Találatok a következő kifejezésre: 5 hónapos ha egy fél (15 db)

5 hónapos terhesen ha egy fél napot olyan nadrágban kellett eltöltsek, ami kicsit megnyomta a hasam, de nem szorított erősen, árthatott valamit?

Legjobb válasz: szia!Hát nem tett jót,de maradandó károsodást nem okozott sztem.Én most kezdtem az 5.hónapot,de megõrülök ha szorít vmi.Azért vigyázz magadra,ne csinálj ilyet:)

szia!Hát nem tett jót, de maradandó károsodást nem okozott sztem.Én most kezdtem az 5.hónapot, de megõrülök ha szorít vmi.Azért vigyázz magadra, ne csinálj ilyet:)
Ha olyan nagy baj lenne, érezted volna. A baba bizti jelezte volna. Biztos nem egészséges, de még én is kicsit szoros naciba járok, mert már minden kicsi, de még nem vettem másikat. Igyekszem viszont, mert engem is zavar. Próbálj kényelmes ruhát húzni, de ne izgulj, baj biztos nincs:-)
Szerintem öt hónaposan már mindenképp vegyél egy kismamanacit. Nem olcsó de sokkal kényelmesebb és te is nyugodt lehetsz hogy nem nyomod a kisbabádat!
Nem akarok ismétlésbe bocsátkozni, szerintem is már észrevetted volna, ha ártott volna. Amúgy én kismama övvel oldottam meg ezt a problémát, ami alatt a cipzár teljesen nyitva volt, viszont teljesen eltakarta. Ez sokkal olcsóbb megoldás, mint külön nadrágot venni, ha amúgy a csípõdre még jók a nadrágjaid, és így egyáltalán nem szorít!

Kisfiam 5 hónapos korától fogzik, most lesz 9 hónapos és egyre durvább, van amikor fél óránként ébred és csak a kezünkben alszik, ha le akarjuk tenni újra felsír. Más babáknál is ilyen nehezen megy a fogzás?

Régebben nem volt ilyen durva,azóta kipróbáltunk már mindenféle szert,de nem sok sikerrel.Néha azon gondolkozom nem is a foga,de mi lehet még?El?tte hasfájós volt,szóval 9 hónapja nem alszok 3-4 óránál többet egyszerre,néha már úgy vagyok vele hogy nem bírom tovább!!!A férjem mindenben segít,de senki más,? is teljesen kivan,ráadásul neki dolgoznia is kell.Sokat veszekszünk,házasélet 0.Adjatok tanácsokat,mert teljesen kész vagyok!!!

Legjobb válasz: Nem tudom, próbáltad-e a homeopátiás szereket, nálunk beváltak, fogzásra pl. a Camomilla CH15, de a patikában segítenek. Ami még nálunk bejött, az az illóolajas mécses. A mécses olajtartójába tegyél egy kis vizet meg csepegtess bele levendula illóolajat (citromfû is jó, de a levendula jobb). Gyújtd meg a mécsest és hagy néhány órát a szobában. Az én lányom úgy alszik tõle, hogy még néha szopizni se ébred fel. De ha minden nap használod, egy idõ után hozzászokik, szóval csak alkalmanként csináld, úgy nagyon hatásos! Kitartást, remélem, segítettem valamit.

Nem tudom, próbáltad-e a homeopátiás szereket, nálunk beváltak, fogzásra pl. a Camomilla CH15, de a patikában segítenek. Ami még nálunk bejött, az az illóolajas mécses. A mécses olajtartójába tegyél egy kis vizet meg csepegtess bele levendula illóolajat (citromfû is jó, de a levendula jobb). Gyújtd meg a mécsest és hagy néhány órát a szobában. Az én lányom úgy alszik tõle, hogy még néha szopizni se ébred fel. De ha minden nap használod, egy idõ után hozzászokik, szóval csak alkalmanként csináld, úgy nagyon hatásos! Kitartást, remélem, segítettem valamit.
Szia!Az én kisfiam most 6hós ugyanezt csinálta 4hós korától mikor rájöttem, hogy ez csak hiszti.Volt, hogy éjjel is óránként ébredt állandóan cicizett.Ráhagytam éjjel nem szoltam hozzá, mondanom se kell allig birtam ki mikor1órán át üvöltött ez volt a legrosszabb az elsõ két napban.Egy hétre rá végigalussza az éjszakát 5kor kel cicizik és alszik tovább 7-8ig.Próbáld ki nagyon nehéz, de megéri, mert sokkal kiegyensulyozottabb a kisfiam is mióta kialussza magát.sok sikert!
Neked legalább ott a férjed. Az én kisfiam dettó ugyanez, csak nekem nem segít a férjem, ugyanis nincs mellettünk. Én is teljesen készen vagyok, ha már nagyon nem bírom, megkérem napközben Anyukámat, hogy segítsen egy kicsit, és legalább akkor alszom, amikor a babám is. Kitartás!

