Találatok a következő kifejezésre: 5 hónapos eddig (133 db)

Kislányom 5 hónapos. Eddig este mindig elaludt fürdés után a cicin, és aludt reggelig. Két napja viszont ha jól lakott, ahelyett hogy aludna, sírni kezd.Mitől változhatott meg?

Addig csinálja ezt, amíg fel nem veszem, és el nem kezdünk sétálni. 2 perc alatt elalszik, leteszem az ágyába, és alszik reggelig. Ez mostmár így marad? Mit kellene tennem, hogy minden a régi legyen újra?

Legjobb válasz: Szia! Nem lehet, hogy jön a foga? Az én kislányom is 5 hónapos volt mikor elindult neki az alsó kettõ és két hét alatt ki is jöttek(most lesz 7 hónapos és már 4 fogunk van). Azóta mióta fogzunk néha nálunk is elõfordul hasonló helyzet. Õ is mindig cicin alszik el este, de mikor fáj a fogacskája akkor õ sem akar cicizni jóllakás után....

Szia! Nem lehet, hogy jön a foga? Az én kislányom is 5 hónapos volt mikor elindult neki az alsó kettõ és két hét alatt ki is jöttek(most lesz 7 hónapos és már 4 fogunk van). Azóta mióta fogzunk néha nálunk is elõfordul hasonló helyzet. Õ is mindig cicin alszik el este, de mikor fáj a fogacskája akkor õ sem akar cicizni jóllakás után....
Én babám is ezt csinálta kb 5 hósan. Simán elaludt esténként, aztán egyik napról a másikra 1 óra lett az altatás. Kb 1 hétig tartott és hirtelen minden visszaállt a régibe :) Ez alatt az egy hét alatt bibújt a két alsó fogacskája :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!Lehet hogy a fogacska van a dologban... Két napja csinálja, remélem csak átmeneti. Nagyon szépen köszönöm mégegyszer.

Kisbabám 3, 5 hónapos, eddig végigaludta az éjszakákat, de most kétségbe vagyok esve, mert mióta megkaptuk a háromhónapos oltását azóta szinte nem is alszik. Mit tehetnék? Mi lehet a baja?

els? nap belázasodott,akkor érthet? volt,ez másnapra el is múlt.Azóta viszont óránként kel éjszaka,és csak cumival hajlandó aludni,ami eddig csupán az elalváshoz kellett.

Legjobb válasz: Örülj neki,hogy eddig tudtál aludni. Lehet fogzik és éppen áttörnek a fogai. Az én kisfiam azért volt ilyen. Nézd meg az ínyét nem duzzadt-e, és vegyél neki valamit fogzásra. Nagyon nyálzik? akkor biztos a foga. Nyugi túl lesztek rajtan én már 4,5 éve nem alszom át az éjszakékat:)

Örülj neki, hogy eddig tudtál aludni. Lehet fogzik és éppen áttörnek a fogai. Az én kisfiam azért volt ilyen. Nézd meg az ínyét nem duzzadt-e, és vegyél neki valamit fogzásra. Nagyon nyálzik? akkor biztos a foga. Nyugi túl lesztek rajtan én már 4, 5 éve nem alszom át az éjszakékat:)
Szia! csatlakozom az elõttem szólóhoz! mi 6 hónaposak vagyunk. 4 hónapos koráig végigaludta az éjszakát, aztán jöttek a fogacskák. Már az 5.-nél tartunk és fent vagyunk éjszaka min.2x. Elfog múlni. Kitartás!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Remélem tényleg ez aszünk gond és hamar túl leszünk rajta mert ez neki sem túl jó:(
A kérdező hozzászólása: És még a gépem is begolyózott:)
Anyatejes vagy tápis?
Lehet hogy jön a foga. Nekünk 5 hónapos korában bújt ki az alsó 2 foga.
A kérdező hozzászólása: Anyatejes!
En is arra gondolok, hogy a fogai mocorognak es erzekeny az inye.
Vagy jön a foga, vagy fogy a tej.
fogacska...:(


A babám 5 hónapos, eddig csak anyatejet kapott, elkezdenénk a gyümölcsleveket. Cumisüveget vagy csőrös poharat használjak?

