Találatok a következő kifejezésre: 5 hónapos lehet (685 db)

Hogyan kezdted a hozzátáplálást anyatejes babánál? 5-6 hónaposan? 5 hónaposan lehet neki ebéd körüli szopi után adni 1-2 kanál burgonyapépet?

Mire 6 hós, arra meg esetleg az ebédet kiváltani vele? Utána hogy folytattátok tovább a szoptatást? Melyik étkezéseket mikor váltottátok ki? Esetleg írnátok példát rá hogy nézett ki egy napi kaja, 5,6 és több hósan?

Legjobb válasz: 5,5-7,5 hónaposan (3 gyerek különbözõ idõpontokban) Az egyik 5,5 hónaposan kivette a kezembõl a banánt, és elkezdte tömni, így letudtuk a kezdetét. De csak 9 hónapos korára váltottunk ki 1 étkezést (bár a banánt nem javasolják elsõk között, és magamtól én sem adtam volna) A középsõt kerek 6 hónaposan kezdtem etetni, sütõtökkel, majd répával. De õ vele sem váltottunk ki hamar étkezéseket. A kisfiam nem akart enni semmi pépeset, mindent kiköpködött, még 6,5-7 hónaposan is. Nála a BLW vált be, 7,5 hónaposan párol zöldségeket, puha gyümölcsöket kapott, hogy a kezébe vehesse, és egyedül egyen. Õ is lassan hagyott el 1-1 szoptatást. De én hosszú távú szoptatáspárti vagyok, úgyhogy én mindig elõbb szoptattam, utána adtam a szilárdat. Megvártam, hogy maguktól forduljanak el, és ne kérjék a cicit. Amikor azt kiköpték, de evés idõ volt, akkor adtam nekik helyette szilárdat...

5, 5-7, 5 hónaposan (3 gyerek különbözõ idõpontokban) Az egyik 5, 5 hónaposan kivette a kezembõl a banánt, és elkezdte tömni, így letudtuk a kezdetét. De csak 9 hónapos korára váltottunk ki 1 étkezést (bár a banánt nem javasolják elsõk között, és magamtól én sem adtam volna) A középsõt kerek 6 hónaposan kezdtem etetni, sütõtökkel, majd répával. De õ vele sem váltottunk ki hamar étkezéseket. A kisfiam nem akart enni semmi pépeset, mindent kiköpködött, még 6, 5-7 hónaposan is. Nála a BLW vált be, 7, 5 hónaposan párol zöldségeket, puha gyümölcsöket kapott, hogy a kezébe vehesse, és egyedül egyen. Õ is lassan hagyott el 1-1 szoptatást. De én hosszú távú szoptatáspárti vagyok, úgyhogy én mindig elõbb szoptattam, utána adtam a szilárdat. Megvártam, hogy maguktól forduljanak el, és ne kérjék a cicit. Amikor azt kiköpték, de evés idõ volt, akkor adtam nekik helyette szilárdat...
Hogy õszinte legyek 2-3 hónaposan de inkább 3 azt hiszem.. ( már 8 éves a kisfiam szóval annyira nem emlékszem ) Ráadásul a fiam 1 éves koráig még szopott, akkor sem magától tette le. és én arra emlékszem , hogy már 3 hónaposan is adtam neki 4 hónaposnak való bébi ételt is.. De figyeltem azért, hogy nem jön e ki allergia, jól emészti e stb, valamint egy nagyon kedves védõnõm volt és soha nem ellenezte ezeket és szerencsére õ nem könyvbõl prédikált nekem.
6 hónaposan elég elkezdeni! A kismamablog címû honlapon le lehet tölteni hozzátáplálási útmutatót!
Szia! Én 5-6 hó keztem mind az öt gyermekemnél.Déli étkezéssel, arra figyelj hogy mindig csak egy félét adj, ne legyen az hogy adok krumpli pürét és adok inninek rostos stb, mert nem fogod tudni mitöl lehet kiütése esetleg a pocija fájhat.Egy nap csak egy félét, 2-3kiskanál.HA lehet almapüre, banánnal, levesbõl fõtt répa, fõttkrumpli, teával kezdj.Nem okoz panaszt, másnap 3-4k.kanál..kb egy hét elteltével már 1dl ennit adhatsz, és pürés legyen mig nem tanul meg enni és a foga nembujik ki.
5, 5 hónaposan kezdtük, mert leállt a súlygyarapodása. Elõször tejpépet kapott (az tápszeralapú), aztán 6 hónaposan jöttek a gyümilevek, utána a gyümölcspépek, késõbb a krumpli (utálta), répa (utálta), majd az édesburgonya. Na azt szerette :) Mi elég sokára hagytunk el szopikat, ragaszkodott hozzá, én pedig nem bántam :) Most már 15 hónapos és azt eszi, amit mi is (nem eszünk se zsírosat, se túl sósat, se túl fûszereset)
Szia. Kerek 5 honaposan kezdtem. En eloszor a tizorait /akoruli szopit/ valtom ki utana az uzsit. Eloszor adtam neki kis almalet 2 napig. Majd almapepet. Mindig szopi elott. Almapep majd szopi. Utana kapott 2 napig repapuret majd repa+almapure. Majd alma+oszibarack. Nem siettetem szep lassan kap uj dolgokat. Kapott mar alma+buza/zabpelyhet hogy a glutennel is megismerkedjen. 2, 5 hete kezdtuk es ma tizoraira evett egy jo adag gyumolcspuret utana kapott vizet es nem szopizott. Vizzel 3 napja kezdtem megismertetni, mert eddig nem kapott. Csoros poharban adom. Egyebkent minden izlik neki eddig. Szoval ma ugy nez ki egy szopit kivaltottam. Holnaptol probalkozok uzsinal zoldsegekkel (krumpli repa ilyesmi). Meg 7-8x szoptatok ugyhogy egyelore nem kerdes h a tejadag eleg neki. Szeretnem idovel ha csak reggel ebed este korul szopizna, h tobb szabadidonk legyen, tudjunk ide oda menni. De nem siettetem szep lassan jutunk el oda. Azert annak orulok h reggel fel 6 utan ma csak f11kor szopizott.
Hozzateszem en azert szopi elott adtam a puret mert a celom a szoptatas kivaltasa.

