Találatok a következő kifejezésre: 5 éve a (1878 db)

Haza lehet de egyszer vagy kétszer max nagyon rövid idõre
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ
Nem egyszer kétszer! :D istenem... Akkor jöhetsz, amikor szabadság van. Mert van olyan is... Külföldön eltölteni a szabadságot viszont csak 3 év szolgálat után lehet tölteni. Ennyi!!!!!!

Kislányom 6 hónapos, szeretnénk neki idővel kistestvért. Elég nehezen estem teherbe (1, 5 év), a másodikkal is ilyen nehéz lesz?

Kb. 1,5 év korkülönbséget szeretnénk a babák között.

Legjobb válasz: Hát sajnos ezt elõre nem lehet megmondani. Én háromszor voltam terhes, ebbõl sajnos csak egy baba született meg és nekem mindhárom terhességemnél pont egy év kellett. Most már 1,5 éve próbálkozunk a tesóval és semmi. Biztos nagyobb az esélyed, hogy ez is nehezebben jön össze, de lehet, hogy véletlenül elsõre sikerül.

Hát sajnos ezt elõre nem lehet megmondani. Én háromszor voltam terhes, ebbõl sajnos csak egy baba született meg és nekem mindhárom terhességemnél pont egy év kellett. Most már 1, 5 éve próbálkozunk a tesóval és semmi. Biztos nagyobb az esélyed, hogy ez is nehezebben jön össze, de lehet, hogy véletlenül elsõre sikerül.
nekünk fél év kellett a gyerekre, most gyakorlatozunk a kistesóra, úgy tervezzük, hogy csak fél év múlva jön össze, addig meg hátha alapon. azt mondják a második már valamivel könnyebb, de van aki elsõre esik gyorsan teherbe és a másodikra vár éveket. szerintem ez sajnos kiszámíthatatlan. az tény, hogy a hormonális gondok esetén a szülés sokat segít, hogy legközelebb hamarabb teherbees, de pl. egy hátrahajló méh esetében anatómiailag ugyanaz marad a helyzet, mint volt, mivel okot nem írtál (lehet, hogy nem is volt), amire gyanakodtak, hogy miért nem estél teherbe, így csak tippelni lehet.... szerintem lassan kezdjetek gyakorlatozni, max egy kicsit hamarabb jön a tesó...
Mi 3 évig nem védekeztünk, és semmi nem volt, elkezdtem szedni a Gravidát 1 hónap után terhes lettem. Próbáld meg vitaminnal. Nekünk bejött.

Mi lesz majd Assaj Ventress-el az 5. évadban a star wars a klónok háborúja című sorozatban?

Legjobb válasz: Mivel Összeállt Obi-wan-nal gondolom amig élnek a fivérek addig együtt lesznek. Szóval nagy valószínûséggel az 5. évadban õk lesznek a középpontban!

Mivel Összeállt Obi-wan-nal gondolom amig élnek a fivérek addig együtt lesznek. Szóval nagy valószínûséggel az 5. évadban õk lesznek a középpontban!
Már volt elõzetes az 5.évadról és Ventress nem volt benne, de ettõl még lehet hogy benne lesz abba a két részbe amelyben Savage és Maul fog még szerepelni ( Filoni mondta, hogy 2 részt szán rá) de egyébként fejvadászok ( Dengar, Embo, Sugi) fog még vadászni rájuk, nem kizárt, hogy összefognak Obi-Vanék(kal)
Fejvadász lesz be áll Boba csapatába, azért nincs nem látható a vidikbe mert többnyire sisak van rajta.


12 évesen? Nem. Azt szeretné, ha elmennél nyaralni. Ha azt mondta csak barát akar lenni, akkor ne kombinálj.

Jogi kérdés! Ha a kiskorú kislányom ajándékozással jutott 5, 5 éve a nagymama házához, akkor ugye a gyámügy védi?

Akkor be is százalékoltunk a ház után.A mamának haszonélvezeti joga volt. Ha most eladnánk,mivel a mama meghalt,akkor a köteles rész járna-e másik örökösnek bel?le??

