Találatok a következő kifejezésre: 5 éve a biztosítás a robogómról (1 db)

5 éve lejárt a biztosítás a robogómról csak elhagytam a motor papírjait és anélkül nem lehet biztosítást kötni? Iylenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Írj egy új adásvételit aztán simán megkötik. Csak a biztosítósnak ne kezdd el magyarázni, mert ha "olyan" akkor lehet keverni fog.

Írj egy új adásvételit aztán simán megkötik. Csak a biztosítósnak ne kezdd el magyarázni, mert ha "olyan" akkor lehet keverni fog.
A kérdező hozzászólása: akkor most találjak ki 1 nevet, 1 címet és 1 szig. számot és hamisítsak 1 adásvételit??nem kockázatos???
Elõször is kéne vmi papír amivel igazolni tudod hogy a tied a motor. De ha volt méár biztosítás a motoron akkor az elvileg benne van a nyilvántartásba. onnan kéne új papírokat készítetni a motorhoz a környéki okmányirodába.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Motoros A1 - röl A - ra váltáskor, tanfolyamkezdéskor egy év honnan számolódik? Jogsi kézhezvétel napja?

2

Hol tudok kismotorra legolcsóbban biztosítást kötni?

Apám nevén van a motor, generalinál megérdeklődtem, az én nevemre a biztosítás évi 13500 lenne, 21éves vagyok, apáéra 8500, de ez is nagyon sok szerintem, a motor 92es évjárat, volt rajta 96ig volt rajta biztosítás, olyat is hallottam, hogy évekre visszamenőleg fizettetnének még valamiket, amikor a motor csak ott állt a garázsba, ez számomra elég szemétségnek tűnik a biztosító részéről.. simsonra olvastam, h 3-4ezer ftból megvan évente, ez egy 50köbcentis robogóblokkos moped, 2kw teljesítménnyel. hol tudok legolcsóbban biztosítást kötni rá, ahol nem kell visszamenőleg fizetni érte?

4

A babeta motora kell hajtási engedély?

úgy hallottam hogy nem de ha igen melyik hez nem kell ami benzines ? pl az is ajánlották hogy valami régi fajta dongó motor bicikli alakú de tekerni is lehet meg benzines motorja van .

4

Kiskorú 16 éves fiam rá írathatom az autómat?

..

2

A gépkocsi törzskönyvét az átírástól számított hány napon belül küldik?

2

Milyen feltételekkel tudok Németországból autót behozni és forgalomba helyezni itthon?

Teljesen laikus vagyok hozzá. Egy kinti kereskedésben venném meg a kocsit, de fogalmam sincs mennyi lesz rá a reg.adó és azt sem tudom, hogy milyen költségei vannak még az ügymenetnek. Tudnátok segíteni? Kombi autó kell. Nem találok itthon, mert vagy szét van hajtva, lelakott, vagy áron felül akarják adni, rengeteg utánajárás, felesleges körök futása és pénzpazarlás.

0

Ilyenkor mit csinálhat a rendőr?

Az első jogsimat várom.Már voltam az okmányirodába és adtak egy igazolópapírt.Tudom hogy ezzel nem sűrűn lehet vezetni még, de ha én mégis vezetek vele és elkap a rendőr, akkor csak pénzbírságot kapok, vagy "elintézi" hogy ne is lehessen jogsim?

6

Mi történik akkor, ha veszek egy autót, de nem íratom át a saját nevemre?

Közúton használva nem lesz. Kérdésem arra irányul hogy ez esetben kénysszeríthetnek valamilyen büntetés kifizetésére?

26

Az okmányirodánál a hétvége is munkanapnak számít? (Bővebben lent)

2013.06.06-án igényeltem a jogosítványom, és még nem jött meg. Az lenne a kérdésem, hogy a központi hivatalban, ahol úgymond "gyártják" a jogsikat, ott hétvégén is dolgoznak vagy csak péntekig? Tehát ott dolgoznak szombat, vasárnap is?
Remélem érthető volt a kérdésem, köszönöm előre is a válaszokat.

8

A súlyadó (vagy teljesítmény adó) elévülési ideje?

Én úgy tudom hogy 5 év alatt ha nem tudták behajtani akkor elévül, sőt egyszer a tv ügyvédjében is így volt. Akkor az önkormányzat miért küld ki levelet hogy fizessem be (hátha balek vagyok)

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!