Találatok a következő kifejezésre: 5 hónapos ha (643 db)

Üveges, húsos babakaját lehet adni 5 hónaposnak ha még csak kóstoltatásnál tartunk?

Legjobb válasz: Persze, ha 5 hónapos kortól van ajánlva. Na meg attól is függ, hol tartotok a kóstoltatással, mikor kezdted a hozzátáplálást. De ha már evett sütõtököt, akkor nyugodtan kipróbálhatod a sütõtököt csirkehússal.

Persze, ha 5 hónapos kortól van ajánlva. Na meg attól is függ, hol tartotok a kóstoltatással, mikor kezdted a hozzátáplálást. De ha már evett sütõtököt, akkor nyugodtan kipróbálhatod a sütõtököt csirkehússal.
A kérdező hozzászólása: 3 napja kezdtük el. Alma+banánt kapott tegnap és tegnapelõtt. Ma és holnap õszibarackot (üvegeset) kap. Sütõtököt nem láttam magában csak husival, szóval hétvégén valami már íz kellene. Jövõhéten ugyan ezeket tervezem adni csak nagyobb mennyiségben.
Szerintem ne adj húst neki amíg még nincs rendszeresség az étkezésében. mi 4 hónaposan kezdtük kóstoltatni, szépen gyümölcsök, majd ha már ezeket ette is, zöldségek, és most lesz 6 hónapos, még szoktatom, hogy ebédre zöldség van, és utána következõ lépcsõként fog húst is enni. de persze csináld, ahogyan jónak látod, te érzed, hogy hogyan szeretnéd :)
Szerintem ha még csak kóstolgat ne adj neki húst. Pont valamelyik nap olvastam ha mondjuk a baba 6 hónaposan kezdi a hozzátáplálást akkor ne hagyjunk ki egy lépést sem, nem szabad egybõl a 6 hónaposnak való bébiételt adni. Szépen haladj sorban, és majd kb 1 hónap múlva adj neki húst. Ismertesd elõször a zöldségekkel és gyümölcsökkel. Egyébként van sima sütõtök is Kecskemétibõl pl. De te is csinálhatsz neki. Nem kell azért oda adni a húsosat mert nem láttál önmagában. :)
Elsõ vagyok, ha pár napja kezdted a hozzátáplálást, akkor semmiképp ne adj még húst, pláne, ha zöldséget még nem is evett. Van üvegesben sima sütõtök. Adhatsz neki azt is, sárgarépát is krumplival, aztán cukkini... mindent fokozatosan. Egyelõre azokat add bébiételben, amiket 4 hónapos kortól ajánlanak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm sokat segítettek , úgy lesz ahogy írtátok. Még nem sokat tudok a témáról a védõnõ és az orvos mondta , hogy kezdjem el a hozzátáplálást , de a védõnõ csak jövõhéten ér rá felvilágosítást tartani.
Elég, ha mindketten ott vagytok, ott kell majd minkettõtöknek aláírni a kérelmet.
Elég, ha mindketten ott vagytok, DE a gyerekekrõl kell vinnetek jó minõségû fotót vagy vigyétek el a gyerekeket, mert mindenképp kell fénykép (mi most csináltattunk). A legjobb, ha elviszitek a gyereket, mert nekünk belekötöttek a magunkkal vitt fotóba.
A kérdező hozzászólása: Mind a négyen elmegyünk, így a fotóval sem lesz gond. Nagyon köszönöm a válaszokat!
Nem kell vinni fotót, ott fotózzák le. Mindkét szülõnek jelen kell lennie.
gyümit, vagy bébiételt.
A kérdező hozzászólása: Délelõtt gyümölcsöt eszik ebédre fõzeléket.
Attól még adhatsz neki gyümit uzsira, mert délelõtt is azt evett. Legalább megy be neki a sok vitamin. Ebbe a járványos idõbe kell is.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat


