Találatok a következő kifejezésre: 5 hónapja a Lindynette (8 db)

9 hónapig a depo provera injekciót szedtem utána 2 hónap múlva szedtem a Lindynette 20-at. Az utolsó szemet december 21-én vettem be. Januárba megjött 5 nap késéssel, de ebbe a hónapba még semmi. Terhes vagyok? Kiürülhet ilyen hamar a szervezetből?

Pár napja hányingerem van, feszül a mellem az a gyógyszer alatt is feszült és 2 óránként pisilek.Olvastam sok helyen hogy az a mellékhatása az abbahagyásnak hogy késik vagy meg se jön. Amikor szedtem pontos volt a mensim. Már van egy 3 éves kisfiam és azt olvastam hogy ha terhes lennék lenne előtejem, de nincs.

Legjobb válasz: Hát a már abbahagytad és nem védekeztél mással, akkor természetesen lehetsz terhes.

Hát a már abbahagytad és nem védekeztél mással, akkor természetesen lehetsz terhes.
Az injekció abbahagyása után volt egyáltalán menzeszed, vagy csak úgy elkezdted a tabit?
A kérdező hozzászólása: igen volt.

Fogamzásgátló mellett mennyi az esély a teherbe eséshez? Lindynette 30-at szedek 5 hónapja. Valaki valami rossz tapasztalat?

Nekem eddig remekül bevált,semmi mellékhatás nem jelentkezett(talán mellfeszülés),rendesen beállt a menstruációm is. Ezek ellenére lehet terhesség?

Legjobb válasz: Elnézést,egy kérdés kimaradt. Az nagy probléma ha nem órára/percre pontosan szedem? Az esti órákban szoktam,ennél pontosabban nemnagyon.

A kérdező hozzászólása: Elnézést, egy kérdés kimaradt. Az nagy probléma ha nem órára/percre pontosan szedem? Az esti órákban szoktam, ennél pontosabban nemnagyon.
Fogamzásgátló tablettából több fajta van, de a kombinált fogamzásgátló tabletta tökéletes és egy évi használat mellett a nõk 0.3%-a esik teherbe. Tipikus használat mellett (kihányás, más gyógyszer valamilyen hatóanyagának bezavarása, elfelejtés, késõbb beszedés, ilyesmi miatt) viszont mindössze 8%. Az óvszer tökéletes használat mellett 2%, tipikusan 8%. http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_birth_control_met.. Az az egy-két óra idõpontingadozás még belefér.
Szerintem nincs nagy esélye a teherbe esésnek, ezért fogamzásgátló. Persze ott a pontosság, de + - 1 óra az nem jelent gondot.

Meddig fogok még idegeskedni, hogy hat-e a tabim? 1, 5 hónapja kezdtem el fogamzásgátlót szedni (Lindynette 20) és ma voltunk először úgy a párommal, hogy nem védekeztünk még plusz gumival. Nem élvezett belém.

Második levél 11. szeménél járok, els? levél felénél volt egy hasmenés, nem pótoltam azt a szemet, de azóta semmi ilyesmi nem fordult el?. Rendesen, pontosan szedem a tabit, csak egy A vitaminos olajos készítményt kell használnom. Ugye megnyugodhatok, hogy nincs semmi baj? Ne szidjatok, átlagon felüli parás vagyok. (l/23)

Legjobb válasz: nem kell paráznod, nincs semmi baj:)

nem kell paráznod, nincs semmi baj:)
én azt szedem már 2éve :) ne izgul már nem lesz semmi baj :) 1hónap után biztos a védelem, az a hasmenés meg ha át is ment rajtad a tabletta, vagy ha legközelebb kihányod v ilyesemi, 1-1, 5 órával beszedés után már felemésztetted úgyhogy nem lehet baj. ha rögtön kiadod és nem pótlod vagy kifelejtetd akkor 1hétig utána zsugorfóliás megoldás :D(gumi) aztán mehet a party normálisan tovább:) 21/
nem kell idegeskedned véd az már, mi is kb. ennyit vártunk biztos ami biztos alapon :D nyugodj meg nem lesz semmi baj
Én is parás vagyok, de én hónapokat vártam... Most gyógyszert váltottam, így biztos megint várni fogok, de mivel ez a gyógyszer sem jó, megint váltani kell, szal még tovább para... A hasmenésekkel meg vigyázz! Figyelj oda rá nagyon.
Ha rendesed szeded, nem lesz baj. Élvezzen nyugodtan beléd. Szegény pasit megfosztott ettõl az örömtõl az idegeskedésed miatt.

