Találatok a következő kifejezésre: 5 és hetes (1016 db)

5+2 hetesen (kb. ) nektek mit láttak uh-n? Nekem 8 mm petezsák, embriókezdemény és több, mint 3 cm-es sárgatest a petefészekben. Ez jó eredmény?

Legjobb válasz: én 4+4 hetesen voltam elõször akkor 3,3 mm-es petezsák volt, 5+4 hetesen 7mm-es petezsák, 3 mm-es szikhólyag, embriócsíkkal, 7+4 hetesen 11,5 mm-es crl, jó szívhang, 9+5 hetesen 26 mm-es crl jó szívhang, ma 10+2 hetesen voltam megint, méretet nem néztek, csak rákukkantottunk a babára, mert nagyon fájt a hasam(mint kiderült a front miatt), de kezek, lábak meg vannak, jó a szívhangja, és éppen aludt õkegyelme:D Gratulálok!

én 4+4 hetesen voltam elõször akkor 3, 3 mm-es petezsák volt, 5+4 hetesen 7mm-es petezsák, 3 mm-es szikhólyag, embriócsíkkal, 7+4 hetesen 11, 5 mm-es crl, jó szívhang, 9+5 hetesen 26 mm-es crl jó szívhang, ma 10+2 hetesen voltam megint, méretet nem néztek, csak rákukkantottunk a babára, mert nagyon fájt a hasam(mint kiderült a front miatt), de kezek, lábak meg vannak, jó a szívhangja, és éppen aludt õkegyelme:D Gratulálok!
Nekem ekkor még semmit se láttak, izgulhattam 6+5 hetes koromig. (Ne szúrjatok le: erõs vérzés miatt mentem be az ügyeletre ilyen fiatal terhességgel. Szerencsére megmaradt a baba.)
A kérdező hozzászólása: Ja és bal oldalon, ahol van ez a nagy sárgatest, folyton szúrkál.. Örülök, h végül jól alakult nálatok :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is gratulálok!
kedves kérdezõ, lehet tudni mi történt veletek? én ma voltam orvosnál ma vagyok 8+3 hetes és képzeld el hogy nekem 5*6 cmes ez a tömlõ amire azt mondta az orvos hogy nagyon nagy. mi lesz, mire lehet számítani? szedek napi 2*2 utrot elõzõ vetélés miatt. neked felszívódott? nekem is a jobb oldalon van és többször szurkál. kérlek ha van kedved írd meg mi lett ezzel a cisztával. köszönöm szépen.
A kérdező hozzászólása: Szia! Ma épp 2 éves a kis embriókezdeményem :) A kerek izé felszívódott igen, nem volt belõle gond. Neked is hasonló jókat kívánok!

Amikor 5-6 hetes voltál, mi volt a papírodra írva? Úgy értem méret, szívműködés stb. Mikor visszahívott a doki hány hetes voltál és mekkorát nőtt a magzat?

Legjobb válasz: 5-6 hetesen nem is mentem még el a dokihoz, egyik gyerekkel sem. Szerintem felesleges. (orvos vagyok) 8 hetesen voltam elõször 5-6 hetesen a doki általában visszahív 2 hét múlva, mert az a fontos vizsgálat, nem a 6 hetes

