Találatok a következő kifejezésre: 5 hónapos kisbabám (73 db)

5 hónapos kisbabám napi 5-ször eszik, ez nem kevés? Reggel tápszer, de. Gyümi, délben tápszer, du. Főzelék, este tápszer? De alkalmanként előfordul hogy csak négyszer eszik? !

Legjobb válasz: Szia! A lányom is 5 hónapos, és mintha az õ rendjét írtad volna le. Szerintem ez így jó, nálunk is van, fõleg amikor azok a hülye nagy melegek voltak, hogy 4x evett.

Szia! A lányom is 5 hónapos, és mintha az õ rendjét írtad volna le. Szerintem ez így jó, nálunk is van, fõleg amikor azok a hülye nagy melegek voltak, hogy 4x evett.
Mi 6, 5 hósak vagyunk, ugyanígy eszik és elég neki. Kicsit lassan megy a hozzátáplálás, mert nem ízlik neki a fõzelék. A gyümit is kb 2-3hét alatta szokta meg, akkor tudtam egy étkezést kiváltani. Kényes a kisasszony és türelem kel hozzá. Szerintem elég ennyi, legalábbis nekem ezt mondta a védõnõ. Tudod elsõ gyerek, egy aggodalom vagyok.

Légy szíves, segítsen aki tud, a spenótfőzelék 5 hónapos kisbabának lefagyasztható?

Kicsit sok lett tegnap bel?le, tej és tápszer nincs benne, este már feltettem a kérdést itt a babás rovatban, de nagyon ellentmondó válaszokat kaptam.. :( Csak krumpli+spenót+csirkemell összeturmixolva a f?z?lével. El?re is köszi, ha valaki tud segíteni.

Legjobb válasz: Köszi a választ. Ördögi körbe kerültem. Tegnap kb. 8-an írták hogy nyugodtan fagyasszam le.. és 5-en, hogy ne.. Mostmár tényleg nem tudom.. inkább kidobom.. :) Amúgy 3,5 hónapos kora óta hozzátáplálunk, természetesen tápszert is kap, de már mindent eszik, amit a védõnõ "elõírt" nekünk, így spenótot is fog.

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Ördögi körbe kerültem. Tegnap kb. 8-an írták hogy nyugodtan fagyasszam le.. és 5-en, hogy ne.. Mostmár tényleg nem tudom.. inkább kidobom.. :) Amúgy 3, 5 hónapos kora óta hozzátáplálunk, természetesen tápszert is kap, de már mindent eszik, amit a védõnõ "elõírt" nekünk, így spenótot is fog.
Szia! A fagyasztott spenótot is meg kell fõznöd. Tehát hõkezeled és teszel még bele pár dolgot is. Tehát egy kész ételt kapsz belõle igaz? A kész ételeket pedig le lehet fagyasztani. Óvni kell a babákat, de azért szépen lassan fokozatossan szoktatni is kell õket dolgokhoz. Hidd el semmi baja nem lesz. Utólsó elõtti válaszoló vagyok. Legközelebb nyugodtan fagyaszd le. Én a fõtt husit is jégkocka tartóban fagyasztva tárolom neki és így csak bele kell dobnom az éppen aktuális fõzelékjébe.
A kérdező hozzászólása: Köszi legközelebb nem ijedek meg, és így fogom csinálni! :) A husit én is így csinálom. Köszi!!!!
Szia! Egy éves a lányom és nyugodtan fagyaszd le neki. Kicsi korától így csinálom. Persze az étele sosincs kétszer melegítve és úgy lefagyasztva. Semmi baja nem lesz a picikédnek.
Nyugodtan fagyaszd le, és mikróban is felmelegítheted.Amúgy pedig a védõnõre hallgass, mert egy 5 hós babának nem elég az egészséges fejlõdéshez, ha nem kap gyümölcsöt és zöldséget.Ezt a tápszergyárak által szponzorált tudósok találták ki.(Mint sok más egyebet) Nekik nem az egészség fontos, hanem a haszon.Egy internetes fórumon olvastam, de igaz.
Spenótot soha nem szabad újramelegíteni, tehát le sem fagyasztható. Fõleg, hogy egy 5 hónapos babáról van szó, akinek még csak tápszert vagy anyatejet kellene kapnia.
5 hónaposként még csak anyatejet kéne ennie.
A kérdező hozzászólása: Köszi Lányok. Amúgy egy hét múlva már 6 hónapos lesz a kicsikém. Sajnos elõbb cselekedtem, mint ahogy olvastalak Benneteket, és kidobtam a fagyasztóból a spenótot. :( Fagyasztott spenótból csináltam a fõzeléket... és azt újra fagyasztani.. hát nem is tudom.. felnõttnek lehet hogy nem árt, de ilyen kicsi babánál nem mertem kockáztatni. De ha Nektek ez így bevált... sajnos kidobtam. :( De azért köszi szépen még egyszer.

