Találatok a következő kifejezésre: 5 hónapos kislányom, lehet (88 db)

Lehet a fogzás miatt, hogy az 5 hónapos kislányom sűrűbben akar cicizni? Meddig tart ez az állapot?

1ik pillanatban nevetgél a másikban sír és nem tudom megnyugtatni csak ha cicire teszem! 4 óránként szopizott eddig és most néha 2-2,5óra múlva sírdogál. Elég a tejem,mert szépen gyarapszik. Éjjel is többször felsír emiatt.Igaz csak 1szer aludta át az éjszakát lehet,hogy csak véletlen volt.:( Alul már megvan a két fogacskája. A fels? fogak nehezebben jönnek ki?

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam 8 hónapos. Pont 5 hónapos volt, mikor a fogai elkezdtek kinõni... igen, szerintem a fogzás miatt változékony a kedve, és ú.n. vigasz cicire van szüksége, hogy megnyugodjon. Nálunk is ez volt. Szúrja az ínyüket a fogak kinövése. Elvileg a felsõ fogak 8 hónapos kor környékén nõnek ki, de elég hosszú a folyamat, mi is már hónapok óta várjuk a felsõket, és még semmi. Ne aggódj, tedd cicire nyugodtan, ha Õ úgy kívánja. Ja, és Dentinox zselével nyugodtan kenegesd az ínyét!

Szia! Az én kisfiam 8 hónapos. Pont 5 hónapos volt, mikor a fogai elkezdtek kinõni... igen, szerintem a fogzás miatt változékony a kedve, és ú.n. vigasz cicire van szüksége, hogy megnyugodjon. Nálunk is ez volt. Szúrja az ínyüket a fogak kinövése. Elvileg a felsõ fogak 8 hónapos kor környékén nõnek ki, de elég hosszú a folyamat, mi is már hónapok óta várjuk a felsõket, és még semmi. Ne aggódj, tedd cicire nyugodtan, ha Õ úgy kívánja. Ja, és Dentinox zselével nyugodtan kenegesd az ínyét!

5 hónapos kislányomnak 4 napja hőemelkedése van (37, 5) reggelente láz (38, 5) amit egy lázkúppal csillapítok. Az ínyén nem veszem észre hogy fogzás miatt lenne, nem vörös inkább fehér. Mitől lehet ez?

Orvos látta, de azt mondja a torka nem piros, meghallgatta de nem vesz észre semmit. Cataflam cseppet írt (3x7) de a helyzet változatlan. Széklete hígabb.

Legjobb válasz: A fogzás miatt. AZ lányom ugyanigy van és ma reggelre kibujt az elsõ foga. Most mult 5 hónapos. De valószínû 1-2 nap és kint van a második is,mert az ínye teteje hófehér és már érzem alatta. Ilyen volt az elsõnél is.

A fogzás miatt. AZ lányom ugyanigy van és ma reggelre kibujt az elsõ foga. Most mult 5 hónapos. De valószínû 1-2 nap és kint van a második is, mert az ínye teteje hófehér és már érzem alatta. Ilyen volt az elsõnél is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Hány napig tarthat ez a hõemelkedés/láz mielõtt kibújna a fogacska ?
Nekünk ugy 3 napig tartott.

5 hónapos kislányom ha leteszem játszani, nyomban elkezd "hisztizni". Miért lehet ez?

Legjobb válasz: Szia! Kisfiam 5-6 hónapos kora között kb 3 hétig csinálta ezt, nem lehetett 2 percre sem lerakni mert hisztizett, sírt. Nem volt el nélkülem, alig aludt napközben is és soha semmi nem tetszett neki. Kiderült, hogy jön a foga. Amint kibújt a fog teteje minden baja megszûnt és azóta is minden oké. Ahogy elkezdett jönni az elsõ foga, rá 3 napra jött a másik is, de az már nem okozott ilyen galibát. Most jön az elsõ foga fennt de most sincs baj. Sajnos ez az idõszak ilyen, de nyugi, 1-2 hét és elvileg elmúlik.

