Találatok a következő kifejezésre: 5 hónapja a picivel, (18 db)

Ez meg most mi? 5 hónapja nem szoptatok! és pár napja pici nyomkodásra 1-2 csepp tej jött a cicimből! Megijedtem nagyon mire utalhat?

Legjobb válasz: És ilyen eddig nem volt? Ez csak akkor kóros, ha biztosan tudod, hogy már korábban teljesen elmúlt a tej. 5 hónap után szerintem még elõfordulhat egy-egy csepp. A nõvéremnek évekig így volt, aztán kiderült, hogy van az agyalapi mirigyénél egy kis ciszta, az nyomott valamit és serkentette a hormontermelést. De ártatlan dolog volt, nem is kellett megmüteni végül. Azért persze jó ha megbeszéled orvossal, mert adenoma, meg hormonális eltérések, meg ki tudja még mi minden okozhatja. Szerintem ne ijedj meg, de mindenkép járj utána.

És ilyen eddig nem volt? Ez csak akkor kóros, ha biztosan tudod, hogy már korábban teljesen elmúlt a tej. 5 hónap után szerintem még elõfordulhat egy-egy csepp. A nõvéremnek évekig így volt, aztán kiderült, hogy van az agyalapi mirigyénél egy kis ciszta, az nyomott valamit és serkentette a hormontermelést. De ártatlan dolog volt, nem is kellett megmüteni végül. Azért persze jó ha megbeszéled orvossal, mert adenoma, meg hormonális eltérések, meg ki tudja még mi minden okozhatja. Szerintem ne ijedj meg, de mindenkép járj utána.
Semmi teendõd nincs, nekem 1 évig volt tejem!!! 4gyermekes anyuka.
Szia! Én 4 hónapja nem szoptatok és szintén egy kis nyomásra van 1-2 csepp tejem.Én elmentem nõgyógyászhoz, azt mondta, hogy ez nem jó, ilyenkor már el kellett volna apadjon teljesen.Borogatnom kell minden nap állott vizes ruhával, közben pihenni.Egy hete csinálom, de még mindig nem apadt el teljesen a tejem:(
engem doki elküldött vérvételre prolaktin szint vizsgálatra....igaz nekem 2 év után történt.....de semmi gond nem volt hál...de a pocaklakónk aznap fogant és így jelzett 3 hét múlva doki is igazolta :P
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó ettõl egy picit tartok, hogy nekem is ezt jelzi...volt egy "baleset" a férjemmel..

5 hónapja próbálkozunk a picivel, nem akar összejönni. Lehet nem is lehet gyerekem?

Annyira magam alatt vagyok! FÉLEK! Mit tegyek? Lehet nem is lehet gyerekem?

Legjobb válasz: Nekünk 10 hónap alatt jött össze,úgyhogy semmi okod aggódni.Valakik évekig próbálkoznak míg összejön.Kitartás!!!!!!