Ananász (pinapella) dzsúszt lehet adni egy 5 hónapos kisbabának?

Legjobb válasz: pinapelláról nem hallottam még, hacsak nem az ananász angol nevére gondolsz, ami pineapple egyébként. Nem, 5 hónaposnak még nem

pinapelláról nem hallottam még, hacsak nem az ananász angol nevére gondolsz, ami pineapple egyébként. Nem, 5 hónaposnak még nem
nem
Nem. A déligyümölcsökkel - a levükkel is - (ananász, mangó, grapefruit stb.) egyébként is vigyázni kell, mert allergizálhatnak. Ezek minimum 1, de inkább másfél éves kortól adhatók.
Nem.

Az normális hogy ha apa a 4-5 hónapos kisbabát hagyja sírni a kiságyában pedig szegény már végig üvölti egész magyarországot?

Legjobb válasz: Egy 4-5 hónapos gyerek még nem tudja mi az hogy hiszti.Ha kiabál vagy üvölt akkor valami baja van.

Egy 4-5 hónapos gyerek még nem tudja mi az hogy hiszti.Ha kiabál vagy üvölt akkor valami baja van.
igen lehet, h beteg vagy éhes.
Hát a férfiak másképp reagálnak erre, nincs bennük az ösztön, csak azt gondolja biztos hogy hisztizik. Pedig ez 100%, hogy egy ennyi idõs babánál nem így van!!!! ha nincs is semmi baja, akkor is anyára, vagy apára vágyik, fél, vagy pocak, akármi. nem szabad sírni hagyni, mert késõbb akkor sem fog sírni, ha nagyobb baj van.
Nem normális az ilyen viselkedés. Nálunk ha sír a baba elõször megyek én és ha nem hagyja abba akkor összeszalad a család :)
Egyáltalán nem normális!Azért sír mert baja van, máshogy nem tud jelezni szegénykém :( Lehet pont csak egy kis szeretgetésre, ölelésre vágyik és pont azt nem kapja meg.....
Nem normális, biztosan van valami gondja annak a kicsinek! Hol van ilyenkor anya? A párom sem tudja ösztönösen, hogy mit kell/lehet csinálni a babával, de amit lehet elmondok neki, és ha el kell mennem, bármilyen rövid idõre is, mindig van nálam telefon, hogy tanácsot tudjon kérni. Nagyon haragudnék rá, ha hagyná sírni a lányunkat!
10 percig sem lehet hagyni, ugyae csak viccbõl írtad és nem órával állsz a síró babád mellett? :( Meg kell beszélni apával, hogy ha sír a gyerek, akkor meg kell nyugtatni, a férfiaknál nem jön ez olyan egyértelmûen...
Nem normális.10 percnél tovább nem szabad hagyni sírni.

Mit lehetne még enni adni 5 hónapos kisbabának? Kapja a tápszert, tízóriara az üveges kajcsit. De mit adhatnék még?

Legjobb válasz: Alma, õszibarack, krumpli, sárgarépa, sütõtök. Ezeket lassan eheti már. De mit akarsz még neki adni? Még csak 5 hónapos, ha szépen lassan hozzátáplálod, akkor az bõven elég. Majd esetleg tejpépet lehet neki adni, de nem muszáj kapkodni vele. Otthon pépesíts neki gyümölcsöket néha, ha gondolod. Almát lereszelni és beletenni kekszet, amitõl az is megpuhul - a glutént hamarosan bevezetheted így.

