Találatok a következő kifejezésre: 5 hét napos (97 db)

Tegnap voltam orvosnál juli 29-én volt az ut menszeszem első napja azt mondta a z orvos 5 hét 2 napos vagyok pulzált a kis szive. a szülés várható időpontjához május 28-at írt . Hogy lehet ez? Nekem ez sehogy sem jön ki?

Legjobb válasz: Ha 28 naposak a ciklusaid 6 hét 5 napos vagy ma és a szülés várható ideje május 5. Szóval a május 28 nem értem. Abból a szempontból baj, ha a TGYÁSt igényelni akarod szülés elõtt 28 nappal, akkor nem mindegy h. máj. 5 vagy máj. 28. Szerintem kérdezz rá legközelebb.

Ha 28 naposak a ciklusaid 6 hét 5 napos vagy ma és a szülés várható ideje május 5. Szóval a május 28 nem értem. Abból a szempontból baj, ha a TGYÁSt igényelni akarod szülés elõtt 28 nappal, akkor nem mindegy h. máj. 5 vagy máj. 28. Szerintem kérdezz rá legközelebb.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat szerintem elszámolta ha megyek ugyis rákérdezek hogy mennyi idõs a baba illetve mikor várható a szülés
Hát ezt én sem értem.Kalkulátorba beütve már 6 hetesnek kéne lenned.Lehet u.h. alapján mondta.De a május 28-at meg végképp nem értem.
Szia. Nekem tavaly volt meg juli 29-én, és idén május 8-án szültem. Szerintem elszámolta a dokid.
Szia! Én is máj. 27. - re vagyok kiírva, és aug. 21.én volt az utolsó mensi..

Tegnap voltam 5 hét 6 napos és az ultrahangon még csak a petezsák látszik. Ez normális?

El?tte 4 hét 2 naposan voltam. A mostanin a petezsák mérete kb. 2 x nagyobb, viszont még nem látszott a baba és a szívhang sem. A doki nem mondott semmit, én meg jól meg vagyok ilyedve :-(

Legjobb válasz: Ne légy megijedve ez teljesen normális , nekem 5 hét 3 naposan 9,5 mm volt a petezsák. Két hét múlva rendelt vissza akkor már 12 mm volt a baba és volt szívhang is. Türelmetlen az ember én is az voltam de minden renben van ne félj. 21 hetes kismami

Ne légy megijedve ez teljesen normális , nekem 5 hét 3 naposan 9, 5 mm volt a petezsák. Két hét múlva rendelt vissza akkor már 12 mm volt a baba és volt szívhang is. Türelmetlen az ember én is az voltam de minden renben van ne félj. 21 hetes kismami
Nekem 5 hetesen 7mm-es petezsákot látott a doki, 12 hetesen pedig több mint 6cm-es magzat látszódott, úgyhogy ne aggódj minden oké nálatok!
Én 7 hetesen voltam elõször orvosnál, mert nekem õ mondta, hogy elöbb nem érdemes menni, akkortól van már szívhang is. Ne legyél megijedve 1 hét múlva már látod a kis szívdobogást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat. Nekem olyan 9-10 mm-es volt a petezsák. Akkor az rendben van ugye?
Szia! Én pont ennyi idõsen voltam elõször ultrahangon, 5 hét 6 napos voltam és reménykedtem, hogy lesz már szívhang, de nekem sem volt! Aztán voltam 8 hét 6 naposan és tökéletesen látszódott minden és ott dobogott a kicsi szíve! :) Ne aggódj minden rendben van!!! :) 9 hetes kismama

7 mm petezsák - 5. hét. Ez van a leleten, de mensi szerint már 5+6 napos vagyok, most mi ez?

Azt mondta a doki, hogy kicsit le van maradva, de lehet utoléri magát majd, viszont az is lehet, hogy késõbb volt a megtermékenyülés.

Legjobb válasz: A doki a betöltött hetet írja mindíg 5+6 az még csak 5 hét az 5+7 az lesz a 6.hét amúgy az a pár nap nem hinném h.baj lenne! Nyugi nem lesz semmi gond!

