Találatok a következő kifejezésre: 5 éve a biztosítás a robogómról (1 db)

5 éve lejárt a biztosítás a robogómról csak elhagytam a motor papírjait és anélkül nem lehet biztosítást kötni? Iylenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Írj egy új adásvételit aztán simán megkötik. Csak a biztosítósnak ne kezdd el magyarázni, mert ha "olyan" akkor lehet keverni fog.

Írj egy új adásvételit aztán simán megkötik. Csak a biztosítósnak ne kezdd el magyarázni, mert ha "olyan" akkor lehet keverni fog.
A kérdező hozzászólása: akkor most találjak ki 1 nevet, 1 címet és 1 szig. számot és hamisítsak 1 adásvételit??nem kockázatos???
Elõször is kéne vmi papír amivel igazolni tudod hogy a tied a motor. De ha volt méár biztosítás a motoron akkor az elvileg benne van a nyilvántartásba. onnan kéne új papírokat készítetni a motorhoz a környéki okmányirodába.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Dorogon váltottatok ki mostanában új jogosítványt?

Hétfőn mennék az okmányirodába, és arra vagyok kíváncsi, hogy azon a héten megkapom-e...

0

Posta biztosító. Mással is ezt csinálja?

Rövid történet, autó vásárlás után 1 nappal kötöttem a netrisken a posta biztosítónál kötelező biztosítást. Csekken kértem a díjfizetést. kb 3 hónap utána se küldtek csekket. Jeleztem ezt a netrisknél, írták, hogy egy számlaszámra fizessek be pénzt a posta biztosítónak. Jön a posta biztosítótól levél, hogy fizessek be 36000Ft-ot díjnemfizetés miatt, fedezetlenségi díjat, mert 3 hónapra rá jegyezték be a biztosítási szerződésemet. Hosszas huzavona után rendeződött a dolog, elismerte a posta biztosító, hogy elrontotta, elnézést kért.
Erre most megint vagy 3 hónapja nem küld megint csekket...
Komolyan nem hiszem el már ezeket...

5

Megvan a forgalmi vizsgám, bármikor mehetek a Peczvál József utcába leadni a papírt? Csak mert a vizsgabiztos azt mondta jövőhéten menjek, bár nem indokolta, viszont én minél előbb szeretném intézni.

4

Megoldhato e hogy kivonasam a kocsit végleg forgalombol, de ne kelljen bontoba adni? nem szeretnék fizetni utána, de bontoba se akarom adni. Az udvaron elfér. ragaszkodom a kocsihoz, sok szép emlék füz hozzá.

hallottam hogy lézeik olyan megoldás hogy csak az alvázszámot adom le a bontonak..
lehet ilyen?ha igen tudtok dunakeszi környékén ilyen bontot?

1

Nincs meg az autómhoz tartozó törzskártya (elveszett). Így is eladhatom az autót?

1

Budapesten hol csinaljak mega leghamarabb a jogositvanyomat ha megvan a vizsga?

3

Leírnátok mi a menete egy autóeladásnak? Milyen papírok kellenek hozzá és mit kell átadnom a vevőnek?

1

Hol tudnam videkikent Budapesten megcsinaltatni a jogositvanyomat? Megvannak a vizsgaim, de itt Veszpremben tobb het mire megjon, es nekem lehetoleg 1-2heten belul kellene.

1

Mehet az autó a gyerek nevére?

Nem rég vettünk egy autót.A kiválasztásnál az volt az egyik feltétel hogy üzembe tartóira mehessen.Mivel a páromnak és nekem is akad tartozásunk.
Nos találtunk is egyet kereskedőnél, úgy hirdette hogy üzembentartóira.Én sajnos nem voltam ott mert már az elejétől gyanús lett volna, de ott azt mondta a kereskedő a páromnak, hogy nem is kell az üzembentartói csak kössön egy biztosítást, és mindezek mellé adott egy meghatalmazást miszerint az autót használhatjuk, papírjait intézhetjük, el is adhatjuk.
Na interneten megkötöttük a biztosítást, majd a várt csekk helyet azt a levelet kaptuk a biztosítótól hogy a szerződés nem megköthető mert a gépjármű ki van vonva forgalomból.
Utána jártunk.Annó x eladta z-nek , z-eladta y-nak és ytól kerűlt hozzánk, igen ám csak z elfelejtette átíratni, ezért lett kivonva.Azt mondtk így már nem tudunk üzemben tartóit, csak akkor helyezik forgalomba ha átíratjuk.
De ha a párom nevére megy viszi az erste, ha az enyimre akkor a provident. Írathatjuk az 5 éves gyermekünk nevére úgy hogy apa az üzemben tartó?
Kb mik a költségek, ki kell fizetni az átírást is meg rá az üzembentartóit is?Egyébb illeték van?

0

Autó kölcsönadási szerződést közjegyző által kell készíttetni?

Holnap indulni szeretnénk Erdélybe édesapám kocsijával és szeretnénk egy ilyen szerződést készíteni. Köszi a válaszokat!

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!