. Napok alatt is változhat az ilyesmi, és ebben a korban egy hónap is sok idõ. Nekem egyik babám se sietett semmivel, a kicsi 6 és fél hónaposan tudott mindkét irányba forogni. Kúszni 9 hónaposa kezdett, mászni 10. Most 14 hónapos és nem sieti el a járást sem...eddig, de nincs semmi baja, csak egy kicsit lassabb tempóban halad. :)
Az enyém 1 hónappal született korábban, szintén kisfiú, és nagyjából 6 hónapos korban kezdett el megfordulni. Sosem aludt hason, és még nem is tud ülni. Most 8 hónapos. Jelenleg hasrafordul, de vissza már nem akar, pedig tudja. Szerintem nincs elkésve a kisfiad. Más dolgokat meg korábban csinál, mint kellene.
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenki valaszat. Orulok hogy nem vagyunk lemaradva semmirol, es hogy meg van ideje a kis torpemnek a forgasra. Szep napot mindenkinek.

9, 5 hónapos kislányom csak kúszik. Ezt kb 2 hónapja csinálja. Hiába gyakoroltatom vele a mászást nem megy, pedig nagyon szeretném! Van valami ötletetek vagy inkább vigyem már neuro rehabra?

Úgy látom nagyon berögzült nála a kúszás. Itt sem egyformán használja a kezeit és a lábát, hanem egyik kezével könyökkel a másikkal tenyérrel. A lábait pedig egyik nyújtva a másik hajlítva. Nem gondolom, hogy ez normális dolog...

Legjobb válasz: az én babám 5,5 hónapos korától 7,5 hónapos koráig kúszott, aztán mászott. tehát ha a te babád 2 hónapja kúszik, akkor lehet, hogy napokon belül elkezd mászni, nem baj az, ha 2 hónapja kúszik. sõt, vannak babák, akik kihagyják a mászást. én nem tudom, mi az a neuro rehab, de elég ijesztõen hangzik, ekkora baj biztos hogy nincsen. felállni feláll már? lehet egyszerûen csak ki fogja hagyni a mászást, ennek sincs akkora jelentõsége, mint amennyire híresztelik. egy gyógytornászt kérdezz meg e-mail-ben, majd talán õ megnyugtat.

az én babám 5, 5 hónapos korától 7, 5 hónapos koráig kúszott, aztán mászott. tehát ha a te babád 2 hónapja kúszik, akkor lehet, hogy napokon belül elkezd mászni, nem baj az, ha 2 hónapja kúszik. sõt, vannak babák, akik kihagyják a mászást. én nem tudom, mi az a neuro rehab, de elég ijesztõen hangzik, ekkora baj biztos hogy nincsen. felállni feláll már? lehet egyszerûen csak ki fogja hagyni a mászást, ennek sincs akkora jelentõsége, mint amennyire híresztelik. egy gyógytornászt kérdezz meg e-mail-ben, majd talán õ megnyugtat.
Ne izgassd magad!, nem minden baba maszik, lehet , hogy kuszasbol majd felhuzza magat labra es menni fog.Semmikepp ne eroltessd, sot orulj, hogy kuszik, s legalabb fejlodnek az izmai. Jo babazast!
A mászás fontos, ha nem mászik késõbbi diszlexiára utalhat. ezt fejlesztõ, és neurológus is mondta.
A kérdező hozzászólása: Párszor már felállt, de nem rendszeresen. Én is úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy másszon!!!
Kedves kérdezö! Megkérdezhetem, hogy végül elkezdett mászni a baba? Nálunk ugyanez a helyzet, mint nálatok, minket beutaltak rehab. tornára.