Szia! Kisfiam 5-6 hónapos kora között kb 3 hétig csinálta ezt, nem lehetett 2 percre sem lerakni mert hisztizett, sírt. Nem volt el nélkülem, alig aludt napközben is és soha semmi nem tetszett neki. Kiderült, hogy jön a foga. Amint kibújt a fog teteje minden baja megszûnt és azóta is minden oké. Ahogy elkezdett jönni az elsõ foga, rá 3 napra jött a másik is, de az már nem okozott ilyen galibát. Most jön az elsõ foga fennt de most sincs baj. Sajnos ez az idõszak ilyen, de nyugi, 1-2 hét és elvileg elmúlik.


4, 5 hónapos kislányom napok óta rettenetesen nyűgös, hisztis. A foga lehet, vagy csak a nagy meleg?

Eddig 2 hónapos kora óta átaludta az éjszakákat, nappal is szó nélkül végig aludta a maga 3x1,5-2 óráját. Most már napok óta arra kelek éjszaka, hogy nyüglődik az ágyában, de fel igazán nem ébred. Csukott szemmel mondja a magáét, nyöszörög, forgolódik. Vissza szokta altatni magát, úgyhogy fel sem ébresztem, max. "megigazgatom", ha nagyon elmászott a helyéről. Nappal pedig el sem tudom altatni, csak 30-40 percnyi kínlódás után. Pedig már ilyenkor is csukott szemmel dobálja magát, rettenetesen álmos. Mégis megállás nélkül morog, torokhangon kiabál. Vagy a foga jöhet, mert a keze is folyamatosan a szájában van és majd lerágja az ujjait, de ez már 1 hónapja tart és a probléma csak most kezdődött. Vagy a nagy meleg...mi is nehezen viseljük, nemhogy Õ. Forogni is most kezdett el, lehet azért is kel fel éjszaka... Valaki valami ötlet, hogy megkönnyítsük a napjainkat? :)

Legjobb válasz: Szerintem inkább a meleg az oka. A fiam 13,5 hónapos, õ sem úgy alszik, mint idáig.

Szerintem inkább a meleg az oka. A fiam 13, 5 hónapos, õ sem úgy alszik, mint idáig.

Mitől lehet az, hogy reggel 140-180 között szopizik a 2.5 hónapos kislányom, napközben meg csak 40-et eszik, vagy 70-et két ciciből. Kell még fejnem? Hogyan tudom elérni, hogy több legyen? Vagy elég ez neki?

Legjobb válasz: Ha éjjel jól alszik, akkor reggel többet eszik, mert megékezik. Nappal, ha nem sír akkor nem éhes elegendõ neki az amit szopik. Az én babám 2,5 hónaposan átaludta az éjszakát és reggel ha felkelt akkor õ is sokat evett de utána nappal sokszor keveseket, én nem néztem az órát mennyi telt el, õ mindig jelezte nekem, mindig el kezdett feszengeni, nyügdölõdni, de nagyon szépen fejlõdik. Ha a te babád is szépen fejlõdik ne aggódj, õ tudja mennyi tejre van szüksége. Tedd el a mérleget, mert az csak felbosszantja az embert!!! Ha a gyerekorvos sem mondott semmit akkor nincs baj, azt jelenti, most a babád így állította be az evõ programját.

Ha éjjel jól alszik, akkor reggel többet eszik, mert megékezik. Nappal, ha nem sír akkor nem éhes elegendõ neki az amit szopik. Az én babám 2, 5 hónaposan átaludta az éjszakát és reggel ha felkelt akkor õ is sokat evett de utána nappal sokszor keveseket, én nem néztem az órát mennyi telt el, õ mindig jelezte nekem, mindig el kezdett feszengeni, nyügdölõdni, de nagyon szépen fejlõdik. Ha a te babád is szépen fejlõdik ne aggódj, õ tudja mennyi tejre van szüksége. Tedd el a mérleget, mert az csak felbosszantja az embert!!! Ha a gyerekorvos sem mondott semmit akkor nincs baj, azt jelenti, most a babád így állította be az evõ programját.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ.Õ is átalussza az éjszakát, és napközben sokszor eszik keveset. Már 5kg 16 deka, és 3, 45-tel született.Úgyhogy akkor megnyugodtam, szerintem igazad lehet. Végülis õ tudja mennyi neki az elég, ha nem lenne elég akkor sírna. De nem sír.Mégegyszer köszi

5 hónapos kislányom, kettő napja teljesen megváltozott. Mi lehet a baj?

