Találatok a következő kifejezésre: 5 hónapja fogamzásgátlót (95 db)

5 hónapja fogamzásgátlót szedek, de egy héttel a gyógyszermentes szünet előtt kihagytam két napot, az utána következő napon viszont kettőt vettem be aztán rendesen végig szedtem. Okozhat ez vérzés kimaradást? Bővebben lent.

Közben a párommal használtunk óvszert is ugye, a kihagyott két nap miatt. Most viszont egyáltalán nem jött meg a gyógyszermentesben-.- mások azt mondták hogy ez a két nap kihagyás miatt van így (meg az utána való duplázás miatt-tudom semmi értelme nem volt),ugyanis összezavartam a szervezetem, plusz még azzal is hogy a kihagyás után folytattam. Ez elég logikusnak t?nik, de itt is kikérem a véleményt, hogy a kimaradás tényleg lehet a fentiek miatt?

Legjobb válasz: Meddig védekeztetek óvszerrel? Amúgy tényleg lehet a kihagyott tabi miatt, de azért én egy tesztet csinálnék a helyedben. Ha negatív, akkor elkezdheted a tabit.

Meddig védekeztetek óvszerrel? Amúgy tényleg lehet a kihagyott tabi miatt, de azért én egy tesztet csinálnék a helyedben. Ha negatív, akkor elkezdheted a tabit.
A kérdező hozzászólása: folyamatosan, mármint a kimaradt két nap után (mert nyilván tudtam mikor maradt ki) utána már folyamatosan óvszer volt, pont emiatt, mert tudtam hogy gyengült a hatás ugye.
Nem emiatt nem jött meg. Ilyenkor nincs ciklus, megvonásos vérzés van (megvonod a hormont). Megvontad, meg kellett volna jönnie. Az új levelet a 8 napon KELL elkezdeni szedni, függetlenül attól, megjött-e vagy nem. Ha 7 napnál több szünetet tartasz, a tabi NEM VÉD. Kevesebbet lehet hagyni, többet nem. Ha használtatok óvszert, tuti nem vagy terhes. Az én tabimra az van írva, hogy ha 1 menzesz kimarad, de a köv. normálisan megjön, akkor nincs gond (de érdemes tesztet csinálni). Ha 2 marad ki, orvoshoz kell fordulni.

Ha fogamzásgátlót kezdek el szedni akkor megáll a hajhullásom? 5 hónapja szültem és durván hullik a hajam. Már szedek hajra való vitamint, használok bánfi sampont, hajszeszt, ricinus olajat.3, 5 hónapig szoptattam.

Legjobb válasz: A fogamzásgátló nem hat a hajra... A legtöbb terhes nõnek nem hullik a haja, ellenben a szülés után sokkal többet veszít el. Aggódni akkor kell, ha foltokban, vagy csomókban hullik.

A fogamzásgátló nem hat a hajra... A legtöbb terhes nõnek nem hullik a haja, ellenben a szülés után sokkal többet veszít el. Aggódni akkor kell, ha foltokban, vagy csomókban hullik.
A kérdező hozzászólása: egy foltban elõl már elég ritka, és szinte egy egész tincs kijön hajmosáskor
Akkor orvoshoz kell menned. Leggyakrabban rossz fog, tünetmentes gyulladt mandula szokott az ok lenni
szia. nekem is ez volt a problémám, azzal a kivétellel hogy nekem elõl egy 20 ft-os nagyságban teljesen kihullott. kiderült hogy kórosan alacsony volt a vasam. 3-4 hónapos vas kúra helyrehozta.
szia nyugi nekem is extrém hullik a hajam szülés után csak nekem 3 hónaposak voltak amikor elkezdte meg sem áll addig míg nem cserélõdik ki teljesen most két féle hajam van egy kb 2cm és a rendes hosszúsága ami 10cm hát eléggé viccesen nézek ki :-))) most fél éves a legkisebb
ja és semmi nem segített h megállítsa mivel a fodrászom mondta h terhesség alatt nem hullott és azért cserélõdik most amúgy hormonális dolog
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Elmegyek vérvételre, hátha nekem is a vasammal van gond. Ha nem akkor biztos hormonális dolog. Terhesség alatt magasabb az ösztrogén a szervezetben, és utána ahogy csökken el kezd kihullani a haj. Ezért gondoltam, hogy a fogamzásgátlóban lévõ ösztrogén esetleg megállíthatja. Persze lehet, hogy abban nagyon minimális mennyiségben van. És persze lehet, hogy nem ez az oka, de már nagyon zavar, és tartok tõle, kopasz foltjaim lesznek.

5 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót, azóta töbnyire szabályosan megjött, már 7 napja késik, tegnap negatívat teszteltem (Lilyvel), az ovu. Mikroszkópom viszont páfrányt mutat. Lehetek terhes vagy csak hormonzavar?

érzékenyek a melleim és átlátszó folyásom volt

Legjobb válasz: Szia! Én is pont 5 hónapja hagytam abba a tabit, az elmúlt ciklusaimban 2-szer nem volt tüszõrepedésem, átlagban 25 napig tartottak. Én is negát teszteltem a nemvárt utáni 3., 5., 7. napon (One step, Discolor, Lily), most 12 napja hogy még mindig nem jött meg. Holnap megyek dokihoz ezügyben, megírom mi volt, ha érdekel. Üdv.

