Találatok a következő kifejezésre: 5 hónapos ha egy (141 db)

2, 5 hónapos babám egy percig sincs el magában. Ha nem alszik, akkor folyamatosan ott kell lenni mellette, játszani, énekelni neki, ölben fogni. Változik ez a késõbbiekben?

Nap közben alig alszik, így szinte egész nap vele kell lennem. Ha nem vele foglalkozok, már üvöltve ordít. Egyedül babakocsiban van el, de ha megáll alatta, akkor megint megy a sírás. Nem ártok a fejlõdésének, ha folyamatosan vele vagyok? Fel tudja így is fedezni a világot maga körül, így is jó lesz a mozgásfejlõdése? Nem korlátozza a jelenlétem?

Legjobb válasz: Minimálisan javul. Fiam is ilyen volt, most 16 hónapos de nincs el egyedül 10 percnél tovább csak ha alszik. Mozgásfejlõdést nem befolyásolt nálunk, 1 évesen már járt.

Minimálisan javul. Fiam is ilyen volt, most 16 hónapos de nincs el egyedül 10 percnél tovább csak ha alszik. Mozgásfejlõdést nem befolyásolt nálunk, 1 évesen már járt.
természetesen nem ártasz neki. Van pihenöszékek? lehetöleg rezgös kéne abban lehet el is lenne, vagy hintában. Vannak ezek a speckó hinták amiben már ujszülöttként is bele lehet tenni, azt nagyon szokták szeretni. Jókat tudnak benne aludni is.
A kérdező hozzászólása: Pihenõszékben is csak úgy , marad meg, ha ott vagyunk mellette, beszélünk hozzá, éneklünk neki, csörgõket mutogatunk neki, mert az sem elég, ha csak simán ülünk mellette, illetve az sem jó, ha játékhídjára felrakjuk a játékokat. A rezgést nem szereti, rémült arcot vág, ha rezeg alatta.
akkor a hinta még jó megoldás lehet.
Szia, nem igazán, legalábbis nem gyökeresen. Amúgy nem ártasz azzal, ha sokat foglalkozol vele, sõõõõt! A fejlõdésében nagy segítségére vagy, mert több a kontaktus. Állandóan hallja a hangod, a beszédet, több az érintkezés, és a mondókák nagyon hasznosak! Ugyanilyen a lányom. Lassan 1 éves lesz, de csecsemõ korától igényelte a foglalkozást. 9 hónapos kora óta jár, elõtte 2 hónapig mászott, mindenre kíváncsi, mindent megért. Csak el kell fogadni, hogy a te gyermeked az aktívabb kategóriába tartozik, és ha így kezeled, könnyebb lesz mindkettõtöknek. Hajrá! :)

Nagyon ciki ha egy 3, 5 hónapos és egy lassan 2, 5 éves mellett folyton rohan a lakás?

Mindig ezen emésztem magam, hogy nincs időm semmire...a pici még mindig sokat sír, ha nem közben van egy szabad órám mikor együtt alszanak,akkor én is sokszor pihenek... Az alapvető dolgok megvannak, porszívózás,felmosás,mosás,mosogatás,és igyekszem rendet tartani,már amennyire lehet,párom is sokat segít, de vannak napok mikor a főzésen túl nem jutok... Ez normális?

Legjobb válasz: Persze hogy normális.Tisztaság van az a lényeg.Mindig mondom,most is neked:)) Nem te vagy a lakásért hanem a lakás tiértetek.Ha titeket nem zavar,akkor ne foglalkozz azzal hogy ciki e vagy nem.Mi mondjuk este fõzünk általában mikor a kicsit letettük aludni.

