Találatok a következő kifejezésre: 5 éves mind (344 db)

Orrmandula műtétje lesz a kisfiamnak. Mit ehet mütét után és hány órával? Hogyan és mikor vesznek tőle vért? Még nincs 3, 5 éves. Minden hasznos tanácsot szívesen fogadok!

A vérvételt?l is félek, hogy ekkora gyereket hogyan kell lefogni vagy mi lesz? Nem fogja odatartani a karjat.

Legjobb válasz: A 2.5 éves kisfiamnak másfél hónapja vették ki az orrmanduláját. Semmi gond nem volt se elõtte,se utána! Sok múlik a személyzeten is! Tudom,könnyû mondani,hogy ne félj, de ne félj,mert azt a gyerek megérzi. Fél 8ra mentünk, 9kor kapott egy kúpot,amitõl elkábult. Nem sokkal utána vitték is a mûtõbe, 25 perc múlva már hozták. Ébredés után 40percig hisztérikusan üvöltött,de sajna a kicsiknél ez általános, így hat rájuk az altatás. A hisztéria alatt nem lehetett rá hatni,totál önkívületi állapotban volt. Majd 2 órát aludt. Ezután ihatott,majd ehetett. A lényeg,hogy szénhidráttartalmú legyen. Õ kekszet, ropit kért egy kevés joghurttal. Nem hányt, igy délután 2kor hazajöhettünk. Mûtét elõtti éjféltõl nem ehet,nem ihat, te se tedd ezt a szeme láttára. Mi vittünk be laptopot,azon nézett pár rész bogyó és babócát az ébredés után. Mûtét elõtt meg rajzolt, járkált. Minden jót!

