Találatok a következő kifejezésre: 5 hónapos ciki (4 db)

Nagyon ciki ha egy 3, 5 hónapos és egy lassan 2, 5 éves mellett folyton rohan a lakás?

Mindig ezen emésztem magam, hogy nincs időm semmire...a pici még mindig sokat sír, ha nem közben van egy szabad órám mikor együtt alszanak,akkor én is sokszor pihenek... Az alapvető dolgok megvannak, porszívózás,felmosás,mosás,mosogatás,és igyekszem rendet tartani,már amennyire lehet,párom is sokat segít, de vannak napok mikor a főzésen túl nem jutok... Ez normális?

Legjobb válasz: Persze hogy normális.Tisztaság van az a lényeg.Mindig mondom,most is neked:)) Nem te vagy a lakásért hanem a lakás tiértetek.Ha titeket nem zavar,akkor ne foglalkozz azzal hogy ciki e vagy nem.Mi mondjuk este fõzünk általában mikor a kicsit letettük aludni.

Persze hogy normális.Tisztaság van az a lényeg.Mindig mondom, most is neked:) ) Nem te vagy a lakásért hanem a lakás tiértetek.Ha titeket nem zavar, akkor ne foglalkozz azzal hogy ciki e vagy nem.Mi mondjuk este fõzünk általában mikor a kicsit letettük aludni.
hogy honnan van ekkora kupi már megint,
az enyémek nagyobbak(13, 4 és 2, 5)és a lakás romokban:(délutánra mindig úgy érzem jó munkát végeztem elég pofás a lakás .Reggelente meg csak lessek
tudod, van akinek gyereke sincs, mégis szalad a lakása. Ha nem vársz vendéget, akkor ne légy a lakás rabja. Elsõ a kaja a többi utána jön...
Teljesen normális. Amíg nincs szemét és kosz nincs baj. Nálunk pl olyan szokott lenni, hogy leszedem a ruhákat a szárítóról, összehajtom, lerakom a kanapéra, aztán ott marad :)
A kérdező hozzászólása: köszi... ááá az esti fõzés nekem nem megy, max az elõkészítés...9.negyed 10 mire elalszanak, én is kivagyok addigra.
A kérdező hozzászólása: köszi nektek, most azért megnyugodtam:) )
Nálunk rend van, mert kicsi a lakás viszonylag és a rengeteg játékon nem szeretek átesni, vasalt ruhát szeretem és a férjem munkája miatt kell is vasalni, de én a kaját rendelem. 3 kicsi gyerekem van, mind itthon folyamatosan. Legkisebb 3hónapos. Életveszély lenne a fõzés, a többi házimunkába a két nagyobbat be tudom fogni. Legnagyobb 4 éves.
Nem értem mitõl lesz valaki jó anya attól, hogy múzeumi rend van nála. Jó nem belõlem kell kiindulni, mert sosem voltam egy házi tündér, azok kívül én egyedül nevelem a gyerekem, tehát valahol érthetõ, ha a lakás az utolsó dolog, amire gondolok, de ha általad alapvetõ dolgoknak titulált munkák megvannak, akkor nem értem hol a probléma? Miben rohan a lakás? Egy 2-3 éves gyereknél hiába rakod el a játékot, úgy is elõveszi megint, hiába rakod el a ruhákat, úgy is kitúrja õket. Csak magadat idegesíted, ha ezzel foglalkozol. Tisztaság az legyen, de senki nem fog megszólni, mert nincs múzeumi rend...
A lényeg, hogy kétféleképpen lehet csinálni. Alapesetben, ha fel van mosva, el van mosogatva (ez sem létszükséglet minden nap), a gyereknek tiszták a ruhái, van kaja, akkor már nem igazán számít, hogy nincs minden nap por törölve, szanaszét vannak a játékok stb. Viszont így az embernek marad elég ideje a gyerek(ek)re is, és pihenni is tud, ami valljuk be, fontos egy anyukának is. Ez a jó. Ha az ember elfogadja, hogy úgysem tud mindent megcsinálni. Másik eset, hogy minden nap fõz, felmos, porszívózik, 20- szor is elpakolja a játékot, soha nincs mosatlan a mosogatóban, stbsb. És úgy gondolja, ez így van rendben, ráadásul a férjétõl se vér segítséget, mert hát õ egész nap dolgozik. Nem kapcsolódik ki. Persze, meg lehet csinálni, rövid távon még bírható is. Csak hosszútávon vezet ez olyanokhoz, hogy (2 közeli anyuka ismerõsömre alapozva mondom, egyiknek 1 kicsi, 7 hónapos babája van csak, másiknak 3 gyereke van, egy 8 éves, egy 5 éves és egy 2 éves): állandóan panaszkodnak, haragszanak a férjükre, napi 4 kávé alatt nem állnak meg, iszonyúan feszültek, apróságok miatt üvöltenek a gyerekekkel, az egyik napi fél- 1 doboz cigit szív, mert nem bírja, nyugtatókat szednek stbstb. Szóval ezek alapján azt kell mondanom. Olyan nincs, hogy tökéletes minden. Kifelé, még lehet azt mutatni (az utóbbi esetben), hogy minden tökéletes, szép és jó, de egy kívülálló nem látja, amit az, aki közel van a családhoz, anyukához. És inkább legyen kupi, legyenek szanaszét a játékok, a ruha ne legyen elpakolva, rendeljen az ember kaját, ne vasaljon..., minthogy apróságok miatt veszekedjen, nyugtatózzon, idegösszeroppanás(oka)t kapjon, eltávolodjon a férjétõl stb. Én így gondolom. Fizikailag képesek lennénk rá, vagyunk is, de minek kocáztassuk a lelki egészségünket, tovább megyek, a gyerekeink lelki fejõdését (több okból, az állandó üvöltéssel, a példával amit mutatunk, õ is így fog élni...)

