Találatok a következő kifejezésre: 5 éve házat (22 db)

Haza lehet de egyszer vagy kétszer max nagyon rövid idõre
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ
Nem egyszer kétszer! :D istenem... Akkor jöhetsz, amikor szabadság van. Mert van olyan is... Külföldön eltölteni a szabadságot viszont csak 3 év szolgálat után lehet tölteni. Ennyi!!!!!!

Jogi kérdés! Ha a kiskorú kislányom ajándékozással jutott 5, 5 éve a nagymama házához, akkor ugye a gyámügy védi?

Akkor be is százalékoltunk a ház után.A mamának haszonélvezeti joga volt. Ha most eladnánk,mivel a mama meghalt,akkor a köteles rész járna-e másik örökösnek bel?le??

Legjobb válasz: az utolsó elötti voltam, és az utolsónak csak annyit, hogy még soha nem tudja a család mi lesz miért kellene eladni az ingatlant, ami nem egy újépítésü ingatlan. Nálunk mamám gondolkodott hogy a ránkiratja a házát, aztán nem tette meg, aztán meghalt, anyukám örökölte a régi házat, ami üresen állt évekig miután már egy nagy felújításra lett volna szükség egy olyan állagmegörzöre, és nem volt több millionk, hogy a tetöt, meg mindent kicseréltesünk, így eladták, és vettek egy lakást nekem. Szóval soha nem tudhatod mi történik és mondjuk olyan anyagi körülémny vagy egyéb körülmény lesz.

az utolsó elötti voltam, és az utolsónak csak annyit, hogy még soha nem tudja a család mi lesz miért kellene eladni az ingatlant, ami nem egy újépítésü ingatlan. Nálunk mamám gondolkodott hogy a ránkiratja a házát, aztán nem tette meg, aztán meghalt, anyukám örökölte a régi házat, ami üresen állt évekig miután már egy nagy felújításra lett volna szükség egy olyan állagmegörzöre, és nem volt több millionk, hogy a tetöt, meg mindent kicseréltesünk, így eladták, és vettek egy lakást nekem. Szóval soha nem tudhatod mi történik és mondjuk olyan anyagi körülémny vagy egyéb körülmény lesz.
A ház a gyereké kizárólag.És nem igaz, hogy a nagykorúságáig nem nyúlhattok hozzá.Ti vagytok a gondviselõje, kicsit bonyolultabb, és tényleg bekavarhat a gyámügy, de nem lehetetlen.
Ha ajándékozás során kapta a házat, akkor az a gyermek tulajdona, és az örökösöknek semmi közük nincs ahhoz a házhoz, nem kell nekik semmit fizetni.
Ha a nagymama ajándékozással adta a kislánynak a házat, rajta az élethossziglani haszonélvezettel, akkor a nagyi halála után a kislány ÖRÖKÖSE lett a háznak! Ha pedig egyedül örökölte, az történik, amit elsõ, második és harmadikként /is/ leírtam. Le is illetékeltek róla, tehát fehéren-feketén õ a tulajdonos! Ha egyedül õ kapta ajándékba, akkor egyedüli tulajdonos csakis õ!!!
Igen. Nagykorúságáig SENKI nem nyúlhat a vagyonához!
Nem örökölte senki a házat.a kislány a nagymama halála elött ajándékba kapta és a nagyinak csak haszonélvezete volt rajta.Jól értem? Szóval ebben az esetben, mivel nem örökség volt, senki nek nincs köteles része, mert a haszonélvezet nem örökölhetö. Ha a nagymama tulajdona lett volna a lakás és végrendelkezik a nagymama a kislány részére, akkor megtámadható a végrendelet a többi örökös álltal és akkor van köteles rész. Ebben az esetben nincs. Viszont ti sem adhatjátok el a lakást.
Még egyszer elolvastam. Most akkor a lányod örökölte, vagy még valaki más is? Mert ha nem egyedül örökölte, akkor minimum két személyé a ház és mivel a lányod kiskorú, az õ részét a gyámügy védi.Ha a másik örökös el szeretné adni, megteheti, de a lányod része a lányodé lesz és nagy korúságáig akkor is a gyámügy védi a pénzét. De a gyámügy nem engedi elkótyavetyélni, vagyis nem engedi irreális ára alatt eladni sem.
Ha a kislányod örökölte egyedül, senkinek semmilyen rész nem jár belõle. De nem adhatnátok el. Az a lányodé és nagykorúságáig a gyámügy vigyázz rá.
Csúnya dolog még az elgondolás is, hogy a kisgyerek örökségét pénzzé akarják tenni :(
Eladható a gyermek tulajdona, de csak és kizárólag úgy, hogy a Gyámügynek ellen kell jegyeznie az adásvételi szerzõdést, amit nem minden esetben köteles megtenni. Mivel nem öröklésrõl van szó, hanem egy korábbi ajándékozásról, így nincs örökölnivaló, mivel a nagymama nevén nem volt semmi a halála pillanatában, így a semmi után jár a köteles rész, ami semmi.