Persze hogy normális.Tisztaság van az a lényeg.Mindig mondom, most is neked:) ) Nem te vagy a lakásért hanem a lakás tiértetek.Ha titeket nem zavar, akkor ne foglalkozz azzal hogy ciki e vagy nem.Mi mondjuk este fõzünk általában mikor a kicsit letettük aludni.
hogy honnan van ekkora kupi már megint,
az enyémek nagyobbak(13, 4 és 2, 5)és a lakás romokban:(délutánra mindig úgy érzem jó munkát végeztem elég pofás a lakás .Reggelente meg csak lessek
tudod, van akinek gyereke sincs, mégis szalad a lakása. Ha nem vársz vendéget, akkor ne légy a lakás rabja. Elsõ a kaja a többi utána jön...
Teljesen normális. Amíg nincs szemét és kosz nincs baj. Nálunk pl olyan szokott lenni, hogy leszedem a ruhákat a szárítóról, összehajtom, lerakom a kanapéra, aztán ott marad :)
A kérdező hozzászólása: köszi... ááá az esti fõzés nekem nem megy, max az elõkészítés...9.negyed 10 mire elalszanak, én is kivagyok addigra.
A kérdező hozzászólása: köszi nektek, most azért megnyugodtam:) )
Nálunk rend van, mert kicsi a lakás viszonylag és a rengeteg játékon nem szeretek átesni, vasalt ruhát szeretem és a férjem munkája miatt kell is vasalni, de én a kaját rendelem. 3 kicsi gyerekem van, mind itthon folyamatosan. Legkisebb 3hónapos. Életveszély lenne a fõzés, a többi házimunkába a két nagyobbat be tudom fogni. Legnagyobb 4 éves.
Nem értem mitõl lesz valaki jó anya attól, hogy múzeumi rend van nála. Jó nem belõlem kell kiindulni, mert sosem voltam egy házi tündér, azok kívül én egyedül nevelem a gyerekem, tehát valahol érthetõ, ha a lakás az utolsó dolog, amire gondolok, de ha általad alapvetõ dolgoknak titulált munkák megvannak, akkor nem értem hol a probléma? Miben rohan a lakás? Egy 2-3 éves gyereknél hiába rakod el a játékot, úgy is elõveszi megint, hiába rakod el a ruhákat, úgy is kitúrja õket. Csak magadat idegesíted, ha ezzel foglalkozol. Tisztaság az legyen, de senki nem fog megszólni, mert nincs múzeumi rend...
A lényeg, hogy kétféleképpen lehet csinálni. Alapesetben, ha fel van mosva, el van mosogatva (ez sem létszükséglet minden nap), a gyereknek tiszták a ruhái, van kaja, akkor már nem igazán számít, hogy nincs minden nap por törölve, szanaszét vannak a játékok stb. Viszont így az embernek marad elég ideje a gyerek(ek)re is, és pihenni is tud, ami valljuk be, fontos egy anyukának is. Ez a jó. Ha az ember elfogadja, hogy úgysem tud mindent megcsinálni. Másik eset, hogy minden nap fõz, felmos, porszívózik, 20- szor is elpakolja a játékot, soha nincs mosatlan a mosogatóban, stbsb. És úgy gondolja, ez így van rendben, ráadásul a férjétõl se vér segítséget, mert hát õ egész nap dolgozik. Nem kapcsolódik ki. Persze, meg lehet csinálni, rövid távon még bírható is. Csak hosszútávon vezet ez olyanokhoz, hogy (2 közeli anyuka ismerõsömre alapozva mondom, egyiknek 1 kicsi, 7 hónapos babája van csak, másiknak 3 gyereke van, egy 8 éves, egy 5 éves és egy 2 éves): állandóan panaszkodnak, haragszanak a férjükre, napi 4 kávé alatt nem állnak meg, iszonyúan feszültek, apróságok miatt üvöltenek a gyerekekkel, az egyik napi fél- 1 doboz cigit szív, mert nem bírja, nyugtatókat szednek stbstb. Szóval ezek alapján azt kell mondanom. Olyan nincs, hogy tökéletes minden. Kifelé, még lehet azt mutatni (az utóbbi esetben), hogy minden tökéletes, szép és jó, de egy kívülálló nem látja, amit az, aki közel van a családhoz, anyukához. És inkább legyen kupi, legyenek szanaszét a játékok, a ruha ne legyen elpakolva, rendeljen az ember kaját, ne vasaljon..., minthogy apróságok miatt veszekedjen, nyugtatózzon, idegösszeroppanás(oka)t kapjon, eltávolodjon a férjétõl stb. Én így gondolom. Fizikailag képesek lennénk rá, vagyunk is, de minek kocáztassuk a lelki egészségünket, tovább megyek, a gyerekeink lelki fejõdését (több okból, az állandó üvöltéssel, a példával amit mutatunk, õ is így fog élni...)