5-6 hetesen nem is mentem még el a dokihoz, egyik gyerekkel sem. Szerintem felesleges. (orvos vagyok) 8 hetesen voltam elõször 5-6 hetesen a doki általában visszahív 2 hét múlva, mert az a fontos vizsgálat, nem a 6 hetes
4-5 hetes terhesen voltam elõször, mivel elmaradt a vérzésem és pozitív lett a teszt. Mivel biztosat csak az orvos tud mondani, így elmentem. Akkor azt mondta, hogy petezsák látszódik, illetve ennek a méretét mondta még. Visszahívott 2 hét múlva, akkor már látszódott a szikhólyag, lemérte a babám méretét és volt már szívhang is. Fel volt még tüntetve a papíron a méhnagyság, méhszáj állapota is.
Szia, az elsõ uh-s leletem a 8. héten készült. Ez az adat szerepel rajta: CRL 20 mm FHR: 160/min Legközelebb a 11. héten voltam ultrahangon. Akkor már ez volt a méret: CRL 42 mm
En 5+6 hetesen voltam, volt mar szivoulzalas, 3mm-es elo embryo lathato :) ) Szoval mar latni lehet olyankor is valamit :) ) legalabb megnyugodtam, hogy mehen belul van, 1baba , van szivpulzalas es mar 3mm volt :) ) engem ekkorra hivott be a doki, de orultem neki :) )
Én is 5 hét 6 naposan voltam elõször. Szívpulzálás, 6 mm-es CRL, 20 x 18 mm-es szabályos petezsák volt látható. Attól függ hüvelyi, vagy hasi ultrahang készül, illetve a gép minõsége, orvos személye stb.

Van itt olyan akinek 5-6 hetesen csak 2mm volt a magzat és baba lett belőle?

Legjobb válasz: 5 hetesen meg sokaknal csak petezsakot latnak,de akkor kezd el az embryo nõni. 5+6 hetesen 3mm volt a babam. Miert ne lenne belole baba??? 7+1 hetesen mar 1cm volt.

5 hetesen meg sokaknal csak petezsakot latnak, de akkor kezd el az embryo nõni. 5+6 hetesen 3mm volt a babam. Miert ne lenne belole baba??? 7+1 hetesen mar 1cm volt.
Nekem 5+5 hetesen a petezsák volt 8 mm, benne meg semmi még nem látszott. 8 hetesen már ketten voltak benne. :-) Persze hogy lehet baba belõle, szorítok!
A kérdező hozzászólása: juj de jó köszönöm!

Egy 5-6 hetes terhességet már kimutat a teszt? És egy 5-6 hetes terhességnél tapasztalható bármiféle elváltozás? Gondolok itt haspuffadásra, hasfájásra. . . Illetve már látható ez?

Legjobb válasz: szia. 5-6 hetes terhesség még túl kicsi ahhoz,hogy la´tni lehessen.Ultrahangon la´thato´,dekívülröl semmi elváltozást. Hasfa´jás lehet,mert nö a méhed.Az enyém is fa´jt. Egy 21.hetes kismama.

szia. 5-6 hetes terhesség még túl kicsi ahhoz, hogy la´tni lehessen.Ultrahangon la´thato´, dekívülröl semmi elváltozást. Hasfa´jás lehet, mert nö a méhed.Az enyém is fa´jt. Egy 21.hetes kismama.
Szia! A tesztnek is ki kell mutatnia. Én szédültem csak amikor ennyi idõs várandós voltam. Lehetnek el más jelei is persze. Egy 39 hetes kismama
A TESZT MÁR 24 ÓRÁN BELÜL IS KIMUTATJA, HOGY TERHES VAGY.NEKEM NEM VOLT SEMMIFÉLE ELVÁLTOZÁS CSAK RENGETEGET ALUDTAM
Szia, Már 10 napos terhességet kimutatnak a tesztek. Velem is így volt. Nekem folyamatosan ég a gyomrom, émelygek, de nem hányok. Fájdogál a hasam, kemény, puffadt, székrekedéssel küzdök, bizonyos ételektõl rosszul vagyok (pl. édességek). Az orvos uh-on csak egy foltot lát még, de már kitapintható kézzel a számára.Gratulálok!
A gyorstesztek többsége az elmaradt menstruáció elsõ napjától kimutatja a terhességet - bár nekem csak egy héttel késõbb mutatta ki -, de hat hetesen már biztosan. Ilynekor csinálták nekem az elsõ ultrahangot is, amikor megállapította az orvos a terhesség tényét. Szóval ha nincs kedved fizetni egy-két ezrest a tesztért, akkor menj el a nõgyógyászodhoz, másnapra megmondja az eredményt vizeletbõl õ is, ráadásul az sokkal biztosabb, meg ha a gyorsteszt pozitív, akkor úgyis el kell menned az orvoshoz, és megcsinálja a vizeletvizsgálatot, szóval így megspórosz egy felesleges pisilést :)
5-6 hetes terhességet kimutat a teszt! A beágyazódást követõen elkezdõdik egy HCG nevû hormon termelõdése, ami a vizeletbõl kimutatható pl.
Szia!Ma már olyan érzékenyek a tesztek többségei, hogy akár 3 napos terhességet is kimutatnak.Ez tény.Szép napot!!!:)