Tényleg 4, 5 hónapos lehet a baba a videón? Normális, ha az én fiam ennek még csak a közelében sem jár?

a href='http://www.youtube.com/watch?v=YeJEjtwlOdk' class='kulso_link'>http://www.youtube.com/watch?v=YeJEjtwlOdk

Legjobb válasz: Szerintem tuti nem, vagy ûberügyes! De ez a kislány biztos nem ennyi idõs!!! Az én kislányom 4,5 hónapos de még csak hasról hátra és vissza fordul. Kanállal eszik, játékokért nyúl elhúzza õket, nézegeti fogdossa szájába teszi.

Szerintem tuti nem, vagy ûberügyes! De ez a kislány biztos nem ennyi idõs!!! Az én kislányom 4, 5 hónapos de még csak hasról hátra és vissza fordul. Kanállal eszik, játékokért nyúl elhúzza õket, nézegeti fogdossa szájába teszi.
Az én fiam is ezt csinálta ennyi idõsen, de komolyan, kiskutyázott és néha haladt egy kicsit, utána kúszott egy hónapot majd felállt és mászott.Aktív volt nagyon, rohant, tehát én elhiszem.
Felállt 6 hónaposan igen, nem járt felállt.
15 ös...IQ-fighter.....felállt...az nem járás...biztos 12 éves kissrác vagy...az én fiam is állt 6 hósan!
Hát nem tudom hány hónapos a kislány a videóban, de van ilyen!!Az én lányom is 5 hónaposan már így mászott, pontosabban 2 nappal az 5.hónapja elõtt. 6 hónaposan már stabilan, önállóan ült, mászásból ült ki. 6, 5 hónaposan állt fel elõször.10 hónaposan indult el.Egyedül, önállóan sétált, járt. Jelenleg 13 hónapos és szalad, nem lehet utolérni. Tehát nem lehetetlen ez.
Nekem nincs gyerekem, de most megkérdeztem a szüleimet: Én is ennyi idõsen ezt csináltam már, és jóval egyéves korom elõtt jártam - úgy, hogy rendesen sétáltak velem az utcán. Olyan kicsi voltam (még a koromhoz képest is), hogy azzal heccelték aput az utcán, hogy biztos nem is vagyok igazi, mert ilyen nincs. Állítólag folyton megbámultak. Ugyanakkor cserébe valami elképesztõen késõn kezdtem el beszélni. Minden gyerek már rég kotyogott, én meg nem voltam hajlandó megszólalni, egész az óvodáig kb. (Na jó, azért kicsit elõbb, te tényleg nagyon késõn.) Tény, hogy akkor meg rögtön rendes mondatokban, így mondhatni, hogy nekem a gügyögés-korszak kimaradt. Ezzel meg idegesítették a szüleimet, hogy jajj, mi van ezzel a gyerekkel, mikor XYka meg már 20 szót is tud, stb. Egyébként teljesen normális vagyok/voltam: se zseni, se buta. A húgom ellenben lusta volt, kifejezetten késõn csinált minden mozgást. Egy kivétellel: gyakorlatilag rögtön felemelte a fejét, szinte még újszülött korában. De onnantól sokáig semmi. Késõn forgott, ült/állt fel, indult el... Cserébe õ idõben kezdett el beszélni, gügyögött "rendesen". Õ is teljesen átlagos: nem zseni, nem buta. Konklúzió: nincsen két egyforma gyerek - EMBER - a világon.
rohant igen a mozgásfejlõdéssel, teljesen értelmesen írtam
Hú...eltévedtem volna? el nyelvtani topic?! Állj már le....szánalmas, hogy rájössz, hogy hülye fejjel nem fogtad fel, amit mindenki más igen, és most meg, jobb fógópont híján, a fogalmazókészségbe kötsz bele. Nyugi, az én fiam is rohant!
nem tudom... nekem is nagyon gyors mozgásfejlõdésû fiam van, õ 5, 5 hónaposan mászott, most meg is néztem a videót és annyira más volt... nekem ami szemet szúrt, hogy a hajat ugye 4-5 hónapos koruk körül hagyják el, tehát ekkor mickey egér fejûek a babák, ennek a kislánynak meg fel volt copfozva a haja, de a teste-arca is nekem kicsit idõsebbnek tûnik, úgy 2 hónappal.