Baj, ha a kb 5 hónapos kiskutyámat egyedül itthon hagyom ma éjjelre? 6 körül már itthon leszek.

Legjobb válasz: mi is itthon hagytuk szilveszterkor :) a miénk 4 hónapos volt. és az egész éjjelt az ajtó elõtt átaludta.

mi is itthon hagytuk szilveszterkor :) a miénk 4 hónapos volt. és az egész éjjelt az ajtó elõtt átaludta.
Nem hiszem, csak rakj ki neki kaját, piát.
rakj neki kaját , vizet és egy kis játékot 3mat kb egy gumilabdát 1 botot és 1 gumicsontot
A kérdező hozzászólása: oké, akkor itthon hagyom rakok le neki játékokat meg kaját, vizet. köszi:)
Semmi baja nem lesz. Kaját nem teszünk ki a kutya elé, csak etetési idõben. Vize legyen. Aludni fog, mint minden éjjel.
2. válaszoló vagyok. Tényleg, ha csak egy éjszakáramész, ne rakj ki neki kaját. Akkor adjál neki, mielõtt elmész, várd meg amíg meeszi, és vizet rakjál ki neki. Meg játékot, ahogy írták. Lehet, h reggelre "bosszúból" bepisil, dehát ilyenek a kölyökkutyusok.:)
A kérdező hozzászólása: nem tudom, hogy bosszú vagy nem, de most értem haza és a szobámban 3 szétrágott wc papír guriga darabjai lepik el a földet:D:D
:D
A wc papír nagyon finom lehet. Én a fregoli tetején tartom, különben bárhonnan leszedik. :) )

5 hónapos kislányom egyik napról a másikra "hisztis"? Lett, ha nincs ölben panaszosan sír, ha felveszem abbahagyja. Próbáltam betenni az ágyba, ott hagytam, de nem hagyja abba a sírást. Lehet a foga jön? Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: EGY EGY PROBÁLKOZÁS NEM ELÉG KB. KÉTHÉT MIRRE BETUDOD Õ-T TANITANI DE FÁJHAT A FOGA IS AZÉRT MÉG SZOKTATHATOD ÖT LE A KÉZRÖL.FOKOZATOSAN TEDD BE AZ ÁGYBA DE MINDIG JÁTSZ VELE OTT .MÁR MIKKOR HAJOLSZ AZ ÁGY FELÉ NEVETTESD TUDJA MEG HOGY AZ KEDVES HELY KÖZSD A VIDÁMSÁGHOZ A KISÁGYAT