Örököltünk testvéremmel egy házat, én lemondanék róla a javára, õ csak 5 éven belül fizetne ki engem. Milyen papírt írjunk róla, hogy valamennyire "biztosítva" legyek ha nem fizet ki?

Legjobb válasz: Amennyiben jól értelek, a házrészt nem megvenni akarnád hivatalosan, hanem odaajándékozni. A fizetés csak privát dolog lenne, hogy ne kelljen adózni a pénz után. A megoldás az lenne, hogy te papíron kölcsön adsz neki a vételárnak megfelelö összeget, amit 5 éven belül kell visszaadnia. Így te be vagy biztosítva, és mégsem kell fölöslegesen adót fizetni.

Amennyiben jól értelek, a házrészt nem megvenni akarnád hivatalosan, hanem odaajándékozni. A fizetés csak privát dolog lenne, hogy ne kelljen adózni a pénz után. A megoldás az lenne, hogy te papíron kölcsön adsz neki a vételárnak megfelelö összeget, amit 5 éven belül kell visszaadnia. Így te be vagy biztosítva, és mégsem kell fölöslegesen adót fizetni.
Egyrészt ügyvéd vagy közjegyzõ elõtt kellene megkötni a szerzõdést, õ nyilván tudja, hogy hogyan kell megfogalmazni egy ilyen szerzõdést. Józan paraszti ésszel én olyan szerzõdést írnék alá, amiben az van, hogy csak akkor mondok le a javára a ház rám esõ részérõl, akkor járulok hozzá a nevére történõ átíráshoz, ha maradéktalanul kifizette a rám esõ részt. A fizetésnek meg nyilván nyoma van, akár csekken, akár átutalással fizet, vagy mondjuk ügyvédnél, közjegyzõnél letétbe helyezi a részösszegeket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!

2, 5 éve örököltem egy házat, ami akkor 5, 5m ft-ot ért. Most eladnánk 6, 5m-ért! így mennyi lenne a szja amit fizetnem kéne?

Legjobb válasz: Mégegyszer: 6.5 Mft - 5,5 MFt - költségek ______ X összeg - 10 % amortizáció ______ Y összeg = az adó alap 2011-ben az ADÓ = Yx25% nem kerül más bevétellel összevonásra (az összevonás 2008 elõtt volt, bocsánat ezt eltévesztettem)

Mégegyszer: 6.5 Mft - 5, 5 MFt - költségek ______ X összeg - 10 % amortizáció ______ Y összeg = az adó alap 2011-ben az ADÓ = Yx25% nem kerül más bevétellel összevonásra (az összevonás 2008 elõtt volt, bocsánat ezt eltévesztettem)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!én úgy tudom, hogy édesapám miatt aki ugye az özvegy kevesebbet kell adózni!bocsánat, de nem jól írtam nem 2, 5éve, hanem 2007.októberében örököltük!így nem 90, hanem 60% amit nézni kell?elõre is köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Szóval, a vevõnek jan.1után kéne beadni a bankba a papírokat?vagy lehet elõbb és akkor aláír az adásvételit?
Az adásvételi dátuma számít.
"én úgy tudom, hogy édesapám miatt aki ugye az özvegy kevesebbet kell adózni" Neked a te tulajdonrészed után kell adózni. Nem derül ki, hogy édesapád milyen minõségben részes az ingatlanban. Ha csak haszonélvezõ, akkor a haszonélvezeti jog arányában adóznia kell neki is. A haszonélvezeti jog aránya az életkorától függ.
Ha viszont édesapád most hunyt el, és emiatt kerül le a haszonélvezeti jog, ami 2007-ben rákerült, akkor rosszabb a helyzet, mivel most a teljes bevétel a tiéd, szerzéskori értékbõl viszont le kell vonni a haszonélvezeti jog arányában.

