Találatok a következő kifejezésre: 5 hónapos hamarosan a (8 db)

Mindenki mást mond. A Tgyást, hogyan kell lemondani? És utána mi következik, mi az igénylés menete? Kislányom 5, 5 hónapos, hamarosan lejár a fél év tgyás.

Nem túl jó a viszonyom a f?nökömmel, ugye nem kell t?le aláirás??? Vagy igen?

Legjobb válasz: A TGYÁS-t nem kell lemondani, a lejárat napján automatikusan megszûnik. GYED igénylõlapot kell kitöltened -nem baj, ha már most hozzálátsz- és le kell adnod a munkáltatódnál, mert õ kell, hogy intézze

A TGYÁS-t nem kell lemondani, a lejárat napján automatikusan megszûnik. GYED igénylõlapot kell kitöltened -nem baj, ha már most hozzálátsz- és le kell adnod a munkáltatódnál, mert õ kell, hogy intézze
Hûûû... én azt hittem, automatikusan átállnak GYED-re! Nekem ma jár le a TGYÁS-om. Akkor mit és hol kell kitöltenem? Mindenképp kell a munkáltató aláírása? Akkor is, ha nem kifizetõhely?
utánna gyed jön 2 éves korig, aztán a gyes.Kérsz vagy töltessz le igénylõlapot kitöltöd most nem tudom, hogy a munkáltatónak is kell e tölteni de rajta van a papironlemondani nem kell a tgyast mert 6 hónap után megszünik.hivd fel öket kérj, hogy postázzanak ki igénylõlapot.én ugy szoktam.az a biztos
http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. SEMMIT nem küldenek automatikusan, mindent igényelni kell, méghozzá idõben, mert 30 nap az ügyintézési idejük....
A kérdező hozzászólása: Gondolom a MÁK honlapján találom az igénylõlapot, ugye?? Köszi a válaszokat. Szerintem abból majd kiderül.
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket!!!
Sziasztok! Budapesti vagyok, de a munkahelyem székhelye Tatabányán van, így a papírjaimat ott is intézték. KDREP-hez tartozok! 2010-ben szültem, szülés napjától mentem TGyásra!Természetesen felhívtam a munkahelyi munkaügyis aki elkezdett intézkedni!Amikor közeledett a "lejárás" napja, konkrétan 1 héttel elõtte kaptam meg a KDREP-tõl a GYED-re vonatkozó kitöltendõ nyomtatványokat és a Tgyás megszûnésérõl a végzést! Szóval nekem egybõl intézkedtek, kiküldtek mindent pontosan. Nem tudom, hogy más ügyintézõk is így állnak-e a dologhoz, de Tatabányán segítõkészek és normálisak, nem lekezelõek. (Többszõr hívtam õket, mert a családi kedvezményt elõször Én kaptam, majd átírattuk Apára és kicsit megkavarodtunk, mert mást mondtak Apa munkahelyén és más nyomtatványokat kaptunk. Felhívtam õket, elmagyarázták és már el is volt intézve. :D
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek, asszem intézkedek!!!
Én másfél hónappal a lejárat elõtt intéztem, hogy legyen idõ a levelezgetésre is. Telefonáltam a munkaügyre, kiküldték az igénylõlapot, kitöltöttem és visszaküldtem. Tb kifizetõ helyrõl van szó /tesco/ Most is ebben a cipõben járok, nem sokára lejár a gyed, és szólok, hogy munkába állnék, ezt is legalább 30 nappal elõtte kell bejelenteni.

Ha a babám alsó 2 foga már 5 hónaposan kibújt, akkor várható, hogy a felső 2 is hamarosan kibújik? Nálatok mennyi idő telt el közöttük?

Most 6 hónapos a babám.

Legjobb válasz: Nem tudom, gondolom mindenkinél más. Az én lányomnak is 5 hónaposan kijött az alsó két foga 1 héten belül, most lassan 8 hónapos, és sehol a többi fog. Pedig láthatóan sikítófrászok jönnek rá néha már 2 hónapja, gondolom a foga miatt... Már várom, hogy kibújjon, legalább a következõ. A fiamnak 3 éve 8 hónaposan 8 foga volt már....