Lehet vannak kisbabák akik ügyesek, de nekem is ez a gyerkõc sokkal idòsebbnek tûnik, teszem azt 7 hós körüli. Nem mondom, hogy hazudik az anyuka, mert nem illik. De ahogy nézem a testvérét és mellette Õt, az arányok nem stimmelnek. A kislány keze, lába, arca. De lehet nagy baba, nemtudom. Ha ez igaz, akkor különleges. Az én 4 és fél hós babám ilyet nem csinál! De olvasom itt, higy másnak is csinált ilyet. Akkor ki tudja. Csodabogarak ezek a gyerkõcök:-)
Mi visz rá szülõket arra, hogy egy bárki által megnézhetõ helyre feltesznek a gyerekeikrõl videókat? Nyilván nem az ismerõsöknek szól, hanem mindenkinek? Mondjuk hasra nem estem a gyerek teljesítményetól, inkább elszomorít, hogy anyuka bazári majomként mutogatja boldog boldogtalannak.
Éppen lehet, bár ránézésre (és nem a mászás miatt) én is nagyobbnak nézném. Fiam 7 és fél hónaposan sem jár a közelében ennek, úgyhogy ne keseredj el. :)
A lányaim (3) 8 hónaposan tartottak itt a mozgásban, továbbá nekem sem stimmelnek a megadott korhoz a testarányok.
Hát nem tudom, az én lányom 9 hónaposan tartott itt :D Persze vannak, akik sokkal gyorsabban fejlõdnek, a szomszéd kisfiú 7 hónaposan felállt...
Végülis...lehet, hogy annyi, a fiam 5 hónapos korában csinált néha ilyet, de 6, 5 hósan stabilan mászott már.
Miért ne lehetne? Van olyan baba, aki hamarabb kezd mászni, van, aki késõbb. Ez nem jelent semmit, ettõl még nem gond, ha a te gyereked nem csinálja még. (Amúgy a fiúk lassabban szoktak fejlõdni ilyen szempontból, mint a lányok.)
Ez a kislány 7 hónap körüli...nézzétek meg a kezét meg a lábát.... Titikus az az anyuka, aki gerjeszti az anyukák közötti versenyt..... Mindjart en us feltöltök egyet az én 4, 5 hósomról, hogy nézzétek 3 napos és oda-vissza forog, kanállal eszik, meg nyúl mindenért...stb....
A kislanyom holnap lesz 6 honapos, es tegnap fordult eloszor a hasarol a hatara. Hatrol hasra 4, 5 honaposan kezdte. Szerintem ez igy teljesen normalis :-) , nem keso.
Õ itt ismerõsöm kisfia, itt volt 6 hónapos, illetve nem egészen 6 hónapos..... szóval szerintem simán belefér, hogy a kislány 4, 5 hónapos. http://www.youtube.com/watch?v=4VLJTTP1DL8
Már a baba méreteit, tehát hosszúságát, lábát, felsõtestét, fejét tekintve sem néz ki 4, 5 hónaposnak, hanem többnek.
Szerintem lehet 4, 5 hónapos. Nagyon ügyes. A lányomat is sokszor minimum 2-3 hónappal nézték idõsebbnek a méretei és mozgása alapján. :) Múltkor egy doki másfél-két évesnek nézte, de akkor még 13 hónapos sem volt... Szóval ez a kicsi is lehet annyi idõs, mint amit odaírt az anyukája.
Már miért hazudna az anyukája? Nyilván ennyi idõs. A gyerekek nem egyformák, és ez nem verseny.
Nagyon naív mindegyik...
A fiam nagyon sokáig jóval meghaladta az átlagos méreteket, mindig nagyobb volt az átlagoshoz, így pl. a kortársaihoz képest, de a fiam nem volt ekkora 4, 5 hónaposan! Ez a gyerek a videón nem 4, 5 hónapos. Én elhiszem, hogy sok baba sok mindenben ügyes, korábban csinál az átlagoshoz képest, de a videón ez a gyerek olyan biztos, minthogy most én itt írok, hogy nem ennyi idõs. Aki meg azt írta, hogy miért tenne ilyet egy anyuka, hogy hazudik...Na, vajon miért? Hogy mások hasra essenek és dicsérgessék, hogy jé, milyen ügyes ez a gyerek tényleg, hogy már ennyi idõsen ilyet tud...csak hát sokan nem hülyék...de ahogy itt látom, néhányakat sikerült megtévesztenie.