Legjobb válasz: Ha eddig nem használtatok cumisüveget, akkor próbáljátok most már kihagyni. Próbáld a csõrös poharat, esetleg a rendes poharat.

Ha eddig nem használtatok cumisüveget, akkor próbáljátok most már kihagyni. Próbáld a csõrös poharat, esetleg a rendes poharat.
Egyiket sem! A legjobb, ha simán pohárból itatod, az enyém is remekül elsajátította! Soha nem volt szüksége ezekre az eszközökre, és ez árt a legkevesebbet, ha ezentúl is szeretnéd még szoptatni! A sütõtöklével vigyázz, én azzal kezdtem, rettentõen begörcsölt tõle a hasa, almalé, ilyesmi, megteszi elsõre!
Én kis feles (fél decis) poharat használok nekik, vastag üveg.
Én a gyümölcslevet is kanálból adtam a kisfiamnak. Cumisüveget nem használunk, csõrös poharat meg akkor, ha megyünk valahova.
Én is a kanálra szavazok, mi is úgy kezdtük. Az én fiam 3 nap után már pépet evett, szerintem a leveket nem kell olyan sokáig csak kóstolgatni, ha pár napig minden rendben, akkor utána mehet a pép és azt cska kanállal tudod neki adni.
Adhatod. Ha kiüti, akkor jó darabig szünet. Egyébként van HA tejpép, gyógyszertárban kapható. Én inkább azzal kezdeném.

6 hónapos koráig csak anyatejet és tápszert adjak neki? babám 5 hónapos. Eddig csak anyatejes volt, pár napja kénytelen vagyok tápszerrel pótolni, mert kevés lett neki a tejem.

a doki tápszert írt fel, de igazából szóba sem hozta, hogy estleg mást is adjak neki.

Legjobb válasz: gyümit v tejpépet megpróbálhatsz adni neki, legalább elkezdett egyúttal a szilárd átelek bevezetését is.

gyümit v tejpépet megpróbálhatsz adni neki, legalább elkezdett egyúttal a szilárd átelek bevezetését is.
Az én lányom 4 hónapos volt, amikor már észrevettem, h kevés az anyatej.Minden szívfájdalom nélkül megkezdtem a hozzátáplálást.Nemsokára 8 hónapos, még mindig a cici jelenti a fõ kaját, de naponta 2szer eszik.Már 7, 5 hónapos.A dokim nekem is a tápszert javasolta, de szerintem felesleges, mert a cumi még egy 4 hónapos babát is simán megzavar.Van olyan anyuka ismerõsöm, akinek a lánya emiatt szokott le a cicirõl.Meg lehet csak idõszakos kevésség. Tudod sokszor érzem úgy, h kevés a tej, de a mérleg is azt igazolja, h neki bõven elég, csak én hiszem azt, h kevés. Barackot, almát, sütõtököt, krumplit nyugodtan adhatsz neki. Persze nem írtad, h naponta hányszor jön kellene tápszerrel pótolni, így neház tanácsot adni, de szerintem inkább hozzátáplálj, mint tápszer.
érdekes, mert nekem meg kifejezetten a gyümi s hipoallergén tejpép elkezdését javasolta mikor 4 hónaposan már nem volt elég a tejcsi....aztán a többit...te döntsd el, de ha megfelelõ súlyban van akkor indokolatlan a táspszer ha még van tejed csak kevés...akkor inkább hozzátáplálás
Szia! Az én lányom 7 hónapos koráig csak anyatejet kapott, és már többen összeráncolták a homlokukat, hogy miaz, hgy még nem adok neki mást. A védõnõ megnyugtatott, hogy minden oké, de ha gondolom, adjak neki gyümölcsöt. legelõször reszelt (és mûanyag szûrõn áttört) almát. Nagyon tetszett neki. Aztán jött a többi gyümölcs, majd a fõzelékek (husikkal). És minde emellett 2 éves volt, amikor elválasztottam... Ha megbízol a védõnõdben (szerencsére, az enyém profi), akkor kérd ki a véleményét. Üdv!