Nem tudom, gondolom mindenkinél más. Az én lányomnak is 5 hónaposan kijött az alsó két foga 1 héten belül, most lassan 8 hónapos, és sehol a többi fog. Pedig láthatóan sikítófrászok jönnek rá néha már 2 hónapja, gondolom a foga miatt... Már várom, hogy kibújjon, legalább a következõ. A fiamnak 3 éve 8 hónaposan 8 foga volt már....
Abszolút nem biztos hogy hamarosan kibújnak a felsõk, de ki tudja. Ezt nem lehet megjósolni. Nálunk az elsõ 6 egybe jött, 2 hónap szünet és jött még2.

Ha a fele magzatvíz elfolyt 7, 5 hónapos terhesen az azt jelenti, hogy hamarosan bekövetkezik a szülés?

Nővérem ikreket vár és megindult a magzatvíz, mi fog most történni? Megindítják a szülést? Mennyi idő telhet még el így a szülésig? Nem nagyon korai még ikrek esetében 7 és fél hónaposan szülni? Nagyon izgulunk! Volt már valaki ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: Nekem 34. héten kezdett el szivárogni a magzatvíz. Pénteki napon történt, folyamatos megfigyelés alatt feküdtem a kórházban, kaptam tüdõérlelõt és hétfõ reggel megindították a szülést. Sajnos ha megreped a burok, nagy a fertõzésveszély, ezért próbálják minél tovább bent tartani a babát, de ez max. pár nap lehet. De ne aggódjatok, PROFI kezekben van a kismami és az ikrek is. Nekem csak jó tapasztalataim vannak! (SOTE I. sz. nõi klinika, Budapest) Az én gyerkõcöm 2880grammal és 50 cm-rel született a 34. hétre, most 22 hónapos és makkegészséges kisfiú. Több olyan babát is láttam, aki 2 kiló alatt született, de a mai orvostudománynak köszönhetõen azon kívül, hogy tovább vannak kórházban, inkubátroban, illetve kontrollra kell õket vinni, 1 éves koruk körül vagy késõbb picivel legtöbbjük beéri idõre született társaikat.