A kérdező hozzászólása: Azt még nem írtam, hogy 10 napig kell szednie Augmentin-t. Te kicsidnek kellett szedni antibiotikumot?
A 2.5 éves kisfiamnak másfél hónapja vették ki az orrmanduláját. Semmi gond nem volt se elõtte, se utána! Sok múlik a személyzeten is! Tudom, könnyû mondani, hogy ne félj, de ne félj, mert azt a gyerek megérzi. Fél 8ra mentünk, 9kor kapott egy kúpot, amitõl elkábult. Nem sokkal utána vitték is a mûtõbe, 25 perc múlva már hozták. Ébredés után 40percig hisztérikusan üvöltött, de sajna a kicsiknél ez általános, így hat rájuk az altatás. A hisztéria alatt nem lehetett rá hatni, totál önkívületi állapotban volt. Majd 2 órát aludt. Ezután ihatott, majd ehetett. A lényeg, hogy szénhidráttartalmú legyen. Õ kekszet, ropit kért egy kevés joghurttal. Nem hányt, igy délután 2kor hazajöhettünk. Mûtét elõtti éjféltõl nem ehet, nem ihat, te se tedd ezt a szeme láttára. Mi vittünk be laptopot, azon nézett pár rész bogyó és babócát az ébredés után. Mûtét elõtt meg rajzolt, járkált. Minden jót!
még azt nem írtam, hogy aznap, másnap nem sokat evett, de amit kért, azt kapott. Kifli, keksz, pogácsa, fõtt kaja, nem evett pépest! A mûtét óta sokkal jobb, rendesen kap levegõt az orrán.
1. vagyok Itthon vagyunk, és mama kényezteti az unokát, úgyhogy írok neked, aztán kialszom magam! :-) 7-re mentünk be reggel, 9.30-ra voltunk mûtétre kiírva. Negyed tíz körül kapott egy bódító kúpot a fenekébe, és amikor már elbódult, akkor próbáltak neki branült szúrni, de nála ez problémás, úgyhogy nem is kínozták, hanem altatás után szúrtak neki egyet. 25 perc volt a mûtét, tényleg elég ijesztõ az ébredés, pedig az enyém nem üvöltött, "csak" nyöszörgött és mindenáron fel akart kelni, kapkodott az infúzióhoz, véletlen orrba vágta magát, vérzett az orra. De ez kb. 10 perc alatt lement, azután aludt. Nem sokat, mert más gyerek 3-4 órát aludt nyugodtan, az enyém másfelet és onnantól az volt a legnagyobb problémája, hogy éhes. Vittem neki egy kis új játékot, mesekönyvet, míg az õrzõben voltunk, azzal elvolt. Bódult volt egyébként, de egy istennek nem aludt! Ébredés után kb. 1 órával ihatott vizet. Mikor a szobába kerültünk rögtön elaludt, majd a tubus helyét fájlalta. Az orrmandulás gyerekeknél mindnek a tubus helye fájt csak. 5-kor ehetett egy kiflit. Sok folyadékot kellett inni és lement 1l infúzió. Néztek egy vizeletet délután, mivel az jó lett, így levették az infúzióról és mondták, hogy másnap jöhetünk haza, ha az éjjel sem lesz gond. Semmi gond nem volt, fél7-kor hozták a reggelit, 7-kor elmentünk az ambulanciára a mûtõs dokinkhoz, negyed 8-kor már hazafele tartottunk. Ha helybeliek lettünk volna, még aznap hazaengednek, de én nem bántam, hogy nem veszik ki rögtön a szakszerû felügyelet alól. 8-án kell kontrollra mennünk, addig nem ehet-ihat meleget, hideget, fûszereset és szénsavasat, nem szaladgálhat (bár csak 2 nap a szobafogság, aztán kimehet), nem ugrálhat, nem bukfencezhet, nem állhat fejen, nem lógathatja lefele a fejét. Szóval ez a kontrollig lévõ egy hét szerintem keményebb lesz, mint a mûtét. Én nem mondom, hogy ne izgulj, mert úgyis felesleges, én is jól kibõgtem magam, mikor bevitték a mûtõbe, szörnyû érzés volt, mikor a kis magatehetetlen testét felemelte a mûtõsfiú, de nagyon bízunk benne, hogy javít a problémáin. Egyébként akkora volt az orrmandulája, hogy azon csodálkoztak, hogy eddig semmit nem okozott, mert beszívta a dobhártyát mindkét oldalon pl. A hangján hallatszik, hogy valami történt vele, mert a pangó váladék és a mûtét helyén lévõ ödéma miatt orrhangon beszél. A váladékot holnap lehet csöppel feloldani és óvatosan leszívni, az ödéma meg majd lelohad. Ennyi. Bocsi a kisregényért, de még nagyon friss az élmény!
Rendben vagytok, mentek holnap mûtétre?
Még annyi, hogy ez egy napos mûtét, reggel bemegyünk, ha nincs semmi probléma, és miért lenne, akkor pénteken jöhetünk is haza.
A kérdező hozzászólása: Hú én is szívrohamot kapnék ha az ovónõ azzal hívna fel hányt a gyerek. De édes lehetett amikor megígérte többé nem fog. :) Nekünk a doki azt mondta nem szabad szívni az orrát egy hétig biztosan. Pedig eléggé szörcsög. Hétfõn már mehet oviba de félek ettõl egy kicsit. Látom ti se mentetek rá egy hétre. Szerintem oviba nem lesz gond újból menni mert nagyon szereti, nálunk beszoktatás sem volt mert elsõ perctõl imádta. Csak én féltem nehogy elkapjon valamit.
Örülök, hogy túl vagytok rajta és minden rendben van! Az enyém is ilyen "hiperaktív" volt a mûtét utáni héten, egyfeszt kinn akart lenni, nem gyõztem mondogatni: a doktor néni, tudod, mondta, hogy nem szaladgálhatsz még, nem ugrálhatsz stb.-stb. Néhányszor a gyerekem durcásan közölte, miután rászóltam, hogy ne sikítva énekeljen (esküszöm elõtte sose sikított!): Anya, hagy énekeljek már, ne szóljál rám ezért, légy szíves! 27-én volt a mûtét, 8-án mentünk kontrollra, 9-én mehetett bölcsibe. Huhh, képzeld el, az elsõ nap haza kellett hoznom délben, mert egész délelõtt sírdogált utánam (volt egy beszokós kisgyerek, akinek ott volt az anyja), és annyira felkavarodott a sírástól a gyomra, hogy kihányta az ebédet. Mikor szólt a gondozónõ, hogy hányt a gyerekem (sose szokott), érte megyek vagy altassa nyugodtan... Szerinted??? Ja, és az orrspray-vel óvatosan, mert vérzést okozhat. Mi vasárnap óvatosan leszívtuk a váladékot (3 nappal a mûtét után) és annyi. Egyszer kellett fájdalomcsillapító, de az is a tubus miatt. Ja, és nekünk mondta a doktornõ, hogy Nurofent vagy Panadolt használjak fájdalomcsillapításként, ha kell, Cataflam cseppet a mûtét utáni 72 órában semmiképp. Egyébként nagyon várta már, hogy menjen bölcsibe, szórakoztatja a gondozónõket a kórházi élményeivel, tegnap már semmi gond nem volt, örömmel ment és õ mondta, hogy ne hozzam el ebéd után, most ott alszik. ("És megígéjem, hogy nem hányok!" :-)) Minden rendben lesz veletek, majd írd meg, hogy fogadta újra az ovit!
A kérdező hozzászólása: Szia Utolso! Elhalasztottuk a mutetet jovo keddre, mert a kislanyom meg mindig beteg. :(
Gondolok rátok kedden és jobbulást a kicsinek!
A kérdező hozzászólása: Szia! Koszonom a reszletes beszamolot! Gondoltam ratok. Amikor meg olvastam az irasod meg is konnyeztem. Mennyi mindenen kell(ett) keresztulmenni.... Jobbulast a kicsidnek! Majd leirom nalunk hogy volt, mi kedden megyunk. Sajnos most a pici lanyom 3. napja 39-40 fokos lazban van. Torka piros, remelem a teso nem kapja el igy most gondolhatod azt se tudom hol all a fejem. Remelem keddre jol lesz mar mert idegbajt kapok. Kedden a mama vigyaz ra amig mi korhazban leszunk. Vigyazzatok magatokra!
A kérdező hozzászólása: Koszi utolso neked is! Jot mosolyogtam, mi is bogyo es babocaval keszulunk neki.:) Nagyon izgulok de remelem minden ok lesz es o is vegre kap az orran levegot mert tegnap ejjel ugy kiszaradt a torka hogy ugatva kohogott.:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves válaszokat! Elsõ írd majd meg a tapasztalatodat légyszi! Minden jót nektek!
Nem kellett neki szedni semmit. 3 féle gyógyszer volt felírva (Augmentin nem volt közte), de csak szükség szerint. Mivel a gyereknél semmi probléma nem volt, így vihetem vissza a gyógyszereket bontatlanul a patikába!

