Találatok a következő kifejezésre: 5 éves mind 2 (101 db)

Tényleg jobb a futóbicikli egy 2, 5 évesnek, mint egy pótkerekes?

Azt hallottam több helyr?l is, hogy az egyensúlyozásban jobban segít, így hamarabb megtanul rendes biciklin, és a pótkerkeket ki lehet így iktatni a tanulási folyamatból. Ez tényleg így van? És akinek van ilyen futóbicikli, hol vette és mennyiért? Nagy áruházakban még nem láttam ilyet eddig. Köszönöm a válaszokat, aki tud válaszolni.

Legjobb válasz: Az én 4 évesem nagyon megakart tanulni bicajozni, és csakhátráltatta a pótkerék úgy vettem észre. Így vettünk neki egy még kisebb bicajt, és arról leszereltem a pótokat, a pedált is leakartam, hogy ne akadályozza a lükésben. Õ már azt nem hagyta. Elkezdett gurulni, lükte lükte, majd felpakolta a lábait 1 órán belül megtanult biciklizni két keréken. A fontos, hogy a lába mikor ül rendesen jól leérjen a földre. Igen szerintem jobb megoldás a pótkeréknél. Sõt a roller is a normális sokkal jobb, mint a három kereket, mert az nem tud dõlni kanyarban, hanem túl merev. A kétkerekes az simul ha kanyarodik vele kicsit bedõl, nem úgy kell állni mint egy boton, és ráadásul a lükõ lába elég távol kell legyen. Bocsi tudom ez már nem volt kérdés.

Az én 4 évesem nagyon megakart tanulni bicajozni, és csakhátráltatta a pótkerék úgy vettem észre. Így vettünk neki egy még kisebb bicajt, és arról leszereltem a pótokat, a pedált is leakartam, hogy ne akadályozza a lükésben. Õ már azt nem hagyta. Elkezdett gurulni, lükte lükte, majd felpakolta a lábait 1 órán belül megtanult biciklizni két keréken. A fontos, hogy a lába mikor ül rendesen jól leérjen a földre. Igen szerintem jobb megoldás a pótkeréknél. Sõt a roller is a normális sokkal jobb, mint a három kereket, mert az nem tud dõlni kanyarban, hanem túl merev. A kétkerekes az simul ha kanyarodik vele kicsit bedõl, nem úgy kell állni mint egy boton, és ráadásul a lükõ lába elég távol kell legyen. Bocsi tudom ez már nem volt kérdés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon drága vagy, és köszönöm a válaszodat!!! :) Zöld kezecskét kaptad természetesen! :) Egyre inkbáb hajlok erre a futóbiciklire. Lányom mondjuk (testileg és lelkileg is) 3-4 éves gyerekek fejlettségi szintjén van, ugyhogy megpróbáljuk. Már csak azt keresgélem a goolge-ban, hogy hol érdemes venni és milyet :)
Szia Mi két és fél évesen vettük a futóbicajt. Le sem lehet róla szedni, Már a tavasszal jöhet neki a bicó, mert nagyon ügyesen kiegyensúlyoz. Én csak javasolni tudom. Én az õszi bababörzén vettem. Szerintem nem kell neki új, mert úgysem használja olyan sokáig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöööööm!!!!! Jó ötlet, használtan is nézek. :)

Lehet, hogy korai volt elkezdeni a bilire szoktatást? 2, 5 éves a lányom és 2 napja ő kérte, hogy vegyük le a pelust. Eddig egész jól ment, de ma valahogy mindig becsurog a pisi.

Normális, ha 20-30 percenként jön neki? Beáll ez valamikor? Én állandóan kérdezgetem, kell e neki... Vannak egyéb praktikák? Vagy várjunk még? Bár a pelust nem szeretné vissza venni...

Legjobb válasz: 2.5 évesen egyáltalán nem korai a bilire szoktatás, sõt! Fõleg, ha õ kéri, hogy már ne legyen pelusa, akkor ez egyértelmûen azt jelzi, hogy megérett a dologra! Apró balesetek még egy darabig elõ fognak fordulni, de megtanulja, érzi majd, és szólni fog. Az elején gyakran elõfordulhat, hogy annyira elmerül a játékban, mesében, hogy nem szól, de elõbb-utóbb felismerve az ingert, abba tud hagyni bármilyen tevékenységet és szól. Aztán ha már biztosabban megy neki, akkor lehet gyakorolni a visszatartást is - nem kell rögtön ugrani és szaladni, hanem szépen lassan kicsit feltartva de célirányba vezetve! Persze minden gyerek más, így mivel nálatok ez relatív késõbb alakul ki, így a kislány érettsége talán hamarabb kialakítja a nappali/késõbb meg az éjszakai szobatisztaságot. Sok sikert!