Nem volt soha síros típus,de két napja csak ny?gösködik. Ma reggel fakadt ki az oltás helye. Lehet ett?l? Még nem látom, hogy a fogai jönnének.

Legjobb válasz: Lehet hogy az oltas, vagy az idojaras valtozasa. Esetleg valamilyen etel nem esett jol neki. Vagy bujkal benne egy kis betegseg. Az en kicsimnek 8 honaposan jott az elso foga, lehet nalatok is meg odebb lesz.

Lehet hogy az oltas, vagy az idojaras valtozasa. Esetleg valamilyen etel nem esett jol neki. Vagy bujkal benne egy kis betegseg. Az en kicsimnek 8 honaposan jott az elso foga, lehet nalatok is meg odebb lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, én csak bízom benne, hogy a fogacskák még váratnak magukra, ugyanis most kezdi a kismanó átaludni az éjszakákat. :)
LEhet az oltástól is, de amúgy is frontos idõszak van. Nálunk is teljesen borult a napirend, aludni nem bír rendesen, csak nyûglõdik, semmi sem tetszik neki. Enni sem eszik rendesen. Többen panaszkodtak már itt a fórumon is ugyanilyenek miatt, ebbõl gondolom, hogy az idõjárás lehet inkább a fõ oka. Ilyen buta szélben nem is csodálom, ha nyugtalanok!

4, 5 hónapos kislányom 1 hete minden éjjel őrülten dobálja magát az ágyában. Mi lehet ez?

Eddig gyönyörűen átaludta az éjszakákat, szinte mozdulatlan állapotban. Csak reggel miután felébredt, akkor mozgolódott, de akkor is csak beszélgetett az állatkáival, nem sírt, nem kiabált. Viszont pár napja minden éjjel az altatás után kb. 40 perccel (és utána majd egész éjjel óránként) hangosan nyöszörögve dobálja magát az ágyban. Szó szerint szint vergődik. Pörög, forog, lehetetlen pózokban találom a mikor átmegyek hozzá, Van, hogy a kezét csúsztatja be a matrac mellé, van, hogy a lába ragad be....pedig már befűztem a rácsvédőt a rácsok közé, plusz még egy takarót is. Néha csak úgy feszegeti magát, ki van tekeredve. Egyszer sincs ébren, mindig csukva van a szeme közben. Ilyenkor "eligazgatom" a kiságyban, néha megitatom egy picit és szó nélkül alszik tovább.... Viszont 1 óra múlva újra kezdi az egészet és ez így megy egész éjjel. Kb. 2 hete kezdett forogni a hasáról a hátára. Lehet ez is közre játszik. Bár éjszaka akkor is aludnia kéne rendesen. Találkozott már valaki hasonlóval?

Legjobb válasz: Nekem akkor csinálta ezt, ha fájt a hasa. Kb 7 hetes korára ez elmúlt, de kb egy hete megint visszajött. Sírni már nem sír miatta viszont éjszakánként megint õ is tekereg a kiságyban és dobálja magát. Lehet észrevétlenül átfutott rajta egy vírus és ez kicsit bekavart a pocakjának/nekünk legalábis ezt mondták/ most biogia cseppet kap ez javított a helyzeten, de õ még csak 3 hónapos