5 honapos baba nem fazik meg ha felul csak egy ujjatlan body van rajta?

anyukam szerint megfazik, es meg ne adjak ra rovid rugit, se bodyt. de izzad a baba. szerintetek megfazik ha mar kicsit nyariasabban oltoztetem?

Legjobb válasz: de megfázik!én a 10 hónapos kisfiamra is hosszú bodyt adok,csalóka még ez a nap,a szél is fújdogál,öltöztesd fel rendesen azt a babát!nem tudom elhinni hogy ujjatlanban izzad.mit fogsz ráadni 40 fokban nyáron ha már 22 fokban így öltözteted?

de megfázik!én a 10 hónapos kisfiamra is hosszú bodyt adok, csalóka még ez a nap, a szél is fújdogál, öltöztesd fel rendesen azt a babát!nem tudom elhinni hogy ujjatlanban izzad.mit fogsz ráadni 40 fokban nyáron ha már 22 fokban így öltözteted?
Rövidujjú bodyba, rövid rugiba akarod az utcára vinni vagy a lakásban?
5 hós a kisfiam:-) hosszú ujjú boyra adok egy r.ujjú pólót, amit ha melege van leveszekés még akkor sem fázik meg. Nadrág, zokni, kiscipõ.a sapka is fontos, mert a fülét óvni kell.
Nekunk egyàltalàn nincs hosszù ujjù bodynk( talàn ùjszulottkènt volt 1-2). Most 1 èves rovid ujjù body hosszù ujjù felsovel van rajta kint is ès bent is.
A kérdező hozzászólása: koszonom! akkor meg nem probalkozom. maradunk hosszu ujjuba!
Nekem is 5 honaposom van. :) Setahoz rovid ujju bodyt es egy vekonyabb hosszuujjut szoktam raadni. Mivel csaloka az ido, es sokszor a szel is fuj, igy a kalap kotelezo kelleke a ruhazatanak. Egyebkent a tarkojan tudod megnezni, hogy mennyire van melege, izzad-e.
szerintem még ne kockáztass.
A kérdező hozzászólása: nem kell leszedni a fejemet. meg hosszuba oltoztetem. azert kerdeztem meg, hogy merjek probalkozni vagy ne? nem rovidbe izzad, hanem hosszuba.
Én is gondban vagyok mostanában azzal, hogyan öltöztessem az 5 hónaposom :) De mivel árnyékban hûvös volt, meg fújt a szél, a nap meg ugye éget, inkább maradtam a hosszú ujjúnál. Vagy van nálam egy vékony takaró, azt hol ráteszem, hol leveszem..
Szia! 4 hónapos a babám, a lakásban nagyon meleg van mert tetõn lakunk így nap közben rövid ujjú body van rajta meg azért egy zokni. Kintre azért még ráadok még egy pulcsit meg egy nadrágot és viszek magammal egy kis vékony takarót ha esetleg hûlne a levegõ vagy erõsödne a szél. Ja és persze sapi kötelezõen. Meg szoktam nézni nem izzad meg így. :-)


5 hetes kismama vagyok, állandóan fel van fújódva a hasam mintha 5 hónapos lennék, és nagyon feszül, viszont még mindig tudnék enni, pedig Kb 10 perce ettem de még szeretnék, viszont ugy érzem ha még egy falatot eszek szétrepedek!?

