Találatok a következő kifejezésre: 5 hónapos eddig olyan (7 db)

Anyatejes vagy tápis?
Lehet hogy jön a foga. Nekünk 5 hónapos korában bújt ki az alsó 2 foga.
A kérdező hozzászólása: Anyatejes!
En is arra gondolok, hogy a fogai mocorognak es erzekeny az inye.
Vagy jön a foga, vagy fogy a tej.
fogacska...:(

Akiknél a baba átalussza az éjjelt, nem lett kevesebb napközben a tejcsi? Van olyan hogy szinte egész nap enne. Holnap lesz 3 hónapos, eddig 3-4óránként evett, de most alig bír ki 2 órát. Átalussza az éjjelt 7-5 ig. Ezért eszik sürűbben?

Ja meg annyi hogy nem méresgetem hogy mennyit eszik,de kaki pisi van elég.Csak fejl?dési ugrás lenne?Vagy a foga?Mert a keze is állandóan a szájában van.

Legjobb válasz: Az én fiam 3,5 hós, este 8tól alszik 5ig, majdnem ahogy te is írtad. Egyszer sem kel közben, viszont napközben meg folyamatosan enne. Van, amikor 1,5 óra után úgy üvölt, mint aki éhen akar halni. :D Pedig mindkét mellbõl eszik egy evéskor, lehet, hogy nálunk épp az a baj, hogy nem tud annyi termelõdni olyan rövid idõ alatt, azért eszik sûrûbben. Az õ keze is folyamatosan a szájában van, szeritnem csak újdonság neki, ízlelgeti, cuppog rajta. :D Mostmár egyre több dolgot megfog, egyre hosszabb ideig, azokat tömködi a szájába.

Az én fiam 3, 5 hós, este 8tól alszik 5ig, majdnem ahogy te is írtad. Egyszer sem kel közben, viszont napközben meg folyamatosan enne. Van, amikor 1, 5 óra után úgy üvölt, mint aki éhen akar halni. :D Pedig mindkét mellbõl eszik egy evéskor, lehet, hogy nálunk épp az a baj, hogy nem tud annyi termelõdni olyan rövid idõ alatt, azért eszik sûrûbben. Az õ keze is folyamatosan a szájában van, szeritnem csak újdonság neki, ízlelgeti, cuppog rajta. :D Mostmár egyre több dolgot megfog, egyre hosszabb ideig, azokat tömködi a szájába.
A kisfiam jövõ kedden lesz 3 hónapos, 2 napja átalussza az éjszakát, és kb egy hete szinte állandóan enne, és a kezei is folyton a szájában vannak. A védõnõ szerint fejlõdési ugrás és hamarosan újból normálisan fog enni, csak nagyobb adagokat egyszerre. Hihetetlen hogy milyen változáson ment át egy hét alatt, csak kapkodom a fejemet! :-)
Elsõ vagyok, azt elfelejtettem írni, hogy az én fiam 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát.
Elképzelhetõ, hogy fejlõdési ugrás, de ami a valószínûbb, egyszerûen csak éhes. Egész éjjel nem eszik, napközben pótolja, sûrûbben eszik. Szoptasd 2 óránként, ha igényli, sokszor eszik keveset, azzal is jól lakik. Majd szépen megint beáll az õ igényeinek a tej, akkor már nem fogja ilyen sûrûn kérni. Egyébként ha annyira éhes lenne, akkor éjjel is kelne, nem is egyszer!
A kérdező hozzászólása: Igen, én is erre gondoltam hogy fejlõdési ugrása van.Nem nézem milyen idõnként szoptatom, amikor kéri adom(persze azért 1.5 órát várok 2 szopi között)eddig is nagyon hamar lerendezte, mert 3 hetes korától kb 10 perc volt a szopi idõ, most is ennyi csak sürûbben.Most sem kelt éjjel, pedig alig evett este, ezért gondolom hogy nem éhes., Köszi a válaszokat.
Elsõ vagyok megint. Most éjszaka rácáfolt a fiam arra, amit tegnap írtam, szerintem nálunk most "tetõzik" a fejlõdési ugrás, mert egész éjszaka felvoltunk, 2óránként evett. :D A délelõttünk is így ment el, most alszik, kíváncsi leszek, hogy a délutánunk hogyan alakul és most át fogja-e aludni az éjszakát. Remélem... :D
A kérdező hozzászólása: Ádám is hihetetlen nyügi volt délelõtt, most alszik már 2 órája, de nincs itthona angyobbikfiam, így szerintem rátesz a csend is hogy ilyen sokat alszik.Most 3 órája hogy nem evett, de szerintem délután cicin fog lógni..:D Hátha jó éjszakátok lesz.