Tényleg jobb a futóbicikli egy 2, 5 évesnek, mint egy pótkerekes?

Azt hallottam több helyr?l is, hogy az egyensúlyozásban jobban segít, így hamarabb megtanul rendes biciklin, és a pótkerkeket ki lehet így iktatni a tanulási folyamatból. Ez tényleg így van? És akinek van ilyen futóbicikli, hol vette és mennyiért? Nagy áruházakban még nem láttam ilyet eddig. Köszönöm a válaszokat, aki tud válaszolni.

Legjobb válasz: Az én 4 évesem nagyon megakart tanulni bicajozni, és csakhátráltatta a pótkerék úgy vettem észre. Így vettünk neki egy még kisebb bicajt, és arról leszereltem a pótokat, a pedált is leakartam, hogy ne akadályozza a lükésben. Õ már azt nem hagyta. Elkezdett gurulni, lükte lükte, majd felpakolta a lábait 1 órán belül megtanult biciklizni két keréken. A fontos, hogy a lába mikor ül rendesen jól leérjen a földre. Igen szerintem jobb megoldás a pótkeréknél. Sõt a roller is a normális sokkal jobb, mint a három kereket, mert az nem tud dõlni kanyarban, hanem túl merev. A kétkerekes az simul ha kanyarodik vele kicsit bedõl, nem úgy kell állni mint egy boton, és ráadásul a lükõ lába elég távol kell legyen. Bocsi tudom ez már nem volt kérdés.

Az én 4 évesem nagyon megakart tanulni bicajozni, és csakhátráltatta a pótkerék úgy vettem észre. Így vettünk neki egy még kisebb bicajt, és arról leszereltem a pótokat, a pedált is leakartam, hogy ne akadályozza a lükésben. Õ már azt nem hagyta. Elkezdett gurulni, lükte lükte, majd felpakolta a lábait 1 órán belül megtanult biciklizni két keréken. A fontos, hogy a lába mikor ül rendesen jól leérjen a földre. Igen szerintem jobb megoldás a pótkeréknél. Sõt a roller is a normális sokkal jobb, mint a három kereket, mert az nem tud dõlni kanyarban, hanem túl merev. A kétkerekes az simul ha kanyarodik vele kicsit bedõl, nem úgy kell állni mint egy boton, és ráadásul a lükõ lába elég távol kell legyen. Bocsi tudom ez már nem volt kérdés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon drága vagy, és köszönöm a válaszodat!!! :) Zöld kezecskét kaptad természetesen! :) Egyre inkbáb hajlok erre a futóbiciklire. Lányom mondjuk (testileg és lelkileg is) 3-4 éves gyerekek fejlettségi szintjén van, ugyhogy megpróbáljuk. Már csak azt keresgélem a goolge-ban, hogy hol érdemes venni és milyet :)
Szia Mi két és fél évesen vettük a futóbicajt. Le sem lehet róla szedni, Már a tavasszal jöhet neki a bicó, mert nagyon ügyesen kiegyensúlyoz. Én csak javasolni tudom. Én az õszi bababörzén vettem. Szerintem nem kell neki új, mert úgysem használja olyan sokáig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöööööm!!!!! Jó ötlet, használtan is nézek. :)

1, 5 évesem minden szót próbál kimondani, de van hogy a végén csúnya szó jön ki. Nektek is volt ilyen?