Szia! Én is pont 5 hónapja hagytam abba a tabit, az elmúlt ciklusaimban 2-szer nem volt tüszõrepedésem, átlagban 25 napig tartottak. Én is negát teszteltem a nemvárt utáni 3., 5., 7. napon (One step, Discolor, Lily), most 12 napja hogy még mindig nem jött meg. Holnap megyek dokihoz ezügyben, megírom mi volt, ha érdekel. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Hú az jó lenne, ha megírnád mit mondott az orvos! Remélem jó híreket kapsz!Én is izgulok veled!
Szia! Ma reggel (13 napja késik) fél óra után halvány 2. csíkom lett, száradás után eltûnt. Már nem nagyon reménykedem, viszont a derekam nagyon fáj, ezt nem tudom mire véljem. Este megyek dokihoz, majd írok, mi volt. Üdv. Bea
A kérdező hozzászólása: Én megint negatívat tezteltem, de mensi még mindíg sehol, a hasam fájdogál napok óta!Veletek mizu?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Na mit mondott a doki? Van baba? Én megint negatívat teszteltem:(, de még nem jött meg és a 'mindjárt megjön' érzésem is elmúlt
Szia! A tegnapi napom tiszta csõd volt, röviden: 1. Nem jutottam el a kislányommal a védõnõhöz, mert bealudt. 2. Nem tudtunk játszóterezni, mert nekiállt esni az esõ. 3. Este a dokim magánrendelésre 1 órával késõbb érkezett, mert szülésnél volt, mire meg bejutottam volna, elment az áram az egész utcában. Jövõ szerdára van új idõpontom, mensi még mindig sehol (ma 2 hete hogy késik). Ez van... :-(
5 hónap még nem sok idõ. De elmehetsz egy hormon kivizsgálásra, hogy nincs-e valami probléma.
Még korai pánikba esni! Ne görcsölj rá, csak élvezd az együttléteket!Ez fontosabb bármilyen praktikánál, gyógyszernél! Esetleg szedhetsz vitamint, ihatsz teát, hõgörbézhetsz! A teák peteérést segítenek elõ és megvastagítják a méhnyálkahártyádat hogy könnyebb legyen a baba dolga!A hõgörbe engem megnyugtat, láthatom rajta van-e esetleg hormonbajom, mikor van(vagy épp nincs) peteérésem! De ezeket akkor érdemes csinálni ha nem megy el az eszed közben!Ne érts félre, arra értem hogy volt olyan akit pl kicsinált idegileg a hõgörbe vagy az ovuteszt! Mi 4 hónapja próbálkozunk, 2 hónapja hõgörbézek, és iszok cickafark majd palástfû teát, engem megnyugtat!:)
Szia. Mi 6 hónapja próbálkoztunk és semmi nem volt, most viszont egy hete hétfõn kellett volna megjönnie. Szerdán vettem egy tesztet és azonnal pozitív lett. Én 4 hónapja mérem a hõmet és használok ovu tesztet és ittam palástfû teát meg málnalevél teát, de ebben az utolsó hóban már a teákat sem ittam mert berágtam rájuk meg az az igazság, hogy nagyon rá voltam görcsölve a baba dologra. Most viszont nem is gondoltam rá és összejött. Alig akarom elhinni. Viszont remélem nem lesz semmi baj, mert 1 hete voltunk túrázni és 15 km-t gyalogoltunk. Szerintem ne gondolj rá és össze fog jönni.
mi már 10 hónapja próbálkozunk :( én már mindent kipróbáltam most már úgy vagyok vele hogy ha jönni akar úgy is fog jönni a rágörcsölés nem segít!de én már 2 hónap múlva endo orvos :) ne ad fel!a hit megelõzi a csodát ;)
Ne légy elkenõdve! Mi 5 és fél éve próbálkoztunk. Most ebben a ciklusban már feladtam nem csináltam ovu tesztet, nem hõmérõztem. Ma már 3. napja késik, csináltam tesztet és + lett. Irtó boldog vagyok. Eddig mindenkit agyon akartam ütni aki aszt mondta ne görcsöljek rá mert az csak ront a helyzeten, erre nekik lett igazuk!

Már 5 honapja szedem a Belara nevú fogamzásgátlo tabletát. Ma kezdem el ujra szedni mert elmult a menszim. Ha csütörtökön barátom belém élvez akkor lehetek e terhes?

Tehát hogy nem kell e kivárni még a kéthete hogy hasson e a gyogyszer?

Legjobb válasz: ha 5 honapja rendszeresen szeded akkor a gyogyszermentes isõszakban is védett vagy és elvileg csütörtökön is az vagy a két hetet csak az elsõ levélnél kell kivárni utána már védett vagy

ha 5 honapja rendszeresen szeded akkor a gyogyszermentes isõszakban is védett vagy és elvileg csütörtökön is az vagy a két hetet csak az elsõ levélnél kell kivárni utána már védett vagy
Már szexszelhetsz bármikor úgyhogy a barátod beléd élvez, nem leszel terhes. Ezt a két hét várakozást esetleg az elsõ levélnél kell betartani.