Nekem 34. héten kezdett el szivárogni a magzatvíz. Pénteki napon történt, folyamatos megfigyelés alatt feküdtem a kórházban, kaptam tüdõérlelõt és hétfõ reggel megindították a szülést. Sajnos ha megreped a burok, nagy a fertõzésveszély, ezért próbálják minél tovább bent tartani a babát, de ez max. pár nap lehet. De ne aggódjatok, PROFI kezekben van a kismami és az ikrek is. Nekem csak jó tapasztalataim vannak! (SOTE I. sz. nõi klinika, Budapest) Az én gyerkõcöm 2880grammal és 50 cm-rel született a 34. hétre, most 22 hónapos és makkegészséges kisfiú. Több olyan babát is láttam, aki 2 kiló alatt született, de a mai orvostudománynak köszönhetõen azon kívül, hogy tovább vannak kórházban, inkubátroban, illetve kontrollra kell õket vinni, 1 éves koruk körül vagy késõbb picivel legtöbbjük beéri idõre született társaikat.
Ikreknél annyira nem gáz, de gondolom most kórházban van nem ? És kapja a kötelezõ dolgokat !?
A kérdező hozzászólása: Az orvosok megpróbálják még 72 óráig bent tartani a babákat. :/
A kérdező hozzászólása: Ma hajnalban 5 órakor császárral megszülettek a babák, felsírtak rendesen, inkubátorba tették õket, de olyan erõs kis tüdejük van, hogy nem kellett gépre kötni egyikõjüket sem! :) Van kis hajuk is, két kislány :) Köszi a válaszokat! :)
Jajj de jó hírek! Örülök, hogy jól vannak! Gratulálok és jó egészséget kívánok az egész családnak!
Nem lesz semmi baj, nagyon ügyes babák! Gratulálok a kis családnak, jaj még mindig sírok az ilyen történeteken, ha maguktól lélegeznek minden rendben lesz. Nekem is ikreim vannak, õk is egy hónappal elõbb születtek, õk fiúk. Jó kezekben van a nõvéred is és õk is, biztos vagyok benne, ha már a szülés elõtt átszállították õt olyan kórházba, ahol van koraosztály (gondolom oda vitték). Õk nagyon jók! Sok boldogságot a családnak, írj majd ha tudsz valamit még, nem akarok tolakodó lenni, de az ikrek mindig is még jobban érdeklik az ikreseket.
Én is gratulálok a babákhoz! Nagyon ügyesek, hogy maguktól lélegeznek! Mekkorák lettek a csajok?
A kérdező hozzászólása: Köszönjük mindenkinek! :) 1400 és 1450 grammal 40 cm-el születtek. :)
GRATULA :) !!!!
Megint én :) Piciknek ugyan picik, de szerintem ahhoz képest, hogy ikrek, és hanyadik hétre születtek nagyon jó súlyúak!!! Sok sikert, kitartást Nektek és az Anyukának, és gyors gyarapodást a babuciknak!
Gratulálok a két pici lányhoz!! :) MI lett a nevük? TEstvéred jól van, megnyugodott? REndben van õ is? És Te? :) Jó egészséget kivánok az egész családnak, és mielõbbi megerõsödést!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem engednek be hozzá senkit, mi is csak telefonon értesülünk a hírekrõl. Jó lenne már túl lenni ezen az egészen!
Próbáljátok nyugtatni õt is, mert csak rosszabb a babáknak, ha még õ is nyugtalan, persze megértem, de erõsnek kell lennie!
A kérdező hozzászólása: Igen-igen, mindenképpen jobb, korszerûbb kórház. Köszönöm szépen, hú nem is tudom mikor izgultam utoljára ennyire! A nõvérem is teljesen bepánikolt/sírt, nyugtatózni kellett szegényt... :(
A kérdező hozzászólása: Most vitték el rohamkocsival egy komolyabb kórházba, mint ahol eddig volt, de senki nem tud semmit :( Még nem indult el a szülés.
Hány hetes most? Valószínû kapja a tüdõérlelõt, amíg nem indul el a szülés rendesen, de mindenképp meg fognak a napokban születni a babák, mivel a burok megrepedt. Én úgy tudom, legalábbis a kórházban azt mondták, hogy ilyenkor a babák még termelik a vizet valamilyen szinten. De mindenféleképpen folyamatosan ellenõrizni fogják az tuti és jönnek a babák, de kora babák lesznek.
A kérdező hozzászólása: 32 hetes. Köszi a válaszokat!
32 hetesen elég jó esélyekkel indulnak, de mindenféleképpen a koraszülött osztályon lesznek egy darabig. Bent feküdtem terhesség alatt, amikor egy kismama társamnak 33 hetesen elfolyt a magzatvize (õ toxémiás volt) és egy napig kapta a tüdõérlelõt, tovább már nem tudták bent tartani a babát és megszületett, a PIC-re került 1 hónapig bent voltak, de folyamatosan vették le a gépekrõl, aztán már "csak" inkubátor, majd melegítõ ágy, végül ki került a koraszülött osztályról. Ma már 3 éves nagyfiú. Velük egy darabig tartottam a kapcsolatot még. De a gyerekágyon egy kórterembe feküdtem egy másik kismamával, neki 31. hétre született a babája, õt akkor tették a melegitõs ágyba amikor mi haza jöttünk a fiammal, úgyhogy nem tudom meddig lehettek még bent.
Majdírd meg légyszi mi lett velük!
A kérdező hozzászólása: Rendben! De annyira rossz, hogy még az orvosok sem tudnak mondani semmit! :(
Hova vitték õket? biztos megvizsgálják elõször, nem akarják semõt sem a családot paráztatni. Van fogadott dokija?
A kérdező hozzászólása: A megyei kórházba(Szolnok).Hát fogadott dokija ott nincs.
Gondolom azért vitték oda, mert jobb a felszereltsége. Biztos nagyon jó kezekbe kerül és tudják mi a dolguk! Drukkolok nagyon, hogy jól végzõdjön minden!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat az anyuka és a jövevények nevében is! Majdcsak igyekeznek gyarapodni, hogy minél hamarabb hazajöhessenek! :) Utolsónak ment a privát. :)


Szia. Engem nem babaként, hanem 16 évesen mûtöttek vele. Ha így is érdekel, írok róla szivesen!