Legjobb válasz: az utolsó elötti voltam, és az utolsónak csak annyit, hogy még soha nem tudja a család mi lesz miért kellene eladni az ingatlant, ami nem egy újépítésü ingatlan. Nálunk mamám gondolkodott hogy a ránkiratja a házát, aztán nem tette meg, aztán meghalt, anyukám örökölte a régi házat, ami üresen állt évekig miután már egy nagy felújításra lett volna szükség egy olyan állagmegörzöre, és nem volt több millionk, hogy a tetöt, meg mindent kicseréltesünk, így eladták, és vettek egy lakást nekem. Szóval soha nem tudhatod mi történik és mondjuk olyan anyagi körülémny vagy egyéb körülmény lesz.

az utolsó elötti voltam, és az utolsónak csak annyit, hogy még soha nem tudja a család mi lesz miért kellene eladni az ingatlant, ami nem egy újépítésü ingatlan. Nálunk mamám gondolkodott hogy a ránkiratja a házát, aztán nem tette meg, aztán meghalt, anyukám örökölte a régi házat, ami üresen állt évekig miután már egy nagy felújításra lett volna szükség egy olyan állagmegörzöre, és nem volt több millionk, hogy a tetöt, meg mindent kicseréltesünk, így eladták, és vettek egy lakást nekem. Szóval soha nem tudhatod mi történik és mondjuk olyan anyagi körülémny vagy egyéb körülmény lesz.
A ház a gyereké kizárólag.És nem igaz, hogy a nagykorúságáig nem nyúlhattok hozzá.Ti vagytok a gondviselõje, kicsit bonyolultabb, és tényleg bekavarhat a gyámügy, de nem lehetetlen.
Ha ajándékozás során kapta a házat, akkor az a gyermek tulajdona, és az örökösöknek semmi közük nincs ahhoz a házhoz, nem kell nekik semmit fizetni.
Ha a nagymama ajándékozással adta a kislánynak a házat, rajta az élethossziglani haszonélvezettel, akkor a nagyi halála után a kislány ÖRÖKÖSE lett a háznak! Ha pedig egyedül örökölte, az történik, amit elsõ, második és harmadikként /is/ leírtam. Le is illetékeltek róla, tehát fehéren-feketén õ a tulajdonos! Ha egyedül õ kapta ajándékba, akkor egyedüli tulajdonos csakis õ!!!
Igen. Nagykorúságáig SENKI nem nyúlhat a vagyonához!
Nem örökölte senki a házat.a kislány a nagymama halála elött ajándékba kapta és a nagyinak csak haszonélvezete volt rajta.Jól értem? Szóval ebben az esetben, mivel nem örökség volt, senki nek nincs köteles része, mert a haszonélvezet nem örökölhetö. Ha a nagymama tulajdona lett volna a lakás és végrendelkezik a nagymama a kislány részére, akkor megtámadható a végrendelet a többi örökös álltal és akkor van köteles rész. Ebben az esetben nincs. Viszont ti sem adhatjátok el a lakást.
Még egyszer elolvastam. Most akkor a lányod örökölte, vagy még valaki más is? Mert ha nem egyedül örökölte, akkor minimum két személyé a ház és mivel a lányod kiskorú, az õ részét a gyámügy védi.Ha a másik örökös el szeretné adni, megteheti, de a lányod része a lányodé lesz és nagy korúságáig akkor is a gyámügy védi a pénzét. De a gyámügy nem engedi elkótyavetyélni, vagyis nem engedi irreális ára alatt eladni sem.
Ha a kislányod örökölte egyedül, senkinek semmilyen rész nem jár belõle. De nem adhatnátok el. Az a lányodé és nagykorúságáig a gyámügy vigyázz rá.
Csúnya dolog még az elgondolás is, hogy a kisgyerek örökségét pénzzé akarják tenni :(
Eladható a gyermek tulajdona, de csak és kizárólag úgy, hogy a Gyámügynek ellen kell jegyeznie az adásvételi szerzõdést, amit nem minden esetben köteles megtenni. Mivel nem öröklésrõl van szó, hanem egy korábbi ajándékozásról, így nincs örökölnivaló, mivel a nagymama nevén nem volt semmi a halála pillanatában, így a semmi után jár a köteles rész, ami semmi.