Van köztetek olyan kismama aki 5-6 hetesen már elment az orvoshoz és nem mondta hogy még korai megvizsgálni?

Legjobb válasz: Én 4 hetesen voltam elõször. Csinált uh-t. Utána 5 hetesen, akkor vette le a spirálom. Aztán 7 hetesen, akkor már ott volt a babucim:)

Én 4 hetesen voltam elõször. Csinált uh-t. Utána 5 hetesen, akkor vette le a spirálom. Aztán 7 hetesen, akkor már ott volt a babucim:)
kimaradt mensi után 2 nappal mentem, kb 4 hetesen, elsõ baba igy vizsgálat kellett miért maradt ki a mensim, :) nem mondta h korai, csak annyit gratulál ez tényleg a baba :D
Én 5+3 hetesen mentem dokihoz. Nem mondta hogy korai lenne.Megnézte ultrahanggal a babát, hogy jó helyen van e, nincs e méhen kívül stb.. 39 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
6 hetesen elvileg már lehet hallani a szívhangot. De anno nekem is azt mondták mindkét terhességemnél, hogy korai az idõpont, 7-8 hetesen uhuztak elõször.
5 hetesen voltam elõször, láttuk a petezsákot, egyáltalán nem volt korai.
Nem korai, én a késés után 1 héttel mentem, már volt szívhang:)
én 4 hetesen mentem, mert volt egy vetélésem és akartam felíratni gyógyszert. Megnézett uh-on de nem látott még semmit, így kivizsgál, hogy méhen kívüli-e:/ szóval jócskán belém rakta a frászt! Gyógyszert persze még nem kaptam. Úgyhogy 2 nap idegeskedés után csütörtökön derül ki minden! :/

Normál állapotban mekkora a méh (amikor még nem terhes a nő) és az orvos hogy tudja megállapítani már a kora terhességnél (5-6 hetesen) is pusztán a kitapintásából?

Ha alapból a szeméremdomb mögött van, akkor hogy tudja kitapintani? Bocsi a sok kérdésért és köszi azoknak, akik majd válaszolnak nekem! :)

Legjobb válasz: szia! Normál állapotban akkora kb. mint egy kis körte (lefelé a körte"teteje") . Onnantól h növekszik az embrió benne, hetek alatt is gyorsan nõ a mérete, kb. 4-5 hetesen már akkora mint egy férfiököl, 7-8 hetesen már egy közepes narancs :) És úgy tudja kitapintani a doki, hogy egyszerre "kétoldalról" keresi meg. Egyszer a hüvely felõl, illetve a has aljától lefelé:)