5 Hónapos kutyusom, séta után még ugri-bugri volt, kicsivel majd bejöttem a lakásba, fél órával később kimentem akkor már nem volt olyan lelkes, hamarosan megláttam hogy sántikál az egyik hátsó lábára, bezártam had pihenjen. folyt alul?

Pár órával kés?bb kiengedtem ahogy megpihent a lába, annyira fájt neki hogy már éppen csak érintette a talajt. A csánkja (bokája) alatt belülr?l elég nagyra be van neki duzzadva. A csánk ízület nyomásra nem érzékeny, és látszólag sincs semmi baja, viszont az alatta lév? bels? rész az egész pici nyomásra is fáj neki. Most ugye nincs sehol állatorvos aki rendelést is tart, bár lehet hamarosan tudunk egyeztetni id?pontot. Valaki tud e mondani valami hasznosat, hogy mi lehet?

Legjobb válasz: kicsivel késõbb bejöttem a lakásba, majd fél...*

A kérdező hozzászólása: kicsivel késõbb bejöttem a lakásba, majd fél...*
A kérdező hozzászólása: Jahm itt: http://www.kutya.hu/konyv/images/kutya_csontvaza.jpg 26-28 as közötti területen a láb belsõ részénél.
Ne engedd ugrálni.Ilyenkor bezárás és csak pórázon séta, mozgás, amíg nem lesz meg a baj oka. Lehet csonthártya gyulladás, lehet sérülés, stb. Remélem, a dokidnak van röntgen készüléke. Fájdalomcsillapítót ne adj, mert akkor nem kíméli azt a lábát .
milyen fajta kutyus? mert vannak fajták, amiknek nagyon vékony a lábuk, pl törpe pincser, csivava, amik ha csak az ágyról ugranak le (ami valljuk be elég kicsi) már akkor is eltörhet a lába. persze ez elég morbid, az esetek kevés százalékában történik meg, de elõfordulhat.
A kérdező hozzászólása: Német juhász, de rendbe jött! Köszönöm a kommenteket. Valami megszúrta a lábát és jól bedagadt, begyulladt.

Hamarosan kicsi lesz a hordozónk, ajánlanátok gyerekülést ami nem százezres tétel, de megbízható? Lehetőleg ne 18 kg-ig, hanem nagyobbat már, és dönthetőt.5 hónapos múlt, még nem tud ülni. Leírnátok nektek melyik vált be?

Legjobb válasz: Az kizárt, hogy ilyen kicsinek kinõjje a hordozót. Az, hogy a lába kilóg semmit nem jelent. Nem attól számít kinõttnek a hordozó. Akkor növi ki, ha az öv több mint egy ujjal a válla alól indul a legmagasabb indulási pontról illetve ha felül a fülénél jobban kilóg a feje. Még jó darabig háttal bekötve kell vinni.