Mások el?tt elég ciki. Mint pl ma is mentünk a piacra, amit ? úgy mond: [email protected] A cica farka: [email protected] A boszit az elején b.uzinak hallottuk. Egyébként szépen, érthet?en beszél.

Legjobb válasz: Ismételd meg, aztán majd megtanulja. Pl. mondja, hogy medünk a p..ra. Erre te: Igen, megyünk a piacra. Azért sokszor mi képzelünk bele " csúnya" dolgokat a gyerekek ártatlan dolgaiba. A barátnõm és az én gyerekeim sárból homokvárat építettek. Volt várárok, híd, minden. Kérték, hogy fényképezzük le.... Hát, nem volt olyan szög, amibõl ne egy méretes f.sznak nézett volna ki. Esküszöm ha nekem kellett volna egy férfi nemi szervet megmintázni, az se lett volna jobb. De õk meg tök ártatlanul csinálták, fel sem merült, hogy a két anyuci piszkos fantáziája minek nézi...

Ismételd meg, aztán majd megtanulja. Pl. mondja, hogy medünk a p..ra. Erre te: Igen, megyünk a piacra. Azért sokszor mi képzelünk bele " csúnya" dolgokat a gyerekek ártatlan dolgaiba. A barátnõm és az én gyerekeim sárból homokvárat építettek. Volt várárok, híd, minden. Kérték, hogy fényképezzük le.... Hát, nem volt olyan szög, amibõl ne egy méretes f.sznak nézett volna ki. Esküszöm ha nekem kellett volna egy férfi nemi szervet megmintázni, az se lett volna jobb. De õk meg tök ártatlanul csinálták, fel sem merült, hogy a két anyuci piszkos fantáziája minek nézi...
Ezt hallja egyébként valahonnan? Ne vedd rossz néven, csak érdeklõdöm. Mert oké, hogy néha van hasonlóság a gyermek nyelv és felnõtt csúnya beszéd között, de ez azért elég sok véletlen.
Nálunk a kikapsz szó volt mókás! Mindig mondtam a kisfiamnak, mikor Apa csikizte, hogy mondja azt, hogy "Apa, jó legyél, mert kikapsz!". Na, mondta is szépen, még az ujjacskájával is fenyegette, csak a kikapszból, kipasz, amit akár [email protected] is lehetett hallani. :D Szerencsére mire mások elõtt is mondta már tisztán mondta. Lehetett volna magyarázkodni! ;)
6: Hát még ha látnád a képeket! :-) Képzeld el, ahogy a gyerekek ott állnak büszkén, mi meg a barátnõmmel jobbra balra sasszézunk, körbejárva a "mûvet", hogy honnan is fényképezzük.... Aztán egymásra pillantunk, két másodpercig nézünk egymás szemébe és szavak nélkül is tudjuk, mire gondol a másik... Aztán próbálunk fotózgatni és bizonygatjuk a gyerekeknek: igen, szép... ügyesek vagytok.... tényleg....igen, látom a hidat, nagyon jó lett (szép az a kis gombócka is a híd végén :-D)
A kérdező hozzászólása: Még nem rak 2 szót egymás mellé, de minden szót mond vagy megpróbál mondani. Tényleg rengeteg szót használ, felsorolni már hónapok óta nem tudom. És arra értem, hogy nagyjából szépen ejti a szavakat, teljesen érthetõ idegen ember számára is. Viszont van h kiragad pár betût, pl kenguru=gu, barack=ba vagy bacs. Vagy az f betû helyett sz-t mond, pl lufi=luszi, büfi=büszi. M betû helyett b-t, pl cumi=cubi. A héten ennyit mondott: Tibi alszik. Ez volt a leghosszabb :) ) (Tibi a kedvenc kabala állat)
3-as köszi, bearanyoztad a napomat:) ezen akkorát nevettem, ahogy elképzeltem...na meg persze a késõbb érkezõ anyukákat is, akiknek szintén piszkos fantáziája volt...:)
nálunk is van ilyen néha, mi elismételjük helyesen, h "azt mondtad, cica?"és ennyi, amúgy jókat röhögünk magunkban rajta...De azt amúgy elmondanád, h mit jelent, h tisztán, érthetõen beszél?mert a lányom is ennyi idõs, de messze van még attól, h beszéljen...próbálja a szavakat ismételni utánunk, és néhány szót használ..te ezt hívod beszédnek vagy a tiéd már többet mond?esetleg mondatokat?
1: másfél éves.... biztos mond még egy csomó dolgot rosszul, csak hát az nem tûnik fel, mert annak nincs úgy jelentése, illetve ha van is, az nem csúnya.
A kérdező hozzászólása: Nem hallja csak összekeveri a betûket. Piac=pica Akárhogy szépen hangsúlyozom a szót, mégsem tudja úgy kimondani.
Ja, és van még egy! A babapiskótát következetesen [email protected]ónak mondja! Hát, elég fura nyelvújítás! :D Szóval még a szûrõn is fennakadt! :) a @ helyén á szerepel, csak a rendszer rámdörrent! :D