Át tudnék jelentkezni valamelyik jogi egyetemre 5. évre? A Pázmányról szeretnék menekülni

Legjobb válasz: Tudtommal utolsó évben már nem nagyon lehet. :s De persze próbáld meg! Én ELTE-n végeztem, és úgy rémlik, azt mondták, hogy elsõ két évben lehet csak átjelentkezni. Aki utána megbukott egy tárgyból, az az adott tárgyat tudom, hogy vendéghallgatóként csinálhatta más egyetemen (nálunk gt-rõl tömegesen menekültek vidéki egyetemekre), de teljesen átmenni, úgy tudom, hogy már nem lehetett. De, mivel szerencsére nem érintett a dolog, ezért tévedhetek, mindenképp járj utána! Megkérdezhetem, hogy miért akarsz onnan menekülni? Nem ismerem a Pázmányt, kíváncsi vagyok. És melyik egyetemre mennél?

Tudtommal utolsó évben már nem nagyon lehet. :s De persze próbáld meg! Én ELTE-n végeztem, és úgy rémlik, azt mondták, hogy elsõ két évben lehet csak átjelentkezni. Aki utána megbukott egy tárgyból, az az adott tárgyat tudom, hogy vendéghallgatóként csinálhatta más egyetemen (nálunk gt-rõl tömegesen menekültek vidéki egyetemekre), de teljesen átmenni, úgy tudom, hogy már nem lehetett. De, mivel szerencsére nem érintett a dolog, ezért tévedhetek, mindenképp járj utána! Megkérdezhetem, hogy miért akarsz onnan menekülni? Nem ismerem a Pázmányt, kíváncsi vagyok. És melyik egyetemre mennél?
A kérdező hozzászólása: Igazából megvan minden tárgyam, nincs elmaradásom, csak nagyon rossz híreket hallok az államvizsgáról:(
Jajj, attól ne félj, ezerszer rosszabbnak tûnik elõtte, mint benne lenni. :) Nekem a legelsõ vizsgaidõszak sokkal rosszabb volt. :P
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Azt hiszem kicsit meg is nyugodtam, lehet hogy csak túlaggódom ezt az egészet.
Biztosan. :D Nekem is minden bajom volt elõtte, aztán a végén semmi különös nem volt. Pont úgy eltelt az is, mint a többi vizsgaidõszak. Nekem a végén már az otthon üléssel és tanulással volt gondom, mindenem fájt. Ez azért mégiscsak kb. 10 hét. :S Az rengeteg. Esküszöm, ennek az idõszaknak a fénypontjai voltak a vizsganapok, mert mindig igyekeztem korán túl lenni rajta, és aznap még sosem kezdtem el a következõre tanulni. :D

Mi a véleményetek? Nagy baj ez? Már vagy 5 éve a szemem előtt fonákszerű dolgokat látok.

Tehát amerre nézek ott van.Az orvos azt mondta,hogy ez azért van mert gyenge a látásom.-4,5 mindkét szemem.

Legjobb válasz: Nekem 8-10 éves korom óta van ez. Általában akkor látom õket, amikor fény felé (pl. az égre) nézek. A jobb szememben 4-5, a balban 2 ilyet látok. Szerintem ez nem olyan nagy baj, bár néha idegesítõ. Az egyik (kissé hipochonder) ismerõsöm is lát ilyen "fonákokat", szerinte akár retina-leválás is lehet: www.szemklinika.hu/index.php?option=com_content&task=view&id =53&Itemid=26 Egyébként mi is mindketten rövidlátók vagyunk, -2,25 .