2.5 évesen egyáltalán nem korai a bilire szoktatás, sõt! Fõleg, ha õ kéri, hogy már ne legyen pelusa, akkor ez egyértelmûen azt jelzi, hogy megérett a dologra! Apró balesetek még egy darabig elõ fognak fordulni, de megtanulja, érzi majd, és szólni fog. Az elején gyakran elõfordulhat, hogy annyira elmerül a játékban, mesében, hogy nem szól, de elõbb-utóbb felismerve az ingert, abba tud hagyni bármilyen tevékenységet és szól. Aztán ha már biztosabban megy neki, akkor lehet gyakorolni a visszatartást is - nem kell rögtön ugrani és szaladni, hanem szépen lassan kicsit feltartva de célirányba vezetve! Persze minden gyerek más, így mivel nálatok ez relatív késõbb alakul ki, így a kislány érettsége talán hamarabb kialakítja a nappali/késõbb meg az éjszakai szobatisztaságot. Sok sikert!
ennyi idõsen nem korai. legyél türelmesebb, 2 nap alatt ne várj csodát! kitartás, pár nap és jobb lesz
Szia. Az én kislányom is 2, 5 éves és egy hete kérte, hogy a bilibe pisiljen. Most már azt mondhatom, hogy nappalra teljesen szobatiszta lett, sõt a délutáni alvás után is száraz a pelenka. Séta közben sincs már rajta, és csak akkor szól, hogy pisilnie kell, ha hazaértünk. Itthon viszont 20-25 percenként pisil a bilibe, nem sokat, csak egy kicsit. Remélem ez majd késõbb nekünk is be fog állni. Sok sikert nektek.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Most megint nagyon ügyin szól. És kakival mi a helyzet? Arra azt mondta, hogy nem is érezte hogy jön.
Az általában késõbb alakult ki, türelem! Ha van fix idõ, amikor szokott kakilni, akkor érdemes akkortájt gyakrabban biliztetni, hogy lássa, hogy annak is ott a helye. A sikerélmény és dicséret kialakítja benne a szobatisztaság ezen részét is! És akkor se lepõdj meg, ha esetleg lesznek visszaesések (aminek lehet oka egy kistesó érkezése, közösségbe kerülés, egyéb lelki történés...), ez mind belefér! Ne légy türelmetlen, ez nem 2 napos történet, ez egy kicsit hosszabb idõszak! Viszont itt a nyár, és ha kertes házban éltek, és sokat vagytok kint, akkor az nagy segítség lehet!
Nem korai. Balesetek még elõfordulhatnak 3-4 évesen is ha pl. beteg lesz vagy nagyon leköti egy játék és késõn szól. Már érett rá, hogy szobatiszta legyen, csak általában már csak akkor szólnak a gyerekek, ha már csurog, idõvel egyre hamarabb fogja jelezni. (bölcsis néni)

Már több mint egy hete 2, 5 évesem széklete elég bűzős, néha folyós, kb 4-5 van neki. Doki csak diétát javasolt, meg türelmet, hogy várjak. Pro kidet is adtam neki. mit tehetnék még?

Legjobb válasz: Az én másfél évesemmel is hasmenéssel küzdünk több, mint egy hete. Nekünk a doki a következõket mondta: ha semmi más baj nincs (se hõemelkedés pl), aktív, sokat szaladgál (tehát nem zavarja), iszik eleget, eszik eleget, akkor semmi teendõ nincs a diétán kívül (sok káliumban gazdag kaja: srépa, banán, krumpli), smectat lehet adni (ez összefogja a kakit, pontosabban bevonja bél nyálkahártyáját) és valami probiotikumot. És ne aggódjak, van, hogy 2-3 hétig is simán eltart egy ilyen. Neki még sose volt ilyen, hasmenése sem, nemhogy ennyi ideig, szóval engem is zavar, de igyekszünk betartani. Már mindig azt hiszem, na ma jobb volt, nem adunk pl smectat, erre másnapra megint 3 kaki. :(

Az én másfél évesemmel is hasmenéssel küzdünk több, mint egy hete. Nekünk a doki a következõket mondta: ha semmi más baj nincs (se hõemelkedés pl), aktív, sokat szaladgál (tehát nem zavarja), iszik eleget, eszik eleget, akkor semmi teendõ nincs a diétán kívül (sok káliumban gazdag kaja: srépa, banán, krumpli), smectat lehet adni (ez összefogja a kakit, pontosabban bevonja bél nyálkahártyáját) és valami probiotikumot. És ne aggódjak, van, hogy 2-3 hétig is simán eltart egy ilyen. Neki még sose volt ilyen, hasmenése sem, nemhogy ennyi ideig, szóval engem is zavar, de igyekszünk betartani. Már mindig azt hiszem, na ma jobb volt, nem adunk pl smectat, erre másnapra megint 3 kaki. :(

2, 5 évesen még mindig cumizik alváshoz, és észrevettem, hogy kezd kifelé állni a felső fogsora. A maradandó fog is úgy fog kinőni, mint a tejfog?