Ezt hogy kell megoldani? Egy 29 éves anyukának 5 éves a fia. Hány év múlva lesz éppen kétszer annyi idős mint a fiú.

és 8.-os vagyok

Legjobb válasz: Egyenletet kell írni hozzá. Az anyuka 29 éves. Vmennyi év múlva (erre vagyunk ugye kíváncsiak, ezt nevezzük x-nek) 29+x éves lesz. A fiú most 5, x év múlva 5+x éves lesz. És az a kérdés, hogy a 29+x mikor lesz kétszer annyi, mint az 5+x. Tehát: 29+x=2*(5+x). Ezt az egyenletet kell megoldani.

Egyenletet kell írni hozzá. Az anyuka 29 éves. Vmennyi év múlva (erre vagyunk ugye kíváncsiak, ezt nevezzük x-nek) 29+x éves lesz. A fiú most 5, x év múlva 5+x éves lesz. És az a kérdés, hogy a 29+x mikor lesz kétszer annyi, mint az 5+x. Tehát: 29+x=2*(5+x). Ezt az egyenletet kell megoldani.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Én úgy csináltam , hogy : Ha az anya most X éves , akkor a fia X-24 az egyenlet amibõl kiderül , hogy az anya hány éves lesz , amikor 2x annyi idõs lesz mint a fia pedig : x=2*(x-24) , ebbõl kijön , hogy 48 éves lesz. 29 éves volt , most meg 48 éves , tehát 19 év telt el közben.
nekem is pont ez kellene és az eredményt tudom:anya:48 fiu:14

5 év múlva Péter és édesapja életkorának az összege 100 év lesz. Most Péter feleanyi éves mint édesapja. Tizenhat évvel ezelőtt Péter édesanyja háromszor annyi éves volt mint Péter akkor?

Hány éves most Péter?

Legjobb válasz: Péter élekora: x Apjái: 2x 5 + x + 2x + 5 = 100. Anyjáé: (x-16) * 3 Tessék, a többi a Te dolgod.

Péter élekora: x Apjái: 2x 5 + x + 2x + 5 = 100. Anyjáé: (x-16) * 3 Tessék, a többi a Te dolgod.
Anyjáé: (x-16) * 3 - 16 Javítva.

Már több mint egy hete 2, 5 évesem széklete elég bűzős, néha folyós, kb 4-5 van neki. Doki csak diétát javasolt, meg türelmet, hogy várjak. Pro kidet is adtam neki. mit tehetnék még?

Legjobb válasz: Az én másfél évesemmel is hasmenéssel küzdünk több, mint egy hete. Nekünk a doki a következõket mondta: ha semmi más baj nincs (se hõemelkedés pl), aktív, sokat szaladgál (tehát nem zavarja), iszik eleget, eszik eleget, akkor semmi teendõ nincs a diétán kívül (sok káliumban gazdag kaja: srépa, banán, krumpli), smectat lehet adni (ez összefogja a kakit, pontosabban bevonja bél nyálkahártyáját) és valami probiotikumot. És ne aggódjak, van, hogy 2-3 hétig is simán eltart egy ilyen. Neki még sose volt ilyen, hasmenése sem, nemhogy ennyi ideig, szóval engem is zavar, de igyekszünk betartani. Már mindig azt hiszem, na ma jobb volt, nem adunk pl smectat, erre másnapra megint 3 kaki. :(