5 hónapig szedtem a Lindynette 20as tablettát. Októberben kimaradt. És most szeretném megint elkezdeni. Csak nem jön meg a menzeszem. Mi a teendő ilyenkor? Tegnap kellett volna megjönnie

Legjobb válasz: Szerintem várd meg míg megjön és akkor kezd elõrõl a dolgot. Ha sokat késik menj orvoshoz, tesztelj esetleg.

Szerintem várd meg míg megjön és akkor kezd elõrõl a dolgot. Ha sokat késik menj orvoshoz, tesztelj esetleg.
Amúgy szerintem ilyenkor az orvos a nyerõ hogy menj. Mondjuk nekem tök jó dokim van úgyhogy nem szoktam vacillálni rajta. Ha baj van, megyek a magánnõgyógyomhoz AZONNAL, mielõtt nagyobb baj lesz. 1-2-3 napon meg nem múlik, hogy késik. Semmit se jelent. Nálam is elõ szokott fordulni, csak olyankor sokkal erõsebben lesz meg.
Fogamzásgátló gyógyszert csak a menstruáció elsõ napján lehet lekezdeni, mert így lesz a ciklus normális. Sajnos akik nem szednek tabit, azoknál rendszertelen a menstruáció és nehezen jön meg; ezért is felirnak már 14-15 éves lányoknak is tablettát (nem a korai szexualitás miatt, hanem) hogy beálljon a menstruáció.
A kérdező hozzászólása: tegnap óta fájdogál a hasam...de csak néha
Várd meg, amíg megjön. De azért ha több hónapig imarad, akkor nem épp jó ötlet a tabletta, mert az azt mutatja, hogy kicsit túlságosan is leállította a peteérésed. Az utolsónak meg: A tabletta nem rendszerezi a vérzést, hanem kikapcsolja. És bizony baromi nagy felelõtlenség fiatalnak azért felírni, hogy "beállítsa a menzeszt". Mert nem állítja be, csak elfedi a baj Aztán ha abbahagyja, még szarabb lesz.

Ha a gyógyszer bevétele után kb.2 órával híg székletem volt, akkor pótoljam a tabit? Ez volt a 13. szem. Lindynette 30at szedek 5 hónapja.

Legjobb válasz: Miért pótolnád, hát bevetted nem? Vagy ezt írja a betegtájékoztató? Azt el kellene olvasnod. Én nem ilyet szedek, de úgy tudom hogy pótolni ugye akkor kell ha nem veszed ba és ha megy a hasad (ami nem híg széklet, hanem hasmenés) akkor kiegészítõ védekezés egy hétig (óvszer, kúp, krém).

Miért pótolnád, hát bevetted nem? Vagy ezt írja a betegtájékoztató? Azt el kellene olvasnod. Én nem ilyet szedek, de úgy tudom hogy pótolni ugye akkor kell ha nem veszed ba és ha megy a hasad (ami nem híg széklet, hanem hasmenés) akkor kiegészítõ védekezés egy hétig (óvszer, kúp, krém).
Pótolni semmiképeen sem szabad, ezt írja is a betegtájékoztató, szedd ezentúl is rendszeresen, viszont a következõ menzeszig más úton is kell védekezni. (Ez is benne van elvileg...)
A kérdező hozzászólása: csak azt nem tudtam, hogy híg széklet esetén is kell-e pótolni.mert én szlovákiai vagyok, tehát a tájékoztató is szlovák, én meg nem jól tudok szlovákul.köszönöm a választ.
Az a híg széklet nem a rögtöni emésztésed eredménye, tehát a tabi mégnyugodtan felszívódik, az a széklet az elõzõeket üríti ki.
A híg széklet nem egyenlõ a hasmenéssel! A tbalettát nem kell pótolni semmiképp, hasmenés esetén, hisz akkor csak 20 napig szednéd, nem 21.

5 hónapja szedem a Lindynette nevű fogamzásgátlót. Múlt héten elfelejtettem bevenni 1 szemet (a 17. szemet), majd folytattam a levelet, de közben megjött a menstruációm, de előbb. Lehetek terhes, mert nem vártam csak 6 napot a szeretkezéssel?