Próbáltam már ezerféleképpen elvenni t?le a cumit: adjuk oda a kiskutyának, elvesztettük, otthon hagytuk, de semmi nem jött be, és már nincs ötletem. Csak azzal alszik, és éjszaka is ha felébred, kell neki.

Legjobb válasz: Szia! Bocsi az offért...de engem is érdekelne...Nekem is 2,5 éves és kéri alváshoz. Ma nem adtam neki délután így inkább nem aludt...én sem tudom, hogy mit kellene csinálni...

Szia! Bocsi az offért...de engem is érdekelne...Nekem is 2, 5 éves és kéri alváshoz. Ma nem adtam neki délután így inkább nem aludt...én sem tudom, hogy mit kellene csinálni...
Nem hiszem, mivel én 6 éves koromig cumiztam, és késõbb a fogorvos mindig megdicsért, hogy milyen gyönyörûek a fogaim.
A kérdező hozzászólása: Szépnek szépek, csak kifelé kezdenek állni... Amúgy olyan "fogszabályzós" cumija van, de a rajtuk lévõ írás szerint 2 éves korig vannak javasolva... Hát ez van, majd meglátjuk mi lesz:)
Az én lányom 3 éves koráig masszívan cumizott itthon, meg alváskor oviban is, teljesen 4 éves kora után hagyta el. Egyáltalán nem állnak kifelé a fogai. Mi NUK cumit használtunk. Viszont ha erõszakkal elveszed tõle, és rászokik az ujjszopásra, az sokkal-sokkal rosszabb lesz!!! Eleve azt már nem tudod elvenni tõle, tehát akár iskolás koráig is csinálhatja, mint pl. a barátnõm. És neki emiatt a maradandó fogai is kifelé nõttek, olyan "pókot a sarokból" módon.
A kérdező hozzászólása: Nem akarom én erõszakkal elvenni.... Mostani eszemmel nem adtam volna neki, amikor pici volt, de mint tudatlan elsõ gyermekes szülõnek sokan ajánlották, hát adtam neki. Csak gondoltam megkérdezem, mik a tapasztalatok...

A 2, 5 éves gyerekek általában átalusszák az éjszakát? Nekem minden ismerősömé állítólag átalussza. Valamit leszúrtam?

Még sosem aludta át az éjszakát, sőt 3 óránként még mindig felébred, sőt mindig felsír ilyenkor, szinte megijed. Van, hogy beszél is, hadonászik. Mellettem alszik, mert rögtön hív is, ha ott vagyok, ha nem. Már nagyon fáradt vagyok, de mit tegyek vigyem orvoshoz? Lehet hülye gondolat, de már nem tudom mit tegyek. Egyébként nagyon okos, tisztán, választékosan beszél szobatiszta, értelmes.

Legjobb válasz: 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Néha elofordul, hogy az alvókutyusa elveszik, akkor felébred és kiabál, hogy hol van kutyus. 2,5 éves

