Találatok a következő kifejezésre: 5 és hónapos babámnak (371 db)

5-6 hónapos babád mennyit alszik napközben, hol, és hogyan?

Legjobb válasz: Szia ! 5-6 hónaposan napi 2x, 3x aludt, illetve most 7 hónaposan is még tartja ezt. Ha tudunk menni sétálni, akkor a babakocsiban, ha nem, akkor a pihenõszékében, esetleg a járókájában alszik.

Szia ! 5-6 hónaposan napi 2x, 3x aludt, illetve most 7 hónaposan is még tartja ezt. Ha tudunk menni sétálni, akkor a babakocsiban, ha nem, akkor a pihenõszékében, esetleg a járókájában alszik.
A kérdező hozzászólása: És mennyi idõt alszik egy alváskor?
Szia! 5 és fél hós a kislányom, háromszor alszik. Reggel kel fél7-7kor, majd 9körül elkéredzkedik aludni, alszik 1-1, 5órát majd séta közben alszik 13óra körül 1órát és 17óra elõtt valamikor még egy órát. Van amikor némelyik fél órára sikerül, sõt volt olyan idõszak, ott az 5. hónap elején, hogy mindig csak fél órákat aludt, de percre pontosan :) Mindig a kiságyában alszik, én úgy szoktattam elejétõl kezdve. Elõtte kicsit szeretgetem, játszunk picit, elköszönünk a napocskától és leteszem az ágyába. Kb 2-3szor kell visszamenni hozzá pár pillanatra, megsímogatni és a cumiját visszatenni a szájába, mert az a dumálás közben kiesik.Kb 10percig dumcsizik, játszik a felhúzós játékával, felhúzza magának és elalszik.
3 óránként talán 20 percet, esetleg 30-at a kiságyában, valamikor kaja után elalszik, vmikor küszködik az alvással és én altatom el.A babakocsiban nem alszik, sõt nem is szereti, mert örökmozgó, ülni sem szeret már benne.Most 6 hós, de egy 2 hete kapaszkodva feláll, mászik, és mióta rájött hogy ilyet is tud, egyszerûen nem marad meg a babakocsiban. Úgy örülnék, ha õ is olyan jót aludna benne, mint más gyerekek, és nagyokat lehetne sétálni, pláne amióta megjött a jó idõ...... Viszont éjjel még 1x kel fel enni, és alszik mint a bunda.
5, 5 hós kislányom reggel 7 fél 8 körül kel, utána 9-kor alszik 1 órát. Ebéd után alszik a levegõn 3 órát. És még délután 5 körül alszik fél órát. 18:30-kor fürcsi és alszik reggelig. Mindig a kiságyában alszik, kivéve a déli alvást akkor babakocsiban van az erkélyen.
Az enyém kint alszik az erkélyen. Ma reggel 8-kor tettem ki és fél1-kor kelt... Aztán háromkor is kitettem és aludt 5-ig, azóta fent van :) De amúgy 3-szor alszik még nappal. Egyszer alszik reggel 8-10 között egy olyan másfél órányit. Ezt a hálószobában a franciaágyon, aztán lemegyünk a játszótérre a nagytesó miatt, fél12 körül szokott elaludni a kocsiban. Felhozom babakocsistul, kiteszem az erkélyre és olyan fél4-ig alszik, aztán ebédel, majd délután 5-6 körül még lemegyünk játszózni ilyenkor szintén alszik még úgy 5 és 7 között egy olyan 40 percnyit. Így kibírja az eszi fürdetésig és 9-fél10 körül alszik. Éjjel egyszer ébred, hajnali 3-4 körül enni.
21:17-es vagyok. Fél 1-kor (!!!) :-))) Sokszor alszik egybe még 4-5 órákat! :) )))

A müllerbe kaphato babaitalba mango van, és elég sok bébiételbe van mango, maracuja, ezeket hogy lehet adni a 5-6 honapos babáknak (4 hotol vannak irva)?

Legjobb válasz: Szia! Azért lehet adni nekik, mert az üveges bébi italok és ételek speciális eljárással készülnek, kivonják belõle az allergén anyagokat. De a piacról vagy boltból vett ugyanolyan gyümiket te nem adhatod a babának!

Szia! Azért lehet adni nekik, mert az üveges bébi italok és ételek speciális eljárással készülnek, kivonják belõle az allergén anyagokat. De a piacról vagy boltból vett ugyanolyan gyümiket te nem adhatod a babának!
Szerintem lehet úgy, mint az õszibarackot!4hó-

Milyen, és mennyi bébiétel adható 4, 5 fél hónapos babának?

mi az amit?l biztosan nem fáj a pocija a babának?