Igen.
Szerintem is, nyugodtan...
Szerintem igen de szólj az állatorvosnak hogy mi a helyzet és õ majd mond véleményt.
A kérdező hozzászólása: oksa, köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: aggódom szegényemért :(
etesed rendesen, gondoskodj róla, többet kell ennie mint normál esetben, hisz táplálnia kell a kölyköket. Ilyenkor normális tudtommal, hogy legyengülhet kicsit az anya. Oda kell figyelni rá.
szia! persze, ha abbahagyja meg fog hízni de azért kiemelkedõen tápláld most! sokat felemészt a tejtermelés.
A kérdező hozzászólása: etetem mindenféle finomsággal, vitaminokat is kap, és whishkas kaját is szoktam neki adni
mnej be állatkereskedésbe és kérdezd meg, hogy van e olyan tápjuk vagy valamijük amit szoptató macseknak adhatsz és az erõsíti segíti, stb.
Adj neki kölyöktápot és sokat. Ha befejezi a szoptatást, akkor biztos összeszedi magát. A kicsiket meg már nyugodtan etedheted szintén kölyökkajával. 1, 5 hónaposan már bõven leválaszthatók az anyjukról.

Kislányom (6, 5 hónapos) ha hasra fordul és kitámasztja magát, néhány perc után elkezd zihálni, sűrűn kapkodja a levegőt. Ez baj lehet, más is tapasztalt már ilyet?

Legjobb válasz: Nekünk ez két esetben fordult elõ: eleinte, amikor elfáradt, mert nem tudta magát még sokáig tartani, és késõbb akkor, amikor nagyon el akart érni valamit, de mászni meg még nem tudott ugye.

Nekünk ez két esetben fordult elõ: eleinte, amikor elfáradt, mert nem tudta magát még sokáig tartani, és késõbb akkor, amikor nagyon el akart érni valamit, de mászni meg még nem tudott ugye.
A kérdező hozzászólása: óóó igen, nálunk pont az utóbbi van. Nagyon köszönöm!

Ha 5 hónaposan kezdi valaki a hozzátáplálást, akkor melyik étkezést hány hónaposan kellene kiváltani és mivel?

Legjobb válasz: Hogy kellene, nem tudom. De én 4.5 hónaposan kezdtem a gyümölcsöket. 5 hónaposan a délelõtti evést kiváltottuk. Majd délután tejpépet kapott. Most 7,5 hónapos, 6 hónaposan kezdtem a zöldségeket, fõzelékeket délután adni (tejpép helyett). 7 hónaposan a húsokat (csikre-pulykamell) kezdtem adni. 8 hónaposan tervezem, hogy a fõzeléket délben ebédre fogja kapni, délután meg tejpépet. A többi marad tápszer.

Hogy kellene, nem tudom. De én 4.5 hónaposan kezdtem a gyümölcsöket. 5 hónaposan a délelõtti evést kiváltottuk. Majd délután tejpépet kapott. Most 7, 5 hónapos, 6 hónaposan kezdtem a zöldségeket, fõzelékeket délután adni (tejpép helyett). 7 hónaposan a húsokat (csikre-pulykamell) kezdtem adni. 8 hónaposan tervezem, hogy a fõzeléket délben ebédre fogja kapni, délután meg tejpépet. A többi marad tápszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Hány percig szopizik 5, 5 hónapos babátok? Ha méritek hány milit?

tudom,hogy minden baba más, de érdekelnek a tapasztalatok. lányom csak anyatejes /2 óránként eszik, kb 4-5perc alatt végez/, de sokkal gyorsabban végez a szopival mint régen, tudom hogy azért mert már nagyobb. nem mérem,de érdekelne mennyit eszik más ilyen korú babája.

Legjobb válasz: A kislányom 1-jén múlott 5 hónapos, napközben 5-10 perc alatt végez, este kb. 15 perc, lehet, hogy akkor kicsit többet eszik. Mérni nem szoktam, de 3 hónaposan evett 120ml körül, úgyhogy gondolom most valamivel többet eszik.