Az én másfél évesemmel is hasmenéssel küzdünk több, mint egy hete. Nekünk a doki a következõket mondta: ha semmi más baj nincs (se hõemelkedés pl), aktív, sokat szaladgál (tehát nem zavarja), iszik eleget, eszik eleget, akkor semmi teendõ nincs a diétán kívül (sok káliumban gazdag kaja: srépa, banán, krumpli), smectat lehet adni (ez összefogja a kakit, pontosabban bevonja bél nyálkahártyáját) és valami probiotikumot. És ne aggódjak, van, hogy 2-3 hétig is simán eltart egy ilyen. Neki még sose volt ilyen, hasmenése sem, nemhogy ennyi ideig, szóval engem is zavar, de igyekszünk betartani. Már mindig azt hiszem, na ma jobb volt, nem adunk pl smectat, erre másnapra megint 3 kaki. :(

3, 5 éves kislányom 8 hónapja szobatiszta, de éjszakára még mindig kell pelus. Nem gond ez?

Minden reggel van a pelusban pisi, és gyakran nem is emlékszik rá, hogy belepisilt. Azt mondják, ez egy hormonális érési folyamat, hiába er?ltetem, várjak addig, amíg kb. egy héten keresztül száraz lesz a pelus. Tettem már arra is próbát, hogy aludjon bugyiban, így is bepisil, van, hogy észre sem veszi... Legyek türelmes még?

Legjobb válasz: barátnõm esténként felébresztette a lányát éjjel 2 kor,hogy pisiljen tudott is mindig,majd 2-hét múlva magától ébredt és szólt ha pisilnie kellett ugye nem minden este kelt de nem pisilt be azóta sem,õ akkor 2,5 éves volt.Próbáld ki te is,hátha bejön.

barátnõm esténként felébresztette a lányát éjjel 2 kor, hogy pisiljen tudott is mindig, majd 2-hét múlva magától ébredt és szólt ha pisilnie kellett ugye nem minden este kelt de nem pisilt be azóta sem, õ akkor 2, 5 éves volt.Próbáld ki te is, hátha bejön.
Nem gond 5 éves korig. Az éjjeli ébresztést semmiképp nem javasolnám.
én viszont teljesen egyetértek az elsõvel. szintén így jártam el a kislányommal mikor kezdtük a szobatisztaságot. 2, 5 éves. ( 5 hónapja szobatiszta)
Az éjjeli ágytisztaság felsõ korhatára az 5.életév! Ráértek még. Ne keltegesd, mert az csak bekavar. Az ingert meg kell éreznie, fel kell rá ébrednie, ez az egész lényege. Ha te keltegeted, semmit nem érsz el, csak azt, hogy nem pisil be. De nem azért, mert ténylegesen megérett a szobatisztaságra, hanem azért, mert te felkeltetted és kivitted wcre. Az én nagyobbik fiam 4 év 4 hónapos volt, amikor éjjelre szobatiszta lett. Nappalra 2, 5 évesen lett szobatiszta. Nyugi! A kisebbik 3 hónap múlva lesz 3 éves és még napközben is pelenkás. Ez van, majd mindennek eljön a maga ideje.

Szerintetek a 167cm nagyon magas 11 évesen? Szerintem irtózatosan nagy vagyok. Félek hogy majd mikor felnőtt leszek, alig lesz cipőm. úgyanis most lassan 43-as lesz a talpam és 5 évesen 37-es volt a lábam. Lehetséges hogy több mint 2m leszek?

Legjobb válasz: Nem valószínû, hogy több mint 2 m leszel, mert a növekedés nem egyenletes... Én asszem 171 cm voltam 11 évesen. Most 23 éves vagyok (fiú) és 191 cm. Már kb. 15 éves korom óta nem nõttem. A lábad mérete meg szintén nem egyenletesen nõ, de nem is függ össze a magasságoddal. Úgy emlékszem, mindig nagy lábam volt. Most 44-es.