EGY EGY PROBÁLKOZÁS NEM ELÉG KB. KÉTHÉT MIRRE BETUDOD Õ-T TANITANI DE FÁJHAT A FOGA IS AZÉRT MÉG SZOKTATHATOD ÖT LE A KÉZRÖL.FOKOZATOSAN TEDD BE AZ ÁGYBA DE MINDIG JÁTSZ VELE OTT .MÁR MIKKOR HAJOLSZ AZ ÁGY FELÉ NEVETTESD TUDJA MEG HOGY AZ KEDVES HELY KÖZSD A VIDÁMSÁGHOZ A KISÁGYAT
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsot. Néha sikerül elterelnem a figyelmét a sírásról. De, néha annyira sír, hogy teljesen vörös lesz, remeg a nyelve és bármit csinálok nem hagyja abba a sírást csak, ha felveszem. Akkor hüppög még kb fél percig és utána csupa mosoly az arca. Ezért gondolom, hogy olyan komoly baj nem lehet:) ))Ez lenne a hiszti? És így egyik-napról a másikra jönne elõ?
Szia! Az unokatesóm kisfia most múlt szintén öt hónapos. Õ is ezt csinálja, ha egy kicsit fáradtabb, és letesszük majd felvesszük, és megint letesszük, akkor nagyon sír. Gondolom szereti ha cipelik, fogják. Semmi baj ezzel szerintem, csak vigyázni kell, hogy nehogy elkényeztesd túlságosan! :D Jó babázást! :)
persze, a gyerek nem hülye! :-) célja hogy veled legyen, és nem szeret egyedül az ágyban. Persze ezt magyarázza meg neki az ember, mikor halomban áll a kupi meg enni is kéne valamit. Próbáld meg hogy magadra kötöd egy kendõben és úgy tudsz vele tevékenykedni. 5 hósan még nem nagy hiba hogy veled akar lenni, ez még nem elkényeztetés! késõbb úgyis leszokik errõl, én a lányomat sehogy sem tudom az ölembe tartani mert egy atombomba, rohangászni szeretne. ha viszont nyûgös, még mindig felmászik az ölembe és megnyugtatom - ez nem bûn. Szóval amig ilyen okos kislányod van aki jelzi hogy veled akar lenni, addig foglalkozz vele (is) egy kicsit :-) Sokáig úgysem jó ha hagyja õket az ember bömbölni mert nem tesz jót, késõbb majd megmagyarázhatod neki hogy mindig nem fogod cipelni. Persze lehet hogy a foga is jön, azért igényli jobban a közelségedet. Magad mellé is teheted egy hordozóba hogy lásson, nem kell a kiságy, csak ha alszik. Mi máskor nem is használtuk. Jó babázást!

Mennyi idősen ültettétek bele babátokat először bicikliülésbe? Kissebb-hosszabb utakra? Mi most vagyunk 7, 5 hónaposak. Már egyedül ül. Kipróbálhatjuk egy kicsit a bici ülést, vagy majd ha 1 éves lessz?

Legjobb válasz: Én azt javaslom, hogy majd 1 éves kora után, amikor már egy ideje jár is. Baja konkrétan biztos nem lesz már most sem tõle, de azért még hadd erõsödjön a gerince. A gerincoszlop fejlõdésére, erõsödésére ugyanis még nagy hatással van a járás megtanulása is. Azzal fejlõdnek tovább a gerincközeli izmok. Én addig nem ültettem biciklisülésbe a kisfiamat, amíg nem járt stabilan már egy-két hónapja.

Én azt javaslom, hogy majd 1 éves kora után, amikor már egy ideje jár is. Baja konkrétan biztos nem lesz már most sem tõle, de azért még hadd erõsödjön a gerince. A gerincoszlop fejlõdésére, erõsödésére ugyanis még nagy hatással van a járás megtanulása is. Azzal fejlõdnek tovább a gerincközeli izmok. Én addig nem ültettem biciklisülésbe a kisfiamat, amíg nem járt stabilan már egy-két hónapja.
Én 10 hónaposan tettem bele elõször. Õ még nagyon picike hozzá. Az rendben van, hogy már ül, de a gerince nem a bicikliben történõ rázkódásra van még felkészülve. Én akkor mentem vele, mikor már régóta stabilan ült (5 hónapja) és pár lépést egyedül ment.

Mit csináljak hogy többet igyon? 5.5 hónapos, már csak tápszeres, 4, 5 hónaposan kezdtük a gyümiket. Teát adok Neki (hipp) de általában nagyon keveset iszik, jó ha 50ml-t egy nap.

Reggel tápszer, délel?tt gyümölcs, aztán délután kap tejpépet, a többi mind tápszer. Hajnalban 1szer eszik.