5 honapos babam meg van fazva, kulfoldon elek, itt nem torodnek ugy a babakkal, attol tartok hogy tudo gyulladasa lesz, irnatok nekem gyulladas csokkento gyogyszereket? Hat ha van itt is es tudnam hasznalni?

tylenol adok neki, salinexet, ezt irta ki a hulye orvos, aki mindenre azt mondja hogy: rendben van, egyebkent ha rajta mult volna, a gyerek mar a hasamban is meg halhatott volna, mind 1, jo lenne ha irnatok le nekem egy par gyulladas csokkento gyogyszert , es be jarnam toronto hogy hat ha kapok valamelyik gyogyszerbol, elore is koszi a valaszokat

Legjobb válasz: Mi is 5 hónaposak vagyunk, és megfáztunk. Egyébként nem tudom mitõl van, de a környezetmben is és itt is, sok ilyen kérdést olvasok, hogy 5 hónapos baba megfázott. Bocsi a kérdésedre válasz: Nekünk a doktornéni írt fel Fenistil cseppeket, Ambroxol köptetõt, Curam nevû antibiotikumot és Normaflort.

Mi is 5 hónaposak vagyunk, és megfáztunk. Egyébként nem tudom mitõl van, de a környezetmben is és itt is, sok ilyen kérdést olvasok, hogy 5 hónapos baba megfázott. Bocsi a kérdésedre válasz: Nekünk a doktornéni írt fel Fenistil cseppeket, Ambroxol köptetõt, Curam nevû antibiotikumot és Normaflort.
Szia! Mi is meg voltunk fázva 5 hónaposan. Nekünk a doktornõ Calcimuscot írt fel, fél ampullával kell naponta beadni a gyereknek. Ezen kívül szívni kell az orrát. Ha köhög, Sinecodot kell neki adni (10 csepp este). Ha véletlen belázasodik, lázcsillapító kúpot kell neki adni. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: koszike segitettetek a valaszokkal, fel irom a gyogyszerek nevet, es meg probalom be szerezni, hat ha sikerul, meg egyszer koszike mind kettotoknek

Van egy 5 hónapos törpetacskóm, még nem szobatiszta, pedig sokszor kirakom az udvarra, mit tegyek vele?

A másik meg , hogy mindent rág, lop, szétszed, mikor higgad le? Már egész nap csak rendezem! Szeretem, de már nagyon kiborít!

Legjobb válasz: 5 hónaposan még teljesen normális, hogy ilyen! Még kölyök! Egyes kutyák hamarabb megtanulják ezeket a dolgokat, mások késõbb, de 5 hónaposan várható, hogy így viselkedik. A rongálásról csak úgy tudod leszoktatni, ha sokat játszol, sétálsz vele, naponta több órát. Minden nap tanitgasd egy kicsit. Ha fizikailag és szellemileg is lefárasztod, magától megszûnik a probléma. Persze nem azonnal, hiszen még bõven benne van a kölyökkorban. Ezt el kell tudnod fogadni, másképp nem megy.

5 hónaposan még teljesen normális, hogy ilyen! Még kölyök! Egyes kutyák hamarabb megtanulják ezeket a dolgokat, mások késõbb, de 5 hónaposan várható, hogy így viselkedik. A rongálásról csak úgy tudod leszoktatni, ha sokat játszol, sétálsz vele, naponta több órát. Minden nap tanitgasd egy kicsit. Ha fizikailag és szellemileg is lefárasztod, magától megszûnik a probléma. Persze nem azonnal, hiszen még bõven benne van a kölyökkorban. Ezt el kell tudnod fogadni, másképp nem megy.
Türelem és figyelem a kulcsa mindennek! Az hogy kiteszed nem biztos hogy elég, gyakran kell dícsérgetni ha jó helyen végzi a dolgát, különben honnan tudná mit vársz tõle. ...azt meg ne várd hogy magától lehiggad, mert tanítani kell mindere. Ha szereted menni fog csak legyél vele türelmes!
A minden szétszedése azér van mert jönnek a fogai és rágni akkar meg kemény dolgokat a szájába venni. A szobatiztaságra van egy jó módszer ha rajtakapodhogy pisil vagy kakil egyböl fogd meg és vidd ki az udvarra.

Kislányom 5, 5 hónapos és nem fordul hasra és vissza. Mit csináljak? Nagyon le van maradva?

Azaz volt már,hogy sikerült kb. két hete egy párszor megfordult,de azóta semmi.Egyébként nagyon mozgékony, érdekl?d? baba.