szia! Normál állapotban akkora kb. mint egy kis körte (lefelé a körte"teteje") . Onnantól h növekszik az embrió benne, hetek alatt is gyorsan nõ a mérete, kb. 4-5 hetesen már akkora mint egy férfiököl, 7-8 hetesen már egy közepes narancs :) És úgy tudja kitapintani a doki, hogy egyszerre "kétoldalról" keresi meg. Egyszer a hüvely felõl, illetve a has aljától lefelé:)
Én elfogadom a szakértõi válaszokat , sõt! örülök is neki, ha vki jobban tudja. És igaza van, nem a méh nagyság a lényeg, mert nem lehet mondani, hogy mindenkinek egyforma méretû a méhe.
De nem elsõsorban a mérete a lényeg, mint már írtam. A terhességnek egyéb anatómiai eltérések is a következményei, felpuhult méhtest, a méhnyak változása, stb. Az, hogy megnagyobbodik, csak egy dolog.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, akkor neked a teherbeeséskor nem is tudta megállapítani kézzel?
Én kétszer szültem, és a méhem 45 mm x 47 mm. elég picike, nincs akkora, mint egy körte.
A méh egyébként csak a 10. hétre lesz férfiököl nagyságú. A 4. héten kb. tyúktojásnyi, hogy hasonlatoknál maradjunk.
Elemeli a méhtestet, és keresi a Gauss féle terhességi jelet. :) Ért hozzá, hidd el. ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Mármint úgy, hogy az egyik keze a hüvelyben tapint (ujjal persze ) , a másikkal meg a has alján, ha nem lettem volna egyértelmû :)
Dehogynem tudta megállapítani! De úgy emlékszem, hogy csak a 6. héten mentem elõször dokihoz és akkor csak UH-ot csinált, késõbb a 8.héten nézte meg kézzel. viszont a második babámnál kézzel vizsgált a 7. héten és megállapította azonnal. Meg hát ott volt a teszt. Azt viszont nem nagyon értem, hogy annak ellenére, hogy már két nagy babát szültem, hogyan tudott ennyire összemenni a méhem, hogy szinte kisebb a normálnál. Legalább is ezt mondta, hogy kisebb a méhem az átlagnál és a petefészkeim is csak 1, 5 cm átmérõjûek, azok is kisebbek. DE nem a méret számít, mint látod az én példámon. Ügyesek a dokik :)

Van olyan, hogy a rosszullétek csak 5 és fél hetesen kezdődnek?

5+3 vagyok eddig jól voltam,csak a mellem fájt,de ma már émelygek is,lehet hogy nem úszom meg?

Legjobb válasz: Szia! Elõször nekem is a mellem feszült meg sokszor jártam pisilni. Ennyi tünetem volt. De akkor még doki nem látott, csak pozi volt a tesztem. Mikor mentem a dokihoz akkor voltam 5 hetes. És jött az émelygés meg a hányás :( 17. hétig hánytam minden nap. Kimerítõ volt, de elmúlt. :) Lehet te sem úszod meg! Kitartás és Boldog babavárást :) 32 heteske

Szia! Elõször nekem is a mellem feszült meg sokszor jártam pisilni. Ennyi tünetem volt. De akkor még doki nem látott, csak pozi volt a tesztem. Mikor mentem a dokihoz akkor voltam 5 hetes. És jött az émelygés meg a hányás :( 17. hétig hánytam minden nap. Kimerítõ volt, de elmúlt. :) Lehet te sem úszod meg! Kitartás és Boldog babavárást :) 32 heteske
nekem 7 hetesen kezdõdtek a rosszuléteim.
Pont 6 hetesen kezdõdött az elsõ rosszullétem hányással. Ez aztán 16. hétig végig követett. 30 h km.
Szia!Nekem kb. ennyi idõsen kezdõdtek a tünetek. A mellem feszült, alig bírtam aludni éjjelenként, állandóan pisilni jártam, érzékeny lettem szagokra, és gyenge voltam, mint a harmat.Az émelygés, hányinger is mindennapos volt, de nem reggel, hanem hajnalban.Arra ébredtem fel, eléggé megviselt.Viszont a terhességem alatt nem hánytam egyszer sem, pedig már 34 hetes vagyok. Nem törvényszerû a roszullét, és szerintem mindenkinek máshogy reagál a szervezete ezekre a hormonokra.Nem lehet tudni, hogy nálad milyen tünet fog jelentkezni.Annak ellenére, hogy viszonylag jól bírtam az elejét, mindent ehettem, minden meg is maradt, azért eléggé megviselt.Úgy éreztem magam, mint akin átment az úthenger, vagy mint aki folyamatosan beteg.
6 hetesen kezdtem émelyegni, 10 hetesen hányni és a18. hétig kitartott.
Nekem 7 hetesen kezdõdött, minden este hányingerem volt, egészen a 18-19. hétig. Most kb. 4-5 hetes lehetek a második babámmal ( még nem tudom konkrétan, mert a dokim még nem látott), de eddig még semmi tünet.
Azt lehagytam, hogy 5+1-nél nekem is csak petezsák látszódott (9mm), de nekem fix a peteérésem :-)
Nekem kb. 7 hetesen kezdõdtek a rosszullétek. Hányinger, fejfájás. Elõtte semmi bajom nem volt, csak mellfeszülés.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Lehet nekem tolódott egy kicsit a peteérésem, mert 5+1-en még csak a gest.gyûrût látta a doki, azaz tegnapelõtt, a teszt erõs pozi délután, de ez a mai reggel.....Elég ramatyul érzem most magam.
nekem 6 hetesen kezdõdött az émelygés, ilyenkor még semmi nem volt. a napokban pedig hánytam egyszer, remélem többször nem fogok. úgyhogy eléggé úgy tûnik, hogy te sem úszod meg. remélem azért a hányást igen :) 8+5 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ csajok, és mindenkinek boldog babavárást kívánok :)