2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Néha elofordul, hogy az alvókutyusa elveszik, akkor felébred és kiabál, hogy hol van kutyus. 2, 5 éves
Az én kisfiam is 2 éves lesz, és még nem alussza át az éjszakát. Még szopizik, és éjjel is cicivel alszik vissza (pár perc alatt). Szerintem amíg van cici, nem is fogja átaludni, bár nekem nem kimerítõ, mert tényleg hamar vissza alszik, meg már megszoktam. Egy szobában alszunk, néha õ is átkéredzkedik mellém, olyankor oda is szoktam venni, engem nem zavar. Aztán van, hogy késõbb vissza teszem a helyére, de van, hogy ott marad reggelig. Amúgy meg én fekszem mellé az ágyába ha felébred, és kis szopi után visszamegyek a helyemre. Szóval csak azt akartam mondani, hogy nem vagy ezzel egyedül.
Lehet annyira fel van porgetve nappal és este felé jó hogy a streszt éjszaka próbálja feldolgozni az agya. Esti rituale legyen semmi tv, cukros itoka. Esetleg egy halk monoton tengervíz morajlas eljárás, ha éjjel felelõs címû víz és ennyi
Ja, hát már rég nem kéne szopnia.
Fiam már újszülötten átaludtam 4 hónapos kora óta pedig 12-14 órát alszik, hogyha lehet. Nem normális dolog, hoyg még nem aludt át éjszakát. Valszeg az a baj, hogy ehez szoktattad és veled alszik, különszobában lenne a helye. Mikor kicsi volt éjjel is etetted, akkor ha aludt?
Tedd a saját ágyába, és ne menj be hozzá, ha felébred. Néhány éjszaka után átalussza majd az éjszakát is. Rosszul szoktattad, mert már az elsõ hetektõl egyedül kellett volna hagyni aludni a saját ágyában.
Ha éjjel felkell csak vizet adj utolsó voltam
Ha a 2, 5 éves gyereked diktál helyetted ne csodálkozz, hogy többek közt az éjszakai alvás sem megy. Ennyi idõsen már nagyobb szüksége lenne a rendes éjszakai pihenésre, mint a cicizésre... Ráadásul ennyi idõsen már értelmesek a gyerekek, elmondod, hogy nincs cici és kész, ha hisztizik, akkor meg a helyén kell kezelni a hisztit, és nem meghunyászkodni. Ha azt látja, hogy ezzel eléri amit akar, másban is ugyanezzel fog próbálkozni.
Fiam 3 éves még most is ritka, hogy átaludja az éjszakát.1 éves koráig max 3 órát aludt egyszerre utána ébredt, aztán aludt újra és ébredt.Sajnos nagyon frontérzékeny és nem is szeret aludni:-(
A kérdező hozzászólása: Biztató, h sokatoknál elkezdett aludni. :) jó az utolsó cikk, én sem hiszek az ilyenben, de jól néz ki a szélcsengõ. :) A cicirõl egyenlõre nem tudom megszoktatni, akkor nem is hajlandó lefeküdni, ül az asztmanál és ott alszik inkább, ha beveszem sír, az apjának panaszkodik, h nem kap cicit és szomorú. Erõszakkal nem választom el és nem csukom rá az ajtót, h sírjon, majd rájön, de minden hozzászólást köszönök.
nekem is már bõven elmúlt kettõ, mikor elkezdte átaludni...Szintén a szopi elhagyása után..DE nem én szoktattam le, próbáltuk párszor, de sokkal rosszabb volt, mint mikor 1-2 percre felkelt a cici miatt..Õ magától hagyta el(igaz terhes lettem közben, tuti ez is közrejátszott), és azóta nagyon ritkán ébred éjjel, olyankor általában rosszat álmodik. SZóval kitartás, ez is elmúlik:)
17 hós korukig szopiztak az ikreim, végén már csak éjjel, lassan elválasztottam õket, de most egy hónapja maguktól alusszák át az éjszakát. Addig nem, hiába nem szopiztak. Úgyhogy ez sem jön be mindig...nálunk az idõ oldotta meg. Most 3 évesek múltak...
A fiam egy hónap múlva lesz 3éves, egy hete választottam el, elõtte 0 azaz nulla éjszakát aludt végig, azóta az összeset.
Hat akkor azert nem alussza meg at ne is lepodj meg rajta. Ha elvalasztanad hamar ataludna az ejjelt. :-) ennyi idosen meg mar siman el lehetne valasztanod lassan jon az ovi :-)
A kérdező hozzászólása: Igen szopizik még. Azért jó olvasni tapasztalatokat. Köszönöm
Huuu mit irt ez a luke tablet az elejen semmi kingusomat nem akartam...aztaaaa talalgat magatol ne hari meg sokat hibazok vele nem regota van meg.... pff jot nevettem most azon a zurzavaron amit produkaltam. :-). Bocsi meg egyszer
Ha Kingusom g felsir es megijed ott vmi nem jo. Nem tudom szoptatsz meg? Mert ahogy elottem irta a kedves valaszolo akkor nem ritka ha nem alussza at. De nem igy kene ebrednie. A mi lanyunk egy szobaban van velunk de csakis a sajat agyaban alszik. Nekunk annyival konnyebb h csak sajna ket honapig tudtam szoptatni igy hamar tapszeres lett es par het utan teljesen atalussza az ejjelt. Neha felkel ha szomjas vagy ha nem talalja a cumijat. 8 honapos most. Probald vhogy tenyleg kulon szoktatni ha ennyire ki vagy merulve. Lehet eleinte nagyon rossz lesz de magadnak is jot teszel ezzel. De en a helyedben azert az orvost megkerdeznem. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Utolsó nem a kérdésre válaszoltál. Biztos jól esik az embereknek mást sértegetni, hülyeségeket írni, olyan dolgokról amirõl fogalmuk sincs, de nem baj, ha ez az egyetlen örömük. Amúgy el lettünk küldve fejlõdésneurológushoz, de még 1 hónap mire mehetünk, a doktornõnk szerintem sem szokványos nem akarom alvás ez. És nem hiszti.