Én 5 hónapja szedem a Lindynette nev? fogamzásgátló szert. Múlt héten vasárnap este elfelejtettem bevenni 1 szemet (a 17. szemet), majd folytattam a levelet, de közben megjött a menstruációm, aminek 4 nappal kés?bb kellett volna megjönnie. Nem hagytam 7 napos szünetet, hanem a következ? (5. levelet) folyamatosan szedem. A kérdésem az, hogy lehetek-e terhes, ha nem vártam 7 napot a szeretkezéssel, hanem csak 6-ot? A mihamarabbi választ el?re köszönöm!

Legjobb válasz: hát figy 98% hogy nem de otvan az a két százalék menj szerintem orvoshoz és akk minden kiderül

hát figy 98% hogy nem de otvan az a két százalék menj szerintem orvoshoz és akk minden kiderül
Én is a lindynettét szedtem!én is igy jártam egyszer de én soha nem lettem tõle terhes!de szerintem menj el az orvoshoz és õ többet tud mondani!De nagyon kicsi az esélye hogy terhes lennél!szia!

Lindynette 75/20. Az orvosom azt mondta, hogy az 1. szedésnél a menstruáció 5. napjától kezdjem el szedni. Na most a következő hónapokban is az 5. naptól szedjem?

Például hétf?n beszedem a levél 1. darabját, majd vasárnap beszedem az utolsó szemet. És pont úgy jön meg, hogy ha 5. naptól számolom, akkor kedden el kezdem beszedni a következ? levél 1. darabját, majd hétf?n hagyom abba, és így tovább. Szerintetek ez így jó?

Legjobb válasz: én is most ezdem el majd szedni, nekem nem lyndinett van, és az orvosom ugy mondta h az elsö szemet a mensi elsö napján szedjem ba, majd ha elfogyott 7 nap pihi, és mindentöl függetlenül a 8. nap ujra kezdjem a 2. levéllel. ez be fog állni elvileg, h abban a 7 napban amig szünetelek, addig lesz majd meg... nem tudom ez most orvos függö v gyogyszer függö... de nekem bnöim is igy szedték.

én is most ezdem el majd szedni, nekem nem lyndinett van, és az orvosom ugy mondta h az elsö szemet a mensi elsö napján szedjem ba, majd ha elfogyott 7 nap pihi, és mindentöl függetlenül a 8. nap ujra kezdjem a 2. levéllel. ez be fog állni elvileg, h abban a 7 napban amig szünetelek, addig lesz majd meg... nem tudom ez most orvos függö v gyogyszer függö... de nekem bnöim is igy szedték.
Nem, nem jó, olvasd már el a tájékoztatót, le van irva benne feketén fehéren. Elkezded szedni, majd ha elfogy a 21 szem, tartasz 7 nap szünetet. Ekkor megvonásos vérzés fog jelentkezni. Attól függetlenül, mikor jön vagy megy ez a vérzés, a 7 nap szünet után a 8. napon elkezded a következõt és igy tovább.

Véd a gyógyszerem? 5 hó lindynette 20 után mercilonra váltottam, majd 2 hónap múlva yasminellere.

A doki azt mondta nem szenved csorbát a védelem, de azért én parázok. A yasminelle alacsonyabb hormontartalmú a mercilonnál és úgy tudom, ilyenkor becsúszhat a terhesség.

Legjobb válasz: Miért váltasz ennyiszer gyógyszert? Nem jöttek be? Szerintem védve vagy.

Miért váltasz ennyiszer gyógyszert? Nem jöttek be? Szerintem védve vagy.
Biztos, h védve vagy ne aggódj! De tényleg nem kell váltogatni, mert íg is elég megterhelõ a szervezetnek. Én lindynette 20ast szedem már 3 éve és nem lett kismanóm.
A kérdező hozzászólása: Azért váltottam, mert csomó mellékhatás gyötört mindegyiktõl. Ez az utolsó mentsváram. Már a dokik is letettek róla, hogy egyáltalán szedhetek fog.gátlót a túlérzékenységem miatt. Több mint 10 kiló mászott fel rám több mozgás mellett, ragyásabb is lettem és nagyon fájnak a melleim. Hasfájás is van és alkalmanként hányinger, az állandó puffadásról és fáradékonyságról ne is beszéljek. A libidóm is csökkenõben.
a mercilon se magas hormontartalmu. én ilyet szedtem, és nem lett gond. a yasminelle alacsony hormontartalmu. nem kellene h bajod legyen vele. minden esetre vard ki az egy honapot. de ha jol tudom, a betegtajekoztatoban van olyan fejezet h mit kell tenni h ha masik tablettarol valtunk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!