Legjobb válasz: Nekem sem ivott a lányom, a Hipp gyerektea nemigen jött be, meg a víz sem, örültem én is, ha 50ml elfogyott egy nap. 1 hónapja kipróbáltam a Hipp málna-csipkebogyót, imádja. Azóta 2-3dl iszik egy nap.

Nekem sem ivott a lányom, a Hipp gyerektea nemigen jött be, meg a víz sem, örültem én is, ha 50ml elfogyott egy nap. 1 hónapja kipróbáltam a Hipp málna-csipkebogyót, imádja. Azóta 2-3dl iszik egy nap.
Hasonló a helyzet nálunk is. A lányom jövõhéten lesz 5 hónapos, 4 hónapos korától kap gyümit. Reggel még 100% cici van, de utána már csak tápszer. Maximim 3-4 kortyokat iszik, minden alvás elõtt és gyümi után megkínálom, 1 hónapja. Én is aggódtam, de a doki azt mondta, nem baj, ha melegebb lesz, majd többet kíván, ne erõltessem, nem buták a babák, ha szomjasak, isznak. Amúgy a tápszer vízzel készül, kap elég folyadékot a szervezete.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, van itthon mélna-csipkebogyó, csak még nem bontottam fel mert az alma-citromfû teát issza. De akkor kipróbálom.
1. vagyok. Majd írd meg, hogy nálatok is bevált -e.
A kérdező hozzászólása: Most adtam Neki málnásat, ivott is kicsit, kb 20 mlt. Holnap még próbálom, remélem jobban fogja inni! Majd megírom holnap, mennyit sikerült belõle inni. Köszi!
Hogy haladtok? "Bekapta a csalit" a picur? :-)
A kérdező hozzászólása: Eddig 60ml-t ivott meg belõle! Úgy tûnik ez most jobban izlik Neki! És még messze az este! :D
A kérdező hozzászólása: 90ml a vége, ma már csak vacsit kap. :)
Na akkor nálatok is mûködik. :-) Az illata is jobb, mint az almásé, vagy a gyerekteáé.

Mit szólnál ahhoz ha egyik nap a párod hazaállítana egy 5 hónapos kutyával, mikor van egy majd 3 éves és egy 5 hónapos kislányotok?

Legjobb válasz: Kivágnám vele együtt! És megmondanám neki hogy saját magának csináljon gondot na plán ha még a lakásban akarja tartani!:-)