5 hónaposan lehet tejpépet adni?

Lányom most lesz 5 és fél hónapos, anyatejes, de már lassan mindent végigkóstoltunk...(alma, banán, öszib, körte, süt?tök, répa, krumpli), inkább a f?zik jönnek be neki! Az lenne a kérdésem, hogy ti már ilyenkor adtatok tejpépet? Ha igen milyet, és mikor? Az esti szopit inkább még meghagynám neki, de talán délután adhatnék neki! Egyel?re még elég tejci...

Legjobb válasz: Van olyan,amit 4 hónaposan adhatsz és van,amit 6 hónapos korától. A dobozra rá van írva. Az én fiam 9 hónapos múlt és imádja,emellett nagyon laktató is!:)

Van olyan, amit 4 hónaposan adhatsz és van, amit 6 hónapos korától. A dobozra rá van írva. Az én fiam 9 hónapos múlt és imádja, emellett nagyon laktató is!:)
sinlak nem tartalmaz baba tejet rizsböl van és szenjánoskenyérböl
Szerintem teljesen fölösleges. A tejpépek tulképpen tápszerek valami mással (pl rizzsel, gyümölccsel) összekeverve. Esetleg akkor érdemes kipróbálni, ha még nem alszik rendesen éjszaka, mert elég laktató :) Vannak 4-5 hós kortól adhatóak. Sztem a nestlé rizses tejpép a legjobb, ebben nincs cukor és enyhe vaniliás íze van, hozzá tudod keverni bármelyik eddig már megkóstolt gyümit.


5 honaposan lehet már 2-es tápszert adni? Ha igen akkor mért, adnak 2-st? és az baj hogyha hypoallergéneset kap? Senki sem alergiás. Az mért jobb?

Legjobb válasz: Mi 5.5 hósak vagyunk Startot eszik Ha,ezt 6 hós koráig, majd 1-est fog kapni azt is Ha. (humana) Kevesebb az allergia kialakulásának az esélye. Egye csak azt. Nekünk Ha-s a tejberizspép is,almapép is. A 2-es tápszerrel még bõven ráérsz.