2 éves -2, 5 éves gyermeknek mit lehet tanítani? van olyan mit cél orientáltan tanitod nap mint nap?

Legjobb válasz: pontosan mire gondolsz? Minden nap tanítom az önállóságra (amit tud, csináljon meg egyedül, biztatom, dicsérem), minden nap tanítom arra, hogy hogyan kérjen, köszönjön, beszéljen "illedelmesen", szépen, minden nap tanítom arra, hogyan tud konfliktust megoldani, feszültséget levezetni, minden nap tanítom arra, hogy milyen az a világ, ami körbeveszi, felhívom a figyelmét az érdekes, izgalmas, csodálatos dolgokra, beszélgetünk róla......mindezt úgy, hogy jó példát mutatok, sokat beszélgetek, sok közös tevékenységet, programot szervezek vele, mesélek, énekelek, játszok vele......azaz azzal tanítom minden nap, reggeltõl estig, hogy tartalmasan töltjük együtt az idõt. Ha arra gondolsz, hogy egy könyv alapján lépésrõl lépésre, iskolás módszerekkel "FEJLESZTEM"-e......akkor NEM!!!

pontosan mire gondolsz? Minden nap tanítom az önállóságra (amit tud, csináljon meg egyedül, biztatom, dicsérem), minden nap tanítom arra, hogy hogyan kérjen, köszönjön, beszéljen "illedelmesen", szépen, minden nap tanítom arra, hogyan tud konfliktust megoldani, feszültséget levezetni, minden nap tanítom arra, hogy milyen az a világ, ami körbeveszi, felhívom a figyelmét az érdekes, izgalmas, csodálatos dolgokra, beszélgetünk róla......mindezt úgy, hogy jó példát mutatok, sokat beszélgetek, sok közös tevékenységet, programot szervezek vele, mesélek, énekelek, játszok vele......azaz azzal tanítom minden nap, reggeltõl estig, hogy tartalmasan töltjük együtt az idõt. Ha arra gondolsz, hogy egy könyv alapján lépésrõl lépésre, iskolás módszerekkel "FEJLESZTEM"-e......akkor NEM!!!
Színek, formák, kisebb-nagyobb fogalma, állatok, tárgyak felismerése stb, de szerintem ilyenkor a legfontosabb az étkezési "szabályok", illem kezdete (pl köszönni), szociális dolgok, enyém, de odaadom, elkérem stb., öltözködés alapjai. Én is azt tapasztaltam, hogy ilyenkor nagyon fogékonyak ezekre és szintén ilyenkor lehet nagyon elrontani is. 2, 5-3 év között pedig már kifejezetten az ovira készültünk, sajnos épphogy 3 évesen kezdte, tehát a wc használata, kézmosás, önálló étkezés, öltözés-vetközés volt terítéken + a várakozás (nem õ az elsõ, nem ugrani azonnal, nem reagálni minden rezdülésére) tanulása, pici önuralom, hogyan foglalja el magát önállóan.
Színeket, állatokat, ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket, ruházatban mit hogy hívnak, állatokat, állat hangokat!
A bilizést és a kulturált viselkedés alapjait célorientáltan tanítom, mást nem. Így is olyan az agyuk, mint a szivacs. Az éneklést sajnos nem szereti, de már több autómárkát felismer, mint én.

SOS! Kisfiam 2, 5 éves 4 órája kapott daedalonette kúpot de még mindig hányna csak már nincs mit, mégis mit tehetnék?

Láza volt de azt le tudtam vinni.Vizet kortyonként kap de kihányja.közben sokat alszik,de hát éjszaka van,és gondolom a hányás is kimeríti,na meg a kúp is elkábítja.Reggel viszem orvoshoz.

