Találatok a következő kifejezésre: 5 és hónapos babámnak adhatok (24 db)

Milyen, és mennyi bébiétel adható 4, 5 fél hónapos babának?

mi az amit?l biztosan nem fáj a pocija a babának?

Legjobb válasz: Azt nem lehet tudni,h mitõl nem fog fájni a pocakja.A 4 hó-tól adható bébiételek mind adhatók neki persze csak akkor,ha már bevezetted azokat a benne levõ gyümiket és zöldségeket.A bevezetés úgy történik,h 3-4 napig CSAK azt a fajtát adod neki amit éppen bevezetsz, egy alkalommal kb.3-4 kis kanálnyit.Ha nincs tõle semmi baja-kiütés,hasmenés hasfájás stb.-megemelheted az adagját.Így teszel minden új kajával.Alma,õszibarack,banán,körte,sárgarépa,krumli,s.tök

Azt nem lehet tudni, h mitõl nem fog fájni a pocakja.A 4 hó-tól adható bébiételek mind adhatók neki persze csak akkor, ha már bevezetted azokat a benne levõ gyümiket és zöldségeket.A bevezetés úgy történik, h 3-4 napig CSAK azt a fajtát adod neki amit éppen bevezetsz, egy alkalommal kb.3-4 kis kanálnyit.Ha nincs tõle semmi baja-kiütés, hasmenés hasfájás stb.-megemelheted az adagját.Így teszel minden új kajával.Alma, õszibarack, banán, körte, sárgarépa, krumli, s.tök
Az elsõ válaszoló vagyok.Az én kisfiam is annyi idõs, mint a te babád, és õ már minden félét eszik.Reggel és este szopizik.Mi mindent kipróbáltunk, és eddig semmivel nem volt gondunk.Ja, szilva és szõlõs kaja is van, az sem okozott gondot.Van olyan, amit én nem is tudnék megcsinálni-pl.vilmoskörte-birsalma desszert, szõlõ-alma telj.kiõrlésû risz stb.-ezért jó is, h van olyan is.Amit tanácsoltak, h 5 hónapos kora elõtt húst ne adjak neki(pedig van ilyen 4 hós-tól adható kaja).Ezt be is tartom.Nézz körül vmelyik bev.központban nagyon sok féle étel van.Az én babám ebédre már egy teljes fõzit megeszik, pici tápszerrel higítom neki, a desszertbõl is megeszik egyet, de én azt csinálom, h a felét adom és teszek hozzá házilag turmixolt banánt, vagy barackot, körtét stb.Így olcsóbb a dolog.Uzsonnára pedig csinálok egy kis Hipp natur grízt, és ahhoz teszek pápesített gyümit, vagy a desszert másik felét.Ha sûrû a pép-pl.banán-gyümi lével felhigítom(abból is sok félét lehet kapni, ami már nekik való).A felbontott fõzi, desszert, gyümi 48 órát eltartható a hûtõben.Remélem segítettem.

3, 5 hónapos babának adhatok már 4hós babaételeket? Anyatejes, de egyre többet kell tápszereznem és inkább szívesebben adnék neki gyümit.

Legjobb válasz: Szerintem várd meg azt a fél hónapot, hamar elmegy úgyis! :) De ha már most ki akarod próbálni a hozzátáplálást, elõször mindenképpen almával próbálkozz, reszeld le vagy turmixold, amelyik neked jobb. Egyébként nekünk a gyerekorvos pont 3,5 hónaposan mondta, hogy próbáljuk ki lassan az almát. Viszont ettõl a védõnõnk idegrohamot kapott. :) Én kipróbáltam, adtam a picinek egy kis almát és két pofira ette és a mai napig semmi baja, imádja a gyümölcsöket.