Örökölhet? Anyukámnak van egy fiútestvére. Mikor 5 éve meghalt a nagypapám úgy örökölt, hogy az összes földterület az övé lett, testvéréé pedig a ház (amelyben élnek) fele, mivel még élt a nagymamám, ezért a ház másik fele az övé maradt papíron.

Pár napja meghalt a nagymamám. Jogosan fogja követelni az anyukám a ház felének (mamám része) a felét? A mai napig benne él anyukám testvérének a családja, azért úgy gondolom fel kell becsületetni a házat és kifizetni anyukámat. Jogos lenne a követelés, volt már valaki hasonló helyzetben? Ha anyukám testvére megtagadja a fizetést jogunk van perelni?

Legjobb válasz: persze, hogy örököl, a nagymama tulajdonának a felét, ha anyád és a nagybátyád csak ketten vannak testvérek....a hagyatéki tárgyaláson el lehet rendezni mindent, anyukád meg eladhatja a negyed házat, de a tesójának elõvásárlási joga van

persze, hogy örököl, a nagymama tulajdonának a felét, ha anyád és a nagybátyád csak ketten vannak testvérek....a hagyatéki tárgyaláson el lehet rendezni mindent, anyukád meg eladhatja a negyed házat, de a tesójának elõvásárlási joga van
persze, hiszen anyukád a nagymamád után ugyan ugy örököl mint a testvére, azonban én kétszer is meggondolnám hogy felboritok e rokoni szálakat egy házért amiben õk élnek. lehet hogy nincs lehetõségül fizetni akkor is ha ez nektek jogosan járna, mérlegeld hogy milyen a kapcsolat a két család között
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részvétet, nagymamám már magatehetetlen volt, nem is tudott magáról, azt hiszem jobb így neki. Anyukám testvérének felesége borzasztó kapzsi, mikor papám már nem volt magával aláíratott vele egy olyan papírt, hogy neki ajándékoz egy nagyobb földet, ami papám halála után anyukámat illette volna meg. Ezért félünk egy kicsit, szerintem minden kitelik tõle. Mi lesz, ha lefizeti a becslõt, hogy direkt kevesebbet mondjon a ház árára? Mi is hívhatunk becslõt? Nagyon sok pénzük van, többdiplomás, karrierista család, de mi lesz, ha kitalálnak valamit, hogy nem tudnak fizetni? Értitek, egy nagyobb összegrõl lenne szó...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot, de tudom, hogy a rokonok nem költöznének el a családi házból, gyerekek is vannak...
Részvétem!! Van jogotok pereskedni, de sokat nem oldana meg szerintem.. De ha más választás nem lesz akkor pereskedjetek.. De mi az hogy nem akarja kifizetni??
"Ha anyukám testvére megtagadja a fizetést jogunk van perelni?" Erre pedig a válasz: a per joga mindenkinek adott. Viszont nem jöttök ki jól. Amennyiben a testvére nem fizeti ki anyukád "követelését", akkor anyukád bíróságon kezdeményezheti a közös tulajdon megszüntetését. Ekkor a bíróság az ingatlan kényszerértékesítését rendeli el az lejáró végrehajtóval, aki az ingatlan becsült vételárának 60%-ára húzhatja le az árat. Ha elkel az ingatlan, akkor az így befolyó pénzt fogják felosztani a tulajdonok arányában. A gyakorlatiasság kedvéért ha az ingatlan 10.000.000 Ft-ot ér, akkor a kényszerértékesítés során édesanyád kb. 1, 3 milliót, a testvére pedig kb. 3, 8 millió forintot fog kapni. Megéri?
A kérdező hozzászólása: Igen, a nagymamámé maradt a ház fele. Ebbõl kéne most szerintem fele-fele arányban anyukámnak és testvérének részesülni, csak mint írtam anyukám testvére a házban lakik és nem akarnak elköltözni, szerintem nekik kéne fizetni nem?
A hagyatékin majd kiderül...
setalj el a kozeli solicitorhoz es az majd segit
A házasságot abban az országban kell felbontani, ahol kötöttétek. A hitel miatt, ha a férjeddel nem tudtok megegyezni, valóban beszélned kellene egy ügyvéddel, ahogy az elõttem szóló is javasolta.
Szerintem ott lehet felbontani, ahol kötöttétek...tehát ha Magyarországon, akkor ott. És attól, hogy elváltok, hogy fog megoldódni az adósság probléma? Nem lesz csak rosszabb?
Ezért mentetek olyan messzire? Ilyet itthon is lehet :D
A válás helyétöl függetlenül a tartozások a "közös vagyon", annak a fele igy is ugy is a tied, válással nem tudsz kibujni a fizetés alól.