Miért kelhet 1, 5 óránként éjjel? 7, 5 hónapos! Eddig is rossz alvó volt, de mostanában újra kétszer eszik éjjel, sokszor felsír, nyűglődik! Ezt játsszuk 1 hónapja már nagyon fáradt vagyok! Napközben sem jó alvó ott kell lenni mellette végig!

Legjobb válasz: Foga jöhet? Szerintem erre még rájön a szeparációs szorongás is. Vagy valami új mozgásformát tanult mostanában? Ezek mind okozhatják az éjjeli ébredéseket...kitartás!!! :)

Foga jöhet? Szerintem erre még rájön a szeparációs szorongás is. Vagy valami új mozgásformát tanult mostanában? Ezek mind okozhatják az éjjeli ébredéseket...kitartás!!! :)
Sorstárs vagyok...8 hós kislány, az utóbbi két hónap maga volt a rémálom :-( mi is csak a fogára illetve a mozgásfejlõdésre tudunk gondolni. Igaz az én lányom napközben jól alszik, akkor nem kell altatni, de az éjszakák...már csak köztünk tud aludni de ott is nyûglõdik. A múltkor hajnali 1:30-tól 4:30-ig kellett vele kint játszanom :-DDD nagyon gáz. Kitartás!!!
Másfél óráig tart egy alvási periódus. Normál esetben nem ébred fel a gyermek, csak pl. fordul egyet ilyenkor. Sokat szenvedtem én is, mikor kisfiam ennyi idõs volt, találgattam, mi lehet az oka. Lehet mozgásfejlõdés, fogzás, túl sok inger éri napközben, kényelmetlen ágy (pl.másfél évesen mindig valahol nyomta a kiságy rácsa, és ahogy kicseréltük nagyobbra, nyugodtabban aludt), esetleg ha szoptatod, a Te hiányod ébreszti fel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!3 hónapos kora óta brutálisan nyáladzik azóta mondja a doki is hogy lassan jön a foga!hát sehol sincsen....most még nem mászik négykézlábra áll és ringatja magát ez az új mozgásfejlõdés nála!Már nem szopizik, velünk alszik 3 hete mert a kiságyban egyszerûen nem marad el még ennyit sem alszik akkor!!tehetetlennek érzem magam nem tudom mi a megoldás de ez így ultra gáz már!!!!
Próbáld nappal esetleg laktatóbb ételekkel etetni 2x fõzit vagy tejpépet. Hátha az segít. Csak egy ötlet.:) Elsõ voltam.

Lányom 3, 5 hónapos eddig 6-7 óra fele kelt fel reggel most 2-3 napja már 4 kor fenn van. Vajon miért?

Legjobb válasz: Nem álmos...Lányom 4hós koráig este 7tõl reggel 7-8ig aludt,utána este 7tõl reggel fél6-fél7ig.Most óra átállítás miatt este fél8tól reggel max 7ig,bár emiatt most egyik nap ébredt fél11kor enni,most meg felébredt fél10kor és fél12ig ébren volt,utána felkelt enni 3kor és aludt 7ig.6hós lesz

Nem álmos...Lányom 4hós koráig este 7tõl reggel 7-8ig aludt, utána este 7tõl reggel fél6-fél7ig.Most óra átállítás miatt este fél8tól reggel max 7ig, bár emiatt most egyik nap ébredt fél11kor enni, most meg felébredt fél10kor és fél12ig ébren volt, utána felkelt enni 3kor és aludt 7ig.6hós lesz

Miért nem tud elaludni? 6, 5 hónapos. Eddig kézben ringatva aludt el. Ebből elegem lett mert feszegette magát folyamatosan ezért rászoktattam őt arra, hogy cumizzon és lerakom melléfekszem, simogatom, van alvós macink csend nyugalom.3 hétig működött.

dobálja magát összevissza, becsukja a szemét egy percig úgy marad már nyitja is és úgy csinál mint aki aludt 3 órát.. néha olyat dob magán hogy megijedek. persze folyamatosan ny?gös a nem alvástól. rettegek ha jön az alvásid?. újra ringatni nem akarom neki se jó ha ahhoz szokik hozzá. néha már annyira álmos hogy csukott szemmel dobálja a testét és úgy ordít.NEM JÖN A FOGA.mi baja lehet? ez a görcsös rángatózás normális?