Mi 5.5 hósak vagyunk Startot eszik Ha, ezt 6 hós koráig, majd 1-est fog kapni azt is Ha. (humana) Kevesebb az allergia kialakulásának az esélye. Egye csak azt. Nekünk Ha-s a tejberizspép is, almapép is. A 2-es tápszerrel még bõven ráérsz.
van 2es HA-s is pl. a Bebának. Mi úgy 8 hós kora után kezdtük el enni doki javaslatára. Még mindig dúl a harc az allergia ügyben. Van, aki szerint jó megismertetni gluténnel is a babákat elõbb; van aki szerint pont ez fogja okozni az allergiát. Én az utóbbiak hiszek. De mindenki csinálja úgy, ahogy akarja.
A fiam 5, 5 hós korában kezdett tápszert enni. Beba Ha start aktívot írt fel neki a doki. Úgy köpte ki, ahogy volt (megkóstoltam, nem csodálom). Akkor vettem neki Mildibé 1est, simát. Azt nagyon szerette. Majd 6 hónaposan már Beba Aktív 2esre váltottunk. A 2es táplálóbb, mint az 1es, és a fiam nagyon keveset hízott, ezért is kellett a 2esre váltani. 9 hós korában váltunk a 3masra.

8.5 hónaposnak lehet adni hámozatlan kimagozott szőlőt?

Legjobb válasz: 1 éves kor alatt nem szabad ( legalàbbis nem ajánlott ) fulladásveszély miatt. Magozottat 1 éves kortól lehet biztosan adni neki (k), magoztlan 1,5-2 éves kortól. ( Mi így adtunk neki orvosi tanáccsal. Szerencsére semmi baja nem lett így )

1 éves kor alatt nem szabad ( legalàbbis nem ajánlott ) fulladásveszély miatt. Magozottat 1 éves kortól lehet biztosan adni neki (k), magoztlan 1, 5-2 éves kortól. ( Mi így adtunk neki orvosi tanáccsal. Szerencsére semmi baja nem lett így )
Héj és mag nélkül, 1 év alatt. A félbevágott szemeknek egy kis gézen átnyomni a levét, azt kanállal lehet adni. Fokozatosan, elõször keveset.

A kislányom 3, 5 hónapos. Lehet autóban utaztatni 2-3 órát?

Külfóldre szeretnénk menni vele, de nem tudjuk, hogy ez árt-e neki.

Legjobb válasz: persze.2 hónapos volt a fiam mikor ekkora útra indultunk.végigaludta :)

persze.2 hónapos volt a fiam mikor ekkora útra indultunk.végigaludta :)
Mi utaztattuk, még kisebb is volt, nem volt semmi probléma. Esetleg megállhattok pihenni, meg vigyetek mózest, hogy vízszintesben is tudjon lenni, ne csak hordozóban.
Jó ötletca mózes, csak nem autóban! Úgy megbünteti a rendõr, hogy csak na! A legbiztonságosabb az autósülés/hordozó! Nehogy betedd mózesbe! Nyugodtan menjetek:-)
Persze, mi is voltunk, de nekünk pechünk volt és nem aludt végig. Én mozgó szórakoztató központtá alakultam: volt nálunk csörgõ, zenélõ játék, plüssök, kendõ, amivel itthon is le tudom kötni. Plusz cumi. Végülis egész jól elvoltunk :)
3-as, egy szóval nem mondtam, hogy abba utaztassák, szerintem se szabad, nem biztonságos. Azt mondtam, hogy vigyenek azt IS, hogyha megállnak, vízszintesbe tudják tenni.

5 hónaposan lehet a babámnak fejlődési ugrása?

Minden csepp tejcsit kiszopizik mind a két cicib?l, és attól tartok, hogy megint válságos helyzetbe kerülök. Lehetséges, hogy még ilyenkor több tej termel?djön az Õ igényeihez igazodva, vagy mostmár el kell kezdenem a hozzátáplálást? Csak 6 hósan akartam. Tudom, hogy nyugodtnak kéne lennem, de képtelen vagyok másra gondolni.