Melyik bank adna 7. 000. 000. Ft hitelt, ha szeretnék egy használt lakást/házat venni és van a kezünkbe 5. 000. 000Ft? A férjem nettója 120. 000ft, és 5 éve dolgozik cégnél. Van egy másfél éves gyerekünk is.

Legjobb válasz: egyik se. nem a 7 millióval van gond vagy az 5 milla önrésszel, de az 120 nagyon kevés ehhez, ha van 3 tagú család. abbólnem lehet törleszteni

egyik se. nem a 7 millióval van gond vagy az 5 milla önrésszel, de az 120 nagyon kevés ehhez, ha van 3 tagú család. abbólnem lehet törleszteni
gondolom a férjednek van 120ezer ft nettó jövedelme, Te gyedet vagy gyest kapsz és van a családi pótlék. Mennyi gyedet kapsz? van fennálló hiteletek? mi az ingatlan irányítószáma, amit vennétek? 30 évre számoltam egy elõszûrést feltételezve, hogy gyest kapsz és nincs hiteled és van, ahol hitelképesek vagytok. 30 év futamidõvel 69 és 75 ezer ft közötti törlesztõvel tudtok kalkulálni.
A KSH létminimum 2 felnõtt + 1 gyerekre kb. 190.000 Ft. Ha nincs ennyi nettó jövedelmetek, akkor szerintem egyik banknál sem lesztek hitelképesek. Azt nem írtad, hogy te mennyi pénzt kapsz (gyed, CSP). Másik oldalról, a bank felértékeli az ingatlant, és az alapján (is) állapítja meg, hogy arra a biztosítékra max. mennyi hitel vehetõ fel. Szerintem hívd fel néhány bank hitelvonalát, call centerét és érdeklõdj, csináltass elõszûrést, az nem kerül semmibe, viszont jobban képbe kerülhetsz.

Elváltam 3.5 éve de akkor nem kértem vagyonmegosztást mert mind a két gyerek a házban élt. Most az egyik velem és a másik külföldön. Kérem a részem de az ex sem hitel segítségével sem kápé nem akar fizetni. A bíróság mit fog tenni ez ügyben?

Van 1.3 mill hitel még a házon. 6.5 mill ér én 2 milliót kérek,

Legjobb válasz: 3,5evig o fizette, plusz meg van rajta hitel. Hat 2milliot nem hiszem hogy kapni fogsz.

3, 5evig o fizette, plusz meg van rajta hitel. Hat 2milliot nem hiszem hogy kapni fogsz.
Halihó Pénzéhes Kérdezõ, Elsõsorban milyen a tulajdonjog aránya? Ki él az ingatlanban? Elsõsorban ezeket kellene tudni, hogy egyértelmûen el tudjunk küldeni a fenébe a kérelmeddel együtt. Mi az, hogy 3.5 fél éve ezt nem rendeztétek le? A bíróság is úgy kivág, hogy öröm nézni, vagyis dehogy, ügyvédek kapnak utánatok, majd tök mindegy melyikõtök nyer, el kell, hogy adjátok a pecót, és marad 1-1 mill a kezetekben...
Hogy mennyit kapsz azt itt senki nem fogja tudni megmondani. Legfeljebb találgatnak, okoskodnak mint az elsõ író. Adj be egy vagyonmegosztási kérelmet a bíróság felé, és a bíró eldönti, hogy mennyi jár neked a tényeket nézve.
Esetleg valalaki megosztja a tapasztalatait ...
Menj bíróságra ez nagyon sok minden befolyásol. Különben meg ha közös a ház közösen kell a maradék hitelt is fizetni. Lakáshasználati díjat is kérhetnél ha használja a tulajdon részedet.
A kérdező hozzászólása: Nem pénz éhes vagyok ha ez érdekel valakit. A családi ház minimum 6.5 milliót ér ez csak ház értéke. Az ingóságról nem is beszélek.szeptember 2-n adom be a vagyon megosztást. Majd megírom mik a tapasztalataim.Csak arra lettem volna kíváncsi kinek milyen tapasztalatai vannak.Mire készüljek fel...
Miért hajtanák el, attól még az õ tulajdona marad. Az albérlõ sem lesz tulajdonos azért mert használ egy lakást 3.5 évig.