Legjobb válasz: Na aggódj, semmi baja a babádnak. Az én kislányom is megfordult hasról hátra 5 hónapos kora elött, de aztán két három hét kimaradt. Utána viszont ha kell ha nem forog hasról hátra, hátról hasra viszont csak hét hónapos kora óta. Most már nem egyszerû egy pelenkacsere sem, mert állandó forgésban van.

Na aggódj, semmi baja a babádnak. Az én kislányom is megfordult hasról hátra 5 hónapos kora elött, de aztán két három hét kimaradt. Utána viszont ha kell ha nem forog hasról hátra, hátról hasra viszont csak hét hónapos kora óta. Most már nem egyszerû egy pelenkacsere sem, mert állandó forgésban van.
Ne aggódj 21 hetes a kislányom õ sem fordul meg teljesen bár volt amikor sikerült egyedül. Látta gyógytornász megnyugtatott semmi baja. Tudsz Neki segíteni úgy hogy megfordítod hasra és vissza, de erõltetni semmit nem szabad.
Szia! Nekem 16 hetes a kislányom.Ma voltunk orvosi vizsgálaton és azt mondta az orvos, h határ eset, még nem baj de már át kéne neki fordulnia.Én is úgy tudtam, h 6 hónapos korukig kell megtanulniuk forogni.Vagy nem?
Ne haragudj de nektek nincs vedonotok? Nalunk pl. ezt is a vedono ellenorizte, minden 2 hetben jott es figyelte a babat.
20 hetesek vagyunk és nekünk se megy még.Ne aggódj minden gyerek másként fejlõdik. Nekünk elég nagy súlyú és ezért megy majd nehezebben, legalábbis ezt mondta az orvos.De már próbálkozik.Elõbb utóbb sikerül majd neki is.

5 hónapos kislányomnak 4 napja hőemelkedése van (37, 5) reggelente láz (38, 5) amit egy lázkúppal csillapítok. Az ínyén nem veszem észre hogy fogzás miatt lenne, nem vörös inkább fehér. Mitől lehet ez?

Orvos látta, de azt mondja a torka nem piros, meghallgatta de nem vesz észre semmit. Cataflam cseppet írt (3x7) de a helyzet változatlan. Széklete hígabb.

Legjobb válasz: A fogzás miatt. AZ lányom ugyanigy van és ma reggelre kibujt az elsõ foga. Most mult 5 hónapos. De valószínû 1-2 nap és kint van a második is,mert az ínye teteje hófehér és már érzem alatta. Ilyen volt az elsõnél is.

A fogzás miatt. AZ lányom ugyanigy van és ma reggelre kibujt az elsõ foga. Most mult 5 hónapos. De valószínû 1-2 nap és kint van a második is, mert az ínye teteje hófehér és már érzem alatta. Ilyen volt az elsõnél is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Hány napig tarthat ez a hõemelkedés/láz mielõtt kibújna a fogacska ?
Nekünk ugy 3 napig tartott.

Van egy ismerõsöm aki egyedül neveli 5 hónapos kisfiát. A kicsi minden férfihez ragaszkodik. Vajon miért?

Ha egy férfi megáll velük beszélgetni a kicsi már nyújtja is a kezét és mosolyog.

Legjobb válasz: 5 hónaposan még messze nem tud különbséget tenni hogy szereti a nõket vagy sem. Valószínûbb hogy a mélyebb hangok érdekesek számára. Amúgy meg minden 5 hónapos gyerek ezt csinálja. Az én fiam is ezt tette, pedig neki ott volt az apja mindig..