Legjobb válasz: Ha nem marad éhes a pici, nem kell hozzátáplálnod. Személyes tapasztalatom, hogy bármikor növekedhet a tej mennyisége, de eltart pár napig, míg reagál rá a szervezet. Nálam a fejlõdési ugrások után mindig baj volt, hogy nem tudtam mit csinálni a sok tejjel, ami már hirtelen nem kellett neki... innen tudtam, hogy töb tejem lett. Az én babámnak még 8 hónaposan is volt ilyen ugrása, szerintem ez nem korfüggõ.

Ha nem marad éhes a pici, nem kell hozzátáplálnod. Személyes tapasztalatom, hogy bármikor növekedhet a tej mennyisége, de eltart pár napig, míg reagál rá a szervezet. Nálam a fejlõdési ugrások után mindig baj volt, hogy nem tudtam mit csinálni a sok tejjel, ami már hirtelen nem kellett neki... innen tudtam, hogy töb tejem lett. Az én babámnak még 8 hónaposan is volt ilyen ugrása, szerintem ez nem korfüggõ.

Babykompot mikortól lehet használni? Vagy van olyan ajtóra szerelhető rugozó vagy hinta amit 5 hónaposnak lehet használnia.

Legjobb válasz: Szia! Nemrégen voltunk a kisbabámmal ortopéd orvosnál. Sok minden más mellett én is ezt kérdeztem tõle, hogy mikortól lehet kompozni. Az orvos viszont azt mondta, hogy lehetõleg soha ne használjunk kompot, mert nagyon káros, sok ortopédiai problémát okoz. Hintát sajnos nem tudok. További jó babázást!

Szia! Nemrégen voltunk a kisbabámmal ortopéd orvosnál. Sok minden más mellett én is ezt kérdeztem tõle, hogy mikortól lehet kompozni. Az orvos viszont azt mondta, hogy lehetõleg soha ne használjunk kompot, mert nagyon káros, sok ortopédiai problémát okoz. Hintát sajnos nem tudok. További jó babázást!
komp 6 hónaptól. hinta, ha stabilan ülni tud egyedül. kb. 7-8 hónap. ajtóra szerelhetõ rugózóról pedig még sohasem hallottam:)
Az én kisfiam most volt 5 hónapos 14-én, karácsonyra kapott és azóta használja. Jó mert körbe szivacs van a háta körül és elég szük, így nem lóg benne, hanem szépen tud ülni.
na ezért most miért pontoztak le minket????
Mind a kettõt kb 6 hónapos kortól, amikor már tud ülni a baba.
A rugózó hintát mi a 7.-ik hónaptól használjuk, de nem sokáig hagyjuk benne.Nekünk ABC designe van ami repülõ alakú.Mi a Kikában vettük, de a Brendonban is láttam.12 ezer ft. volt.
Ja! és én az 1. válaszoló vagyok
na álljunk csak meg 1 szóra. SENKI NEM BÍZTATTA!!!! OLVASTÁL TE ITT OLYAT, HOGY VEGYÉL KOMPOT ÉS ÜLTESD BELE A GYEREKEDET?????? õ kérdezett, mi pedig válaszoltunk. õ dönti el, hogy mit csinál. Kiborulok az ilyen emberektõl és mérhetetlenül felidegesít a butaság!!!!!!
Gondolom azért, mert egy, a gyerek egészségére káros játék használatára bíztattátok a kérdezõt :S
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszotol azt szeretném kérdezni, h milyet használtok?hol lehet venni?
Szerintem bébikompot ne használj(de persze te döntesz), mert egészségtelen.Kimaradhat a babáknál a mászás és a kúszás ami nagyon fontos a fejlõdésében. A hinta pedig nagyon jó (állítólag az idegrendszerre van jótékony hatása).Mi 1 hete szereltük fel.Az én fiam 7 hónapos, de egy hónapja stabilan ül.Nagyon élvezi.Nem véletlenül ajánlják a kineziológusok is, fõleg a koraszülött babáknál.

5 hónaposomnak lehet még venni borostyán nyakláncot?

Nagyon szenvedünk a fogunkkal,tegnap már lázas is volt t?le.Semmi más gondunk nincs,ezért a fogára tippelünk,gondoltam megpróbáljuk a borostyán láncot.Lehet még ilyen korba?Nektek bevált?