Ha Amerikába állházasságot kötnék akkor kint maradhatok? Valamint ha sikerül ez az állházasság akkor időközönként hazajöhetek M-országra? Nem kell 5 évet kint töltenem gy hogy nem jövök haza?

Legjobb válasz: Hrm, még Gogolnál is csak valakinek az orra kelt önálló életre, hogy egy áll ilyet tegyen arról még nem hallottam. Még kevésbé hogy ennek kivándorláshoz valami köze legyen.

Hrm, még Gogolnál is csak valakinek az orra kelt önálló életre, hogy egy áll ilyet tegyen arról még nem hallottam. Még kevésbé hogy ennek kivándorláshoz valami köze legyen.
Chicagoban élek, szoftverfejlesztõként dolgozom.
A kérdező hozzászólása: Mivel foglalkozol. ?
A kérdező hozzászólása: És Amerika mely részén?
"És te most Amerikában élsz?" Igen, de jelenleg itthon vagyok látogatóban.
A kérdező hozzászólása: És te most Amerikában élsz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen
"De mondjuk ha sikerül megegyezni egy amerikaival hogy kössön velem házasságot akkor mennyi annak az esélye hogy megkapom a zöldkártyát?És ha igen akkor mennyi idõ idõre van szükség mire megkapom?" Az esély attól függ, mennyire jól játszátok a szerepet. (Együtt kell élnetek, ismernetek kell egymást, minden apróságot megkérdeznek. Tudom, mert magam is átestem a procedúrán, bár nekem valódi volt a házasságom.)Ha minden jól megy, akkor kb. 6-9 hónap alatt megvan a zöldkártya.
Ket dolgot javaslok, de azt MELEGEN!!! 1. Vedd elo a regi altis nyelvtankonyvet es gyakorold a helyesirast! 2. Hasznald a GYIK keresot es olvasd vissza a tobb100ezer kerdest a temaban, ugyanis, egyetlen kincsem, meg egy kerdest nem tettel fel ami ne lett volna megvalaszolva mar vagy SZAZSZOR! Ja de egyet, allhazassagrol meg senki nem erdeklodot :D hahaha
A kérdező hozzászólása: De mondjuk ha sikerül megegyezni egy amerikaival hogy kössön velem házasságot akkor mennyi annak az esélye hogy megkapom a zöldkártyát?És ha igen akkor mennyi idõ idõre van szükség mire megkapom? Elõre köszönöm
A kérdező hozzászólása: A hatóság kérdéseket rak fel pl:. mikor menstruál a párod?, mióta vagytok együtt?
"Kedves harmadik válaszoló te már jártál kint? De amúgy van állházasság.Azt is tudom hogy a hatóság kérdéseket raknak fel nekünk.Igaz azért hogy valaki hozzám jöjjön papíron annak fizetnem kell 1600$ -t.Meg akivel mindezt megkötöm azzal járnom kell hatóságra. Egyébként tuti hogy megkapom házasság esetén a zöldkártyát?" ÁLHÁZASSÁG VAN EGY L-LEL, de ez mindegy is. Milyen 1600 dollárról beszélsz? Meg milyen kísérgetésrõl? Te az egész procedurát nem érted, ahogy látom. Ha hozzámész egy amerikaihoz, akkor bizonyítanotok kell a közös életeteket. Az hogy mennyit fizetsz érte, az megegyezés kérdése!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kedves harmadik válaszoló te már jártál kint? De amúgy van állházasság.Azt is tudom hogy a hatóság kérdéseket raknak fel nekünk.Igaz azért hogy valaki hozzám jöjjön papíron annak fizetnem kell 1600$ -t.Meg akivel mindezt megkötöm azzal járnom kell hatóságra. Egyébként tuti hogy megkapom házasság esetén a zöldkártyát?
Nem te vagy az elsõ, aki ezzel próbálkozna. A bevándorlási hivatalnak elég jó módszerei vannak arra, hogy kiszûrjék a kamuházasságokat. Közös fotókat, levelezést kérnek mutatóba, meg egyszerûen csak egymásról faggatnak titeket. Ha túl sok mindent nem tudsz a másikról (vagy vice versa), az gyanús.
Nem ÁLLházasság!!!!! Igen, ha házasságot kötsz, maradhatsz itt. Viszont, ha kamu házasságot kötsz, akkor is legalább amíg nem kapod meg a zöldkártyát, együtt kell élnetek, ismernetek kell egymást, mindenre kiváncsiak a hatóságok. Ha megszerezted a zöldkártyát, akkor jössz haza, ahányszor akarsz. Zöldkártyásként minden jog megillet, csakúgy mintha állampolgár lennél, kivéve hogy nem szavazhatsz és nem tölthetsz be bizonyos állásokat.
Hát ugyi, álságos a kérdés is!
Öt év stimmel, ennyi év börtönt kap a párod a trükkért.