Szerintem várd meg azt a fél hónapot, hamar elmegy úgyis! :) De ha már most ki akarod próbálni a hozzátáplálást, elõször mindenképpen almával próbálkozz, reszeld le vagy turmixold, amelyik neked jobb. Egyébként nekünk a gyerekorvos pont 3, 5 hónaposan mondta, hogy próbáljuk ki lassan az almát. Viszont ettõl a védõnõnk idegrohamot kapott. :) Én kipróbáltam, adtam a picinek egy kis almát és két pofira ette és a mai napig semmi baja, imádja a gyümölcsöket.
Szoptass, és akkor tejed is lesz. Még 4 hónapos babának sem szabad ilyen kajákat kapnia, nemhogy egy 3, 5 hónaposnak. 6 hónapos kor elõtt szigorúan tilos hozzátáplálni mind a tápszeres, mind az anyatejes babákat, mert visszafordíthatatlan károkat okoz a szervezetében. Úgyhogy, ha nem akarod szoptatni, akkor adj neki tápszert, ha nem akarod szándékosan megbetegíteni.
Pfúú, azért ez durva!! Szerintem várj még 1 hónapot ha tudsz és akkor adhatsz neki gyümiket meg zöldséget nyugodt szívvel! A mi generációnknál már 2 hós kortól elkezdték a hozzátáplálást. Én eddig nem érztem, még kárát. Egyébként én ilyenkor mindig azt mondom, hogy mindenki úgy csinálja ahogy érzi. Ha gondolod megkóstoltathatod vele mondjuk az alma levét lehet, hogy öklendezik majd tõle és akkor el is dõlt a nagy kérdés, hogy még várni kell vele. 7, 5 hós anyuka
A kérdező hozzászólása: Szoptass, és akkor tejed is lesz...-mondod Te. 3, 5hónapja "szenvedek" azzal, h legyen tejem. Már mindent megtettem, erre ezt kapom. :S Természtesen a legjobbat szeretném a gyerekemnek.Gondolom nem véletlenül írják rá, h 4hós kortól.
Ha a legjobbat akarod neki akkor add neki a tápszert meg a tejedet amíg van és várja a hozzátáplálással még legalább egy hónapot, de inkább többet. Én is szenvedtem a tejjel, sõt én fejtem neki, mert nem volt hajlandó szopni, és korán kellet tápszerrel is pótolni. Tudom milyen érzés, de neki még csak tej alapú táplállékra van szüksége, semmi másra. Ha meg mégis adnál neki, akkor inkább friss gyümölcsöt, itt az õsz, mindenhol alma terem. Inkább az, mint a babakaja.
Az elsõ válaszoló azért jól eltulozza a dolgot, még jó hogy nincs igaza.Az én gyerekeim anno(24 és 20 éve)3 hónapos kortól ették a tipikus babakaját:burgonya, répa, alma, stb és egészséges felnõttek lettek.Nyugodtan kóstoltasd ha elszántad magad, de én azt ajánlom magad készitsd ugyis kicsi kell belõle.Ha meg valamelyik nem izlik tudod kombinálni a hozzávalókat.Sok sikert és türelmet(fõleg a sok okos anyukához)
3 hónaposak a lányaim, tegnap volt itt a doki, és mondta, most már elkezdhetnénk az ismerkedést a gyümölcsökkel. És el is kezdtük, nincs semmi probléma, nagyon ízlik nekik. Hülyeség ez, hgoy visszafordíthatatlan károkat okoz, honnan vetted ezt a baromságot? Ha most az összes orvos és védõnõ elkezdené hirdetni, hgoy csak 2 éves kor után lehet elkezdeni a hozzátáplálást, akkor csak akkor kezdenéd? Az okozna neki károsodást!
Nekem az a véleményem hogy régen tényleg tehéntej+pirított liszt ilyenek, mégis itt vagyunk!!!!

3-as etetőcumi (6+) 5 és fél hónapos babának adható? Nem lesz baja, ha túl gyorsan eszi meg az adagját?

Eddig a kétlyukú avent cumit használtuk, de sokáig evett vele és sokszor meg kellett állni büfizni, rengeteg leveg?t nyelt. Most rendeltem Dr. Brown-féle üveget és hozzá már olyan cumit, amit 6 hónapnál id?sebb babáknak ajánlanak. Ezzel jó gyorsan benyomta az adagját és kevesebbet kellett megállni. Lehet baja, ha ilyen gyorsan eszik?

Legjobb válasz: Ez szerintem babafüggõ. Én 6 hónaposan váltottam 6 hós kortól való cumira (MAM) de attól majdnem megfulladt a gyerek, így a tápszert most is a 2-es cumiból kapja. A 3-asból csak a folyékony tejpépet mert az sûrûbb. Van olyan baba, aki ha hamarabb a kaja végére ér, akkor több kaját nyel és kevesebb olevegõt és van olyan, aki pont ezért nyel több levegõt. Ha láthatóan jól érzi magát evés után és nem nyomja a pociját a bentrekedt levegõ, akkor nem lesz baja, ne aggódj. Valószínûleg még örül is, hogy nagyobbakat kortyolhat kevesebb levegõvel és hamarabb jóllakik :) Majdnem 9 hós kiscsaj anyuja

Ez szerintem babafüggõ. Én 6 hónaposan váltottam 6 hós kortól való cumira (MAM) de attól majdnem megfulladt a gyerek, így a tápszert most is a 2-es cumiból kapja. A 3-asból csak a folyékony tejpépet mert az sûrûbb. Van olyan baba, aki ha hamarabb a kaja végére ér, akkor több kaját nyel és kevesebb olevegõt és van olyan, aki pont ezért nyel több levegõt. Ha láthatóan jól érzi magát evés után és nem nyomja a pociját a bentrekedt levegõ, akkor nem lesz baja, ne aggódj. Valószínûleg még örül is, hogy nagyobbakat kortyolhat kevesebb levegõvel és hamarabb jóllakik :) Majdnem 9 hós kiscsaj anyuja


5 és fél hónapos babámnak adhatok cseresznyét?