Mit lehet ezzel tenni,nagyon kellemetlen!Ez normális,hogy így feszül a hasam?Mondjuk rengeteget ettem ma,de hát örülök hogy tudok enni a hányinger mellett.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj ez teljesen normális. Igaz elég kellemetlen, de normális. Nekem ilyenkor az segített, ha egyszerre keveset ettem, de naponta sokszor. Ha elmész valahova vigyél magaddal egy pár szem kekszet és azt eszegesd, hidd el sokat segít. Felszívj a savat, és segít le küzdeni a hányingert is. Naponta legalább 6-7x egyél, de keveset. Igyál sok ásványvizet. Ha nem javulnak a dolgok 1 hét alatt akkor még mindig szedhetsz valamilyen emésztést elõsegítõ bogyót, de szerintem ez legyen az utolsó. Inkább próbáld meg magad kezelni ezt a problémát, hidd el jobb mintha gyógyszert szednél. Minden jót! 21 hetes pocis

Szia! Ne aggódj ez teljesen normális. Igaz elég kellemetlen, de normális. Nekem ilyenkor az segített, ha egyszerre keveset ettem, de naponta sokszor. Ha elmész valahova vigyél magaddal egy pár szem kekszet és azt eszegesd, hidd el sokat segít. Felszívj a savat, és segít le küzdeni a hányingert is. Naponta legalább 6-7x egyél, de keveset. Igyál sok ásványvizet. Ha nem javulnak a dolgok 1 hét alatt akkor még mindig szedhetsz valamilyen emésztést elõsegítõ bogyót, de szerintem ez legyen az utolsó. Inkább próbáld meg magad kezelni ezt a problémát, hidd el jobb mintha gyógyszert szednél. Minden jót! 21 hetes pocis
espumisan. rennie deflatine
Milyen terhesvitamint szedsz? Engem az elevit és a gravida is puffasztott. Áttértem femibionra, az jó.
Nekem is fel van puffadva a hasam 9 hetes vagyok, de szinte az elejétõl a régi nadrágjaim kényelmetlenek, most már nem is tudom begombolni õket. Nem lehet, hogy azért van állandó éhségérzeted, hogy sok a gyomorsavad? Nekem az okoz sokszor éhségérzetet és ha nem tudok enni, akkor hányingert is miatta. Én Rennie-t vettem, segített, ajánlom neked is! Én még az Elevitre hallottam, hogy enyhíthet a szedése a hányingeren.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.Femibiont szedek, de nem ég a gyomrom, csak feszül, de ma már nem mert ma alig tudtam megint enni valamit.:(
Neem, nincs semmi baj.Olyan 3 hónapos kor körül minden babának van egy rikogatós idõszaka.
Ne aggódj az én lányom most 5 hós , de olyanokat sikit , kiabál , hogy zeng a ház.Majd átmegy rajtuk, próbálgatják a hangukat.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! Jó babázást!

A feleségemmel most válunk és eddig egy háztartásba éltünk, egy lakcimünk volt. Van egy 5 és fél honapos kisfiunk. Köteles vagyok-e ilyen esetben gyerektartást fizetni ha egy háztartásba élünk és a válást még nem mondta ki a biróság?

A feleségem ma kijelentkezett a lakásbol és a szülei lakcimére jelentkezett be.De elköltözi nem akar.Tehát még mindig egy háztartásba élünk. És gyerektartást követel, holott a biróság még nem itélt meg semmilyen összeget.

Legjobb válasz: A kérdezõ sehol nem írja, hogy a feleségének semmi köze a lakáshoz, és azt sem, hogy ne lenne jövedelme. Egyáltalán nem biztos, hogy az asszony csak gyestt kap, kaphat éppen tgyás-t, vagy gyedet is. No, meg azt sem írja, hogy neki - mármint a kérdezõnek - van-e egyáltalán jövedelme. Egyébként a válóper kimondása elõtt is bármikor elmehet az asszony egy panasznapon a bíróságra, és kérheti a gyermektartást, amit, ha jogos, soron kívül megítélnek. A körülményeket tekintve lényegtelen, hogy kinek mi a bejelentett lakcíme. - többek között családjoggal is foglalkozó jogász -