Legjobb válasz: Azt nem lehet tudni,h mitõl nem fog fájni a pocakja.A 4 hó-tól adható bébiételek mind adhatók neki persze csak akkor,ha már bevezetted azokat a benne levõ gyümiket és zöldségeket.A bevezetés úgy történik,h 3-4 napig CSAK azt a fajtát adod neki amit éppen bevezetsz, egy alkalommal kb.3-4 kis kanálnyit.Ha nincs tõle semmi baja-kiütés,hasmenés hasfájás stb.-megemelheted az adagját.Így teszel minden új kajával.Alma,õszibarack,banán,körte,sárgarépa,krumli,s.tök

Azt nem lehet tudni, h mitõl nem fog fájni a pocakja.A 4 hó-tól adható bébiételek mind adhatók neki persze csak akkor, ha már bevezetted azokat a benne levõ gyümiket és zöldségeket.A bevezetés úgy történik, h 3-4 napig CSAK azt a fajtát adod neki amit éppen bevezetsz, egy alkalommal kb.3-4 kis kanálnyit.Ha nincs tõle semmi baja-kiütés, hasmenés hasfájás stb.-megemelheted az adagját.Így teszel minden új kajával.Alma, õszibarack, banán, körte, sárgarépa, krumli, s.tök
Az elsõ válaszoló vagyok.Az én kisfiam is annyi idõs, mint a te babád, és õ már minden félét eszik.Reggel és este szopizik.Mi mindent kipróbáltunk, és eddig semmivel nem volt gondunk.Ja, szilva és szõlõs kaja is van, az sem okozott gondot.Van olyan, amit én nem is tudnék megcsinálni-pl.vilmoskörte-birsalma desszert, szõlõ-alma telj.kiõrlésû risz stb.-ezért jó is, h van olyan is.Amit tanácsoltak, h 5 hónapos kora elõtt húst ne adjak neki(pedig van ilyen 4 hós-tól adható kaja).Ezt be is tartom.Nézz körül vmelyik bev.központban nagyon sok féle étel van.Az én babám ebédre már egy teljes fõzit megeszik, pici tápszerrel higítom neki, a desszertbõl is megeszik egyet, de én azt csinálom, h a felét adom és teszek hozzá házilag turmixolt banánt, vagy barackot, körtét stb.Így olcsóbb a dolog.Uzsonnára pedig csinálok egy kis Hipp natur grízt, és ahhoz teszek pápesített gyümit, vagy a desszert másik felét.Ha sûrû a pép-pl.banán-gyümi lével felhigítom(abból is sok félét lehet kapni, ami már nekik való).A felbontott fõzi, desszert, gyümi 48 órát eltartható a hûtõben.Remélem segítettem.


Hány cm és hány kg 5/6 honapos babád? Fiu, v lány?

Legjobb válasz: 4,5hónaposan 7800g 67cm 6hónaposan 9250g 69cm kislány

4, 5hónaposan 7800g 67cm 6hónaposan 9250g 69cm kislány
A kérdező hozzászólása: az én lànyoma 5és fél honapos, 64cm és 7, 4kg
70 cm, 7900 gramm, anyatejes, fiú, 6 hónapos.
5 és fél hónaposan kislányom 6500g, kisfiam 6245g, 2 hete 62 cm-sek voltak.
6 hónaposan 8kg és 68cm.Fiú
Kisfiam 6 hónaposan 7600 g és 68, 5 cm. És még azt mondják, hogy nagy baba. Itt szinte mindenki nagyobb nála!
fiam 5hósan 6900/67 6hósan 7070/68cm. Itt állt le nagyon a súlygyarapodása.
Kisfiam 5 nap múlva lesz fél éves, 74 centi és 8 kiló.
6 és fél hónapos Kisfiam 7400 gramm 72 cm
5 hós, kisfiú, 8220 g és 69 cm.
5 hónaposan 8400gramm 66 cm kislány :) és a tied?
5 hónaposan 7900 gramm és 68, 5 centi, kislány.
és 66 cm
6 hónaposan 5900gramm kislány
5-ös vagyok, az én kislányom is anyatejes baba :)

A cékla alma püré elég laktato egy5, 5-6 honapos babának vagy még rakjak bele valamit? Hust még nem eszik a krumpli nem a kedvence de akkor mivel tehtem laktatobbá? Minden fözelékbe kell raknom krumplit hogy jol lakjon és mennyit?