Szopik, de már eszik almát, répát, bébiételeket és Sinlacot.

Legjobb válasz: Szia! A cseresznye bõrét nehezen emészti meg ekkora baba. Hasfájást okozhat.Én úgy adtam,mikor a lányom fél éves volt,hogy jól megmostam,kimagoztam,leturmixoltam,(a bõrét nem vágja nagyon apróra)és akkor szûrõn átpaszíroztam. Így a bõre fennmaradt azt eldobtam,és nem lett belõle hasfájás. Minden jót,üdv

Szia! A cseresznye bõrét nehezen emészti meg ekkora baba. Hasfájást okozhat.Én úgy adtam, mikor a lányom fél éves volt, hogy jól megmostam, kimagoztam, leturmixoltam, (a bõrét nem vágja nagyon apróra)és akkor szûrõn átpaszíroztam. Így a bõre fennmaradt azt eldobtam, és nem lett belõle hasfájás. Minden jót, üdv

5 hónapos babámnak milyen ételeket adhatok? Még anyatejes, de szeretném már pótolni valami mással. Almát már adtam és sütőtököt. Szereti nagyon. A tököt répával turmixoltam össze.

Legjobb válasz: A tökhöz ne tegyél máskor répát, mert mindkettõben elég sok a "festékanyag", azaz a sárga és a bõrén is kijöhet ez a szín. Ha aznap eszik tököt akkor répát már ne adj neki, és ugyanez fordítva. Sóska, paraj, saláta...ezeket is adhatod krumplival, illetve rizzsel. Céklát is. Adhatsz barackot is, üveges bébi kajában, vagy ha fagyasztottál nyáron akkor azt. Banán. Illetve a dm-ben lehet kapni olyan ételsûrítõt ami glutén mentes és azzal is kombinálhatod a gyümölcsöket. Amiket soroltam, azokat is óvatosan vezesd be, kb. a 6. hónap elejére végezzetek a fentiekkel, utána lehet tovább lépni. Én ezeket adtam annak idején. Most 8 hónapos a babám és még szopizik is.

A tökhöz ne tegyél máskor répát, mert mindkettõben elég sok a "festékanyag", azaz a sárga és a bõrén is kijöhet ez a szín. Ha aznap eszik tököt akkor répát már ne adj neki, és ugyanez fordítva. Sóska, paraj, saláta...ezeket is adhatod krumplival, illetve rizzsel. Céklát is. Adhatsz barackot is, üveges bébi kajában, vagy ha fagyasztottál nyáron akkor azt. Banán. Illetve a dm-ben lehet kapni olyan ételsûrítõt ami glutén mentes és azzal is kombinálhatod a gyümölcsöket. Amiket soroltam, azokat is óvatosan vezesd be, kb. a 6. hónap elejére végezzetek a fentiekkel, utána lehet tovább lépni. Én ezeket adtam annak idején. Most 8 hónapos a babám és még szopizik is.
Én a sütõtököt krumplival adom neki vagy önmagában. Szilvát, cukkinit és tejpépet is adhatsz nyugodtan neki. Kombinálhatsz is, én ma vettem kisfiamnak paradicsomos krumplit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.:) A cukkinit mivel ízesíthetem? Rizs fõve vagy párolva? Só nélkül nem hiszem, hogy íze lenne.

Adhatok e 5, 5 hónapos babának 2-es tápszert, ami elvileg 6 hónapos kortól adható?