Vettünk (12000FT) egy 5-6 hetes roti kölyköt. De már 4 hetes korától elvették az anyjától.2, 5 hónaposan megkapta szopornyica elleni védőoltását és 4 nap múlva elpusztult. Terheli ilyenkor valami felelősség a tenyésztőt?

Legjobb válasz: Mit tartalmaz a szerzõdés? Egyáltalán írtatok szerzõdést a vásárláskor? Szerintem az olyan ember, aki 4 hetes korában elválaszt egy kölyköt az anyjától, az nem tenyésztõ. Tudtok valamit az alom többi kölykérõl? Õk is betegek? Élnek még? Mit mond a "tenyésztõ". Ennyi pénzért gyanúsan olcsó.

Mit tartalmaz a szerzõdés? Egyáltalán írtatok szerzõdést a vásárláskor? Szerintem az olyan ember, aki 4 hetes korában elválaszt egy kölyköt az anyjától, az nem tenyésztõ. Tudtok valamit az alom többi kölykérõl? Õk is betegek? Élnek még? Mit mond a "tenyésztõ". Ennyi pénzért gyanúsan olcsó.
Tenyésztõt? 12ezer forintért? Hehehe, ne vicceljünk már! Támogatsz egy szaporítót és még te akarsz kártérítést? Örülj, h ennyi ideig is élt szerencsétlen kiskutya.
Szerintem ne nevezd tenyésztõnek. Jobb ha elfelejted, és legközelebb - a mostani állatvédelmi törvény szerint is - 8 hetes koráig a mamájánál hagyod a kölyköt. Ha oda akarják adni, akkor menekülj. Tanulópénz volt, bár kicsit fájdalmas....
Nem, mert egy mocsok szaporító volt akitõl elhoztad, gondolom semmilyen írásos nyoma nincsen, hogy elhoztad. Olcsó húsnak híg a leve, erre mást nem tudok írni.. de itt biztos viccbõl mondja mindenki, hogy ne vegyetek ilyen helyrõl kutyát.
Baráti áron, mi? Téged jól hülyére vettek... Egy fajtatiszta kutya ára 60-70 ezernél kezdõdik, baráti áron 40-50, és akkor ez kb. az önköltségi ára. És ne nevezd tenyésztõnek azt a legalja embert, aki oltatlanul, 4 hetes kölyköket ad el. Külföldön ezért börtön jár...
12:50 vagyok rosszul írtam el sem ad 5-6 hetes kutyát normális ember Tenyésztõnél 8 hetes kortól lehet csak elhozni kutyát
Nem mivel szaporítótól vettetek kutyát. Ha tenyésztõtõl vettél volna törzskönyvvel, szerzõdéssel akkor lett volna garancia! Tenyésztõtõl 5-6 hetes kutyát oltás nélkül nem kapsz!!!
Mindenképp vegyétek fel a kapcsolatot a tenyésztõvel. Neki fontos tudnia mi történt. Illetve most már kíváncsi vagyok hogy van az alom többi kölyke
2, 5 hónaposan már az utolsó kombináltját kapta, gondolom. Hogy elpusztult az oltás után annak oka lehet az, hogy nem volt egészséges a kutya, mikor megkapta az oltást. Vagy teljesen más okból halt meg.Ennek semmi köze már ahhoz, akitõl vettétek a kutyát.
Téged terhel a felelõsség, mert gondolom baráti áron oltást sem kaptál mellé, és 1 hónapig oltás nélkül volt meg, holott elsõ dolgod lett volna beoltatni.
