Találatok a következő kifejezésre: 5 éve a biztosítás (4 db)

Igen ! A 4 órás munka csak fél napnak számít. Azaz a 3 év csak 1.5 évnek.
Akárhány órásba vagy bejelentve, annyi munkaviszonynak számít, ahány hónapig dolgoztál. A nyugdíjszámításnál a szolgálati idõnél pedig nem azt nézik, hogy hány órásban voltál, hanem azt, hogy a minimálbérhez képest mennyi volt a fizetésed. Az esetedben: A 3 év 4 órás bejelentés 3 év munkaviszonynak számít (pl. végkielégítésnél, álláskeresési ellátásnál) Ha ez alatt az idõ alatt a minimálbér felét kaptad, akkor szolgálati idõ szempontjából csak 1, 5 évnek számít (ha egyáltalán lesz nyugdíj, mire odajutsz) Ha viszont a 4 órásban megkaptad a minimálbért, vagy többet, akkor 3 évnek számít.
Tök mindegy mennyit kaptál, ha 4 órás bejeletett állásod volt az a nyugdíjba csak fél egységnek számít.

5 éve lejárt a biztosítás a robogómról csak elhagytam a motor papírjait és anélkül nem lehet biztosítást kötni? Iylenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Írj egy új adásvételit aztán simán megkötik. Csak a biztosítósnak ne kezdd el magyarázni, mert ha "olyan" akkor lehet keverni fog.

Írj egy új adásvételit aztán simán megkötik. Csak a biztosítósnak ne kezdd el magyarázni, mert ha "olyan" akkor lehet keverni fog.
A kérdező hozzászólása: akkor most találjak ki 1 nevet, 1 címet és 1 szig. számot és hamisítsak 1 adásvételit??nem kockázatos???
Elõször is kéne vmi papír amivel igazolni tudod hogy a tied a motor. De ha volt méár biztosítás a motoron akkor az elvileg benne van a nyilvántartásba. onnan kéne új papírokat készítetni a motorhoz a környéki okmányirodába.

Ha olyan robogót veszek, aminek nem volt az utóbbi 5 évben fizetve a biztosítása, akkor ezt nekem, új tulajnak kell kifizetni?

Lenne egy nagyon jó vétel, de valószínűleg a tulaj nem fizetett semmit az utóbbi 5 évben. Ha megvennénk, rajtunk hajtanák be ezt visszamenőleg?

Legjobb válasz: Irtok adasvetelit es az azon szeplo datumtol kezdve vagy te felelos a befizetnivalokert. A megelozo idoszakert nem vagy felelos.

Irtok adasvetelit es az azon szeplo datumtol kezdve vagy te felelos a befizetnivalokert. A megelozo idoszakert nem vagy felelos.
Robogó mint segédmotor? (mert van ám 850cm3 robogó is). Mert segédmotornál nincs fedezetlenségi díj se. Tehát mikor megveszed, te kötsz rá magadnak és ennyi.
Semmi gondod nem lesz neked az elõzõ tulaj nemfizetésébõl ! A kötelezõ b. névre szóló!


Az érdekelne, hogy a tavalyi évben dolgoztam 7 hónapot, idén 5 hónapot, hogy ez a biztosítási idő megfelel-e a gyed igényléséhez? Tehát jogosult leszek-e rá?

Legjobb válasz: Ha jól gondolom, akkor 2011. június 1-tõl dolgoztál, és dolgozol azóta is megszakítás nélkül? Ha igen, akkor bõven megvan a 365 napod, ami kell a gyedhez. Ha igényléskor még él a munkaviszony(vagy legkorábban a tgyás alatt szûnik meg) akkor igen, jogosult leszel a gyedre.

Ha jól gondolom, akkor 2011. június 1-tõl dolgoztál, és dolgozol azóta is megszakítás nélkül? Ha igen, akkor bõven megvan a 365 napod, ami kell a gyedhez. Ha igényléskor még él a munkaviszony(vagy legkorábban a tgyás alatt szûnik meg) akkor igen, jogosult leszel a gyedre.
A kérdező hozzászólása: Szia sajnos nem, ugyanis tavaly összesen az évben dolgoztam 7hónapot, idén márciustól él a munkaviszonyom ami remélem életben is marad. Tehát a tavalyi évben 186nap munkaviszonyom volt.
Teljesen mindegy, hogy megszakítva dolgoztál vagy sem. Ha a szülést megelõzõ 2 éven belül van 365 nap munkaviszonyod, de bele számít ha tanultál vagy munkanélkülin voltál... akkor jár a gyed, de jár a tgyás is. De a szülés elõtt biztosított kell legyél, vagy a biztosítás lejárta után 40 napon belül szülni kell. (Ilyenkor méltányosságból lehet kérni a tgyást)
Ja, értem. Akkor még kell 87 nap, vagyis végig a június, július és az augusztusból is majdnem az egész (2 nap híján). Mivel tavaly 186 napot dolgoztál, így nem 7 hónapod van, csak 6. Még majdnem ugyanennyi kell mellé. Mikor szülsz?
Utolsó válaszoló válaszát helyesbítem: "De a szülés elõtt biztosított kell legyél, vagy a biztosítás lejárta után 40 napon belül szülni kell. (Ilyenkor méltányosságból lehet kérni a tgyást)" 42 napon belül, és ilyenkor nem méltányossági alapon jár a tgyás, hanem passzívan. Méltányosságból akkor lehet kérni, ha él a munkaviszonyod, de nincs meg a 365 nap.
Bocs, a 14.54-es választ helyesbítettem.
A kérdező hozzászólása: Jaj nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nem tudtam kiigazodni a neten, annyiféle verzió van már teljesen belegabalyodtam, azok alapján októberig kellett volna végig dolgoznom ami azért szerintem 12órás munka iszonyat lenne. December 6. a várható idõpont, és akkor a munkáltatónak kell az OEP felé jelezni az igénylést, vagy nekem kell ?
Ha megszületik a kicsi (vagy a kiírt idõpont elõtt 28 nappal) kérheted a tgyást - ez 168 napig jár, utána lehet igényelni a gyedet. MIndkettõnek az igénylése ugyanúgy zajlik: kitöltöd az igénylõlapot, csatolod másolatban a kért mellékleteket, és az egész paksamétát beadod a munkáltatódnak, aki 30 napon belül köteles továbbítani (vagy ha kifizetõhely, akkor elintézni)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek !!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!