Alma, õszibarack, krumpli, sárgarépa, sütõtök. Ezeket lassan eheti már. De mit akarsz még neki adni? Még csak 5 hónapos, ha szépen lassan hozzátáplálod, akkor az bõven elég. Majd esetleg tejpépet lehet neki adni, de nem muszáj kapkodni vele. Otthon pépesíts neki gyümölcsöket néha, ha gondolod. Almát lereszelni és beletenni kekszet, amitõl az is megpuhul - a glutént hamarosan bevezetheted így.
A kérdező hozzászólása: Ezeket mind kapja üvegesben:-) Tejpépet is adom neki néha néha. Ennyi elegendõ?
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy duruzsolnak a fülembe (anyós)hog már adjak neki mást is, mert ez a 4 fajta íz alma barack répa tök nem elég neki. Persze õ krumplilevest akarna neki adni, én meg patt helyzetben vagyok, mert nem tudom mit lehet adni egy 5 hónapos babának.
Én ezeket adom. alma, banán, barack, répa, sütõtök..most fogom a krumplit, szilvát, cukkinit, céklát, gesztenyét.. 4, 5hónspos
Mennyi ideje kap gyümölcsöt? Attól is függ mikor kezdted a hozzátáplálást. Ha már pár hete, egy hónapja kap gyümölcsöt is, akkor szerintem már adhatsz neki krumplit fõzve, aztán krumplit répával, vagy sütõtökkel, almával kombinálva. Inkább ezt is pép formájában, és nem leves formájában. Ja és nem a saját levesetekbõl, hanem amit csak neki fõzöl, nagyon picike sóval.
A kérdező hozzászólása: Még nincs egy hónapja, hogy elkeztem a hozzátáplálást. Akkor majd most jön a krumpli. Köszönöm:-)
Ilyen picinek bõven elég, ha ezeket adod, amiket írtál. Ilyenkor még neki minden új, és bõven elég ennyi ízélmény is. Anyósod bizonyára jót akar, de nem biztos, hogy a babának is az a jó, ha már most túl sok mindent eszik. Ne aggódj, szerintem jól csinálod.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm:-)

Hogyan kezdjem el adni 4, 5 hónapos kisbabámnak a sütőtök vagy őszibarack bébiételt?

Úgy értem, hogy étkezésekhez kötve vagy étkezések között? Ha az étkezésekhez kössem, mikor adjam: tápszer el?tt vagy után? Már 3-4 kanállal kapott, mert gondolom ezt is fokozatosan kell bevezetni, de nem tudom, hogy ha többet enne, mikor adjam Neki oda. Ti hogyan csináltátok?

Legjobb válasz: Már ne haragudj, de tápszer + bébiétel... marha szarul hangzik. Itt a nyár, rengeteg zöldségnek és gyümölcsnek most van idénye, miért kell szegény gyerekeket konzervvel etetni? Hidd el, hogyha csak õsszel fog õszibarackot enni, nem lesz semmirõl lemaradva és nem lesz vitaminhiányos sem (sütõtök dettó). Amúgy új étel bevezetését általában ebédhez javasolják, mert ha valamire allergiás, akkor estig elõjön és nem éjszaka kell szenvedni vele. Mivel 4,5 hónaposan tejalapú étrendre van szüksége, elõbb kapjon anyatejet (tápszert) és utána jöhet az új étel, de csak 2-3 kanálnyi. Következõ nap többet és harmadik nap már ehet egy rendesebb adagot is.