5 hónapos babát ciki mózeskosaras babakocsiban tolni?

Legjobb válasz: miért lenne ciki? ha neked ugy kényelmes akkor ugy viszed és kész, de valoban jobb lenne simán a kocsiba tenni, hogy nagyobb legyen a mozgástere., már ha arra gondoltál, hogy a mozeskosárrészében tolod.

miért lenne ciki? ha neked ugy kényelmes akkor ugy viszed és kész, de valoban jobb lenne simán a kocsiba tenni, hogy nagyobb legyen a mozgástere., már ha arra gondoltál, hogy a mozeskosárrészében tolod.
A kérdező hozzászólása: Abban tolom igen, most gondolkodtam rajta, hogy én vagyoktalán az egyetlen:)
Akkor már ketten vagyunk:) Az én babóm 6, 5 hónapos, és most már röhejesen néz ki a mózesben, mert kilóg keze, lába, úgyhogy átteszem a rendes kocsis részébe. Nem hiszem, hogy bárki kinevetne, bár ki tudja!?
Ez nem nevetséges, de eléggé felelõtlenség. Szegény babáknak semmi helye nincs a rendes mozgásra, tehát szerintem rakjátok át a fekvõrészbe. Az én kisbabám sosem volt mózesben és még csak 9 hetes, de már most úgy rúgdos és kapálózik, hogy tutira nem tudnám korlátozni.
Hát ha elfér benne és jobban szeret tologatás közben aludni, akkor semmi ciki nincs benne. Mondjuk az én fiam nem az anyugodt fajta, öt hónaposan már úgy toltam, hogy nem is teljesen feküdt, hanem kicsit ült is. Most nyolc hónapos és már a sportkocsiban tolom teljesen felültetve mert imád nézelõdni. Üdv Polly
Szia!Nem ciki ha a baba tûri, és elfér benne.Az én fiam még tök jól elférne, nemsokára 7 hónapos, de már vagy két hónapja nem tûri a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Az én kislányom is röhejesen néz ki, átteszem a másik részét. valahogy most esett le.. Köszi a válaszokat!

Mit adhatok 5 hónapos babámnak hozzátáplálás címen?

Tudom, hogy már sokszor volt szó a hozzátáplálásról, de segítséget kérek. Babám 5 hónapos. Tegnap azt mondta a doki, hogy kezdhetek neki adni almát. Amikor kérdeztem, milyen formában, azt mondta, hogy az anyai ösztönök szerint. Na, mivel els? babám, sokat nem segített. Adhatok neki hipp-es almapürét? és banánpürét? Mennyit lehet, mikor kóstoltathatok új ízeket?

Legjobb válasz: szia, mi 4,5 hósak vagyunk és én még nem hozzátáplálás céljából, de adtam almát a babámnak, hippest. elõször csak két három kiskanálnyit, ami igazából csak fél kiskanál:-) aztán másnap kicsit többet harmadnap megint, de még így is csak a harmada fogyott el annak a kicsi almának. a többit meg kellett ennem. igazából elég savanyú és az enyém ugyan fintorgott kicsit, de megette másnap már tetszett is neki fõleg mikor a kezébe adtam a kanalat. ha ezt már eszi rendesen utána próbálhatsz mást is pl a hippes alma banánt, mert így már tudod hogy az almától nincs baj akkor ha ettõl lesz tudod hogy a banán a ludas. jó kóstoltatást:-)