A kérdezõ sehol nem írja, hogy a feleségének semmi köze a lakáshoz, és azt sem, hogy ne lenne jövedelme. Egyáltalán nem biztos, hogy az asszony csak gyestt kap, kaphat éppen tgyás-t, vagy gyedet is. No, meg azt sem írja, hogy neki - mármint a kérdezõnek - van-e egyáltalán jövedelme. Egyébként a válóper kimondása elõtt is bármikor elmehet az asszony egy panasznapon a bíróságra, és kérheti a gyermektartást, amit, ha jogos, soron kívül megítélnek. A körülményeket tekintve lényegtelen, hogy kinek mi a bejelentett lakcíme. - többek között családjoggal is foglalkozó jogász -
mert magadtól nem adsz a baba ellátására pénzt?!
Én másik oldalon vagyok, ergo nekem kellene kapni gyerektartást. De itt most nem értek egyet, mert addig, amíg nincs jogerõs bírói végzés gyerektartásra, addig nem kell fizetni. Tehát teljesen mindegy ki hol és hogyan él, bemondásra nem jár gyerektartás.
Az, hogy egy lakásban éltek, nem jelenti azt, hogy egy háztartásban is. Mivel folyamatban van a válás, megszakadt köztetek a vagyonközösség. Igen, köteles vagy gyerektartást fizetni. Jogosan "követeli", ha már magadtól nem jutott eszedbe, hogy adnod kellene.
Szerintem a kérdezö itt ara akar kilyukadni, hogy mindent ugyan úgy fizetnek közösen vagy akár egyedül a férj, mert anya gyesen van, ö fizeti a rezsit stb... és az anya még plussz gyerektartást követel. Elég egy számító a kedves feleség. Te meg követeld a gyereket. Ha a te lakásod (gondolom, mert ezért jelentkezett ki a lakásból) akkor ezek szerint neki nincs sajátja. Vagy mond neki hogy huzza el a csikot az anyjához ha már kijelentkezett. Kötelezni nem tudnak a gyerektartásra, míg bírói ítélet nincsen. Èn a helyedbe egy fillért nem adnék, neki fizetném tovább ahogy eddig (ha tényleg te fizettél mindent) pl rezsi, gyerek dolgai kaja, (a legjobb ha ezeket mind átutalással fizeted így nyoma is marad) és ha a bíróságnak kérdése lenne, te tudod bizonyítani hogy gyerektartást külön nem de minden egyebet fizettél.
igen köteles vagy gyerektartást és rezsit is fizetni, , , attól, hogy 1 házban laktok a háztartás már nem közös, , , ha viszont még közösen gazdálkodtok akkor nem is választanak el, , , tapasztalat, mi is 1 fedél alatt élünk még, , ,
Jah és ezt a nõként mondtam még mielõtt valaki férfinek néz.
Amennyiben közösen nevelitek még a gyereket, ergo egy fedél alatt éltek, te is ugyanúgy veszel ennivalót, ruhát, meg mi egymást a gyereknek, akkor mégis mire kérne gyerektartást? Ha külön lennétek az más, de ez így nagyon nem igazság. Fizeted mindenét a gyereknek és még pluszt akar? Mert elvileg az lenne a gyereknek, amit most te fizetsz alapból, mert még együtt éltek.
Az elõz hsz vagyok. Pontosítanék.Nekem nem bírói paprom volt, mert nem voltunk összeházasodva, hanm egy ügyvéd által ellenjegyzett megállapodás, hogy a keresetének a 20%-át kellett volna kapnom.Hiába volt ezen más dátum egy bizonyos dátum, nem innentõl kaptam az államilag megelõlegezett gyerektartást, hanem egy bírói ítélet után. De ezt nem javaslom az apukának, mert a volt párom most kamatostul fizeti az államnak. És mint írtam én nem kapok semmit.
Bocs, mínusz egy "t" betû. :) (Elõzõ voltam.)
Nem kell fizetni visszamenõleg egy összegben.Max fél évet ítélhetnek meg visszamenõleg, de ez nagyon hosszadalmas.(ebben a cipõben járok én is)
Igen, és õ is köteles fizetni a fele rezsit! Ha a ház a tied, akkor albérletet is. együtt esztek?
Szia, ha tudok valamiben segíteni írj nekem emailt egy rövid leírással és egy telefonszámot! Üdv!

