Találatok a következő kifejezésre: 5 éve a biztosítás a robogómról (1 db)

5 éve lejárt a biztosítás a robogómról csak elhagytam a motor papírjait és anélkül nem lehet biztosítást kötni? Iylenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Írj egy új adásvételit aztán simán megkötik. Csak a biztosítósnak ne kezdd el magyarázni, mert ha "olyan" akkor lehet keverni fog.

Írj egy új adásvételit aztán simán megkötik. Csak a biztosítósnak ne kezdd el magyarázni, mert ha "olyan" akkor lehet keverni fog.
A kérdező hozzászólása: akkor most találjak ki 1 nevet, 1 címet és 1 szig. számot és hamisítsak 1 adásvételit??nem kockázatos???
Elõször is kéne vmi papír amivel igazolni tudod hogy a tied a motor. De ha volt méár biztosítás a motoron akkor az elvileg benne van a nyilvántartásba. onnan kéne új papírokat készítetni a motorhoz a környéki okmányirodába.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Megújítható-e a jogosítvány általános iskolai végzettség nélkül?

Villamost vezetek a bkv-nál. A problémám az lenne, hogy lejárt a jogosítványom, de nem tudom megújítani, mivel elvileg 8 általános kell hozzá. Rendelkezem a végzettséggel magával(anélkül fel sem vettek volna dolgozni) viszont elhagytam a bizonyítványom, az iskola pedig megszünt időközben és nem találom az intézmény jogutódját. A kérdésem az lenne, hogy magához a megújításhoz is szükséges az iskolai végzettség? Sehol sem találom a jogszabályban, csak magához a megszerzéshez. Esetleg a közlekedési főfelügyeletnél valamilyen "enyhe" elbírálást lehetne kérni? 25 éve dolgozom a bkv-nál, emiatt elveszíthetem az állásom... Megköszönnék bármiféle segítséget!

8

Az igaz hogy kishaszongépjárműre nem kell regadót fizetni?

Úgy hallottam hogy haszongépjárműre és kishaszongépjárműre nem kell regadót fizetni ha külföldről vásárolom meg. ez igaz??

1

Furgonnal való áruszállítás lehetséges csak B-s jogosítvánnyal?

3 éve van jogosítványom, viszont a szakmában nem dolgoztam még. Esetleg ha elmennék először pizzafutárnak, az beleszámíthat gyakorlatba, esetleg próbálkozzak minél kisebb cégeknél? Illetve lehet-e a gyakorlaton kívül előny, ha valamilyen logisztikával kapcsolatos képzésen részt vettem?

8

Ha egy forgalmiba nincs beírva a kW, akkor mi alapján határozzák meg átírásnál?

Pontosabban az lenne a kérdésem, hogy most szeretnék venni egy 125ös motort és csak A1es jogosítványom van, amivel csak 125 ccm és 11kW korlátos motort vezethetek. Érdekelne, hogy ha nincs benne a forgalmiba a teljesítménye(pontosabban benne vagy, csak nincs beleírva semmi), akkor adásvételi alapján határozzák ezt meg? Válaszokat előre is köszönöm.

4

Hol kell Hosszabbítani a műszaki érvényességet 1 hónapra?

Műszakit szeretnék hosszabbít 1 hónapra. Mennyibe kerül és olyankor beírják a forgalmiba vagy papírt adnak? Mennyibe kerül?

4

Január 31. -én bementem a 4. kerületi okmányirodába megcsináltatni a jogsimat, 26. án küldtek egy levelet emailbe hogy elküldték postán a jogsit, hány nap lehet még ideér? Már eltelt azóta 3 nap szerintem már rég meg kellet volna érkezni, hol késik?

2

Kölcsönkapott autó, apám nevén van, Németországban kissebb koccanást okoztam, fizet a biztosító a vétlennek?

nem vagyok üzembenntartó, a tulajdonos apám.

1

Olyan gépjármű adás-vételi szerződés, amiben egyben benne van egy 3. fél, mint üzembentartó?

Van ilyen előre megcsinálva?
Nem tudom, hogy mennyire lenne jó, ha kettőt összeírnék itt wordben, lehet, hogy nem felelne meg.

Tudtok ilyenről?

1

Kinek volt olyan közlekedési balesete ahol gyalogost ütött el?

ilyenkor mit fizet a kötelező felelősség biztositás?
milyen károkat fedez, mire terjed ki? volt-e valakinek hasonló ügye
a biróság által kiszabott pénzbüntetést is kifizeti-e a kötlező, kiterjed-e erre?

2

Lejárt jogsimhoz a vizsgálatot bármelyik magyar háziorvos megcsinálhatja?

Külföldön vagyok, most készülök egy pár napra hazamenni. Az otthon tölött idő rövdsége miatt kérdezem, hogy csak a lakóhelyem szerinti, illetve választott háziorvos végezheti el a vizsgálatot. vagy mehetek másikhoz is? Sürgős lenne.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!