Legjobb válasz: Rakhatsz bele rizst az egészségesebb mint a krumpli. De önnmagában is jó legfeljebb hamarabb lesz éhes, de rizzsel laktatóbb az biztos.

Rakhatsz bele rizst az egészségesebb mint a krumpli. De önnmagában is jó legfeljebb hamarabb lesz éhes, de rizzsel laktatóbb az biztos.
Ahogy az elõzõ válaszoló írta, rizzsel adhatod neki, azt mindig lehet variálni krumpli helyett, de a krumplit is próbálgasd azért néha, hátha elfogadja, mert azzal tudod majd az összes fõzeléket sûríteni.
rizs, köles, kukorica, hajdina. ezeket pehely formájában (de én bio boltban vettem kását, azt pikk-pakk beáztatom néhány percre és már kész is). ma pl. pont ezt ettünk: cékla+alma+kölespehely. Garantáltan laktató!

5 honapos babam meg van fazva, kulfoldon elek, itt nem torodnek ugy a babakkal, attol tartok hogy tudo gyulladasa lesz, irnatok nekem gyulladas csokkento gyogyszereket? Hat ha van itt is es tudnam hasznalni?

tylenol adok neki, salinexet, ezt irta ki a hulye orvos, aki mindenre azt mondja hogy: rendben van, egyebkent ha rajta mult volna, a gyerek mar a hasamban is meg halhatott volna, mind 1, jo lenne ha irnatok le nekem egy par gyulladas csokkento gyogyszert , es be jarnam toronto hogy hat ha kapok valamelyik gyogyszerbol, elore is koszi a valaszokat

Legjobb válasz: Mi is 5 hónaposak vagyunk, és megfáztunk. Egyébként nem tudom mitõl van, de a környezetmben is és itt is, sok ilyen kérdést olvasok, hogy 5 hónapos baba megfázott. Bocsi a kérdésedre válasz: Nekünk a doktornéni írt fel Fenistil cseppeket, Ambroxol köptetõt, Curam nevû antibiotikumot és Normaflort.

Mi is 5 hónaposak vagyunk, és megfáztunk. Egyébként nem tudom mitõl van, de a környezetmben is és itt is, sok ilyen kérdést olvasok, hogy 5 hónapos baba megfázott. Bocsi a kérdésedre válasz: Nekünk a doktornéni írt fel Fenistil cseppeket, Ambroxol köptetõt, Curam nevû antibiotikumot és Normaflort.
Szia! Mi is meg voltunk fázva 5 hónaposan. Nekünk a doktornõ Calcimuscot írt fel, fél ampullával kell naponta beadni a gyereknek. Ezen kívül szívni kell az orrát. Ha köhög, Sinecodot kell neki adni (10 csepp este). Ha véletlen belázasodik, lázcsillapító kúpot kell neki adni. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: koszike segitettetek a valaszokkal, fel irom a gyogyszerek nevet, es meg probalom be szerezni, hat ha sikerul, meg egyszer koszike mind kettotoknek

Az normális ha 8 hónapos (1, 5 hét múlva lesz 8 hónapos) babám " még csak" gurul (hasról, hanyatt és vissza)?

6 hónapos kora óta begurulja az egész lakást, már próbálja felhúzni a térdét a kezével is szépen tartja magát, de a kettő együtt még nem megy, így kúszni sem nagyon tud még, bár próbálkozik. Mondjuk elég nagy a súlya (8,5 kg lehet most). Kinek mennyi idős korában kezdett forgásból kúszni a babája?

Legjobb válasz: ÓÓ nagyon édi lehet,hogy gurulva közlekedik.:)))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj,lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön,hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt,azt.

ÓÓ nagyon édi lehet, hogy gurulva közlekedik.:) ))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj, lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön, hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt, azt.
Ha már próbálkozik a kúszással, akkor fog kúszni. Ás ha kúszni fog, akkor utána biztosan mászni is. (Azért ha 9 hós koráig se kezdene kúszni, akkor vidd el orvoshoz, biztos, ami biztos.)
Ennyi idõsen nekem is csak ezt csinálta.9 hónaposan kúszott, 11 hónaposan mászott, felállt, és kapaszkodva lépegetett.
A lanyom is igy közlekedett 8 honapos koráig. Aztán felult, és felállt, kapaszkodva lepegetett, és csak utana mászott. Aztán 10, 5 honaposan indult el. Szoval a kuszas az kimaradt.