Nem lesz gond ha a 4 éves fiú szakállas agi mellé vettünk egy feltehetõen 4-5 hónapos leányzót is? A nõstény integetett már a nagynak a fiú oda ment megszaglászni, bár a nõstény bólogatott is. A pici még fél a fiútól. A nagy nagyon érdeklõdõ.

Valamint lenne még valami hogy , hogyan kell tenyészteni a tücsköket, és a lisztkukacot.

Legjobb válasz: Szerintem nem gond, bár a kérdésbõl semmit sem értek, ez számomra teljesen értelmetlen kínai áltudományos marhaság.

Szerintem nem gond, bár a kérdésbõl semmit sem értek, ez számomra teljesen értelmetlen kínai áltudományos marhaság.
Ki fogja nyírni a nõstényt...
A kérdező hozzászólása: Ezt mibõl gondolod?? most csináltam róluk képet: http://www.kepfeltoltes.hu/view/131119/1474610_5774913423055.. a fiúnak eszébe se jut bántani eddig ami a legmerészebb volt, hogy megszaglászta.
Elõbb-utóbb párosodni akar majd, a nõstény viszont még túl pici ehhez, valszeg nem élné túl.
A kérdező hozzászólása: Értem de õk csak akkor vannak kettesben ha itt vagyok velük :) mikor suliba megyek, berakom a picit egy boxba (tud benne szabadon mozogni, nincs összenyomorítva) rakok mellé vizet és enni valót, és most kiszedtem õt a nagyhoz de mind a ketten napoznak jól érzik magukat. Mielõtt kivettem a kicsit megetettem a nagyot.
A kérdező hozzászólása: ja igen, és a box bent van a terráriumban rácsos a teteje szóval meleget kaját vizet teret is kap egyszerre.
Nekem mindegy, én szóltam...aztán majd pár hét múlva ne írd ki, h miért nyírta ki az agàmád a másikat...
A kérdező hozzászólása: Azért tartom kizártnak mert egyfolytában szemelõtt vannak és ha látom hogy rámozdulna rögtön kivenném, de köszönöm hogy írtál, most már még jobban oda figyelek.:) Tücsök tenyésztésrõl nem tudsz semmit?
Szia! Ha leteszed a földre mit csinál?
Ha 8, 5 hónaposan nem fordul, akkor igen, nem árt egy orvosi ellenõrzés.
Már megcsinálta ezeket? Ha igen, meg tudja csinálni, csak lusta, akkor tornázzatok együtt, ha nem csinálta még, akkor én is megmutatnám egy dokinak, lehet, kicsit kötöttebbek az izmai.
ne aggódj, nekem ugyanez volt a lányommal, nem vittem orvoshoz. Most 5 éves és semmi baja, sõt!!! Csak úgy látszik lustább volt az átlagnál csecsemõkorában(na most bepótolja), meg dagibb is.
Szia! Szerintem ne aggódj. Én 8 hónaposan ugyan ilyen voltam, csak hasaltam nem csináltam semmit, nem forogtam, nem másztam, nem ültem. 11 hónaposan hasalásból álltam fel. Felkapaszkodtam hasalásból a járókában. Szerintem is csak lustább. Ha nem látsz rajta semmi problémát, szerintem akkor nincs baj.
Szerintem azért nézzen rá a doki, te megnyugszol, és azt úgysem látod a gyereken, hogy csak lusta, vagy valóban kötöttebbek az izmai. A lányom is így volt, amióta tornázunk, egy hónap alatt behozta a lemaradást:)
En megmutatnam az orvosnak. VAn egy ismerosom, akinek a babaja nem tudott meg fordulni magatol 9 honaposan, neki is azt mondtak, hogy biztosan lusta baba, de aztan 1 eves lett es meg mindig nem kepes (vagy nem akar?) fordulni, egyedul felulni, stb. PEdig mar ha labra allitjak ugyesen lepeget segitseggel. De fordulni, felulni, kuszni, maszni vagy felallni egyedul nem tud, es ez baj. NEm akarlak megijeszteni, de jobb, ha latja orvos.

5 és fél hónapos a kisfiam elég ha reggel délben este kap tápszert közte pedig délelőtt főzeléket délután gyümölcsös deszertet? Vagy egyen többször?

