Találatok a következő kifejezésre: 5 guppi 5 (23 db)

Elég egy 37, 5 l akvárium 5 guppinak és 2 páncélosharcsának?

Szerintetek elférne benne még egy hím Betta ??? Bántaná a guppikat ?

Legjobb válasz: Az a gond, hogy 2 páncélosharcsa nem elég, mert csapathalak, több meg nem nagyon fér el. A Betták meg rá szoktak mozdulni a hím guppik fátyolos úszóira.

Az a gond, hogy 2 páncélosharcsa nem elég, mert csapathalak, több meg nem nagyon fér el. A Betták meg rá szoktak mozdulni a hím guppik fátyolos úszóira.
A kérdező hozzászólása: Köszi:D De szerinted mit csináljak a páncélosharcsákkal ???
Szerintem õket ajándékozd el, 37 liter pont jó 5 hím guppinak(remélem azok vannak) Esetleg még mehetne hozzájuk 2-3 maximum.
Elégnek elég pici.
Attól mert pici, nem égnek el :) Viccet félre téve a páncélosokat le kéne pattintani valahová, valakinek.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm! Akkor majd elajándékozzuk õket vagy elvisszük õket a kisállatkereskedésbe.

5 guppi és 5 neonhal tartható-e egy 15 literes akváriumban?

Starter kit-ként vettem, világítással, automata f?t?vel, vízsz?r?vel.

Legjobb válasz: Szerintem tartható. Én úgy tudom, hogy egy átlagos méretû halra kb 1 liter vizet kell számolni. A neonhal pedig nem nõ nagyra. Arra viszont vigyázz, hogy a guppik ne szaporodjanak el. Én vennék még hozzájuk 1 páncélos harcsát is, ami az akvárium alján él.

Szerintem tartható. Én úgy tudom, hogy egy átlagos méretû halra kb 1 liter vizet kell számolni. A neonhal pedig nem nõ nagyra. Arra viszont vigyázz, hogy a guppik ne szaporodjanak el. Én vennék még hozzájuk 1 páncélos harcsát is, ami az akvárium alján él.
Megpróbálhatod, de, hogy életbe maradnak na arra vajmi kevés az esély. Ajánlom olvass el az akvarisztikáról szóló pár fórumot, könyvet és utána már nem is teszed fel a kérdést.
Szerintem ne próbálkozz!Ha az egyik kisebb mint a másik ne várj jót az neyémnek is a nagyok letépték a farkát a kicsinek a nagyok!!! :)
Érdekes nekem a neonhalak jól megvannak még az aranyhallal is, sõt még van egy sziámi harcoshalam is.Nem beszélve a dániókról meg a xifókról.
Nekem azt mondták a boltban hogy 1cm halra kell 1 liter víz.Szóval szerintem ez a 10 hal kicsit sok.Nekem a 75 literesben van 12 halam.
Neonhal csapathal!!!!Ezt vedd figyelemben vayg 6-7 guppi ami nagyon szaporodik szoval ha sokan leszenek egy helye akkor megfognak pusztulni szoval inkább neont vegyél abbol max 10-12 dbot
Semmiképp ne tedd!!Ezt a gondolatot söpörd ki a fekedbõl... neon 50 literre 12-14 hal guppi guppi Minimum 30 literes, 1 hím és 3 nõstény részére
nem tudom szeintem olvass halas oldalakat és csak utána döntsd el hogy szerinted jó lenne e. nekem negyven literes akviba van neonom és mellette guim meg még egykét hal.

72 literes akváriumba mehet 10 neonhal, 5 panda páncélosharcsa, vagy 5 törpe szívóharcsa, és 5 guppi?

Melyik csapat menjen els?nek bele? A neonokat két részletben tegyem bele?

Legjobb válasz: Én raknám a 10 neont és 4 törpeszívóharcsát, aztán slussz.