Már ne haragudj, de tápszer + bébiétel... marha szarul hangzik. Itt a nyár, rengeteg zöldségnek és gyümölcsnek most van idénye, miért kell szegény gyerekeket konzervvel etetni? Hidd el, hogyha csak õsszel fog õszibarackot enni, nem lesz semmirõl lemaradva és nem lesz vitaminhiányos sem (sütõtök dettó). Amúgy új étel bevezetését általában ebédhez javasolják, mert ha valamire allergiás, akkor estig elõjön és nem éjszaka kell szenvedni vele. Mivel 4, 5 hónaposan tejalapú étrendre van szüksége, elõbb kapjon anyatejet (tápszert) és utána jöhet az új étel, de csak 2-3 kanálnyi. Következõ nap többet és harmadik nap már ehet egy rendesebb adagot is.
7.50-es vagyok. Amíg csak tápit kapott addig naponta 1x volt kaki, amióta kap gyümit napi 3-4x is van. Ne aggódj lesz "csomagod" komoly szaggal. :) )
A kérdező hozzászólása: Igazatok van, így fogom csinálni. Elõbb a gyümölcs, aztán a tej vagy tápszer. Sajnos nem szopizott, fejem Neki az anyatejet, így azt is üvegbõl kapja, csak sajnos egyre kevesebb van. Talán ez a kis gyümölcs megoldja a kaki gondunkat is, és legalább találkozik új ízekkel is. Én is megbízom a bébiételekben, de természetesen vettem egy párolót is, úgyhogy fel vagyok készülve mindenre. :) De most még csak egy pici adag, a tízórai elõtt! Nagyon köszönöm!!!
Én tízóraira adom, tápi elõtt.
Én szoptatás elõtt adtam mindig, mert ez csak kóstoltatás, az volt a fõ, az anyatej.Ráadásul ha elõször adod a tápszert, lehet, hogy jóllakik vele, és nem fog neki kelleni a gyümölcs.
Semmiképpen ne étkezések között, mert akkor nassol, bármilyen kevés is a mennyiség, és nem éhezik meg eléggé a fõétkezésre.Én mindig tízóraira adtam az újdonságokat, így estére biztosan nem szenved, ha valami nem tetszett neki.De az õszibarackkal, sütõtökkel nem szokott probléma lenni.És tényleg mindkettõ hashajtó hatású, tapasztalat!Ráadásul a lányom kedvencei a mai napig.:) ) Én nem vagyok bébiétel ellenes, sõt!Van az úgy, hogy nem tudok fõzni, akkor nagyon is jól jön a bébiétel.Én se tudnám ilyen finomra megcsinálni.Nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, aki nem hiszi, olvassa el az üveg hátulját.Szigorúan ellenõrzött, bevizsgált gyümölcsökbõl készülnek, ezeken biztos nincs vegyszer ( a Hipp-re rá is van írva, hogy bio), komoly minõségi ellenõrzésen mennek keresztül ezek a termékek.Amit a zöldségesnél veszel, nem biztos, hogy ilyen tiszta.Lehet, hogy agyon volt permetezve..Na mindegy!Egész nyugodtan adhatod a babádnak, imádni fogja!A keresztgyerekeim ezen nõttek fel, egyik sem válogatós.
A kérdező hozzászólása: Nagyon, nagyon köszönöm!!! Szerintem írni fogok, mert biztosan merül fel bennem kérdés. És még egyszer külön köszönöm a hosszú választ! :)
A lányom már napok óta nem volt hajlandó elfogadni a tápszert, csak éjszaka, ezért 4 hónaposan azt mondta a doki, hogy az összes nappali étkezést kiválthatom rövid idõn belül. Elsõ nap reggel õszibaracklébe turmixolt banánt evett (1 egész banán bement:) ), ebédre alma-sütõtököt, vacsira pedig õszibarack-almát. Minden kaja teljes adag volt, mert már éhezett és egyszerûen rárabolt. Most még cumisüvegbõl kapja (a cumin vágtam lyukat). Most 5 hónapos, kb 1 hét múlva akarok átállni aa kanálra, amikor a husit is bevezetem. A banánra és a répára mondta a doki, hogy hasfogó, de a lányomnál ezekkel sem volt gond. Bocs, hogy hosszú lettem, ha van valami kérdésed írj privit!
A kérdező hozzászólása: Nem is azért kérdeztem, mert lemaradna valamirõl, de hetente csak egyszer kakil, és a védõnõ szerint az õszibarack és a sütõtök segítene ezen. Én is így gondolom, ahogy Te, de sok minden fogja a hasát, és nekünk most ezeket kerülni kell. Majd a védõnõt is megkérdezem, de elõbb kíváncsi voltam, hogy más hogyan csinálta.
A kérdező hozzászólása: Ez megnyugtató... :) Nem gondoltam volna, hogy valaha ennyire fogok örülni egy darab kakinak :)

Mikor fog ráállni 5 hónapos kisbabám a naponta egyszeri 1-2 órás alvásra?