Kivágnám vele együtt! És megmondanám neki hogy saját magának csináljon gondot na plán ha még a lakásban akarja tartani!:-)
Milyen fajta? Vállalja a gondozását is a férjed? Hogy leviszi hajnalban és napközben többször is sétálni? Fontos a fajtája, mert nem mindegyik való gyerek közelébe. Panel vagy kertes ház egyébként ahol laktok?
Attól függ. Felelõs kutya tartó vagyok kisgyerekekkel.Ha megmentette , le a kalappal, ha felelõtlenül választott , alaposan elbeszélgetnék vele. A kiskutyáért pedig felelõsek vagytok ezentúl , hogy mi lesz vele, bármi is történt.
A kérdező hozzászólása: Azt azt hiszem hogy elfelejtettem megemlíteni, hogy mikor mondta a telefonba hogy haza hoz majd egy kutyát, akkor mondtam neki, hogy eszébe se jusson.., nem kell nekünk még kutya..., majd ha a gyerekek nagyobbak lesznek.., de haza hozta..és már megakarják tartani....szóval említette hogyhoz haza, csak a véleményem nem érdekelte... Persze nagyon rendes tõle hogy megmentet egy kutyát, meg azzal sincs baj, hogy felerõsítsük....csak keresni kell neki egy gazdát, mert mi nem vagyunk alkalmasak rá hogy neveljük......
Attól függ milyen házban laktok.Mi kertes házban ha beállítana vele nem lenne semmi gond.HA panelba visszaküldeném .
Én nagyon örülnék, mert imádom a kutyákat. És elférne a 4 éves és az 5 hósom mellett. De sajnos engem ez a veszély nem fenyeget, pedig már régóta rágom a férjem fülét vele. :(
Miért baj ez??És ahol alapvetõen van kutya+ gyerek, az mivel másabb?Ha az a kutya rendben , felelõsséggel van tartva (oltások, ápolás, stb), akkor az ég adta világon nem lesz bajuk a gyerekeknek.Legalább már kis korban megtanulják szeretni, tiszteli az állatokat és felelõsséget is tanulnak általa. Bár zárójelben jegyzem meg, anyának csak megemlíthette volna, hogy ne kapjon agyvérzést. :)
Orsi, te egy undorító egy féreg lehetsz.
Én a sok kutyás kiképzõ vagyok, ebben az esetben amíg nincs rendben a kutya elvinném pl anyósékhoz, az hogy a gyerek felé kapkod nem tûrhetõ, mert komoly baleset lehet belõle.
egy kutyát nevelni kell és tisztán tartani nekünk 2 gyerek+3 kutya van bent , családi ház nincs szr, és sosem piszkítanának be ...
Nem tudom hogy akik azt írták hogy "jó ötlet" éltek elõtte úgy kutyával együtt a lakásban hogy ott volt egy 5 hónapos gyerek aki éppen akkor kezd el kúszni a földön bevesz mindent a szájába?Mert az a kutya odapisil, kakil a földre és nem kérdezi meg tõled míg nem szobatiszta hogy" ide lehet?" Én éltem kutyával együtt, akaratomon kívül és semmi pénzért nem tenném ezt megint. Mindenhol szõr ha éppen olyat evett amit nem kellet volna reggelre összefosott mindent!egy kutya +egy gyerek.Ha kint van az más, az nem probléma, de bent?!
panel sem rosszabb , sõt
Az, hogy kutyát hoz, különösebben nem zavarna. Az viszont nagyon, ha nem beszéli meg elõre.
Én imádom a kutyákat, nekünk lakásban van a 16 hónaposom mellett, de ilyen feltételekkel és háttér infókkal nem akarnám én sem megtartani, igazat adok neked. Szerintem adjatok fel hirdetést és próbáljatok egy jó helyet keresni neki.

Kisfiam nem mászik! 10, 5 hónapos, 5 hónapos korától kúszott és mostmár egyedül önállóan megy pár lépést, de a mászás kimaradt! Nagy baj ez? A barátnőm rokona védönö és ő azt mondta hogy baj ha nem mászik! Ez tényleg igy van?

Vigyem el tornára vagy hogyan tudnám megtanitani neki a mászást? Fejér megyében lakom!

Legjobb válasz: szia.nekem egy 16,egy 13,egy 7 és egy 1 éves gyerekem van,egyikük sem mászott.hamar kúsztak,majd már mentek.ja és én védõnõ vagyok.egyáltalán nem baj,ha nem szeretnének nem másznak,ebbõl se most se késõbb nem lesz semmi baj.nyugalom:)