4 és fél hónapos babának meddig kell kitartania a fejét hason? Az én kislányom csak 5-6mp-ig tudja, utána elfárad.

Legjobb válasz: Szia! A fiam, amikor kicsi volt, szinte egyátalán nem tudta tartani a fejét, a doktornéni mutatott egy tornát, amit mindennap megcsináltunk vele, így erõsödött a kis nyakacskája. A lányomnál nem volt semmi ilyen gondunk. Most a 2 hetes kisfiam már néhány mp-re emeli a fejecskéjét, õ is erõs kisbaba. Pedig õ a 36. hétre született. Ne aggódj!!! Minden babának vannak olyan területei, amiben jobb az átlagnál (több a foga, ügyesebben, elõbb csinál meg dolgokat). Minden gyerek 3 éves korára megtanul járni és beszélni! Van amelyik lurkó már 7 hónaposan feláll, a másik majd csak 1,5 évesen kezd el járni, de van akinek ez már 11 hónapos korában sikerül. Ahány babuci, annyi félék és mindannyian nagyon ügyesek!!! Csak mi, Anyukák aggódjuk túl a dolgokat! A legjobbakat!

Szia! A fiam, amikor kicsi volt, szinte egyátalán nem tudta tartani a fejét, a doktornéni mutatott egy tornát, amit mindennap megcsináltunk vele, így erõsödött a kis nyakacskája. A lányomnál nem volt semmi ilyen gondunk. Most a 2 hetes kisfiam már néhány mp-re emeli a fejecskéjét, õ is erõs kisbaba. Pedig õ a 36. hétre született. Ne aggódj!!! Minden babának vannak olyan területei, amiben jobb az átlagnál (több a foga, ügyesebben, elõbb csinál meg dolgokat). Minden gyerek 3 éves korára megtanul járni és beszélni! Van amelyik lurkó már 7 hónaposan feláll, a másik majd csak 1, 5 évesen kezd el járni, de van akinek ez már 11 hónapos korában sikerül. Ahány babuci, annyi félék és mindannyian nagyon ügyesek!!! Csak mi, Anyukák aggódjuk túl a dolgokat! A legjobbakat!
21 hetesek vagyunk és már kéthete meg is fordul.Azóta nincs egy perc nyugtunk sem. Hason fekve a hónaalja alá tegyél törölközõt hengerelve, hogy erõsödjön a hátizma.
A 4 hónapos kisfiam 10 percig is tartani tudja.
én fiam is igy van.vagy elfárad és leteszi vagy addig mocorog amig a keze oldalra kicsúszik.sztem ne aggódj, a lényeg hogy felemeli.majd megerõsödnek, és nem egyforma ütemben fejlõdik minden baba.jó babázást.
Változó, majd megerõsödik. Amennyiben viszont majd ülésközben sem tudja tartani a fejét, gyógytornász segítségét kell kérni. De az még 1-2 hónap, addig nagyon sokat erõsödhet!
Mi is most leszünk 4 hósak szombaton és nehezen megy a hason fekvés. Tartja babám a fejét egy pár percig aztán leteszi, aztán ha van valami játék vagy egyéb inger (odafekszem elé, csörgõ, stb.) akkor újra felemeli. Aztán nyüszögni kezd és akkor inkább felveszem vagy visszafordítom. A lényeg, hogy naponta többször fektesd hasra, kicsit 'erõltesd' neki és mindig kicsit többet. Egy idõ után biztos megszereti :) én legalábbis ebben bízom! Sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, megpróbálom többet hasra tenni
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszoló le tudná írni azt a tornát?Elõre is köszi!

Babám 5 és fél hónapos. Baj, ha nem fordul hasáról hátára és nem kúszik?

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is 5 és fél hónapos és egyáltalán nem fordul meg.Se hasról hátra,se hátról hasra.Próbálkozik már,de nem sikerül neki és ilyenkor mérgesen sírdogál.Van úgy hogy oldalára sikerül neki,de aztán se elõre,se hátra.:) Ha hasra rakom és játékokat pakolok elé,nyújtja érte a kezét,de ennyi,nem kúszik.Én már aggódok,hogy le van maradva mozgásfejlõdésbe,de a védõnõnk azt mondta nem kell aggódnom,majd ha a babám akar,akkor menni fog a dolog.Egyébként meg nagyon utál hason lenni,mindig sír,hiába próbálom õt lekötni valamivel. Úgyhogy szerintem te se aggódj,ami késik nem múlik.