Négyszer alszik egy nap fél órákat. Inkább túlfárasztja magát, de nem akar aludni. A négy alvásból három a leveg?n babakocsiban történik. Mikor szokik rá a délutáni hosszabb alvásra? Vagy nekem kell rászoktatnom, ha kell, akkor hosszú ideig tartó sírások árán?

Legjobb válasz: Szia! Az én nagyfiam ugyanigy volt. Alig akarták elhinni. Õ 8 hónapos volt mikor egyik napról a másikra átált,hogy délelõtt is meg délután is aludt 1.5-2 órát. Az éjszakákat pedig azóta átalussza. A napi egyszeri alvást 1 évesen kezdte el.

Szia! Az én nagyfiam ugyanigy volt. Alig akarták elhinni. Õ 8 hónapos volt mikor egyik napról a másikra átált, hogy délelõtt is meg délután is aludt 1.5-2 órát. Az éjszakákat pedig azóta átalussza. A napi egyszeri alvást 1 évesen kezdte el.
Én 7 hónaposan szoktattam rá a kisfiamat a napi 2x 1, másfél órás alvásra, szerintem kb 1 évesen bírják ki a délelõttöt alvás nélkül. 5 hónaposan még a 2 napközbeni alvás is kevés szvsz. ilyenkor a fiam 2 óránként aludt változó hosszan. Észre fogod venni a baba jelzésein, hogy mikor lesz neki elég a napi 1 hosszabb alvás.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Szerintem is kevés, hogy napközben négyszer alszik fél-fél órákat. Akárkitõl kérek tanácsot, mindenki ámul, hogy ennyi édes kevés. Figyelem a jelzéseit és reménykedem.
Az én lányom most 28 hetes.5 hónaposan 2-3x aludt 20-30 percet, most átállt a 2x 30-40 perc alvásra.Szerintem nem kell szoktatni, majd magától rá szokik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen

7, 5 hónapos kisbabám egyre többet hisztizik, mit csináljak?

Úgy érzem nincs elkapatva, 3 hónapos korától egyedül alszik, eddig szépen eljátszott a kiságyban, járókában, játszó sarokban, de pár napja hisztizik mindenért. Nem sír, hanem nyög, kiabál v. er?lködve, könny nélkül üvölt. Nem tetszik, ha pelenkázom, ha aludni viszem, ha nem veszem ki a járókából, ha nem vele foglalkozom stb..Már totál ki vagyok. Próbáltam, hogy nem veszek róla tudomást, van amikor abba is hagyja, de általában nem adja fel, amíg az nem lesz, amit ? akar. Nagyon akaratos. Mit tegyek, hogy ne szúrjam el, nem akarok hisztis, nyakfka gyereket nevelni bel?le...

Legjobb válasz: Szeresd... Nem magától lesz belevaló gyerek, talpraesett önálló ember, velünk is foglalkoztak a szüleink. Én járókaellenes vagyok, fõleg már ebben a korban, ilyenkor kezdik el kb a nagymozgásokat, kell nekik a tér. De ez csak az én véleményem. Én tojok a házimunkára, sokat játszom a 8 hónapos fiammal, le van kerítve a szobában a számítógép és a tv, és ezek kábelei. Anniyt és oda kúszik, amenniyt és ahová akar. A hisztirõl: létezik a "szeparációs szorongás" (ez a vesszõparipám:-)), ami kb 7-8 hónaposan jön elõ a babáknál, ilyenkor úgy ragaszkodnak a babák a mamáikhoz, mint a csiriz. El fog múlni, nekem kicsit hiányozni fog :)