5 hónaposan még messze nem tud különbséget tenni hogy szereti a nõket vagy sem. Valószínûbb hogy a mélyebb hangok érdekesek számára. Amúgy meg minden 5 hónapos gyerek ezt csinálja. Az én fiam is ezt tette, pedig neki ott volt az apja mindig..
5 hónapos kisgerek még nem ragaszkodik számára idegen emberekhez, ne értsd félre ezeket a reakciókat, teljesen természetes egy ennyi idõs, kiegyensúlyozott babánál ez a viselkedés..
Szerintem ha növel beszélget, akkor is ugyanazt csinálja a gyerek, ez jellemzö az ekkora gyerekekre.
Ha nõ az ismerõsöd, akkor azért, mert a gyereknek hiányzik az apa.
"Ha egy férfi megáll velük beszélgetni" Itt a kulcs. A kisgyermekekre sokkal inkább nyugtatóan ha a férfiak hangja, mint egy nõké (leszámítva az anyjukét), így a férfiakkal e téren jobban szimpatizálnak. Az errõl szóló megállapításokat bármelyik fejlõdéspszichológia könyvben megtalálod.
Valószínû azért, mert bármelyik idegennek-legyen az bármilyen nemû-nyújtaná a kezét. 5 hónapos, még nem is tudja a nemek közti különbséget.
azért, mert 5 hónapos.
Ha a nõket nem szereti, és tud különbséget tenni, az elég gázos, mert valószínûleg a gyermek érdesanyja bántja. Levakarni nem lehet egy ilyen korú babát egy nõnemû lényról, aki felveszi.
A kérdező hozzászólása: A nõket nem szereti.
A kérdező hozzászólása: Legalább az anyuka könnyebben tud pasit fogni.
jaj, annyira tudtam, hogy erre megy ki a dolog... Mit vársz, írjuk azt, hogy mert az anyuka direkt csak pasikkal áll le, és szegény gyerekbe már belenevelte, hogy minden pasit imádni kell, hátha emiatt beleszeretnek? Hülye vagy, ne haragudj. Egy ekkora gyereknél ez teljesen normális. HA egy kiskutya áll meg mellettük, a gyereknek az is élmény.
Gondolkodni kell kinek szulunk gyereket es akkor nem kell anyukakent pasikat fogdosni magunknak.

5 hónapos babám nem eszik, van ötletetek?

5 hónapos, 7 kg-os babám kb. 3-4 hete kezdett el lefejet anyatejb?l keveset enni (születését?l így kapta), kb. 2,5 hete eljutottunk ara a szintre, hogy napi 30 ml anyatejet volt hajlandó fogyasztani. 3 nap után kórházba kerültünk, ahol tápszert kapott. Ez kicsit fellendítette, mert elkezdett napi 500-600 ml-ket meginni. Most megint ott tartunk, hogy egy étkezésre kb. 30 ml tápszert hajlandó meginni, nem iszik 1 óra múlva, 2 múlva és 3 múlva sem. 4 óra múlva újra megiszik 40 ml-t. Cumit, cumisüveget cserélgettünk, próbáltuk félálomban, álmában (álmában csak éjjel hajlandó 100 ml-t meginni, de ezt is csak 1x, ha többször próbálkozom, az már kudarc), kevertem a tápot tejpéppel, gyümölccsel, zöldséggel, az eredmény mindig ugyanaz, nem kell. Sem a gyümölcsöt nem szereti, sem a f?zeléket. Nem beteg, nem vérszegény. Van ötletetek mit lehet tenni? És aki esetleg volt hasonló helyzetben, ott megoldódott ez a probléma?

Legjobb válasz: Az én Kisfiam is 5 hónapos, 6,5 kg, augusztus vége óta küzdünk ezzel a problémával. Október végén derült ki, hogy tejfehérje érzékeny, mindenre volt logikus magyarázat... Gondoltam majd most megoldódik minden. Hát nem, azóta is küzdelem az evés. Abban bíztam ha megkezdjük a hozzátáplálást, majd jobban fog enni, ha nem is a tápszert, de legalább a fõzelékeket. Hát ez sem hozott javulást. Voltunk gasztroenterológián, rengeteg orvosnál, de eredménytelenül. Senki nem tud mondani nekem egy elfogadható választ, senki nem talál megoldást. Semmi baja nincs, nem beteg, csupán nem alszik és alig eszik egész nap. Teljesen át tudom érezni a helyzeted, én is tanácstalan vagyok, mit tegyek még, hova vigyem még el, ami hoz valami eredményt. Mindenhova úgy megyünk el, hogy termoszban viszem a meleg vizet a tápszerhez, mert fogalmam sincs hol jön rá az evés. Kiszámíthatatlanok a napok, nem tudok tervezni, mert nem tudom mikor akar enni, mikor lesz éhes. Álmában éjjel egyszer én is meg tudom etetni. Napközben esélytelen, mert nem alszik. Kipróbáltunk egy alternatív gyógymódot is, ami hozott némi javulást, de elég bizonytalan a dolog, azóta vannak napok, hogy picit jobban eszik, de van amikor 9-10 órán át nem hajlandó SEMMIT enni. Még jó, hogy a vizet szereti, legalább a kiszáradás veszély nem áll fenn. Én úgy érzem minden létezõ dolgot kipróbáltam már. Sokszor úgy állunk neki enni, hogy oda van készítve a tápszer (Milumil Pepti), a Senmil ízesítve gyümölccsel, a fõzelék, a víz... naná, hogy csak a víz kell. Tudom nem megnyugtató, hogy nem vagytok egyedül a problémával, mert engem sem nyugtat meg... Nem is hiszem már, hogy van erre megoldás, ha ennyi orvos nem tudott rá mit mondani. Még mindig az alternatív gyógymód, amit említettem, az hozott némi javulást. Abban bízom, hogy a fél éves növekedési ugrás talán hoz változást. Kitartás! És ha van valami, ami beválik nálatok, akkor jelezd kérlek!