Legjobb válasz: na, gyerekeimnek, ~5 éves korukig, mindig így volt, mikor lázas betegség kezdõdött, vírusos, nem gyomorrontás, az nem volt soha. Ügyeletes orvos ki: õ mondta, és betartottuk mindig: hányád után 6 óráig nem kap semmit. A semmi az semmi. (nem fog kiszáradni ezalatt) Utána (utolsó hányás után 6 órával) jéghideg vizet - pár kortyot. (nem kap torokgyulladást tõle)(nem kell kúp se) Tessék betartani!

na, gyerekeimnek, ~5 éves korukig, mindig így volt, mikor lázas betegség kezdõdött, vírusos, nem gyomorrontás, az nem volt soha. Ügyeletes orvos ki: õ mondta, és betartottuk mindig: hányád után 6 óráig nem kap semmit. A semmi az semmi. (nem fog kiszáradni ezalatt) Utána (utolsó hányás után 6 órával) jéghideg vizet - pár kortyot. (nem kap torokgyulladást tõle)(nem kell kúp se) Tessék betartani!
Reggelig húzzátok ki valahogy, sajnos amíg nem ürül ki teljesen nem tudsz vele mit kezdeni. Remélhetõleg holnapra túl lesz rajta. Ha alszik közben az jó, mert regenerálódik a szervezet. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Valóban nem gyomorrontás, szinte semmit nem is evett ma, hányni már legalább 2 órája nem tud, nincs mit, csak max, az 1korty víz amit adok neki az viszont jéghideg.Remélem kihúzzuk így reggelig.Maradok mellette reggelig, Nektek pedig jó éjt!
Kicsi koromban nekem is volt ilyesmi betegségem. Igaz én ilyen sárga trutyit is hánytam (epe?). Ha van otthon adjál neki B6-ot. Az csillapítja a hányingert. Inni nekem hideg vizet adtak (a szobahõmérsékletnél picit hidegebb), állítólag az csillapítja a gyomrot. Viszont két kortynál többet nem kaptam, mert kihánytam. Egy-egy ivás között olyan 15 másodpercet vártunk. Remélem jobban lesz a pici :)
Jobban vagytok már?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az érdeklödést, nagyon jól esik! Reggelre jobban lett, csak sokat sírt mert csak kortyokban adtam a vizet, szegény pedig nagyon szomjas volt.Déli alvás után még egyszer hányt és csak a hasmenés maradt utánna de jó kedvü volt.Most éjjel aludt, reggel pedig tejért sirdogált, de hát nem nagyon mertem adni, végül egy kis adagban kiegyezztünk, de nem is tudta mind meginni.Most kicsit hányingere volt kapott kúpot és alszik.Tegnap csak pár szál ropit evett, inni ivott rendesen. Tegnap ebéd után én is csatlakoztam, hánytam, ment a hasam, reggelre kutya bajom nem volt, de még este a párom is kidölt, most együtt alszik a kicsivel. Mivel épp a mamánál nyaralunk, reménykedünk hogy Ö nem kapja el 70 Felett biztosan nehezebben vislné :(
Jobbulást :-( Nekem a dokink azt mondta, hogy lehûtött almalé vagy szõlõ kis kortyokban csodákra képes, és nálunk tényleg.

2 éves gyerek hajnali 4-5 között mindig felkel és sír?

Az altatással mindig is voltak problémáink. 6 hetes korától kezdett el majdnem minden éjszakát végigaludni és ez tartott egészen 7 hónapos koráig. Utána egy olyan időszak következett 15 hónapos koráig, ami mindannyiunknak nagyon fárasztó volt. Minden éjszaka 2-kor felkelt (mintha órára kelt volna) és hajnali 4-5-ig nem volt hajlandó visszaaludni. Beraktuk közénk a nagyágyba, de ott meg hancúrozott velünk, miközben mi kettőig nem láttunk az álmosságtól. Akkor még a mi ágyunkban altattuk este és később tettük be a kiságyba. Egyik nap aztán megelégeltem és a kiságyban kezdtem altatni. 2 és fél óra kimerítő sírás és hiszti árán el is aludt ott, másnap már könnyebb volt, harmadik nap már szinte rögtön elaludt, és innentől kezdve megint minden éjszakát átaludt. Kb. 3 hete mondta a párom, hogy milyen régen aludt már köztünk a gyerek és láss csodát, onnantól kezdve megint mindig felkel hajnalban és be kell tenni közénk, mert nem alszik vissza, csak engem hív és sír. Annyi most a különbség, hogy nem hancúrozik már köztünk, hanem egyből elalszik, de mi akkor sem tudunk így nyugodtan pihenni. Az esti altatás is borzasztó, nem akar lefeküdni, áll az ágyában és sír, pedig ott vagyok mellette. A furcsa az, hogy minden pénteken anyóséknál alszik már kb. fél éve és ott soha, egyszer sem ébred fel! Ott mindig 12-13 órát alszik! Álmában honnan tudja, hogy most nem otthon van, nem kell felkelni, amikor meg nálunk van, akkor meg mintha órára kelne? Volt valaki ilyen helyzetben? Mit csinálunk rosszul?