Nekem 8-10 éves korom óta van ez. Általában akkor látom õket, amikor fény felé (pl. az égre) nézek. A jobb szememben 4-5, a balban 2 ilyet látok. Szerintem ez nem olyan nagy baj, bár néha idegesítõ. Az egyik (kissé hipochonder) ismerõsöm is lát ilyen "fonákokat", szerinte akár retina-leválás is lehet: http://www.szemklinika.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=53&Itemid=26 Egyébként mi is mindketten rövidlátók vagyunk, -2, 25 .
Nekem is van gyerekkorom óta. Hegek. Szerezhetted bárhogyan: erõs szemvakarástól, belevitt valamit a szél, belecsapott valami, gyulladástól, ilyesmi. Két szemészorvos is mondta, akik vizsgáltak, és azt mondták, nem érdemes vele foglalkozni, hacsak nem zavar a látásban (ilyen esetben mûtéttel (lézer) kezelik). Vagy - de szerintem ez túl abszurd - féregfertõzés (viva Dr. House :D )
A szemgolyó belsejét egy kocsonyás, zselé-szerû anyag tölti ki. Ha egy egészséges szemû ember nagyon világos felületre (pl. égre, fehér papírlapra) néz, apró fonalakat lát. Ezek az üvegtesti gél mikroszkópikus méretû kicsapódásai. Rövidlátó embernél ez a hatás fokozott ("beépített nagyító" van a szemében, + alkatilag az üvegtest "összeesik"). Ez nem kóros dolog, bár igen zavaró lehet.
Nekem is sok éve van már, az okát nem tudom ugyan, de én is rövidlátó vagyok. -6, 75 dioptriás a szemem. Szemészetre rendszeresen járok, eddig még semmi bejt nem fedeztek fel ezzel kapcsolatban.
Úristen! Már azt hittem , hogy scak én vagyok ezzel így!!!! Épp mostakartam kiírni kérdésként ezt a problémát. Én voltam orvosnál..megvizsgálták, de lényegében nem mondtak semmit :/
A kérdező hozzászólása: Én is azt hittem, hogy csak én vagyok így, de ezek szerint nem:) Köszi a válaszokat
Nekem nagyon régóta van, sok-sok éve, mindkét szememben. Nagyon zavaró, fõleg, ha olvasok, vagy egyéb fehér felületre nézek. Bár nem számoltam meg, mennyit látok, de több is van mindkét szememben. Most is békésen úszkálgatnak a szememben. Én is többször voltam evvel a problémával szemorvosnál, kivétel nélkül mindig azt a választ kaptam, hogy ezek elhalt sejtek, és nem tudok vele mit kezdeni, szokjak hozzá. Hát, még mindig nem szoktam meg, de ez van.. Amúgy rövidlátó vagyok én is , de csak -1, 5.
Nekem is van ilyen..Néha kifejezetten idegesítõ..Például mikor ülök a barátom mögött a motoron és élvezném a tájat... mindig odaúsznak. :D Lehet ez ellen tenni? Tényleg megoldás lehet a mûtét...el is megyek szemvizsgálatra , mert eddig nem gondoltam volna , hogy köze lehet a rövidlátáshoz..::S
én nem fonalakat hanem "buborékokat" látok egyszer leszedtem vmi könyvet valami olyasmi volt acíme h látásjavítás szemüveg nélkül egy katonaságról kidobott srác írta akinek szódáseffektje volt...nem ez alényeg hanem hogy ez elvileg nem tudom mi de vmi "koszos" (porszemcsék vagy nm tudom....) a szememben nem komoly csak zavaró! buszról közeli zöld domboldalakat nézem akkor szokott elõjönni elõször azt hittem a busz üvege maszatos. hasznos kis könyvnek bizonyult de azóta sem találom:S

Valójában hány év az elévülése a BKV büntetéseknek? 1 vagy 5 év? A bíróság mit tehet?

A Kováts S.L.ügyvédi iroda k?ldött fizetési felszólítást 165000 ft-ról(12 alkalom,2005-2006-ból)Az egyik problémám az,hogy 2 olyan id?pontot is feltüntetnek,amikor én külföldön tartózkodtam(és ezt igazolni is tudom)Írtam részletfizetési kérelemet(amit nem kaptam meg)és,hogy ezt a 2 dátumot semmiféleképpen nem ismerem el.(Persze ez sem érdekelte ?ket)Ma ismét kaptam 1 levelet,hogy 5 napon belül fizessek,vagy bírósági úton érvényesítik a követelést.

Legjobb válasz: http://bkvfigyelo.blog.hu/2009/02/10/mi_a_teendo_ha_zaklat_a..

Lessz 5. evad a Vampirnaplokbol?

Legjobb válasz: Lesz!! :)

Lesz!! :)
A kérdező hozzászólása: Kosszi a gyors valasz :D
:D :D :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!