Sajnos egy félreértés folytán kifogytunk az 1-es tápszerb?l és ma nem tudtam elmenni a doktorn?höz, mert szabin van. A helyettese pedig nem ad ki receptet, mondván ez nem sürg?s dolog. :-( Most jön a fogunk és alig eszik valamit. Már mindent megpróbáltam. Tejpépb?l bevágott egy adaggal, de vacsira is adnom kell neki valamit. Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a segítséget! :-) Már nem fog éhenhalni.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! :-) Már nem fog éhenhalni.
A kérdező hozzászólása: Légyszíves segítsetek! Csak van valaki, aki tud valamit mondani a témában. :-(
Olyat vegyél neki, amire az van írva, hogy 4 hós kortól. Nyugodtan megeheti, még ha nincsen 6 hós akkor is! sõt, szerintem szeretni fogja, mert általában ízesítettek. Én 5 hós korában váltottam 2-es tápszerre, humana 2est eszik azóta! Kutya baja nem lesz tõle:-)
elõzõ vagyok! ha már nem tudsz tápszert venni így estefelé, nyugodtan adjál neki vacsira is tejpépet szerintem! nagyjából ugyanolyan az összetételük, mint a tápszernek! ha az van otthon, szereti, megeszi, akkor add neki azt, aztán holnap reggel irass neki, vagy vegyél valamilyet gyorsan, átmeneti megoldásnak. ha olyan van otthon, ami 6 hós kortól adható, azt is nekiadhatod, ha abból eszik 2-szer /most este és holnap reggel/ attól sem lesz baja, ne aggódj!

5 hónapos babának milyen zöldséget és gyümölcsöt adhatok? és napi egyszer csak?

Legjobb válasz: banan , alma,barack, repa, krumpli... ezeket en mar adtam siman 5 honaposan, de az en babam csak tapszeres volt ezert en bevallalosabb voltam. a zoldseges kaja ebed volt, es az alma pl az uzsonna

banan , alma, barack, repa, krumpli... ezeket en mar adtam siman 5 honaposan, de az en babam csak tapszeres volt ezert en bevallalosabb voltam. a zoldseges kaja ebed volt, es az alma pl az uzsonna
A google a baratod: hozzataplalasi tablazat.
Védõnõnktõl kapott táplálási útmutatóból írom a választ: Hat hónapos korig csak anyatej, igény szerint napi 5-6 alkalommal. Tápszeres babák esetében négy hónapos korig csak anyatejpótló tápszer. Tápszeres babáknál szükség esetén 4 hónapos kortól kezdhetjük a 6 hónaposoknak javasolt nyersanyagok fokozatos bevezetését. 2-3 hetente egy-egy tápszeradag hagyható el, úgy, hogy napi kb. 500 ml/nap maradjon az adag. 6 hónapos kortól: Gyümölcs: alma, õszibarack, meggy. Zöldség félék: burgonya, sárgarépa, sütõtök, cékla. Gabona félék: gluténmentes gabonafélék: rizs- és kukoricapehely (vassal dúsított).
alma banán , barack, husilevesböl a répa krumpli egy kis lé rá.
Husleves 5 hosan????
Elõször banán, barack, répa, krumpli.És soha ne keverd össze a gyümölcsöket. Csak ha már tudod, hogy ízlik neki.

Mennyi krumplipürét adhatok a babámnak? Hogyan készítsem el? (5 és fél hónapos)

Már lassan 2 hete eszik almát 2 szopi között, gondoltam megpróbálom a krumplipürét is. Mennyit adhatok neki? És milyen ételeket adjak még neki ezekután, hány napnak kell eltelni közöttük? Egyáltalán hogy m?ködik ez a hozzátáplálás?

Legjobb válasz: egy szem krumplit vágj 1mc-es kockákra, pici lábasban éppen ellepje vizzel tedd fel fõni,fedõvel mindenképp lefedni, forrás után kis lángon 10 -15 percig párold. mindig kevés viz legyen alatta, mert igy megõrzi a tápértékét. ezután pár percig még hagyd lefedve, levét öntsd ki egy tálkába és pici fõzõlével turmixold pépesre, 3-4 napig pár kanállal kinálgasd utána megpróbálhatod, hogy teszel a krumpli mellé, pár szelet almát, fokozatosan növeld az adagját, mindennap kicsit többet adj neki. aztán próbálhatsz sütötököt is egy szeletet jol megsütsz a sütöben,turmixolod, mellé egy fél alma párolva,turmixolva. összekevered és már adhatod i. lehet próbálni sárgarépával is (egy szál),plusz egy szem krumpli. jó fõzõcskézést!