A bartnomnek a hazamban nagyon sok furcsa dolog tortenek kb 1, 5 eve miota az apja teherbe ejtett egy cigany lanyt. Mi lehet ez?

Az udvarukon 2 haz van es a hatso hazba vlahanyszor elkezdik imadkozni a rozsafuzert dubororg a lepcso minda menneknek ralyta felfele vagy az utobbi 1 nap kiboritottak a sot az asztlra masodik nap az nagymamaja este tesztat sutott es reggelre a teszta kozepen egt haromszog volt kikaparna es hosszu karom nyomok voltak benne 3 nap pedig so volt ismet kiboritva es 9 uj nyom volt benne. Mi lehet ez? A kisfiut amikor elvittek a temetobe kivilagitaskor amikor hazaert nagyon furcsakat kiabalt pl. ne hagyd beken segitseg ne bancs a mamaja lelocsolta szentelt vizzel de gyerek marta magarol lefele a kezevel es a fenti wc hatahoz leult. A gyerek eleg aggressziv amugy verekedik csunyan beszel hisztizik

Legjobb válasz: Meneküljetek amíg nem késõ!!!!!!A gonosz a nyomotokban van és csak a véretekre szomjazik.Fussatok amíg tudtok. xD :D

Meneküljetek amíg nem késõ!!!!!!A gonosz a nyomotokban van és csak a véretekre szomjazik.Fussatok amíg tudtok. xD :D
A kérdező hozzászólása: nem vicces eddig en sem hittem de miota beleturt a sutibe azota hiszek neki en is lattam a sutit
Szerintem hívjanak valami szellemirtókat. ez nem vicc!!
A helyesírásod és a "történet" alapján nem lehet furcsa, hogy az apa egy cigány lányt ejtett teherbe, mert olyan sejtésem van, hogy cigánytanyán történtek ezek a dolgok. Innen következtetve egyszerü a megoldás a sóban meg sütiben lévö nyomokra: Valamelyik cigánygyerek marokkal belenyúlt és elakarta lopni! Valószínüleg ez ugyan az a gyerek volt mint aki a temetöböl jött... szerintem éppen ott verte meg az, akitöl lopott, ezért is kiabálta, hogy "hagyj békén, segítség ne bánts!" :)
démon az tuti? am merre laktok? ha itt nem akarod akkor küld el nekem privátba.
Ezek furcsa dolgok, de nem lehet, hogy csak az apuka bakija miatt rosszul érzik magukat, és negatív energiákat bocsátanak ki/vonzanak be? Most, hogy a látnok rátett még egy lapáttal (nem azért, de én a helyében tettem volna valamit, azontúl, hogy rosszul leszek a fürdõjükben és megkérem õket, hogy lelépjenek) már be is képzelhetik. P.S.: Szépen kérlek, tanulj meg helyesen írni!
üldöz titeket a fekete rák!
akkor hozzatok a templomból szentelt vizet és locsoljátok körbe a házat.Ezt egy horror filmben láttam.Hasonló volt a gond.Ezt most viccen kívül írtam

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!