A doki a betöltött hetet írja mindíg 5+6 az még csak 5 hét az 5+7 az lesz a 6.hét amúgy az a pár nap nem hinném h.baj lenne! Nyugi nem lesz semmi gond!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást, remélem én is, hogy nem lesz semmi baj! :)
Nyugodtan elkezdhetsz magnéziumot szedni azzal nem ártasz semmit, pihenj és ne idegeskedj!(1-es)
A kérdező hozzászólása: Igen, javasolta a doki is, köszi! :)
Az orvos mindig a betöltött terhességi hetet mondja, nem a megkezdettet. Tehát a 6. hetet akkor mondja, ha már elkezdted a 7.-et. Engem a méretek alapján elég sokáig fiatalabb terhesnek mondott a doki, mint amit a mensi alapján számolnak. 11. héten majdnem 2 héttel mondott kevesebbnek méret alapján. De aztán szépen összeszedte magát a pici, pedig én nem híztam sokat, egy ideje már a terhesség hetének megfelelõ a mérete. 27 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) De lassan fog eltelni ez a 3 hét... : /

Csütörtökön leszek 5 hét 4 napos terhes és hasi UH-ra küldtek hogy megbizonyosodjunk a terhességről. Sima UH-n is látszik már valami vagy csak a hüvelyin?

Legjobb válasz: 12 hét alatt csak hüvelyit csinlnak, én úgy tudom. Én 5+3 napos voltam, mikor elõször voltam, hüvelyi uhon leátszott a petezsák és a 2 mm-es lüktetõ magzat még szívmûködés nélkül.

12 hét alatt csak hüvelyit csinlnak, én úgy tudom. Én 5+3 napos voltam, mikor elõször voltam, hüvelyi uhon leátszott a petezsák és a 2 mm-es lüktetõ magzat még szívmûködés nélkül.
Szerintem még korai, de a petezsákot elvileg lehet látni. Ha napra pontosan tudod a terhesség idejét, kicsit korán van, egyébként lehet, hogy idõsebb is és akkor a pici szivecske is dobog már :-)). Egyéni is lehet, van, akinél még semmi sem látszik. Ne aggódj, akkor visszahívnak. Gratulálok!
Hasi UH-on még biztos nem látszik, mert még csak pár mm-es a babócád, biztos hüvelyi lesz. Nekem 7 hetesen látták elõször a szívhangot, és 8 hetesen már látták hasin is Õt.:) Gratula!
Elõfordulhat, hogy hasin annyira nem fog még látszani, de akkor majd végeznek hüvelyit. A petezsákot látni már hasin is kell.
Szia! Nekem csak hasi ultrahangot csináltak, még soha nem voltam hüvelyi ultrahangon! Egyébként 6 hetesen már látták, hogy a petezsák 16, 5 mm-es volt. Boldog babavárást. (19. hetes kismama)
Én pont most voltam UH.-on 5+6hetes vagyok és nekem is megnézték simán de méh ott nehezen látszódott a pici így hüvelyit csinált a doki és ott már látszott teljesen és 3.5mm volt még picike és még szívhang sem volt így 2 hét múlva megyek vissza.

Pozitív a tesztem és számításaim szerint ma vagyok 4 hét 4 napos, ma voltam UH-n, ahol még nem láttak semmit, jövő hétre visszahívtak, akkor 5 hét 3 napos leszek, akkor már látnak valamit?

A nyálkahártyám az el?z? uh-hoz képest 8-ról 14 mm-re vastagodott, a melleim n?ttek, lufiszer? és néha fájdogál a hasim, este és reggel egy kicsit émelygek. Szerintetek jöv? héten már mutatni fog valamit magából a babóka.

Legjobb válasz: Szerintem tuti, de szívcsõ pulzálás még nem valószínû, hogy lesz.

Szerintem tuti, de szívcsõ pulzálás még nem valószínû, hogy lesz.
Biztos vagyok benne! Tele hólyaggal menj legközelebb, úgy jobban látszik!
Én 4 hetes és 5 napos voltam, amikor pozitív lett és felhívtam a dokimat. Azt mondta, ha semmi panaszom, menjek 7 hetesen, mert addig úgysem lát túl sokat és tuti szívhang se lesz még, de azért én inkább elmegyek holnap, mert szeretném tudni, minden rendben van-e.Most vagyok 6 hetes.
5 hetes 4 napos voltam amikor mentem én is, és akkor már volt petezsák. UH-n látszódott, és kézzel is érzett valamit, de csak azt mondta rá hogy 'lehet ott vmi'. aztán 6 hetesen már volt szívhang is. úgyhogy nyugi, minden rendben lesz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, úgy legyen! Mást úgy sem tehetek, mint várok és vigyázok magunkra.
en nekem 5 hetesen szepen latszot az ultrahangon a kis petezsakom:) ) de mondtak a doki nagyon kicsi ugy hogy kovetkezo vagy utanavalo heten ujra mennem kellet ultrahangra!
Nagyon korán mentél, ezért nem látta még, de köv. már látnia kell egy pici petezsákot! Én még nem voltam, mert megvárom a 6. hetet, pont azért hogy a doki már lássa õt biztosan! gratulálok neked!!!!