A kislányom 1-jén múlott 5 hónapos, napközben 5-10 perc alatt végez, este kb. 15 perc, lehet, hogy akkor kicsit többet eszik. Mérni nem szoktam, de 3 hónaposan evett 120ml körül, úgyhogy gondolom most valamivel többet eszik.
5 hónapos a kisfiam, 150-200grammot eszik, 3-4 óránként. Elõzõ válaszolónak:biztos többet eszik a babád, csak te nem tudod lefejni az összeset, mivel az nem olyan hatékony, mint a baba szopizása.Tapasztalatból mondom, mivel anyatejleadó vagyok, sokat fejek.Volt olyan, hogy lefejtem teljesen a cicijeimet és utána rátettem a babát és még 80grammot kiszívot a kettõbõl!
az én babám szintén 5, 5 hós kora óta szintén 5 p alatt végez. Elõtte 20-40 percet evett. Én is meglepõdtem, de úgy látszik, ennyi alatt is végez.
fiam 28-án lesz 6hónapos.Én mérem, csak anyatejes, 120-280 ml-ig eszik.(min.-max.)Max 15perceket eszik, de van hogy õ is csak 5percet...4-5óránként eszik.
6, 5 hósak vagyunk. Én is mindig kíváncsi voltam rá. Gondoltam számolom a kortyokat. volt is hogy egyik cicibõl 40et szzámoltam a másik mindig dupla annyi, legalább. (mellgyulladás óta az kevesebbet termel) Most vmi miatt lefejtem egy reggeli adagot, mert nem szoptathattam meg, és "csak" 90gr jött le a kettõbõl. Mindig nyugodt és kiegyensúlyozott baba sosem evett sokat. És ha reggel ennyit eszik mennyit ehet estefele. Biztos erõs a tejem mert hurkás... :)
6 hónapos kortól. Csirke- vagy pulykamellet.
lehet már fél éves kortól bátra csirke minden részét, nem csak mellét mert abba sok minden nincs, a combja, szárnya inkább vastartalmú, azt ajánlom inkább a pulykát is lehet, de az igazság az, hogy sovány marha, sertés hústól sem lesz baja, hiszen a bébiételekben 5 hós kortól már van marhahús is
Mi 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, 1 hónapig gyümölcsökkel, 5 hónapos kortól zöldségek és 6 hónaposan adtunk elõször húst, csirkemellet és pulykamellet.
nekem dokinõ azt mondta h 1-2 hét minusz nem gáz.

Baj ha 5 hónaposan egyáltalán nem gügyög?

Kisfiam 5 hónapos. 3,5 hónapos koráig rengeteget magyarázott, dumált mindennek és mindenkinek de azóta semmi. Néha a mamájának gügyög egy kicsit de ez elenyésző. Egyébként minden rendben vele, hall rendesen.

Legjobb válasz: Ha megnézettétek a hallását, akkor nincs gond. 5 hónapos kora körül pont lehet ilyen idõszak a babáknál, amikor elhallgatnak, az enyém is "elnémult" úgy egy hónapra, de utána bepótolta. Mi megnézettük azért a fülészeti klinikán is biztos-ami biztos, így volt 100%, hogy a hallása rendben van! Most már 14 hónapos és nagyon sokat magyaráz, de nem csak babanyelven, hanem sok szót ismer és alkalmaz már. Az elsõ szavait 8 hónaposan mondta ki-szóval nem maradt le semmiben, sõt!

Ha megnézettétek a hallását, akkor nincs gond. 5 hónapos kora körül pont lehet ilyen idõszak a babáknál, amikor elhallgatnak, az enyém is "elnémult" úgy egy hónapra, de utána bepótolta. Mi megnézettük azért a fülészeti klinikán is biztos-ami biztos, így volt 100%, hogy a hallása rendben van! Most már 14 hónapos és nagyon sokat magyaráz, de nem csak babanyelven, hanem sok szót ismer és alkalmaz már. Az elsõ szavait 8 hónaposan mondta ki-szóval nem maradt le semmiben, sõt!
Lehet, hogy most más érdekli, pl. a mozgás. Nincs semmi baja.
Nálunk is ugyanez volt. Most karácsonykor viszont visszajött a hangja kisebb sikoltásokkal fûszerezve, ami fenemód tetszik neki. Nekem is tetszik, fõleg ha nem éjfél és 2 óra között nyomja a kis pacsirta :) )) 6 hós múlt a babám.
Nem tudom, hogy olvassátok-e még, de szeretnék egy dolgot hozzáfûzni. A csecsemõkori kötelezõ hallásvizsgálat a sípoló hang meghallását célozza meg. Az emberi beszéd meghallásához sokkal több idegrostra van szükség, mint a sípolás hallásához (pl. a frekvencia miatt). A nagyothalló babák 5-6-7 hónapos kortól kezdenek elnémulni, vagyis õk is elkezdenek gõgicsélni, de mivel nincs visszajelzés, abbahagyják. (Mindezek ellenére, gondolom, nem lett probléma a kicsivel.) Szakember


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!