szia.nekem egy 16, egy 13, egy 7 és egy 1 éves gyerekem van, egyikük sem mászott.hamar kúsztak, majd már mentek.ja és én védõnõ vagyok.egyáltalán nem baj, ha nem szeretnének nem másznak, ebbõl se most se késõbb nem lesz semmi baj.nyugalom:)
Ugyan. Sok babának maradt már ki ez a fázis. Õ nem szeretne mászni, és kész. Ha már megy, akkor pláne. Inkább igencsak ügyes, hogy ennyi idõsen önállóan is lépdel.
Állítólag jó, ha mászik, és megvan minden fejlõdési szint, de én is ismerek ilyet, aki nem mászott és semmi baja! Tényleg örülj neki, hogy más lépeget! Ja! és van olyan baba, aki a normál mászást (négykézláb) helyettesíti a kúszással, ergo neki az a mászás. :)
Fontos a mászás, de nem jelent azonnal bajt, ha kimarad! Azt javaslom, amikor kúszik, nyúlj a mellkasa alá, és így emeld fel térdkézláb helyzetbe. HA nagyon oda akar érni egy játékhoz, nem fog ellenkezni. Persze ha nagyon sír miatta, engedd vissza a hasát a talajra. Én is így szoktattam pár nap alatt mászásra a villám tempóban kúszó, akkor 10 hós fiamat. Most már 1 éves múlt, lépeget, de a fõ közlekedési módja még a mászás! konduktor-anyuka
Egyáltalán nem baj, mivel, ahogy írtad, a kúszás viszont megvolt. Gyógytornász barátnõm mondta nekem, hogy ha vagy az egyik, vagy a másik megvan a kúszás/mászás közül, akkor biztosan minden rendben van a babával, mert képes a jobb kéz/bal láb (és fordítva) koordinációra, és ez a lényeg. Az egyik bõven elég. És ha ráadásul már egyedül lépeget, akkor fizikailag is tuti minden rendben vele, elég erõsek az izmai is. Nyugi, minden OK a babáddal a leírtak alapján. Úgy bírom a védõnõket, ahelyett, hogy értelmes segítséget adnának, csak beparáztatják az anyukákat, ráadásul tudatlanul....

Normalis dolog ha egy 5 honapos kutyat a hazban olben hordozgatnak ide oda, es lehetseegs, hogy kint ezert nem akar menni setalni neha?

Legjobb válasz: Attól is függ, hogy mekkora kutyáról van szó. Én elvbõl egy kutyámat sem vettem fel kölyökként, mert akkor mászna fel nagykorában is. Az biztos, hogy egy erre hajlamos kutya ugyanúgy ellustulhat mint egy elkényeztett gyerek. Azért, ha egyáltalán nem akar rohangálni - ami 5 hónapos korban természetes lenne - akkor vizsgáltassátok meg diszpláziára ill más mozgásszervi problémára is.

Attól is függ, hogy mekkora kutyáról van szó. Én elvbõl egy kutyámat sem vettem fel kölyökként, mert akkor mászna fel nagykorában is. Az biztos, hogy egy erre hajlamos kutya ugyanúgy ellustulhat mint egy elkényeztett gyerek. Azért, ha egyáltalán nem akar rohangálni - ami 5 hónapos korban természetes lenne - akkor vizsgáltassátok meg diszpláziára ill más mozgásszervi problémára is.
nem normális.nekem két szobakutyám van, persze, felemelem õket, de ne egész nap.van lábuk. lehet azért nem akar sétálni menni, mert el van kényelmesedve.mi ha megyünk ki egybõl rohangálnak, játszanak.amikor a fiatalabbik kutyámat elõször kivittük õ is csak leült.ezt csinálta 2-3szor, aztán itt vittek egy másik kutyát, egybõl elindult.azóta megy a séta.nem jo ha valaki ennyire el"babásítja" a kutyát.ebbõl lesznek a kis "hörcsögkutyák".az enyémek is 2-3kg osak, de nem ilyen kis reszketeg ölebek!
Szia! Az én beagle kutyám 10 hetes lesz, és a 3-on lakunk lift nélkül. Mivel egyenlõre akkora a kutya, mint egy lépcsõfok, így a szintek között ölben viszem. 5 hónaposan viszont már tutira nem fogom, a héten megkapja az oltását, aztán 1-2 séta után szokhatja a lépcsõzést:)
ne hagyd lépcsõzni a kutyát, mert sérvet is kaphat!
nem sérvet kap, hanem tönkremegy a gerince. A tacsiknak különösen veszélyes a lépcsõ de általában az alacsony és "hosszú" kutyák gyorsan tönkremennek a rendszeres lépcsõtõl. Kérdezd csak meg az állatorvosodat.
miértelme lakásban is ölben cipelgetni?!fõleg ha ilyen yorki féle...nekem sztafim van ami jól van szocializálva, minden kutyához barátsággal megy oda.ritka az olyan padlócirkáló amelyik brátságos, mert mindegyiket ölbekapdossák h' juj, nagy kutya eltapos és bánt' közbe meg semmi.na mind1 ez nem igazán a kérdésre a válasz csak 1 olyan táncs féle amit jobb ha megfogadsz.
ne vedd egy kalap alá a yorkikat, mert az enyémek szeretik a többi kutyát, apuék pitbulljával is játszanak, sõt, van egy német dog "barátjuk" is.nem kis ölebek.már válaszoltam erre a kérdésre, talán 3mal feljebb.
meg a 2.is én voltam.