Ha 5 hetes és 4 napos vagyok, akkor az még az 5. hét, vagy már a 6. hét?

Legjobb válasz: 5. A betöltött hetek számítanak.

5. A betöltött hetek számítanak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
5+1 és 5+6 között a hatodik hétben vagy. (A terhesség elsõ 6 napjáea is elsõ hetet mondanak, nem "nulladik" hetet.

Jövő héten megyek az első ultrahangra, akkor leszek 5+6 napos. Látható már ilyenkor a szívhang?

vagy tud egyértelműen látszani a terhesség, hogy minden rendben van?

Legjobb válasz: Szia! Én is pont 5+6 naposan voltam az elsõ ultrahangon. Nálunk már volt szívhang. De ne ijedj meg ha még nem lesz mert valakiknél késõbb alakul ki.

Szia! Én is pont 5+6 naposan voltam az elsõ ultrahangon. Nálunk már volt szívhang. De ne ijedj meg ha még nem lesz mert valakiknél késõbb alakul ki.
Nekem csak petezsák és szikhólyag volt.
nekem csak 7 hetesen látszódott a színhang s a baj is :(...elõtte minden rendben volt
Ez pont határeset, hogy lesz-e szívhang. Nekünk 5+2-n nem volt, 6+2-n már volt. Nem tudom, hol "váltott át" a dolog láthatóvá :) drukkolok, hogy legyen. A problémákról csak annyit, hogy a beágyazódás helyét meg fogja tudni mondani, de merülhet fel gond késõbb is ultrahangon, az elsõ trimeszterben bármikor. Törékeny idõszak, de nem kell nagyon félni tõle! A rosszról többet hall az ember, sajnos, pedig nagyon sok baba minden probléma nélkül megfogan és megszületik! Optimistán! :)
Szinte biztos nem lesz még. Ha szerencséd van és középidõs a fogantatás akkor látni fogtok petezsákot. Szívpulzálás csak a 6. hét végétõl van általában, úgyhogy ne keseredj el ha még csak a házikót látod :)
Nekünk volt 5+6-on szívpulzálás, de nem középidõben fogant hanem kb. 4-5 nappal korábban.
Szia, én is 5+6 naposan voltam elõször, a terhességem egyértelmûen látszott, azt is látta a doki, hogy méhen belül van, és nekünk már akkor volt egy 5 mm-es embriónk, és volt szívpulzálás. :-D

Ha a CRL 5 het es 2 naposan 6 mm es 9 nappal kesobb, 6 het es 4 naposan is 6 mm, akkor az azt jelenti, hogy valoszinuleg elhalt az embrio?

Volt egy terhessegem, amit bizonyos okok miatt nem tarthattunk meg. 5 het es 2 naposan csinaltattam az elso uh-t. A CRL 5,9 mm volt.9 nappal kesobb ujabb uh-t csinaltak, ahol a CRL szinten 6 mm volt. Eleg furcsanak talalom, hogy 9 nap alatt, 6 het es 4 naposan is 6mm-t mertek. Hogyhogy nem nott semmit az embrio, mikor eleinte rohamosan no?? Kerdesem, hogy lehetseges h amugy is el volt halva az embrio?

Legjobb válasz: Kerem, aki valaszol, ne terjen el a targytol! Koszonom!