Az én Kisfiam is 5 hónapos, 6, 5 kg, augusztus vége óta küzdünk ezzel a problémával. Október végén derült ki, hogy tejfehérje érzékeny, mindenre volt logikus magyarázat... Gondoltam majd most megoldódik minden. Hát nem, azóta is küzdelem az evés. Abban bíztam ha megkezdjük a hozzátáplálást, majd jobban fog enni, ha nem is a tápszert, de legalább a fõzelékeket. Hát ez sem hozott javulást. Voltunk gasztroenterológián, rengeteg orvosnál, de eredménytelenül. Senki nem tud mondani nekem egy elfogadható választ, senki nem talál megoldást. Semmi baja nincs, nem beteg, csupán nem alszik és alig eszik egész nap. Teljesen át tudom érezni a helyzeted, én is tanácstalan vagyok, mit tegyek még, hova vigyem még el, ami hoz valami eredményt. Mindenhova úgy megyünk el, hogy termoszban viszem a meleg vizet a tápszerhez, mert fogalmam sincs hol jön rá az evés. Kiszámíthatatlanok a napok, nem tudok tervezni, mert nem tudom mikor akar enni, mikor lesz éhes. Álmában éjjel egyszer én is meg tudom etetni. Napközben esélytelen, mert nem alszik. Kipróbáltunk egy alternatív gyógymódot is, ami hozott némi javulást, de elég bizonytalan a dolog, azóta vannak napok, hogy picit jobban eszik, de van amikor 9-10 órán át nem hajlandó SEMMIT enni. Még jó, hogy a vizet szereti, legalább a kiszáradás veszély nem áll fenn. Én úgy érzem minden létezõ dolgot kipróbáltam már. Sokszor úgy állunk neki enni, hogy oda van készítve a tápszer (Milumil Pepti), a Senmil ízesítve gyümölccsel, a fõzelék, a víz... naná, hogy csak a víz kell. Tudom nem megnyugtató, hogy nem vagytok egyedül a problémával, mert engem sem nyugtat meg... Nem is hiszem már, hogy van erre megoldás, ha ennyi orvos nem tudott rá mit mondani. Még mindig az alternatív gyógymód, amit említettem, az hozott némi javulást. Abban bízom, hogy a fél éves növekedési ugrás talán hoz változást. Kitartás! És ha van valami, ami beválik nálatok, akkor jelezd kérlek!
A kérdező hozzászólása: És a gyermekorvosunk szerint a foga sem jön még.
A kérdező hozzászólása: Hát ez nem hangzik túl jól. Ezek után nem fogom hagyni, hogy lerázzanak. Nem fogok megnyugodni, amíg ésszerû választ nem kapok. Tudom, hogy nem etethetik meg helyettem, nem is ezt várom, dehogy egy jóevõ kisbabából egyik napról a másikra semmit nem evõ lesz, ennek oka kell legyen. Tudom, hogy Te is így gondolod és annak örülök, hogy legalább valamerre elmozdultatok. Nemcsak a sok hülye választ, hogy ezt el kell fogadni...
Csak magán gasztrosoknál voltam, a legtöbb amit nyujtottak a kórházak extra szobái, de vizsgálat az sehol.Én nem szállodai ellátást kértem hanem kivizsgálást.Ez a tükrözés az elsõ érdemleges.Én BP-ivagyok, itt pedig bõ az orvos kínálat.