Nekem akkor csinálta ezt, ha fájt a hasa. Kb 7 hetes korára ez elmúlt, de kb egy hete megint visszajött. Sírni már nem sír miatta viszont éjszakánként megint õ is tekereg a kiságyban és dobálja magát. Lehet észrevétlenül átfutott rajta egy vírus és ez kicsit bekavart a pocakjának/nekünk legalábis ezt mondták/ most biogia cseppet kap ez javított a helyzeten, de õ még csak 3 hónapos
Babám szintén hasonló korú (5 hós), õ a nappali alvásokat szakítja félba kb 40 perc után irdatlan tekergõzéssel. Hason alszik amúgy, de ilyenkor felnyomj magát négykézláb (fele a matracon), tolja magát, jobbra-balra veti a fenekét, sokszor át is lendül a hátára, a hasán forog, rossz nézni szegénykémet, sokszor fel is sír, aztán cumi vissza, esetleg kis ringatás és alszik még egy órát és vidáman ébred. Azért gondolom, hogy a mozgásfejlõdés miatt van, (meg talán a foga és a meleg) meg az idegrendszerük és érik, dolgozzák fel a nappali élményeket, mert kb két hete ez megy. Kóstolgatni egy hete kezdett, ez se nem rontott, se nem javított a helyzeten, tehát azt gondolom, nem a hasa.
5hósom ugyanez, õ nappal már négykézláb gyakorlatozik, szerintem is mozgásfejlõdés, ha felébred este pl rögtön négykézlábra vágja magát, csukott szemmel.Majd elmúlik.
A kérdező hozzászólása: Én is erre gondoltam...biztosan életkori sajátosság, mert most erõsödik, már olyan mozgásokrara is képes, amire eddig nem...és éjszaka is gyakorolja lázasan. Ezért érdekelne, hogy másokkal is történt-e hasonló, mert akkor tudom, hogy nincs semmi baj, majd ez is elmúlik, mint minden más idáig...:)
Nekünk is csinálta ezt kisfiúnk szerintem a mozgásfejlõdés miatt van nem hiszem hogy 4 hósan még a hasfájás miatt..Nekünk a fejét rángatta jobba-balra de gyorsan álmában. Nem sokra rá el is kezdett kúszni.
A kérdező hozzászólása: Mikor még kisebb volt, neki is fájt néha a hasa és dünnyögött az ágyában minden éjszakai cicizés után. Ez most másnak tûnik...nappal rendesen alszik, ahogyan máskor is. Akkor ilyenkor is fájna a hasa. Éjjel egyébként sem eszik már 2 hónapos kora óta. Ez a probléma kizárólag éjszaka jön elõ. Reggel vidáman ébred, nem tûnik kialvatlannak, viszont nekem màr elég fárasztó ez a helyzet. Az is lehet, hogy a meleg...nem tudom.
Mielõbbi jobbulást mindenkinek :-) /1-es/
Az én 2 hónaposom ugyan még nem tud forgolódni, de ugyanezt csinálja. Szinte vergõdik. Õ hasfájós, és akkor csinálja ezt, mikor a hasa fáj. Úgyhogy valószínûleg nálatok is ez lesz a probléma.
Igen, hasfájás. Nálunk is ez megy (2 hónapos).
én is a hasára gyanakszom és most h. mondod, azóta kel hajnalban, meg vergõdik szegénykém napközben is alvás helyety, mióta elfogyott a biogaia! tejóég, holegypatika??? köcce! :)
a mi babánk ugyan ezt csinálja, épp most is itt õrzöm. aludna, mert látom, h. álmos, de 10 percenként rákezd erre a kínlódásra. néhány napja hajnal fél 4-kor ugtanez, pedig eddig 5-6-ig aludt. én is szeretném a megoldást megkapni! mostanában le kell fognom a kezét, fejét, h. abbahagyja. .. szörnyû kínlódás.
Nekem is ezt csinálja a négy hónapos kisfiam elalvás elõtt már 3 hete, de tuti nem a hasa fáj, mert akkor grimaszolt is, meg összegömbölyödött. Aztán rájöttem, hogy nappal is már mászni próbál, meg vissza hátról hasra, mert fordítva már megy neki, aztán éjjel rájön álmában, hogy ezt akarja csinálni, olyankor megpuszilgatom, abbahagyja, és alszik tovább.