Legjobb válasz: Mintha én írtam volna :) 6 hetes korától kezdett el majdnem minden éjszakát végigaludni és ez tartott egészen 7 hónapos koráig. Utána egy olyan idõszak következett 15 hónapos koráig, ami mindannyiunknak nagyon fárasztó volt. Minden éjszaka 2-kor felkelt (mintha órára kelt volna) és hajnali 4-5-ig nem volt hajlandó visszaaludni. ez nálunk teljesen ugyanígy volt, annyi különbséggel hogy én sose tettem be közénk, mert egyszer megfogadtam hogy nem teszek ilyet inkább éjszakázok mellette, ha nem alszik. most 17 hónapos és éjszakánként többször sír, most van az anyás korszak. Hát szerintem vissza fog szokni az ágyába, vagy esetleg nem tudsz odafeküdni mellé a szobájába?

Mintha én írtam volna :) 6 hetes korától kezdett el majdnem minden éjszakát végigaludni és ez tartott egészen 7 hónapos koráig. Utána egy olyan idõszak következett 15 hónapos koráig, ami mindannyiunknak nagyon fárasztó volt. Minden éjszaka 2-kor felkelt (mintha órára kelt volna) és hajnali 4-5-ig nem volt hajlandó visszaaludni. ez nálunk teljesen ugyanígy volt, annyi különbséggel hogy én sose tettem be közénk, mert egyszer megfogadtam hogy nem teszek ilyet inkább éjszakázok mellette, ha nem alszik. most 17 hónapos és éjszakánként többször sír, most van az anyás korszak. Hát szerintem vissza fog szokni az ágyába, vagy esetleg nem tudsz odafeküdni mellé a szobájába?
A kérdező hozzászólása: Sajnos nincs külön szobája, a mi szobánkban alszik...elég kicsi a lakás :-( Szeptemberben lesz 2 éves és mivel még nem beszél, nem tudja elmondani, hogy mi a baj. Nem értem, hogy 15 hónapos korától egészen idáig miért aludt megint jól és most miért nem? Én nem látok változást az életünkben, ami megzavarhatta volna. Most már 3 hete kizárólag velem hajlandó este elaludni, az apjával nem. Ez úgy néz ki este, hogy berakom az ágyába és én lefekszem mellé a nagyágyba és megfogom a kezét. Ezt mondjuk megelõzi egy kb. fél órás hiszti, amikor ki akar jönni az ágyból. Bár elég temperamentumos természetem van, Vele nagyon türelmes vagyok, mindig szép szóval, öleléssel próbálom jobb belátásra bírni és a kiságyból nem kivenni közben. A végletekig szeretem Õt és ezt nagyon kihasználja . Kezdõ anyuka vagyok és tartok tõle, hogy a fejemre nõ majd, de szerintem a hangos szó, kiabálás és ha nagyobb lesz a tettlegesség nem vezet semmi jóra.
Azért csak veled hajlandó pihenni és aludni, mert ragaszkodik hozzád. Akkor érzi magát nyugodtnak mikor az anyukája a közelében van.. ez teljesen normális. Rengeteg türelem kell egy kicsihez. Nagyon jól csinálod azt, hogy próbálod vissza szoktatni a kiságyába. Hidd el ez sikerülni is fog. Kitartás kell és türelem. Azt, hogy a maminál alszik otthon nem az lehet azért is, mert vágyik már most piciként a figyelmedre, arra, hogy az anyja vele foglalkozzon. Nincs ott semmi gond idõvel változni fog:)
Ebben a korban O mar tudatosan csinalja ezt veletek. Rossz beidegzodes es szokas nala! 2 evesen nehogy mar meg mindig ejszakazni kelljen vele ne haragudj. Meg kell nevelni Ot mert szivja a vereteket! A legroszsabb hozzaallas az hogy beveszitek az agyba Ot! Legyen sajat helye ami az ove. Es akkor tessek kikelni onnan ha reggel van! Ha nem tudsz aludni szorakoztassad magad amig el nem aludsz.. Az en kislanyom 2.5 eves, de be nem jon a szobankaba reggel amig fel nem kelunk vagy en bemegyek hozza. Van egy kis oraja ami be van allitva hogy a napocska feljon rajta fel 8-kor. Ha a napocska feljott reggel van es fel lehet kelni es be lehet jonn a szobaba! Ha a holdacska van az oran akkor meg ejszaka van es nem kelunk fel. Ez a rend! es rend a lelke mindennek. Igenis tanitsd meg! Tobbre kepes agyilag mint amit te gondolsz!