Legjobb válasz: http://kodpiszkalo.blog.hu/2012/07/30/mire_valo_a_borostyann.. vegyél inkább Viburcol kúpot, Panadolt, Nurofent, esetleg Dentinoxot, Dologélt, vagy valami homeos bogyót. Ezek legalább használnak.

http://kodpiszkalo.blog.hu/2012/07/30/mire_valo_a_borostyann.. vegyél inkább Viburcol kúpot, Panadolt, Nurofent, esetleg Dentinoxot, Dologélt, vagy valami homeos bogyót. Ezek legalább használnak.
Persze, hogy lehet. Pontosan annyit ér, mintha éjjel fekete kakast áldozol Marduknak, hogy elmúljon a fogfájása. De inkább kakast áldozz, attól nem fog megfulladni. Meg figyelj arra, hogy az igazi borostyánkú lánc az sokkal többe kerül, mint azok az üveggyanta utánzatok, amit árulnak.
Nálunk bevált.Miért ne lehetne?!Most kezdõdik majd igazán az egész.Az én kisebbik fiam 7 hónaposan kapta, és 2 éves koráig hordta(akkorra bújt ki valamennyi foga).Ám a gyerekorvosunk szerint maga a fogzás nem okoz lázat, hanem a fogzástól legyengül a baba szervezete, és valamit "benyal", ami ellen a szervezet lázzal, hõemelkedéssel védekezik.2 fiú+3 hónapos csajszi anyukája
Mi 6hónaposan kezdtük használni most 9hónaposok vagyunk. Most egyszerre jött ki neki 3felsõ foga és nagyon jól viseli a fiam. Szerintem nagyon jó a lánc én csak ajánlani tudom. Nézd meg a borostyánbolt.hu weboldalt. Lányomnak nem volt lánca sokat szenvedtünk vele. Hónapokig viburcollal tudott csak aludni. Szerintem egy próbát megér.
Hagyd, hogy megszokja az új környezetet. Ne molesztáld még egy ideig.
1. Meg kell szokni a környezetet neki 2. Eközben kellemes hangon beszélhess hozzá néhány napig 3. Ha úgy látod, hogy nem tetszik neki, mindig hátrálj, ne érezze, hogy veszélyben van. 4. Szelídítés = kedvenc kaja (pl 30cm-es pálca végére kaja, onnan elveszi, akkor ok, majd napok alatt lerövidíted és nyertél) 5. Már kézbõl eszik. 6. Tanítgathatod trükkökre is (youtube-n van sok: "parrot trick", "how to train parrot", stb kifejezésellel) * Ezer szelidítéses kérdés van, minden héten egy újabb, legtöbb hullámos esetén, keresõben keresgélj, olvashatsz mások tapasztalatait is. Amit írtál nem teljesen értem, berakod a kezedbe és szedi szét a rácsot. Ha a kezedbe van, hogy szedi szét a rácsot? Vagy ha a kezed rakod a kalitba és akkor szedi szét a rácsot, akkor értem. Sok szelíd papagáj sem szereti, ha a kalitjába piszkálnak, az az õ territóriuma.
A kérdező hozzászólása: Igen amikor beleteszem a kezem a kalitkába akkor ideges lesz és ugrál ide oda :) csak siettem a helyesírásért sorry :)
A kérdező hozzászólása: ÉS az nem lenne jó döntés , hogy letakarom vékony vmivel és csak az ablakon lát ki ?
Semmi esetre sem kell letakarni, az nem segít semmit! Ha letakarod, a sötétre azt hiszi, hogy este van és aludni kell. Ez nem megoldás semmire. Pár nap alatt nem gondold, hogy hirtelen kezes lesz. Nem hiába vesznek sokan kézzel nevelt madarat. A kettõ közt az a különbség, hogy a kézzel nevelt madarak hozzászoktak az emberhez, õt tekintik fajtársuknak, feltétel nélkül elfogadják. Míg egy szülök által nevelt madárnál neked kell elnyerni a bizalmát, ami egy-két fajnál könnyebb, egy kettõnél nehezebb, meg persze fajon belül is változik. De az biztos, hogy mindegyiknél idõigényes. Adj neki idõt és ne sürgesd, azzal nem mész semmire, csak megfélemlíted és lehet, hogy sosem fog veled megbarátkozni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!