3.5 hónapos kislányom kakijában ma fehér darabok voltak, mitől lehet ez?

Ma kapott el?ször almát, talán attól?

Legjobb válasz: Meglehet. Még nem tudja megemészteni. Lehet, hogy nem ártana még várni néhány hetet. Valószínûleg még nincsenek meg a szervezetében azok az enzimek, amik bontani tudnák a szilárd ételt.. Miért kezdted el a hozzátáplálást? Még tápszeres babánál is érdemes megvárni a 4 hónapos kort...

Meglehet. Még nem tudja megemészteni. Lehet, hogy nem ártana még várni néhány hetet. Valószínûleg még nincsenek meg a szervezetében azok az enzimek, amik bontani tudnák a szilárd ételt.. Miért kezdted el a hozzátáplálást? Még tápszeres babánál is érdemes megvárni a 4 hónapos kort...
Nem tudja megemészteni az ételt, anyatejes babánál is elõfordul.

Mitől lehet hozzátáplált 7, 5 hónapos kislányom széklete zöldes?

3 napja olyan. Fogzástól lehet?

Legjobb válasz: Mit evett? Mert kislányomnak mindig olyan színû, amilyet evett. Pl.: ha paradicsomos fõzeléket evett, akkor olyan pirosas, téglaszínû. Bár, kimondottan zöld nem szokott lenni, de valamennyire mindig "színes".

Mit evett? Mert kislányomnak mindig olyan színû, amilyet evett. Pl.: ha paradicsomos fõzeléket evett, akkor olyan pirosas, téglaszínû. Bár, kimondottan zöld nem szokott lenni, de valamennyire mindig "színes".
A kérdező hozzászólása: Semmi olyat nem evett.
Szia. Azt olvastam egy helyen, hogy igen, lehet a fogzás miatt, mint egyik ok (sûrû nyáltermelõdés okozza, amit lenyel), másrészt lehet kialakulóban lévõ ételallergia is, ha éppen fogzási szünet van.
A kérdező hozzászólása: Még nincs egy foga se.
Ha még nincs egy foga sem, attól még lehet útban a fog. Más tünete nincs? Hõemelkedés, nyûglõdés, étvágytalanság, kemény dolgok veszett módon rágása, rosszabb alvás, stb.?

Az 5 hónapos kislányomnak nem volt széklete tegnap sem és ma sem, mi lehet a baj?

Vagy egyáltalán baj-e?Elég sokat pukizik,de semmi egyéb...Ja,anyatejes a pici,ha ez jelent valamit.

Legjobb válasz: szia! anyatejes babáknál eggyáltalán nem baj.az én kislányom volt hogy 1 hétig nem kakált és akkor adtam nekio kamillás teát,atól megindúlt,de azt mondta a doki, hogy haggyam míg magától nem kakál, mert megszokja a teát és csak úgy fog kakikálni.egyébként anyatejes babánál a tejci nagyon nagy részét feldolgozza a szervezet,ezért van hogy nem olyan sûrû az ürítés,mint a tápisoknaál.náluk ez már nem lenne olyan jóó dolog.ne aggodj a 3-4 nap majd olyan a dagot csinál neked....:D

szia! anyatejes babáknál eggyáltalán nem baj.az én kislányom volt hogy 1 hétig nem kakált és akkor adtam nekio kamillás teát, atól megindúlt, de azt mondta a doki, hogy haggyam míg magától nem kakál, mert megszokja a teát és csak úgy fog kakikálni.egyébként anyatejes babánál a tejci nagyon nagy részét feldolgozza a szervezet, ezért van hogy nem olyan sûrû az ürítés, mint a tápisoknaál.náluk ez már nem lenne olyan jóó dolog.ne aggodj a 3-4 nap majd olyan a dagot csinál neked....:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!