Én raknám a 10 neont és 4 törpeszívóharcsát, aztán slussz.
guppik ne menjenek bele sztem se... nem illenek oda
Egyetértek. Inkább egy szép betta, vagy egy mézgurámi pár fér még be (persze vörösneonhoz, a hõmérsékletigények miatt). Én az algázókkal kezdeném, aztán a neoncsapat egyben, aztán utoljára a nem rajhalak.
A kérdező hozzászólása: A betta nem bántja a neonhalakat? A guppi miért nem illik közéjük? Csak érdekel, nem kötözködöm.
Mondjuk Murr variációja teljesen megfelelõ, a pandák mehetnek nyugodtan még melléjük!
-Sokan lennének a guppikkal -4 fajta rajhal is túlságosan sok 72 literbe, inkább pandából legyen több. - Hamar túlszaporodnak - a felsoroltakból ez egyetlen, ami eredetileg máshol él, mások az igényei, vízminõség, stb. Nem illik oda, ha valamelyiket ki kell hagyni, (márpedig muszáj) akkor mindenképpen a Guppit. A Betta nem bántja a neonokat, Neonok bántják a Bettát. (elõfordul, de legtöbbször békén hagyják) Elõször a páncélosokat tedd bele, aztán 1-1 hét eltéréssel jöhetnek a törpék, majd a neonok. (egyszerre)
nálunk a betta bántotta a vörösneonokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, megvan, hogy kik lesznek a lakók:10 vörös neonhal, 5 törpe szívóharcsa és egy mézgurámi pár.
Nekem annyi lenne a kérdésem, hogy egy 54 literes akváriumba szeretnék 1 közepes, egy nagyobb, meg egy nagy algaevõt, 4 darab páncélos harcsát, emellé hány neon hal dukál? 15-öt bele lehet rakni?

50 literbe 5 guppi mellé még milyen halat lehetne tartani?

guppin kívül valami más fajta

Legjobb válasz: szerintem még belefér három, négy pandaharcsa, vagy ha növényes aksi lenne akkor esetleg ugyanennyi otocinclus.De rajhalat semmi féleképpen ne tegyél.

szerintem még belefér három, négy pandaharcsa, vagy ha növényes aksi lenne akkor esetleg ugyanennyi otocinclus.De rajhalat semmi féleképpen ne tegyél.

40 literes akvariumban, 5 pancelosharcsa mellett hany guppit tarthatok?

Legjobb válasz: 40 literben épphogy lehet halat tartani, a társítással óvatosan kell bánni. A Páncélosok gyakorlatilag 2 dimenzióban mozognak, ezért nem annyira a térfogat számít nekik, hanem az alvárium alapterülete. 40 literben csak törpéket tudsz tartani egészségesen (Corydoras pygmeus) belõlük jó az 5-6 db, és mehet hozzájuk szintén 5-6 db szigorúan csak hím guppi.

40 literben épphogy lehet halat tartani, a társítással óvatosan kell bánni. A Páncélosok gyakorlatilag 2 dimenzióban mozognak, ezért nem annyira a térfogat számít nekik, hanem az alvárium alapterülete. 40 literben csak törpéket tudsz tartani egészségesen (Corydoras pygmeus) belõlük jó az 5-6 db, és mehet hozzájuk szintén 5-6 db szigorúan csak hím guppi.
De mint már tudjuk megvannak a páncélosok. Ez kb a 3. ugyanolyan kérdés a kérdezõtõl. Semmilyent, kicsi a páncélosoknak a hely. Vagy õk és akkor semmi, vagy 6 hím guppi meg 4 törpeszívóharcsa.
A pandának még elég a 40 liter. 5 harcsa mellé vehetsz még 2 hím guppit, többet nem fog elbírni, fõleg a szaporulatot nem, pont ezért ne vedd õket párban.

Van kettő guppim. Tegnap hoztuk őket (egy fiú és egy lány). Most 2, 5 hónaposak. Fognak valamikor szaporodni? Majd tényleg vegyem ki a kishalakat ha megszületnek? Ki kell venni 3 órára a többi halat, hogy "hízelegjenek" egymáshoz a guppik?

Kérlek segítsetek mert én szinte semmit se tudok a guppikról!

Legjobb válasz: Vegyél boltban szülõszobát ha sok kicsit akarsz. A többi halat ne vedd ki, megtalálják majd egymást a guppik. Ha nem veszed ki a kicsiket, lényegesen kevesebb marad meg, esetleg egy sem. A neten egyébként milliónyi oldal van a guppikról, pl.: guppies.webnode.hu vagy diszhal.info

Vegyél boltban szülõszobát ha sok kicsit akarsz. A többi halat ne vedd ki, megtalálják majd egymást a guppik. Ha nem veszed ki a kicsiket, lényegesen kevesebb marad meg, esetleg egy sem. A neten egyébként milliónyi oldal van a guppikról, pl.: guppies.webnode.hu vagy diszhal.info
És persze hogy fognak szaporodni, az egyik legszaporább halfaj
és egy akvárium fenntartásáról legalább tudsz valamit?
A kérdező hozzászólása: Képzeld el, hogy tudok mindent csak azért kérdeztem mert fogalmam sincsen egy kis guppi tartásáról! Remélem ha te tudsz valamit Xandir akkor segítesz!
1. fognak. 2. inkább az anyaguppit rakd egy 20 literes akváriumba szülni, aztán ha kijöttek a kicsik, rakd vissza az anyát. a szülõakváriumba is kell szûrõ, de elég a szivacsszûrõ is. 3. nem kell hízelegniük egymáshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi majd meg beszélem apukámmal, hogy majd hozzuk fel az akváriumot! És mondd 54 literes is jó?
54 literes is jó a szüléshez, de szivacsszûrõ akkor is kell bele.
Mint írtad csak 2, 5 hónaposak így még várni kell a szaporodásúkkal.1H 1N felállás nem fog sokáig müködni, mert amint ivarérett lesz a hím halálba kergetheti az állandó udvarlásával a nõstényt.Inkább 1H 2-3N lenne az ideális.Szülõ akváriumot rendezzd be jávai mohával, hogy elbújhassanak a kicsik.Tegyél be néhány csigát is takaritásnak(pl.:hólyag vagy tányér csiga).A legjobb a maláj tornyos lenne, mert az ha kis szemcséjû aljzatot használsz akkor áttúrja így nem hagyja berohadni.