Az kizárt, hogy ilyen kicsinek kinõjje a hordozót. Az, hogy a lába kilóg semmit nem jelent. Nem attól számít kinõttnek a hordozó. Akkor növi ki, ha az öv több mint egy ujjal a válla alól indul a legmagasabb indulási pontról illetve ha felül a fülénél jobban kilóg a feje. Még jó darabig háttal bekötve kell vinni.
KÉrdezd meg a szakembereket, egyáltalán nem gond ha kilóg a lába. a gyereket nem zavarja és egy ekkora gyereknek az életével játszik aki menetirány szerint köti be, de akinek ez kevésbé fontos...... könyörgöm még ülni sem tud.
Hát pedig ilyen kicsi babát nem tennék tágabb súlykategóriájú ülésbe (sõt míg nem tud stabilan ülni egyáltalán nem tenném olyanba) a 9-36 os ülések nem is dönthetõk vagy csak pár modell. Azonkívül amíg nem tud stabilan ülni addig fordítva kell bekötni azt pedig csak a 0-18 as üléssel lehet megtenni. De ha stabilan is ül akkor is a 9-18 as jó darabig jó lesz neki. Nekünk Bébé confort axis van nagyon praktikus.
Semmi gond. Nektek ha tényleg ilyen hamar kinöné akkor egy 0-18kg-os kéne a kb 4 éves korig jó lesz. Én is azthittem mikor kilógott a lába, hogy kinõtte akkor kérdeztem meg a szakembereket és mondták hogy nem. Én most fogok egy 9-25kg-sat venni külföldrõl (sajna itthon nincs) ami háttal beköthetõ akár 25kg is.
Van 0-25-ös autósülés itt, amit menetiránnyal megegyezõen és ellentétesen is be tudsz kötni. Mi 15 hónapos koráig használtuk a hordozót, én nagyon szerettem, pedig már nagyon kilógott a lába. Viszont hatalmas elõnye, hogy rá lehetett tenni a babakocsira, a bevásárlókocsira. Ez nagyon praktikus, mert mindig elalszik az autóban, de így intézhetem a dolgom. "Visszasírom" azt az idõt, én nem sietnék a helyedben. De itt pl. sok ülést találsz: http://elefani.eu/spl/735780/Autosules_025_kg
A kérdező hozzászólása: Elnèzést akkor.Ha valami venni akarok mondjuk például ûlést elòtte közvéleménykutatàs gyanánt érdeklõdõm, de az ilyen fontos kérdèsekben evidens, hogy megkérdezek egy hozzá èrtõ szakembert isFòleg ha a gyerekemrõl van szò.Csak rátalaáltam erre az oldalra, és gondoltam érdeklõdöm.Elnézést a goromba hangnemért.
de nem áll felfele a lába, mert felhúzza magának.
Gondolom az a baj, hogy a lába bele ütközik az ülés háttámla részébe! Igazat adok a kérdezõnek, nem mindeggy hogy a gyereknek felfelé áll a lába, mert ott az ülés háttámlája, vagy pedig lefelé lóg ha nagyobb ülésébe menetiránynak megegyezõen van a baba!
nem neked írtam amit írtam hanem az elõttem hozzászólónak.
A kérdező hozzászólása: Most nem értem te mit könyörögsz itt, leírtam majd tájékozódom, nem szaladok egybõl megvenni amit a legelsõ válaszoló leír.Képzeld el, hogy sosem játszanék a gyerekem életével!!!Úgy látom itt még kérdezni sem szabad , elvégre ez nem olyan oldal....Birom, hogy mindenfelé vannak ilyen nagyon okos szuperanyukák mint te okostojás...:-SSS
persze, hogy kilóg a lába, az ülésbõl szerinted nem fog? :) az a lényeg, hogy a buksija ne lógjon túl, addig meg csináld azt, hogy törökülésbe helyezed a lábacskáit, ennyi az egész :) hidd el, bármilyen ülést veszel, a lába abból is ki fog lógni, de közel se lesz olyan biztonságos. gondolj bele, hogy lenne már biztonságos egy olyan ülés ami egy 4-5 évesnek is jó? mert pedig a 18 kiló feletti annak a korosztálynak jó. mi 2 évesen cseréltük le a 0-18 ülésünket, akkor ért túl a feje benne, persze 1 évesen megfordítottuk, mert már hiába pakolta fel az üléstámlának, nem volt kényelmes neki
Nem értek egyet az elõttem szólóval, mert ha kilóg a lába, kellemetlen a babának, hogy lassan a nyakában a lába, nem tudja kinyújtani! Na meg van különbség egy olcsó 10.000 Ft-õs hordozó és egy 30 ezres hordozó mözött, mert pl. egy titi triton, vagy egy Ps, vagy tourago... Babakocsihoz való hordozót kinõ a baba 4-5-6 hónaposan, míg egy maxi cosi cabrioban még 1 évesen is elfér egy ugyan akkora nagy baba! Mi is maxi cosi priori xp vettünk, 9-18 kg kategóriás, de most 4 évesen 110cm, most nõtte ki! Ezt sokáig tudja használni, mert nagy, dönthetõ, kényelmes, kategóriájában a legbiztonságosabb! Huzata könnyen levehetõ mosható.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok neki rosszat ezért inkàbb tájékozódom .A hordozóba meg valahogy kihúzzuk. De nem sokáig mert a lába már kilóg olyan hosszú baba :-), és az sem jó.
A hordozó a legbiztonságosabb a picinek! Az én lánykám 11hós, de még a hordozót használjuk. Nem véletlenül vannak többkategóriás ülések! Egyébként Maxi Cosi Priori Xp 9-18kgig, mi ezt fogjuk venni kb télre. Nézd meg pl a vaterán használtan nem drágák és jó állapotúak. Tönkrevágod a gyereked, ha nem nekivaló ülésbe teszed!
A kérdező hozzászólása: Értem.Köszönöm a válaszod!:-)
Nekünk Espiró optima van 0-25kg, a kisfiam 7 hónapos korában vettük.Most 2 éves és továbbra is nagyon jó.Háttal is beköthetõ, több fokozatban dönthetõ, és nagyon kényelmes még egy ülni nem tudó pici babának is.Szerintem nézd meg a neten hogy milyen.