Nem valószínû, hogy több mint 2 m leszel, mert a növekedés nem egyenletes... Én asszem 171 cm voltam 11 évesen. Most 23 éves vagyok (fiú) és 191 cm. Már kb. 15 éves korom óta nem nõttem. A lábad mérete meg szintén nem egyenletesen nõ, de nem is függ össze a magasságoddal. Úgy emlékszem, mindig nagy lábam volt. Most 44-es.
A növekedés üteme egyéni. Valószínûleg tényleg magas leszel - de most minden gyerek kicsit magasabb, gyártanak hozzá cipõt, ne aggódj :-)
ötödikben volt 3 fiú osztálytársam, aki 175-180 cm magas volt és 43-47-es lábuk!:) egyikük 12, a másik kettõ 11 éves volt. azóta nem sokat nõttek. nyugi:) mondjuk az nagyon durva, hogy öt évesen ilyen nagy lábad volt! minden elismerésem:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Szerintem valószinû hogy biztos leszek egy minimum 190.. de remélem nem leszek sok. Még egyszer köszi a válaszokat :)
nagyobb vagy mint én

SOS! Kisfiam 2, 5 éves 4 órája kapott daedalonette kúpot de még mindig hányna csak már nincs mit, mégis mit tehetnék?

Láza volt de azt le tudtam vinni.Vizet kortyonként kap de kihányja.közben sokat alszik,de hát éjszaka van,és gondolom a hányás is kimeríti,na meg a kúp is elkábítja.Reggel viszem orvoshoz.

Legjobb válasz: na, gyerekeimnek, ~5 éves korukig, mindig így volt, mikor lázas betegség kezdõdött, vírusos, nem gyomorrontás, az nem volt soha. Ügyeletes orvos ki: õ mondta, és betartottuk mindig: hányád után 6 óráig nem kap semmit. A semmi az semmi. (nem fog kiszáradni ezalatt) Utána (utolsó hányás után 6 órával) jéghideg vizet - pár kortyot. (nem kap torokgyulladást tõle)(nem kell kúp se) Tessék betartani!

na, gyerekeimnek, ~5 éves korukig, mindig így volt, mikor lázas betegség kezdõdött, vírusos, nem gyomorrontás, az nem volt soha. Ügyeletes orvos ki: õ mondta, és betartottuk mindig: hányád után 6 óráig nem kap semmit. A semmi az semmi. (nem fog kiszáradni ezalatt) Utána (utolsó hányás után 6 órával) jéghideg vizet - pár kortyot. (nem kap torokgyulladást tõle)(nem kell kúp se) Tessék betartani!
Reggelig húzzátok ki valahogy, sajnos amíg nem ürül ki teljesen nem tudsz vele mit kezdeni. Remélhetõleg holnapra túl lesz rajta. Ha alszik közben az jó, mert regenerálódik a szervezet. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Valóban nem gyomorrontás, szinte semmit nem is evett ma, hányni már legalább 2 órája nem tud, nincs mit, csak max, az 1korty víz amit adok neki az viszont jéghideg.Remélem kihúzzuk így reggelig.Maradok mellette reggelig, Nektek pedig jó éjt!
Kicsi koromban nekem is volt ilyesmi betegségem. Igaz én ilyen sárga trutyit is hánytam (epe?). Ha van otthon adjál neki B6-ot. Az csillapítja a hányingert. Inni nekem hideg vizet adtak (a szobahõmérsékletnél picit hidegebb), állítólag az csillapítja a gyomrot. Viszont két kortynál többet nem kaptam, mert kihánytam. Egy-egy ivás között olyan 15 másodpercet vártunk. Remélem jobban lesz a pici :)
Jobban vagytok már?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az érdeklödést, nagyon jól esik! Reggelre jobban lett, csak sokat sírt mert csak kortyokban adtam a vizet, szegény pedig nagyon szomjas volt.Déli alvás után még egyszer hányt és csak a hasmenés maradt utánna de jó kedvü volt.Most éjjel aludt, reggel pedig tejért sirdogált, de hát nem nagyon mertem adni, végül egy kis adagban kiegyezztünk, de nem is tudta mind meginni.Most kicsit hányingere volt kapott kúpot és alszik.Tegnap csak pár szál ropit evett, inni ivott rendesen. Tegnap ebéd után én is csatlakoztam, hánytam, ment a hasam, reggelre kutya bajom nem volt, de még este a párom is kidölt, most együtt alszik a kicsivel. Mivel épp a mamánál nyaralunk, reménykedünk hogy Ö nem kapja el 70 Felett biztosan nehezebben vislné :(
Jobbulást :-( Nekem a dokink azt mondta, hogy lehûtött almalé vagy szõlõ kis kortyokban csodákra képes, és nálunk tényleg.

5 éves kisfiam még mindig nagyon sokszor felébred, és fél. Sírdogál. Valami megoldás erre?

Velünk szeretne aludni.De ha ott is van, akkor is felkel, csak annyi, hogy megsimizem.érzi, hogy ott vagyunk vele, és alszik tovább. Ugye a sokszori felkelés miatt, általában éjszaka átengedem hozzánk.