Mit csináljak a 2, 5 éves fiammal egy ideje egésznap rajtam van, mint aki hozzám lenne ragadva? Ha jobbra lépek jobbra jön szoval olyan szinten. Ez normális?

semmit nem tudok csinálni,árnyékként követ,ha nincs kedve követni akkor bennt ül a szobájába és üvölt,akár hosszú ideig is,és mondja hogy anya ebbe,mármint hozzá a szobába.ha kijön a konyhába nem játszik,hiába hoz játékot,szaggatja a nadrágomat,h menjek vele a szobába.ezt mért csinálhatja?már ez kicsait aggaszt,és idegesit.

Legjobb válasz: A barátnõm kisfia dettó ezt csinálja most. Talán a korral jár. Õ is 2,5 éves.

A barátnõm kisfia dettó ezt csinálja most. Talán a korral jár. Õ is 2, 5 éves.
A kérdező hozzászólása: hát nem hiszem, hogy a korral jár, én nem ismerek ilyet rajtunk kivül.és ez már nagyon idegesitö, szeretem öt , imádom de ez sok, hoyg 1 percem sem legyen, 1 mozdulatot se tehetek nélküle, és félek, hogy ez késöbb komoly problémát szülhet.hogy lesz igy önálló?
Hát van benne valami. Igazad lehet. Amit én tudok, vagyis csak megfigyeltem a barátnõmön és kisfián: -a barátnõm SEHOL nem hajlandó otthagyni 1óránál tovább. Még a nagyinál sem. -ha a kicsi rossz, "megfenyegeti", hogy elviszi pl.keresztanyuhoz, nagyihoz és otthagyja. Ilyenek, ehhez hasonlóak veletek nem történtek? Mert szerintem ilyenekre simán reagálhat így egy gyerek.
A kérdező hozzászólása: nem történt ilyen mert nincs is kihez vinnem.sajnos 1 honapja halt meg a párom anyukája, ö néhe szokott rá vigyázni, de szerették egymást ott elvolt.én anyám meg cseszik rá, ugyhogy mi egésznap eggyütt vagyunk.ja meg az apuka is amikor hazajön munkábol.
2.5 éves gyerek miért legyen önálló? Olvass utána ennek a korszaknak mert itt csak hülye tanácsokat kaphatsz. Te Jó ég 3.micsoda barátnõd van! Te pedig légy türelmes a gyerekedhez, szeresd és meglátod minden rendben lesz.
A második év közepére erõsödik benne az elválástól való félelem, álltalános állapot idõvel elmúlik addig kitartás.

2, 2, 5 éves kislányok nunijában szokott lenni fehér váladék? Kislányomnak van, igazából régebben is volt, de mindig azt hittem, hogy popsikenőcs lehet, de egy ideje bilizik és azóta alig kenjük popsikenőccsel, mégis ott van a fehér valami.

Természetesen a gyerekorvossal is beszéltem, de sokra nem jutottam vele.

Legjobb válasz: Az én 2 és fél éves lányomnak (kb. fél éve szobatiszta) is mindig van. Sõt, még fürdés után is marad egy kicsi. Szerintem ez normális. Így tisztul, így tartja fenn az egyensúlyt és védi a kórokozóktól. Bár magamnak nem szoktam nézegetni és valószínûleg jobban meg is tudom mosni, biztos nekünk felnõtteknek is van. Ha körülötte nem piros, gyulladt a puncija, nem nagyon sok a fehér vááladék, nincs a bugyijában is folyamatosan nyoma, akkor nincs okod aggodalomra.

Az én 2 és fél éves lányomnak (kb. fél éve szobatiszta) is mindig van. Sõt, még fürdés után is marad egy kicsi. Szerintem ez normális. Így tisztul, így tartja fenn az egyensúlyt és védi a kórokozóktól. Bár magamnak nem szoktam nézegetni és valószínûleg jobban meg is tudom mosni, biztos nekünk felnõtteknek is van. Ha körülötte nem piros, gyulladt a puncija, nem nagyon sok a fehér vááladék, nincs a bugyijában is folyamatosan nyoma, akkor nincs okod aggodalomra.
Én is azt írtam volna, mint az elsõ válaszoló, de Õ részletesebben megfogalmazta.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!