egy szem krumplit vágj 1mc-es kockákra, pici lábasban éppen ellepje vizzel tedd fel fõni, fedõvel mindenképp lefedni, forrás után kis lángon 10 -15 percig párold. mindig kevés viz legyen alatta, mert igy megõrzi a tápértékét. ezután pár percig még hagyd lefedve, levét öntsd ki egy tálkába és pici fõzõlével turmixold pépesre, 3-4 napig pár kanállal kinálgasd utána megpróbálhatod, hogy teszel a krumpli mellé, pár szelet almát, fokozatosan növeld az adagját, mindennap kicsit többet adj neki. aztán próbálhatsz sütötököt is egy szeletet jol megsütsz a sütöben, turmixolod, mellé egy fél alma párolva, turmixolva. összekevered és már adhatod i. lehet próbálni sárgarépával is (egy szál), plusz egy szem krumpli. jó fõzõcskézést!
Én semmilyet nem adnék még.
én simán megfõztem sok vízben, aztán összeturmixoltam a fõtt zöldséggel, néha még gyümölcshöz is adtam, hogy laktatóbb legyen.
Pedig ez is korrekt válasz a kérdésedre. ;) Adni adható idõvel fehér vagy barnarizs is, hántolt és hántolatlan is - de nem biztos, hogy jó, ha már ilyen korán kapja a baba. A legtöbb hozzátáplálási táblázatban a rizs pehely és liszt formájában 6 hónapos kortól, szemes rizsként (fõzve, turmixolva) kb. 9-10 hónapos kortól javasolt. (Többek között azért is, mert sok babának fogja a székletét.) És ez akkor is így van, ha a baba tápszeres és/vagy már fél éves kora elõtt elkezdték hozzátáplálni. Természetesen te döntesz, hogyan csinálod, de érdemes néha beleolvasni ezekbe az iránymutatókba is, nem ok nélkül készülnek. Nyilván nem kell centire betartani õket, de a több hónapnyi eltérés (mínuszban) szerintem nem annyira szerencsés... Remélem, nem veszed rossz néven, nem azért írtam. (diet hallgató)
Nálunk ebédre van zöldséggel és uzsira gyümölccsel.
Nagyon szívesen! Jó étvágyat! Anyatejes Manyó anyukája :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm annak, aki a kérdésre válaszolt, aki meg azt írta hogy elég az anyatej, azt megkérem szépen hogy ne szóljon már bele, hogy mit hogyan csinálok, mert nem ez volt a kérdés :) Köszönöm. Akkor krumplit ne. Husit még nem szeretnék, de pl répával tökéletes nem? Vagy almával sem lehet rossz?
Én rizsdarát használok, nagyon jó mert nem lesz darabos!!Egyébként a bébiételekben is ez van!
Sinlac-ot vagy Sinemilt használhatsz sûrítésre.
5, 5 hónaposnak még jobb a tápszer vagy anyatej.....Nem értem miért kell a hozzátáplálással sietni...hogy legyen mit mesélni a játszótéren? És a gyerkõc emésztõrendszerével ki törõdik, neki jó-e már a kajálás, majd a gasztroenterológus, ha gond lesz....7 hónapos a fiam, próbáltam 6 hónaposan kóstoltatni, de nem kell neki semmi, nem erõltetem.
Normàl rizst simàn megfozom, sokàig, hogy jò puha legyen, majd turmixolom. Gyumolcsot vagy zoldsèget ès husit rakok hozzà(8 hònapos).Rèpàval, krumplival èn nem adom, mert fognak ès a rizs is fog.
En ugyanazt a rizst adtam, mint amit mi is eszünk. Rizshez zöldseget es hust adj, ne krumplit, az ugy mar tul tölmeny, te sem eszel igy rizst. Amikor forr a viz, beleteszed 1 max 2 evökanallal a rizst, lassu tüzön hagyod föni, amig a vizet felszivja, jol megdagad, jo puha lesz, teszel bele zöldseget, ha az is kesz püresitheted.
Én barnarizst adok neki, mert a fehér csak üres szénhidrát. Külön megfõzöm (persze hosszabb ideig tart) és hozzáturmixolom a zöldséghez ill. gyümölcshöz.
A rizs az elso bevezetheto ètelek kozott van, èn por babarizst adtam neki.

Baj ha 5 és fél hós babám 6 hónapos kortól adható tápszert eszik már egy hete? Lesz valami baja tőle?

DM Babylove 2-est kap napi 3x, ízlik neki és úgy vettem észre elég jó laktató, és nem sokban különbözik összetételben egy olyan táptól am 4 hós kortól adható. ( Pl. Humana banános, Mildibé )

Legjobb válasz: Szerintem nem. Én is egy pár héttel korábban kezdtem el adni a babámnak a 2-es tápszert mert az 1-es már úgy tünt nem elég laktató neki és nem volt ebbõl semmi gondunk.

Szerintem nem. Én is egy pár héttel korábban kezdtem el adni a babámnak a 2-es tápszert mert az 1-es már úgy tünt nem elég laktató neki és nem volt ebbõl semmi gondunk.
Biztos hogy nem, nyugodtan, szerintem ez olyan hogy csak a biztonság kedvéért levédik magukat, de ettõl nyugodtan.Jó étvágyat a manónak:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!