Baj ha 4, 5 hónapos babám megiszik egy nap 2, 5 dl teát?

Eddig alig ivott meg 1 decit. Ízesítés nélkül adtam neki csipkebogyó teát. 2 napja vettem HIPP teát és ebb?l megiszik 2,5 decit. Nagyon ízlik neki. Nem sok ez egy kicsit? Enni ugyanúgy eszik, tehát nem telíti el a tea.

Legjobb válasz: Én babám 3,5 hónapos, minden este adok neki teát, 3 dl csinálok neki, mindet megissza...és semmi baja ugyanugy eszik õ is. Neki még csak Mecsek köményes filteres teát adok. 4.hónapban már én is csipkebogyósat fogok. Szóval sztem semmi baj.

Én babám 3, 5 hónapos, minden este adok neki teát, 3 dl csinálok neki, mindet megissza...és semmi baja ugyanugy eszik õ is. Neki még csak Mecsek köményes filteres teát adok. 4.hónapban már én is csipkebogyósat fogok. Szóval sztem semmi baj.
nem baj, az én fiam 6, 5hónapos, és naponta fél litert iszik, és anyatejes amúgy, 1hónapja kezdtük a hozzátáplálást.
Szia! Az én lányom 1 éves és naponta kb 1 litert iszik(teát). Szerintem nem baj legalább késõbb sem lesz gondja a folyadékbevitellel. Én van hogy egész nap nem is iszom semmit és csak este jut eszembe.
Természetes, hogy issza, hiszen édes... Ha az étvágyát nem veszi el, nem gond, bár a fogaira majd nem árt késõbb figyelni...
A kérdező hozzászólása: Ha már jönnek majd a fogai, akkor próbálom pohárból itatni. De még nincs fogacskája :)
ha ennyit iszik, nem baj, de a hipp cukros, aromás teából ne igyon meg ilyen sokat. inkább cukrozatlan csipkebogyót, vagy mecsek teát adj neki. nem tudom, te ittál-e a teából, de brutálisan édes szerintem. (én, ha csináltam, fele annyi granulátumot tettem bele, mint amennyit írnak) ne szoktasd hozzá ilyen korán az édeshez, mert majd késõbb esetleg nem lesz hajlandó mást inni.
Igen, én az utolsó válaszolóval értek egyet.Rá is van írva a Hipp teára, hogy gyárilag édes.Ezzel lehet csak baj, mert ha nagyon rákap az édesre, késõbb nagyon elromlanak a fogai.Én már csak tudom.Sok szörpöt, teát kaptam cumisüvegbõl, meg is lett az eredménye.Folyton lógott a számban a cumisüveg, és pocsékak a fogaim. Én napi szinten biztos nem adnék neki.Az én lányom 5 hónapos, de még nem kapott teát.Úgy vagyok vele, hogy ha a vizet is elfogadja, minek tömjem édessel? Nem baj, csak azért óvatosan!
A kérdező hozzászólása: Azt is megfigyeltem hogy amíg keveset ivott, sokkal erõsebb szagú volt a pisije. Most hogy megiszik 2, 5 decit, nem érzem azt a szagot, csak reggel, mert éjszaka nem cserélek pelust.
Az én fiamnak elveszi az étvágyát a tea és alig eszik ilyenkor, így csak vizet adok neki, na persze azt alig issza.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!