A kérdező hozzászólása: Kerem, aki valaszol, ne terjen el a targytol! Koszonom!
Ha ultrahanggal néztek, akkor azt meg tudták volna állapítani, ha elhalt volna a terhesség. A 6. héten már van szívhang is általában, nem tudom, az mennyire látszott.
A kérdező hozzászólása: Ertem amire celoztal. Viszont te nem erted miert fontos ez nekem. Talan nem voltam eleg reszletes es ezt ne emlitettem, de a jovore nezve sem mellekes, h. az uh-k alapjan volt-e baj vagy sem az elso terhessegemmel. Egy even belul szeretnenk gyermeket, ezert nagyon is erdekelne, vagyis jo volna tudni, hogy volt-e baj az elsonel.
Félreértettél, nem baj. Olvasd el még egyszer, hátha rájössz, hogy eszemen sem volt pálcát törni, éppen azt írtam, hogy bizonyára okod volt rá, és nem jókedvedbõl cselekedtél így. De Te magad írtad, hogy lelkileg könnyebb lenne, ha tudnád, hogy nem maradt volna meg. Sosem fog kiderülni, továbbra is tartom, hogy ne ebben, hanem saját magadban keress megnyugvást.
A kérdező hozzászólása: Egyaltalan nem keresek semmifele kibuvot. Mivel sajnos nem lehet egyedul gyereket csinalni, igy hat mas akaratat is szem elott kell tartani... Nincs kedvem ebbe belemenni, hisz nem ez a temam, de a dontesnek nyomos oka volt. Mindenki szituacioja mas es mas, olykor meg igen specialis is, mint pl. a mienk, igy senkinek sincs joga mas feje felett palcat torni...
Szerintem kár ezzel foglslkoznod így utólag. Az igazság nem fog kiderülni, és - ne haragudj, hogy ezt írom, de - a lelkiismereteddel így is, úg is el kell számolnod, hiszen nem tartottad meg, és akkor se döntesz másképp, ha egy makk egészséges baba lett volna. Szóval ezt nem lehet megúszni, ne is akard megúszni, mert magadnak azzal teszed a legjobbat, ha most elrendezed ezt magadban. Így döntöttél, okod volt rá, nyilván nem vagy rá büszke. Meggyászolni muszáj, különben késõbb fog zavarokat okozni az életedben. Egy felvállalt döntés még mindig jobb, mint egy utólag elmismásolt felelõsség (itt az, hpogy úgyse maradt volna meg). Tudom, hogy nem ezt kérdezted, de akkor jársz jobban, ha vállalod azt, ahogyan döntöttél, és nem keresel kibúvókat.
A kérdező hozzászólása: Vagy lehet, hogy tobbfele meres letezik? Vagy mindig a CRL-t merik, egyfele van? Most neztem meg ujra az elso uh felvetelt es az nincs is ott hogy CRL, csak annyi, hogy length (hossz). Lehetseges, hogy ez a petezsak hossza es az embrioet (CRL) o nem merte be? Tobbfele merest hasznalnak? Nem mindenki a CRL-t meri? Nekem a 6 mm-es CRL amugy is nagynak tunt 5 hetesen, mindenhol azt olvasom, hogy 1-3 mm csak 5 hetesen.
A kérdező hozzászólása: Hat azert nem mondtak semmit se, mert elvetettuk, igy az orvos, aki masik orvos volt, nem az aki eloszor csinalta az uh-t, nem foglalkozott azzal, hogy az elso uh milyen volt. De hallottam, hogy 6 mm-t diktalt az asszisztensenek. Mivel a terhesseget nem akartuk megtartani, tulajdonkeppen nem volt lenyeges, hogy mekkora az embrio. Engem viszont nagyon is erdekelne igy utolag, mert furcsanak talalom, es jo lenne tudni, hogy vajon egyaltalan megmaradt-e volna. Jobb lenne a lelkemnek, ha amugy se maradt volna meg, ezert erdekel, hogy miert mertek 9 nap kulonbseggel ugyanakkorat. Koszonom az eddigi valaszokat!
VOlt életjelenség? Mert ha nem, akkor ez bizony elhalt terhessségre utal.
Ebben az esetben azt tudom mondani, hogy ha ez volt az elsõ és egyetlen terhességed, akkor nem sokat számít. A terhességek kb negyede végzõdik vetéléssel. Egy eset után nem csinálnak kivizsgálást, mert megesik - és elsõ terhességeknél még gyakrabban, mint késõbb. Az elsõ terhességem missed ab lett, tehát nem fejlõdött, 13 mm-esen megállt a fejlõdésben, és leállt a szíve. Küret, 3 hónap várakozás. A második terhességembõl egészséges kislány született. Jelenleg 36 hetes terhes vagyok, és most sem volt gond. Magyarországon az a protokoll, hogy két vetélés "kell" a kivizsgálás elindításához. Persze magán úton kérheted, hogy nézzék meg pl a pajzsmirigy hormonjaidat, a progeszteront, meg még ezer más dolgot, ami vezethet. Ha megynyugtat, akkor talán érdemes is, csak hát nem egy olcsó mulatság. Viszont sokkal kisebb a második (esetedben ?-el) vetélés esélye, ha lelkileg rendben vagy. És ez tényleg tapasztalat, nálunk addig meg sem fogant a második baba, míg meg nem gyászoltam az elsõt. És a gyászfolyamat szempontjából - szerintem - majdnem mindegy, hogy magától ment, vagy éppen nem tudtad vállalni. Tényleg nem bántásból írom ezeket, csak segítõ szándékkal. Bár magam nehezen tudok elképzelni olyan körülményt, hogy ezt a súlyos döntést meghozzam, de ítélet egyáltalán nincs bennem. Nagyon nehéz lehet Neked, és szívbõl kívánom, hogy hamnar megtaláld a békédet!