Szia! Az én babám is 5 és fél hónapos és egyáltalán nem fordul meg.Se hasról hátra, se hátról hasra.Próbálkozik már, de nem sikerül neki és ilyenkor mérgesen sírdogál.Van úgy hogy oldalára sikerül neki, de aztán se elõre, se hátra.:) Ha hasra rakom és játékokat pakolok elé, nyújtja érte a kezét, de ennyi, nem kúszik.Én már aggódok, hogy le van maradva mozgásfejlõdésbe, de a védõnõnk azt mondta nem kell aggódnom, majd ha a babám akar, akkor menni fog a dolog.Egyébként meg nagyon utál hason lenni, mindig sír, hiába próbálom õt lekötni valamivel. Úgyhogy szerintem te se aggódj, ami késik nem múlik.
minden baba más. a rokonságba van egy 8 honapos baba aki olyan lusta h semmit nem akar csinálni. azt mondta az orvos nincs vele baj azt leszámítvah lusta de elõbb utobb õ is csinálni fogja. ez olyan mint hogy egyik bnõm kislánya már 1.5évesen csacsogott másik bnõmé pedig csak 2.5évesen kezedett szavakat mondani. nincs semmi baj nyugodj meg!
Persze hogy lemegy az. Ne haragudj ha megbántottalak volna a kérdésemmel.
A kérdező hozzászólása: 5 és fél hónaposan ennyi. 3 és fél kilóval született. Anyatejet eszik csak, avval nem lehet túltáplálni, Õ most ducika, majd lemegy.
Mennyi?????? Jézusom! Hát mennyivel született?
A kérdező hozzászólása: 3 hónaposan már nekem is hasról hátra fordult, de csak aznap 2x, azóta nem. Állítólag az nem tudatos.. Ki tudja. Mondjuk 8, 4 kiló a kislányom, nem tudom az számít-e.
a mi babánk 8 hetes és tegnap hasról hátra fordult nagy erölködések árán 3x is. felvettük kamerával :) én meg azért aggódtam, hogy nehogy meghúzódjon neki valami. Nyugi nincs a babáddal semmi baj, majd megfordul. :)
Sziasztok! minden baba más elvileg már tudják ezeket. De van aki még ilyenkor csak próbálkozik. Én nem aggódnék. Egy 5 hónapos fiú anyukája.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál. Ha van kedved levelezni, írj az e-mailemre, és megbeszéljük, hogy aktuálisan mitõl kellene paráznunk:)
Az én babám napra pontosan 5 hónaposan fordult eloszor hasra majd onnan vissza. Ne aggódj, majd fogja o is csinálni.

Hány napra elég egy doboz Milupa tápszer (600 g) 4.5 hónapos babának? 5-ször eszik egy nap (160-170 ml-t és sajnos csak tápszeres).

Legjobb válasz: Rajta van a dobozon, ki lehet számolni! Egy kupak kb 4.3 g, így a 600at el kell osztani 4.3-al, az kb. 139, azaz ennyi kupak. Ha 5x eszik, 170et, az egyszerre 5 kupak, azaz napi 25. Így az jön ki, hogy 5és fél napig elég. Az én babám 4 hónapos, de már kóstóltatom 2 hete, és már eszik 1-2 féle bébikaját. Ha csak tápszeres, szerintem jobb minél elõbb bevezetni az etetést, mert úgyis több hét, mire eljut odáig, hogy 1 étkezést ki lehessen váltani. Én még csak 2 tápszer között adok neki kis gyümölcspépet, abból amit eddig megismert, de fokozatosan bõvítem.

Rajta van a dobozon, ki lehet számolni! Egy kupak kb 4.3 g, így a 600at el kell osztani 4.3-al, az kb. 139, azaz ennyi kupak. Ha 5x eszik, 170et, az egyszerre 5 kupak, azaz napi 25. Így az jön ki, hogy 5és fél napig elég. Az én babám 4 hónapos, de már kóstóltatom 2 hete, és már eszik 1-2 féle bébikaját. Ha csak tápszeres, szerintem jobb minél elõbb bevezetni az etetést, mert úgyis több hét, mire eljut odáig, hogy 1 étkezést ki lehessen váltani. Én még csak 2 tápszer között adok neki kis gyümölcspépet, abból amit eddig megismert, de fokozatosan bõvítem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:-) Most tapasztalom én is, erre azt tudom mondani hogy kevés ideig elég és nem olcsó még így is hogy receptre írja fel a doki, mind1, a baba a legfontosabb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!