Nekünk 10 hónap alatt jött össze, úgyhogy semmi okod aggódni.Valakik évekig próbálkoznak míg összejön.Kitartás!!!!!!
5 hónap nem olyan vészes (bármennyire is annak tartod). Nagyon fontos lenne, hogy próbálj lelkes, vidám, hittel teli maradni. Kerülj ki 'magad alól'. A szervezeted így magad ellen fog dolgozni, és még nehezebben jön össze. Hidd el, elõbb-utóbb megtörténik. De ha az segít, menj el orvoshoz, hogy megállapíthassa minden rendben van, és semmi akadálya a babának.
Szerintem nem kell félned, 5 hónap nem nagy idõ.Mi a párommal lassan már 3 éve próbálkozunk, de még nem jött össze, lehet a túl görcsös akarás miatt. Lazíts(tudom, hogy nehéz), foglald el magad, sportolj, stb. és meglátod, ha nem is gondolsz rá jönni fog.
Szia. Nekünk 11 hónap kellett, és most mára vagyok kii´rva.Gondolkozz pozitívan.Már én is a legrosszabbra gondoltam, amikor sikerült. próbáld ki a hömérözést.Nálunk az vált be.(Szerintem) Lényeg nyugi, 5 hónap az rövid idö. Biztos, hogy semmi gond.
5 hónap? Nem sok idõ. Mi féléve próbálkozunk, de ddig még nekünk sem jött össze. Nem csüggedünk, mert tudjuk, ha akar úgy is jön! Neked is ezt ajánlom, fel a fejjel!
Szia! Ne aggodj ossze fog jonni. A baratom novere es parja 3 evet "probalkoztak" a babaval, es mar ott tartottak, h elmennek az elso beultetesre/egeszsegesek mindketten/, de amikorra idopontot kapta kiderult, h sikerult nekik a baba termeszetes uton. Nekem viszont ugyan igy volt ahogy neked, szerettem volna nagyon, de vmi miatt ne akart osszejonni, es eldontottuk a parommal, h jo akkor meg elunk egy kicsit, es fel ev 1 ev mulva majd probalkozunk, es nem hazudok a kovetkezo honapban mar nem jott meg.Szerintem Te is probalj meg masra figyelni, tudom konnyu mondani, de nekem tenyleg bevalt, jarj el edzeni, baratnozni, kirandulni stb.Es hidd el ossze fog jonni nektek is a baba. Amugy a baratom novere jart kezelesre a ceragem agyba, ami szinten elosegitheti a babat, pesten vhola ingyenes kezelesek is vannak, sajnos nem tudom pontosan h hol.Itt megtudod nezni az agyat http://www.ceragem.hu 9 hetes kismama
Szia! Nekem sincs rendben a mensesem. Elmentem dokihoz és Õ rögtön elküldött vizsgálatokra. Vérvétel (hormonos), ultrahang, és a páromat spermavizsgálatra. Ugyanis elõszök ki kell vizsgálni, hogy mik lehetnek az okok, mert "tapinthatók" nincsenek. Nekem ez kis megkönnyebbülést adott, pedig eredményeket még nem tudok, de abban biztos vagyok, hogy mindent megteszünk, hogy összejöjjön a babóca. Ne stresszelj, tudom mindenki azt mondja, de így van!! Van egy "csodaszer", amit szintén a nõgyógyász írt fel, a neve Gynevac, ami állítólag a szervezetben lévõ összes fertõzést elpusztítja. Nem kifejezetten "babacsináló" szer, de segíthet, ha esetleg ez a baj. Elvileg mindkét fél kaphatja. Amúgy szuri, ami 5 ampullából áll és hetente kell beadni. Hát most ennyit tudok javasolni. Ne csüggedj, sikerülni fog!!!
Szia! Nálunk is sokat kellett várni a babára, igaz már a másodikra. Nõgyógyász javaslatára, nem használtam tampont, hanem betétet. Nagyon kellemetlen volt, mert megszoktam a tampont, sztem annál kényelmesebb nincs. A lényeg hogy 3mensi után teherbe estem. Bnõmnél is bejött, jó lehet hogy véletlen egybeesés. A doki szerint a tampon akár milyen típusú nem egészséges, és köze van a teherbeeséshez. Hát nem tudom hogy mi az igaz belõle, de próbáld ki, persze ha tampont használsz. Sok sikert!

Még 5 nap a nemvártig. Mellem picit feszül, hasam puffadt de ennyi. Lehet hogy ez a hónap sem sikerült?

Legjobb válasz: Nekem ilyenkor még semmi tünetem nem volt. a 6. héttõl volt pici cicifeszülés, hasszurka. Ilyenkor fölösleges tüneteket keresgélned.