Legjobb válasz: és még egy gondolatot engedj meg, egy 5 hónapos baba gyomra még elég fejletlen, újdonsg neki minden, szerintem bõven elég neki a sima gyümölcs, nem kell desszert. még 1 évesen is felesleges desszertet adni ;)

és még egy gondolatot engedj meg, egy 5 hónapos baba gyomra még elég fejletlen, újdonsg neki minden, szerintem bõven elég neki a sima gyümölcs, nem kell desszert. még 1 évesen is felesleges desszertet adni ;)
A gyakoriság elég. Én délelõtt adom a gyümit, délben a fõzeléket.
A kérdező hozzászólása: és uzsira?
maga a tápszer elég, de az amit adsz neki az nem jó :( 10órai köztes étkezés, akkor van a gyümölcs, délután már nem ajnljk a gyümölcsöt mert az csak víz és cukor, este kell a laktató, délelõtt meg nagyon leterheled a pocakját! tehát fordítsd meg az étkezéseket és majd késõbb ha az ebédet is bevezeted délben akkor az legyen a fõzelék, az uzsonna meg tejet étkezés, tehát lehet mondjuk tejpép, tejberizspép, stb. késõbb meg majd joghurt vagy túrókrém, péksütemény, stb :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak mindenre az van már írva hogy desszert. De okés akkor fordítok a tejbegrízt meg úgy is szereti. Köszi a hasznos tanácsokat. Már 2 hét és 6 hónapos:)

Kislányom 5 és fél hónapos. Egy hónapja már kap gyümit, főzit, sőt már húst is. Hányszor kapjon tápszert? Szeretném ha legalább 4-5ig aludna ezért egy étkezést kivettem a du. Ból, és nem hagyom aludni még egyet este. Túl korai az igényem?

Legjobb válasz: az attol fuggoen hogy mikortol akarod hogy addig aludjon. Mert van aki meg este 11-kor ad enni, aztan mondja, hogy ejjel csak 4-kor kel fel. En pl. 7kor mar aludni tettem es nem ebresztettem fel este, igy hajnalban 2 fele felkelt enni, aztan meg 5kor

az attol fuggoen hogy mikortol akarod hogy addig aludjon. Mert van aki meg este 11-kor ad enni, aztan mondja, hogy ejjel csak 4-kor kel fel. En pl. 7kor mar aludni tettem es nem ebresztettem fel este, igy hajnalban 2 fele felkelt enni, aztan meg 5kor
A fiam 5 hónapos és már csak 2szer kap tápszert. reggel tápszer délben fõzelék uzsira gyümölcs kekszel vacsira tejpép lefekvéshez tápszer Nekünk a védõnõ tanácsolta a vacsira a tejpépet, mert ugye tápszer alapú csak sûrûbb, jobban eltelíti a kis pocakját és így este 9tõl reggel 7ig alszik. Ha nem adok neki tejpépet akkor már 3-4 óra körül kukorékol sajnos.
Hát szerintem akárhogyan csinálod, ha õ még nem alussza át az éjjelt, akkor nem fogja sehogyse.Lányom már 5hetes kora óta simán tápszerrel alszik este 7tõl reggel 5-7ig.Néha van hogy felébred 3-4körül, de utána ha eszik rögtön alszik tovább.Ha netán 1-2körül ébredne, akkor kaja után visszaalszik reggel 7ig.Most már 1 hete alszik reggel 5-7ig, de 5hetesen is aludt 2*5ig, utána meg 3*7ig.Most 10 hetes múlt.
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos korától Õ is este 9-tõl 4ig, 5ig, evett és reggel 8 kor kelt, de a legújabb az volt hogy 1-2 körül kért enni és aztán 8ig bírta.Egyébként karácsonykor visszaállt a 4-5ös kelésre, sõt 3* volt olyan hogy este 9tõl reggel 7ig, 8ig aludt.De most megint hajnalban kelünk pedig semmit nem változtattam, viszont nappal kevesebbet eszik, ritkábban mert nem éhes.pár falat után vége.Nagyon jön a foga már hónapok óta.Lehet ettõl ez az összevissza ébredés?
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm a hozzászólásokat!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!