5 hét 6 napos terhességnél látható már a szívhang hüvelyi ultrahangon?

Legjobb válasz: Én pont 5 hetes és 6 napos voltam, amikor a hüvelyi ultrahangot megcsinálták és már volt szívverés!

Én pont 5 hetes és 6 napos voltam, amikor a hüvelyi ultrahangot megcsinálták és már volt szívverés!
Szia. Szerintem még nem, inkább a 6-7. héten.
Szia! Én is pont ennyi idõsen voltam elõször hüvelyi ultrahangon és sajna még nem látszott a szívhang! 8 hetes kismama
7 hetesen látszik már a szívverés a picurnak.

Szerintetek, ha 03.12-én átlagos 13 mm-es a petezsákom, és 5 hét két nap a vérzéskimaradásom, akkor létezhet hogy feb.26-án estem teherbe? Átlag 28 napos ciklusaom vannak.

Kiváncsi vagyok? Bár 02.27-én mintha már lett volna csík a teszten, de 03.06-án már tuti volt, ja és ,mikor meg kellett volna jönnie csak egy barna pöttyöm volt. Febr.15-19 között is voltunk együtt gondolom inkább akkor eshetett meg. Szerintetek?

Legjobb válasz: a fogantatasnak meg lehet a pontos napjat mondani, a doki megmondjaa mennyi idos a terhesseg, ha 5hetes es 2 napos( a doki szerint)akkor szamolj vissza 3hetet es 2 napot. ha a doki szerint 7hetes es 2 napos akkor 5hetet es 2 napot szamolj visszafele, es megtudod a pontos datumot mikor fogant.

a fogantatasnak meg lehet a pontos napjat mondani, a doki megmondjaa mennyi idos a terhesseg, ha 5hetes es 2 napos( a doki szerint)akkor szamolj vissza 3hetet es 2 napot. ha a doki szerint 7hetes es 2 napos akkor 5hetet es 2 napot szamolj visszafele, es megtudod a pontos datumot mikor fogant.
A kérdező hozzászólása: De ha két napot és 5 hete számolok vissza, akkor egybeesik az utolsó menstruációm kezdetével!? AZt gondolom középidõben fogant, nem mikor meg kellett volna jönnie elötte 4 nappal. ÉS akkor jó hogy a 6. hétben vagyok, nem ? Legalábbis gondolom.
en irtam elzoleg is .mikor volt az utolso mensid elso napja, attol a naptol kezdve szamol a mai napig., majd a mai naptol szamolj vissza. ha mondjuk febr.1en volt az elso napja a mensidnek, es azota nem volt akkor az 6 hetesnek szamit igen ahogy mondtad, ebbol visszaszamolva 4 hetet azt jelenti hogy febr.15en fogant a baba. remelem erthetoen fogalmaztam, tehat a dokik rateszik azt a 2 hetet, amig beagyazodik stb.
Szia! En 5 hetes es 5 napos vagyok. Es 17.en estem teherbe, az tuti :-) Szerintem, te is valamikor akkor!!:-)))
A kérdező hozzászólása: Akkor jól gondolom. 02.03-án volt az utolsó mensesem. Köszi a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!