5 hónapos kisfiamat hamarosan a fürdőben, a nagy kádban fogjuk fürdetni. Kell csúszásgátlót használni?

A kiskádban nem használtunk semmit (imádja a fürdetést). A nagyban elég, ha pelenkát teszek az aljára, vagy feltétlenül kell valami speciális cucc?

Legjobb válasz: Szia! Én vettem fürdetõkarikát,a kádba pedig csúszásgátlót tettem. Nagyon jó célt szolgál,mert a stabilan még nem ülõ baba nem tud eldõlni,ami ugye a kádba eléggé veszélyes lehet. Biztonságban van benne a baba sokáig. Üdv

Szia! Én vettem fürdetõkarikát, a kádba pedig csúszásgátlót tettem. Nagyon jó célt szolgál, mert a stabilan még nem ülõ baba nem tud eldõlni, ami ugye a kádba eléggé veszélyes lehet. Biztonságban van benne a baba sokáig. Üdv
Jó a csúszásgátló, sokkal biztonságosabb. Bár én csak akkor fürdetném a nagy kádban, amikor már tud egyedül ülni, akkor már csak a combjánál kell támasztani.
Az én babám 3 hónapos kora óta fürdik a nagykádban, mert "kinõtte" a kicsit. Vettünk jó nagy csúszásgátlót, és ez tökéletes. Kell használni, persze, mert ha elkezd kúszni, ide oda forogni, megcsúszik. Nem szabad neki nagy vizet engedni, épp csak annyit, hogy tudjon benne pacsálni.
Én vettem csúszásgátlót, és annyi vizet engedtem csak, hogy fektetve még ne érjen a füléig a víz, így fürcsiztettem :)
Mi két és fél hónapos korától nagy kádba fürdetjük, mert a szállodában nem volt kiskád. Nagyon élvezte, azóta is ott pancsizik. Vettünk egy szivacsot alá, de azzal nem tud annyira pancsolni. Ha kiskádba tesszük "megsértõdik" :) . Fonto a kevés víz, és a 100% figyelem. Ha oldalra is fordul, vagy nyel egyet, az õ reflexei is mûködnek ilyenkor, nem szabad kikapni, mert akkor csak megijed, és félni fog a víztõl. Semmi pánik! Megéri! :) )
Nekünk a fürdetõszék jött be. Lehet hogy nem így hívják egy mûanyag támasz ami rézsutos helyzetben tartja a babát oldalt se tud kifordulni, alul se kicsúszni. A hossza állítható. Nagykádba, kiskádba is használtuk. Sõt olykor egy nagy négyszögletes lavort tettünk a nagykádba és abban fürdettünk: a gyerek ugyanúgy pacsálhatott, de negyedannyi víz fogyott.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!