Legjobb válasz: Ezeket mi is próbáljuk,de néha semmi. Én már annyira elszoktam fáradni éjszaka, hogy hullik a könnyem tehetetlenségemben...Egyébként mindig ilyen nehezen elalvos volt a babád? Nappal is ilyen nehéz mindig?

A kérdező hozzászólása: mindig nehezen elalvós volt de nem ennyire. babakocsizás mûködött ez volt az egyetlen ments váram, de ilyen esõs hideg idõben nem viszem ki. és most már ilyen idõ lesz ugye folyamatosan? hideg az oké, de szakad az esõ. az a legrosszabb hogy a családom is utálja már ezt. nagylányom menekül a szomszédba, férjam nem nyúl hozzám mert félünk hogy felkel és akkor mi lesz?
Ezeket mi is próbáljuk, de néha semmi. Én már annyira elszoktam fáradni éjszaka, hogy hullik a könnyem tehetetlenségemben...Egyébként mindig ilyen nehezen elalvos volt a babád? Nappal is ilyen nehéz mindig?
A kérdező hozzászólása: éjszaka alszik kétszer háromszor kel fel.
Éjszaka mennyit alszik?
Nálunk is csak a babakocsi mûködik, úgy oldom meg, hogy a lakásban is abban tologatom, mert különben szerintem nem lenne egész nap alvás.Érdekes, mert én minden ilyen megoldástól idegenkedtem(hozzáteszem nem kellett ilyen megoldásokhoz folyamodnom...eddig), de ha egyszer tényleg nincs más lehetõség... Esetleg a dokid nem tud segíteni?
aludj jól gyermekem c. könyv és homeopátia coffea ch 5. vagy opium ch 5-ös napi 1 bogyócska ha a könyvet nem találod írj e-mail címet elküldöm
Amikor ezt csinálja, utána mennyi idõvel alszik el?
Babakocsit próbáltad már?
Nálunk is hasonló a helyzet, én is kézben ringatással kezdtem, de az is csak egy pár hétig ment, aztán ugyanúgy feszítette magát mint a Te babád. Tegnap 2 óra hosszát tartott az elalvás...van amikor könyebb, de akkor meg éjszaka nehéz visszaaltatni.Az én babám 6hós, de mostanában sokkal nehezebb mindig mint az elején...Szerintem ez egy idõszakos problémánk...REMÉLEM!!!
A kérdező hozzászólása: most éppen egy óra 15 perc volt mire sikerült elaludnia. simogatom énekelek, suttogok neki szerelmes szavakt, semmi.
Hát akkor lehet, h õ ilyen baba.A miénk napközben nagyon ritkán alszik fél óránál többet, úgyan sokszor, de csak ilyen keveset.Hát ez van, majd lesz jobb is, fel a fejjel!

Kisfiam 5 hónapos. Eddig átaludta az éjszakát, tehát elég volt neki a szopcsi éjszakára, de az utobbi napokban egyre hamarabb ébreszti a pocija. Lehet hogy nem elég neki már a tejcsi?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ha igény szerint szoptatod a babád, akkor nem a tejcsivel van gond, lehet inkább hogy valamiért nyûgös. Nem lehet, hogy jön a foga? Ne aggódj el fog múlni, szerintem csak átmeneti állapot. üdv. Csilla

Szia! Szerintem ha igény szerint szoptatod a babád, akkor nem a tejcsivel van gond, lehet inkább hogy valamiért nyûgös. Nem lehet, hogy jön a foga? Ne aggódj el fog múlni, szerintem csak átmeneti állapot. üdv. Csilla


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!