elõzõ vagyok és még fizettél is érte.... hát jó tanulópénz volt, õ meg veri a markát mert gondolom a többi kutyus is beteg lett de õ a 12000.-ft-okat bezsebelte
Barátnak sem szabad 5-6 hetes kiskutyát akinek még szopnia kellett volna, elszakítani a családjától. Azért pusztult el mert már szopornyicás volt! Ha el is kell valami miatt választani akkor meg beoltatjuk 5-6 hetesen, mivel már nem szopik nincs védelem ! Milyen terhelhetõséget akarsz a barátodra terhelni? Te felelõtlen és tudatlan voltál , hogy ekkora kiskutyát elhoztál, és nem elsõ dolgod az állatorvos volt! Aki odaadta szintén felelõtlen volt, neki kellett volna min. 1 oltást beadatni.
Baráti ár ide vagy oda, adásvételi nélkül - amelyben az eladó fél ilyen-olyan garanciát vállal - elmehetsz a sóhivatalba!
A kérdező hozzászólása: baráti áron kaptuk mert az osztálytársamtól van :D
5-6 hetesen vettétek akkor azonnal orvoshoz kellett volna vinni és elkezdeni a védõ oltás sorozatot. Mibe pusztult el? szopornyicában? a lappangási ideje 3-7 nap... nem a szaporítónál kapta el hanem nálatok ha már 2, 5 hónapos volt, arra még a legjobb tenyésztõ se adhat garanciát ha a gazdi nem olt rendesen (nem mintha neki köze lenne a tenyésztéshez de mindegy...)
NEm, mert szaporítótól vettétek jól átvertek legközelebb csak megbízható heylrõl vegyetek
Szerintem verd el az osztálytársadat, hogy egy életre leszokjon a kutyaszaporításról. Aztán menj az állatorvoshoz is, hogy nem parvo ellen oltotta be a kutyát. És felejtsd el, hogy kutyát vegyél magadhoz, amíg az alapvetõ dolgokat meg nem tanulod.
Az 5+1 az 5 hét és 1 nap.
Az 5+1 annyit jelent, hogy 5 hetes + 1 napos
Sokan írják, hogy pl. 40+5 napos, és hát az mégsem lehet 45 hetes terhesség. :) Szóval úgy van ahogy az elõttem írták. 40 hét és 5 napos terhesség a mensitõl számítva.
Pontosan 6 nap a különbség a fenti példák között. a 6 hetes az ugye egyértelmû, az 5+1 pedig 5 hetes és 1 napos terhességet jelent!

Mennyi tápszert és milyen gyakran kell adni 5-6 hetes babának?

Legjobb válasz: Szia! Az én lányom, 6 hetesen 7-szer evett 130-al volt kínálva, de sokszor nem evett ennyit, csak 100 ml-t. Most 3,5 hónapos, 5-ször eszünk, 165 ml-vel kínálom. Egy nap biztos, hogy egyszer nem eszik annyit.

Szia! Az én lányom, 6 hetesen 7-szer evett 130-al volt kínálva, de sokszor nem evett ennyit, csak 100 ml-t. Most 3, 5 hónapos, 5-ször eszünk, 165 ml-vel kínálom. Egy nap biztos, hogy egyszer nem eszik annyit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!