szia, mi 4, 5 hósak vagyunk és én még nem hozzátáplálás céljából, de adtam almát a babámnak, hippest. elõször csak két három kiskanálnyit, ami igazából csak fél kiskanál:-) aztán másnap kicsit többet harmadnap megint, de még így is csak a harmada fogyott el annak a kicsi almának. a többit meg kellett ennem. igazából elég savanyú és az enyém ugyan fintorgott kicsit, de megette másnap már tetszett is neki fõleg mikor a kezébe adtam a kanalat. ha ezt már eszi rendesen utána próbálhatsz mást is pl a hippes alma banánt, mert így már tudod hogy az almától nincs baj akkor ha ettõl lesz tudod hogy a banán a ludas. jó kóstoltatást:-)
Én semmibõl nem adtam levet.Az alma és a banán ált.fog, vigyázz vele.Én ezért õszibarackkal kezdtem és utána tettem hozzá az almát.Botmixerrel össze tudod pépesíteni.Én reszeltem, de úgy nem kelett.5 hónaposan fokozatosan adhatsz:alma, õszibarack, banán, körte, krumpli persze azután lehet kevergetni ezeket, ha nincs baja tõle.A krumpli ált.magában nem izlik nekik.Aztán sárgarépa(foghat), paradicsomlé(Kecskemétis bébiital) , fehérrépa, rizs.Mindig csak 1 új ízt adj magába, v. keverj olyanhoz, amit már evett akkor látod, hogy lett-e probléma.
A bébiételek adhatók, ahogy rájuk van írva. De a gyümölcsöket -ha csak nem vagy akadályoztatva - inkább te készítsd el. Az almát reszelni kell. A leve fog, , a húsa tele van rosttal, tehát az lazítja a székletet. Banánt úgy tudom, 6 hónaposan lehet neki adni, de megpróbálhatod, viszont tényleg nagyon fog. Azt villával kell összenyomkodni. A barackot is adhatod, szintén villával nyomkodva, vagy mixerrel. (kis tápszerrel, anyatejjel vagy forraltvízzel higíthatod a banánt.) Viszont "kruplipürét" is kaphat már. Vízben megfõzöl egy kis krumplit és anyatejjel, tápszerrel vagy a fõzõvízzel összenyomkodod vagy mixerrel pépesíted) Késõbb répát is kaphat és így sorban.
Egyetlen egy dologban ellent szeretnék mondani: a bébiételekre írt kor nem mindig igaz, bizonyos dolgokban már változtak a nézetek, csak egy példa Univer trópusi gyümölcs pempõ inkább másfél éves kor után adható. Az én lányom most lesz egy éves, nekünk a védõnõ segített nagyon sokat az új ízek bevezetésével kapcsolatban.


Ciki ha a 8, 5 hónapos babámat még mindig mózeskosárban viszem sétálni?

mondjuk csak a délel?tti alvós sétánál, mert egyébként már nagyon unja, de még mindig úgy gondolom, hogy a gerincének vízszintesen a legjobb. vagy tévedek?

Legjobb válasz: Sztem próbáld meg a babakocsit.Amúgy ennyi idõsen már fejlett a gerince akár az üléshez is.

Sztem próbáld meg a babakocsit.Amúgy ennyi idõsen már fejlett a gerince akár az üléshez is.
Szia!Cikinek nem ciki szerintem sem, de biztosan jobban tetszene a babádnak ha félig ülõ helyzetben nézelõdhetne egy kicsit.Az én kislányom 6, 5hós és mi már 5hós kora óta így sétálunk.Rettentõen élvezi a sok új látnivalót és ha elfárad és látom hogy aludni készül akkor lefektetem.Még az én babám sem tud egyedül ülni sokáig de ha nem kényelmes neki azonnal jelzi.Szerintem egy próbát megér a babakocsis séta.
Nem ciki.De nem nehéz?Még nem ül a babád?
A kérdező hozzászólása: még nem ül, bár már jobban tartja magát. egyébként 7, 5 kg a kislányom, bár gondolom nem erre gondoltál azzal hogy "nem nehéz?" :) )
De a súlyára gondoltam!A mi kisfiunk 3, 5 hónapos és 7 kiló.Én már ölben alig bírom nemhogy mózeskosárral.
Szia! Az én kisfiam 9 kg és ugyan 6 hónapos, de most már végre újra belenõttünk a babakocsinkba, mert már félig ülõ pózban viszem sétálni. Sajnos, nem a legmegfelelõbb kocsit választottuk, vagy az én bébim egy óriásmanó, de a szûkítõ miatt nem tudtuk használni 2 hónapig a babakocsinkat.De most már nagyon élvezi a nézelõdést. Minden elismerésem, hogy te még a mózesben tudod cipelni, nekem így is majd' leszakad a karom amikor nehezebb napjai vannak a fogzás miatt. Szerintem próbáld meg a félig ülõ pózt, nagyon élvezni fogja!
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom a sportkocsit. Köszi. Egyébként azért annyira erõs nem vagyok :) a mózesrész is a babakocsi vázára van feltéve, és azt tologatom :) ))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!