Legjobb válasz: rendezzétek át a szobáját együtt,vele együtt, közösen. mondja meg,hová akarja tenni az ágyát, hol legyen a szekrény ,a polc meg a többi. ha a szoba közepére rendeli az ágyát, akkor legyen ott. közben kérdezd meg, hogy éjszaka,mikor felébred, mit lát, mire gondol, mi az, ami neki aggodalmat okoz. Én direkt nem használom direkte a félsz szót, nem teszem mondatba, mert azt vettem észre,hogy szinte magam adom a szájába a mondandót. Tehát ha így kérdezem,hogy mitõl félsz ? szörnyeket látsz,vagy mitõl? akkor másnap már rögtön mondja ,hogy szörnyek vannak a szobában és fél! Sosem kérdeztem,hogy pl félsz a sötétben? mert akkor tuti hallanám vissza , hogy jajj de féltem a sötétben egyedül. Nem tudom,érthetõ e,amit írok, de nem fogalmazok meg semmit direkt, ami ezzel kapcsolatos. Teljes sötétben, egyedül alszik 5 éves fiam, estétõl reggelig, nyugodtan, ahogy mindig is aludt. Szóval, ha ez változna, én átrendezném vele a szobáját, ahogy õ szeretné és közben csak pozitivan beszélnék az éjszakáról, hogy akkor alszik a testünk és a fejünk, kipihenjük magunkat,hogy másnap erõsen keljünk és vidámak legyünk meg pihentek, beszélnék a csillagokról, az égen nyugvó bolygókról, egy kis mesébe szõve, hogy az éjszaka csak nyugalmat , csendet és pihentetõ gondolatokat ébresszen benne, semmi mást.

rendezzétek át a szobáját együtt, vele együtt, közösen. mondja meg, hová akarja tenni az ágyát, hol legyen a szekrény , a polc meg a többi. ha a szoba közepére rendeli az ágyát, akkor legyen ott. közben kérdezd meg, hogy éjszaka, mikor felébred, mit lát, mire gondol, mi az, ami neki aggodalmat okoz. Én direkt nem használom direkte a félsz szót, nem teszem mondatba, mert azt vettem észre, hogy szinte magam adom a szájába a mondandót. Tehát ha így kérdezem, hogy mitõl félsz ? szörnyeket látsz, vagy mitõl? akkor másnap már rögtön mondja , hogy szörnyek vannak a szobában és fél! Sosem kérdeztem, hogy pl félsz a sötétben? mert akkor tuti hallanám vissza , hogy jajj de féltem a sötétben egyedül. Nem tudom, érthetõ e, amit írok, de nem fogalmazok meg semmit direkt, ami ezzel kapcsolatos. Teljes sötétben, egyedül alszik 5 éves fiam, estétõl reggelig, nyugodtan, ahogy mindig is aludt. Szóval, ha ez változna, én átrendezném vele a szobáját, ahogy õ szeretné és közben csak pozitivan beszélnék az éjszakáról, hogy akkor alszik a testünk és a fejünk, kipihenjük magunkat, hogy másnap erõsen keljünk és vidámak legyünk meg pihentek, beszélnék a csillagokról, az égen nyugvó bolygókról, egy kis mesébe szõve, hogy az éjszaka csak nyugalmat , csendet és pihentetõ gondolatokat ébresszen benne, semmi mást.
Hát, én is átengedném, ha fél, aztán esetleg késöbb egy kis idõre beköltöznék vele a szobájába egy szivacsra, aztán kijönnék, ha elaludt, vagy valamikor éjjel, ha felébredek. De csak akkor, ha már valamennyire rendezõdött az alvása. Persze ebben benne van az "ott ragad egy idõre" lehetõsége is, de én ezzel együtt inkább magam mellé engedném, mint hogy féljen szegény egyedül.
elõzõ vagyok, még az jutott eszembe, hogy mennyire nyugodt az esti rituáléja? hogyan történik a lefekvés? TV-t ezek szerint, jobb, ha este nem néz a kicsid, mert dolgozik az agya ezerrel rajta éjjel. vacsora, fürdés, meseolvasás és fekvés? Esetleg próbáltad a relax-zenét elalvás elõtt? egy kis nyugizene, vagy ami szeret, csak ne legyen pörgõs, összebújsz vele a sötétben és hallgattjátok egy kicsit, .....
Van éjjeli fény? Az sokat javítana, szerintem nem jó, ha ott alszik veletek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!