4, 5 hónapos babám eddig átaludta az éjszakákat kb 8 hetes kora óta, 21-6 között aludt. Kb 3 hete szinte minden éjjel felébred olyan 4 körül. Ilyenkor csak játszik egy fél órát és utána visszaalszik. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Nálunk ugyanez van, szintén 4,5 hónapos, csak nálunk enni is kér hajnalban... Szerintem a foga bántja az én kislányomat, eléggé be van már dagadva az ínye. Lehet, hogy nálatok is ez van.

Nálunk ugyanez van, szintén 4, 5 hónapos, csak nálunk enni is kér hajnalban... Szerintem a foga bántja az én kislányomat, eléggé be van már dagadva az ínye. Lehet, hogy nálatok is ez van.
Nálunk ugyanez a helyzet. Már átaludta a kislányom az éjszakákat, mostanában viszont 3-4 körül enni kér, utána pedig nem alszik vissza. Egy darabig nézelõdik, "beszélget", aztán mikor jól elfáradt, elkezd sírni. és csak eztán tudom elaltatni. A fogzás szerintem nálunk még korai, még csak 3, 5 hónapos. Viszont más ötletem nincs. Minden jót nektek!


2 hónaposom eddig 3, 5 óránként mindig felébredt napközben enni. Most már 6! órája alszik, és olyan kis békésen, semmi jele hogy fel akarna ébredni mostanában. Szerintetek felébresszem?

Sorry, tudom, hülye kérdés.. De eddig szinte óram? pontossággal kelt/aludt..

Legjobb válasz: Én csak azért kelteném, mert félõ, hogy éjszaka így nem fog. Nehogy felcserélje az éjszakát a nappal. Gondolom lassan úgyis itt a fürdésidõ nálatok is:)

Én csak azért kelteném, mert félõ, hogy éjszaka így nem fog. Nehogy felcserélje az éjszakát a nappal. Gondolom lassan úgyis itt a fürdésidõ nálatok is:)
lehet õt is megzavarja a front/a szél... Amúgy én is úgy járnék el, ahogy az elsõ hozzászóló!
Nálunk ugyanezt csinálta. 6 órát aludt napközben, beszéltem a védõnõnkkel, azt mondta, ne hagyjam, ébresszem fel 3-3 és fél óra alvás után. Pár nap alatt visszaállt minden.
A kérdező hozzászólása: Igen, igazad van :) Köszi szépen a választ :)
Talán, ha kicsit hangoskodsz magától is felébred. Az enyémet, ha álmos, fáradt nem tudom felébreszteni. Sosem tudtam.

Kb. egy hónapja kap gyümölcsöt a kislányom, eddig naponta egyszer adtam neki, olyan 30 g körül eszik meg abból amit szeret. Naponta kétszer adjak neki már gyümölcsöt, vagy kezdjem bevezetni a krumpli, répa, stb. püréket? Ja, 5 hónapos múlt.

Legjobb válasz: "már". nem, nem szoktunk 2xadni gyümit :) nem ajánlják, majd úgy néz ki a napotok, hogy reggeli tej + kenyér, felvágott, péksüti, stb 10órai gyümölcs, ebéd fõzelék, uzsonna tejtermék (eleinte remek a tejpép uzsira), vacsi meg vagy fõzelék vagy hideg +tej. a reggeli és a vacsi lesz legutoljára, tehát most vagy az uzsit váltod ki és akkor a tejpép a legjobb mert nagyon laktató és még mást nem igen ehet, vagy az ebédet és akkor a zöldségek jönnek. de hogy õszinte legyek szerintem elõbb váltsd ki a 10órait, a 30g nagyon kevés, fõleg magában. próbáld ki, hogy pici babakekszet vagy háztartási kekszet reszelsz bele, úgy lehet megenne egy adagot és akkor ki tudnád váltani