Nekem ilyenkor még semmi tünetem nem volt. a 6. héttõl volt pici cicifeszülés, hasszurka. Ilyenkor fölösleges tüneteket keresgélned.
Nagyon korai bármit kijelenti, mert ugyanazok a tünetek mensi elõtt is...A nemvárt napján tesztelj, még semmi sincs veszve!
A kérdező hozzászólása: Nagyon arik vagytok:) de olyan rossz ez a várakozás is...nagyon szeretném már a babát:)
Valószínûleg PMS, de ezt amúgyis te tudhatod, hiszen te ismered hogy milyen tüneteket szokott okozni. A baba a 6. hét elõtt nemigazán okoz tüneteket, max ugyanannyit, mintha meg akarna jönni, szóval azokból úgyse tudsz semmire sem következtetni... Szerintem próbálj meg ne csak ezen izgulni, ha egészséges vagy, akkor úgyis terhes leszel elõbb-utóbb, ne hagyd, hogy csak errõl szóljon az életed: menzesz után 1 héttel már a peteérésen izgulni, peteéréskor szex közben csak arra koncentrálni, hogy na most vajon sikerül-e, utána már lesed is a tüneteket, menzesz elõtt egy héttel már tiszta görcsben vagy, hogy megjön-e, ha megjön kiborulsz... Ilyen körülmények között már csak azért is kisebb az esélye, hogy megfoganjon a baba, mert ha stresszes vagy, akkor eleve nehezebben esel teherbe (hiszen az nem ideális állapot a terhességhez és a szervezeted az ilyesmit simán érzékeli)
Szerintem meg igen is tud tüneteket produkálni.Minden nõ minden szervezet más.Én aktus után 12 napra már hánytam minden egyes nap, fájt a mellem nagyon, folyamatosan pisilni jártam.Lett is egy bébim.Menses elõtt lett pozitív a teszt, amit anyu szerint feleslegesen csináltam mert tök egyértelmû volt.A 2.terhességem sajnos elhalt, azt nem éreztem az elsõ pár hétben.kb. 5 hétnél kezdõdött a mellfájás, de nem hánytam.De most érzek valamit 1-2 hete.24.-re várom a mensest fáj a mellem, be van duzzadva, közbe ilyen furcsa érzés jön bele, mintha egyre jobban bedurranna.hozzáteszem erõsebben kezd fájni.3-4 hányás, folyamatos aluszékonyság.Fehér tejszerû szagtalan, nem irritáló folyás.Ami nálam a kislányomnál volt.Az elhalt babámra nem emlékszem milyen folyásom volt mert csak a barna maradt meg bennem.Sajna.Remélem neked is sikerül, jómagam is nagyon reménykedek.minden terhesség más!


8, 5 honapos kisfiu anyukája vagyok. A picikém még szopik. Éjszaka 1, 5 óránként felkel szopizni, már nekem nagyon nehéz. Már 3 hónapja ez igy megy. Vajon mikor lesz már az az idő, hogy ritkábban kel fel. Vagy megunja az éjszakai szopit?

Legjobb válasz: ugyanez volt nálunk,mire rájöttem h jön a foga és azért csinálja.viburcol kúpot kapott és onnatól nincs gond.de egyik ismerõsömnél meg az volt a gond h napközben nem evett eleget és éjszaka pótolta be...:-(((

ugyanez volt nálunk, mire rájöttem h jön a foga és azért csinálja.viburcol kúpot kapott és onnatól nincs gond.de egyik ismerõsömnél meg az volt a gond h napközben nem evett eleget és éjszaka pótolta be...:-(((
Nekem 15-én lesz 8, 5 hónapos a fiam, mi 2, 5-3 óránként kelünk éjszaka. Tegnap volt az elsõ, mikor este 8tól hajnali 4ig aludt, utána pedig 6.30kor keltünk. El sem hiszem, remélem ez most már így lesz. Akkor viszont egyik napról a másikra fog átállni a te fiad is.
2. vagyok, nálunk is keveset eszik napközben, viszont tegnap megevett egy egész doboz gyümölcspépet fürdés elõtt. Lehet, hogy tényleg nem volt éhes éjszaka.
utolsó vagyok: "'" 1-es akart lenni.Bocsi :)
A kérdező hozzászólása: köszi.biztos a megszokás van nála elõtérben.de nagyon akaratos és nagyon sir ha bróbálok mást adni cici helyett.
Utolsó válaszoló vagyok: pár napig sírni is fog sajna, de ha határozott vagy és nem tágítasz és nem engedsz belõle akkor sikerülni fog hidd el. Kérj segítséget arra a pár napra(anyukád, a párod). Hidd el nár nap és a pici nem fog emlékezni semmire. Sok-sok Kitartás kívánok!!!(tudom nem könnyû :( )

Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 8, 5 hónapos, és a fitymája annyira szűk, hogy a lyukat is alig látom rajta, nemhogy vissza tudnám húzni picit a bőrt. A Doktornő cikatridina kenőcsöt javasolt, és azt mondta, várjunk kb. 1, 5 hónapot, hátha enged neki annyit. Ké

Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 8,5 hónapos, és a fitymája annyira szűk, hogy a lyukat is alig látom rajta, nemhogy vissza tudnám húzni picit a bőrt. A Doktornő cikatridina kenőcsöt javasolt, és azt mondta, várjunk kb. 1,5 hónapot, hátha enged neki annyit. Kérdésem az lenne, várjunk, ezzel elkerülhető egy esetleges műtét? Mennyire súlyos a mostani állapot? Köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen célszerű megfogadni a doktornő tanácsát, de azt természetesen senki nem tudhatja, hogy elkerülhető lesz-e biztosan a műtét. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen célszerű megfogadni a doktornő tanácsát, de azt természetesen senki nem tudhatja, hogy elkerülhető lesz-e biztosan a műtét. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 8, 5 hónapos, és a fitymája annyira szűk, hogy a lyukat is alig látom rajta, nemhogy vissza tudnám húzni picit a bőrt. A Doktornő cikatridina kenőcsöt javasolt, és azt mondta, várjunk kb. 1, 5 hónapot, hátha enged neki annyit. Ké

Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 8,5 hónapos, és a fitymája annyira szűk, hogy a lyukat is alig látom rajta, nemhogy vissza tudnám húzni picit a bőrt. A Doktornő cikatridina kenőcsöt javasolt, és azt mondta, várjunk kb. 1,5 hónapot, hátha enged neki annyit. Kérdésem az lenne, várjunk, ezzel elkerülhető egy esetleges műtét? Mennyire súlyos a mostani állapot? Köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen célszerű megfogadni a doktornő tanácsát, de azt természetesen senki nem tudhatja, hogy elkerülhető lesz-e biztosan a műtét. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen célszerű megfogadni a doktornő tanácsát, de azt természetesen senki nem tudhatja, hogy elkerülhető lesz-e biztosan a műtét. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Ilyenkor éjszaka meg szoktad etetni?
Szia! Ha hajnalban felkel akkor gondolom megeteted, mert ez a kérdésbõl nem derül ki. A tápszeres dobozon vannak adagok, hogy mennyi az ajánlott mennyiség (hónap/adag). Persze ez a babától is függ, hogy mennyi kell neki. Ha ennél kevesebbet eszik akkor, ha éjszaka felkel lehet neki tejet adni.

3.5 honapja szoptatok kb 2 hete ugyanannyi a sulya a picimnek. Ez normalis?

Legjobb válasz: Születés után a babák fogyni szoktak. Ha rendesen eszik, jókedvû - akkor SEMMI gond nincs!

Születés után a babák fogyni szoktak. Ha rendesen eszik, jókedvû - akkor SEMMI gond nincs!
A kérdező hozzászólása: hat az a helyzet hogy mar beleuntam a mericskelesbe eves utan volt hogy 100-120gral tobb volt masnap az azelotti napi sulya volt megint.tejem az van mert eves utan kifejem azt nem fagyasztom hanem egyenesen a kagyloba fejem.
Biztosan nem jó, ha ennyi idõs babának áll a súlya. Lehet, hogy van egy kis húgyúti fertõzése, ami panaszt nem okoz nála, vagy esetleg vérszegény. Nálunk az utóbbi igazolódott be, azóta kap homeopátiás vasat a gyerkõc, és szépen nõ is megint. Biztosan vog valamit mondani a gyerekorvos erre, nem árt, ha elviszed hozzá.
Mi is pont 3, 5 hósan voltunk úgy, hogy 2 hét alatt csak 6 dekát hízott a babóm. A védõnõ visszarendelt 1 hét múlva, és akkor már 150g-ot hízott. Azt mondta, hogy nincs gond, mert a picik szervezete a növekedésben eléggé meg van terhelve, és valszeg most pihent egy picit. Azóta hízogatunk rendesen. Úgyhogy ne aggódj:-)
A kérdező hozzászólása: rendesen eszik 2-3 orankent eddig is igy evett.mi lehet az oka hogy nem hizik?
Azért ezt a semmi gondot én megcáfolnám! A 2 hós oltásnál (9hetesen)mérték a kisfiamat.Kb.elõtte egy héttel beállt a 3-4 óránkénti evésre, végig aludta az éjszakát.Aztán amikor mentünk a köv.oltásra 14 hetesen, kiderült, hogy csak 250 grammot hízott a gyerkõc. Nem sírt soha, hogy még éhes lenne. Vidám, mosolygós, kiegyensúlyozott baba. Kaptunk kölcsön egy mérleget, és sajnos kiderült, hogy délutánra már kevés a tejem. Mióta erre rájöttünk, délután pótlást kap a lefejt/fagyasztott tejbõl. 2 hét alatt hízott 250 grammot. Úgyhogy ha van módod rá, egy nap mérj meg minden evést. Ha nagyjából ugyanannyit eszik akkor nincs baj. Bár szerintem egy 3, 5 hónapos babának még bõven híznia kellene. Kérdezz rá a védõnõdnél, vagy a gyerekorvosnál!
Azért a védõnõnek vagy a gyerekorvosnak említsd meg! Habár úgyis ki fog derülni ha mentek legközelebb.