A kérdező hozzászólása: Ez annyira szörnyû, én sem bírom elfogadni! A kórházban vér és vizelevizsgálaton kívül nekünk sem csináltak semmit. A gyerekorvos hülyének néz. Januárban felkeresünk egy gasztroenterológust magánrendelésen, hátha úgy foglalkoznak is velünk. Valaminek történnie kellett, hogy nem esznek. Sajnos a magán gasztros csak januárban elérhetõ. Hétfõre bejelentkeztem biorezonanciára, hátha segít.... Megírom, ha igen.
Az én kislányom is csak álmában eszik, 5 hós és egyre kevesebbet, vizet sem iszik. Tegnap már tükrözésen voltunk, 10 nap múlva lesz eredmény.Mi is rengeteg orvosnál voltunk, semmit, nem csináltak ez az elsõ komoly vizsgálat.Tej allergiát, vérszegénységet kizártunk.Méglaktóz v. fruktóz terhelés jöhet szóba ha most nem derül ki semmi.Ez a4. kórház, azt tudják mondani, hogy van ilyen fogadjam el, de én nem tudom elfogadni.Kíváncsi vagyok másoknál hogy oldódott meg.
A kérdező hozzászólása: Nekem volt anyatejem bõven, az enyém nem ette, csak 4 hónapos koráig, utána kapta a tápszert, mert 3 napon keresztül 30 ml-t fogyasztott belõle/nap. Azóta erõltetjük csak az evést, mióta nem eszik, mivel elõtte rendesen evett, így 4 óránként etettük mi is. Most sincs igazán erõltetve, 4 óránként kap, de az ember nem tudja mi a jó megoldás, ezért közben kipróbáltuk az óránkénti, 2 óránkénti megkínálást is. Egy 5 hónapos babába már nem tudod beletölteni a kaját, ha nem kéri, akkor nem fog enni. Hát igen, mondókázás, énekelgetés, játszogatás, ezeket folyamatosan próbálja az ember. Csak nem sok sikerrel. Ha meg úgy hajtja álomra a fejét, hogy kb. 200 ml-t evett meg, akkor próbálod megetetni, amikor alszik. Az elején élvezettel fogadta az új ízeket, de láthatóan megunta.
jaj bocsi, most olvasom, hogy eddig azt kapott.hát probáld ujra a tejet, csak jobb izü mint a táp :S
Nem próbálta egyikötök se, hogy anyatejet hozzon a gyûjtõállomásról?Hátha azt megeszi?Mert a tápszer nagyon rossz izû az itteni gyerekorvos, védõnõ és még az anytejgyûjtõ-állomáson dolgozó nõ szerint is.Párom is megkostolta, azt mondta olyan mint a fûrészpor...A hozzátápláláshoz lehet nem állnak még készen, mert "válogatosak".Biztosan kell hogy legyen oka a nem evésnek.De lehet meg kell próbálni, hogy nem adsz neki, ha nem jelzi az éhes sirásával.Lehet hogy az erõltetés miatt nincsen már kedve enni...Egyél elõtte, hátha kedvet kap, hogy utánozzon.Meg játszogass vele és beszélgess hozzátáplálás közben, hátha...Nekem más nem jut eszembe sajnos, nekem még csak 2hónapos múlt a kicsi, de nekem ezek jutnának eszembe ha ilyen probléma lenne.
Nálam 2kórházban is próbálták etetni többen is, ordítás lett a vége.A klinikán most is fekszik 7 hós baba, mert nem eszik, de csak a tápszert váltogatják 7 hónapja.A gyerek még egy percet sem volt otthon, csak kórházban, de senkit sem érdekel. Legalább nálunk nem ennyire rossz a helyzet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!