"már". nem, nem szoktunk 2xadni gyümit :) nem ajánlják, majd úgy néz ki a napotok, hogy reggeli tej + kenyér, felvágott, péksüti, stb 10órai gyümölcs, ebéd fõzelék, uzsonna tejtermék (eleinte remek a tejpép uzsira), vacsi meg vagy fõzelék vagy hideg +tej. a reggeli és a vacsi lesz legutoljára, tehát most vagy az uzsit váltod ki és akkor a tejpép a legjobb mert nagyon laktató és még mást nem igen ehet, vagy az ebédet és akkor a zöldségek jönnek. de hogy õszinte legyek szerintem elõbb váltsd ki a 10órait, a 30g nagyon kevés, fõleg magában. próbáld ki, hogy pici babakekszet vagy háztartási kekszet reszelsz bele, úgy lehet megenne egy adagot és akkor ki tudnád váltani
A kérdező hozzászólása: Még kiváltani étkezést nem korai? Anyatejes egyébként, így is azt mondják, 6 hónaposig ne kapjon mást. Én elkezdtem hamarabb azt remélve hogy picit ritkulnak a szopások, de ugyanúgy szopizik 3 óránként, így a gyümölcsöt délelõtt kapja két szopi között. Rengeteget hízik így annyira nem siettetném, csak a szoptatásokat szeretném kitolni egyelõre. 8 és fél kg. Várok még véleményeket!
elsõ vagyok. akkor váltasz ki étkezés amikor akarsz de azt mondják addig ne kezd el egy második étkezést amíg az elsõ nincs kiváltva. egyébként nem korai. a bélrendszer szempontjából teljesen mindegy, hogy 30g vagy 130g... :) így van ahogy a 2. válaszoló írja, a gyümölcs gyorsan bomló szénhidrát, amiben sok a cukor, laktatni nem fogja, max hizlalni. persze egészséges ezért kell, de nem 2x

5 hónapos babám eddig olyan szépen megette a gyümölcsöket tízóraira, de most 2 napja nem akarja egyáltalán megenni csak a tápszert. Miért lehet ez?

1 hónapja kezdtem el a hozzátáplálást és már ezt az 1 étkezést kiváltottuk, de most valamiért nem akarja. Volt már valaki hasonló helyzetben? Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Én voltam és elmult kb egy hét után(de lehet több idõ volt).Ugy probálkozz vele amikor még nem annyira éhes.Vagy ami nekem bejött, hogy probáltam etetni kanállal nem kellett neki ugyan azt tettem a cumisüvegbe így rájött hogy igy is ugyanat kapja akkor inkább kanállal eszi mert úgy könnyebb a cumisüvegbõl nehezen jön ki.Az is lehet más idbe kéne tenni a szilárd étkezést, cseréld fel a sorrendet.Nálam ez akkor jött be amikor már 2 étkezés volt.Ha így sem megy ne eröltesd szép lassan ugyis átáll.Ha már a nap nagy részében szilárdat fog enni könnyebb lesz rájön,hogy így lakik jól igazán

Én voltam és elmult kb egy hét után(de lehet több idõ volt).Ugy probálkozz vele amikor még nem annyira éhes.Vagy ami nekem bejött, hogy probáltam etetni kanállal nem kellett neki ugyan azt tettem a cumisüvegbe így rájött hogy igy is ugyanat kapja akkor inkább kanállal eszi mert úgy könnyebb a cumisüvegbõl nehezen jön ki.Az is lehet más idbe kéne tenni a szilárd étkezést, cseréld fel a sorrendet.Nálam ez akkor jött be amikor már 2 étkezés volt.Ha így sem megy ne eröltesd szép lassan ugyis átáll.Ha már a nap nagy részében szilárdat fog enni könnyebb lesz rájön, hogy így lakik jól igazán
Ha eddíg nyersen adtad, akor most fözd meg kompótnak, és úgy mixeld össze.Váltogasd.Te sem ennél minden nap ugyanazt jó kedvvel.Legalábbis a lányomnál így van....
A kérdező hozzászólása: Köszi a jó tanácsokat! Ma már evett rendesen.

Mitöl lehet, a kisfiam 10 honapos. Mostanában 3 napja 1 nap 5-6 kakija van. Mitöl? Semmi olyat nem kap enni, amit eddig ne kapott volna, szoval semmi uj. Mért kakil ennyit?

egyszer vizes állagu,másik keményebb,igy felváltva.az igaz jön a rágofoga,de már áttbökte az iny,kint a hegye.akkor nem attol van?ja és 1 hete váltottunk ha-s táprol sima tápra.de nem hinném,hogy attol,uazt a fajtát adom,csak nem ha-s,és már 1 hete.ez meg 3 napja van.vajon mi az oka?

Legjobb válasz: jaj már banánt is adtam neki,de nem használ,mit adjak még?fött krumpli jo rá?az székletfogó?

A kérdező hozzászólása: jaj már banánt is adtam neki, de nem használ, mit adjak még?fött krumpli jo rá?az székletfogó?
és ha visszatérnél a HA tápszerre? Lehet, hogy a sima tápszer okozza neki. Egyébként a répa is fogja a hasát
Nálunk is így volt. A dokinõ azt mondta a fogzás miatt van. Igaz, hogy akkor már kijött a két alsó foga és kb két hét múlva volt ilyen sokszor kakilós 3-4 napunk. Azóta sem jött új fog, de a doki szerint a foga miatt volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!