Több mint 1 hónapos (1 hónap 5 nap) guppikat össze lehet már engedni a nagy guppikkal? Csak 3 nagy guppi van és 3 db páncélos harcsa. Szóval összeengedhetem őket, nem fogják a nagyok megenni a piciket?

Köszönöm előre

Legjobb válasz: Hát ha úgy látod, hogy a felnõttek fizikailag képtelenek lennének a szájukkal megenni õket, akkor szerintem kiengedheted.

Hát ha úgy látod, hogy a felnõttek fizikailag képtelenek lennének a szájukkal megenni õket, akkor szerintem kiengedheted.
Én azt mondom legalább legyenek 1, 5;2 cm-esek.Akkor nyugodt szívvel ki lehet.Nem fogják bántani õket.
én a multkor teszteltem. Nekem a 1cm es szifó ivadékomat sem zabálták fel.:) Másnap reggelre ugyanugy az akváriumban volt. Sõt meg sem próbálták megenni.:)
A kérdező hozzászólása: nekem kb 2 cm-sem a kis guppik, kivettem 1-et és megnéztem hogy mit csinálnak vele de nekiállták csipkedni a farkát és inkább visszatettem a szülõszobába.

Kis mell. A barátommal 5 hónapja együtt vagyunk és nagyon szeretjük egymást és vele vesztettem el de azóta nem mertem levenni a melltartómat előtte mert olyan pici és ráadásul az egyik nagyobb mint a másik. De nem merem. Szerintetek mit csináljak?

Legjobb válasz: Ejnye no.... fogadd el. Szerinted a melleid mérete miatt van veled barátod? Vagy szerinted nem tudja mekkora mérete a mellednek? Teljesen tisztában van vele, s lehet még kényelmetlenül is érzi magát egy kicsit amiért nem hagyod, hogy foglalkozzon velük, pedig szeretne. Nem minden férfi vágy a nagy mell. Nekem bejönnek a kis mellek is, pl. Szóval tegyél egy próbát és dobd le legközelebb nyugodtan azt a melltartót. Szerintem csodát fogsz látni, mert a barátodnak tetszeni fog.

Ejnye no.... fogadd el. Szerinted a melleid mérete miatt van veled barátod? Vagy szerinted nem tudja mekkora mérete a mellednek? Teljesen tisztában van vele, s lehet még kényelmetlenül is érzi magát egy kicsit amiért nem hagyod, hogy foglalkozzon velük, pedig szeretne. Nem minden férfi vágy a nagy mell. Nekem bejönnek a kis mellek is, pl. Szóval tegyél egy próbát és dobd le legközelebb nyugodtan azt a melltartót. Szerintem csodát fogsz látni, mert a barátodnak tetszeni fog.
Mindegy, hogy mekkora a melled, a barátod nem emiatt szeret!
a kiscici is cici! te is jobban fogod magad erezni melltarto nelkul!
Az icike-picike-cicike is nagyon szexi...ne szégyenlõsködj!
VEDD LE A MELLTARTÓDAT!!!! hány éves vagy, hogy ennyire félsz? + amit elõttem írtak :D
A kérdező hozzászólása: jo de a polóba melltartoi van rajtam és az valahogy felis nyomja meg nagyobb is lesz töle...:(
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen ez olyan jol esett :DD
Nincs olyan nõ akinek a melle egyforma lenne :) Minden nõnek egy egyik melle nagyobb mint a másik . Ne félj :) ezzel nincs semmi probléma . Meg a barátod szeret téged ... úgy szeret ahogy vagy :D Pólónál látszik hogy , mekkora egy nõ melle . Ha ezzel problémája lett volna akkor össze se jött volna veled , szóval nyugi ;)
Na nekem ugyanilyen szexpartnerem volt, agyfaszt kaptam már tõle, egyszer nem bírta levenni azt a melltartót, mert neki túl kicsi a melle. Hiába gyõzködtem hogy engem nem érdekel. Kérdezõ vedd le, nagyon undorító dolog melltartóban szexelni, a barátod meg pontosan tudja mekkora a méreted, nem fog meglepõdni.
Ne vedd le ezután se!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!