Fogamzásgátló elhagyása! Katya nevű fogamzásgátlót szedtem mar több mint 2 éve. Kb 1, 5 hónapja hagytam abba, mert úgy éreztem már nem vagyok önmagam! Mi lehet a baj?

Sajnos azóta 2 hetente mestruálok, pedig még a tabi el?tt is pontosan jött meg a mensim (havonta 1x). Állandóan csak olyat olvasok, hogy aki elhagyta a gyógyszert annak több hónapot is késett, de ilyet sehol nem olvastam, hogy valakinek 2x is megjött volna 1 hónapban. December hagytam abba és azóta most menstruálok már 3x. Mi lehet a baj?

Ha 5 hónap után van barna folyásom az már jót jelent? Abbahagytam a fogamzásgátlót, és azóta nem jött meg.

nem rendes menzesz jelentkezett, de már 2 napja barnás folyásom van

Legjobb válasz: Én már réges rég orvoshoz mentem volna. Ha egy-két hónapig kimarad, az még elmegy, de öt hónap...az rengeteg.

Én már réges rég orvoshoz mentem volna. Ha egy-két hónapig kimarad, az még elmegy, de öt hónap...az rengeteg.
Nekem most négy hónapig maradt ki, pedig gyógyszert sem szedtem soha. Hasi ultrahangra mentem, ott látták, hogy nincs gond, tehát csak hormon oka lehet. Ez azért már egyfajta megnyugvás alapból, szóval azért oda a helyedben elmennék. Akartak volna kivizsgálásra küldeni, de tegnap megjött végre. :) (Sosem hittem volna, hogy a menstruáció "végre" lesz...)
Micsoda? 5 hónapja abbahagytad a fogamzásgátlót és még mindig nem jött meg rendesen? Orvos...
A kérdező hozzászólása: úgy tudom 6 hónapig normális, ha nem jött meg, hiszen idõ míg kiürül teljesen... Meg 5 évig szedtem, tehát azért idõ kell, hogy észhez térjen a petefészkem. De akkor elmegyek dokihoz. Köszi a válaszokat
Hát, marhára nem normális, ezt nem tudom honnan szedted:S
szia! Én tegnap hagytam abba 2 és fél év után. Nekem 3-4 hónapot mondtak, mire kiürülhet. Majd meglátom, mi lesz. Mondjuk én erõset szedtem, mert a gyengétõl véreztem egy hónapig.

Mikor fog megjönni? Szoptatás alatt 5 hónapig Cerazette fogamzásgátlót szedtem, így ez alatt az idő alatt nem jött meg a mensim. Abba kellett hagyjam a szoptatást 1 hónapja, azóta a tej elapasztására a Bromocriptint szedem.

A Cerazettet tehát már 1 hónapja nem szedem, csak a Bromocriptint. Nem kellett volna még megjönnie?

Legjobb válasz: Nem feltétlen. Szülés után, szoptatás alatt bármikor megjöhet vagy éppen nem is jön meg. Szoptatás abba hagyása után sem kell egybõl megjönnie. A testednek vissza kell alakulnia, ehhez pedig valakinek idõ kell. Mivel gyógyszereket is szedsz, így ezek is befolyásolhatják. Nekem még szoptatás alatt megjött, sógornõmnek meg szoptatás abbahagyása után 4 hónappal. Mindkettõ teljesen normális. Ha kétségeid vannak, kérdezz meg egy dokit, de még szerintem ne aggódj.

Nem feltétlen. Szülés után, szoptatás alatt bármikor megjöhet vagy éppen nem is jön meg. Szoptatás abba hagyása után sem kell egybõl megjönnie. A testednek vissza kell alakulnia, ehhez pedig valakinek idõ kell. Mivel gyógyszereket is szedsz, így ezek is befolyásolhatják. Nekem még szoptatás alatt megjött, sógornõmnek meg szoptatás abbahagyása után 4 hónappal. Mindkettõ teljesen normális. Ha kétségeid vannak, kérdezz meg egy dokit, de még szerintem ne aggódj.
Másfél hónap? Abbahagytad a tablettát levél közben?
A kérdező hozzászólása: Igen abba hagytam, mert rosszul is voltam tõle és gyermeket is szeretnék minnél hamarabb.
Igen, május 10-én hagytam abba több, mint két év után a tabit, aztán 3 hét múlva vérzés, újra 3 hét múlva még egy mensi, és így utolsó mensi jún. 10-én jött meg, a terhességem azóta datálódik, szóval most 8 és fél hetes vagyok! :) hajrá, de szerintem a második mensit várd meg!
A kérdésedre a válasz igen. Viszont nyilván nem vagy terhes, tehát ez nézõpontodból irreleváns.
És az okos nõ ilyenkor elolvassa a tájékoztatót, amit a tabihoz adtak, legvégsõ esetben megkérdezi az orvosát, gyógyszerészét. A buta pedig ide írogat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!