Több mint 1 hónapos (1 hónap 5 nap) guppikat össze lehet már engedni a nagy guppikkal? Csak 3 nagy guppi van és 3 db páncélos harcsa. Szóval összeengedhetem őket, nem fogják a nagyok megenni a piciket?

Köszönöm előre

Legjobb válasz: Hát ha úgy látod, hogy a felnõttek fizikailag képtelenek lennének a szájukkal megenni õket, akkor szerintem kiengedheted.

Hát ha úgy látod, hogy a felnõttek fizikailag képtelenek lennének a szájukkal megenni õket, akkor szerintem kiengedheted.
Én azt mondom legalább legyenek 1, 5;2 cm-esek.Akkor nyugodt szívvel ki lehet.Nem fogják bántani õket.
én a multkor teszteltem. Nekem a 1cm es szifó ivadékomat sem zabálták fel.:) Másnap reggelre ugyanugy az akváriumban volt. Sõt meg sem próbálták megenni.:)
A kérdező hozzászólása: nekem kb 2 cm-sem a kis guppik, kivettem 1-et és megnéztem hogy mit csinálnak vele de nekiállták csipkedni a farkát és inkább visszatettem a szülõszobába.
4 guppi 25l akváriumba meglesznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
1. 25 literbe 3-4 hím guppit tennék, mert a szaporulatot már nem fogja elvinni egy ekkora méretû akvárium. 2. Milyen algaevõre gondolsz, aminek a kifejlett mérete 4-6 centiméter? A közönséges algaevõ ennél jóval nagyobbra megnõl. http://diszhal.info/Ancistrus_temminckii.php
1: Elvileg tilos 30 liter alatt gerinces állatot tartani, de végül is pár hónapot kibír 4 guppi. Viszont ha már ivarérettek, akkor ebben a felállásban gyorsan brutális ütemû szaporodásba kezdenek, amit 25 liter nem bír el, tehát a szaporulatnak külön akvárium kell. 2: Ilyen kisméretû algaevõbõl a törpe szívó harcsát ismerem. Az annyira rajhal, hogy csapatban ívnak. Egy kis 5-6 fõs csapatnak jó egy 50 literes akvárium, ás lágy, savas vizet kell nekik csinálni.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Van 2 hím guppi, és 3 nőstény guppi halam, ivarérettek mindnyájan, de csak mindig 2 nőstény szül, a 3. pedig csak van (ő olyan 4-4, 5 cm, a többi halam olyan 5-6cm). Miért van ez?

A válaszokat el?re is köszi!

Legjobb válasz: Szerintem is az a baja, hogy alulfejlett. Szerintem mindene megvan a szaporodáshoz, de mivel ugye õ van a raglista alján, ezért inkább csendben meghúzza magát.

Szerintem is az a baja, hogy alulfejlett. Szerintem mindene megvan a szaporodáshoz, de mivel ugye õ van a raglista alján, ezért inkább csendben meghúzza magát.
A kérdező hozzászólása: és csak tõlük van olyan 40db kishal!!!
egyszerre vetted a halakat?ha nem, akkor az is lehet a baj, hogy õ kisebb mint a többi(vagyis még nem lehet teherbe ejteni)mert hiszen írtad:õ olyan 4-4, 5 cm.Kb ez a sejtésem
nem lehet, hogy 3 hímed van? :D
A kérdező hozzászólása: Nem, biztos hogy nem! Amúgy bocsi, hogy késõn válaszoltam, mert nyaraltunk!

Az endler guppik mellé rakhatok egy 5 cm körüli sziámi algaevőt? Nem fogja bántani a kis guppiket?

Legjobb válasz: Elég mozgékony, élénk habitusok van, de talán nem lesz gond. mekkora helyen lennének?

Elég mozgékony, élénk habitusok van, de talán nem lesz gond. mekkora helyen lennének?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!