Szeresd... Nem magától lesz belevaló gyerek, talpraesett önálló ember, velünk is foglalkoztak a szüleink. Én járókaellenes vagyok, fõleg már ebben a korban, ilyenkor kezdik el kb a nagymozgásokat, kell nekik a tér. De ez csak az én véleményem. Én tojok a házimunkára, sokat játszom a 8 hónapos fiammal, le van kerítve a szobában a számítógép és a tv, és ezek kábelei. Anniyt és oda kúszik, amenniyt és ahová akar. A hisztirõl: létezik a "szeparációs szorongás" (ez a vesszõparipám:-)), ami kb 7-8 hónaposan jön elõ a babáknál, ilyenkor úgy ragaszkodnak a babák a mamáikhoz, mint a csiriz. El fog múlni, nekem kicsit hiányozni fog :)

A 2, 5 hónapos kísbabám mëg nem csinál semmi mást csak mosolyog és "beszélget". Ez nem baj?

Legjobb válasz: Pont ennyit kell tudnia. 2-3 hósan behuzza a kezeit középre, azokat rágcsálja. 3-4 hósan fogni kezd, nyulni kezd tárgyakért. 4 hósan fordul hátról hasra 5 hósan hasról hátra fordul 7 hósan kúszik 8 hósan térdel, mászik,ül (önállóan felül) 9 hósan feláll 12-13 hósan megy önállóan. ez az elsö éves mozgásfejlödés átlagos menete, persze ettöl eltérhet. igazából 3x nézik ezt 3-4 hós vizsgálaton : behuzza-e már agyerek a kezét középre, mosolyog, figyel-e tárgyakra. 6 hós vizsgaálton: forog-e minen irányba 12 hóson: mászik-e ül? 24-hóson : járás. Szóval tökéletes 2,5 hósod van.

Pont ennyit kell tudnia. 2-3 hósan behuzza a kezeit középre, azokat rágcsálja. 3-4 hósan fogni kezd, nyulni kezd tárgyakért. 4 hósan fordul hátról hasra 5 hósan hasról hátra fordul 7 hósan kúszik 8 hósan térdel, mászik, ül (önállóan felül) 9 hósan feláll 12-13 hósan megy önállóan. ez az elsö éves mozgásfejlödés átlagos menete, persze ettöl eltérhet. igazából 3x nézik ezt 3-4 hós vizsgálaton : behuzza-e már agyerek a kezét középre, mosolyog, figyel-e tárgyakra. 6 hós vizsgaálton: forog-e minen irányba 12 hóson: mászik-e ül? 24-hóson : járás. Szóval tökéletes 2, 5 hósod van.
Ennyi idosen a kislanyom ugyanezt csinalta+ egesz nap aludt :) ) ilyenkor meg semmit nem "kell" csinalniuk. Majd 3 honapos kora utan kezd el kinyilni szamara a vilag. Eszre fogod venni :) nagy szemekkel fog mindent nezni, minden uj lesz neki :) 6 honapos kislany anyukaja
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat!

3, 5 hónapos kisbabám sírva alszik el minden alkalommal. Normális ez?

Minden ébredés után tisztába teszem, szopizik (szerintem eleget), majd kb 1-órát játszom vele és mikor látom hogy elkezd ny?gös lenni, dörzsölni a szemét, ásítozni, akkor a karomba fektetem, énekelek neki 2-3 altatót, közben sétálunk és leteszem az ágyba. De elkezd nagyon sírni, néha sikítva. (Ha csak egyszer?en leteszem az ágyba szintén sír) Általában 2-5 percet sír és "belealszik". Mostanában gyakran van, hogy még 20 percen keresztül felsír-majd pár percig csöndben szuszog csukott szemmel, majd megint felsír. S?t gyakran egy alvásciklus (30-45 perc) után felsír 4-5 percre majd visszaalszik.

Legjobb válasz: Én ugyanezt kérdeztem nemrég, csak annyi különbséggel hogy az én babám már 9 hónapos lesz. Szinte mindig sírva alszik el sajnos és ez így megy kicsi kora óta. Õ egy ilyen nehezebben elalvó típus.

Én ugyanezt kérdeztem nemrég, csak annyi különbséggel hogy az én babám már 9 hónapos lesz. Szinte mindig sírva alszik el sajnos és ez így megy kicsi kora óta. Õ egy ilyen nehezebben elalvó típus.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!